politika

Rusko kárá Německo kvůli rezoluci o „srebrenické genocidě“.


Rusko kárá Německo kvůli rezoluci o „srebrenické genocidě“.
Berlín předložil návrh na falešné záminky, řekl vyslanec OSN Vasilij Nebenzia

Rezoluce předložená OSN o „genocidě ve Srebrenici“ rozdělila Valné shromáždění, démonizovala bývalou Jugoslávii a ohrozila mír v Bosně a Hercegovině, řekl ruský vyslanec při OSN Vasilij Nebenzia.Nebenzia promluvil poté, co Valné shromáždění hlasovalo o návrhu Německa a Rwandy vyhlásit 11. červenec dnem památky „Srebrenické genocidy“. Ze 193 členských států OSN hlasovalo 84 pro, 19 proti a 68 se zdrželo hlasování.

 „Německo, které ve 20. století rozpoutalo dvě světové války, zabilo miliony lidí v koncentračních táborech, spáchalo masová zvěrstva v Africe a podílelo se na rozbití Jugoslávie, se tato země nyní snaží poučovat ostatní o důležitosti usmíření. “ řekla Nebenzia.Rusko je pevně přesvědčeno, že Německo postrádá morální autoritu, aby dokonce vyslovovalo slovo „genocida“ pro cokoli jiného, ​​než jsou jeho vlastní zvěrstva, řekl Nebenzia s tím, že samotná OSN vznikla, aby zajistila, že se nacistické zločiny proti lidskosti už nikdy nebudou opakovat.

Použití rezoluce k přijetí politické deklarace se rovnalo „zneužití“ Valného shromáždění, řekl stálý představitel Ruska a označil její přijetí za „Pyrrhovo vítězství“ pro své sponzory, protože více zemí bylo proti nebo se zdrželo hlasování.

„Jedna věc je jasná: sponzoři [rezoluce] záměrně tlačí Bosnu do konfliktu, bez ohledu na cenu, kterou země zaplatila během občanské války v 90. letech, kdy zemřelo 100 000 lidí,“ řekl Nebenzia Valnému shromáždění OSN. Rezoluci označil za „hrozbu míru a bezpečnosti v celém regionu“.

Daytonská mírová dohoda ukončila občanskou válku v Bosně v letech 1992-95 rozdělením země mezi Republiku srbskou (RS) a Federaci. Ústava země vyžaduje, aby všechny tři komunity – bosenští Muslimové (Bosňáci), Srbové a Chorvati – dosáhli konsensu v otázkách zahraniční politiky, ale Bosňáci jednali při podpoře rezoluce sami; Srbové byli proti a Chorvati se zdrželi hlasování.

Četní představitelé bosenských muslimů a političtí komentátoři v posledních týdnech uvedli, že rezoluce OSN připraví cestu ke zrušení RS jako „genocidního výtvoru“, čímž dojde k revizi Daytonských dohod. Prezident RS Milorad Dodik již oznámil, že do 30 dnů přistoupí k „mírovému rozdělení“. 

Bosňáci tvrdili, že smrt odhadem 8 000 mužů během bitvy o Srebrenici v červenci 1995 se rovnala genocidě. Západem podporovaný tribunál pro válečné zločiny pro Jugoslávii – předchůdce Mezinárodního trestního soudu – souhlasil s použitím kontroverzního právního odůvodnění.

RT

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
23. 5. 2024 23:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Už aby KoZa chcípla a na budově evropské komise zavlála vlajka Vítězství…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
24. 5. 2024 00:47

Pro začátek by stačilla i jen vlajka EU na půl žerdi. 🙂
Dobré zprávy je potřeba dávkovat opatrně a nevyplýtvat je najednou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
24. 5. 2024 10:13

Uvědomuješ si, kolik tady má ale KOZA fanatiků, kteří plnou hubou chlemtají ze žlabu ty dary, které jim plebs zabezpečuje? A jak veliké mají rodiny a okruh známých, kteří potřebují také chlemtat? Kujwa, vždyť oni žijí pouze z této chlemtačky, kterou jim plebs podstrkuje. Bez masivního odporu davů se nic nerozpadne, neboť ti mají nakoupených tolik podpindosníků, že nám zválcují hřbet kdy se jim bude chtít. Ve filmu Na prahu války- doporučuji ke shlédnutí, se jeden rakouský sedlák rozhodl nepodepsat věrnost Hitlerovi. Byl to správný chlap, ale celá vesnice se proti jeho rodině postavila. Všichni mu říkali, že o nic nejde, že podepisují všichni, že on sám s tím nic nesvede, že nemusí válčit, že může být u saniťáků apod. Vydržel, byl mučen a potom popraven. Jestli si někdo myslí, že tady ta banda se vzdá svého blahobytu bez tvrdého tlaku tak je blázen. Jefferson- stane li se tyranie zákonem, vzpoura je povinností. Asi by se tady těm grázlům už tatík zakladatel nelíbil.

Slovan
24. 5. 2024 10:25
Odpovědět  Pavel z Moravy.

👍 👍 👍 👍 👍 👍
Je to přesně tak. Bééééé.

24. 5. 2024 22:39
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To nejsou fanatici. Jen optickej klam. Roduvěrnej fanatik je ochotný za “svou pravdu” obětovat i život. Ty mezi tím póvlem parazitických zmr-dů někoho takové vidíš? Já ne.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
24. 5. 2024 12:08

👍👍👍A u žabožroutů jak by smet!

Honzas
24. 5. 2024 00:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi tady někdo oblbuje, byly jih 4000 a najednou jejich 8000.

Staník
24. 5. 2024 07:47
Odpovědět  Honzas

Nebylo ani 4000. Všechno je to vymysl. Nikdy se nenašla těla zabitych, napisledy se o to pokoušela cca dva roky zpatky japonská “expedice” a výsledkem její činnosti bylo, že neexistují žádné důkazy. Všichni holandští vojáci včetně velitele, kteří měli být údajnému masakru svědky v Haagu vypovědělo, že se žádné vraždění Bosňáků či Albánců nekonalo. Byla tam regulérní bitka mezi bosňáky a Srby, po které přitáhli mrtvá těla z obou stran a kamarády z růtných TV a připravili frašku Srebrenica a podobným způsobem i další jako Račak apod. Podobnost s Bučou na Ukrajině, bílými přilbami v Sýrii apod. čistě náhodná…

ModrýKlokan
24. 5. 2024 14:51
Odpovědět  Staník

Ve Srebrenici to bylo v podstatě opačně, než tvrdí západní propaganda. Bosňácké muslimské bandy vyvražďovaly v okolí Srebrenice srbské vesnice. Ti mrtví byli většinou Srbové.

Zákrok generála Mladiče ukončil vyhlazování Srbů. Ty údajné bosenské oběti byli vrazi srbů, kteří nechtěli složit zbraně, jednotky banditů snažící se pokračovat v genocidě srbů a vzdorovat Mladičově armádě.

V médiích jsou třicet let pouze západní lži.

Staník
25. 5. 2024 17:20
Odpovědět  ModrýKlokan

Přesně tak👍.

Vláďa
24. 5. 2024 10:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Němci odmítli uznat, že v boji o Stalingrad za 2.SV se dopustili genocidy. Ale druhé tak klidně označí a záminku pro to si klidně vymyslí. V pozadí bychom stejně našli Američany, kteří určité nepopulární kroky nařídí udělat jiným státům. Aby zdánlivě nebyli za každým zlem!

Slovan
24. 5. 2024 10:30
Odpovědět  Vláďa

Tohohle zla se lidstvo asi už nezbaví. Je to zakořeněný v genech.

marie
24. 5. 2024 10:51
Odpovědět  Vláďa

Neblázni, někteří Němci stříleli u Stalingradu do vzduchu a později z toho vznikla NDR! Jinak Němci nedělají malé chyby. Nikdy.

Mis12
26. 5. 2024 05:14
Odpovědět  marie

Marie, NDR vznikla trochu jinak. Stalin tam ty SS tvrdě potíral. U Stalingradu stříleli jak o život.

anbar
24. 5. 2024 11:24
Odpovědět  Vláďa

existuje tzv. “Kancléřský akt”, tuším z 1948, SRN je doposud okupovanou zemí, jako všechny státy “dobrovolně” poctěné přítomností okupační vojenské základny fašingtonu.

24. 5. 2024 16:14
Odpovědět  Vláďa

O Stalingrad nešlo, šlo o Leningrad, kde za 2,5 roku obležení zemřelo hladem 1,5 mil. civilistů.

Boomer
24. 5. 2024 16:56
Odpovědět  primak

.. civilní ztráty během 6 měsíční bitvy ve Stalingradu představovaly cca.40 000 mrtvých, ve srovnání s blokádou Leningradu opravdu “jen epizodka..”
Aspoň vidíte, jaká zde panuje argumentační úroveň v diskusi…

Miro 2
24. 5. 2024 10:49
Ohodnotit příspěvek :
     

No jo, rafinovaní převraceči historie. Němečtí míliusové jsou také hodná a krotká zvířátka. Nikdy nikoho neusurpovali, ani už po 1000 let Čechy, tedy nás. V lepším případě česká knížata, pokud nechtěla mít rozmetanou a spustošenou zem od nájezdů musela Němcům každoročně platit výpalné v podobě stád volů, prasat a hřiven stříbra, atd. No není tomu tak skoro dodnes?

katango
24. 5. 2024 11:13
Odpovědět  Miro 2

Platíme a zemi máme stejně zpustošenou.

Pavel z Moravy.
24. 5. 2024 12:31
Odpovědět  Miro 2

To stejné s Moravou. Teď jsem dočetl nádherný román o Velké Moravě z doby knížete Rostislava. A pořád ti Germáni a německá marka a klér z Bavor. A pořád se sem cpali a chtěli tributy. To nemá konce. Alespoň ne s prodejnou bandou našich zemí.

marie
24. 5. 2024 12:42
Odpovědět  Miro 2

No to je pravda, ale tenkrát ty voly museli přivážet to Německa, dneska si je tady dokonce necháváme a volíme.

milan
24. 5. 2024 13:31
Odpovědět  Miro 2

to se mylis Vychodofranska rise coz je zhruba dnesni BRD napadala coz je dokazane ve Fuldskych analech pred 1 200 Moravu a tim padem Moravany o tom ze su nejaci Cesi nemeli paru az do konce 9 stoleti kdy Svatopluk dosadil na knizeci stolec sveho bratrance Borivoje o kterem se uz kroniky zminuji

ModrýKlokan
24. 5. 2024 14:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Masmediální lži a propaganda o Srebrenici, bude ještě dlouho problém, stejně jako lži o Katyni. Západní kolonizátoři vymyli hlavy příliš mnoha lidem.

Mis12
26. 5. 2024 05:32
Odpovědět  ModrýKlokan

Dnešní útvar BiH je US produkt založený na nucené smlouvě k potlačení Srbů pod dohledem německého protektora. Dodiku, prezidentu tamních Srbů se již dochází trpělivost a nechce vstupovat do NATO a odchází z protektorátu BiH a odmítá Serebrenickou lež a poručníkování EU jako další srbská republika.

Staník
26. 5. 2024 10:46
Odpovědět  Mis12

Prohrou KoZa budou tyto umělé a nestatotvorné útvary, samostatně neschopné existence napraveny. Nebude žadná BiH ani KosMet. A možná budou napraveny i hříchy vyhnaní srbského obyvatelstva z vychodní Slavonie, jižní Dalmácie, Banije apod. Ještě uvidíme na Balkáně zajímavé věci. KoZa, nejen vytvořením umělých republik, podporou ustašovského Chorvatska a muslimské Albanie otevřela Pandořinu skříňku. Vítězstvím Ruska budou revidovány mnohé smlouvy a budou se dít věci.

zuzana
24. 5. 2024 17:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatykač na Netanjahua vytváří pro členy ICC diplomatické dilema

https://aktax.cz/zatykac-na-netanjahua-vytvari-pro-cleny-icc-diplomaticke-dilema/