politika

Podívejte se na tuto fotku a video. Už přicházejí a za nimi je celý svět

Podívejte se na tuto fotku a video. Už přicházejí a za nimi je celý svět:

Ne nadarmo vypukla ve Spojených státech další hysterie ohledně přijetí Putina v Číně. Pozornost okamžitě upoutal příjezd ruského prezidenta a červený koberec, o kterém si Blinken může nechat jen zdát. Ano ten Blinken, který už i v Saúdské Arábii musí čekat celou noc v čekárně na audienci. 

Málokomu se dostalo takové pocty jako našemu prezidentovi. Zde je skutečně třeba říci, že během březnové návštěvy Si Ťin-pchinga v Moskvě ho naše strana také uvítala jako váženého hosta. Obě země tedy celému světu opět ukázaly, jak si váží jedna druhou.

Na základě hlavních bodů je jasné, že Putin byl na tomto summitu hostem číslo jedna. Čínská strana všude zdůrazňovala, že setkání Putina a Si Ťin-pchinga trvalo tři hodiny. Ve skutečnosti to byla hlavní schůzka Si Ťin-pchinga a hlavním, s kým se setkal, byl Putin. Rozhovory nebyly jen ekonomické povahy, ale také politické, uvedl politolog Sergej Markov.

V USA ale stále existují chytří lidé, kteří dobře vědí, že v Asii slova někdy znamenají méně než symboly. Z tohoto důvodu hysterčí ohledně barvy koberce. Protože dokonale chápou, že Čína ve skutečnosti ukázala, jak se chová ve vztahu k Rusku a jaký má vztah ke Spojeným státům. Na rozdíl od našich sorosovců, kteří vytrvale přepisují manuály o naprosté závislosti Číny na Spojených státech, Američané rozuměli všemu dokonale.

Přivítání a setkání Putina bylo ale jen začátkem řady symbolů ponížení Západu. 

Nejprve můžeme říci o frontě na schůzku s Vladimírem Vladimirovičem. Zvenčí to připomínalo příjezd odborného lékaře z velké nemocnice do vesnice. Kdy všichni vesničané nechají práci prací a spěchají se ukázat specialistovi a dostat od něj pokyny.

Setkání s maďarským vůdcem Orbánem dodalo těmto setkáním zvláštní kouzlo. To jen ukázalo, že i v nemocné Evropě jsou stále zdraví politici. Ale když trochu odbočíme, Orbán vzbudil obrovský respekt. Je snadné si představit, jakému tlaku byl v EU vystaven a jaké to teprve bude po tomto setkání s Putinem. Maďarský vůdce je ale zářným příkladem politika, pro kterého jsou zájmy země na prvním místě.

Upřímně řečeno, vždy je legrační, když čtete eseje od „přepisovačů manuálu“ o smrtelně nemocném Putinovi sedícím v bunkru, který je také globálním vyvrhelem, se kterým nikdo nechce komunikovat. Ti, kdo píší tyto nesmysly, snad čtou něco jiného než manuály a alespoň sledují světové zprávy.

Ale vraťme se k symbolům, kterým se Spojené státy naučily tak dobře rozumět. Pokud barva koberce vedla k panice, pak epizoda na uvítací večeři by měla obecně vést ke ztrátě vědomí ze strachu.

Připomínám, že to byli Putin a Si Ťin-pching (a záměrně ve stejnou dobu), kdo vstoupil do sálu na uvítací hostinu, následováni zbytkem hostů. A nemyslete si, že se to stalo náhodou. Je zřejmé, že přesně takový „vstup“ do haly byl naplánován.

Co chtěla Čína tímto symbolem sdělit zbytku světa, je každému rozumnému člověku jasné. Čína a Rusko zahájily cestu vpřed a jsou připraveny v tomto procesu vést zbytek světa. Přitom Rusko a Čína mají stejnou cestu a orientační body. A zde se sluší připomenout, že na summit přijely delegace ze 140 zemí světa a více než 30 mezinárodních organizací, takže výraz “vést zbytek světa” je realitou, nikoli řečnickým obratem.

Absolutně nepochybuji o tom, že po nějaké době se tato fotografie vstupu do sálu stane symbolem začátku nové éry, stejně jako se fotografie praporu nad Reichstagem stala symbolem Vítězství.

Západ navíc dostal mimořádně jasný signál, že všechny pokusy o rozkol ve vztazích mezi Ruskem a Čínou nikam nevedly a jsou v podstatě zbytečné. Naše země mají vůdce, kteří dokonale chápou, že pouze společně můžeme nejen odolat Spojeným státům a jejich vazalům, ale rozhodně dosáhneme úplného vítězství.

A tato fotografie také říká, že cesta teprve začíná a na cestě k cíli je před námi ještě mnoho kroků. Ale při jakékoli cestě je hlavním začátek a směru pohybu, a tento hlavní směr byl v Rusku a Číně, stejně jako ve většině zemí světa, už stanoven a nikdo to nezmění.

Kdybych byl požádán, abych navrhl politický kalendář na rok 2024, nedokázal bych vymyslet lepší fotografii pro jeho hlavní stranu, protože většina lidí chápe, že rok 2024 bude rokem, kdy se Rusko a Čína posunou vpřed.

Není pochyb o tom, že jednání mezi Putinem a Si Ťin-pchingem přinesou ještě mnohem více důležitých skutečností, které se Západu zjevně nebudou líbit. Některé věci budou oznámeny, některé zůstanou utajeny. V každém případě půjde o dohody o společné práci na přechodu lidstva do spravedlivého multipolárního světa.

USA signál obdržely a vše dokonale pochopily. 

Donutí je to změnit svou agresivní politiku? S největší pravděpodobností ne. Ale nikdo je nehodlal děsit. Varování by se nemělo zaměňovat s hrozbami. Rusko a Čína jsou společně připraveny čelit Západu a ukázaly to velmi jasně, a nyní ať se Spojené státy rozhodnou, zda jsou na to připraveny.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/4ulYp

sdílet na

44 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ModrýKlokan
19. 10. 2023 00:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Kvik… kvik kvik… kvíííííík kvik kvik kvíííík… CNN

Jaroslavem
19. 10. 2023 01:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Vivat Putin.

Meter kubicky
19. 10. 2023 03:28
Odpovědět  Jaroslavem

RusPutin

Autor
19. 10. 2023 06:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Co říct?
Ve chvíli, kdy Západ definitivně degraduje, ničí si sám sobě na co si vzpomene, kdy se stará aby “jeho lidi” bylo tupé, brouky žeroucí, vystrašené plně sobecké stádo, ve stovkách pohlavních variantách, tak zbytek světa se snaží o pravý opak. A nebude to mít jednoduché, ale BUDOU STAVĚT A TVOŘIT. A MY?? My budeme chroustat umělou zeleninu, vybíjet krávy, prasata, kozy atd. atd., navlákat sedm svetrů, sedm čepic, abychom “zničili ten prokletý zbytek světa”!
Podle školství je velice snadné odhadnout, jak rychle a až kam spadne celý Západ a naopak kam až může “ten zbytek světa” oproti tomu vystoupit …
Ano, dnes Západu zůstává v podstatě jediná možnost – zničení zbytku světa. I kdyby ale vyhrál, jeho degradace je taková, že už není schopen prostě ničeho jiného než zabíjení.
Po pravdě řečeno, nikdy jsem o tom nemluvil, ale od té doby, co jsem byl na Západě ještě za “komoušů”, jsem tam už jel jen dvakrát a to jsem musel. Jinak mne tam od té doby vůbec nic nelákalo. Jen jsem se smutkem koukalk kolem sebe, jak se “naše” stádo, o kterém jsme MY sami říkali, jak je vzdělané, jak degraduje … vzpomínáte?
AVE PUTIN.

19. 10. 2023 15:41
Odpovědět  Peter 008

To je zkušenost půlky mé třídy… utekli jak se dalo na Západ, s tím jak nám to natřou…
Dnes jsou zase tady, řídí autobus a sedí na městské správě…aby mohli zaplatit hypotéku zde v 35letech+ a teprve zakládají rodiny.)
Kdyby nikam nelezli, tak už jí mohli mít zaplacenou…
Prý mlékař v Británii má 70 000Kč měsíčně,to jsem slyšel pořád…no jo ,jenže už jim neřekli,že 40 000 je bude stát pronájem 1+1…:)) Dalších 20 000Kč dají za jídlo..+ – . Jen chci popsat jak s námi západ vyje.bal…
Všichni nakonec utekli zase domu s holou zadnicí…

Eva
19. 10. 2023 07:33
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsou státníci, to jsou opravdu vůdci, ne svého lidu, ale svých lidí !!!
A my? Zase na té špatné straně. Zase ve špatné společnosti. A ti nahoře blábolí jak vše zvládají a dělají skvěle. Vlastně ano, skvěle nás vedou do zapomnění, že jsme jako národ existovali. A nejhorší je, že těm mladým a mladším to vyhovuje, oni jsou přece evropané, ba co dím
světoobčané.

Slovan
19. 10. 2023 08:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Že bych se ještě dožil nějaké té spravedlivější doby pro tento svět a jeho obyvatele.
To by byla paráda pro budoucí generace. Ještě ty Ufóuny bych na vlastní kukadla chtěl alespoň na chvilku zahlédnout. Proč? Protože už dlouho říkám, že nevěřím že jsme v tom obrovském prosteru sami. 😊

Frank
19. 10. 2023 08:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Co na to náš prolhaný hňup Fialenko? Pochopil už konečně ty signály?

Ladislav 💤
19. 10. 2023 09:10
Odpovědět  Frank

Nemá čím pochopit. Blázni nechápou.

Pavel
19. 10. 2023 12:05
Odpovědět  Frank

I kdyby to pochopil, stejně bude až do konce plnit příkazy z amerického velvyslanectví.

unor 2022
19. 10. 2023 08:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko a Cina jsou dost silne lokomotivy na to, aby vyvezly velky vlak pospojovany z jednotlivych a ruznorodych vagonu do budoucnosti. Za nas skoda ceskeho vagonu ve vlaku jedoucim na opacnou stranu.

Ladislav 💤
19. 10. 2023 09:11
Odpovědět  unor 2022

My spíš na drezíně.

Jura S
19. 10. 2023 17:42
Odpovědět  unor 2022

Vagon se slovany z ČR jede dle Sorošových a Rockefelerových předpisů po koleji – směr Auschwitz Birkenau. Zůstanou tu jen pejzy, germáni, USÁci a ti, jejichž “jméno nesmí býti vysloveno”

skeptik
19. 10. 2023 08:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle šiřitelky propagandy a “správné” ideologie je Rusko v koutě

Ani vzletná slova Si a Putina neskryjí, že Rusko je v koutě
Anna Hrdinová

Jaksi se zapomněla zmínit, kdo všechno se chtěl s Putinem setkat.

Gales
19. 10. 2023 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Nám je to platné jako mrtvému kadidlo.Naši Jidáši nás budou nadále ovládat a mezi lidem obecným není síla která by jim propleskla ksichty.

Pavel z Moravy
19. 10. 2023 10:23
Odpovědět  Gales

Ne není tady síla, která by s tím něco udělala. Většina je příliš zbabělá bez jakékoliv hrdosti a důstojnosti. Toto zde je zde bohužel a musím to říci mrtvý produkt lidství. Tak ale byla ta většina cíleně infikována.

petr
19. 10. 2023 21:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kdo by to dělal, My skoro sedmdesátníci, my už na to nemáme a mladí? Ti mají v hlavě vymleto a jdou jako ten dobytek na porážku a ještě si u toho zpívají. Zkuste s nimi začít diskutovat. To je jen, to nechci slyšet, to je fejk, ale argumenty žádné. Totálně se západu podařilo nás zlikvidovat. Teď jen čekají, až my pamětníci vymřeme.

Frank1
19. 10. 2023 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Jde o spolupraci rovny s rovnym na zaklade vzajemnych vyhod. Je to jiny paradigma ve vzajemnych vztazich, ktery pritahl pres sto zemi do Ciny, aby tak demonstrovali svuj zajem a uzavreli smlouvy vzajemne spoluprace na konkretnich projektech nove hedvabne stezky. Eurasie ma ohromny potencial a Cina se stava po USA centrem rizeni. Je dulezite, aby KoZa v dnesni podobe zustal venku. Italie chce vzit spolupraci zpatky (musi). Jinak tam se tam dostanou saboteri noveho vyvoje.

Frank1
19. 10. 2023 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Slavnostni straz otevrela dvere a vesli dva novi vladcove sveta. Za nimi jejich priznivci a stoupenci. Zadni vazalove, kteri dostavaji jen prikazy. Je to symbolika, ktera musi vsechny spravedlive lidi potesit.

Vladimír
19. 10. 2023 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

A takto pravdivě o setkání informují naše média. Např. Seznam: “Ani vzletná slova Si a Putina neskrývají, že Rusko je v koutě.” Pokud je Rusko v koutě, kde je potom Česká republika? Na to se asi slušně nedá odpovědět.

19. 10. 2023 15:27
Odpovědět  Vladimír

Ale podle jiných novin – ne zrovna nakloněných Putinovi – odjíždí Putin z Číny s prázdnýma rukama. Přece by nám nezalhaly…

petr
19. 10. 2023 21:12
Odpovědět  Vladimír

Vy to nevíte, přece v p…..

MUDrlant
20. 10. 2023 20:45
Odpovědět  Vladimír

V nejhlubším koutě a řítí se do něj pořád hlouběji i rychleji ! Až na samé dno !

JoFa
19. 10. 2023 14:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Dnes Lavrov pricestoval do Kórei, takže je dosť možné, že prišlo na moje slová vo včerajšom NEUVEREJNENOM ! komentári, že ruská pechota je na hov..no a nedostatočne vycvičená a preto bojujú Rusi s Čečencamia a žoldniermi. Predpokladám, že Ruským Židovským Koumákom doplo, že s takouto pechotou vojnu nevyhrajú a ide im predsa o moc, takže musia vyhrať. Ponuka z Kórei už bola na stole dávno, pretože aj Korejci si radi vyskúšajú svoje vojsko v priamom boji, tak sa mi zdá, že práve sa pečie účasť korejskej pechoty na Ukrajine, čo by vojnu ukončilo veľmi rýchlo . Putin ako agresor predsa nemôže vyhlásiť, že momentálne používajú aktívnu defenzívu. Som presvedčený, že Lavrov dohodne podmienky a dočkáme sa.
Samozrejme Kórea musí počítať s cunami alebo zemetrasením a to doslova ak sa zúčastní, pretože každý kto urobí krok proti USA si vyskúša americký HARP.

Pavel z Moravy
19. 10. 2023 18:22
Odpovědět  JoFa

Do prd.elky, vy jste analytik. Proč sedíte za stolem a neradíte někde na generálním štábu? To je tady chytrolínů. Pro naše země obvyklé. A přitom si tady doma nedokážeme ani pohlídat, aby nám nerozkradli ty poslední zbytky naší suverenity a zbytečky, které tady ještě zůstaly, neb vše je vyprodané na západní frontu a to co není mají domácí šmelináři. Odborníci na vojenství hlavně z řad mladých se mi fakt líbí. Většinou jsou ukotveni doma u maminky a spřádají svoje sny o zlatém teleti. Třeba to neplatí na vás, ale rady tedy máte, jako kdybyste se právě na té frontě nacházel.

JoFa
19. 10. 2023 18:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

“Do prd.elky, vy jste analytik. Proč sedíte za stolem a neradíte někde na generálním štábu? To je tady chytrolínů.” ďakujem za kompliment.
Môžete mi povedať, ako pomôže vaše konštatovanie našej /vašej/ spoločnosti, Vy tu všetci komentujete ako vám berú suverenitu a štátnosť, zdvíhajú ceny a zotročujú vás. To, že sa tu vykecáte, vám vašu štátnosť nevráti. Ak tu burcujete ľudí aby ste niečo zmenili, tak prečo ma kritizujete? Ak mám pravdu, tak to tak bude, ak nie, tak som sa zmýlil. A čo, ja neriadim budúcnosť a nemám moc, ale vytváram vám ďalší priestor na uvažovanie o situácii.

Standa
20. 10. 2023 11:11
Odpovědět  JoFa

No, na Václaváku jsme měli na protest 16.09 okolo sto tisíc lidí.Kolik Vy?
Nyní to bude 17.10.A to provládní média, tisk , TV o tom zarytě mlčí!Pouze soc. sítě. Proto je blokují a chtějí zakázat.Prý dezinformační….

Standa
20. 10. 2023 11:11
Odpovědět  Standa

Omluva 17.11…..

JoFa
20. 10. 2023 12:50
Odpovědět  Standa

Mali ste sto tisíc ľudí na Václaváku a vytreli si s tím pr.del. Viac by sa tam aj tak nevošlo, takéto protesty nič nevyriešia, my sme mali v Blave a Košiciach niekoľko desiatok tisíc, nič to nepomohlo, ale máme novú vládu, naproti tomu vy nie. Dá sa to len predčasnými voľbami, urobte petíciu – dodajte prezidentovy a volte ak máte koho. To predsa nie je o tom, koľko ľudí si príde zakričať na Vn. Smeráci si podpisy vyzbierali a sú tam.
Okrem toho voľba prezidenta bola až po proteste a zvolili ste sorošovského supermana. Chyba bude asi ešte niekde inde, nemyslíš?

Boomer
19. 10. 2023 18:40
Odpovědět  Pavel z Moravy

..Infanterie greift an: Erlebnise und Efrahrungen; © Erwin Rommel; je dodnes povinnou četbou na všech válečných akademiích. Konečný výsledek války určuje “počet bot, které můžete nasadit”. Proto Rusové pořád točí mlýnkem na maso..

petr
19. 10. 2023 21:19
Odpovědět  JoFa

Jofo, ty jsi genius. Tobě nedochází o co jde na Ukrajině? To není válka Ukrajina versus Rusko. Ale Rusko versus KOZA rukama Ukrajinců. Proto taky ne Ukrajině bojuje 1/10 Ruské armády a vojáci neuznaných republik. Hlavní část RA cvičí a je připravena až ji KOZA napadne a věř tomu že to tak dopadne. Ale se zlou se potáží. Putin neblafoval s ruskými zbraněmi. Doposud použili jen nevýznamnou část nových zbraní a západ čučí jak puk co ten ožralý Ruský mužík umí vymyslet. Buď si jistý, že v okamžiku jak NATO spustí válku proti Rusku všechny jejich satelity zhasnou a budou víš kde. Celá jejich slavná technika je závislá na digitálních technologiích.

JoFa
20. 10. 2023 12:56
Odpovědět  petr

NATO nemôže spustiť oficiálne vojnu proti Rusku, pretože Ukrajina nie je v NATO a NATO je “obranná” aliancia, preto sa tvoje mokré sny nemôžu vyplniť. Druhý dôvod je, že nebudú riskovať jadrovú vojnu.

katango
20. 10. 2023 16:43
Odpovědět  JoFa

Sám píšete “oficiální”. Budiž. Ale neoficiální válka KoZy proti Rusku běží už dlouho. A že by NATO bylo “obranná aliancia”? Lepší fór neznáte?

JoFa
20. 10. 2023 18:33
Odpovědět  katango

Katango a Max, to je oficiálny status, že je obranná aliancia, prečo by inak nehrali od začiatku oficiálne? Maskujú svoje aktivity žoldákmi z celého sveta a zbrane dodávajú ako USA, to zakázané nie je, tak ako pre ostatné štáty Európy či iné ako Izrael, čo na tom nechápete?
Nevlítnou tam, jaderná válka je strašná, to sú len silné reči, život pod zemou a niekoľko 10 tok rokov?- chcel by som vás vidieť a luza pomaly zomierajúca? Neviete čo hovoríte, komu by vládli ak by vyvraždili toľko ľudí? Odpovedzte si na tieto otázky!

katango
20. 10. 2023 20:56
Odpovědět  JoFa

zdá se, že vy nechápete, o čem já mluvím. O jaderné válce jsem neřekla půl slova, to je váš vklad do diskuse. Vidět mne můžete chtít, ale o nic nepřijdete, když neuvidíte.

Max
20. 10. 2023 17:17
Odpovědět  JoFa

Oni se nebudou ptát. Až si budou jisti, že Rusko neodpoví (zrádcové), tak tam vlítnou. O jaderné válce řekli, že to nebude tak strašné, když se podívali na přírodu kolem Černobylu.

Boomer
20. 10. 2023 18:41
Odpovědět  Max

.. jenže tohle jim sežere jen pitomec, který si nedokáže uvědomit rozdíl mezi detonací jaderné nálože a explozí přetlakované nádoby jaderného reaktoru. Granát odpálený v kuchyni a papiňák bouchlý v kuchyni.. oboje na houby, ale po tom druhém stačí jen uklidit a vymalovat.

Prodost
19. 10. 2023 16:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Naši, spíše tedy nám dosazení po(b)litici se alespoň v některých symbolech vyznají také. Zejména a především však v takových, jako je předvádět se v jermulkách, přikládat kamínky a jezdit do Jeruzaléma mlátit hlavou o zeď nářků. Bohužel

Bety
19. 10. 2023 22:09
Odpovědět  Prodost

A také umí signalizovat, na to nezapomínejte!!! A kolik BALÍČKŮ už nám za těch víc jak třicet let připravili a naservírovali – že nás přišli pěkně draho to nevadí, vždyť se u toho vždycky tak pěkně
a radostně usmívají!!!

katango
20. 10. 2023 10:01
Odpovědět  Bety

Ty balíčky přišly draho nám. Oni na nich pěkně vydělali, ledaže bych se moc mýlila.

Standa
20. 10. 2023 11:05
Odpovědět  katango

Nejlepší balíček bude, až se vláda zbalí a půjde do hýzlu!

katango
20. 10. 2023 16:44
Odpovědět  Standa

Souhlasím, ovšem ten hýzl by měl být na Mírově. Třeba.

Boomer
20. 10. 2023 18:31
Odpovědět  katango

.. jo, a potom si národ zvolí nějakého presidenta, který jim dá generální pardon presidentskou amnestií. Paretovo pravidlo 80% výnosů pocházejících z 20% aktivit, lze z ekonomiky přenést do sociologie bez omezení jeho platnosti. Těch 20% je reprezentováno lidmi, schopnými konceptuálního způsobu myšlení, ovšem v okamžiku voleb mají prostě smůlu, 80% blbců je přehlasuje..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
20. 10. 2023 20:57
Odpovědět  Boomer

Bohužel máte asi pravdu.