politika

Drsná rada z Ruska

Politolog a orientalista Jevgenij Satanovskij komentoval útok v Nice, vraždu učitele na předměstí Paříže a celkovou situaci ve Francii a Evropské unii.

Expert se domnívá, že incidenty jsou výsledkem neschopnosti úřadů správně řídit zemi a „zabránit radikalizaci islámské komunity“ a samotné islamizaci Francie.

Podle Satanovského francouzské vedení namísto tvrdých opatření schopných urovnat náboženský konflikt, jedná málo aktivně, pouze chlácholí lidi bezvýznamnými „domýšlivými projevy“.

 Francouzský prezident Emmanuel Macron se podle jeho názoru nedokáže vyrovnat se svými povinnostmi a zemi by měl šéfovat „muž de Gaullova formátu“.

Podle politologa pouze rozhodná opatření mohou pomoci Francii vyřešit rozpory, které jsou ve společnosti.

Jevgenij Satanovskij, prezident Institutu pro Střední východ, o tom napsal ve svém blogu . 

“Macron zaujímá hrdý postoj, jeho truchlivý obličej zaručuje svobodu projevu a přísahá věrnost Velké francouzské demokracii.  Poté ohlašuje nástup éry státní kontroly nad francouzskými mešitami. 
Erdogan mu vzkazuje, že je blázen – je třeba se jít léčit. 

„Charlie Hebdo“ vydává oplzlou karikaturu Erdogana: Prorok Muhammad už nestačí.

Novináři se ptají, co by Francouzi měli dělat. A tady žádná idiotská schémata s „obecnou solidaritou“ a „semknutí se“ rozhodně nepomohou. Koneckonců terorismus je realitou, co tedy dělat? 

Co dělat ve Francii, která se ocitla na pokraji katastrofy? ….. solidární procházky a držení rukou na chodnících podél pařížských bulvárů na znamení solidarity s mrtvými zde také rozhodně nepomohou. 

A stejně neužitečné je osvětlování budov a struktur v západních hlavních městech v barvách francouzské vlajky, … což na teroristy dělá nulový dojem, pochopitelně.

Macron může dělat prohlášení s „přísným a truchlivým“ nádechem, jak se mu líbí, volit slova, aby získal důvěru voličů, ale ani od toho nelze očekávat účinek.

Samozřejmě existuje řešení, jen to nikdo neudělá a nikdo to nedokáže. 

Neumožňuje to ani francouzská legislativa, ani evropská. A aktivisté za lidská práva to nedopustí. 

Abyste zvládli situaci ve Francii, musíte být politickým sebevrahem nebo hrdinou. 

A Macron není de Gaulle. Ani to nepředstírá. Rozdíl mezi nimi je zásadní, jako mezi foxteriérem a vlkodavem. 
Přičemž kdo je kdo je snad jasné.

V zásadě jsou ale všem známy všechny prostředky pro úspěch v boji s terorismem. Pokud se použijí, teroristické útoky se zastaví. Ne okamžitě, ale přestanou.  

A ten, kdo bude dlouhodobě implementovat známé recepty boje proti islamistům, teroristům, džihádistům a jejich podpůrné základně, se zárukou zničí svou politickou budoucnost, … i když zachrání Francii.

Zavřete hranice. Hermeticky uzavřete. Včetně zemí Evropské unie. Žádní migranti. Žádní uprchlíci. 
Žádné sloučení rodiny těch, kteří jsou již ve Francii. Stanné právo. Zavedení trestu smrti za teroristické útoky – a nejen za ně. Když bude potřeba ať je pověsí nebo zastřelí. Třeba ať gilotinu znovu oživí. Čistě věc Francouzů. 

Žádná práva pro ty, kdo jsou neloajální vůči zemi pobytu. Žádná.

Přísná kontrola nad mešitami a všemi islámskými organizacemi v zemi. Žádné zóny šaría, kam se policie bojí chodit. Zcela uvolnit ruce francouzským bezpečnostním silám. 

Vyhoštění ze země všech známých islámských radikálů a jejich rodinných příslušníků. Kam, na tom nezáleží. 
Ať už do Guyany nebo na neobydlené ostrovy ve Francouzské Polynésii. Vyhoštění ze země všech, kteří s nimi sympatizují, spolu s jejich rodinami. S odnětím francouzského občanství.

Úplná, totální kontrola nad etnickými komunitami.

V případě potřeby – přerušení diplomatických vztahů se zeměmi, které podporují francouzské teroristy a islamisty. A bezpochyby nucené uzavření všech pařenišť francouzské anarchie, jako je „Charlie Hebdo“, zakrývající rouhání a urážky lidí „svobodou slova“. 

Francouzské věznice je také třeba uvést do pořádku ukončit islamizaci zločineckého světa. A samozřejmě čistka vězeňských Jamaatů, kterých je ve Francii mnoho, protože islamizace zločineckého světa je skutečností. 
Bandité si také chtějí vážit sami sebe, a když tam nejsou zločinci, ale skuteční věřící – shromažďují základ na džihád, zdá se, že dělají správnou věc, odčiní své hříchy, …

No, kdo je toho všeho v dnešní Francii schopen?! … otázka rétorická.

Rozhodně ji tedy nelze zachránit. Zbývá sledovat její agónii. … A ta bude dlouhá …

Země v Evropě jako celek riskují katastrofické následky, pokud budou i nadále reagovat na útoky radikálních islamistů polovičními opatřeními.

Prudce zvýšený počet útoků takzvaných stoupenců islámu na civilisty v evropských městech přímo souvisí s „debilismem“ orgánů západních států, které nepřestávají zavádět poloviční opatření, přestože dnes je nutné přejít k rozhodnějším a tvrdším krokům….

V tomto případě Rusko může sloužit jako příklad, kdy se vedení země a speciální služby nezabývají zbytečnou převýchovou radikálních islamistů, kteří se vydali na cestu terorismu. S takovými lidmi zpravidla nikdo neztrácí čas, během zvláštních operací a pátracích akcí jsou buď fyzicky likvidováni, v lepším případě uvězněni.
Jen několika se podaří skrýt v zahraničí a nemají možnost se vrátit.

Také máme nějaké teroristické útoky, některé se uskuteční, nebo naopak neprojdou, ale alespoň proti nim nebojujeme podle základů evropských hodnot.

Evropské “hodnoty” je víko rakve nad Evropou, které se chystá zabouchnout,“ zdůraznil Satanovskij a dodal, že Rusku je cizí politicky korektní šílenství typické pro Evropany.

Specialista si kromě toho všiml tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, kterému přidělil nejdůležitější roli při zhoršení situace v západní a střední Evropě. Erdogan neopouští myšlenku návratu velikosti Osmanské říše, a to jak politicky, tak ekonomicky. Proto zasahuje všemi směry. Ambice tureckého vůdce však narážejí na krutou realitu, která brání Ankaře v návratu na dřívější pozice. …

https://bit.ly/2TQ4agj

sdílet na