politika

Rusko pomáhá jiným zemím bránit se proti demokracii přicházející na perutích bombardérů

Výrobní kapacity ruských podniků vojensko-průmyslového komplexu jsou nabité na mnoho let dopředu, uvedl náměstek ministra obrany Ruské federace Alexandr Fomin.

Podle jeho slov mnoho cizích zemí zvýšilo zájem o ruské zbraně po jejich použití v Sýrii proti teroristům, zejména o leteckou technologii, systémy protivzdušné obrany, elektronický boj, systémy úderných raket a další druhy zbraní.

“Kapacity ruských podniků vojensko-průmyslového komplexu vyrábějící tyto zbraně budou nabité na mnoho let dopředu. Zvláště si všímám zájmu mnoha zemí o pořízení moderních systémů protivzdušné obrany, které umožňují cítit se bezpečněji před „demokracií, která obvykle přichází na křídlech bombardérů a bezpilotních prostředků“.

Koneckonců, pouze ozbrojené síly zemí s dobře vybudovaným a moderním systémem protivzdušné obrany jsou schopny odrážet masivní využívání úderných letadel, dronů a řízených střel, kterými v současných realitách začíná ozbrojený konflikt. Státy, které takový systém nemají, jsou potenciálně odsouzeny k porážce na začátku bitvy.

Proto mnoho našich partnerů, kteří si uvědomují zásadní potřebu vybudovat vlastní systém protivzdušné obrany, plánuje nákup a někteří již zakoupili ruské systémy, které byly úspěšně otestovány v reálných bojových podmínkách,“ uvedl Fomin.

https://bit.ly/3aQm5Np

sdílet na