politika

Macron vyslal bojové jednotky na Ukrajinu

Asia Times: Francie vysílá bojové jednotky na ukrajinskou frontu

Paříž vyslala jednotky Cizinecké legie na pomoc Kyjevu, píše Asia Times. Emmanuel Macron má dva cíle: ukázat, že je „tvrdý chlap“, aniž by obětoval životy Francouzů, a pomstít se Rusku za oslabení jeho vlivu v Africe.

Francie oficiálně vyslala své první vojáky na Ukrajinu. Byli nasazeni na podporu 54. samostatné mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil ve Slavjansku. Francouzští vojáci pocházejí z francouzského 3. pěšího pluku, který jednou z hlavních jednotek cizinecké legie (Légion étrangère).

Do roku 2022 měla Francie v cizinecké legii řadu Ukrajinců a Rusů. Bylo jim umožněno opustit legii a v případě Ukrajinců se vrátit na Ukrajinu, aby se připojili k ukrajinským silám. Není jasné, zda se Rusové vrátili domů.

Legii dnes řídí francouzští důstojníci, ale všichni řadoví členové jsou cizinci. Anonymita je tolerována: při vstupu do legie si dobrovolník ponechá své jméno nebo přijme nové. Legionáři slouží po dobu tří let, poté mohou požádat o francouzské občanství. V případě zranění může legionář získat francouzské občanství bez čekací doby. V cizinecké legii nejsou žádné ženy.

První vyslaná skupina francouzských vojáků čítá kolem 100 lidí. Toto je jen první tranše, podle plánu celkem na Ukrajinu dorazí přibližně 1500 vojáků cizinecké legie.

Tyto jednotky jsou rozmístěny přímo v horké bojové zóně a mají pomoci Ukrajincům odolávat ruskému postupu na Donbasu. Prvních 100 legionářů jsou specialisté na dělostřelectvo a průzkum.

Francouzský prezident Emanuel Macron už měsíce vyhrožuje vysláním francouzských vojáků na Ukrajinu. Kromě podpory Polska a pobaltských států našel malou nebo žádnou podporu ze strany zemí NATO. USA jsou údajně proti vysílání vojáků NATO na Ukrajinu (kromě poradců).

Jedna z otázek, která okamžitě vyvstává při rozhodnutí Francie vyslat vojáky ze svého 3. pěšího pluku, je, zda to překračuje ruskou červenou linii v zapojení NATO na Ukrajině? Budou to Rusové vnímat jako zahájení širší války za hranicemi Ukrajiny?

Francie sama nemá mnoho vojáků, které by mohla postavit na ukrajinské bojové linie, i kdyby to francouzská vláda chtěla udělat. Podle zpráv dnes Francie není schopna podporovat zámořské nasazení plné divize a tuto schopnost bude mít nejdříve v roce 2027.

Rozhodnutí vyslat legionáře je samo o sobě zvláštním francouzským kompromisem. Francie nenasazuje svou domovskou armádu a kromě malého počtu důstojníků vyslaní muži nejsou francouzští občané.

Rozhodnutí Francie má dva významy, kromě toho, který je zjevný – potenciálně rozpoutat celoevropskou válku.

Zaprvé to Macronovi umožňuje poslat vojáky na Ukrajinu a chovat se jako tvrdý chlap, aniž by čelil velké domácí kritice. A to proto, že nejsou vysíláni žádní vojáci francouzské armády a v blízké budoucnosti se nerýsují žádné odvody ani jiná opatření. To jednoznačně snižuje potenciální zuřivost Macronových politických oponentů.

Druhým důvodem je Macronův hněv, když vidí francouzské jednotky, téměř všechny z Legie, jak jsou vyhozeny ze Sahelské Afriky a nahrazeny Rusy.

Kontrola frankofonní Afriky a bohatství, které přináší francouzským politikům, byla zlomena sérií povstání a revolucí v Africe a rozhodujícím příklonem k Rusku – buď přímo, nebo prostřednictvím PMC Wagner (Wagner Group), nyní jasně pod přímou kontrolou Vladimira Putina.

Tohle „ponížení“ pociťuje Elysejský palác a zejména Macron, který podle jeho odpůrců ztratil vliv Francie a poškodil zámořské těžařské a obchodní zájmy Francie.

Nejbolestnější ránu zasadil Niger, důležitý dodavatel uranu do Francie. Francie získává až 70 % elektřiny z jaderných elektráren. Globální dodávky uranu se ztenčují a ceny rostou. Vzhledem k tomu, že Rusko a Kazachstán spolu s Nigerem jsou v dodávkách uranu pro jaderné reaktory na špici, má Francie problém s domácí ekonomickou bezpečností. Rozhodnutím USA zakázat ruský uran (pravděpodobně nebude realizován v příštích několika letech) by Rusové mohli zasadit vážnou ránu Francii a Spojeným státům přerušením dodávek.

Vzhledem k riziku ztráty přístupu k uranu (nebo alespoň k dostatečnému množství pro zásobování francouzských reaktorů) může Macron jen doufat, že rozmístění vojáků na Ukrajině nevyvolá k ruské embargo na prodej do Francie.

Není jasné, jak mohou legionáři pomoci Ukrajincům. Ukrajinci vědí, jak ovládat dělostřelectvo, a mají sofistikovanou zpravodajskou podporu – část generují jejich vlastní bezpilotní letouny a špioni FPV, a část díky zpravodajským a sledovacím prostředkům USA a NATO.

Každopádně ukrajinský problém není o tom, jak používat dělostřelectvo, ale o tom, kde sehnat munici. Ukrajina si nadále stěžuje, že jí chybí dostatečné zásoby pro 155mm houfnice.

Rozhodnutí umístit vojáky Legie do Slavjansku je nejen extrémně provokativní, ale je také v rozporu s prohlášeními francouzské strany, včetně Macrona, v tom smyslu, že pokud Francie pošle vojáky, bude to pro uvolnění ukrajinských jednotek na západě Ukrajiny, které by pak mohly být přesunuty na východ a bojovat s Rusy. Jelikož je Slavjansk v první linii, tento francouzský obraz měkkého nasazení se mění přímo ve válku s Ruskem.

Klíčovou otázkou je, jak NATO zareaguje na francouzské rozhodnutí o nasazení. Vzhledem k tomu, že Francie jedná na vlastní pěst bez podpory NATO, nemohou si Francouzi nárokovat podporu od NATO podle jeho slavného článku 5, klíčového prvku kolektivní bezpečnosti aliance.

Pokud by Rusové zaútočili na francouzské jednotky mimo Ukrajinu, bylo by to oprávněné, protože Francie se rozhodla být bojovníkem a vynutit si hlasování podle článku 5 by bylo obtížné, ne-li nemožné.

Členové NATO by samozřejmě mohli jednotlivě podporovat Francouze, ať už vysláním vlastních sil, nebo logistickým a komunikačním zajištěním Francouzů. Například, aby se vojáci cizinecké legie dostali na Ukrajinu, musí projít Polskem. Budou to Rusové považovat za důkaz, že jsou ve válce jak s Francií, tak s Polskem?

V současné době nikdo nemůže na žádnou z těchto otázek s jistotou odpovědět.

Je nepravděpodobné, že Rusové budou dlouho tolerovat hromadění vojáků francouzské armády, i když jsou to vojáci cizinecké legie. Co Rusko v reakci udělá, není jisté.

Autor Stephen Bryen působil jako štábní ředitel podvýboru pro Blízký východ Výboru pro zahraniční vztahy Senátu a jako zástupce náměstka ministra obrany pro politiku.

https://inosmi.ru/20240505/voyska-268780987.html

PŮVODNÍ ČLÁNEK

sdílet na

79 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
KerilB
5. 5. 2024 22:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Ave Macrón , morituri te salutant ! 😁

Albi
5. 5. 2024 22:45
Odpovědět  KerilB

Římské ctnosti se už v Evropě dávno nenosí. Kde jsou ty časy, když imperátor býval spolu s vojáky v bitvách.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 22:52
Odpovědět  Albi

Římské ctnosti žádné nikdy neexistovaly 🥳
Vojevůdce musel být v čele vojska ,jinak by ho vlastní vojáci zabili.

Frank1
6. 5. 2024 09:50
Odpovědět  Albi

Do rise pohadek patri i skazky o tom, jak panovnik v cele vojska nabidl odpurci osobni souboj, jen aby usetril zivoty svych bojovniku.

6. 5. 2024 21:06
Odpovědět  Frank1

Nepatří, stávalo se. Ne běžně, ale stávalo.

Markýza
6. 5. 2024 09:05
Odpovědět  KerilB

😀

Gales
6. 5. 2024 09:23
Odpovědět  KerilB

Macrón tím dává Putinovi na vědomí to že kolik francouzkých vojáků vyžene z Afriky,tolik jich nasadí na Ukrajinu.Doufá že se Putin lekne a nebude podporovat africké vlastence.Taky se může stát že Afričané si to půjdou s Francouzema vyřídit na východní frontu.

Frank1
6. 5. 2024 09:53
Odpovědět  Gales

Africane maji jiny problem. Kde se usadi americka prdel, odtud se nehne. Z Nigeru maji hnUSaci odtahnout, ale jsou tam stale, ackoli Rusove chteji zakladnu obsadit. Cernosi uz peni vztekem.

katango
6. 5. 2024 10:54
Odpovědět  Frank1

Rusové už na tý základně jsou, zatím jen na půlce.

katango
6. 5. 2024 10:56
Odpovědět  Gales

Na vědomí to dávat může, ale to je tak asi všechno. Předpokládám, že francouzské cizinecké legionáře čeká osud těch ostatních. Budou vyzmizíkováni.

František
6. 5. 2024 17:18
Odpovědět  Gales

Kolik jich Macron pošle tam, tolik jich dostane zpět v plastových pytlích. Teda těch, ze kterých najdou něco, co z nich zbylo.

Pravdomluvny
6. 5. 2024 17:59
Odpovědět  František

Pošlou mu i kusy Banderonacistů,jako výplň a bonus zároveň 🤓

Tom
5. 5. 2024 22:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď jsem někde četl, že je známo nespočet způsobů, jak vyhnat ruského medvěda z brlohu, ale ani jeden, který by ho zahnal zpátky.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 22:53
Odpovědět  Tom

💯🎯👍🙂🙋

Frank1
6. 5. 2024 09:56
Odpovědět  Tom

Kdyz uz se jim podarilo medu vyhnat z brlohu, tak on hned tam zpatky nezaleze. Dokud neudela poradek.
To oni ovsem nevedi. Co znamena udelat poradek?
Rusove vyhrali a stahli se z Parize, z DDR. Tu chybu uz nesmeji udelat. Vymstila se jim uz dvakrat – za 2. svetove i ted na Ukrajine. Jsou to dusledky jejich chyb.

Tom
6. 5. 2024 11:15
Odpovědět  Frank1

Nemyslím si, že udělali chybu. To západ včetně nás udělal chybu, že se zachoval jako rozmazlený a nevděčný spratek a tak zákonitě musi dostat takový výprask, který si budou pamatovat po generace.

Tom
6. 5. 2024 14:55
Odpovědět  Tom

jenom k té fotografii bych poznamenal, jak had objímá ještě většího hada.

Pravdomluvny
6. 5. 2024 18:00
Odpovědět  Tom

Had je užitečný,o těch nacistech a lidském odpadu se to říct nedá 😡

Jaris
7. 5. 2024 03:31
Odpovědět  Pravdomluvny

Na Novem Zelandu hady nemaji a prirode nechybi. Had je odporny tvor. V ZOO smrdel jejich pavilon na dalku.

bonobo
5. 5. 2024 22:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Bože, to jsou ale bláboly 🙂

Pravdomluvny
5. 5. 2024 22:53
Odpovědět  bonobo

Ty tvoje určitě!

5. 5. 2024 23:31
Odpovědět  bonobo

A co konkrétně považuješ za bláboly? Mohl by ses s námi o to podělit, abychom i my měli něco z tvé opí moudrosti?

Slovan
6. 5. 2024 07:53

Rozesírač z PP. Klídek, zcela běžné. Mnohonick.

Pravdomluvny
6. 5. 2024 08:11
Odpovědět  Slovan

Indický běžec?🤓

Slovan
6. 5. 2024 09:14
Odpovědět  Pravdomluvny

Je to možné, já si všechny nepamatuji a archiv si nedělám, na to jsou tuna jiný borci.

Vaska
6. 5. 2024 08:44
Odpovědět  bonobo

a co by jsi říkal, kdyby soudruzi náckové v říši začali stavět pomníky ádoj a dalším náckům, začali po nich přejmenovávat ulice atd… V banderostánu se to totiž děje – stavěj tam pomníky banderoj šuchevičoj . přejmanovávaj tam ulice po banderovcích – šuchevič ten tam měl v rodné chalupě muzeum a Rusová v lednu poslali jeden geraň a tu chalupu trochu upravili a banderovci hned svolali komisi a domlouvali obnovení muzea toho válečného zločince a masového vraha !!!
P.S. a v našem protektorátu brzo začnou s tímhle asi taky – takovej emanuel moravec přece zaslouží ocenění žéé

ijn
5. 5. 2024 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

mimo téma: Křetínský investuje koupí 20%Thyssen Group a peníze pro Ostravské hutě nenašel, i když peníze získává EPH zejména od českých odběratelů ELEKTŘINY, člověk bez podpory k české ekonomice má za cíl společně s vládou ČR: zničení naší české vlasti !!!

ijn
5. 5. 2024 22:53
Odpovědět  ijn

částečné řešení U volby nevolit dinosaury z EU, kroužkovat nové tváře z nových stran a hnutí!!!

Autor
6. 5. 2024 00:08
Odpovědět  ijn

nové tváře z nových stran

Vás viditelně, stejně jako jiné, nepoučily takové strany jako ODA, Zelení, TOP09, evidentně Piráti a tak podobně strany na jedno použití?
Pro správnou volbu je třeba překonat sebe sama a často společenské “axiomy” a volič sám musí vědět, co a koho proč vbolí. Protože ale takto postupuje velmi málo voličů všude na světě, pak to dopadá, jak to dopadá. I ten, kdo nejde volit – volí..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
6. 5. 2024 07:55
Odpovědět  Peter 008

VV 😊

Frank1
6. 5. 2024 10:16
Odpovědět  ijn

Spatna investice v Nemecku. Zavrelo si suroviny z Ruska. Cim budou metalurgove topit?

Pavel
6. 5. 2024 10:51
Odpovědět  Frank1

možná ví o něco více než mi

Pravdomluvny
5. 5. 2024 22:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Frantici si vysláním Cizinecké legie chtějí zřejmě připomenout NEslavné výročí bitvy u Dien Bien Phu 😉

PatrickStone
6. 5. 2024 00:25
Odpovědět  Pravdomluvny

Makarón už prehráva z Rusmi 4:0 v subsaharskej Afrike a tam začína druhá tretina. Francúzi tam najprv kolonizovali a potom neokolonizovali 14 štátov. A teraz si Rusi s Francúzmi zahrajú “hokej” na ukrajinskom ruskom klzisku a za ruskeho pokriku Šajbu na žabožrútov priletia FABky, podaktoré až jedapoltonové a Lancety im vyhodia aj brankára brány. Podľa mňa by to mali žabáci s ukrošmi vzdať, lebo keď nie budú mať na pomníku napísané padol v Časov Jare…. Za americké záujmy.

delnas
6. 5. 2024 06:30
Odpovědět  Pravdomluvny

ani ne,…. obe strany…jak zapad tak vychod se potrebuje zbavit nepohodlnych creatur…

Stary system nefunguje a novy jeste neni vybudovany= vznika chaos….tenhle stav jiz trva snad 30 let a jeste par roku potrva….ale budme trpelivy a podporujme spravnou stranu..

s CZ se v novem usporadani sveta nijak moc nepocita…

Helena
6. 5. 2024 08:53
Odpovědět  Pravdomluvny

Makronek tak slepě plní rozkazy pasáků, že místo mozku nemá ani tu kostku. 1. čeho tím docílí, že na tu jejich slavnou OH pojede jen idiot, debil a sebevrah, tj. kšefty 0, stejně jako do čechistánu na hokej, kde budou v hledišti jen “vládní” zmetci, jinak tam nikdo nepáchne. První co spadne na 0 budou kšefty: turistika v Izraeli=0..nikdo tam ani nepáchne, stejně tak Egypt – Šarm, ale i okolní blízké státy jako např. Kypr i Turecko-i tam klesnou příjmy z turismu, stejně tak Francie, Německo a další zislamizované státy, kde je většina obyvatel arabská, nenávidějící židy. Moc jsem zvědavá, jak dlouho si tam budou Makronka žabožrouti s aláhama pěstovat, než ho zgilotinují.

Frank1
6. 5. 2024 10:10
Odpovědět  Helena

Na OH v Parizi za svoleni skopcaka predsedy OK Bacha budou startovat i transgenderi a vyhravat. Jenom ovsem ti co si nechali uriznout penis s koulema a startuji za zeny. Ti hrave pobiji vsechny zenske konkurenty. Dostanou medaile v zenskych disciplinach.
Obracene to nefunguje. Ze by zenska s prisitym penisem pobila chlapy.
To ale nikomu nevadi. Hlavne, ze budou protesty a nasrani a neoliberalisticka silenstvi bez konce.
Sladka Francie uz to davno neni. Je naplnena muslimy, vykoupena Cinany a Rusy. Plni se mulaty, mulatkami a Islamem. V prastare vesnicce s kamenymi domecky je zve Muezin z minaretu k bohosluzbe.
Francouzove se vzbourili jen jednou proti sve vrchnosti a zakroutili ji krkem. Pri padu Bastilly. Protoze uz nemeli co zrat, ani na chleba nemeli.

Slovan
6. 5. 2024 12:52
Odpovědět  Helena

Co myslíte mladí tam v létě letí do Turecka, už tam budou možná potřetí. Já už ani nic neříkám a tiše se modlím aby se v pořádku vrátili.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
6. 5. 2024 14:25
Odpovědět  Slovan

Pokud vím, podle posledních informací bláznivých lidí co milují ten dementní turismus, tak Turecko je úplně v pohodě. Naopak budou rádi za turisty, kteří nahradí ekonomický výpadek, po odstřižení obchodní výměny s Izraelem. Samozřejmě doporučuji vyhýbat se, pro jistotu, politickým diskusím. Žádný zvýšený riziko těm tvým mladým v Turecku nehrozí. Tak buď v klidu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
6. 5. 2024 16:21
Odpovědět  ModrýKlokan

Ha, copák dnes je těch Pancerfauz málo rozseto po světě. Hadrníkovi se po ránu špatně postaví brko a vezme tu s navigací a půjde na kopec. A máš to hned.

Pravdomluvny
6. 5. 2024 18:03
Odpovědět  Slovan

Přesně,muhamrdum nevěřím,i ty památky stavěla jiná civilizace,oni jen válčí a mají 💩do huby

ladik
6. 5. 2024 18:11
Odpovědět  Helena

Makroš teď zase “vymyslel” další křivárnu: prý “olympijské příměří”. Aby mohli dopřát oddech ukronáckům a byl čas na dolifrování koza zbraní.

5. 5. 2024 23:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrátka mikron koze pootevřel další Overtonovo okno. A všechno to mžení okolo, jednou jo a pak zase ne, a uražená jitrnice jedno a pidlovok z albionu druhý a pšonci třetí a guma 107 s nůší na granáty kmitající světem a všechna ta šaškárna kolem jsou dle mého jen tanečky, zastírající “průzkum bojem” v hledání odpovědi na otázku, co na to Rusko.
Přesně takhle to začínalo s “humanitární pomocí”. Začalo to vestami, spacáky a helmami, které se tam zpočátku báli posílat, a ted už tam se-rou rakety dlouhého doletu a v plánu jsou F-16tky, tedy potenciální jaderné nosiče.
Hm… Takže 7. máje inaugurace a demise, pak nová vláda… Možná mě Rusko překvapí, ale “co na to Rusko” čekám spíš až koncem máje. Nebo že by Gosudar zaúkoloval Surovikina dřív, že nebezpečí z prodlení?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
6. 5. 2024 06:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Bratři Rusové, zlikvidujte je jako prioritu! A žádné slitování, přišli vás zabíjet!

Pavel z Moravy.
6. 5. 2024 08:19
Odpovědět  Ladislav 💤

Vůbec se s nimi nesrat, ať mají občanství jaké chtějí. Přišli jste zabíjet a bojovat za nácky, do pekla s vámi.

Ladislav 💤
6. 5. 2024 13:37
Odpovědět  Pavel z Moravy.

👍👍 přesně! A je třeba zničit to válečné doupě za mořem a evropští sráči se vzdají bez boje! Pak důkladnou čístku!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Horňák
6. 5. 2024 07:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Nasazení francouzů do bojů dává Rusku plné právo zaútočit na logistiku a zázemí těchto vojáků. Evropo sbohem.

Ladislav 💤
6. 5. 2024 15:34
Odpovědět  Horňák

👍👍👍

Slovan
6. 5. 2024 07:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Tvl ten Makarón si to přivítání koukám užívá, aby nedostal erekci a neměl mapu na trenkách. Buzeranti podělaný, tfuj tajbl. Brr tojsem se oklepal jak drahocený čokle.

ModrýKlokan
6. 5. 2024 15:21
Odpovědět  Slovan

Strašná fotka, bléééééé

Vláďa
6. 5. 2024 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Takže Macron aby si dokázal, že je tvrdý muž vyvolá klidně velkou válku. Legionáři jsou normální žoldnéři a podle toho bude Rusko s nimi na území jednat. Denně zemře na Ukrajině 1000 jejích vojáků a Francouzi dodají 1500 legionářů. Rus si počká až se tam na schůzku se zubatou dostaví co nejvíce Francouzů a jejich ubikace shoří i s nimi. On si snad Macron myslí, že tímto donutí Niger aby otočili postoj vůči Francii a bude dále dodávat palivo pro jaderné elektrárny?

Slovan
6. 5. 2024 09:23
Odpovědět  Vláďa

Nemušíš daleko, podívej se na chování našich buzen v politice a na vlivných místech a nebo na jalovice jak jsou boje vášnivý.

Frank1
6. 5. 2024 09:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Vzdyt je to jen gesto buzeranta Macrona, aby pozdeji mohl tvrdit, jak Francie a on pomahali. Zadny vojensky vyznam tech par zoldaku nema.
Typicka kourova clona zidovskeho vychcance.
Od vcerejska hosti nejvyssiho Cinana. Ani slova o tom…

Bonobo
6. 5. 2024 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyrovnaný poměr placených manipulátorů a užitečných idiotů 🙂

Pravdomluvny
6. 5. 2024 12:21
Odpovědět  Bonobo

Máš pravdu,to přesně vystihuje Seznam, Blicí listy a Novinky…..joooo a ještě havlolejnolahvárenská cloaca alias Goebbels 24,Indoběhno 😎

Bonobo
6. 5. 2024 12:42
Odpovědět  Pravdomluvny

Ááá, potrefená husa zakejhala 🙂 A ke které skupině se řadíš

ModrýKlokan
6. 5. 2024 15:22
Odpovědět  Bonobo

Nová doba, host vyhazuje vrchního… ty skupino

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
6. 5. 2024 18:05
Odpovědět  ModrýKlokan

On má kapelu.
Brácha se ségrou mu ji při početí předali…..a výsledek se dostavil 😂

Pravdomluvny
6. 5. 2024 18:04
Odpovědět  Bonobo

Copak havlolejnolahvárenská Indoběhno, PRAVDA ti nevoní?!!!!🤓

6. 5. 2024 17:35
Odpovědět  Bonobo

A dobře-li ti co neužitečnému idi-otovi platí? Zkus se vypracovat na manipulátora, třeba ti to hodí víc. Ale na to jsi evidentně nevybavený. Počkej si až sem zase zavítá tapetář noobody a hezky ho popros, třeba to s tebou zkusí.

Pravdomluvny
6. 5. 2024 18:06

Nezkusí.
Sám má málo.

6. 5. 2024 21:04
Odpovědět  Pravdomluvny

Chudák neštastná. A takovej je to snaživka.

Pravdomluvny
6. 5. 2024 21:37

“””Poslušně hlásím , že ten pán je hotovej nezmar .
Zrovna,jako nějaký Indoběhna z PP.
Takovej byl vytrvalej, že se moh stát ministrem……””””😉

Frank1
6. 5. 2024 10:14
Ohodnotit příspěvek :
     

KoZa hleda a pouziva stale delsi klacek, kterym do medveda stoura. Aby zjistili, co jeste snese.
Snese hodne, Bohudiky. Jinak bychom uz byli v Panu.

Frank1
6. 5. 2024 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Francouzove se v boji vyznamenali jenom diky Napoleonovi a neschopnosti veleni armady jeho protivniku.
U Borodina meli Francouzi velkou presilu a Rusove se pak stahli az za Moskvu. Protoze vedeli, ze nemaji na to Francouzum celit a vyhrat.
Napoleonova Stara garda osvedcenych a zkusenych vojaku ovsem prchla pred vojskem G. Wellingtona u Waterloo a zpecetila konec Napolena. Od te doby potrebovali Francouzi vzdy spojence, aby zastavili a porazili Nemce v 1. svetove. Ve druhe svetove se zhroutili po par tydnech pri vpadu Hitlera.
Cizinecka legie pozustava z placenych profesionalnich vojaku, zoldaku. Ta bojuje za zajmy Francie hlavne v Africe, kde terorizuje bezbranne mistni obyvatelstvo. Ovsem odtud je bimbove vyhaneji, tak poslal buzerant kontingent na Ukrajinu, aby meli praci. Uz se nevrati. Nejsou zvykli bojovat s profesionaly. Jen s teroristy a dzihadisty.

Gales
6. 5. 2024 10:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jsem ti poslal sto vojáků,tak se o ně dobře starejcomment image

Pavel
6. 5. 2024 10:54
Odpovědět  Gales

špatně – šeptá mu – dostal jsem novej matroš večer to rozjedeme ánál jsem si promazal tak nemusíš být hodnej

Pravdomluvny
6. 5. 2024 12:22
Odpovědět  Pavel

Vo@@@e👍😂😂😂

katango
6. 5. 2024 10:59
Odpovědět  Gales

Zelí nevypadá moc nadšeně, spíš zaskočeně. Že by pozdvižení v Makronových kalhotách?

Pravdomluvny
6. 5. 2024 12:24
Odpovědět  katango

To víte…..
Lepší nežli dívčí záda teplá prdel kamaráda 🤓
To je heslo Macronky, Pospíšila,Wenzla Hlodavce a dalších (J)elit

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
6. 5. 2024 13:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Pjakin už to řekl že se asi budou divit díře po paříži. Kdyby dali 1. iskander tak nemají galští kohouti hnojníček, tedy celé uzemí . Snad jim to chodí kineticky jako kindžál bez radiace?
https://www.youtube.com/shorts/0mA2z2gOZp4

cool
6. 5. 2024 13:48
Odpovědět  cool

Jako fakt se asi neorientují absolventi inkluzek či kocourkova? Nebo atakují s kongem filozofy na stromech – gorily s 89 s průměrem 56? konga. 🙂
https://www.svobodny-vysilac.cz/2024-04-27-necenzurovane-net-se-simonou-cxiii/

David
6. 5. 2024 15:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusové mají munice stále dost, mají dobrou mušku a dělostřelectvo milují. To je přímo smrtelná kombinace.
A pytlů na mrtvoly je také dost.

unor 2022
6. 5. 2024 18:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Opravdu zdarila momentka.

Markýza
6. 5. 2024 20:48
Odpovědět  unor 2022

Stará, ale moje oblíbená taky. Vydá za dvacet analýz 😀

Boomer
6. 5. 2024 19:31
Ohodnotit příspěvek :
     

.. pokud se francouzské či jiné evropské bojeschopné síly vypraví na ukrajinské bojiště, mohou se jejich zdecimované zbytky dočkat nemilého překvapení, až se budou vracet do svých domovů.. a hned za dveřmi zakopnou o modlitební kobereček. Pokud je vůbec někdo pustí dovnitř…

JoFa
6. 5. 2024 20:54
Odpovědět  Boomer

Ak sa nevrátia hneď, tak už sa nebude mať kto vrátiť. Deep state nemá problém obetovať pár vojakov svojej zvrátenej myšlienke poslednej záchrany. Dochádza im bojový matroš.

Drak
6. 5. 2024 19:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Jakmile stane v čele jakéhokoliv státu buzerant, nebo něco podobného, je vždycy zle. Proto je tam pejzatí ustavují.

JoFa
6. 5. 2024 21:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Tentokrát to Jelena trochu prepálila https://sk.news-front.su/2024/05/06/usa-pripravuju-nahradu-za-zelenskeho/ , ak by US chceli vymeniť Zeleného feťáka, tak by chceli zmeniť rétoriku voči Rusku a na to im Rusi neskočia, iba ak by to bolo dohodnuté a potom je tento scenár možný, ale tomu neverím.