politika

Ripost laïque: Dva způsoby, jak ukončit dodávky zbraní NATO

Jacques Guillemain

Buď Putin řekne stop a oznámí, že bude přímo útočit na zájmy spoluválčících zemí.

Nebo co nejrychleji zahájí svou zimní ofenzívu a rozdrtí ukrajinskou armádu a žoldáky NATO, kteří ji podporují.

Toto hodnocení situace je založeno na nedostatečné reakci Ruska za poslední rok. Zvýšení dodávek zbraní Ukrajině nevyvolalo ze strany Putina žádnou reakci, kromě kritiky, která neměla žádný účinek.

Dodáváme stále sofistikovanější zbraně, nově těžké tanky a rakety protivzdušné obrany. Vojska NATO, zejména polská, bojují na Ukrajině v ukrajinských uniformách, ale se západní technikou.

Jak daleko tato eskalace zajde? Až do třetí světové války? Stojí Ukrajina za cenu kolektivní sebevraždy? Ať nám to řekne Biden a jeho evropští lokajové.

Tato lokální operace, která měla skončit hladce, stejně jako návrat Krymu, byla přeměněna na civilizační válku mezi Ruskem a NATO šílenci z Washingtonu, kterým je Zelenskij a Ukrajina ukradená, ale sní o trvalém oslabení Ruska, které nenávidí víc než cokoli jiného.

Biden může v každém svém projevu tvrdit, že nebude prezidentem, který rozpoutá třetí světovou válku, dělá pro to vše. Pokud obyvatelé Západu nepochopí, že ani Putin, ani ruský lid nehodlají tuto válku prohrát a že Ukrajina se nevyhne rozdělení, jsou odsouzeni k tragické budoucnosti.

Před nedávnem jsem psal, že po dodání francouzských RC AMX 10, amerických Bradleyů a německých Marderů přijde čas na tanky Leclerc, Abrams a Leopard 2. Jsme u toho. Angličané se chystají dodat Challengery a dodávka Leopardů 2 se připravuje.

Proto vidím pouze dva způsoby, jak zastavit tuto šílenou eskalaci, která nejenže může skončit globální tragédií, ale také prodlužuje tuto válku, zabíjí na obou stranách a zvyšuje utrpení ukrajinského lidu.

Za prvé, Rusko má prostředky, jak nasměrovat své hackery, aby se zaměřili na některé citlivé západní stránky a paralyzovali je. Žádná spoluválčící země, včetně Francie, není v bezpečí před rozsáhlou paralýzou organizovanou Moskvou. Je to to, co Macron a Francouzi chtějí?

Druhým řešením je urychlit zimní ofenzívu a totálně zničit zbytkový vojenský potenciál Ukrajiny, aby byly dodávky zbraní zbytečné.

Vůbec nesdílím názor těch, kteří se domnívají, že Putin má zájem hrát o čas pod záminkou, že každý další den oslabuje evropskou ekonomiku, stejně jako armády NATO, které tragicky ztrácejí své postavení, když se začínají odzbrojovat. Máme 200 tanků Leclerc, stejně jako Britové, kteří mají 200 Challengerů. Máme jich padesát dodat na Ukrajinu, aby skončily pod ruskými granáty a raketami?

Situace sice oslabuje naši ekonomiku, ale zároveň umožňuje NATO stále více vyzbrojovat Ukrajinu a cvičit její vojáky v používání západních zbraních. Proto čím dříve tato válka skončí, tím dříve se znovu dostane ke slovu rozum. Protože dnes ve Washingtonu a v Evropě rozhodují spíše blázni.

Chápu, že Američané se bojí ruského vítězství a že veškerá jejich propaganda nás nutí snít o ukrajinském vítězství, které zůstává v říši absolutního snu. Ale evropské následování tohoto kurzu je sebevražedné.

Tato válka povede k rozkouskování Ukrajiny, ze kterého si všichni na Západě dělají legraci, ale především posvětí a upevní všemohoucnost Ruska, které samo zvítězí, které stálo samo proti 40 zemím, které podporují Kyjev.

To bude začátek konce pro americké impérium, které nemůže žít bez války, bude to konec NATO, této agresivní válečné mašinérie, která riskuje, že nás zavleče do Číny, aby zachránila Tchaj-wan, bude to konec totálně zničené EU, bude to konec dolarového krále, který nemůže žít bez války, ale tvrdí, že bude dominovat světovému obchodu až do konce věků, a bude to vznik multipolárního světa, který nás zbaví americké arogance a jejich nekonečných koloniálních výprav.

Jedním slovem, bude to vítězství konzervativní civilizace, bohaté na své rodové hodnoty, nad dekadentním Západem, nahlodaným multikulturalismem, wokismem a LGBT deliriem, Západem, který zapomněl, jaké to bylo, když slova národ, rodina a patriotismus měla ještě svůj význam.

Takže opakuji, co řekl de Gaulle: „Je nemožné porazit Rusko“.

Je čas si to přiznat.

Jacques Guillemain

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3XHI3HI

sdílet na

67 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
22. 1. 2023 00:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko použilo zajímavou ekonomickou taktiku, omotalo si všechny kolem prstu a za pár dní vydělalo více než 20 miliard dolarů. Navíc získalo zpět přibližně 30 % akcií svých vlastních monopolů. Putin napálil EU i Ameriku, a jak krásně! Jejich vlastními zbraněmi. Před celým světem to zahrál jako hodinky. Některé energetické společnosti vlastnili zahraniční investoři, Američané a Evropané, což znamená, že téměř polovina příjmů z ropného a plynárenského průmyslu nešla do ruské pokladny, ale na účty “finančních žraloků” v Evropě a USA. V důsledku situace na Krymu začal rubl prudce klesat, ale centrální banka neudělala nic na jeho podporu. Dokonce se objevily zvěsti, že Rusko jednoduše nemá měnové rezervy na podporu rublu. Tyto zvěsti a Putinova prohlášení, že je připraven a bude chránit ruskojazyčné obyvatelstvo Ukrajiny, vedly k velkému poklesu ceny akcií ruských energetických společností a “finanční žraloci” začali prodávat akcie tak, až byly úplně bezcenné. Putin celý týden vyčkával a na tiskových konferencích se jen usmíval, a když cena klesla až do sklepa, dal povel k nákupu akcií současně od všech Evropanů a Američanů.
pokračování

Autor
22. 1. 2023 00:32
Odpovědět  Peter 008

dokončení:

Když si tito “finanční žraloci” uvědomili, že se nechali napálit, bylo už pozdě: akcie byly v ruských rukou (Byla to prakticky ta taktika, často využívaná samotným „západem“). Nejenže Rusko v těch dnech vydělalo více než 20 miliard dolarů, ale také vrátilo Rusku akcie svých společností. Nyní příjmy z ropy a plynu neodejdou do zahraničí, ale zůstanou v Rusku, rubl poroste sám od sebe a není třeba utrácet ruské devizové rezervy na jeho podporu, a “finanční žraloci” z Evropy zůstali s nudlemi u nosu. Během několika minut od nich skoupili za kopějky akcie, které přinášejí miliardy dolarů, a nechali je bez příjmů z ropy a plynu. Tak brilantní operace se v historii burzy ještě nikdy nepodařila.

Protivníci Ruska by měli vždy zpozornit, když Putin mlčí a nereaguje … teda podle nich.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
22. 1. 2023 01:33
Odpovědět  Peter 008

když bylo čoro okolo krymu vydělal jsem jako analfabet a blbeček cca 350 000 kč pak jsem to zkoušel při začátku operace v únoru jsem sháněl rubly a ono nic – chce to pochopit kdo má energie a nerosty a zdroje nemluvě o atomu ten nemůže prohrát tedy pokud se nezničí sám o sobě v touze po moci

Boomer
22. 1. 2023 08:41
Odpovědět  Pavel

..téměř absolutní nedostupnost rublů byla varovným signálem, který ovšem nepochopil ani náš Velký Signalista.

Markýza
22. 1. 2023 08:59
Odpovědět  Boomer

To mi povídejte. Co je to téměř? Já je nikde k prodeji nenašla. Signalista sice nepochopil, ale sprostý lid ano, jak vidno.

Boomer
22. 1. 2023 09:40
Odpovědět  Markýza

.. no daly se sehnat v malém množství z ruky do ruky, ale nebylo to na zbohatnutí. Kdo měl, držel.. obyčejní lidi si pamatují, jak probíhal vexl před Tuzexem.

Jan1
22. 1. 2023 09:01
Odpovědět  Peter 008

To uz se stalo, kdyz nasadili embargo a Zidaci si mysleli, ze ksefty nebudou a zacali podily prodavat. Az kdyz byla jejich cena dole, rusove je skoupili a ted profituji z vysokych cen sami. Pro vyrovnany rozpocet potrebuje Rusko 40 $ za jednotku ropy a ta je ted 3 x vyssi!
Ted i pres sankce Rusko exportuje ropu a plyn do Ciny a Indie a odtamtud se dostavaji do Evropy s prekupnickou prirazkou a s ekologickou skodou z dopravy lodemi za soucasne ceny. Zastropovani cen zapadem nemelo ucinek, protoze Rusove za diktovanou cenu neprodavaji a nepratelskym zemim jako je Cesko zadnou slevu nedaji. Rusko i pri mensich objemech vydelava ted mnohem vice jak pred operaci na Ukrajine. To prece nema chybu! Treba cena hnojiva z Ruska se zvysila o 70 %.
Je to dobra kompenzace za vyprovokovanou valku. Zapad ma drazsi suroviny a krvaci puckami penez a dodavkami zbrani na Ukrajinu. Ty dluhy Ukrajina nikdy nesplati. Sachy se museji umet hrat!

me2d44
22. 1. 2023 09:45
Odpovědět  Jan1

Správný závěr! Nejčastější chyba začínajících šachystů spočívá v tom, že hned na začátku hry si nechají vymlátit, nebo zablokovat všechny pěšce. A to přesně kolektivní západ na Ukrajině udělal. Teď by musel se zbraněmi na Ukrajinu posílat i obsluhy – 60 letá bábuška se tank obsluhovat nenaučí. A oligarchistická mládež raději chlastá a dělá binec v západní Evropě. Takže, lidské síly Ukrajiny docházejí, kdo dostane povolávák, raději zdrhne a polských žoldáků už taky moc nezbývá…

Boomer
22. 1. 2023 09:55
Odpovědět  me2d44

..když tak koukám na to hemžení mladých nadšenců kolem našeho generálního kandidáta, řekl bych, že nějaký ten Kanonenfutter se u nás snad naškrabe.. přinejmenším podle jásání a fotek na sociálních sítích a kamerových záznamů by se nadšenci do první vlny dohledat dali.

Autor
22. 1. 2023 10:28
Odpovědět  Boomer

To je vždycky zavádějící, třeba ti “oslavovači” PP (Mohlo by se mu říkat “ten, kterému chybí tři “PÉ”).
Kolik má obyvatel naše republika? Nebo ještě jinak. Kolik jich měla v roce 2014 Ukrajina? A stejně museli pro tu změnu, kterou USA chtěli, platit za samotnou účast! Nenašlo se tehdy ani mizivé množství promile obyvatel Ukrajiny, kteří by ten Majdan podporovali hned od počátku!!
Dejme tomu, že jich bylo až 40 milionů, pak 200 000, tj. maximální počet, který se tam účastnil přímo, a to je 0,005%!! Jestli se nepletu, pak je to pět lidí z tisíce. U nás a jinde v soc. táboře to bylo vždy velmi podobné. Tolik lidí stačí – procentuálně, aby změnili systém … u nás v bývalém Československu to by bylo cca 75000 “lidí” a ti rozhodli všechno.
Buďme štědří a přejme “generálovi” 5 000 na mítinku, pak ho podpořilo veřejně cca 5 lidí z 10 000 (půl člověka z tisíce)!! Což média vydávají za “silnou podporu”, zatímco tehdy když přišlo na Václavák tehdy prakticky nejméně 150 000 lidí, to byl mizivý počet … i když ten poměr byl 15 z tisíce. Chybou tehdy bylo, že se to nepostavilo na podobné bázi – neodejdeme, dokud neodejdete VY.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
22. 1. 2023 10:36
Odpovědět  Peter 008

Závěr? Vemte sto tisíc ke všemu odhodlaných lidí, kteří se nebudou bát ničeho (ani jakýchkoli obětí, ani života) pro svůj národ a ti ovládnou stát. Třeba ne hned, ne demonstracemi, ale do pěti let zcela určitě.

Boomer
22. 1. 2023 10:57
Odpovědět  Peter 008

.. v dnešní době organizačně nezvládnutelné. To je můj závěr..

Zmatený
22. 1. 2023 14:43
Odpovědět  Boomer

Znovu dávám!!!

Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel v této zemi má podprůměrný intelekt […] Jestliže jedinec, který je v této intelektové kategorii, má nějakým způsobem rozumět světu, má-li se v něm pohybovat a má-li ho nějak uchopit, musí si ho drasticky zjednodušit. Chce někdo něco dodat???

Standa
24. 1. 2023 08:07
Odpovědět  Zmatený

Jsem z toho ,, volačo zmatený”!
Musím si to ,, musím si ho drasticky zjednodušit. “
Dám si panáka-mám ho v dolním šupleti- vyženu sexretářku na stůl- aby rozuměla světu -musím ji nějak ,,uchopit “aa tím si zvednu IQ.
Jak se liší dementní od debilní?
Když spočítám Vaší třetinu,sedminu , polovinu dohromady tak mě vychází pouze to:
Jediná příčetná je Adamová -Pekarová!

zuza
24. 1. 2023 10:08
Odpovědět  Zmatený

v CZ je priemerné IQ 97 a na SK 96, to je priemerná inteligencia. Takže ísť k voľbám a rozhodnúť sa, či voliť Babiša alebo PP, ktorý sa netají svojím želaním poslať do vojny Vašich synov a mužov, by ste mali zvládnuť. V sobotu máte reparát. Rovnako ako naše IQ nám malo stačiť k tomu, aby sme išli na referendum a súhlasili s tým, aby sme mali právo odvolať vládu, ktorá ide proti nám. Ale ako vidno, nám naše priemerné IQ nestačilo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
24. 1. 2023 13:15
Odpovědět  zuza

..průměrné IQ je velmi ošidný údaj, má stejně zavádějící vypovídací hodnoty, jako třeba průměrná spotřeba rumu na osobu, u nás cca. 8 litrů. Jenže já bych rum do huby nevzal, tudíž je tu někdo, kdo vypije svých 8 a mých 8, což je celkem 16 litrů, tudíž chlastá jako prase. Tož chlapi, na rovinu.. přiznejte se!!
Směroplatná by mohla být kvantifikace podle Gaussova diagramu, leč i ten vypovídá jen na základě omezeného vzorku populace. Kolik z deset milionů občanů ČR absolvovalo skutečně relevantní testy IQ? A těmi skutečně relevantními nemyslím ty internetové, na které se můžete předem připravit podle dostupných příruček!
Pracoval jsme celý život v profesi, kde testy byly požadovány podle předem stanovených kritérií. Když byl před několika lety vytvořen nový systém testů, bylo nutné před jeho schválením ověření na rozsáhlejším vzorku dobrovolníků různých kategorií, a přestože zaměstnavatel jasně deklaroval, že testy budou anonymní a jejich výsledek nebude mít vliv na stávající pracovní zařazení, sešlo se nás dobrovolníků jako do mariáše..
P.S.
náš generální kandidát měl kdysi výsledek IQ107, podle grafu tedy 100-110 nadprůměrný.. :-))))
https://1url.cz/3rIne

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ladik
22. 1. 2023 14:52
Odpovědět  Peter 008

Tak jak to udělal Fidel.

Markýza
22. 1. 2023 15:48
Odpovědět  Boomer

No moc nesýčkujte s kamerama, aby se podle nich skutečně neselektovalo – ale obráceně: jásáš nad generalissimem? Uklidíme tě na tiché místečko. Vidlák dnes zmiňuje, že Zdechovský včera napsal, že byl na Ukrajině a že jí “docházejí zásoby lidí”. On je fakt bezelstnej…..ale aby vzápětí nedošlo na to, že budeme doplňovat i ty lidi.

Boomer
22. 1. 2023 16:06
Odpovědět  Markýza

.. já nesýčkuju s kamerama, já to myslím vážně. K ničemu jinému než fízlování obyvatelstva totiž nejsou, když se něco děje v jejich dosahu, v 9 z 10 případů stejně přijedou švestky až s křížkem po funusu. Ale záznamy mají..
A nejdál je s rozpoznáváním obličejů AI v Číně, ten systém totiž potřebuje kupříkladu asi 200 000 všemožných obrázků psa, aby dokázal najisto určit, že vidí psa. K učení prostě potřebuje kvanta informací.. u nás je systém sice částečně limitovaný GDPR, ale Chvojkovice Brod (.. i jiní.) si s tím moc hlavu nelámou. Obzvláště když může zpravodajské operativce mýrnyxtýrnyx úkolovat kdejaká sedřená kobyla.

Kdo uhlídá hlídače, že..

Pavel
24. 1. 2023 00:50
Odpovědět  Jan1

Bejvavalo ,ze se valcilo za tvrdy. Cisari, kralove byli zadluzeny na armady valky a zbrojeni ,ale byli zarukou ,ze nebudou svrzeny , ani system..
Dnes vladne DLUHO-DAR../dluho-eur/.Dluhy a s inflaci ,neni mozne uz splatit a neni cim..Neni zadna zapadni mena s hodnotou ,ktera neshnila do bankrotu.
Vcerejsi hodnota deseti dolaru je dnes jen stezi pet..
Petrodolar ,velmi vynosnej ,si ted s pomoci Zeli taky zrusili..
Petrodolar nekupuje , pac ma zakaz kupovat energii..
Pujcky se jen predstiraji , neni kazdej rus, aby dluhy po desetileti poctive splacel..I s uroky.
Lepsi priklad jsou nepoctivi germani ,poridi si fasisty nez splacet. dluhy…
Ukrove mozna zaplati ztratou zeme. Ale puda a pole maji hodnotu jen ,kdyz je nekdo obdelava..To si rusi taky..
A EU v tom vede..

delnas
22. 1. 2023 20:56
Odpovědět  Peter 008

Tak nejak by se to melo delat…..trpelivost a duslednost……vsechno jde tak jak ma jit…..

All
22. 1. 2023 01:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Předpokládal jsem,že putin s dumou vyhlásí válečný stav,skoncuje konečně uvnitř ruska se zrádci a do vedoucích pozic nasadí vlastence,pak konečně rychle dočistí okrajinu od bandernacistú a to velmi rychle.No ale natahuje se to a čím déle se to protáhme,doplatíme na to i my u nás,protože fialova vláda jako šílená dělá vše pro to,aby i nás do války přímo zatáhla i se začleněním živé síly,aby i naší vojáci byli mrzačeni a dopravováni v pytlích na mrtvoly domů.Dostáváme se do bodu plného idiotismu vlády,která vůbec nepracuje pro nás,ale zcela naopak nás ničí a dokonce spřádá plány na vyvražďování,na genocidu vlastních obyvatel,občanů české republiky.

Boomer
22. 1. 2023 08:44
Odpovědět  All

.. v Moskvě teď probíhá cvičení protileteckých sil. Uvidíme, co z toho vzejde..

Jan1
22. 1. 2023 09:04
Odpovědět  All

Zatim probiha dokumentace pomoci ruskych oligarchu Ukrajine. Pak je pochytaji a odsoudi za velezradu a konfiskuji jejich majetky.

František
22. 1. 2023 11:22
Odpovědět  Jan1

Putin udělal z náčelníka generálního štábu vrchního velitele války na Ukrajině s osobní zodpovědností za výsledky. Nesplnění úkolu teď znamená kulku za zradu. A ten zrádný generál Gerasimov, co to podělal úmyslně na začátku akce teď ve vlastním zájmu vyčistí své zrádné kolegy v armádě a začne horlivě plnit příkazy Putina. Přesně tak to provedl Stalin se zrádcem Žukovem a udělal z něho slavného vítězného maršála II sv. A teď nastane ten pravý fičák.

me2d44
22. 1. 2023 09:54
Odpovědět  All

Na vyjímečný stav je v Rusku brzo. Už se odkryla většina přisluhovačů západu, ale vyškolit jejich náhrady, to zabere čas. A vzhledem k tomu, že na každého má Putin cosi v šuplíku, tak jen využívá ty stávající – ale drží je u huby, aby nemohli tolik škodit. I Lenin po revoluci využíval řízenou práci carského aparátu. Čistky se provedly až za Stalina (a ani tak ne z jeho vůle). Kdo byl na vojně, tak ví, že nelze vojáka krátce po přijímači poslat do první linie. No, na Ukrajině jsou asi jiné zvyky. Rusové poslali mobilizované do boje až po výcviku – ale ne do první linie, jen na zkušenou, na získání bojových zkušeností.

Autor
22. 1. 2023 10:51
Odpovědět  All

Musíte pochopit, že prostě Putin jedná v zájmu svého státu. Ty opozičníci se také musí sami odkopat a k vypořádání s nimi musí být i nálada ve společnosti. Nemyslete si, v Rusku se toho děje opravdu hodně v tomto směru. Například zbavení takových “občánků” všech příjmů z RF, na které “ti” vydělávali po dlouhá léta obrovské peníze, které si ukládali v zahraničí jak do bank, tak do nemovitostí.
Z Ruska utekla Alla Pugačova (taková cosi jako Vondráčková, Zagorová SSSR), která byla nesmírně populární již od dávných dob v SSSR (je jí přes 70), do Izraele a zavřela si za současné konstelace dveře sama, svo nenávistí k Rusku. A takových případů je habaděj. Ostatně utekl i jeden symbol – Čubajs. Mnoho oligarchů zůstalo navždy v “naší civilizaci”.
Když se někdy vyjímečně dívám byť jen chvíli (ukázku) na něco “uměleckého” u nás, říkám si: “Ty hajzle, ty bys taky utek(la), kdyby sis musel(a) vybrat, žvanile!”

PENNYS
22. 1. 2023 17:46
Odpovědět  Peter 008

V RUSKU S KOMEDIANTY JE TO STEJNÝ JAKO U NÁS !!!!TOPÍ SE V PŘEPYCHU A V PENĚZÍCH -ROUPAMI NEVĚDÍ CO DĚLAT!!!! Alla Pugačova, VLASTNÍ ZÁMEK ,A KAŽDÝ ROK NOVÁ PLASTIKA-íííča BLBÁ

Markýza
22. 1. 2023 15:52
Odpovědět  All

Tak nevím – jste tak mlád, nebo tak naivní? “Skoncovat uvnitř se zrádci” je dřina na celý úvazek a na léta! Napřed je musíte odhalit, dvacetkrát si ověřit, že to jsou skutečně zrádci, pak je musíte dohonit a chytit a ještě ke všemu jim to dokázat. A to se vám v průběhu toho všeho a) někteří tolikrát přemiklikujou, až nevíte, jestli jsou to ještě oni, b) někteří se ukážou jako užiteční idioti c) další se ukážou jako dobrý výměnný materiál………..

volfik
22. 1. 2023 18:07
Odpovědět  Markýza

nebo za d) se z nich stane chameleon typu PP profitující za každého režimu

Ferko
22. 1. 2023 19:36
Odpovědět  All

To nebude na pytle. To bude spíš do zinkových rakví.

delnas
22. 1. 2023 21:17
Odpovědět  All

protože fialova vláda jako šílená dělá vše pro to,aby i nás do války přímo zatáhla …..
…zadna operace neplni pouze jeden cil….

neni jeden z nich  ne pouze .....de-nacifikace na Ukrajine ....ale i v EU, USA a jinde??
Pavel
24. 1. 2023 00:53
Odpovědět  delnas

A kdyz demokratum vadi denacifikace..

Bubu
22. 1. 2023 01:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Státy EU poháněné bičem USA nikdy nemohou porazit jadernou velmoc,tak kurwafix ať ta naše celá sebranka konečně vypadne i s fialovým ůplatným dutohlavým psem a všemi ůplatnými hrabaly a korytáři,nebo jinak jsme cílem pro kinžaly a zirkony.

Jan1
22. 1. 2023 09:09
Odpovědět  Bubu

Ano, porazit jadernou velmoc, ktera ma suroviny a zapad je nema, to prece nejde. To vi i kratkosrsty foxterier.

Boomer
22. 1. 2023 09:42
Odpovědět  Jan1

.. jenže ten nesmí do televize a kdo není v televizi, ten se může uštěkat na dvorku a téměř nikdo ho nebere vážně. Vůl v televizi.. jo to už je jiná ráže, to už má dopady..

František Rýpal
22. 1. 2023 11:29
Odpovědět  Bubu

To už jsme, cíle jsou vybrány a pečlivě zaměřeny.

Rapa
22. 1. 2023 02:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukončení dodávek zbraní by pomohla ruská ofenzíva ze tří směrů,současná od východu,další z jihu a hlavně ta nejůdernější od severozápadu kolem polských a sloven.hranic na Kyjev a Lvov.Není na co čekat,přestat se stím babrat.

Jan1
22. 1. 2023 09:13
Odpovědět  Rapa

Od patku uz ofenziva probiha. Ukrajinci ve veleni stale zadaji Zeldu jako Paulus Hitlera u Stalingradu dovolit ustup z Artemovska, protoze hrozi obkliceni.
Zelda stejne jako Hitler vyzaduje boj do posledni patrony. Na lidech nackum nezalezi.

Boomer
22. 1. 2023 09:45
Odpovědět  Jan1

.. Zalužnému ještě s odřenýma ušima prošlo vycouvání ze Soledaru, ale cosi podobného už nebude znovu tolerováno!

Markýza
22. 1. 2023 15:54
Odpovědět  Boomer

Kdopak ví…..někde jsem včera četla, že Amíci hučej do Zeliny, aby pustil Bachmut.

All
22. 1. 2023 02:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Rychlý ůder,ofenzíva s uzavřením západních hranic ukrajiny,včetně vzdušného prostoru.Jinak i v čr kvůli vládě pětky nás vůbec nic dobrého nečeká. Připravují nám tu nejhorší totalitu i s hnáním na lidská jatka do války fialenka.Chystají si už na to i svoje genocidní zá-kony.Ovce si odzkoušeli i při ůdajné pandemii.Tak co může nastat ? Jistě se chystá další podvodpandemie s cílem zase nahnat STRACH a POSLUŠNOST ovcí a gummozků…to se pak bude dobře třeba i mobilizovat a posílat do války pro zmrdy,cizince a cizáky,cizí zájmy na jistou a nesmyslnou smrt proti ,,ůdajnému nepříteli”,prý rusku. Žádná vylhaná pandemie.Žádná podvodná,jedová vakcinace diktovaná nadnárodními oligarchy a satanisty jako je Schwab.Žádná genocida českého národa,jak si to přejí fialenkové s touhou nás hnát na smrt do války pro cizí šmejdy. Stop válce,tam ať si jde Fiala s celou svou falešnou vládou a falešným parlamentem,ať tam táhnou oni,je to jen jejich osobní chorobné přání.

Pavel z Moravy
22. 1. 2023 11:49
Odpovědět  All

Alle, ti co tady ty škůdce volili museli přece vědět co jsou zač. Tihle svoji blbost neokecají, když těm škůdcům stále fandí. Nu a tím pádem i s radostí pošlou svoje potomky bojovat za cizí zájmy. To přece dává smysl. A ti ostatní se na ně mohou přece vybodnout. To ta děcka všechna pozavírají nebo co. Vždyť to pouze vyvolá bouři ve sklenici vody a to oni sakra nechtějí. Vždyť si chtějí přece užívat svoji moc a chechtáčky, které se jim sypou na konta. Oni těží pouze ze strachu, který vyvolávají, jinak jsou to zbabělci.

Pavel z Moravy
22. 1. 2023 11:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Koneckonců mohou začít ten boj se svými dětmi, mají jich většinou všichni dost a příklad pro druhé je nejdůležitější.

Autor
22. 1. 2023 06:53
Ohodnotit příspěvek :
     

O blázni.
Chtějí dostat Švédsko a Finsko do NATO. Proti byly Maďarsko a Turecko, hlavně to. Ve Švédsku pod vysoce pravděpodobnou podporou švédských úřadů uspořádali protest proti – teď nevím proti čemu – ale důležité je, že přitom spálili Korán. A co je v Turecku za náboženství?
Samozřejmě protest podali Turecko, a další islámské země, včetně arabských. Odsoudil to Kadyrov.
Turecko na to zapomene, zcela určitě, jestli se ho zeptají, jestli teda to Švédsko jo nebo ne do NATO. A ještě si tím pravděpodobně zvýšili ceny jak plynu tak ropy, protože dost pochází z muslimských zemí …
Divíte se pak, že jak Borrell, tak Biden neuspěli při pokusech o nahrazení zdrojů z Ruska?
A ještě migrace jak do Švédska, tak do EU je především z muslimských zemí … skutečně geniální “elity” jak USA, tak EU nepřestávají udivovat svou “variabilností” na téma – kdo dokáže vymyslet ještě větší blbost …

Ovšem pokud to není geniální tah Putina, na kterého se stejně svádí všechno.

Jan1
22. 1. 2023 09:16
Odpovědět  Peter 008

I EKomisi vadi Orban a Lejno proto chce zrusit pravo veta v EUhnii. Pak si budou vladnout jak chteji.

Jan1
22. 1. 2023 08:44
Odpovědět  Jan1

Pro ty nerozhodne a ty, kteri nechteji jit k volbe prezidenta je na aeronetu patecni audio stream pana VK, ktery v nem podrobne objasnuje o co ted ve volbe jde a proc mate volit mensi zlo Babise. Ted uz prestava veskera sranda, jde o posledni zbytek nasi suverenity a tou je hrad a prezidentsky urad.
Clanek a audio jsou na
https://aeronet.news/nemecky-denik-odhalil-neverejnou-informaci-ze-vlady-cr-a-slovenska-podporuji-myslenku-ze-se-vzdaji-slibenych-tanku-leopard-pro-sve-armady-ve-prospech-ukrajiny

Boomer
22. 1. 2023 10:12
Odpovědět  Jan1

..ovšem včera ministerstvo obrany oznámilo, že o nějakém vzdání se vytoužených Leopardů nebyla řeč.
Pokud ovšem nešlo o kožichy leopardí.. dodávám já.

Janka
22. 1. 2023 12:40
Odpovědět  Boomer

Dnes povedia, že to neprichádza do úvahy a o mesiac, ze treba nové tanky, lebo nic nie je a krajina ich mat musí.

Jan1
22. 1. 2023 08:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusove uz znicili pres 7500 tanku, 360 letadel, atd. Co je par 100 dalsich tanku, ruznych vyrobcu a tedy i ruzne obsluhy. I kdyz technicky vyspelejsich jak ty stare sovetske? Jsou to dodavky zoufalstvi, zbrane vyrobene na dluh, potrebujici nekolikamesicni vycvik, aby se daly ovladat. Poslou je tedy i s posadkami do mlynku.
Penize uz nechteji do cerne diry posilat, ackoliv Ukrajina potrebuje 7 miliard $ mesicne, aby nezkolabovala. Ted uz vic, protoze ma infrastrukturu v troskach. Muze schopne drzet kver nechavaji sesrotovat a z zen udelaji doroty. Mavani prapory na Majdanu se nevyplaci, tak jako to cinkani klicema na Vaclavaku. Za blbost se krute plati…
Ta prapodivna valka, myslim jeji prubeh, neni nahodou. Vyzaduje to synchronizace procesu rizeni v USA, EU a ve svete. Ve Francii probihaji mohutne procesty proti zvyseni duchodoveho veku, o nichz v mediich neni nic. V mediich uz neni COVID, jenom Ukrajina. Nas ukrajinsky prezident a jeho peti demolice maji nakroceno k nasemu 100 % ovladnuti, schazi uz jenom ovladnout hrad. Vyhraje-li spenat, je vymalovano!

Jan1
22. 1. 2023 08:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Boj Stalina s Trockisty, financovanymi a rizenymi zapadnimi fizly v politice CCCP se opakuje. Ted se zradci valci Putin a jde ve Stalinovych slepejich. Modlim se, aby ho neotravili jako Stalina v 1953! Nema jeste daleko hotovo, ale ma slibne nakroceno!
Wagnerovci, prezdivani hudebnici, ukazuji ruske armade jak se bojuje a jejich sef Prigozin je kandidatem na prezidenta ve volbach 2024. Doufam, ze bude mit Voloda pak uz hotovo a nebude mit konkurenci.

Jan1
22. 1. 2023 09:24
Pijack
22. 1. 2023 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

To je polovičatý idiotizmus. Jakýpak rozdělení Ukrajiny? Ukrajina je územím Ruska. Pokud se budou politici účelově vyhýbat historickým faktům a ke všemu bez relevantních atributů společenského a ekonomického vývoje, pak se tu bude neustále opakovat lež. A když se opakuje lež, tak se z ní jednoho dne stane pravda. Tuhle metodu dnes může sledovat každý obyvatel země v živém přenosu. Ostatně se stačí podívat, kolik Ukrajinského majetku a půdy do svého portfolia nahrabal fond Black Rock, nebo Vanguard. Takže USA nechrání zájmy Ukrajiny, ale zájmy svých fondů, zbytek západu jim dělá křoví a poskakujeme kolem lýtka těchto nenažranců jako poslušný mopslík. Prostě západ si přivlastnil velkou část Ukrajiny a chce neustále vlastnit víc a víc. Tuhle zkušenost mohla politická elita Evropy sledovat už za 2 sv. války, kdy USA vyhlásily válku Hitlerovi až ve chvíli, kdy investoři začali přicházet o své investice do Německého průmyslu. Mír? Ten jim byl ukraden. Důkazem byly vydané válečné dluhopisy, na kterých vydělali nesmírné zisky. TO JE Amerika. Ukrajina se stala pouze další kořistí, o kterou nechtějí přijít. TO JE DŮVOD a pokud dojde k rozdělení Ukrajiny, pak to bude kvůli majetku. Jde o to, kolik těm nenažrancům bude stačit. Rusové v tomto ohledu mají nejenom pravdu, ale i historické právo.

Pavel
24. 1. 2023 01:10
Odpovědět  Pijack

Pravda , ale neni pravo a nema ruska vlada /posedla vyjednavat/ a velici generalove, pravo vselijak drahou valku prodluzovat..
A obetovat sve vojaky. A cele hospodarstvi ..
Pro vetsi zisky nekolika bohacu zapadu..a tech ruskych..
Soledar byla prvni bitva, kterou vyhrali za asi sedm mesicu..
Kdyz se nabizi rozpulit U. na dve casti /utokem z jihu od Odesy a zaroven ze severu..A obklicenim ,isolovanim te opevnene vychodni a druha cast zapadni bez moznosti predavat zbrane na frontu na vychod..
Ale komu prospeje bezbranna a zbidacena Evropa ,hned vedle Ruska?
Ktera zrejme bude potrebovat na sve znovu vybudovani pomoc levnejsiho Ruska.

Boomer
24. 1. 2023 09:41
Odpovědět  Pavel

.. bezbranná a zbídačená Evropa vedle Ruska může paradoxně prospět právě Rusku, jako demonstrativní příklad jak to končí, když se někdo nechá nahnat proti Rusku. O nějaké pomoci při obnovování bych moc neuvažoval..

Boomer
24. 1. 2023 09:42
Odpovědět  Pijack

..s úplným pádem Ukrajiny se tamní portfolia globálních fondů mohou rázem změnit jen v odepsané položky na papíře a ten papír v popel a dým..

Aleš
22. 1. 2023 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

” Jedním slovem, bude to vítězství konzervativní civilizace, bohaté na své rodové hodnoty, nad dekadentním Západem, nahlodaným multikulturalismem, wokismem a LGBT deliriem, Západem, který zapomněl, jaké to bylo, když slova národ, rodina a patriotismus měla ještě svůj význam ”

Jednou větou ať takový Západ konečně zdechne.

Pavel z Moravy
22. 1. 2023 11:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím si, že tito západní degeni toto provádějí v rámci NWO, tedy zbavit se lidiček a ponechat si zde pouze svoje služebníčky. A služebníčci jsou většinou zbabělci, pro záchranu své prd.elky udělají vše. Je to jako s mafoušem, který zabije desítky lidí, ale když má přijít o život a někdo mu míří pistolí na kebuli, tak se většinou třese jak ratlík a žadoní o život.

Trubkar
22. 1. 2023 11:50
Ohodnotit příspěvek :
     

jedna sa o ukoncenie podpory a mnozenia USraela

Pozor
22. 1. 2023 19:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Okrem tých dvoch prezentovaných možností v tomto článku existuje aj tretia možnosť, ktorú malo Rusko uskutočniť hneď od začiatku ale dodnes nič Rusko neurobilo. Treťou možnosťou je úplne zničiť cestné a hlavné železničné prechody z EU na Ukrajinu, ďalej najdôležitejšie železničné uzly a el. rozvodne na západe Ukrajiny a strategické mosty a tunely na západe Ukrajiny. Je to v silách a možnostiach Ruska, keby to Rusko urobilo hneď na začiatku tak nemuselo Rusko vyplakávať o tom ako západ Ukrajine dodáva zbrane a muníciu. Pokiaľ to Rusko neurobí tak zbrane a munícia budú neustále vo veľkom prúdiť na Ukrajinu, keď to Rusko urobí tak okamžite zníži dodávky zbraní a munície minimálne o 95%. Doteraz nechápem ja a mnohy iných vrátane samotných Rusov prečo to Putin a jeho generalita neurobili?

katango
23. 1. 2023 15:14
Odpovědět  Pozor

Třeba čeká, až se Západ úplně odzbrojí. Nebo mu ještě scházejí nějaké vzorky západních zbraní, co ještě neukořistil nebo mu je Ukrajinci ještě neprodali.

Boomer
24. 1. 2023 09:16
Odpovědět  katango

..to je další z možností, příprava na věci příští.

Boomer
24. 1. 2023 09:15
Odpovědět  Pozor

..jedním z možných důvodů může být ruská snaha o vyčerpání jednoho ze základních zdrojů pro vedení války.. a tím je bojeschopná mužská populace.
Zní to tvrdě, ale historickým faktem je, že po vítězném boji bývala pravidlem likvidace mužské části populace poraženého protivníka. V současnosti by ovšem cosi takového vzbudilo obrovské pohoršení, takže je třeba tomu dát jiný kabát.
Ale může to být i jinak, já nesedím v generálním štábu..

Josef
23. 1. 2023 10:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobře popsáno. Možná ale v celém vývoji hrají roli ještě daleko vyšší důvody. Pomalý až liknavý postup Ruska ve SVO na Ukrajině určitě není náhodný https://www.volimcesko.cz/brzky-zlom-v-dynamice-globalniho-procesu/

Standa
24. 1. 2023 05:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud NATO vstupuje do války proti RF ( a podporuje Ukrajinský nacismus-Ukr. není členem NATO)má RF naprosté právo odpovědět odpovědí na státy , které na ni útočí.
Doufám , že Polsko pocítí zničující odvetu.
Bohužel ….ČR….

PENNYS
24. 1. 2023 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

třetí světová válka? UŽ BĚŽÍ DOST DLOUHO,NIKDO SI TO NECHCE PŘIZNAT,ALE JE TO
3.SVĚTOVÁ USA-ROSSIA!!!