blog

Přímo před našima očima probíhá zlomový boj o budoucnost lidské civilizace.

Jaroslav Štefec

V kouzelné knize Zahradníkův rok vyslovil Karel Čapek zajímavou myšlenku. Že totiž obdobím zmaru a rozkladu není podzim, ale jaro. Teprve na jaře skutečně tleje opadané listí, mizí staré a začíná nový život. Letošní jaro, v pořadí třetí válečné, je na události skutečně bohaté a dokazuje genialitu Čapkova postřehu. Vypadá to totiž, že „něco starého“ skutečně hnije a odchází, zatímco „něco nového“ vzniká a tvrdě se hlásí o své místo na slunci.

Že se něco děje, ukazuje akcelerace „podivných událostí“, k nimž až dosud došlo jenom v měsíci květnu. Ten je jimi přímo nabit. Počínaje změnou dynamiky válečných procesů na Ukrajině a vývojem války mezi Izraelem a hnutím HAMÁS, a konče záhadnými pokusy o atentáty a úmrtími klíčových politiků, nenaladěných na jednu vlnu s USA a VB. Posuďte sami:

7. května – pokus o atentát na saúdského prince,

14. května – pokus o převrat v Turecku,

15. května – pokus o zavraždění slovenského premiéra Róberta Fica,

16. května – byl zadržen člověk, připravující atentát na srbského prezidenta,.

17. května – pokus o převrat v Burkině Faso,

18. května – pokus o převrat v Demokratické republice Kongo,

19. května – za dosud neobjasněných okolností zemřeli íránský prezident a ministr zahraničí.

Podobné události, zejména vyskytují-li se v tak hojném počtu, nebývají dílem náhody. Protože stará zpravodajská zásada zní “sleduj stopu peněz”, jsme pravděpodobně svědky akcelerace a finalizace dlouhodobě zuřícího souboje o budoucnost globálního finančního systému. Ale jak by řekl proslulý Jára da Cimrman, soupeře je obtížné od sebe rozeznat, protože oba mají bílé pláště. Na co se to tedy vlastně díváme?

Přímo před našima očima probíhá zlomový boj o budoucnost lidské civilizace. V něm na jedné straně zoufale bojuje o přežití hroutící se centralizovaný systém fiat měn, představovaný institucemi jako FED, MMF a Světová banka, k jehož zuřivým zastáncům patří i ČR, zatímco na straně druhé se tvrdě a nekompromisně prosazuje nově vznikající decentralizovaný systém národních měn, podložených zlatem a aktivy, za kterým stojí BRICS a další, dosud veřejně nedeklarované, ale mocné subjekty. Které zároveň sice nenápadně, ale zato účelně a efektivně formují zbrusu novou globální vojenskou alianci jako protiváhu globalizujícímu se NATO a AUKUS, a zároveň se zbavují všeho, co je váže ke „starému“ systému.

Vzhledem k tomu, že jde doslova a do písmene o boj na život a na smrt, čekají nás určitě zajímavé časy. Směr dalšího vývoje v našem koutku světa, kterému se ne zcela náhodou říká „východoevropské válčiště“, může určovat právě probíhající nácvik použití taktických a operačně-taktických jaderných zbraní na straně Ruské federace. Při absolutní ztrátě zdravého rozumu vládnoucí garnitury politických nul a nixmachrů v ČR a naprosté absenci příprav na ochranu obyvatelstva tak může být naše budoucnost poměrně krátká a šedivá.

Myslím, že Orbán, Babiš a další politici, nenaladění na jednu vlnu s USA a VB, by si měli opravdu, ale opravdu začít dávat pozor. A my ostatní bychom se měli velmi intenzivně zajímat, proč na nás česká tzv. „vláda“, ze zákona odpovědná za naši bezpečnost, naprosto, ale naprosto kašle. A nekompromisně žádat nápravu.

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
23. 5. 2024 22:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Uaahahaháááá uííííí… nenaladěný rebel babííííšššššš… ha! ha! ha!…ufff… ten chlap mi dal.
Milej Štefče, tou větou s´ jinak dobrej článek dokonale pos-ral.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
24. 5. 2024 00:31

Taky si myslím že udělá vše aby mu nesebrali zámeček již v středověké bastile zvrzlé víte čím, pardon francii. 🙂

Albi
24. 5. 2024 02:19

No – není vyloučené, že Babiš na rozdíl od pětikatastrofy může mít dostatek rozumu, aby se “poučil” z jejích fatálních chyb a tím si ochránil své “impérium”.

Protože naštvat “lid”, když se už začíná schylovat ke změně na světové scéně a nikdo si ji v praxi přesně nedokáže představit a přijít o všechno, je horší, než alespoň neprovokovat hlasitým mlaskáním a zachránit. co se dá i za cenu nižších zisků.
Jak se říká – někdy méně je více.

Slovan
24. 5. 2024 08:15
Odpovědět  Albi

Nojo, ale vždyť vono je to tak lákavé se těm kreténům dole posmívat jak se všemi hezky vymr…..vá. To je droga. I když myslím že včera jsem zahlédl rozhovor na You Tube s nějakým pánen, teď už si nepamatuji jméno a začali se bavit, že jeho majetek je okolo dvou miliard. No holt Babiš je na očích a tihle hezky schovaní v pozadí( teď mě to někoho připomělo) 🤣 řídí Babiše, který za ně dělá špinavou práci.🙄🤦‍♂️

Pavel z Moravy.
24. 5. 2024 09:34
Odpovědět  Slovan

Nu a to bylo slávy při tom převratu v 89 tém. Rozkradeno a rozebráno bez náhrady s.r.o. Jo, jo a nikdo se k tomu nechce mít. Asi to spáchal Ježíšek, na toho se dá hodit všechno. A ta katastrofa nezačala teď, ta zde je již dobrých 35 let, tedy již od té doby kdy grázlíci začali luxovat a vyprodávat naše stříbro. Jenže paměť je u někoho velice krátká. Tedy tak podivuhodný svět, který nám kapitalismus stvořil se jen tak nevidí. My už také nic neuvidíme. A pro ty zatvrzelé příznivce kapíku, je to ” nádhera ” co jste vytvořili.

Slovan
24. 5. 2024 09:44
Odpovědět  Pavel z Moravy.

….ale možná že ještě uvidíš. 🤣 A pozorně se dívej, protože tohle se už nikdy opakovat nebude. 🤣🤣🙋‍♂️

Pavel z Moravy.
24. 5. 2024 12:14
Odpovědět  Slovan

Podle Iščenka, přečti si ho na myslenkyocemkoli.blogspot.com se západ připravuje na velkou válku s Ruskem tak v roce 26. Takže do té doby, než se vyzbrojí, potřebují ten konflikt s Ruskem udržet. Kolik banderovců či jiných padne, vše jedno. Milan tady pořád mluví o roce 26. A jelikož do boje mají jít především východoevropané, až banderovské maso dojde, hle jaká budoucnost se mladým čechomoravákům naskýtá. Být jimi, ještě bych si zahrál nějakou střílačku na laptopu, za 2 roky může být vše jinak. Ten pán s tím nickem Slovák, ať se to komu líbí nebo ne má asi pravdu. Blížíme se do finále, ještě pár roků krutosti a bojů a potom přijde závěrečné účtování. Co z toho vyleze těžko říci. Já pořád věřím, že roky 33 – 34 rozhodnou. To bys měl již přes 70, tak mi pošleš malou zprávičku tam na druhou stranu, jak to dopadlo. A né abys fixloval, nebo ti to omlátím o hlavu. Ale teď vážně, čeká nás kujwa fofr.

Slovan
24. 5. 2024 13:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Prosíntě já a fixlovat? Co to je, neznám. Nemuším být Iščenko a vidím to spíše na tu salámovou vyhlazovačku. Kdyby to chtěli srovnat se zemí, tak vypustí Krakeny a der Šluse. Ende. Ale proč potom ta námaha s bubákama? To jako že jen tak, že se to někomu zdál být dobrý nápad, ju?! Ne ne, ti muší být využiti a na práci do kolbenek to určitě nebude. To ani náhodou. Co se týče věku tak já tuhej kořínek ve šroubovnici jako ty nemám. To už třeba budu v Pánu a ty tuna furt budeš vysílat signály ze střechy bytovky. Jen prosímtě nechoď moc okraj ať tu DNA nepřetrhneš, zatočí se ti v tom věku hlavinka a je to hned. Pak si mě tam nahoře nestěžuj, žes to nějak podělal, to zpravodajství. Hezký víkend. 🙄🙏😊

Pavel z Moravy.
24. 5. 2024 17:39
Odpovědět  Slovan

Já nemám DNA nic moc. Už při narození mi byly rozdány blbé karty. A já si také moc nepomáhal. Psát ti to nemusím, asi chápeš. Ale k doktorovi nechodím a to už pěkně dlouho i když problémů mám také hafol. Kdybych tam ale chodil, tak si myslím, že jsem již byl na prkně. Ale ty se sakra opatruj, vnučka tě potřebuje, žena tě potřebuje, vrabčáci tě potřebují, barák tě potřebuje. Já mám vrabčáky moc rád, ale krmit ti je jezdit nebudu. Já měl krásné korelky, ale to je už pryč. Jeden i mluvil a pěkně pár slov. Potom nějak onemocněl a hotovo. V jednom máš pravdu, nač potom ta námaha s bubákama. Ale jinak věř tomu, že bubáci nás mají nahradit, neboť oni nebudou tak nároční a nebudou jim užírat tolik z toho jejich tak zaslouženého chlebíčka. Pěkný víkend přeje S. Morava.

24. 5. 2024 18:04
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ále prdlajs Ježíšek – Mikuláš! Čo to tárám… Santa Klaus přece!

Boomer
24. 5. 2024 11:37
Odpovědět  Albi

pro: Albi;  24. 5. 2024 02:19

..s vaší úvahou lze souhlasit, ze současných politických subjektů, které mají reálnou šanci prosadit se v politickém boji, hraje Babiš prim, podobně jako Trump v Americe. Schopnost akceptovat i obchod ve stylu: nemusí téct, stačí když kape!

Albi
24. 5. 2024 20:10
Odpovědět  Boomer

Díky za souhlasnou reakci. 🙂

Boomer
24. 5. 2024 20:25
Odpovědět  Albi

.. já to řežu padni komu padni. Jednou je hůř, jednou je líp… ;o)))))

24. 5. 2024 14:47
Odpovědět  Albi

Babišovo impérium je spjato s kešeňami všelida – všelid nebude mít na produkty jeho impéria, ergo impérium půjde do kytek. V tom se jeho postavení liší od ničitelů jak pětikolky, tak eurosajuzu – babiš je na kešeni všelida závislej. Ničitelé, dokud je co krást a stříhat a dokud se vovce nechají stříhat bez odporu, ne.
Vsuvka – že až na vovcích nebude co stříhat, skončí ve stejném digikoncetráku s vovcemi, ničitelům nedochází – ta podprahová úroveň jejich intelektu totiž není náhodná. Právě pro ni byli pečlivě vybráni a na své posty dosazeni. Babišovi to však, jak karta ukazuje, už došlo. A zpět.
Takže čím více ničitelé vovce stříhají, tím méně zbývá všelidu v kešeni na burešovi produkty. Je tudíž v bytostném burešově zájmu, aby na vovcích zbyla nějaká vlna i pro něj, což ho to staví, chtě nechtě (a podle mého silně nechtě, ale co mu zbývá) do pozice nenaladěného “rebela”. “Rebela” z nutnosti – v éře covidfašismu tahal, co vím, za eurounijní provaz, nemluvě už o “ruské stopě” ve Vrběticích a dalších eurounijních podrazech, kterých se spoluúčastnil – Jourová zešílela až teď, že. Nějaké vakcíny – pfff… co burešovi nich. Leč po likvidaci podnikání už je burešovi hodně.

24. 5. 2024 14:53

Jo, proč ta moje reakce. Ono srovnávat bureše s Orbánem a se svrchu jmenovanými, saúdským princem počínaje, íránským prezidentem konče, je na na mě fakt silný kafe.

Albi
24. 5. 2024 20:34

No jo, ti tebou jmenovaní jsou přece jen jiná liga.
A my – kde brát i kdybychom mohli a chtěki krást?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
24. 5. 2024 22:18
Odpovědět  Albi

Boomer
24. 5. 2024 15:02

.. , přesně tak, Milane, pantáta Babiš potřebuje jakoš takoš funkční společnost, stát, svoje akvizice nemůže ze dne na den sbalit do kufříku nebo převést do nějaké banky v banánové oblasti. Kašpárci z pětikolky ale jo, ti můžou někam vyšumět z hodiny na hodinu.. jen ať je tam teplo a holky a tyč.

https://www.youtube.com/watch?v=rWaBZX8-5Go

Pavel z Moravy.
24. 5. 2024 17:51

Pěkně jsi to Milane rozebral, jen co je pravda. On jel prakticky ve všech těch prazvláštních záležitostech, vždyť Jourová je jeho koník. Jemu jde pouze o udržení podnikání, není na stejné lodi jako pětikolka. Ale stejně udělal hrubou chybu, když se jim chtěl zavděčit, myslel si totiž bláhově, že si získá klid a pokoj od jejich osočování, proto rozehrál ty Vrbětice a covidfašismus. Měl ale při svých kvalitách poznat, že u nich si odpustky nekoupí. Proto bych ho až za tak moc chytrého nepovažoval. Odhadnout správně soupeře je jeden z důležitých rysů velkých vůdců. Ale naše důchodce si asi koupí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
24. 5. 2024 18:21
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jo. Koupí. Hádám, že cirka tříčtvrtrční většinu.

Pavel121
24. 5. 2024 18:47

Babiš byl také políbit prsten v Langley a jeho byznys financují US banky. Bude muset po volbách(jestli ještě budou) manévrovat mezi dvěma kameny. Tím zcela jistě ztratí popularitu, ale to už jsme daleko. 🙂

Hrobař
24. 5. 2024 17:20

A proč?

24. 5. 2024 18:22
Odpovědět  Hrobař

Proto.

Miro 2
24. 5. 2024 11:04
Ohodnotit příspěvek :
     

A koho žádat? Vždyť jsou celí zavrtaní v zadnicích politiků USA, KoZa a Ukrajiny, tak nevidí ani neslyší. Jde jim jen o to předvádět jim své zrádcovské úsilí, mít plná koryta a hrabat mamon. Skálopevně pořád věří, že Rusko nakonec Západu podlehne a zbude na ně za to jejich řiťolezectví po rozdělelní Ruska aspoň nějaký ten drobeček. Ale jednou až přijde ten den, tak zapláčou.

cool
24. 5. 2024 17:10
Odpovědět  Miro 2

Třeba si pořád myslí že se napakují na obnově ukr, že jim €araboafrika kalergi ECB tiskárny FED výměny obyvatel evropy natiskne, to určitě – ťuťuťu ňuňuňu.

PremekJ
26. 5. 2024 16:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, starý, ba co dím, prastarý davo-elitářský globální řád se hroutí se stále větší rychlostí a do toho vzniká moc doposud zdánlivě bezmocných. My, vědoucí marvní lidé s lidskou duší se chopíme odpovědnosti a ti, co se opovážili ji ve své uzurpaci moci ignorovat, za svou ignoranci těžce zaplatí.