politika

EU bije na poplach kvůli ruskému plynu
Moskva “dříve či později” přeruší dodávky plynu, prohlásil lídr EU.

Na otázku týkající se krizového energetického plánu EK, který byl představen minulý týden, Ursula von Der Leyenová zdůraznila, že je důležité, aby byl blok energeticky nezávislý na Rusku, a zdůraznila, že je jen otázkou času, kdy se Moskva rozhodne dodávky plynu do EU zcela přerušit.

“Kreml není spolehlivým partnerem pro dodávky energie do Evropy. Gazprom záměrně udržuje nízkou úroveň svých zásob. Zatím Rusko dodává plyn do dvanácti členských států pouze částečně nebo vůbec,” uvedla von Der Leyenová a dodala, že “Evropa musí být připravena na nejhorší scénář: úplné zastavení dodávek plynu, dříve či později”.

Šéfka Komise poznamenala, že cílem EU je být nejpozději do roku 2027 zcela nezávislá na ruském plynu a že v rámci plánu REPowerEU bude investováno přibližně 300 miliard eur, aby se ušetřil plyn a urychlil “přechod na obnovitelné zdroje”.

Dále vyzvala členy EU, kteří nejsou ve velké míře závislí na dovozu ruského plynu, aby se k úsilí o úsporu energie připojili. Předsedkyně EK varovala, že i když tyto státy z Moskvy téměř žádný plyn nedostávají, mohly by být v případě úplného zastavení ruských dodávek energie do EU vážně postiženy.

“Je proto důležité, aby všechny členské státy omezily poptávku, aby všichni více šetřili a podělili se s těmi členy, kteří jsou více postiženi,” prohlásila von Der Leyenová a dodala, že “energetická solidarita je základním principem našich evropských smluv”.

Evropská komise minulý týden představila mimořádný energetický plán nazvaný návrh “Šetřete plynem pro bezpečnou zimu”, který nařizuje všem zemím EU snížit do září spotřebu plynu o 15 % – toto omezení má trvat do 31. března 2023. Členské státy jsou rovněž vyzvány, aby v zájmu dosažení tohoto cíle přešly na obnovitelné zdroje energie nebo dokonce na uhlí, ropu a jadernou energii a aby svým občanům nařídily omezit spotřebu plynu.

EU je v otázce přídělu plynu rozdělena
Přečtěte si více EU je v otázce přídělu plynu rozdělena
O plánu budou v úterý jednat ministři energetiky EU. Von Der Leyenová vyjádřila přesvědčení, že ministři, kteří “chápou svou odpovědnost” za to, aby Evropa bezpečně přečkala příští dvě zimy, tento plán přijmou.

Několik států EU se však zatím plánu brání, přičemž Španělsko, Řecko a Portugalsko, Itálie, Polsko a Maďarsko obviňují Evropskou komisi, že plán s členskými státy nekonzultovala.

Ruský prezident Vladimir Putin mezitím odmítl představu, že by Moskva mohla přerušit dodávky plynu do EU, a minulý týden prohlásil, že ruský energetický gigant Gazprom je “připraven čerpat tolik, kolik bude třeba”, ale že EU “sama vše uzavřela”. Již dříve označil sankce bloku vůči Rusku za “šílené a bezohledné” a obvinil vedoucí představitele EU, že páchají ekonomickou “sebevraždu” na příkaz USA.

sdílet na

43 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
pav-el
25. 7. 2022 15:37
Odpovědět  josh-xy

To se pako načeká, než ji ty banány přivezou koňským povozem. 🙂

25. 7. 2022 16:28
Odpovědět  pav-el

Holt si bude muset vystačit s okurkou.

Ladislav
26. 7. 2022 10:18

Ta Lejno smrdí i přes tu unijní fanglu!

václav
25. 7. 2022 17:47
Odpovědět  pav-el

Co na zubaře? Ale tato debilní ženská spolu s fialovým hnusem spustí krach podniků a firem a budete stát na pracáku. Banány si strč do fiči, zemský škůdče.

Evžen
27. 7. 2022 06:40
Odpovědět  václav

Na té blbce je jasný důkaz že také tak zvaný vzdělanec může mít hloupé názory a dnes už je jasné že právě vzdělanci dovedli tento stát ke krachu, těm slušným se omlouvám…!

25. 7. 2022 16:41
Odpovědět  josh-xy

Tak to jsem měl dobrej čuch, když jsem přesně z tohoto dostal bobky a v počátcích “migrační krize” jsem si nechal postupně vyškubat zbytek zubů (rovný tucet) a teď mám místo nich klapačky. Pravda, musel jsem utrousit motivační všimný – tehdá jsem si to ještě mohl lajznout -, že většina byla ještě zdravá, ale vyplatilo se to. Sice v nich jenom spím, aby dáseň neodvykla, ale nebolí mě a kdykoliv se můžu na svět šklebit ještě oslnivěji, než Ozubená Pleš neblahé paměti.

25. 7. 2022 18:36

Hele, mínusáci, mě nevadíte a mám z vás na mou hříšnou duši srandu, ale mohl by mi někdo z vás prozradit, za co vlastně ty mínusy jsou? Já vím, nemohl. Je to za hrobníka ČSSD, Ozubenou Pleš? Nějak se mi nechce věřit, že byste mi záviděli ty klapačky, že mě nikdy nebolí. Tedy pokud v noci nevypadnou při kašli z huby a nekousnou mě do hrbu, což se mi stalo, když jsem měl ten smrtelnej covid (Věruško, jestli to čteš, díky za Ivermektin).

milan h
25. 7. 2022 21:12
Odpovědět  josh-xy

to je absolutne nevzdelana baba a este skareda nekde sem cetl ze je z Kazachstanu ale je to skok z prodavacky mobilu ministrine a potom ze cervena knihovna neexistuje ale je to ostuda

25. 7. 2022 22:40
Odpovědět  milan h

Z Kazachstánu? Já ji podle toho zobanu, že by mohla kouřit (ne Feriho, cigáro!) pod sprchou, šacoval na potomka Řeků, co u nás hledali záchranu.

Sims.
25. 7. 2022 15:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Já tedy nevím, ale nechtěly evropské špičky právě toto? Ani gram plynu, ani litr nafty, to se neslo konecm únpora 2022 unisino jevropou. A po sedmých sakcích čekají co? Hodinky s vodotryskem?

trtal
25. 7. 2022 15:35
Odpovědět  Sims.

co to vubec je to “evropské špičky”?…
a co vubec takova banda podradnych hercu muze chtit?

spicky nepodlehaji nadnarodnimu rizeni, herci ano…

Pavel K
25. 7. 2022 16:03
Odpovědět  trtal

….a já jen, když to stafáži nevadí a spokojeně bééékááá, tak je vlastně vše jak má být. Máme se jako na Zámku ať to trvá věčně.🤣🤣🙏

trtal
25. 7. 2022 16:41
Odpovědět  Pavel K

zdar stary brachu..
nemam uz moc chut psat do zvaniren plnych zoufalych blbcu, ale kdyz vidm co za chudaky sem chodi , obetoval sem par minut…

reakce sam vidis…primitivni, naivni, ufnukana, vymydlena, tupa a jedovata luza…

25. 7. 2022 17:25
Odpovědět  trtal

Trtkale, on si toho sice nikdo nijak zvlášť nevšímá, jak využiješ každou chvilku abys mohl se zjevným potěšením “mezi řečí” prezentovat Slovany jako otrocké opice a Čechy jako podřadnou ufňukanou lůzu – jednou jsi to dokonce napsal tučnicí, z toho jsi měl nejspíš orgasmus -, a pokecálistům uniká ten podtext nadřazeného “krajánka”, slouhy landsmannschaftu, ale smrkolo, mě to neuniká. Ani kdysi na NR, kde jsem tě oslovoval jako howna, ani teď tady. Ty tady chceš mluvit o primitivismu? Ty? Ty uboho, vždyť ty jsi primitivismu futrál! Jen fráze a plky, ale nezmůžeš se na jeden jediný argument, protože to je vysoko nad prahem tvých schopností. Nebo snad ano? Tak jo.

25. 7. 2022 17:31

Zasloužili si Němci odsun, nebo ne? Pokud ano – proč. Pokud ne – proč.
A druhá otázka – jsou Němci už druhé tisíciletí našim nepřítelem, nebo ne?
Pokud ano – proč. Pokud ne – proč.

Ladislav
25. 7. 2022 17:55

Zasloužili pobít do posledního, žádný odsun! Dnes by nebyl žádný problém! Odpověděl jsem na vše! Dějiny nelžou!

trtal
25. 7. 2022 17:34

no ty si ale hlava..trapny komediant…

nemas mozek, jenom zaostaly hardisk..proste limit a hotovo…
k opakovanemu prezvykovani vic uz nenahrajes..
takovy otravny hmyz…

sizok
25. 7. 2022 18:04
Odpovědět  trtal

A ty máš místo mozku skalici a chcanky, šmejde.

25. 7. 2022 18:27
Odpovědět  trtal

Proč myslíš že jsem napsal co napsal? Prozradím – že jsem viděl, jak na ty tvé kydy někteří diskutéři ve své důvěřivosti naskakují. Tak jsem tě potřeboval provařit, aby si na tebe dali majzla. To co provozuješ je manipulace lidí k defétismu. Sice dle mého ve své placatomyslnosti ani nevíš co to slovo znamená, ale je to přesně to, co provádíš a co je zřejmě i tvůj úkol jako placeného trola. To je ostatně obecný znak všech trolů. Cokoli je nad frázomlácení je nad práh jejich schopností – viz PetrPav a další jeho nicky. Sice tě převyšuje vzděláním, ale jinak je to stejný serešpapagáj neschopný argumentů, natož vlastní myšlenky, jako ty.
Dík že ses v reakci těmi argumenty odkopal.

sizok
25. 7. 2022 18:49

Obyčejný ukrajinský šmejd-ukrošmejd.

25. 7. 2022 18:58

Nedá mi to, ještě ti tam přisypu sůl. Přesně to jsem od tebe očekával – že mi odpovíš namísto argumentací nadávkami. Urážkami ne, to si nefandi, howno mě urazit nemůže, ale řeknu ti, že se celkem bavím u představy jak sliníš vzteky. No, smrkolo, měls mě nechat v klidu a nenavážet se do mě a ostatních. Kdybys jenom žvanil, asi bych na tebe sr-al. Pravda, jenže tys nepoznal, že to tvůj starej známej Milan z NR, z druhého PC Milan ze Zahrady Čech, viď. Dobrá zpráva je, že ti ještě parkrát prokážu tu čest a opucuju si o tebe boty, a pak, až lidi sami poznají co jsi za dutoleba a že jen rozvracíš diskuze, a budou tě ignorovat, ti prokážu čest podruhé a vys-eru se na tebe. Ta radost!

Pavel
25. 7. 2022 18:10
Odpovědět  trtal

nějak jsem nepochopil vaši myšlenku – ale asi jste podrobně popsal svoje charakterové vlastnosti na než jste pyšnej co – tak tak i to hovádko trtal je boží tvor tak na něj budte hodní

Pavel K
25. 7. 2022 19:05
Odpovědět  trtal

No zdar, nebudu dělat ze sebe debila a tvářit se že se neznáme. Já vím co od tebe mohu čekat, ale uvědom si že někomu to může vadit. Vím jaký máš styl. Však jsme se taky poslasli na PP párkrát do (!). Ale já to beru, jsem na to z PP zvyklí. 🤣 Tak ber názory takové jaké kdo má a neřeš to. Takhle nasserrešš každého. Holínka, Emanuela, PeT, Langra, Septika na tebe 🤣🤣 Dej si na mě dva panáky něčeho dobrého a bude líp. Co se týče mě tak já žvaním taky, no!! Tak kámo klid v duši. 🙋‍♂️

25. 7. 2022 17:02
Odpovědět  trtal

Ty evropské špičky jako? Přece Matterhorn.

All
25. 7. 2022 17:13
Odpovědět  Sims.

Źádé evropské špičky neexistují,jsou to jen poslušné opice.Žádný rozum.I ty opice v zoo jsou vnímavější,schopnější,než ta nedomrle a totální dětská blbka s tím banánem na tričku.My v jejím věku jsme měli znalosti a uměli jsme pracovat a ledacos vytvořit.Tahle je k ničemu,povalečka co plácá kydy a nesmysly aby neshnila za živa.

Markýza
25. 7. 2022 17:27
Odpovědět  Sims.

Evropské špičičiky zdarma Rusům hrají krásnou humoresku a Rusové se zjevně báječně baví. Já jim to přeju.

25. 7. 2022 16:59
Ohodnotit příspěvek :
     

K tomu poslednímu odstavci. Když to Putin říkal, tak to bylo vůbec poprvé, co jsem u něj zaznamenal něco připomínající smích. Ke konci (čas od 10:27, vidko v článku “Cena plynu: Co chcete vědět… z 21. 7. zde na Pokecu) to dokonce vypadalo, že má (čas od 10:28) co dělat aby se nezačal smát kolem dokola. Ale ustál to a nerozchechtal se, protože vážnost muší bejt.

25. 7. 2022 17:09
Ohodnotit příspěvek :
     

To je ale překvapení, “že Moskva dříve či později…” Vždyť to ta milá dáma Putinovi přímo nařídila, že ten plyn od něj nebudou chtít (dříve či později)…

Pedro
25. 7. 2022 17:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Americké loutky ničí Evropu a 500 milionů lidí drží hubu. Ta nána lže a tím se prozrazuje, že to není z její hlavy. Blbci.

KarelDar
25. 7. 2022 17:46
Ohodnotit příspěvek :
     

EU vyhlásila sankce, všichni odmítají ruský plyn a ropu, ale najednou bijí na poplach? To čekali, že se z nich Rusko posere?

25. 7. 2022 21:33
Odpovědět  KarelDar

Sranda je, že přesně to čekali. A ještě větší sranda je, že přesně to u nás očekávala i, dle mého odhadu tedy, většina generarce 50-. Tedy sranda. Jak pro koho, žejo.

Pozor
25. 7. 2022 18:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Stále dookola to isté, treba sa od Ruska odpojiť lebo Rusko je nespolahlivé. Prečo sa potom neustále EU sťažuje, že Rusko chce splniť sen EU a odpojiť sa od EU? Ja sa skôr čudujem Rusku, že to už dávno neurobilo, veď Eu neustále tvrdí, že ruský plyn nechce a dodáva zbrane fašistickej Ukrajine, ktorá týmito zbraňami zabíja Rusov.

Jonas
25. 7. 2022 19:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Lejnovské kecy. Namísto aby odvolali účelové sankce proti Rusku a umožnili okamžité spuštění Nordstreamu 2, hnali Kanadu k tomu aby v nejkratším možném čase servisovala čerpadla z Nordstreamu 1 a dodala je přímo do Ruska včetně servisní dokumentace, umožnili státům EU uzavřít svobodně dlouhodobé dsmlouvy na dodávky plynu za nízké ceny po vzoru Maďarska kecy o solidaritě a o tom, že Rusko není spolehlivý dodavatel.

Přitom Rusko dodávalo spolehlivě plyn do Evropy cca 60 let až do doby než do něj na nátlak USA začali vyrývat, izolovat ho a sankcionovat. Přitom ibńvaze Ruska na Ukrajinu kvůli genocidě ruskojazyčné menšiny po Majdanu není o nic horší než agrese USA a mopslíků z NATA v Srbsku (výsledkem je anexe |Kosova) , neřkuli agrese v Aghánistánu (trvala 20 let), v Iráku (trvala 8 let, výsledkem je rozvrat země a nekončící násilí), válka v Libyii (prakticky trvá dodnes – výsledkem je rozvrat země a nekončící násilí), podpora teroristů džihádistů z ISIL proti demokraticky zvolenému prezidentovi – trvá dodnes – výsledkem je nekončící násilí. Žádné sankce proti agresorům z USA a NATO nebyly vyhlášeny ačkoli bylo zabito řádově milion lidí a mnohem víc je zmrzačeno anebo připraveno o domov.

sizok
25. 7. 2022 21:07
Odpovědět  Jonas

Moje řeč.

Helena
26. 7. 2022 08:46
Odpovědět  Jonas

Nordstream 2 spustí, až to pro ně bude nejvýhodnější. Proto ho jakože nespustili. Jinak by takovou megastavbu nebudovali. Ale dost možná až tehdy až se k platbám za ten plyn z NS2 dostanou taky amíci-ti se toho nepustí-jinde na světě už jim nedají ani floka. Zatím se v zákulisí o ten vejvar z NS2 perou. Ale spustí ho. A hádejte kdo bude cálovat ten plyn za ty vystřelené astronomické ceny o co se naše “vláda” snaží? Čecháčci a pár servilních blbců.

ijn
25. 7. 2022 19:32
Ohodnotit příspěvek :
     

nikde a nikdo se z EU nezeptal RF, za jakých podmínek bude RF=Gazprom ochotna dodávat ZP bez omezení dle smluvních kontraktů, raději zvyšují strach a nejistoty, na trhu ponechávají prostor pro překupníky Zemního Plynu a super krize je jejich konečný cíl,…….kdo řídí loutky v Bruselu a národní vlády??? Proč natolik poklesla úroveň výkonnost služeb, že je prostor pro manipulace veřejnosti tak obrovský??? Kolik energie stojí zmrazit 100 mil. m3 ZP na -163stupňů C na 166 666 m3 kapalné fáze a po dopravě v tankeru její gasofikace na +20 stupňů C,……lze spočítat pouze energetickou bilanci zkaplnění a zpětné zplynování každého tankeru na několik GJ energie, …kde jsou slyšet názory ekologických aktivistů???
VŠE OKOLO ENERGIÍ A ZP JE JEDEN VELKÝ KOLOSÁLNÍ PODVOD K CÍLI NWO A HYPERINFLACI, ZOTROČENÍ CIVILISACE JAKO COVID19!!!!!!!!!!

ijn
25. 7. 2022 19:50
Odpovědět  ijn

KE ZKAPALNĚNÍ ZP na LNG JE NUTNÉ STLAČOVÁNÍ A OCHLAZOVÁNÍ nasazením mechanické práce, užitím velmi náročných strojních součástí (za velmi nízkých teplot -150*C a více ocel křehne – porcelánové kompresory se neosvědčily) vznikající tepelná energie se fouká do ovzduší……!!!

KE ZPLYNOVÁNÍ LNG (REGASIFIKACI LNG) by bylo nutné využívat teplosměnné médium k ochlazování mrazíren či výrobě zmrzliny, ale zatím terminály nejsou potřebnými technologiemi dovybaveny,……!!!

Pavel
25. 7. 2022 19:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Ti škůdci zemští, to je tedy sorta, odkud toto mohlo vypadnout? Tito studují na středních a vysokých školách. Nejsem věřící, ale zde musím prohlásit, Panebože ochraňuj nás před těmito tvory.

Jonas
25. 7. 2022 19:37
Ohodnotit příspěvek :
     

HS/„Gazprom zastavil prevádzku ďalšej turbíny Siemens a oznámil, že dodávky cez Nord Stream od 27. júla neprekročia 33 miliónov kubických metrov denne.

„Gazprom uviedol, že zastavuje ďalšiu turbínu Siemens v stanici Portovaja, pričom dodávky cez Nord Stream by od stredy 7.00 hod. ráno nemali presiahnuť 33 miliónov kubických metrov denne (v porovnaní so súčasným maximom 67 miliónov kubických metrov).

Turbína bola zastavená „z dôvodu ukončenia intervalu generálnej opravy pred generálnou opravou“.

Dodávky ruského plynu cez potrubie sa tak znížia na 20 % kapacity plynovodu.

Aleš
25. 7. 2022 20:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Komunistická říše EU do hnoje.

Drak
25. 7. 2022 22:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Bít se měli ti debilové do hlav, když vyhlašovali na Rusko sankce.

Pavel K
26. 7. 2022 07:58
Odpovědět  Drak

No to je právě ono, ONI už je do těch hlav dávno bili, aby ty sankce uvalily.