blogpolitika

„Ohrožuje nás nejen terorismus, ale i válečné štvaní.

Jaroslav Štefec

„Ohrožuje nás nejen terorismus, ale i válečné štvaní. Naše demokratické ústavní zřízení je také atakováno hypertrofujícími pravomocemi EU a alarmujícím příklonem ke korespondenční volbě. Bezpečnost je ohrožena migranty nebo manipulacemi s energetikou.“

Těmito slovy a citátem legendy zpravodajské a diplomatické branže, Miroslava Polreicha, „Zpravodajská služba je jediná státní instituce, která nesmí vládě lhát“, začíná článek v rubrice TÉMA v posledním čísle časopisu TO s názvem „Co nám skutečně (ne)hrozí“.

Autorem článku je Jan Schneider, bývalý disident, bubeník kapely Plastic People, zpravodajec, který stál u založení BIS, člověk, jehož si nesmírně vážím pro jeho vzdělání, rozhled, schopnost vnímat realitu a objektivně popisovat svět kolem nás. Zamýšlí se v něm nejen nad pozicí, příslušející ve fungujícím státě zpravodajským službám, ale i nad hrozbami, před nimiž reálně stojí náš stát a my, jeho občané.

Vzhledem k tomu, že článek byl uveřejněn v placeném médiu, nemohu uvést jeho plné znění. Dovolím si však citovat jeho závěr, protože velmi přesně vystihuje marasmus, do něhož se naše společnost dostala a naznačuje jedinou možnou cestu, jak z něho zase ven. Nechť tedy promluví Jan Schneider:

„Jaká je největší současná bezpečnostní hrozba pro ČR? Vlastní chyby. Lživě interpretované a/ nebo lživé zpravodajské informace. „Cinknuté“ analýzy. Zkorumpované a/nebo ideologicky motivované zbrojní akvizice.

Kde se vzala válkychtivost této samozvané „pětidemoliční elity“? Jsou to lidé pouze jen vyprázdnění a naplnitelní čímkoliv?

Bohužel, jsou plni fanatismu a chamtivosti, což je směs, která umožnila holokaust, která spustila kdysi a nyní znovu Drang nach Osten!

Co lze proti tomu dělat? Nebrat si marně do huby Karla Havlíčka Borovského či Tomáše G. Masaryka, ale vzít si jejich heslo „Nebát se a nekrást“ k srdci. Protože manipulace strachem, to je modus operandi novodobé nastupující totality.

A jaký je účinný protilék? Možná ho najdeme ve filmu Most špionů, kde na advokátovu otázku: „Bojíte se?“ odpovídá zatčený špion Rudolf Ivanovič Abel: „A to by pomohlo?“

Takže nebát se nejen nekrást, ale také jasně říci těm, kteří nám otevřeně lžou a deformují skutečnost podle svého pokřiveného vidění světa “Nasrat!”. A možná i přidat nějakou tu “přeshubu”. Přítomné dámy prominou, ale tohle se slušně už vyjádřit skutečně nedá.

fb

sdílet na

18 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jiří
3. 5. 2024 22:44
Ohodnotit příspěvek :
     

George Carlin o elitách, ktoré ovládajú celý systém našej spoločnosti.
George Carlin o elitách, ktoré ovládajú celý systém našej spoločnosti (youtube.com)
Chytré telefony u dětí.
Chytré telefony u dětí … máme je zakázat? | Pravý prostor (pravyprostor.net)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jsladin
4. 5. 2024 11:42
Odpovědět  jiří

Moje řeč, ještě bych přidal, pořádný kopanec do pozadí.

PENNYS
4. 5. 2024 06:09
Ohodnotit příspěvek :
     

PŘEVZATO OD VYNIKAJÍCÍHO NOVINÁŘE,T.VYORALA
“My obyčejní lidé nemáme možnost ovlivnit procesy, které jsou řízeny seshora. My máme na vybranou pouze v nižších sférách. Stejně jako myši jsme pro danou dobu celosvětovým zřízením, režimem… „vsunuti“ do daného rámce, mezi dané mantinely hry.
A v rámci těchto mantinelů v nižších sférách pak můžeme či musíme fungovat a tam pak máme na vybranou.
Ale myslet si, že by na nás záležel vstup či nevstup do struktur jako je EUro sojuz, je bláhové. 100%

Pavel z Moravy.
4. 5. 2024 11:17
Odpovědět  PENNYS

Ale nikdy se před nimi nesmím sklonit. Jak to řekl Jan Werich – mohou mne zlomit, ale nemohou mne vohnout. Asi to nemusím vysvětlovat. A koukněte se na film dle skutečnosti o rakouském sedlákovi, NA PRAHU VÁLKY, kterého ani nezlomili ani neohli a zaplatil za to svým mladým životem, neboť nechtěl přísahat věrnost Hitlerovi a fašismu.
.

orinoko
4. 5. 2024 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Trochu mimo tema: Nevíte někdo, co J. Schneider u PP nabubnoval? Začíná se to všude objevovat jako tzv. červená nit. Takový Kalvoda byl prý take JUDr.

PENNYS
4. 5. 2024 14:52
Odpovědět  orinoko

NA TÉMA A NA MNOŽSTVÍ NEHLEDME, “sudruhovna” ze západu s pomocí zrádných politiku
NÁM DO jebali celej svět!!!

PENNYS
4. 5. 2024 14:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravdomluvny
4. 5. 2024 15:58
Odpovědět  PENNYS

Má PRAVDU 👍

JoFa
4. 5. 2024 19:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Mne sa v Jardovom článku veľmi páčila Polreichova definícia:  „Zpravodajská služba je jediná státní instituce, která nesmí vládě lhát“. Ak by to tak bolo, možno by bolo zaujímavé, ale aj nutné aby táto spravodajská služba svoje pravdivé info nepredávala len vedeniu štátu ale rovno aj médiám, tak by by boly transperentné info o situacii s ktorými by nepracovala len vláda, ale aj národ.

JoFa
4. 5. 2024 20:10
Odpovědět  JoFa

Joe, ak má spravodajská služba takú objektívnu moc, prečo neinformuje národ, ale len vládu? Kto nariadil, že to tak má byť?

Boomer
4. 5. 2024 20:17
Odpovědět  JoFa

.. no jo, ale boží dopuštění by mohlo vypuknou v okamžiku, kdy by vláda v souvislosti s transparentní informací přijala opatření, která by lid nepřijal za svá.
Sice málo pravděpodobné, ale nelze to vyloučit na 100%.. Bastila byla festovní, než ji nas*ní poddaní vzali útokem.
Takže lhát se bude až do alelujáááá…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 5. 2024 20:27
Odpovědět  Boomer

Ale ak by to spravodajská služba urobila a vláda by na to nemala žiadny dosah, čo je reálne, tak by to bol veľký precedens, pre konanie ´dalších štátnych inštitúcií. Boomre, veď to by bola politická a demokratická nirvána. Je to naozaj nemožné odpolitizovanie spravodajskej služby a vytvorenie nadnárodného nezávislého informačného systému?

JoFa
4. 5. 2024 20:35
Odpovědět  Boomer

Boomre boží dopuštení? Veď to je zmysel demokracie, tak prečo by sme netrvali na tom, čo nám národu prináleží?

orinoko
4. 5. 2024 20:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Prohlášení Charty 24

Dne 01. 05. 2004 vstoupila Česká republika společně s dalšími devíti zeměmi do Evropské unie. Evropská unie vznikla na ideálech mezinárodní spolupráce a volného pohybu osob, pracovních sil, kapitálu, zboží i služeb. Smyslem jejího zrodu bylo přinášet všem občanům vyššího míru prosperitu a osobní i politickou svobodu.

I kdybychom k ní cítil nevoli, je dnes pro Českou republiku závazná Listina základních práv Evropské unie. Naši občané mají právo a náš stát povinnost se jimi řídit.

Svobody a práva, nacházející se v ideálech Evropské unie vznikla, jsou důležitými civilizačními hodnotami, k nimž v dějinách směřovalo úsilí mnoha pokrokových lidí. Vstup České republiky do Evropské unie měl tyto civilizační hodnoty potvrdit.

Dvacetileté výročí vstupu naší země do EU nám ale s novou naléhavostí připomíná, kolik základních občanských práv platí v naší zemi už opět – bohužel – jen na papíře.

Zcela iluzorní je např. právo na svobodu projevu a informace, zaručované článkem 11 hlavy II.

Desítkám tisíc našich občanů je znemožňováno získávat objektivní, nekreslené a úplné informace, stejně jako vyjadřovat se veřejně na sociálních sítích či…. etc

Boomer
4. 5. 2024 20:31
Odpovědět  orinoko

.. a zase budou ztroskotanci a zaprodanci, to už tu kdysi bylo.

 “Ti, kteří si nepamatují minulost, jsou odsouzeni k tomu, aby ji opakovali” © George Santayana

orinoko
4. 5. 2024 20:42
Odpovědět  Boomer

Hlavně hrdí Chartiste by se ke svojí pyse měli postavit čelem. Není to ehm jen o tom, že… budou vzpomínat se slzou v oku. Ostatně, že s takovým textem nevyrukovaly poslední zbytky tehdejšího odboje, také o něčem svědčí. Stejně jako slabost pro stříkačku v totalitě Covid 19.

Bivoj
5. 5. 2024 10:26
Odpovědět  orinoko

Chartisti ať jdou do prdele.
Uvedu jeden příklad. Učitelku Bednářovou připravil o místo, a postaral se o její soudní šikanu, syn disidenta Daniela Kroupy. František Kroupa. Bratr Mikuláše a Janka Kroupy.

cool
5. 5. 2024 21:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Výňatek, odkaz.
Rusové tvrdí, že anglosasové zhruba 1x za 100 let dají dohromady zdroje celé Evropy a vyrazí pokusit se vyloupit zdroje na území Ruska.
https://cz24.news/fialova-hruzovlada-na-nejhorsi-strane-historie-je-velmi-pravdepodobne-ze-spicky-petidemolice-skonci-na-seznamu-hledanych-valecnych-zlocincu-bez-sance-ukryt-se-v-zahranici/