politika

Na koho se Amerika vrhne, aby smyla svou hanbu?

Když se dlouho díváte do propasti, začne se propast dívat do vás!

A zavřít oči v naději, že všechno zmizí – už nepomůže.

Trump byl pro Ameriku netypickým prezidentem. A tím klany a elity velmi podráždil. Měl jen dvě možnosti: buď se zlomit a podřídit se, nebo zlomit a podřídit si oponenty.

S první možností nesouhlasil. A na druhou variantu nebyl dostatečně připraven. 

Proto se stal další obětí vychvalované americké demokracie, která, jak je známo, zosobňuje moc demokratů. 
Historie samozřejmě nezná subjunktivní náladu a v tuto chvíli nelze nic změnit ani napravit. 
Ale zato všichni se můžeme poučit.

První a hlavní lekcí tohoto příběhu samozřejmě je, že hlavní americkou hodnotou nejsou bajky o svobodě, rovnosti a zákonnosti, ale klid a stabilita jejich elit, a pro zachování stavu jsou tyto elity připraveny na cokoli.
Čeho jsme ve skutečnosti svědky doslova v režimu online.

Další výstup nám jasně demonstruje očarující aroganci, se kterou je nyní pošlapáváno vše, na co byla Amerika tak hrdá a co pravidelně strkala ostatním pod nos. Totiž – Ústava USA, o kterou si nyní nejen utírají boty, ale je doslova zadupána do země.

Pak ji samozřejmě vytáhnou zpod trosek, setřou ulpívající špínu, zvednou nad hlavy plebsu, a jako by se nic nestalo, budou žít dál. Budou pravidelně připomínat své zemi a světu, jak byli doslova v poslední chvíli zachráněni před neadekvátním psychopatem Trumpem, který kvůli svým vlastním ambicím téměř zinscenoval jadernou katastrofu.

Obecně platí, že „spasitelé Vesmíru“ v osobě Pelosi, Twitteru a dalších účastníků této akce, kteří se oblékají do plášťů superhrdinů, budou po dlouhou dobu vyžadovat potlesk vděčnosti za to, že nás všechny osvobodili od zla jménem Donald.

Zůstane jen zakalený sediment. Navíc nejen mezi obyčejnými Američany.

Lidé nejsou tak hloupí a naivní, jak je vidět z vrcholu Capitol Hill. A skutečnost, že hegemon nestojí na hliněných nohách, ale na papírových, byla pro mnohé zřejmá. Včetně těch, kteří se donedávna pokoušeli odtrhnout od reality iluzemi a žili vírou v sebeklam.

Hegemon má samozřejmě stále dostatečnou bezpečnostní rezervu. A zachování moci utažením šroubů nikdo nezrušil. Ale poškozenou reputaci budou muset zachránit.

Nejznámějším způsobem, jak donutit každého, aby „přepnul“ a sjednotit národ, je zahájit válku. 

Je velice pravděpodobné, že nový prezident Biden velmi brzy oznámí naléhavou potřebu vyřešit dlouho zrající „problém“. Mimo USA, samozřejmě.

Na čí účet začnou obnovovat status quo – to se brzy dozvíme. Tím více, že okruh „potenciálních hrozeb“ je již dávno jasně definován.

V této souvislosti, při pozorování jejich kroků, je třeba nejen vyvozovat závěry, ale také se aktivně připravovat. 
Protože zoufale potřebují smýt svou hanbu a ničím nepohrdnou. 

A je více než pravděpodobné, že v každém případě budou aktivně využívat nesmrtelnou ruskou hrozbu.

https://bit.ly/3scA5HR

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Evžen
17. 1. 2021 18:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani bych se vůbec nedivil že to vše je pravda!Dnes nepochybují o tom že svět ovládájí ti nejbohatší lidé světa,ovlivňují volby po celém světě a neví co z rozmaru a já osobně fandím lidém kteří mají sílu a možnosti těmto zvěrtvům zabranit.