blogKrize UKRAJINAvěda a technika

Kachovskou vodní elektrárnu nevyhodil do povětří nikdo

Sergej Černyšev


Právě teď se všichni navzájem obviňují ze sabotáže. Skutečnost je však mnohem jednodušší.
Pokusím se to vysvětlit srozumitelně.


Ukrajinský energetický systém je postaven tak, že hlavní výrobu produkují jaderné elektrárny. Manévrovací výrobní kapacitu tvoří tepelné elektrárny. Které jsou na Ukrajině z velké části mimo provoz. Ukrajinská energetika neměla jinou možnost než využít jako manévrovací výrobní zařízení kaskádu vodních elektráren na Dněpru. Ty původně nebyly k tomuto účelu navrženy.


V souladu s tím je s frekvencí jednou denně průtok vody buď zablokován, nebo je přepad na svém maximu. Kachovská vodní elektrárna se těchto cyklů neúčastnila.


Víme, že každá přehrada je dynamický systém. Deformuje se při změně hladiny vody v nádrži. Upravuje se o teplotní koeficient, ale to je poměrně malý faktor. Přesto k tomu přispěl.


V souladu s tím byla hráz Kachovky, původně poškozená ostřelováním, po značnou dobu ovlivňována kolísáním vodní hladiny. Nakonec se při další deformaci prostě prolomila. Není divu, že se prolomila v noci po další večerní generaci na kaskádě.


Hukot, který obyvatelé mylně považovali za výbuch, nebyl ničím jiným než duněním lámajícího se betonu a trhající se výztuže. To, co zaznamenaly seismické stanice, nebylo nic jiného než pád zbytků hráze a první vody z velké výšky. Náraz byl mnohem větší než jakýkoli dopad způsobený výbuchem.
Při absenci technického vzdělání však zaměstnancům nezbývalo nic jiného než začít „vycucávat“ verzi sabotáže a výbuchu. Ačkoli ani sabotážní četa nemohla přinést dostatek výbušnin, ani ruští sapéři nemohli přinést dostatek a nepozorovaně vrtat a odstřelovat, aniž by si toho někdo všiml.

image 6

Výbušniny tam prostě nelze umístit. Musí se pro ně vyvrtat díry, aby mohly rozervat takovou vrstvu. V každém případě by však hukot a záblesk výbuchu byly nepředstavitelné.
To je vysvětlení.



Neučte fyziku! To je věda zlobných barbarů. Dojde nejen k mnoha zázrakům, ale i k mnoha sabotážím, kterých se dopouštějí neviditelné síly. A to proto, že za komunistického režimu kněží přehradu neposvětili. To by bylo +100 % síly.

Dodatek z jednoho komentáře: Šetřením se to zjistí. Je třeba si také uvědomit, že podle mnoha zpráv hladina vody v nádrži Kachovka krátce před protržením hráze stoupla ze 14 na 17,5 metru. To je o 3 metry více, než je obvyklé.


https://aftershock.news/?q=node/1254066

Překlad Peter 008

sdílet na

59 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jiří
10. 6. 2023 10:01
Ohodnotit příspěvek :
     

M.t. Osud má někdy drsný smysl pro černý humor, protože to, k čemu došlo ve čtvrtek 8. června, se prostě nechce ani věřit. Ve chvíli, kdy ve Francii došlo k teroristickému útoku migranta, tak v téže chvíli v Bruselu schválili Migrační pakt EU!
https://cz24.news/video-18-brutalni-zabery-syrskeho-uprchlika-ktery-nozem-pobodal-4-batolata-ve-francouzskem-parku-jsou-varovanim-pro-celou-eu-aby-okamzite-zavrely-hranice-pred-migranty-jenze-namisto-toho-ve-stej/

10. 6. 2023 11:18
Odpovědět  jiří

Početné weby však to video brzy odstranily, aby obyvatelstvo nebylo pohoršeno a zneklidňováno…

Frank1
12. 6. 2023 08:47
Odpovědět  primak

Na zapade uz nerikaji ve zpravach nic o pachateli, pokud je to smazka.

Frank1
12. 6. 2023 08:46
Odpovědět  jiří

Migrace ma zastrasit lidi a vyvolat bidu a konflikty ve spolecnosti.

Gales
10. 6. 2023 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Stejně za to můžou ukrouši protože Kachovku přeplnili a narušená hráz nevydržela.

Albi
10. 6. 2023 13:31
Odpovědět  Gales

Bylo rozhodnuto, že to udělal snad přímo sám Putin, tak do toho nevnášejte zmatek.

Mladá generace, zvaná “čummobilové” by z toho měla zamotané mozkové závity, mohlo by dojít ke zkratu a následně nežádoucímu nevědeckému názoru, že bez EU bude lépe.

Třeba by parafrázovala = špatně modernizovala známý výrok do formy:
“Přežili jsme s EU, přežijeme i bez EU”! *) 🙂

*) Za EU dosaďte podle osobních preferencí – USA, Ukrajina, Německo, Británie, česká pětidemolice, hadrfous, signalista, “zamiňák”, černoška, pekařka , austriák,,,,,

Gales
10. 6. 2023 16:25
Odpovědět  Albi

Přežili jsme s rozumem,přežijem i bez něho.

Albi
10. 6. 2023 21:13
Odpovědět  Gales

Mnozí ano. Ti s rozumem nebudou vidět žádný důvod zabíjet boží hovádko, které jim nemůže pomoci, ale ani ublížit 🙂

Markýza
11. 6. 2023 09:18
Odpovědět  Gales

Já tu teď poslouchám Kirsche a prý Turecko navrhuje mezinárodní vyšetřování pod záštitou OSN. A co na to Kyjev? Kyjev se….ano, vážení přátelé! Máte 100 bodov! Kyjev se ZLOBÍ! Prý je to jen hra na spravedlnost. A Kuleba je prý už unaven z té kvazispravedlnosti, prý je mu z toho zle. Prý – nechte to být, džentlmeni, my už tam byli. 😀 😀
No poslechněte si sami:
https://www.youtube.com/watch?v=qwvphl0f_wM

Teuton
10. 6. 2023 10:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Hele, přítelkyni se v noci zdálo, jak rozzuřený dav vtrhl do parlamentu, zmocnil se hanebné svině se dvěma svetrama, vyvlekl ven a oběsil na kandelábru. Musel jsem přítelkyni poučit, že její sen byl nedemokratický a že by bylo lepší, kdyby hanebná svině se dvěma svetrama skončila před soudem a nemusela takříkajíc tančit na laně.

Velitel
10. 6. 2023 13:44
Odpovědět  Teuton

Nevím jako nejdemokratičtější a nejrychlejší řešení mi přijde Die Fenster Poliik, kdy dotyčkou krávu přítomná většin demokraticky vyhodí z okna.

Markýza
10. 6. 2023 15:53
Odpovědět  Teuton

Teutone, bóže…to nemáte s tou vaší příťou kousek fantazie? Proč kandelábr? Já bych rozhodně volila nevěstinec. Nějaký méně luxusní, prosím.

Editor
10. 6. 2023 23:04
Odpovědět  Markýza

Ani tam by neměla klientelu, nevydělala by si ani na jídlo!

katango
11. 6. 2023 09:25
Odpovědět  scipio

Zapomínáte na různé ty sexuální deviace. Jistě by se nějaká, resp. tedy její nositel, našla i pro tento případ.

Pavel K
11. 6. 2023 09:42
Odpovědět  Markýza

Tak na to je právě zvyklá a má z toho státnice. Jakpááák se tam asi propasírovala. Jen ten Fernet ji musel v kanclu natírat, jak lakýrník radiátory.
🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

marie
11. 6. 2023 12:59
Odpovědět  Markýza

A obsloužit 10 statných Rusů za hodinu. No to bych jí přála!!!

Eva
11. 6. 2023 08:45
Odpovědět  Teuton

Moc prosím, pojďme pro onoho tvora najít jiné přirovnání.
Kráva i svině jsou užitečné – neurážejme je!!!

Pavel K
11. 6. 2023 08:56
Odpovědět  Eva

To se ale jen tak říká. 😊🤣🤣🤣🤦‍♂️😊🙋‍♂️

11. 6. 2023 12:08
Odpovědět  Eva

Řeporyjská taky? Je užitečná?

10. 6. 2023 11:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Že se prolomila v noci je mi u pr-dele, ale že čirou náhodou ausnegrecht po zahájení tzv. protiofenzívy, a že o tom bandeři od podzimka dumali až se jim hulilo z deklů a méďa se proto pro sichr stáhl za Dněpr, za což se do něj gaučoví válečníci pustili až z něj chlupy lítali, mě nutí k zamyšlení. Nemluvě už o tom, že, opět čirou náhodou, bandeři kaskádu nad Kachovkou pod svou kontrolou natřískali vodou po okraj a pak, opět souhrou náhod, začali před tím náhodným samovolným provalem Kachovky snižovat hladinu a do Kachovky valilo víc vody.
Takže pokud je ti ta synergie náhod srozumitelná, tož ti Sergeji pánbů požehnej ještě k nesabotážnímu mudrování o kolik byl tlak na narušenou přehradu větší při zvýšení její hladiny o tři metry. Nehledě už k tomu, že o nějakém sabotážním výbuchu pomocí trhaviny jsem na seriózních webech nějak nic nezaznamenal, takže nechápu, k čemu ten výklad o nemožnosti. Zato o zásahu jsem toho zaznamenal habaděj, o čemž kupodivu čušuješ.
A jinak – zatím nějak nikdo moc nepřemýšlí o možnosti vyplavení mrtvol z hrobů – navíc na bojišti, takže móc hrobů a navíc mělkých, protože narychlo – a možnosti epidemie. Což by mohlo mít mnohem katastrofálnější následky, než si zatím vůbec umíme představit. Proti tomu by mohli být všechny ostatní následky směšnou marginálií. Doufám, že o tom ruská strana přemýšlí a má připravená protiopatření – léky, zdravotnický personál plus polní nemocnice v pohotovosti a pod. Ale třeba jen blbnu a stahuji kaťata kilák před brodem. Upřímně – a byl bych rád, kdyby mi v tomto směru hrabalo.
Osobně by mě zajímalo, zda o tom vůbec přemýšleli autoři likvidace Kachovky. Ale nakonec proč, žejo. Ušákům je to u pr-dele, ať si ta pakáž vychcípá, a u banderů je něco takového nad jejich mentálními schopnostmi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
10. 6. 2023 12:46

Jen mimochodem: před časem (asi 3 měsíce) jsem tu psal o tom, že by Rusové mohli vypustit ten “rybníček ” nad Kyjevem, Je dostatečně velký a Zelenského nezachrání ani metro, ani podzemní bunkr – voda je strašnější, než oheň!

11. 6. 2023 00:25
Odpovědět  me2d44

Jenže pak by z nich byli v tu ránu teroristi. To si majstrým pošmáknul!

Luboš
11. 6. 2023 02:03

Amíci to reálně plánovali v Iráku a nikdo o terorismu nemluvil.

11. 6. 2023 03:55
Odpovědět  Luboš

Když dva dělají totéž, není to totéž.

Albi
10. 6. 2023 13:51

A taky mi ještě chybí odborné posouzení jednoho z mnoha vysvětlení. Nepamatuji si úplně přesná slova, musíš si hodně domyslet, ale bylo to asi tak, že už nějakou dobu před tím se prý Ukři pokoušeli, jestli by pomocí nějakých zásahů (dělostřeleckých? raketových?) mohli v případě potřeby dosáhnout “řízené povodně”.

Nemám ani představu, jak s dírou v hrázi se dá “řídit” povodeň nebo cokoliv jiného. Nota bene za válečného stavu a s nepřátelskou armádou na dohled!
Možná ty, nebo “velitel” byste našli nějakou aspoň trochu odbornou vysvětlivku, ale jinak se mi to zdá jako totální pitomost, kterou snad nemohli vymysleti ani čeští objevitelé jistých záškodníků – Čuka a Geka.
Ale ukrajinskému propagandistovi, kterému už došly nápady, bych to rozhodně neupírala. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
pája
10. 6. 2023 16:34
Odpovědět  Albi

Dovolená se zatím zamítá. Jste nejlepší agenti, mám pro vás ještě jeden úkol. A to je zabránit 3. světové válce. Musíte zlikvidovat Lipánka, je to nula, nikdo si toho ani moc nevšimne. Novičok v ponožkách, ricin v akváriu, výbušniny v předsíni, nechám to na vás.:)

Albi
10. 6. 2023 21:18
Odpovědět  pája

🙂 🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
J.Sladin
11. 6. 2023 09:36
Odpovědět  pája

Vladimíre, Vladimiroviči, nás nebude třeba, ten je tak blbej, že se utluče sám, dejte nám tu dovolenou.

11. 6. 2023 00:15
Odpovědět  Albi

Odborné vyjádření by k tomu podat pouze tým psychiatrů. Taky jsem to tehdy zaznamenal. Já jsem spíš odborník přes konspirační pýčoviny. Jedna se mi sice líhne v kebuli, jak by to mohlo být, ale jen bych k té Sergově slámě přispěl další slámou na mlácení.
Jo, a zahodil jsem šamanskou hůl. Ona tedy za nic nemůže, ale já jo. Škoda že je imaginární. Kdyby nebyla, tak bych si s ní aspoň moh namlátit.
Jak jsem tu šamanil o té mohutné ruské ofenzívě a obsazení území až k Moldavsku, tak jsem totálně ignoroval právě to, co se stalo – teroristický útok na Kachovku a zaplavení území. A to vzdor tomu, že indicie jsem měl před sebou jak na talíři. Takže odvolávám vše co jsem našamanil s jedinou výjimkou – že bodem zlomu bude rok 2026.
Mám na sebe vztek. Rok vím, že bandeři o tom mudrují, Gosudar nechá evakuovat obyvatele ohrožené oblasti (na to se také zapomnělo, aj já na to zapomněl) a stáhnout vojsko za Dněpr a plno keců okolo toho, a já tu perlím jak idi-ot. Kdybych to aspoň upřesnil: “…pochopitelně za předpokladu, že neodprásknou Kachovku.” Ale to né. Mě ani moc nevadí, že jsem ty kraviny plácal veřejně – daleko víc mi vadí, že jsem ty kraviny plácal i sám sobě.

11. 6. 2023 00:16

A to vzdor tomu, že jsem toto:
“Rusové evakuují města v Chersonské oblasti. Situace není snadná, přiznali
“V Chersonu začal organizovaný přesun obyvatel na druhý břeh Dněpru,“ cituje TASS z prohlášení městské správy Olešek, tedy města nacházejícího se právě na levém břehu. Evakuace se podle agentury odehrává na lodích, které převážejí lidi do Olešek a do obce Hola Prystaň. Podle agentury RIA Novosti na ně čekají autobusy, které je mají odvézt na poloostrov Krym, anektovaný Rusy v roce 2014, nebo přímo do Ruska.”
a toto:
“Šéf ruské okupační správy Chersonské oblasti Saldo dnes podle RIA Novosti zopakoval své dřívější tvrzení, že ukrajinské ozbrojené síly by mohly zničit hráz přehrady Kachovské vodní elektrárny, což by vedlo k zatopení některých míst a voda by se dostala až do Chersonu.
„Voda na některých místech stoupne o metr, lidé tam musí být rychle evakuováni,“ řekl v ruské televizi. Samotný Cherson je položený výše, přesto jsou některé části případným zatopením ohrožené. Přes 5000 lidí podle něj už Cherson opustilo v uplynulých dnech.”
loni v říjnu (https://www.denik.cz/staty-mimo-eu/chersonska-oblast-ukrajina-rusko-20221018.html), jakož i toto na Seznamu:

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
11. 6. 2023 00:18

“Kyjev označuje přesuny civilních obyvatel v Ruskem okupované části Chersonské oblasti za „deportace“. Deportace nebo přesun civilistů okupanty na jejich území nebo mimo něj se považují za válečný zločin, podotkla BBC.”
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-deportace-pokracuji-rusko-v-chersonske-oblasti-rozsirilo-evakuacni-zonu-218184
loni na podzim na sichr četl, protože si vzpomínám, jak mě to vyjádření BBC, v souvislosti s britskými “poradci” banderstánu pobavilo a že jsem si tehdy říkal, že se čuřej, že jim Slovani unikají z pasti. A pak tu šamaním a zurčím a jsem chytrej vůkol jak hradní guma zvaný hadrfous se zděšenou Mirkou dohromady. Hmm… Že bych to svalil na věk?
V každém případě je teď vše jinak. Začíná nová hra.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuzana
10. 6. 2023 12:11
Ohodnotit příspěvek :
     

The Wall Street Journal: Algoritmy Instagramu podporují rozsáhlou síť pedofilů

https://aktax.cz/the-wall-street-journal-algoritmy-instagramu-podporuji-rozsahlou-sit-pedofilu/

Administrátor
P.A.Semi
14. 6. 2023 01:24
Odpovědět  zuzana

Tohle vytáhli, aby tím podporovali své plánované zavedení tvrdí stalinistické cenzury…
Ovečky budou spokojeně bekat a ještě si tu cenzuru budou ze vší své slaboučké vůle přát…?!
πα½

Pozor
10. 6. 2023 12:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Len ďalšia hypotéza nepodložená žiadnymi dôkazmi. Ak by takému procesu začalo, obsluha vodnej nádrže by si musela niečo všimnúť, predsa to nemôže nastať ako výbuch, takže mne osobne sa zdá tá hypotéza nepravdepodobná.

Duudu Wo
10. 6. 2023 13:56
Odpovědět  Pozor

Asi jako si toho všimla v Černobylu??

tupý hulvát
10. 6. 2023 16:04
Odpovědět  Duudu Wo

No oni si toho v Černobylu všimnout museli,když to byla nezvládnutá zkouška nebo test,který údajně provedla nepoučená parta a holt už to nešlo zastavit.

Markýza
10. 6. 2023 15:54
Odpovědět  Pozor

No já nevím. Celý roku tuhle betonovou obludu Ukrouši ostřelovali, prý i těma slavnýma Himarsama – být obsluha, tak už nějaké další dunění prostě vůbec nezaznamenáte.

Albi
10. 6. 2023 15:59
Odpovědět  Pozor

Ale – když to bez jakýchkoliv západních pochybností způsobili Rusové, kteří taky přehradu kontrolovali, vypadá to, že místo kontrolování nosili sabotérům (?) nebo určeným pracovníkům (?) svačinu a vodku.
A maximálně tak dohlíželi na kvalitu a časový harmonogram práce. 🙂 🙂 🙂

unor 2022
10. 6. 2023 14:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Zajimava teorie. Jeden by zustal u klasickeho pristupu komu to vic poslouzilo. A mohlo jit o planovanou souhru faktoru z nichz jeden mohla byt uvedena teorie.

Velitel
10. 6. 2023 14:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Celé je to spíše nesmysl. Abych byl konkrétní danou noc ukroši ze se svých přehrad upustili tolik vody, že hladina v Kachovce stoupla z 14 na 17m přičemž Kachovka je druhá největší přehrada na řece Dněpr. Mirně větší je jen Kremnčucka, ale ta má hloubku jen 5m, to ostatní jsou jen louže. Na to aby zvedli hladinu v Kachovce o 3m muselo do přehrady přitéct cca 2,7km3 vody. To je takové kvantum vody, kreré v červnu proteče Dněprem za 21 dní. Z čehož jasně vyplývá, že rozhodně nešlo o nějaké cyklování nebo nedej bože výrobu elekrřiny na pokrytí špiček, Na podobné průtoky není v řece a přehradách dost vody.
Kachovka je sice 4x větší než Orlik,ale hloubka 17m je nic, hráz Orliku ma tuším 91m. Tlak na hráz nedělá objem vody, ale jen a pouze výška vodního sloupce.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Miroslav
10. 6. 2023 19:09
Odpovědět  Peter 008

Někde jsem četl, že právě proto , aby mohli ukroši přesunout své jednotky z daného zaplaveného úseku fronty do míst , kde chtěli prorazit ruskou obranu, tak zlikvidovali Kachovku. Nikdo nebude útočit přes zaplavená území.

Zmatený
10. 6. 2023 15:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to jasné! Byl to Čepiga s Myškinem! Provedli to stejně jako ve Vrběticích, ale opuštění objektu bylo jednodušší, neboť na té hrázi nebyl plot. Daleko horší pro ty dva bylo vyhodit do povětří plynovod, protože Myškin neumí plavat a musel použít plovací kruh, speciálně vyrobený v gumárnách Půchov. Čoudelka jim však již prý je na stopě…

Miroslav
10. 6. 2023 19:11
Odpovědět  Zmatený

Čoudelka si vyžadonil konečně u Pávka ,,Chcigenerála,, a tím jeho aktivity končí 🙂

tupý hulvát
10. 6. 2023 15:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Nerozumím tomuto odstavci:
“Neučte fyziku! To je věda zlobných barbarů. Dojde nejen k mnoha zázrakům, ale i k mnoha sabotážím, kterých se dopouštějí neviditelné síly. A to proto, že za komunistického režimu kněží přehradu neposvětili. To by bylo +100 % síly.”
To patří k textu,nebo je to nějaký dovětek,reakce?
Pokud je to od autora článku,nechápu proč takový text překládat.

Albi
10. 6. 2023 16:07
Odpovědět  tupý hulvát

Dnes se Bůh a jeho záměry (které podle Bible jsou stejně nevyzpytatelné – ale jak to tedy, že je autoři Bible je znali) , nacpe kam se to hodí i nehodí. S tím bych si hlavu nelámala. Ještě bys tomu mohl uvěřit. 🙂

Velitel
10. 6. 2023 18:11
Odpovědět  tupý hulvát

Pod původním textem je to jako graficky jasně oddělená poznámka autora. Navíc to není dobře přeloženo. Není tam neučte fyziku, ale Nestudujte fyziku. Něco jako pak pro vás bude kde co zázrakem protože tomu nebudete rozumět.

Burák
10. 6. 2023 16:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady se prostě už ví pod či správu to území případne a tak se to pěkně po anglosasku likviduje. Dal bych ruku to ohně, že v tom mají prsty Britové. To, že se sami zarizli v tom místě netuší. Přez takový rozbahněný terén nic neprojede. A gumové čluny banderovcům nepomůžou. Leda, že by zvládli přepravit alespoň lehčí transportér😁

Vladimír
10. 6. 2023 17:55
Ohodnotit příspěvek :
     

A ta videa kdy rakety dopadají na hráz přehrady vysvětlíme taky jako fyzikální procesy? Ještě tu noc ji Ukrajinci ostřelovali, to se asi za praskání betonu nedá zaměnit. Zvýšení hladiny taky zařídil Bůh a po té vypouštění přehrad nad Kachovkou aby škody byly co největší taky. Pokud někdo ostřelováním oslabí stabilitu, může za zhroucení, to snad pochopí každý. Že by se něco zhroutilo samo o sobě snad ani není možné.

Vladimír
10. 6. 2023 17:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě mám dotaz. Když Ukrajinci ostřelováním naruší stabilitu jaderné elektrárny v Záporoží a stane se tam později katastrofa ohrožující celou Evropu taky za to budou moci fyzikální zákony nebo Bůh?

Burák
10. 6. 2023 18:46
Odpovědět  Vladimír

Samozřejmě Putin. Osobně prý řídil palbu z nedalekého kajaku😁

Lékořice ok
11. 6. 2023 06:16
Odpovědět  Burák

Některé věci ironie vystihuje nejlépe.

Jura S
10. 6. 2023 19:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Samovolné protržení přehrady je pravděpodobné, zvlášť když se napustila na maximum a byla poškozená, v historii je takových případů spousta – u nás Děsná v Orlických horách, Malpasset na řece Reyran ve Francii, Vajont v Itálii… a to vše v míru a do přehrad nikdo nestřílel… Stačila jedna blbá rána a vytvoří se místo prosakování a tlak vody nahlodává poškozené místo až se to rozšíří a pak už to nejde zastavit…. viz pitomá Praha a metro při záplavách- voda obtekla ocelové protipovodňové dveře jen skulinama s kabely….

Aleš
10. 6. 2023 20:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Vinu nese USA a banderismus. 2014.

Vanja
11. 6. 2023 04:10
Ohodnotit příspěvek :
     

I tzv. “samovolně” rozbitou Kachovku má na svědomí Zelinskij.

Frank
11. 6. 2023 12:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Já bych se na to zeptal stále vyděšené stojedničky. Ta babaja zná i jména.

Administrátor
P.A.Semi
11. 6. 2023 12:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Video s výbuchy na Kachovské přehradě je na stránce https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&start=16860 ve třetím příspěvku pod názvem 6-2.MP4

Nevím, proč se ty výbuchy snaží i Rusko zatajit ?
Nebo je to video fejk?

(Bylo tam už 6.6. ráno, těžko si představit, jak to někdo tak rychle stihnul zfalšovat…?)

Je tam vidět masivní výbuch na přehradě, a pak další dva nebo tři na břehu… Necelá minuta…

A v tomto článku – pád kusů nízké hráze do vody nezaznamená seizmická stanice… Tam žádná “velká výška” není, oproti přehradám třeba na Vltavě byla tahle dost nízká…

πα½

Frank1
12. 6. 2023 08:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Na obrazku Cesi po valce, foceno v Ceskem raji. V pozadi jejich obydli, ktere jim jeste nezabrali pro Ukrajince.