politika

Němec přijel do Prahy diktovat: Konec práva veta! Německá Evropa bude už bez kulis a naplno.

29. 8. 2022

Nedostupné energie byly plánem, který se zdařil. Jsou pilířem války bez tanků. Nechcete? Tak vyřešte kvadraturu kruhu!

Petr Hájek užasl nad drzostí, s níž německý kancléř přijel do Prahy diktovat neschopnému českému premiérovi konec naší samostatnosti, a přináší několik myšlenek Jiřího Weigla, které vznikly těsně před tím, než führer práskl bičem…

Když Jiří Weigl (ředitel Institutu Václava Klause) psal dnešní glosu, (čtenář k ní dorazí za okamžik), ještě pochopitelně netušil, co se v Praze odehraje. A tak jenom odhadoval, o čem bude jednání mezi premiérem Petrem Fialou a jeho bruselským nadřízeným, který se pro zdání, že Německo nedobylo Evropu bez tanků, maskuje životem v Berlíně (Brusel stínově ovládá jeho německá kolegyně Lejnová).

 Hlavní město protektorátu Böhme und Mähren si německý vůdce Scholz ovšem nepřijel inspekčně prohlédnout. A už vůbec neměl zapotřebí naklonit si současného místodržícího (zatím) neformální sedmnácté země Velkého Německa (povýšené po třiceti letech „úspěšného rozvoje“ ze smetiště na skládku a montovnu s levnou pracovní silou), jenž coby tragikomický kašpárek markýruje na půl roku „předsednictví EU“. Německý kancléř přijel, aby nám již nezakrytě vyhrožoval.

I když – jaképak výhrůžky? Vůdce přece toliko oznamuje, co má činit lid v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, nechce-li aby plánovaný energetický kolaps a v něm kořenící hladomor přišel v plné síle rovnou. Jestli mu dá ještě krátký čas na „adaptaci“. Proto Fialovi jasně oznámil, že jednat o „celoevropském“ řešení záměrně vyvolané energetické a hospodářské chudoby je možné. Ale ta naše „sedmnáctá“ se musí vzdát práva veta, které v zakládacích smlouvách EU ještě zůstalo jako relikt z dob, kdy hra na brežněvovsky toliko „omezenou“ (sdílenou) státní suverenitu národních států měla význam kulis Potěmkinovy vesnice.

1

Kulisy právě padly. Fiala dostal ultimátum a – zcela v rámci své dosavadní „image“ – blekotavě neřekl ano, ani ne, místo aby Scholze nechal okamžitě vyhodit ze dveří. Je to neslýchanost, která jen korunuje dosavadní vládní přitakávání všem hrůzám, jež se na nás z Bruselu (Berlína) valí – a jimž ona vlastně „předsedá.“

Takže je to jasné, diktát zní: Buď budete poslouchat – a vzdáte se i té poslední možnosti, jak brzdit náš milý německý kanibalismus českých zájmů právem veta v Radě EU – nebo v zimě mrzněte a jezte slupky od brambor. A se slzou v oku vzpomínejte, jaké to bylo za těch kavárnou „proklínaných“ svobodných Klausových devadesátek, než jste za Špidly (2004) radostně „dobrovolně“ vpochodovali do bruselského chomoutu.

Jestli právě v této chvíli není čas na rychlou operaci osvobození – zahájením procesu vystoupení z EU – kdy to bude? Jiné řešení už neexistuje. Jinak, dokud opravdu nepadneme na ústa, jako nepoučitelní otroci budeme řešit neřešitelný úkol, který shora zmíněný Jiří Weigl, v očekávání Scholzovy inspekce nazval:

Kvadratura kruhu

Dnes přijíždí do Prahy německý kancléř Olaf Scholz a v médiích panuje velké očekávání, že v jednáních s ním náš premiér domluví zázrak v podobě evropského zastropování cen energií, které katastrofu, do níž se naše země řítí, odvrátí. To je ale zcela falešné vidění dnešní situace.

Dnešní kataklyzma exploze cen energií není žádný nečekaný důsledek Putinovy války na Ukrajině. Je to zcela logický důsledek dlouhodobé evropské zelené politiky. Ta ovládla Brusel i politické spektrum prakticky všech západoevropských zemí a jejím cílem je dlouhodobé a trvalé zdražení energie. Emisní povolenky, uzavírání elektráren, ostrakizace jaderné energetiky atd. jsou příkladem.

Smyslem této politiky není pouze omezení emisí údajně ohrožujících planetu, ale likvidace konzumní společnosti a nastolení nových „udržitelných“ společenských pořádků. Konzumní společnost lze odstranit pouze výrazným snížením životní úrovně miliónů dnešních spotřebitelů. Takže to, co se dnes kolem nás děje, není pro reprezentanty této ideologie žádná tragédie. Putinova válka je naopak pro ně úžasná příležitost, jak uskutečnit věci, které by v normální situaci byly zcela nepředstavitelné.

2 1

Všechny české vlády posledních let ze zbabělosti, patolízalství nebo ignorance pomáhaly tuto politiku prosadit a naši zemi vydaly těmto nezodpovědným experimentům do rukou. Ani dnes tomu není jinak. Kancléř Scholz stojí v čele nejzelenější levicové vlády, jakou kdy Německo mělo. Drahé energie jsou pilířem politiky jeho koalice. Petr Fiala se s ním může dohodnout maximálně na taktickém změkčení cenového tlaku na spotřebitele, který je dnes pro jeho vládu nebezpečný. Kvadraturu kruhu však vyřešit nemůže.

Na sny o návratu k původnímu normálu a éře přijatelných cen však můžeme zapomenout, protože ji dnešní evropská zelená věrchuška nikdy nedopustí. Její zájmy a zájmy našich občanů jsou zcela neslučitelné.

Protiproud

sdílet na

56 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Lev Prchala
30. 8. 2022 10:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Protektorát B.und M. DEFINITIVNĚ POTVRZEN!!!,Teď už zbývá jen podepsat,že se ČR “”””DOBROVOLNĚ PŘIPOJUJE K ŘÍŠI,JAKO 17 SPOLKOVÁ ZEMĚ””””” a Emanuel Fyjala Moravec může jásat stejně,jako celá havlolejnolahvárenská banderostoka!

Lev Prchala
30. 8. 2022 10:48
Odpovědět  Lev Prchala

P.S.
Samozřejmě,že BEZ MOŽNOSTI VOLBY VLÁDY,to za nás Reich vyřídí sám.-/

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 12:30
Odpovědět  Lev Prchala

Ty bys chtěl radši, abychom byli kolonií Ruska, to víme.

Lev Prchala
30. 8. 2022 12:34
Odpovědět  [Trol-1] Michal

CSENDES KUTYAKÁKI,CSENDES!

30. 8. 2022 12:58
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Souhlasíš s naší současnou “politikou”? Ano, nebo ne?

Lev Prchala
30. 8. 2022 13:10

Ty o tom pochybuješ?

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 14:18

Pokud myslíš politiku Fialovy vlády, tak příliš ne. Hlavně, žádnou konzistentní promyšlenou “politiku” nevidím.

Helena
30. 8. 2022 13:20
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Raději než Německa. Zapomněl jste na 2.SV?

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 14:22
Odpovědět  Helena

Žádnou kolonií Německa nejsme.To je jen taková bajka pro jednodušší spoluobčany. To už spíše EU. To mne taky štve.

Lev Prchala
30. 8. 2022 14:29
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Na lidské hlouposti se dá vždycky nejvíce vydělat.

30. 8. 2022 16:29
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Jo, aha. A kolikže podniků u nás skoupila za hubičku, kolik montoven u nás zbudovala, kolik řetězců u nás vlastní, kolik dividend od nás pobírá EU? A kolik téhož SRN, složitý spoluobčane?

[Trol-1] Jarda2
31. 8. 2022 03:42

Rusák toho taky nakoupil taky hodně. To ještě neznamená, že jsme ruská kolonie. Ani UA není čínská kolonie, byť tam Číňani vlastní spoustu půdy i jiných nemovitostí a firem.

Ladislav
30. 8. 2022 18:42
Odpovědět  Lev Prchala

💤♎1* ******************

Lev Prch
30. 8. 2022 19:29
Odpovědět  Ladislav

👍👍👍👍

zuza
30. 8. 2022 21:45
Odpovědět  Lev Prchala

to by sociálne dávky, podpora pre nezamestnaných a minimálna mzda musela byť aj u Vás približne taká, ako je v Germanistane. Pre nich je to oveľa výhodnejšie takto, keď je Česko kolónia. A spravujú ju pre nich za pomoci drábov miestodržitelia, ktorých si obyvateľstvo samo spomedzi seba vybralo.

janle57
30. 8. 2022 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslí si snad někdo,že návštěva nazi gauleitera Scholze v Praze je náhodná? Jasně
přijel vysvětlit své podržtažce Fialovi a jeho vládním přisluhovačům jak to bude
s naším případným odchodem z vyděračské energetické burzy,celý jejich rozhovor
proběhl ve stylu: něco si zkuste udělat s elektřinou a jste bez plynu,navíc Vás
naše helmutlandské obchodní řetězce ještě nechají pěkně vyhladovět,co Vy si tady,
Vy Češi, budete tak vyskakovat,sám náš velký Vůdce o Vás prohlásil,že jste
národem cyklistů,kteří sklonění nad řídítky šlapete do pedálů jak my Němci pískáme !!

Lev Prchala
30. 8. 2022 11:12
Odpovědět  janle57

Ovšem nemáš tam,
“”””Že Češi jsou smějící se bestie”””””,z čehož plyne….????

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 12:31
Odpovědět  janle57

Gauleiter Putin sem naštěstí nesmí.

Lev Prchala
30. 8. 2022 12:35
Odpovědět  [Trol-1] Michal

CSENDES KUTYAKÁKI,CSENDES!

Pedro
30. 8. 2022 16:53
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Nebýt Rusů, tak neexistuješ ty podlý slouho.

30. 8. 2022 22:01
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Naštěstí pro tebe.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pedro
30. 8. 2022 16:51
Odpovědět  janle57

Řekl mu asi: “Ne abyste se 3.9. posrali!” Pošleme na pomoc vojáky, kdyby šlo do tuhého.

Pavel
30. 8. 2022 11:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Na oslavu SNP, jednoho z největších svátků na Slovensku nebyla přípuštena veřejnost v době návštěvy vládní věrchušky. Tak žalostná je situace zaprodanců globální plutokracie. Je vidět jak obrovský strach mají z hněvu lidu, který na ně v SR a v ČR brzy dopadne. Strana Smer proto pořádala mítink ve Zvolenu. Jenom bych chtěl straně Smer poradit, že svoboda Slovenska, tak jako ČR je možná pouze v zemi, která není rukojmím EU a NATO. A teď přátelé pozorně v těchto dnech sledujte, kolik jidášů si bude chtít v těchto zemích zachránit pr..le až půjde do tuhého. Je dobré si je zapamatovat, protože oni budou chtít opět ohlupovat národ. Možná se jim to podaří s některými opíchanci, ale my ostatní víme svoje.

Vlado71
30. 8. 2022 12:24
Odpovědět  Pavel

Asi Vás sklamem, ale Fico nie je človek, ktorý si dokáže predstaviť budúcnosť štátu bez EÚ. Bude síce nadávať na všetky obmedzenia ktoré nám EU vnúti, ale vždy keď tie obmedzenia bude treba odsúhlasiť tak sklopí uši a poslušne zahlasuje za EuroSoyuz (alebo 4. ríšu, vyberte si čo chcete).
Takže ja ho považujem za niečo podobné ako je u Vás Babiš … nie je to nadšený EuroHujer ako Fiala, ale aj tak schváli čo z Bruselu naordinujú. Nemyslím si ani trochu, že nedostatok eurohujerstva u nich nám nejako pomôže.

Pavel
30. 8. 2022 15:29
Odpovědět  Vlado71

Ale to já moc dobře vím. Ani Orbán, který by mohl v pohodě silou své pozice vyhlásit referendum v Maďarsku do toho nejde a proto říkám jediné, jestli pan Okamura bude mít možnost v případě vítězství ve volbách sestavit vládu, chci od něho jasně slyšet a to již před volbami, že prvním bodem po volbách by bylo vypsání referenda o vystoupení ze zmíněných organizací. A totéž bych chtěl i u komunistů pokud by chtěli hlasy mé rodiny. Jinak si nemusím ošoupávat podrážky bot na našich nekvalitních městských chodnících a mohu se věnovat nějaké bohulibější činnosti.

skeptik
30. 8. 2022 19:00
Odpovědět  Pavel

Jestliže dojde k porážce kolektivního fašistického Západu, tak tím zároveň dojde k rozbití fašistické organizace EU. Nebude tudíž třeba vystupovat.

Gales
30. 8. 2022 12:07
Ohodnotit příspěvek :
     

CZEXIT…..!

Lev Prchala
30. 8. 2022 12:18
Odpovědět  Gales

Už měl dávno proběhnout!
Proto je třeba volit SPD!

[Trol-1] Albert
30. 8. 2022 12:39
Odpovědět  Lev Prchala

Vokamůru na Hrad.

Lev Prchala
30. 8. 2022 13:12
Odpovědět  [Trol-1] Albert

Být na obtíž je úlohou hlupáka. Jemný člověk vycítí, zda je vhod či ne a umí zmizet v okamžiku, který ještě předchází onomu, kdy se stane zbytečným.

[Trol-1] Albert
30. 8. 2022 12:38
Odpovědět  Gales

RUXIT.

Lev Prchala
30. 8. 2022 13:12
Odpovědět  [Trol-1] Albert

Být na obtíž je úlohou hlupáka. Jemný člověk vycítí, zda je vhod či ne a umí zmizet v okamžiku, který ještě předchází onomu, kdy se stane zbytečným.

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 15:19
Odpovědět  Lev Prchala

Vidíš a Ty tu úlohu zvládáš celý život.

Lev Prch
30. 8. 2022 16:25
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Být na obtíž je úlohou hlupáka. Jemný člověk vycítí, zda je vhod či ne a umí zmizet v okamžiku, který ještě předchází onomu, kdy se stane zbytečným.

Lev Prch
30. 8. 2022 16:26
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Opilý se z toho vyspí, hlupák ne.

30. 8. 2022 22:03
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Nepřijde ti kačere, žes toho Michala už nějak obnosil?

PENNYS
30. 8. 2022 12:43
Odpovědět  Gales

ANO ANO ANO CZEXICHT!!!

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 12:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Dosazený chersonský šéfík už zdrhnul do Ruska. To utíkají krysy rychle. https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1564531464527544320/photo/1

Lev Prchala
30. 8. 2022 12:36
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Troubo,rád bys to v lejnolahvárenskobanderovský stoce dotáhnul na HLÁSNOU TROUBU????.-)

30. 8. 2022 13:08
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Řekni mi, kryso, kam ty uprchneš až přijde Den obrody? Nebo, abys tomu rozumněl, až přide den splátky účtů za vlastizradu?
Odpovíš na tuto a předešlou otázku slouho?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 14:19

Zcela jistě ne na Východ.

Lev Prchala
30. 8. 2022 14:30
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Opilý se z toho vyspí, hlupák ne.

30. 8. 2022 22:04
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Ještě to tak! Prchni do Pšonska. Tam se můžeš nechat nalejt do armády a pomáhat s rozdrcením Kremlu. Šťastnou cestu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pedro
30. 8. 2022 16:57

To bude ukrajinec.

Aleš
30. 8. 2022 13:07
Ohodnotit příspěvek :
     

A co válečné reparace ? Kdy je Německo zaplatí ? Fiala a SPOLU je proti.

[Trol-1] Michal
30. 8. 2022 14:20
Odpovědět  Aleš

A co reparace Ukrajině? Bude Rus platit, co zničil?

Lev Prchala
30. 8. 2022 14:31
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Je to horší než zločin. Je to pitomost.

30. 8. 2022 16:16
Odpovědět  [Trol-1] Michal

Ty vážně věříš tomu, že bude ještě nějaký stát Ukrajina? Nereju, myslím to vážně.

sizok
30. 8. 2022 20:40

Oni věří v ukrajinu od pacifiku k atlantiku.

30. 8. 2022 22:08
Odpovědět  sizok

Ale mě by vážně zajímala jeho odpověď.

Frankie
30. 8. 2022 16:05
Ohodnotit příspěvek :
     

A zastupující říšský protektor Fialčenko na vše jen kýve jako oslík.

Blb-a-sirky.jpg
Lev Prch
30. 8. 2022 16:27
Odpovědět  Frankie

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Pedro
30. 8. 2022 17:01
Odpovědět  Frankie

Vtip bych přepsal na …..jak velká je to kurva .

Lev Prch
30. 8. 2022 18:05
Odpovědět  Pedro

Celej udavač Havel.