blog

Gerald Markel: Co zbylo z Ukrajiny? Všichni jsme prohráli

Co zbylo z Ukrajiny?  Všichni jsme prohráli.
Ze slavných „evropských hodnot“ nezbylo nic. Válka na Ukrajině vstupuje do své závěrečné fáze – Rusko tuto válku vyhraje na všech frontách. Vojenské, geopolitické a ekonomické.

Redaktion 30. Dezember 2023 14:45

Jak se mohla stát tato katastrofa, tato historická porážka Západu? Odpověď je jednoduchá: kolektivní Západ překročil všude hranice, které on sám určoval.
•  Neodsoudil munici obohacenou uranem,
•  nikdy neodsoudil plošné bombardování kazetovou municí, bombardování civilních cílů Ukrajinci,
•  Západ dokonce to přímo popíral, dokonce akceptoval skutečné, nefalšované nacisty v řadových částech armády a jejich zvěrstva v Mariopolu prostě ignoroval.

V očích zbytku světa ztratil Západ veškerou důvěryhodnost coby „morální integrita“, protože jsme na jedné straně hyperventilovali každou ukrajinskou pomluvu a lež  o ruské straně jako fakt, aniž bychom si ji ověřili (kdo si vzpomene na ostřelování tržiště, které bylo skutečně způsobeno ukrajinskými raketami?).
A na druhé straně zcela absurdním propagandistickým způsobem idealizovali Ukrajinu jako „maják svobody a hodnot“ a oslavovali ji jako „centrum a obránce Evropy“, jako „vzor evropských hodnot“.

Izolované není Rusko, ale západní Evropa

Baštou zla  není Rusko. A Ukrajina má daleko ke státu evropského typu. A kdybychom projevili více realismu a méně pokrytectví, zbytek světa by nyní nereagoval s opovržením na Evropany, kteří hlásají morálku a nyní tuto morálku na dva roky sami pohřbili.

A tím se dostáváme k druhé frontě, geopolitické porážce:
Není to Rusko – MY jsme nyní ve světě izolováni. Svět se nesjednotil v odmítnutí války na Ukrajině.
Válka je ve zbytku světa vnímána jako to, čím je: zástupná válka mezi Západem a Ruskem na ukrajinské půdě za cenu životů ukrajinského lidu.

A zbytek světa s ní nechce mít nic společného, hněv z vedlejších škod na vlastních ekonomických zájmech je obrovský.

Nikdo ve zbytku světa se nediví, že Rusko nedovoluje NATO postupovat až k bezprostřední hranici Ruska – diví se, že se divíme my a rozhořčeně mluvíme o „nevyprovokovaném útoku“.

Největší porážka Západu

Zbytek světa ani neuvažuje o tom, že by se připojil k idiotským sankcím proti Rusku. Naopak: hospodářská sebevražda Evropy, trefa do obou vlastních kolen, kterou Evropa tímto nesmyslným šílenstvím spáchala, otevírá zbytku světa netušené příležitosti. Indie a Saúdská Arábie kupují ruskou ropu a benzin a prodávají je s prémií stupidním Evropanům. Během jednoho roku nahradila Čína evropské výrobce automobilů jako dodavatele do Ruska, na trh se 140 miliony obyvatel.

A tucet velkých zemí se od začátku války demonstrativně připojil k alianci BRICS a jsou nyní výslovnými spojenci Ruska – ekonomicky v BRICS, ale také vojensky v SCO – Čína, Indie a Rusko ve vojenské alianci – noční můra pro Západ.

Ve výsledku je válka na Ukrajině největší vojenskou, geopolitickou a ekonomickou porážkou Západu za posledních 80 let.

Mě osobně však nejvíce znechutilo to, že Západ v této válce zradil i všechny své vlastní morální hodnoty. Konfiskace majetku ruských soukromých osob je právně, morálně i ekonomicky naprosto  nepřípustná a šílená. Tím se  Evropa sama zlikvidovala jako bezpečný přístav pro investory z celého světa – na to se zeptejte Credit Suisse.

A navíc nepochopitelné vyloučení ruských sportovců, umělců a vědců je obrovský průšvih, který nemá žádné ospravedlnění a je neomluvitelné. Toto svinstvo z nás  dělá skutečné poražené této války.

Protože v této válce byla poražena naše vlastní morálka.

Zdroj

sdílet na

37 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
13. 6. 2024 06:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapad nikdy zadne moralni hodnoty nemel, leda tak na papire a stejne je nedodrzoval. Pokladam od nich za neuveritelnou drzost se prezentovat jako posel pravdy a demokracie. Zapad zna jen silu pesti. Lsti, podvodem a valkami se obohacoval a parazitoval na jinych narodech s tim, ze jim prinasi svobodu a demokracii. Coze, vy nemate o dem-okrast-ije zajem? Tak my vam tu demokracii stejne udelame a basta, bando lina zpatecnicka.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
13. 6. 2024 06:53
Odpovědět  Jaris

Oni jednu hodnotu mají a vyznávají – “silnější bere”. Když dostane KOZA po držce, tak to odskáče jeho obyvatelstvo. Hodnoty nenažranost, drzost, lež, státní terorizmus, rabování, smrt… a ještě nám to omlouvají tím, že nám nabízí luxus. Kdyby místo válčení a rabování znali seriózní obchodování a vzájemnou prosperitu, měli bychom se lépe dvakrát tolik. A ještě by nebyla společnost stresovaná hrozbou válek a terorizmu.

stan
13. 6. 2024 07:49
Odpovědět  Jaris

Ano, Západ nikdy morální hodnoty neměl. To nám bylo jen propagandisticky lakováno na růžovo, kterak ten vyspělý Západ bojuje za demokracie po celém světě a přitom všude mu šlo jen o to prosadit své zájmy a rozesrat co se dá.Západ je opravdové zlo, které se už nesnaží tvářit jako dobro, protože většina států mimo Západní svět ví, že od USA a jeho poskoků nelze čekat nic dobrého.Nečeká nás nic dobrého v nejbližších letech, ale věřím že Rusko ve spojení s ostatními státy dokáže satanský Západ přemoci.

Slovan
13. 6. 2024 08:07
Odpovědět  stan

To je stejně zajímavé có?! Naši dědkové, fotrové a koneckonců i ty komunisti, nám to říkali a my jsme stejně na to naskákali a podělali co jsme mohli. Víte, nejvíce mě je líto těch minulých generací, kteří na VŠEM, co se v ČSSR od IIWW vybudovalo, za pár šupů, od nevidím do nevidim. No a MY porevoluční (já se omlouvám, ale muším) pakáž jme to nechali do mrtě rozkrást. Ale i tu zem, ne jen hmotný majetek. Lidi dělejme něco, prosím.

stan
13. 6. 2024 09:20
Odpovědět  Slovan

Máš celkem pravdu, ale ono je to taky o tom, že byli zavřené hranice a pro nás byl Západ idealozovaným rájem. Kdyby soudruzi nechali otevřené hranice, tak sice by odešlo na Západ možná statisíce lidí, ale ti by se po zkušenostech částečně zase vraceli a hlavně by si mohli okouknout na vlastní oči,že tam není vše tak krásné, jak jsme zi za železnou oponou představovali.Takhle to měli Jugoslávci a celkem jim to fungovalo.Sice hodně jich taky zůstalo v cizině, ale spousta z nich se vracela domů.Bohužel nikdo z nás nečekal jaká svinstva nás čekají po roce 89.

ModrýKlokan
13. 6. 2024 11:14
Odpovědět  stan

Myslím si to samý…

Slovan
13. 6. 2024 11:21
Odpovědět  stan

To mi povídej, i mě se vrátilo spoustu známých. Proč by se taky nevrátili, když mají eura a v přepočtu na naše peníze o hromadu větší důchody renty. Třeba, brácha mé spolužačky si na důchod nechal postavit zděný domek v “chatové oblasti” nedalekého rybníka. Syn o rok starší kámošce mají tuna po mámě na náměstí dům a její syn si vzal ukrajinku, mají rodinu a bydlí zde ve městě. Ale, ten chlapec už u nás koupil min. šest domků a některé rekonstruje i sám. To jako pracovitý je, to jo. Ale kde na to bere je ve hvězdách. A po okolí jsou další. Já už tohle píšu dlouho, že měli otevřít hranice, ale vrať to co do tebe stát vrazil. Tzn. školné, zdravotní, výučák, studia. A basta. A důležité je také říci, že ještě tenkrát to na Západě bylo super, však potřebovali vějičku na odchyt Východního bloku. Až když to tuna rozvrtali, tak spustili svoji písničku. Vše promyšlené.

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 12:59
Odpovědět  Slovan

Super to bylo jak pro koho. Někteří třeba ve státech žili jak poslední otroci ve středověku a tady na západě také. Zeptej se těch co makali za Thatcherovky. Budeš se divit.

Slovan
13. 6. 2024 14:54
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jsem to nadnesl že super, vždyť nám to bylo furt předhazováno. Ale co ovlivnilo myšlení východních zemí, ta ty cinkrlátka nablýzkaný.

skeptik
13. 6. 2024 13:25
Odpovědět  stan

Soudruzi nemohli nechat otevřené hranice kvůli tomu, že Západ začal hned po skončení II.světové škodit ze všech sil těm zemím, které odmítly “pomocnou ruku” USA. Museli totiž za každou cenu zabránit vzniku opravdové demokracie – vládě lidu.
Studenou válku nezačal SSSR nýbrž Západ. To byla “odměna” sovětům za to, že je ve válce porazil.

Pravdomluvny
13. 6. 2024 07:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Co zbylo nebo zbyde z Banderonacistánu je mi fuck, hlavně, ať už odsud navždy vysublimuje z území ČR milión Banderonacistů!!!!!!

Horňák
13. 6. 2024 07:37
Odpovědět  Pravdomluvny

Myslíte, že ukrajinky se dobrovolně připraví o bezstarostné příjmy od okradených českých seniorů? Myslíte, že banderovi vnuci zůstanou na Ukrajině a budou s lopatou budovat to co sami zničili?g

Albi
13. 6. 2024 09:05
Odpovědět  Horňák

Proč ne – je to jejich země a jejich zájem.

Všimli jste si všichni, že “myslíme” v podstatě stejně jako KoZa?
Na Ukrajině se za pomoci USA+KoZa prosadila banderovská “vláda” a my házíme do stejného pytle banderovce s “neprivilegovanými Ukrajinci”.
Je to jejich vina? Je stejná, jako máme my vůči naší republice.
Co jsme udělali jinak a lépe, než “obyčejní” Ukrajinci?
Proti naší zkorumpované vládě, psovsky věrné USA?

Na to mi odpovězte, jestli umíte, místo těch pořád stejných jalových řečiček, které se tu soustavně vedou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
13. 6. 2024 09:32
Odpovědět  Albi

Tleskám vstoje! LIDÉ JSOU VŠUDE STEJNÍ.

Albi
13. 6. 2024 09:54
Odpovědět  Tupý hulvát

Díky.

Jura S
13. 6. 2024 10:15
Odpovědět  Albi

TAK TAK !!! I naši “chcimíři” jen na gauči nadávají na “Filový hnus” ale zadel nezvednou… A “mírová fronta” ? Každý si tam mastí svůj volební “gulášek”…. je snad problém, kdyby si ti Okamurové, Reichlové zavolali a v pátek “na Václavák ” a všude po republice na náměstí ? A co připosrané “odbory” ? toho zájmy hájí ??

Albi
13. 6. 2024 14:47
Odpovědět  Jura S

1+++

Pepa
14. 6. 2024 22:38
Odpovědět  Albi

Je to tak. NaUkrajině žije většina slušných a pracovitých lidí. Že jim tam cpali nacismus v TV, mediích, kdo protestoval tak to schytal? Nacismus vycházel z Kyjeva stejně jako u nás z Prahy. A 95% slušných lidí trpí.

Horňák
13. 6. 2024 07:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Sami sobě jsme dokázali, že Evropské hodnoty mají hodnotu ranní hnědé hromádky v porcelánu. Přiznejme, že jsme naletěli.

Slovan
13. 6. 2024 07:56
Odpovědět  Horňák

Hezky popsáno a co když je to ještě postaru? 😊

Albi
13. 6. 2024 09:11
Odpovědět  Slovan

Jak postaru?

Slovan
13. 6. 2024 11:26
Odpovědět  Albi

Kadibudka přece né, tam snad žádný porcelán ani splachovadlo není a když byl větší vítr, tak se i zahoupaly…… No tedy…. ale ne. Pšt. 🤣🤣

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 16:07
Odpovědět  Slovan

Kadibudka nebyla tak špatná, občas ti sedla mucha na prdel a hlavně byli ještě lidi normální. Pozvali tě na panáka a kus uzeného a ani za to nic nechtěli. A dovedli se bavit a blbnout.

Tupý hulvát
13. 6. 2024 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Hezky se to čte,má to však drobnou chybu.Nikdy jste žádné morální hodnoty neměli,jen jste je hlásali a vyžadovali od druhých.Nemohly tedy být ani ztraceny,ani poraženy.

Tupý hulvát
13. 6. 2024 09:26
Odpovědět  Tupý hulvát

Vím,nejsem první,ale napsal jsem to hned po dočtení,mazat to nebudu.

Albi
13. 6. 2024 09:56
Odpovědět  Tupý hulvát

Správně. Pravda by se mazat neměla. Nikdy – i kdyby byla sebenepříjemnější. .

Slovan
13. 6. 2024 11:29
Odpovědět  Albi

….by se toho nemělo chááááá. Obvzlášť ti Ynteligenti ji mají rádi. Však to vidíme v přímém přenose, na vlastní kukadla.

Albi
13. 6. 2024 20:12
Odpovědět  Slovan

To ano, souhlasím. Tak začněme u té pravdy a ostatní se dostaví časem samo.

Aleš
13. 6. 2024 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobrý článek. Lépe to vystihnout nešlo.

Jura S
13. 6. 2024 10:46
Ohodnotit příspěvek :
     

A čehunistán si krom prostřelení obou hnát z aktivity a servilnosti k hnUSA prostřelil ještě koule a sebral babce a dědkovi z talíře řízek a nechal jen suchý brambory…

Albi
13. 6. 2024 14:58
Odpovědět  Jura S

Ještě ke všemu ne vlastní, ale z dovozu.

Dnes jsem byla nakoupit nějaké nezbytnosti v Penny – mám to tam nejblíž – a brambory stojí 40 Kč/kg. To i dovozové banány jsou levnější Bohužel banány nerada a chleba taky nepatří zrovna k nejlevnějím potravinám
Jinde to bude spíš horší. Penny často mívá ceny o – dnešními moderními výrazy – “nízkých jednotkách korun”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 10:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Chamtivost a egoismus jsou vždy znakem upadající morálky. A to se zde projevilo naprostým úpadkem hodnot a degenerací této západní společnosti. Tolik oslavovaný kapitalismus, poté přejmenovaný na tržní mechanismus doběhl prostě do své konečné fáze. Jakou cestu před sebou má? Jaký smysluplný život chce pro populaci? Vždyť nikdo neví. Cíle určitých klanů jsou hlavně hrabat pod sebe. A co takhle rozvíjet duševní obzory člověka namísto zbytečného hromadění majetku. A co takhle se pokusit alespoň trochu dodržovat desatero, i když katolicismus propadl a sám sebe požral. Ale ty určité hodnoty desatera jsou pro společnost důležité, ukazují alespoň částečně cestu jak z toho marasmu ven. A k tomu člověk nepotřebuje být ani katolík. Nu, kdo by to ale dnes chtěl, když se dá tak dobře podvádět, krást a manipulovat s lidmi. Vždy mne nejvíce z historie zajímal osud říše velkého Říma a ty souvislosti úpadku této říše s naší současností jsou opravdu vypovídající. Třeba se ještě něco dá zachránit, ale k tomu jsou zapotřebí úplně jiní lidé než ti co to tady dnes řídí. Hlavně budou potřeba lidé, kteří omladině vysvětlí jak žít, aby byli všichni lidé vedeni k tomu, že jsou bratři a sestry jediného stro

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 10:53
Odpovědět  Pavel z Moravy.

stromu.

Drak
13. 6. 2024 11:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo je Gerald Markel?

Tupý hulvát
13. 6. 2024 13:10
Odpovědět  Drak

(General Manager ve společnosti R34 Immobilienbesitz GmbH )https://lnkd.in/e-2si-uu

 Rakouský podnikatel a politický komentátor Gerald Markel v deníku Express ostře shrnul evropskou politiku ohledně války na Ukrajině.

Polo 2
13. 6. 2024 14:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně napsáno, je to hnus o nenávisti mocných z USA a poskoci tomu věří a skáčou, Zelenskij obětoval životy svého národa, pro USA

All
13. 6. 2024 20:54
Ohodnotit příspěvek :
     

V.V.Putin pouze vrací zpět své vlasti Rusku,co jim od nepaměti patřilo a patří,Kyjevskou Rus.Slovanské ůzemí okupované loupeživými chazary pod vlajkou 13.židochazarského Kaganátu.Byli vyhnámi.Ale znovu se vrátili,aby kradli a loupili. Kdysi přijali židovské náboženství,nedávno zase to,co je jim nejbližší,fašizmus a nacismus,aby se dávné rusi konečně krutě pomstili a i novější Ruské federaci a všerm slovanům dohromady. Spojili se s neokony,globalisty a zfanatizovali i kus Evropy. A zase padla kosa na kámen,jsou vyháněni pryč z ůzemí slovanů a se všemi,co chtěli jen hrabat a bohatnout na ůkor jiných.Izrael se chová stejně špatně,jako kdysi Kaganát chazarů,neli ještě hůř,ono stejný sedá ku stejnému.Fialoví taky,pro peníze a hvězdnou nemoc.