politika

Sergej Lavrov: Evropa se nestane plnohodnotnou součástí budoucího multipolárního světa

Ruské ministerstvo zahraničí: EU tančí na melodii Spojených států v rozporu s jejími zájmy.

Evropa se nestane plnohodnotnou součástí budoucího multipolárního světa.

Na mezinárodním fóru “Primakovské čtení” to dnes prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, informuje PolitNavigator.

„Samozřejmě bychom chtěli, aby Evropská unie (a má pro to všechny možnosti) byla jedním z pólů nového multipolárního světa. Ale Indie, Brazílie, země Perského zálivu, regionální sdružení v Africe a Latinské Americe mají více šancí toho dosáhnout než EU. Evropská unie se může rovným dílem účastnit těchto procesů, když pochopí, že nemusí na 100% „poslouchat“ Spojené státy, že má své vlastní zájmy. Mám vlastní zájmy – takové hlasy si razí cestu,“ řekl Lavrov.

Domnívá se, že východoevropské země zcela kontrolované USA brání EU v navázání vztahů s Ruskem a vnucují celému Starému světu „zámořskou agendu“.

„Pochopte mě správně, nesnažím se teď podněcovat nějaké dělicí čáry, vrážet klíny. Ale to, že Evropa má zájmy, které se neslučují se zájmy Spojených států, je zřejmé. Skutečnost, že Evropa nemůže tyto zájmy chránit, je zatím lékařský fakt. Přinejmenším nedostatek výsledků z návštěvy pana Macrona ve Washingtonu můj názor posiluje,“ řekl Lavrov.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3Y82zCz

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Moravakk
8. 12. 2022 00:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Po privatizaci FEDu,již bylo celkem snadné z evropy vytvořit čističe kovbojských vysokých bot…nejdříve se financovala 1WW,všechny strany konfliktu ,vytvořil dlouhý globální konflikt ,který změnil status evropy,kontinentálních velmocí/monarchie/ ale to by nestačilo,bylo proto třeba vytvořit 2 “golemy” jednoho skrze bolševiky v rusku a druhého skrze nacisty v německu ..až střet obou mohl vygnerovat po 2WW nového hegemona,teze-antiteze=syntéza…tím byla evropa a její nadvláda svržena,ponížena a zotročena ,GB přišla o námořní uzly …kolonie.Vystačil kapitál/monopol/ a ideologie ,jako instrument ke sterování lidmi,konečnou etapou tohoto procesu je demokracie ,to je stav klinické smrti,či v lepším případě anestezie…(:

delnas
8. 12. 2022 22:55
Odpovědět  Moravakk

Moravakk….Velmi dobre a kratce shrnuto…Hagelova dialectika…
NIHIL NUL SUB SOLEM…..nic noveho pod sluncem

Aleš
8. 12. 2022 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Ma pravdu. Ale vysvětlit to místním nacistům u moci to nejde.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
8. 12. 2022 08:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravda je, ze dnesni Evropa je plne ve sparech USA. Ty jsou zase ovladany zidochazary.Ti maji vse pod kontrolou co se v Evrope deje. Dosadili si na dulezite posty bezcharakterni lidi, kteri jsou schopni za jidasskych tricet stribrnych zradit svou vlastni matku.
Lavrov je podle meho nazoru nejlepsi diplomat. S Evropou ma samozrejme pravdu. Sama nerozumim tomu, proc grazlum USA delaji cistice bot a jeste s predklonem do pul pasu.

oldoo
8. 12. 2022 08:40
Odpovědět  Jaris

Politici se bojí jít proti zfanatizovanému davu,který s pomocí médií zfanatizovali.Těch je ale málo,zfanatizovali i sebe.Cestu nevidím.

zuza
8. 12. 2022 12:40
Odpovědět  Jaris

ono sa to všetko zhoršilo po rozšírení internetu a mobilov, hnUSAci sa zamerali na špehovanie EU politikov a vyzerá to, že každého majú pevne v hrsti. Šokujúce to bolo u Merkelice, ako pred nejakými 10 rokmi zmenila názory na všetko o 180°. Pred tými cca 10 rokmi, ak chcel niekto voliť zo zahraničia, musela voliť na veľvyslanectve za stanovených podmienok, hlasy spočítavali volebné komisie za prítomnosti zástupcov všetkých strán. Ako sa volí dnes, vidíme na príklade posledných volieb v hnUSAkove, volí sa korešpodenčne, hlasy spočítavajú zázračné mašinky, vo volebných zoznamoch sú zapísaní niektorí aj 2x, prípadne sú tam zapísané dávno zosnulé osoby, mesiac po voľbách sa objavujú krabice plné hlasov pre tých najsprávnejších politikov. A okrem toho ľudia celkove osprosteli, keď vidím prieskumy najdôveryhodnejších politikov, neviem či plakať alebo sa smiať. Najdôveryhodnejší politik je proste ten, koho pochváli hnojka a narkóza (u Vás asi ČT1 a NOVA).

Pijack
8. 12. 2022 08:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Byla to jen otázka času. USA vlastnili Evropu od 2 světové. Pak si k tomu přidali i střední Evropu a agresivně útočí proti Rusku i na východní část – Ukrajinu. Nenažranost a chamtivost – to jsou opravdové atributy politiky USA. Byli to hlavně Američtí židé, kteří ovládají Burzy po Evropě. Kromě toho si přeměnili EHS na EU a tuhle organizaci totálně znemožnili. Vyrobili si slabou konkurenci, kterou mohou dnes řídit jak se jim zachce, protože do EU instalovaly ty nejhloupější aktivisty míst politiků a odborníků. Takže USA vlastní Evropu – EU vlastní zase nás a 350 miliard si odváží z naší země většinou Americké korporace. Co z nás vysají Evropské korporace, to zase padne do rukou USA, protože jejich dlouhodobé “investice” do Evropy jsou dlouhodobé. To nemá konce – jedině ekonomická apokalypsa a krvavé revoluce současné lokajství Evropy vyléčí.

Gales
8. 12. 2022 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Už dávno před tímhle bordelem jsem zachytil informaci že Evropa zůstane vyssátou kolonií a Rus s Amerikou se na ni vyflajznou.A podle všech ukazatelů se to plní.Pokud nezasáhne ,,vyšší moc revoluce”,tak se to stane. A bude to začátek Planety opic.Nebo co.

José
8. 12. 2022 13:07
Odpovědět  Gales

Žádná revoluce nikdy nic nezměnila. Když už, tak k horšímu.

Moravakk
8. 12. 2022 17:52
Odpovědět  José

Revoluce ani tak né jako spíše kontrarevoluce…(: žijem v časech permanentní revoluce…

Boomer
8. 12. 2022 13:31
Odpovědět  Gales

.. Evropa je vysátá už delší dobu, jen v posledních desetiletích to ještě naprosto sebevražedně utvrdila exportem mozků, a dnes už nemá šanci ani na pozici montovny s vysoce kvalifikovanou pracovní sílou. Příští rok to poznáme hoóódně natvrdo..

Made in P.R.C. najdete dnes na kdečem.

Jan
8. 12. 2022 11:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Macron v USA USaky prosil, aby tolik nedusili Evropu. Macron je loutka Londyna.
Je to ubozak, protoze chrani dosavadni poradek. Ani Merkelova, Scholz, atd. nejsou kandidati k zastoupeni Evropy po osvobozeni od nadvlady anglosachsu. Budou se muset za sve zlociny zodpovidat obcanum.

Pavel z Moravy
8. 12. 2022 11:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Pane Lavrove, prosím, nechte Evropu odejít do zatracení. Jí není pomoci, vaše dobrota je neuvěřitelná. Chápu, že stále hledáte to dobro mezi Evropany, ale vězte, že mezi těmi, kteří se zmocnili řízení tohoto kontinentu jsou až na výjimky samí upíři, zvyklí sát krev nejen svého lidu, o krvi vašeho národa a jiných již absolutně není pochyb. Tito dnešní evropští vládci nechtějí se zbytkem světa, který nepřijme jejich světovládnou roli slušně žít, spolupracovat, obchodovat a rozvíjet se. Nejlépe pro vás je ponechat tento útvar úplné degeneraci, která je v pokročilém stádiu. Když totiž něco zachránit nejde, tak nejde. Vaše laskavost a dobrota mne již dokonce děsí. Ale díky za to, že jste zůstali lidmi.

Moravakk
8. 12. 2022 11:28
Odpovědět  Pavel z Moravy

Upíři z “chazaristánu..” (: vyhnal je rus,tak se vetřeli do latinské evropy,kterou přetvořili k obrazu svému …v anglosaskou “hydru”,po reformaci….

Pavel K
8. 12. 2022 13:47
Odpovědět  Moravakk

Tak ták.👍👍

8. 12. 2022 11:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale stane, hned jak vám pošlem hlavy toho Nacistického ksindlu co tu vládne….

José
8. 12. 2022 13:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Srovnejte si vliv dnešní Evropy s jejím vlivem před sto lety. Jedním slovem úpadek. A to ještě bude pokračovat, až do hořkého konce, bohužel pro Evropu, bohužel i pro nás.

Markýza
8. 12. 2022 14:22
Odpovědět  José

Ale no tak, lidi…….úpadek je prostě jen odvrácená strana růstu. Jako je stáří a mládí, život a smrt. Je to přeci v řádu věcí.

Boomer
8. 12. 2022 13:24
Ohodnotit příspěvek :
     

.. Evropa totálně selhala jako relevantní partner Ruska v oblasti. Tudíž se k ní Rusko otáčí zády, partnerů pro rovnocennou obchodní výměnu najde jinde dost.. bohatá nevěsta nezůstane v koutě.

Markýza
8. 12. 2022 14:23
Odpovědět  Boomer

Ta už má nápadníků…….to je samý “princezno sem a princezno tam, raději by vaše výsost humříčka, nebo víno žampaňské?” Jojo, tomu říkám izolace.

jirka
8. 12. 2022 13:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa je jen poloostrov na západě Asie. A nějaká česká republika v čele s pitomoučkým profesůrkem zbytečných věd, je pro zbytek světa ho-wno.

Markýza
8. 12. 2022 14:24
Odpovědět  jirka

Jak bezelstně pravil nějaký čínský potentát že jsme ta země velikosti menšího čínského města :-)))

Pavel z Moravy
8. 12. 2022 16:17
Odpovědět  jirka

Ta nenávist proti Rusům je jenom zde v Evropě, Severní Americe, Austrálii, prostě v tom slavném degenerujícím britském společenství národů. To je pouze kousek světa. A co se týká naší malé zemičky a jejich vládnoucích nepatrných trotlíků, tak to je skutečně úsměvný scénář bytí. Myslím, že v nejlepším případě jsme k smíchu a v tom horším už ani k politování. Nemáme absolutně nic, čím bychom mohli oslnit nebo nějak ovlivnit světové dění. Vlastně ano, máme totálně trapné, sebestředné a nevzdělané osoby, které se zde snaží na sebe upozornit tím nejtrapnějším způsobem. Na naši vlast musí být ve skutečném zahraničí žalostný pohled. Je zajímavé, že když u nás chodím ve městě po venku, tak nejvíce štěkají ti nejmenší ratlíci a ti velcí psi jdou většinou důstojně a člověka si ani nevšimnou. Je v tom nějaká podobnost s člověkem a se státy.

Autor
8. 12. 2022 20:58
Odpovědět  jirka

Byla doba, kdy Československo mělo dobrou pozici a dobré jméno. A nebylo to díky Havlovi a ani díky jeho nástupcům.

Pedro
8. 12. 2022 21:12
Odpovědět  Peter 008

Tak to je, smutné.

1670388919252579205113375682075.jpg