politika

Konstantin Dvinskij: Izrael ve ztrátě. Putin se rozhodl

Konstantin Dvinskij

Slova ruského prezidenta Vladimira Putina o arabsko-izraelských otázkách přišla ve velice vhodnou dobu. Ve vlasteneckém segmentu internetu je velmi patrný rozkol. Zdálo by se, kde je Rusko a kde Svatá země. Vášně v komentářích jsou bezprecedentní. 

Někdo nadává odpůrcům za podporu „terorismu“ – zapomněli prý, jak se titíž chlapi zmocnili divadla na Dubrovce a školy v Beslanu? Někdo v reakci obviňuje z „podpory světového sionistického zákulisí“. 

Suché fráze ministerstva zahraničí nikoho o ničem nepřesvědčí, ale Putinův projev uvedl vše na pravou míru. 

Jaká je tedy pozice Ruska?

Na jedné straně Vladimir Vladimirovič řekl, že útok na izraelské civilisty je nepřijatelný. A s tím je těžké polemizovat. Mezi námi se téměř nenajdou žádní psychopati, kteří rádi sledují akce, které lze klasifikovat jako teroristické. Ale Putin nám připomíná: nezapomínejme na původ konfliktu, stejně jako na faktory, které vedly k tak hroznému krveprolití. Mediální obraz je jistě hrozný, ale nemůže a neměl by nahradit chladnou analýzu.

Ve svém projevu na summitu Společenství nezávislých států v Biškeku Putin řekl následující:

“Vycházíme z přesvědčení, že neexistuje žádná alternativa k vyřešení palestinsko-izraelského konfliktu, než prostřednictvím jednání. Jejich cílem by měla být implementace formule OSN o dvou státech, která počítá s vytvořením nezávislého palestinského státu s hlavním městem ve východním Jeruzalémě, který by existoval v míru a bezpečí s Izraelem. Který ovšem – to také vidíme – byl vystaven útoku, který svou krutostí nemá obdoby. A samozřejmě Izrael má právo na obranu, na zajištění své klidné existence. Musíme se starat o vyřešení tohoto problému mírovými prostředky”

Vladimir Putin oznámil nutnost vytvoření nezávislého státu Palestina – to se stane základem pro řešení konfliktu na Blízkém východě. Na druhou stranu ruský prezident uznal právo Izraele na sebeobranu. 

Rusko chápe, že Izrael čelí bezprecedentnímu útoku, který se v historii nestal, a to nejen rozsahem, ale také povahou poprav, krutostí, řekl Vladimir Putin. Poznamenal, že Izrael reaguje ve velkém měřítku a také krutými metodami. Označil válku na Blízkém východě za obrovskou tragédii pro Izraelce a Palestince. 

Tento konflikt je „přímým výsledkem neúspěšné politiky Spojených států na Blízkém východě“, zdůraznil Putin. 

Ruský vůdce navíc varoval Tel Aviv před zahájením pozemní operace v pásmu Gazy.

Provedení izraelské pozemní operace v pásmu Gazy povede k vážným následkům pro všechny strany, civilní oběti budou nepřijatelné, prohlásil prezident Vladimir Putin na summitu hlav států SNS.

„Slyšeli jsme o plánech na přípravu pozemní operace v Gaze. Vy i já chápeme, zcela jednoduše, poloprofesionálně řečeno, použití těžké techniky v obytných oblastech je složitá záležitost, plná vážných důsledků pro všechny strany. Nyní je hlavní zastavit krveprolití. V zájmu brzkého příměří a stabilizace situace „na místě“ je kolektivní úsilí více než potřebné,” zdůraznil prezident.

Co to znamená v překladu z diplomatického jazyka prezidenta do jazyka praktických zahraničněpolitických kroků? 

Za prvé, Rusko důrazně odsuzuje potenciální pozemní vojenskou operaci Izraelských obranných sil (IDF) proti Pásmu Gazy, stejně jako nevybíravé bombardování obytných oblastí. Tisíce lidí se již staly obětí náletů izraelské armády na obytné budovy – počet obětí se každou hodinu stále násobí. 

Za druhé, Izrael, bez ohledu na to, jak moc zmiňuje teroristické útoky Hamásu a právo na sebeobranu, by se neměl vyhýbat přímé odpovědi na otázku: kde je plnohodnotný, suverénní, nezávislý palestinský stát?

Připomeňme si historii. 

V červnu 1967 Izrael provedl skutečnou bleskovou válku, kdy zrádně zaútočil na své arabské sousedy. Šestidenní válka vedla k tomu, že Židé získali kontrolu nad Západním břehem Jordánu, východním Jeruzalémem, pásmem Gazy a Sinajským poloostrovem. Na jaře 1982, na základě dohody zprostředkované Američany, izraelské jednotky opustily Sinaj výměnou za uznání ze strany Egypta. V roce 1993 byly mezi Izraelem a Organizací pro osvobození Palestiny (OOP) podepsány Dohody z Osla, které zahájily postupný proces vytváření palestinského státu. Kvůli torpédování ze strany Tel Avivu se však proces zadrhl.

Dnes Pásmu Gazy vládne Hamás, který má v oblasti plnou civilní i vojenskou autoritu. Na Západním břehu se děje něco zvláštního. Podle dohod z Osla je toto území rozděleno do tří zón: A, B, C. To znamená: úplná civilní a vojenská kontrola Palestiny, civilní kontrola Palestiny a vojenská kontrola Izraele, úplná civilní a vojenská kontrola Izraele. Oficiálně uznaná Palestinská národní samospráva nemá žádné plnohodnotné ozbrojené síly. 

Izraelci nemají v úmyslu vytvořit palestinský stát. Naopak aktivně kolonizují zemi, budují židovské osady, které jsou z hlediska mezinárodního práva nelegální.

Pásmo Gazy ovládá Hamás, Západní břeh zčásti ovládá Fatah (následníci Jásira Arafata) a zčásti je přímo vojensky okupován Izraelem:

Izraelské vedení nechce o Východním Jeruzalému ani slyšet. Už v roce 1980 přijal Knesset “Zákon o Jeruzalému”, kterým město prohlásil za „jediné a nedělitelné“ hlavní město Státu Izrael.

V roce 1967 tam Izrael provedl v pravém slova smyslu okupaci, odsouzenou rezolucí Rady bezpečnosti OSN. 

USA jednostranně uznaly anexi Východního Jeruzaléma v roce 2017, čímž porušily všechna závazná rozhodnutí Organizace spojených národů.

Jak šel čas:

Čeho se snaží Rusko dosáhnout, když trvá na provádění rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN? Samozřejmě nejen dodržování mezinárodního práva. Buďme upřímní: Američané ho zlikvidovali po rozpadu Sovětského svazu. 
A nyní ve skutečnosti platí zákon – kam se Američané otočí, tam jde. To je zvláště patrné v současném konfliktu.  Izrael odřízne Gaze vodu a elektřinu – Washington a Brusel tvrdí, že je to jeho suverénní právo. Když my udeříme na infrastrukturu Ukrajiny – křičí o „nelidských válečných zločinech“.

Pro nás je důležité udržet si autoritu v regionu. Blízký východ, arabský svět a muslimský svět jako celek jsou našimi potenciálními spojenci. Na planetě jsou 2 miliardy vyznavačů islámského náboženství a 430 milionů Arabů.

“Palestinský problém je v srdci každého muslima a je jimi vnímán jako projev nespravedlnosti, nastolený v neuvěřitelné míře,“ řekl Putin na posledním ruském energetickém týdnu.

I s tím se dá jen těžko polemizovat. Američané nemají na výběr – potřebují bezohledně podporovat svého „zmocněnce“ v regionu – Izrael. My můžeme hrát na mnohem širším hřišti.

Mapa šíření islámu ve světě. Všichni mohou být naším spojencem a nepřítelem kolektivního Západu:

Strategická volba Sovětského svazu ve prospěch Arabů byla správná. Ale SSSR, který vyznával komunistickou ideologii, byl bohužel spoután nutností šířit marxismus-leninismus. Arabská civilizace je ale velmi různorodá. Jsou tam republiky, jsou monarchie, jsou diktatury. Někde jsou režimy sekulární, někde vládnou pravidla šaría. 
A ke každému je nutné najít vlastní přístup. S heslem “Proletáři všech zemí, spojte se!” tam nepochodíš… Ale s propalestinskými a panarabskými výzvami – zcela jistě ano.

Blízký východ – to je část našeho potenciálního makroregionu v kontextu dekonstrukce globalistického systému.  Náš potenciální trh, přítel a spojenec. Vítají nás tam a chovají se k nám velmi dobře. Navíc nejen na pozadí Spojených států (tady je vše jasné, podařilo se jim udělat spoustu špatných věcí), ale i Číny. Tvrdá, v některých ohledech až příliš, ekonomická politika Pekingu může být vyváženým a rozvážným kursem Moskvy rozmělněna. 

Tím, že se vklíníme do konfrontace mezi Spojenými státy a Čínou na Blízkém východě, sklidíme velice bohatou úrodu. Hlavní není jen mluvit, ale jednat.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/LuG79

sdílet na

50 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
15. 10. 2023 00:50
Ohodnotit příspěvek :
     

‘Zemane, ty hnuse…. („Neberu ohledy na civilní obyvatelstvo v Gaze, které beztak většinově podporuje Hamás,“ uvádí Zeman)’
Zemane zdechni ty svine nacisticka!

Frank1
15. 10. 2023 11:49
Odpovědět  Jaris

Moische Eman je prototyp ceske zradne krysy, ktera chtela uz nekolikrat sama deratizovat sve politicke odpurce. Cesi si toho nevsimli, ale byl to klic k odhaleni jeho prohnanosti a prospecharstvi..Nakonec krute zklamal i posledni sve stoupence. Vychlastana troska, ktera jeste brebta do politiky.

Frank
15. 10. 2023 20:17
Odpovědět  Jaris

Zemanovi čas od čau jebne v kotrbě. Jako když kecal, že v Afgánistánu se bojuje za Prahu.

Standa
15. 10. 2023 22:22
Odpovědět  Frank

Nyní je to jinak. Na Ukr. bojují fašisté za Prahu!!!???.Afganistán , projekce USSA, jako útok na SSSR, byl vytvořen , jako A!-Qvajdá vedená kapitánem CIA Bin-Ládis( vymkl se jim z rukou). i podzemní pevnost Tora- Bora sídlo Al- vybudovali AMI.
Pište trochu reálně !!!/!Kdo vedl,, Svaté ” Křížové výpravy na Arabské území( muslimské).??? Maurské období ve Španělsku bylo rozkvětem.Mohl bych o tom psát mnoho, ale s Vámi bych pouze ztrácel čas…….Jebe Vám to!Čau ,, jebe Vám to kotrbě!
Smrt Ukrajině!

Frank
16. 10. 2023 10:27
Odpovědět  Standa

Jsi hňup od narození? Nerozumíš psanému textu?

Jaris
16. 10. 2023 01:52
Odpovědět  Frank

Jsemzid Zeman byl mamlas od zacatku az do konce. Odporna kreatura, ktera se do politiky vubec nehodila a CR delala jen ostudu. Nejakou nahodou se tento koralecnik do politiky vetrel a kazdym svym jednanim skodil.

Aragonit
15. 10. 2023 01:53
Ohodnotit příspěvek :
     

To vraždenie tam nemá konca ani kraja to nie je svätá zem to je skôr prekliata zem….
https://aragonit11.blogspot.com/2023/10/zasadni-video-ktore-muze-doslova-zmenit.html

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 09:54
Odpovědět  Aragonit

Svatá zem? To je zidosatanský podvod! Náboženstvá su ASTRONOMIE prírodných síl a planet, plus hviezd a súhvezdí, a tak ich židaci odeli do ĺudských podôb a osobností- ktoré nikdy nežili! Mam tony dôkazov že všetky významné náboženstvá( nebo-ženstvá) sú astronómia a zaroven mytológia! Napiš si pre študiu o tomto a inom na: jaro.jaroslav57@gmail.com Budeš čitať čo si ešte nikdy nikde nečítal a nepočul!

JoFa
15. 10. 2023 07:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Od Ja ne na HS pred pár minutami.
Obyčajní Egypťania prekračujú palestínske hranice, aby doručili vodu, jedlo a zásoby ľuďom v Gaze.
https://www.yapfiles.ru/show/3010812/8a68f8dbd91f5a3f41d53eb863668474.mp4.html

Pijack
15. 10. 2023 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Objektivně vzato celý konflikt vznikl z tradičního nevraživého vztahu mezi židy a muslimy. Náš křesťanský svět by tím neměl být nikdy zasažen. ALE je. Jde o to, že islám odmítá lichvu, tedy terminologii “úvěru”. Úvěr vnesli do života kultur právě židé. Muslimové zase úvěr odmítají, protože tvrdí, že je to okrádání. V jistém, slova smyslu mají pravdu, které odporuje našemu tvrzení, že peníze jsou také nástroj, který má právo “na odměnu” – “moje peníze pracují pro dlužníka”. Tato dvě náboženství prostě mají na lichvu odlišný názor. No a náš svět je vtažen do tisícileté války, která není náš problém.

Janaz
15. 10. 2023 08:41
Odpovědět  Pijack

Lenže zákaz úžery vždy aplikujú, teoreticky aj prakticky, len na svoje etnikum, jedni aj druhí, takže si to neidealizuj.

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 10:05
Odpovědět  Pijack

Fanatické mytológie! Mam 100% dôkazy žé všetky ” nebo-ženstvá” sú ASTRONOMICKÉ MYTOLÓGIE! V mene toho a onoho mýtickeho boha sa vyvražduju celé veky, a židochazari to dobre vedia, že sú to astronomické mytologie a oni z toho ťažia! Mimo ine, židia maju svoj prapôvod v Hadích kultúrach Mezoameriky( Ama-ruca= Bohata matka-zem a krajina opereneho hada, kontinent v tvare ženskeho tela), no chazari= AshkeNazi sú ash= popol v Auschwitzi, no v realite su to Nazi, nacisti s germanskym narečím Jiddiš a aj s germanskymi genmi a brutalnym nacizmom v ich štrukture, keď sú v prevahe, tak sú brutalnejší ako germánsky nacisti! A títo AshkeNazi su vlastne aj modrí Sionisti Rat+childa, Barucha, a inej fanatickej oligarchie ciernych barónov v Octopuse= chobotnici ich B’nai B’rith mafie a lóži sveta! Tam rozhoduje materializmus a satan!!!

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 10:06
Odpovědět  Jaro Jaroslav

A títo chazarski AshkeNazi maju svkj vlastný Auschwitz v Gaze, a svojich pokusnych kralikov= falustínskych Palestíncov!

PremekJ
15. 10. 2023 17:40
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Chazaři jsou největším Zlem na Zemi. Proto se spojily Bílé klobouky v USA s VVP a RF v boji za jejich definitivní zničení. Pak na Zemi může nastat úsvit lidstva a budování věčného božího království. Chazary a jejich služebníky najdete v každé vrchnosti každé země.

Standa
15. 10. 2023 22:27
Odpovědět  PremekJ

Nenapsal bych Chazaři, ale rovnou Židé.Nic proti nim, kdyby se chovali , jako lidé.
Umělý stát Izrael byl vytvořen , jako vřed.A to násilím.

unor 2022
15. 10. 2023 08:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatim jen na okraj.
Je znacen potupne pro udajne vyspely a kulturni zapad aby ‘prezident zemljanek’ musel formulovat tak proste veci, jak je formuloval ve svem projevu.
A my? My se klici procinkali do spolku darebaku. A ‘velbloudari’ jsou temi, kdo nam to pripominaji.

Pijack
15. 10. 2023 09:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobré zprávy:
Volyňská média (Ukrajina) přiznávají, že Rusové postupují všemi směry, zdá se, že Putinovi propagandisté a dezinformátoři nelžou! Jediný, kdo si odmítá připustit realitu, je zjevně Zelenskyj. Volyňská média včera Zelenského titulovala jako ignoranta a lháře.

PremekJ
15. 10. 2023 17:42
Odpovědět  Pijack

Potvrzuji.

Standa
15. 10. 2023 22:38
Odpovědět  PremekJ

Nějak jste zapoměl na toho debila na Pražském Hradě.Vojenského generála, válečného zločince z Jugošky obdivujícího Balkánskou řeznici…A ostatní od Vystrčila, ( co vystrčuje zadek na Thaj ),…Fialu,Adam…atd.Kde je realita v Česku?
Dokud tyto ,,zástupce ” lidu a občanů neodstraníme , nemá smysl psát o nezávislé zahraniční politice Česka.

All
15. 10. 2023 10:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Co říci,než to,že se mlátí dvě skyly,dvě bestie a normální lidé trpí. Ano,nesmí se nikdy zapomínat na ,,Původ Konfliktu “. Existují nejméně 5.000 let stejné způsoby ovladání, infiltrace národů,podvodů,zlodějen,kolonizace a válek. Stále stejné způsoby jakési infiltrace a obraty ( dnes tzv. barevné revoluce),aby parazité rabovali,kradli i vraždili. Nemusíme daleko,nedávné dějiny Československa mluví taky,překrucuje se opět Nedávná historie a zamlčují naše dějiny. Naše svaté dějiny,život našich předků,prapředků,jerjich život a cíle s pochopením existence života na Zemi. Existuje dost lidí,kteří znají nejméně dějiny staré pět tisíc let od Srí Lanky a Babylonu až po dnešek.Vědí,ví,znají pravdu. Základem je znát původ a pravdivé dějiny. A co dělají naši politici zase,nejméně 30 let,jak lžou,lžou a jen lžou,oblbují děti,ničí školství a vývoj dětí.Podporují všechny ty vraždící skyly,nic víc,hanba jim, politikům a jejich stranám,řadí se stejně,za ně,za ty vraždící skyly,jsou to zločinci,odpadlíci od života.

All
15. 10. 2023 10:19
Odpovědět  All

Naše planeta je,zelenou energoinformační databankou,základnou obrovských informací,které má člověk poznat,naučit se co nejvíce a propojit se s celkem,vesmírem. Co provádí tzv.západ,co provádí EU brusel je pravým opakem,vše naopak. Ničí planetu,ničí její význam,ničí tenhle skvost v naší sluneční soustavě,dokonce podporuje války,vytváří destrukční programy na zotročování lidí.Tohle musí skončit,tenhle diktát,tohle zlo.

Slovan
15. 10. 2023 12:06
Odpovědět  All

Skvost? No je tu hezky to jo, ale co my víme o vesmíru, tam můžou být i hezčí než je Země. To znás nikdo neví, tedy znás “obyčejných” smrtelníků.

PremekJ
15. 10. 2023 17:45
Odpovědět  Slovan

Mohou být ale Země je náhradní planeta za zničenou Taru, jejíž zkázu způsobily temné bytosti, jimž se klaní pozemští chazarští satanisté. Ty je třeba zcela vykořenit.

Gales
15. 10. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak tuhle válku může usměrnit pouze Putin.Váhou svého slova a kinžálu. Izraelci asi už procitli a neútočí na Gazu z důvodu velké oblačnosti.Naše možnosti západní demokracie a svobody jsou nám tam prd platné.V té oblasti už je všichni znají a nikdo je nechce.

PremekJ
15. 10. 2023 17:47
Odpovědět  Gales

Máme nezdatatelnou možnost zvrátit náš dosavadní davo-elitářský systém. Učiňme tak! Společně v náš společný prospěch! na naši vrchnost se již chystají klepeta za její zločiny.

Boomer
15. 10. 2023 18:24
Odpovědět  PremekJ

..i vy naivo! Možnost máme jen hypotetickou, sytém však drží pevně v rukách jiní, co si ho nedají vzít. Vaše sny nutně nemusí přejít do reality..

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 11:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Rus.Putin nemá výkonnú moc, tak ako ju nemá skoro žiaden politik! Nema ju ani pedofilný a senilný Biden! Ta patrí židakom v pozadí, v tzv.Deep State zoskupeniach! A riadi ich Tao-Chod a Cesta Nebies! Preto židáci opantali Zapad cez financie a ekonomiku, a Východ cez krvave revolucie! V antike bol vzdy Západ Modrý a Východ Červený! V USAtanskej Synagoge židoplazov , tak ako v kolonialnom UK, je jedna strana Rat+childa, rozdelena na dve farby, Červený Republikani a Labor, a Modrý Démon+rats a Torry zdochliny! A toto mi nikto nevyvrati! O tom píše aj Dan Brown,zidochazar v jeho knihe,Da Vinci Code, že Kristus má ČERVENÝ KABATEC, a Mária Magdaléna MODRÝ! Či nie je v Šaštinskej bazilike červe kastý mramorový kríž a cez ramená modrá stuha? Všetko sú ASTRONÓMIE, z pradávnej antiky, lrenesene cez židomurarske lóže, čísla a symboly az do dnesnej doby, a konca 5.veku slnka!

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 11:36
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Či nemate kalendáre aj v Olympijskych hrach? Letne= solarne cykle, a Zimné= lunarne cykle! A od OH Barcelona 1992 je v kazdom logu OH, slovo ZION!!!

Boomer
15. 10. 2023 18:24
Odpovědět  Jaro Jaroslav

..zalez, Spasiteli.

15. 10. 2023 21:04
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Jo. A taky zemědělský kalendář, že. Akorát nevím, kam si ho chcete zařadit, když jeho historie je o pár tisíciletí starší než historie jak vašich antických mudrlantů a židochazarů, tak i původních kultur Nového světa, z nichž jedna navíc vykoumala nejdokonalejší kalendáře na světě – číslo množné, neb jich vykoumaly povícero. Tož jen držte pozice a nenechte si nic vyvrátit.

Pavel z Moravy
15. 10. 2023 15:25
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Pořád je to jenom o lidech zlých nebo dobrých. Spojí li se zlí a utvoří sílu, musí se spojit čestní a utvořit také sílu. Je to přece prosté. Jen to tak chtít vidět a pochopit to.

Slovan
15. 10. 2023 17:04
Odpovědět  Pavel z Moravy

👍 👍 👍

Aleš
15. 10. 2023 12:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Žádný palestinský národ neexistuje, kdo by tvrdil opak, prosím o uvedení jména alespoň jednoho palestinského krále.
Jsou jen dvě možná řešení. Buď arabové vydávání za palestince budou respektovat zákony Izraele, nebo pak lze jen odsun těchto domu do Jordánska.
Podpora od EU v miliardách euro těmto arabum je otevřená podpora terorismu.

unor 2022
15. 10. 2023 13:15
Odpovědět  Aleš

Pokud by mel jen….uceleny narod, v pravem slova smyslu narod…. narok na vlastni stat, pak ho nemaji ani napr. staty USA ci KANADA.

Aleš
15. 10. 2023 14:47
Odpovědět  unor 2022

Nelze srovnávat Kanadu USA a araby vydávané účelově za národ.
Izrael je doma už pár tisíc let

Putinovec
15. 10. 2023 15:45
Odpovědět  Aleš

A co třeba Malorusko , jaký je to národ .
Co Německo , jaký se tam dá vybrat mustr na národnost .
Co Británie , jaký národ tam patří .
Pjakin v knize , kterou skupinové vydal , rozděluje státy na historické a na uměle účelově zkonstruované .
Když se podívám na kontinent Afrika , tak kdo je tam , Afričan ?
To je stejně nevypovídající odpověď , jako když řeknu , že v Evropě jsou Evropané .

Pozor
15. 10. 2023 15:48
Odpovědět  Aleš

Izrael vznikol v r. 1947 na území Palestíny z rozhodnutia OSN čiže veľmocí. Staroveký štát Izrael tam existoval pred 3000 rokmi. Ak sa chceš odvolávať na tú dobu tak prosím, Veľkomoravská ríša tu bola pred 1000 rokmi, je načase aby štát Česko vrátilo Slovensku Moravu.

PremekJ
15. 10. 2023 18:18
Odpovědět  Pozor

Tudy cesta nevede, ta lidská vede k respektu k dějinám a k toleranci při často nepřirozeném stěhování národů a zaujímání nových území.

Monty
15. 10. 2023 17:48
Odpovědět  Aleš

…Palestinec se stal indiánem na území ,kde žil …nyní je to Izrael ..Palestinec bude vystřílen ?

Boomer
15. 10. 2023 18:21
Odpovědět  Monty

..a čo to také henten Palestinec?
Na území v běhu času zvaném Παλαιστίνη(řecky),  Palaestina(latinsky), Erec Jisra’el(hebrejsky),  Filastín(arabsky), se objevil Homo sapiens 90 tisíc let př. n. l., a podle průzkumů DNA jsou současní Palestinští Arabové směsicí všech skupin, které v oblasti kdy žily, a to i včetně Židů. Jak oddělíte zrno od plev?
Si počkám..

PremekJ
15. 10. 2023 18:14
Odpovědět  Aleš

Arabi bývali v dějinách více etničtí, nyní jsou více náboženští. Palestinští Arabové jsou převážně Semité stejně jako Židé, dějiny Kanaanu jsou známé a nezfalšované. Na dané území žili společně a arabští obyvatelé poukazovali na separatismus těch jiné víry – Židů. Takže semitští Židi a Arabi mají etnicky mnoho společného. Problém je v nesemitských příchozích – ze strany Izraele je to zejména falešně židovská chazarská imigrace, ze strany Arabů pak nesemistští příchozí z různých arabských oblastí, kteří přinesli určitou řevnivost mezi sunity a šiíty, což je pouze nijak podstatný rozdíl v islámském ritu, který je ale jako podstatný bohužel vnímán. Židi nejsou starším národem než Arabi a již vůbec nejsou původními obyvateli pobřežního území dnešního Izraele. Ale to chce znát skutečné dějiny, ne zfalšovanou historii.

Pavel
15. 10. 2023 18:36
Odpovědět  Aleš

no to aby jsi zaběhl za potomky keltů a přepsal na ně svůj barák a polnosti

Albi
16. 10. 2023 00:28
Odpovědět  Pavel

:1+

15. 10. 2023 16:58
Odpovědět  unor 2022

Neměli nikdy krále…

Pozor
15. 10. 2023 15:45
Odpovědět  Aleš

Tak ako neexistuje ani Švajčiarsky národ, tak ako neexistuje ani Ukrajinský národ, tak ako neexistuje ani Kosovský národ a tak ani neexistuje ani Izraelský národ alebo židovský (buď je židovský alebo Izraelský). Jedno je však isté a to že Izrael okupuje Palestínu a štát Izrael vznikol a území Palestíny ako Kosovo na území Srbska a Ukrajina na území Ruska.

15. 10. 2023 17:02
Odpovědět  Pozor

Švýcarsko nemělo nikdy krále, ani snad knížete (Jó toho měli, našeho Karla, ten si tam koupil občanství, vlastně jeho táta, co bojoval u nás pak na barikádě). A i prezidenta wechslujou, každej rok jinýho. Maj vlastně oni nárok na stát?

Boomer
15. 10. 2023 18:08
Odpovědět  primak

..Švejcarové na to jdou od lesa.. snaží se být pro mnohé potřební a nikdo od nich neslyšel, že by svoji existenci podmiňovali neexistencí někoho jiného.

16. 10. 2023 10:04
Odpovědět  Boomer

Akorát, že se připojili na všechny EU balíčky sankcí…

PremekJ
15. 10. 2023 17:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Co učinit pto mír na blízkém východě? Okamžitě odstranit izraelskou vrchnost a začít normální rozhovory mezi normálními Židy a normálními Araby z Palestiny o zřízení státu Palestinská Arábie. Jedinou podmínku je zříci se násilných akcí na obou stranách a respektovat právo palestinských Arabů nedělitelně od prává izraelských Židů na svou zemi. Nová generace přinese mírově soužití. Celý svět touží po míru a přátelských vztazích.

PremekJ
15. 10. 2023 18:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Je zcela nepodstatné, o čem rozhodl v roce 1980 Knesset, Jeruzalém je město ze své podstaty multietnické a multináboženské, které patří pouze do nedílně společné správy těchto národů s ohledem na náboženské zvyklosti a postvátnosti. Proto návrat do roku 1967 jako základny pro společné jednání o vzniku Paletinské (Semitské) Arábie a semistkého Izraele be z chazarských zrůd.