blog

Skandál ve švýcarském parlamentu – Ukrajina first!

MUDr. Ivan David

Budova parlamentu se stále více stává přísně střeženou zónou, píšou pro švýcarský web Weltwoche Christoph Mörgeli a Marcel Odermatt:

„Na jaře byly u vchodu do parlamentních budov instalovány dvoje nové neprůstřelné otočné dveře v ceně 600 000 franků za kus.

Další opatření budou následovat.

Jistě lze pochopit, že vchody mají být dobře zabezpečeny.

Problematické ale je, když se ze Spolkového paláce (jak je švýcarský parlament nazýván, pozn. překl.) stane bezpečnostní zóna a zvolení zástupci lidu se již nemohou volně pohybovat.

Stalo se to tady a teď.

Kvůli návštěvě předsedy ukrajinského parlamentu Ruslana Stefančuka federální policie uzavřela hlavní schodiště do síně Národní rady.

Důvod: Předseda Národní rady Eric Nussbaumer (Sociální demokracie – SP) se fotil se Stefančukem před sousoším První přísahy (Drei Eidgenossen).

Politici lidové strany SVP Thomas Aeschi a Michael Graber se s touto urážkou nechtěli smířit, bránili se a požadovali průchod. Došlo k potyčce mezi ozbrojenými (!) policisty a oběma poslanci.

Není to mimochodem poprvé, co se švýcarský chrám demokracie stal obětí preventivních opatření.

Během lednové návštěvy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bernu se poslanci také nemohli volně pohybovat v prostorách parlamentu.

Mnoho lidí ve Spolkovém paláci je zjevně připraveno udělat pro návštěvu ukrajinského politika opravdu hodně,“ píše Marcel Odermatt.

„Představte si“, navazuje Christoph Mörgeli, „že by po zuby ozbrojení důstojníci Spolkového úřadu policie (Fedpol) fyzicky napadli představitele eurofilních stran. Pobouřený křik levice a médií o této nadměrné státní represi by se rozléhal po celé zemi celé týdny.“

(Protože i ve Švýcarsku jsou euroskeptické a eurofilní strany, i když Švýcarsko není v EU, pozn. překl. Které strany podporují mainstreamová média, je také vcelku jasné. Jako všude.)

Odermatt pokračuje:

„Ale protože to byl předseda parlamentní skupiny švýcarských lidovců (SVP) Thomas Aeschi, zpravodajství ho rychle změnilo z oběti na pachatele. Všude se mluví o „souboji pěstí“, kterou svedli Aeschi a jeho stranický kolega Michael Graber se strážci zákona. A divákovi mělo být jasné: „SVP vyvolala vřavu.“

Ve skutečnosti to byla pouze policie, která zaútočila na politika Aeschiho silou – docela brutálně a ve dvojici, s prsty na spoušti samopalů. Kdo se trochu vyzná v bezpečnostní problematice, ví, že kdo má u sebe nabitý samopal, se nesmí pouštět do boje zblízka.

Eric Nussbaumer (SP) se předtím urazil, že mu kancelář Národní rady odepřela významné vystoupení před plenárním zasedáním společně s předsedou ukrajinského parlamentu. O to důležitější pro něj bylo, aby jeho procházka chodbami budovy byla zinscenována co nejvýrazněji za doprovodu těžce ozbrojeného bezpečnostního personálu. Nussbaumer se především chtěl s ukrajinským hostem vyfotit, a jediné hlavní schodiště ve Federálním paláci do sálů obou komor bylo uprostřed zasedání úplně zablokováno.

Nussbaumer měl štěstí, že Aeschi neztratil rovnováhu, když na něj policie zaútočila; mohl snadno upadnout a vážně se zranit. V takové situaci nelze vyloučit ani nedobrovolný výstřel. Předseda Národní rady bude každopádně muset následně zodpovědět pár otázek k bezpečnostnímu systému.

Událost nepostrádá svou symbolickou sílu: Švýcarsko poté, co opustilo svou neutralitu, nyní přineslo válku na Ukrajině do své vlastní země děsivým policejním násilím proti zvoleným zástupcům. Švýcarsko má prý povinnost poskytnout životní prostor Ukrajincům a zaplatit miliardy. A navíc by národním zástupcům již neměl být umožněn volný pohyb během oficiálních jednání ve Spolkovém paláci.

Místo toho, aby šéfka Fedpolu Nicoletta della Valleová po skandálním incidentu konečně odstoupila z funkce odpovědné osoby, na konci ledna 2025 bude odejita s poctami – kromě tučného důchodu i s odstupným ve výši 340 000 franků, „píše na závěr své úvahy Mörgeli.

Dlužno podotknout, že se proslýchá, zatím ovšem nepotvrzeně, že předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk měl být involvován i do nedávno rozkrytého skandálu s „dodávkou“ orgánů z Ukrajiny do zemí EU.

Případ má další pokračování, Opět Marcel Odermatt:

„Jak potvrdil předseda parlamentní skupiny SVP Thomas Aeschi, několik členů zmeškalo hlasování v Národní radě kvůli bezpečnostním opatřením. Poslanec Alfred Heer dokonce nebyl vpuštěn do parlamentu.

Nejvyšší Švýcar, předseda parlamentu Eric Nussbaumer, sociální demokrat, zdůrazňuje, že bezpečnostní požadavky neurčuje on sám, ale zodpovídá za ně Fedpol, federální policie.

Jeho vážený host z válkou zničené země, Stefančuk, adresoval Švýcarsku ostrá slova. ‚Nyní se musíte rozhodnout, zda nás chcete podpořit jen slovy nebo činy.‘ A: ‚Nepotřebujeme mír, ve kterém ztratíme část naší země,‘ pokračoval ukrajinský vrcholný politik. ‚To by nebyl mír, ale anexe.‘ Ani zamrzlá válka není mír.

K mírové konferenci na Bürgenstocku dodal: ‚Chceme, aby všechny země, které na mírovou konferenci přijdou, jasně řekly, kdo je oběť a kdo agresor. Agresor by to měl přijmout.‘

Je jedno, že ten člověk dělá taková prohlášení. Ale musí to být pod kupolí Spolkového paláce, tři dny předtím, než se prý ve švýcarském Bürgenstocku má udělat krok k míru?

Vznikají pochybnosti, zda si Ukrajinci takovými výroky získají dost dobré vůle. Nabízí se také otázka, proč švýcarský nejvýše postavený politik Stefančukovi nabídl prostor ve švýcarském parlamentu.

Jedna věc je jistá: Švýcarsku to nic nepřineslo. Naopak.“

Tolik Weltwoche.

Ale my už jsme si přece zvykli, že pomoc Ukrajině nepřináší nikomu nic, kromě ukrajinských oligarchů… A občané EU ztrácí stejně jako obyčejní Ukrajinci. Evropané zatím ne životy. Zatím. Zájmy USA na Ukrajině mají prostě přednost před zájmy a životními podmínkami občanů EU, což pořád většina z nich ke své škodě nechápe.

sdílet na

55 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
JoFa
14. 6. 2024 14:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Je šialené, že krajiny ktoré majú neutralitu ju opúšťajú či strácajú, tento kolaps v Európe je memento pre všetky krajiny. My sa o neutralitu snažíme, aj keď to Ficova koalícia neakceptuje, čo je smiešne ak niekto ako ON vyhlasuje, že chce mier.
Je ťažké neutralitu získať, ale veľmi ľahké ju stratiť !

JoFa
14. 6. 2024 15:55
Odpovědět  JoFa

comment image?w=600&h=1020
Peťulína to vystihla dostatečne. Je to tak, satanistická lobby si nahráva. Je to hanobenie vášho najvyššieho štátneho vyznamenania. Hnus..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
14. 6. 2024 16:46
Odpovědět  JoFa

Peťulína se samozřejmě ptá správně, no odpovědi se logicky nedočká. Co se neutrality týče snažit se o ní může kdokoli i Fico, ale pokud jí neuznají a nebudou akceptovat velmoci, můžeš si jí strčit někam a to Fico na rozdíl od tebe asi ví.

Albi
14. 6. 2024 18:34
Odpovědět  Joe Arp

Odpověď nemůže dostat, když žádá logickou! Taková neexistuje.
PePa zašantročil i české korunovační klenoty, stejně takovoý přístup bude mít k Bílému lvu, tj. programově snižuje jeho cennost!!
No – snad jeho éru Hrad českých králů přežije. Bylo jistě i hůř, i když asi jen o málo, protože ještě zdaleka ve funkci nekončí.

Joe Arp
14. 6. 2024 19:13
Odpovědět  Albi

Samozřejmě, každé “poflusání” a diskreditace státnosti je v manuálu, který dostali od svých loutkovodičů!

JoFa
14. 6. 2024 19:55
Odpovědět  Joe Arp

Ale ja som to v komentári spomenul, že nie je ľahké neutralitu získať, som si vedomý že ju musia uznať veĺmoci, Rusko a Čína by to podľa môjho názoru aj odklepli, a čo vy Česi na to, nechcete neutralitu so SR?

Joe Arp
15. 6. 2024 08:58
Odpovědět  JoFa

Tak nějak jsi zapomněl, že odklepnout by jí musel i koš plný zmijí, vedený ušákem a nato zapomeň!

Jaroslav
14. 6. 2024 17:34
Odpovědět  JoFa

Přinesla Česku to co Slovensku. Je to neslušné synonymum slova exkrement. Ale mají společného páníčka, který je dosadil na trůn a kterému slouží.

Vlckova
14. 6. 2024 18:19
Odpovědět  JoFa

Naprostý souhlas 👍👍👍

zuza
14. 6. 2024 20:16
Odpovědět  JoFa

dala mu….

Pavel
15. 6. 2024 11:22
Odpovědět  JoFa

Máš to “vola ako pometené”jestli neutralita je poskytnutí S-300, Zuzan či Mig-29 Kyjevské chuntě k zabíjení na Dombase nebo v Belgorodu, tak “potěš, koště”!, Stačí se podívat na zasedání OSN jak celý západ v jednom šiku mele tu svojí mantru o bezdůvodně napadené Ukrajině jako jeden muž . Když “náckové” z Kyjeva zabíjeli od r.2014 na východě své spoluobčany, nebo teď,když Izrael páchá genocidu Palestinců držíte huby!Ale jak jde o Rusko,to hned vidíte rudě! Ukrajina není oběť, je nástroj USA,NATO a západu k udušení Ruska!!! Modli se,aby Fico zůstal u moci do ukončení války na Ukrajině, tak máte jako Slováci naději na normální život. My v protektorátu “Bőhmen und Mähren” jsme tu šanci, díky tomu co za zmetky nám vládne ztratili!

Ladislav 💤
14. 6. 2024 14:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Dnes bych si do Švýcarské banky neuložil ani desetník!

Spam orinoko
14. 6. 2024 15:47
Odpovědět  Ladislav 💤

Já bych si tam zašel ostříhat nehty.

Helena
14. 6. 2024 16:30
Odpovědět  Ladislav 💤

USA, Londýn a celý západ už nejen, že nemá žádné suroviny, ale teď už nemá ani čím platit. Dolar byl vyřazen a s tím se veze i euro. Jediné čeho má USA zatím dost a co doteď prodává jako vzteklý – a zřejmě za to požaduje národní měny a ne dolary – je FENTANYL. Proto koupila Černochová to množství fentanylu – za koruny a Poláci také. Evropa bude zaplavena fentanylem. Za národní měny bude chtít USA přes někoho kupovat od Rusů, Číňanů ropu a suroviny a elektroniku. Jinou možnost už nemají. USA a Londýn se stane světovým drogovým dýlerem. Vyjasňuje se další rozkaz z Blinkenovy návštěvy. Potřebují prodávat fentanyl.

Pavel z Moravy.
14. 6. 2024 17:29
Odpovědět  Helena

Výprodej je dokončen, ale to se dalo přece čekat. Někdy se probudíme a naše už nebude vůbec nic. Obchody budou prázdné a zavřené, banky jakbysmet a prachy v dupě. S touto populací z toho není východisko.

sizok
14. 6. 2024 19:19
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle, docházíš k závěru, který jsem tady tvrdil již přede dvěmi lety.
Poměr 92 : 4 : 4 je pro společnost prostě smrtící. Ty, starý harcovník,
víš o čem mluvím. Radím ti, dělej si zásoby. Válka je za humny.

Joe Arp
14. 6. 2024 19:39
Odpovědět  sizok

Zásoby? Jako, že se budeš trápit o týden déle? Pokud se nevymetou včas krysy ze stodoly máme smolíka chlapče.

sizok
14. 6. 2024 20:03
Odpovědět  Joe Arp

Pro tebe určitě chlapcem nejsem. Pokud ses nenarodil v padesátých letech.

Slovan
15. 6. 2024 08:30
Odpovědět  sizok

sizok jak myslíš že tě ty zásoby dlouho vydrží? A jestli to bude jádro, tak snad pochcípáme všichni najednou max do několika dní. A když by se válčilo a to bylo jako na UA, tak až by ostatní lidi, kteří už dlouho nežrali zjistíli, kde to žrádlo je, tak co asi by se stalo?! 🤣

Pavel z Moravy.
15. 6. 2024 09:20
Odpovědět  sizok

Já vím kamaráde, že je to tak. Člověk se s tím ale prostě nerad smiřuje, tedy s těmi procenty, které uvádíš, ale které jsou realitou. Dnes se již budu asi vícekrát opakovat, ale takovou velikou historii měla naše vlast, tehdy království, tolik udatných lidí ( bojarů ) bojovalo za naše sebeurčení, tolik krve bylo prolito v bojích s germánsķým a jiným živlem a člověk na tu naši historii musí být pyšný. A když se podíváme na lid tohoto národa dnes, jak zapomněl kde jsou jeho kořeny, jak otročí na cizí a hrbí hřbety, je z toho člověku skutečně nevolno. Zaprodanci ovládli tuto zemi a ničí ji po všech stránkách a my jsme schopni tak akorát kritizovat jiné. Sami na sebe se podívejme, komu jsme dovolili, aby nás tak ničil. Ale máš absolutní PRAVDU, že při tom procentuálním poměru, který uvádíš nemůže být situace ani jiná. Měj se fajn a někdy se zase ozvi, bude li kdy.

Slovan
15. 6. 2024 11:16
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Čau, tak pochválit umíš, ale jaký máš názor na ty zásoby o kterých je řeč. Můj názor, když bude válka jaderná, tak to snad nemá cenu né?! A jestli klasika, tak nadělat zásoby? Na jak dlouho? Když jich budeš mít dost, okolí se to dřív či později dozví a v lepším případě ti to jen vezmou. 😊

Pavel z Moravy.
15. 6. 2024 12:00
Odpovědět  Slovan

Co s tím chceš dělat? Já to už neřeším, to za nás vyřeší jiní. My bychom měli zrádce dostat od moci. To jediné nám může pomoci. Ale s těmi pár procenty, kteří ještě trochu myslí to nepůjde. Kdo ví, co nám osud přichystal. Ale aspoň nejsme telata a to nás ctí. Já vím, Sizok to myslí dobře, jídlo bude vždy třeba, ale kdo ví, co se bude dít, jestli bys měl na čem tu rýži a slepici uvařit. Toť otázka. Čau.

Slovan
15. 6. 2024 12:48
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Marjá josef, já snad Pavle nepíšu že to sizok myslí zle, ale dal řečnickou radu na kterou já jen odpovídám. 🙄
Co se týče uvaření nemám problém, bo mám cca 70m3 suchého dřeva na dvoře a hrnce mám taky a ve studni 7,5m vody. Tady půjde hlavně co do toho hrnce dát, když nájezdní tlupa tě to sebere. Si nikdo neumí představit. Nebudu to rozebírat, ale dnes jsem se zase tak rozčílil, že mě pomalu šlehlo. Povídám jim, doufám že se dožiji doby až vás uvidím brečet a mít protažený huby. Tečka. Už aby to bylo nic jiného si nezaslouží.

Pavel z Moravy.
15. 6. 2024 16:00
Odpovědět  Slovan

Tak u nás v bytech je to horší, ohýnek si v obýváku nerozděláme. A jinak, moc se nerozčiluj, zbytečně si ubližuješ. Když s nimi nelze mluvit tak nelze. Jsou hluší a slepí. Teď by to ale již nebylo jako v době předchozích světových válek. Ona ale ani nemusí být válka, proč chce jinak mazaný Turek prchnout do Bricksu. Všichni, kdo chtějí tak vidí tady tu katastrofu. Argentina má 300 % inflaci a co tady není, může tady za chvíli být. Probudíme se a je odzvoněno. Bankrot a nazdar.

Slovan
16. 6. 2024 08:12
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Tak Pavle ohýnek si v obýváku neudělám ani já. 😊
I když by to také šlo, že jo. Mušel bys ale udělat díru do stropu. Jó a nebydlet v přízemí. 🤣 Né vážně, tak já můžu na zahradě a být na tvém místě bych ho udělal někde před bytovkou kde by to šlo. Nebo!! Udělat nějaký plechový lapač, rouru a prostrčit to přes okno ven a můžeš tábořit. 🤣

Helena
14. 6. 2024 19:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Myslím, že výprodej ještě neskončil – Pávek vyvezl za hranice cennosti-ty už se sem nikdy nevrátí, zaplatíme USA stíhačky, které nikdo neuvidí, teď si od amíků kupují fentanyl, ještě taky mají lidé vlastní střechu nad hlavou, ještě lidem zasádrují zlomenou nohu, ještě prý mají lidé nasysleno na účtech-proto chtějí rychle protlačit euro. Elektřinu, kterou si sami vyrobíme, platíme skopčákům. Vysají nás do poslední kapky. Teď už to půjde na dřeň.

Pavel z Moravy.
15. 6. 2024 09:31
Odpovědět  Helena

Nebylo to myšleno až tak doslova, prostě jsem chtěl říci, že se blížíme úplnému dnu. Takové úžasné předky jsme měli v historii v dobách našeho království, kteří se rvali s cizím živlem a bojovali za naše sebeurčení a toto z nás zůstalo. Rozkradená a zaprodaná země s lidmi, kteří slouží cizí moci a jdou proti vlastnímu lidu. A nemůžeme s tím jako jedinci nic udělat, protože síla je pouze v množství lidu a to ještě myslícího a vlasteneckého. Takže jsme nahraní. A jak říká kamarád Milan, že i Přemyslovci pochází z Mojmírovců, tak pak musím říci, bohužel žádný Mojmírovec na obzoru. A tolik bychom je potřebovali. Nevíte o někom?

Antonín Körber
15. 6. 2024 10:06
Odpovědět  Helena

..Helenko,máte naprostou pravdu,před kterou se hluboce skláním,..to dovede říci jen člověk,který už něco prožil,jen bych ještě něco k tomu přidal…někteří starší lidé už tehdá předběhli dobu a šetřili si celý život na důchod,či pomoci i své rodině,denně si odříkali,šetřili a nerozhazovali,žili skromě…dnes jim to ti fijaloví darebáci postupně berou a páchají tak největší zrůdnosti snad v celé naší historii,jako by se chtěli tomuto národu mstít a v těhle zločinech proti lidskosti a přírodě se ještě snaží jeden druhého předběhnout-je to cílená čistokrevná vlastizrada,kterou si připravovali již dříve,proto si zrušili i trest smrti,protože by se musili přednostně pověsit sami sebe..

Prodost
14. 6. 2024 19:01
Odpovědět  Helena

Píšete správně. Je to však ještě horší. Jistě si vzpomenete, že minulá vedení tak zvané ČNB – nic na ní není českého, ani národního, – Tošovským počínaje, doslova zašantročila české měnové zlato a vyměnila je za $ a € dluhopisy, tedy naprosto bezcenný šunt? Tím učinila z CZK dominovou kostičku, kterou postavila hned za $ a €. Dál nepokračuji, protože snad je Vám jasné, s čím musíte/musíme počítat. Stačí cvrknout do $, což se právě stalo a je hotovo. Jó a hradní PePa znovu osvědčil svou ekonomickou a politickou negramotnost, hodnou jeho politování hodné stosedmičky (IQ) a to tak, že si opět “zatlačil” právě na přijetí €. P.S. Dovoluji si link na článek, který Seznam.cz ze své domény promptně stáhl. Inu proč asi? Bojí se run na bank!
„Včera bylo pozdě.“ Experti radí, kam rychle dát peníze ze spořicích účtů – Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

14. 6. 2024 15:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Chceme, aby všechny země, které na mírovou konferenci přijdou, jasně řekly, kdo je oběť a kdo agresor.
A tím, že to dejme tomu ta třetina z pozvaných zemí, která se té komédie zúčastní, “jasně řekne”, získáš co, tajtrdlíku krále žebráků?
P.S. K té fotce – nemá řeporyjská swině na tzv. ukrajině dvojče?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
14. 6. 2024 15:19

A já chci, aby si země, které na mírovou konferenci přijedou, pěkně vespolek poplakaly a teprve plačíce prohlásily, kdo je ta oběť. Páč jinak to nebude mít ty správný grády!

Jaroslav
14. 6. 2024 17:47
Odpovědět  Markýza

Oběti jsou zatím 2 hlavní, Rusko a Ukrajina (vinou vlastních (j)elit) a pak kolateralni škody pociťují všichni evropané. Dochází k deindustrializaci, hlupáci, rozuměj politické tzv elity si myslí, že potraviny rostou v Lidlu a technické věci v elektru a železářství. Radost budou mít eko teroristé že dojde ke snížení emisí CO2. Toho je prý ve vzduchu 0.04% a kolem 0.01% umírají rostliny. Žádná škoda, Lidl to napraví

14. 6. 2024 19:48
Odpovědět  Markýza

Chtěl bych mít ty prachy, co tohle jalový slámomlácení bude stát.

Tom
14. 6. 2024 17:39

Obávám se, že né třetina, ale všichni potvrdí Rusko za agresora. Rád bych se mýlil, ale odvahu na jiný pohled, tam nebude mít nikdo.

Skolastikus
14. 6. 2024 18:09
Odpovědět  Tom

To já se neobávám, já to vím, to by bylo aby poskoci odporovali páníčkovi, ale Rusko to má u prdele co budou žebráci kvákat. Blíží se nezadržitelně doba kdy k Rusku polezou po čtyřech, pokud páníček nezačne magořit a nerozpoutá 3. světovou, on si totiž stále myslí , že když je za mořem, tak se nemá čeho bát. Čeká ho veliké překvapení.

Albi
14. 6. 2024 18:41
Odpovědět  Tom

Myslím si totéž. Kdyby to tak nebylo, ty země by odmítly přijet (mnohé to už udělaly) a té šaškárny by se neúčastnily.

Ale to jsou ty méně nebo úplně “necivilizované”. Civilizované stíty se neptají a ctí Pravidla US-bohen daná a pro kolonie neměnná.

14. 6. 2024 19:36
Odpovědět  Albi

Cca před měsícem jsem šamanil, že to tam bude samej druhořadej podržtažka a že účast z cca 160 pozvanejch na to jarmareční dívadlo se bude pohybovat kolem 60ti, spíše však 50ti zemí. Tady jsem to asi podhodnotil, vypadá to na cca 70 vazalů, ale stejně jsem zvědavej.
Na enormní převaze podržtašek nad satrapy (vazalskými státohlavami) ale trvám. Tož uvidím, zda jsem se těmi svými bobky trefil do mísy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
orinoko
14. 6. 2024 19:10
Odpovědět  Tom

Proboha, vždyť je to úplně jedno.
Pokec 24 začíná fungovat jako svého druhu toxicka záležitost. Slet fanzinu. Plus mínus, černá bílá. Jenže na celém světě takhle nic nefunguje.

Joe Arp
14. 6. 2024 19:22
Odpovědět  orinoko

Do té toxické komunity jsi napochodoval s jakými světodějnými úkoly?

14. 6. 2024 19:38
Odpovědět  orinoko

A?

14. 6. 2024 19:23
Odpovědět  Tom

Má otázka trvá – co konkrétního tou “jasnou odpovědí” tajtrdlík krále žebráků získá? Co konkrétního se tím pro kohokoli vyřeší? Komu to prospěje – či naopak uškodí?
Ta konference je jako francovka zkřížená s mnohamilionovým (zacvakaným z našich daní) prdícím polštářkem dohromady – nikomu nepomůžu ani neublíží a bude jen pro smích.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tom
14. 6. 2024 20:27

Jde o to Milane, že kdyby jeden jediný představitel nějaké země, byť malé, řekl, že Rusko bylo provokovano a nakonec vyprovokováno, byla by to slušná trhlina na jejich “jednotě” Ta možnost tady určitě je, ale všichni asi projdou pořádaným proškolením, aby něco takového nikoho nenapadlo ani ve snu.

14. 6. 2024 21:12
Odpovědět  Tom

Jak bych to řek… Tady je to tak, že ono: “Rusko k tomu bylo záměrně vyprovokováno” je vyjádřeno neúčastí. Chápu tě, bylo by to krásné, ale je z principu vyloučené aby to tam někdo řekl, protože ti, kteří by to vyjádřili verbálně, to vyjádřili svou pohrdavou neúčastí na té kašparádě.
Na druhou stranu i když všici vazalové budou Rusku klnout, vzbudí to jen smích normálního všeholida, a to i v zemích vazalů, a na mezinárodním fóru z toho zbude akorát ohromná kozí vostuda

Albi
14. 6. 2024 22:30

Lidé států kolonizovaných v ninulosti KoZa si trochu té zábavy a smíchu plně zaslouží. -)

Pavel
15. 6. 2024 11:30
Odpovědět  Tom

Máte pravdu, z těch zmetků co tam dojedou to potvrdí všichni do jednoho,neb mají jednoho páníčka USA!

Jaroslav
14. 6. 2024 17:40

No ti co přijdou jsou všichni ve službách cizí moci, kromě snad 2 až 3 zemi, co jsou jejich páníčci. A co ten spolek prohlásí bohužel je na úrovni anglicky řečeno wishfull thinking, česky přání otcem myšlenky, nebo vlhký sen

14. 6. 2024 19:43
Odpovědět  Jaroslav

Pavel
14. 6. 2024 18:23
Ohodnotit příspěvek :
     

no udrželi si neutralitu za třicetileté války za napoleona za první i za druhé války za studené války a ted se ti blbci nechali nakvelbovat na podporu okrajiny už je to stálo stovky miliard franků a už tomu nebude nikdy konec prostě ztratili kredit solidnosti to je jako když se ze služný ženský stane rajda třeba i když jenom na chvilku a to pak může sekat latinu až do hrobu ale všichni si ji budou pamatovat jako děvku co podržela a zradila za prachy prostě konec důvěry

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sizok
14. 6. 2024 19:23
Odpovědět  Pavel

Války se opakují cyklicky co cca 80 let. Když vymřou pamětnící. Pak se dá
historie změnit na stovky způsobů. Oběť zaměnit za agresora a naopak.

Autor
14. 6. 2024 18:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Zdánlivě mimo, ale … Možná jste si všimli, že začali dělat víčka na plastových lavích tak, aby pak zůstala za cancourek přichycená k lahvi. Aby jako bylo méně plastových odpadů. Jenže. Co uděláte, když se chcete napít? Když chcete nalít do sklenice? Po několika zkušenostech, pokud vůbec, prostě urvete celé to víčko a zůstane ostrý pahýlek, který vadí především pří přímém pití. Co uděláte? Vezmete kudličku a buď to odřežete, či ukroutíte … Výsledkem je místo dvou dílů od víčka o jeden navíc, který je ještě ke všemu malý a snadno se “někde” ztratí” …
To by mně zajímalo, který idiot si na tomhle nacpal kapsy …

comment image

orinoko
14. 6. 2024 19:13
Odpovědět  Peter 008

To je zvláštní, já osobně to pití zvládnu. Jen umělá inteligence nepochopila záměr. Bude řezat plast kudlou a ječet, že sereš zase chce pitomce připravit o logiku.

Joe Arp
14. 6. 2024 19:16
Odpovědět  orinoko

NO VIDÍŠ A UŽ JEČÍŠ TROTLE!

delnas
14. 6. 2024 20:52
Odpovědět  Peter 008

Kolem nas jsou desitky podobnych prikladu… napr. otevrit plechovku piva…. drive to klaplo a bylo otevreno…dneska to tak snadne neni….proc, = protoze jiz neni”” na rozhazovani”….drive po napr. 1 millionu plechovek se dal-_ die=forma -_na prebrouseni”” ale dnes aby se usetrilo tak se to prebrousi o par tydnu pozdeji/…=vysledek je ze kazde treti pivo ma problem s otevrenim….ale stale to funguje…blbe …ale funguje…

Nakonec nejlepe to vystihnul V.Putin na konferenci se zahranicnimi novinari….asi kolem 3.23 minut….
strucne shrnuto….ti kteri planovali , ze s pomoci sankci srazi Rusko na kolena …jsou hloupi jako tento dubovy stul… a klepnul na stul…
co k tomu dodat..?…pomalu ale jiste my na zapade jdeme s kopce a zenit je jiz za nami….good luck.

Slovan
15. 6. 2024 08:40
Odpovědět  Peter 008

JJ všimnul a taky že nadávám. I moje žena si všimla a to je co říci. 😊

15. 6. 2024 07:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Žádná mírová konference. Prostě něco jako Anti-Charta: každý účastník musí odsouhlasit, že Rusko je agresor a bude to muset podepsat, jinak jim ten účet za pobyt a kaviár (že je ruský to je v menu začerněno) nebude proplacen šv. hostitelem.