blog

Ekonomický dopad: Sankce a ceny energie posouvají Rusko do postavení „největší evropské ekonomiky“

Od začátku ruské protiofenzívy proti agresi NATO v Evropě byla otázka ekonomického dopadu této nebezpečné konfrontace vždy prezentována jako jednosměrná ulice – ruská ekonomika je odsouzena k záhubě. Euroasijský gigant však znovu a znovu prokazuje nejen odolnost, ale také historicky bezprecedentní odpor.

Konkrétně se očekávalo, že Rusko překoná Německo a Spojené království , které patří k nejsilnějším západním ekonomikám. Částečně je to způsobeno sebevražednou podřízeností Berlína Washingtonu DC, protože tato katastrofální strategická chybná kalkulace vedla k deindustrializaci Německa, což je proces, který jen urychlil jeho sesazení z trůnu Ruskem.

Od zahájení moskevské speciální vojenské operace (SMO) došlo k řadě rozsáhlých a dlouhodobých následků. To zahrnuje prudký nárůst prodeje zbraní ze Spojených států a Jižní Koreje, které z toho oba velmi těžily, což je důsledek, který bojovná thalassokracie jistě předpověděla.

USA věděly, že začínající evropské ekonomiky by nebyly schopny vyrobit dostatek zbraní a munice pro čelní srážku s Ruskem. Právě proto bylo pro Washington DC zásadní zatlačit Moskvu do kouta. A přesto, stejně jako po mnohonásobně v historii, se to obrátilo způsobem, který nepřátelé euroasijského obra nikdy nepředvídali, což způsobilo šok a nedůvěru mezi jejich politickými elitami.

Co je ještě horší pro hegemonii USA a sbor jejích četných vazalů a satelitních států, z tohoto posunu těží i skutečný svět. Producenti ropy ze Střední Asie a Arabského zálivu enormně profitovali z prudkého nárůstu cen ropy , zatímco indické rafinerie zažily nebývalý (a zcela neočekávaný) neočekávaný nárůst prodeje ruské ropy do Evropské unie.

Hluboká hospodářská krize: Evropské společnosti přišly po odchodu z Ruska o 100 miliard eur

Geopolitický přívěsek Washingtonu DC tím velmi trpí, protože platí přemrštěné ceny za komodity, které bývaly levné, zejména ropu a zemní plyn. To mělo za následek vlnový efekt, který stále pustoší celá odvětví hospodářství EU, protože výše uvedené komodity prostě nelze nahradit.

Navíc ztráta přístupu na masivní ruský trh byla velkým hitem pro problémový blok. Kromě toho mnoho ruských společností drželo své finanční prostředky v evropských bankách, ale pokus o krádež těchto peněz vedl k úplnému zničení důvěry, která kdysi existovala , čímž nejen Rusové, ale mnoho dalších ztratili zájem o kdysi prakticky bezkonkurenční finance EU. sektor.

Mezitím Čína, Indie, arabské státy Perského zálivu, Turecko a další země zaplnily mezeru na ruském trhu. V letech od nešťastného rozpadu Sovětského svazu byla Moskva vnímána jako jakýsi „nemocný muž Evropy“, který sloužil převážně jako zdroj levných, ale nezbytných přírodních zdrojů, a zároveň poskytoval své nejlepší talenty a investice ve výši stovek miliard dolarů. .

Současně bylo Rusko také vnímáno jako vedoucí trh pro tolik potřebné rozšíření exportu EU. To vše je nyní z velké části minulostí. Ekonomiky EU prostě nejsou schopny nahradit Rusko jako zdroj levných komodit (zejména ropy a zemního plynu) a masivního, rostoucího trhu, který je ve skutečnosti v mnoha ohledech jedním z největších na světě.

Německo je v tomto případě zdaleka největším poraženým, protože jeho průmyslová síla zažila bezprecedentní rozvrat, téměř jakýsi opak toho, co se kdysi po druhé světové válce nazývalo „německý hospodářský zázrak“. Berlín nesprávně vyhodnotil odolnost Moskvy, když předpokládal, že zahájení bezpříkladné sankční války proti Rusku bude skutečně fungovat.

Skutečnost, že pouze Japonsko, Jižní Korea a Singapur zavedly nějaké sankce mezi nezápadními zeměmi (ačkoli je lze právem považovat za západní satelitní státy) a že žádné sankce nemohly projít OSN, znamenala, že pokus o izolaci Ruska bídně selhal .

Navíc to byl jeden z klíčových faktorů, které přispěly k ekonomickému vzestupu Moskvy, zvláště když její obchod se skutečným světem narostl do impozantních rozměrů. Dobře organizovaný a rychle prováděný program euroasijského giganta pro substituci dovozu vytvořil obrovské příležitosti pro expanzi na trh pro čínské, indické, íránské a mnoho dalších společností z celého světa. To také podpořilo vzestup bezpočtu ruských společností, které nahrazují dovážené produkty domácími ekvivalenty.

Tento proces připravil půdu pro vznik celých průmyslových odvětví, která před zavedením sankcí fakticky neexistovala. Ve spojení s omezením masivního toku finančních prostředků z Ruska a nárůstem exportu energie to poskytlo moskevské ekonomice masivní podporu.

Výsledky těchto historicky bezprecedentních ekonomických sraček odhalily Světová banka a Mezinárodní měnový fond začátkem srpna, když zveřejnily nová data o světové ekonomice za rok 2022.

Nově zveřejněné informace odhalily, že Rusko je nyní největší ekonomikou v Evropě a také pátou světovou vůbec poprvé od sovětských dob. Tím předstihla Německo a nyní je za Čínou, USA, Indií a Japonskem s neuvěřitelnou hodnotou 5,51 bilionu dolarů.

Ještě překvapivější je, že toto číslo je o 38 % vyšší, než je oficiální předpokládaný odhad 3,993 bilionu dolarů. Zpráva ukázala ruský HDP PPP (paritu kupní síly), což je metrika používaná CIA, Světovou bankou a mnoha dalšími organizacemi k nejpřesnějšímu měření ekonomické síly jakékoli dané země, protože tolik propagovaný nominální HDP je většinou irelevantní. v praxi a z velké části slouží k propagandistickým účelům. Očekává se také, že Rusko posílí svou pozici v mnoha klíčových odvětvích, včetně pokročilých komunikací a špičkových technologií, zejména díky dalšímu propojení s Čínou a poskytování dodatečné podpory domácím společnostem v tomto sektoru. Částečně kvůli zmíněné německé deindustrializaci se očekává, že si Moskva v dohledné době udrží páté místo.

Drago Bosnic  je nezávislý geopolitický a vojenský analytik.

foto: Autor: Dzasohovich (cropped by Florstein) – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92878206

sdílet na

102 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
9. 8. 2023 09:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Z diskuze na ajronetu………. Zámořský, několika stovkami chazarských a anglosaských rodů ovládaný kaganát, je nepochybně globálním predátorem, diktátorem a parazitem světa. Bohatství těchto rodů pochází z velké části z práce, živoření a smrti miliard lidí celého světa. Hlavní zbraní zámořského kaganátu na zotročování a vykrádání světa je dolar, zpočátku krytý zlatem, později hodnotou ropy (petrodolar) a nyní už jen strachem z “humanitárního” bombardování. Je třeba vypnout tiskárny “světovládců” dnes už jen virtuálních dolarů, přesněji klávesnice privátních vlastníků FED. Čím dříve to bude, tím lépe pro svět. Teprve pak se tito skuteční vládci Ameriky a celého Západu stanou pro ždímané a podváděné otroky celého světa lovnou zvěří a svět se zbaví amerického diktátu. Dobrovolně se své moci nevzdají, ale svět nesmí dopustit, aby vyvolali poslední velkou válku v lidských dějinách. Toto nebezpečí je stále možné, i když zatím ne pravděpodobné. Zatím. “Světovládci” totiž své životy cení nade vše. Ale jen ty své.

Pijack
9. 8. 2023 11:39
Odpovědět  Gales

Výhodou jaderné apokalypsy je i to, že životy vezme i těm nabubřelým světovládcům Rothschildům a Rockefellerům.

Pedro
9. 8. 2023 17:17
Odpovědět  Pijack

lide bdete!
a konecne se prosim zacinejte zajimat o sve sousedy, alespon otevrenim ust se za ne postavte, neb vas to tez muze postihnout!
nevim, jak to je se stavy obecnich bytu po republice, ale v praze se ve velkem rozjelo moc velke svinsto a to odebirani bytu na ukor ugrofashankum!
4x osobni zpoved primych ucastniku.
2x prazska radnice v uhrinevsi, opentlena ugro vlajkou.
– dedousek, spatne chodici, zijici v obecnim prizemnim byte 1+1, kam ho radnice pred lety prestehovala z bytu 2+1 a to po te, co ovdovel a kde zil pres 40let, ma byt opet vystehovany.
tentokrat do malicke garzonky, 4p. bez vytahu, vyssi najem, coz si ze zdravotnich i financnich duvodu nemuze dovolit.
nabidku bytu odmitl se sdelenim, ze se radeji zabije.
pokud neuposlechne, bude pry vystehovany policii.
dale, radnici nezajima, ze nema penize na vyssi najem. kdyz nebude platit, bude vystehovany na ulici jako neplatic, vcetne vyhruzek s moznou exekuci a zaplacenim vsech nakladu.
byt ma byt prideleny ugrofashum!

Burák
10. 8. 2023 18:27
Odpovědět  Pedro

No to je hnus 😒

Standa
9. 8. 2023 12:18
Odpovědět  Gales

Asi byste měli vědět, že kromě několikanásobně zvýšené daně z nemovitostí, kterou na nás chystá vláda, schválila EU v prosinci 22 ekologické daně. A protože se ty daně, mimo jiné, týkají také nemovitostí, není o nich v médiích hlavního proudu ani slovo. Nejprve musíme dostat finanční dardu od naší vlády a teprve až bude hotovo, předhodí nám na stůl ekologické daně s poznámkou: “My za to nemůžeme, to Unie.” Tak jen pro úplnost:
ÚNIE to odsouhlasila za našeho předsednictví!
 
O co tedy jde. 
Z nemovitostí se bude platit uhlíková daň, vypočítávaná podle energetického štítku. Ten štítek si každý bude muset obstarat, stojí kolem 7 tisíc a mohl by vyletět až na 10. Štítek platí 10 let. Čím nižší energetickou třídu bude váš dům, chalupa, rekreační objekt, chata nebo jiná k bydlení určená nemovitost mít, tím větší CO2 daně budete platit.
To ale není všechno. 
Každá budova, která od roku 2027 nebude mít energetický štítek alespoň na úrovni E, NEBUDE MOCI BÝT PRONAJATA, ANI PRODÁNA. Od ledna 2033 bude totéž platit pro budovy i se štítkem s písmenem C a D. Banky s tím počítají, a už nyní přestanou poskytovat úvěry na nákup nemovitostí se špatnými energetickými štítky.

Standa
9. 8. 2023 12:26
Odpovědět  Standa

Co když ale v takové budově bydlíte, a nebude ji chtít prodat nebo pronajmout? 
V takovém případě budete platit nejen vyšší daně, ale také pokuty.
Takže:Máte-li energeticky špatnou budovu, teď začnete platit vysokou uhlíkovou daň. Jestli ale budovu do roku 2027 nepřestavíte na bezemisní, po roce 2027 vám k vysoké dani přibydou ještě pokuty. K tomu se samozřejmě zvednou i ceny za vytápění, protože i plyn, topné oleje a fosilní paliva dostanou energetické daně.
Pevná paliva mají být nakonec zakázána úplně. 
 
Co si ale počnou lidé, kteří na to nebudou mít?
Na vše je pamatováno.
Budovy se špatným energoštítkem a tedy s uměle nulovou hodnotou, které jejich majitelé budou muset opustit, protože na bydlení v nich nebudou mít peníze a nebudou je moci ani prodat, budou vyvlastňovány státem. Spíš by se dalo říct zabaveny.
Na to v Česku nedávno vyšel zákon, bez valného zájmu veřejnosti, a ten vyvlastňování usnadňuje. 
A kam se chudák přestěhuje?

Helena
9. 8. 2023 13:27
Odpovědět  Standa

Máte 100% pravdu, tohle už říkám dávno. Celé to, co se tu děje, je jen a jen proto, aby mohli čecháčkům vyvlastnit střechu nad hlavou – protože nic jiného už tu čecháčkům nepatří. A ten vyvlastňovací zákon opravdu existuje, a taky je uplatňován – např. vyvlastňování pozemků při stavbě silnic a dálnic.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 14:06
Odpovědět  Helena

Heleno, tak půjdou dětičky hajat pod most. V socíku platili za 3 pokojový byt nájem přes stovku, nu a teď pod mostem to bude zadara. K tomu je zbytečné cokoliv dodávat. Otroci zůstanou otroky.

Aragonit
9. 8. 2023 15:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Európsku úniu treba rozmlátiť, a okamžite vystúpiť z toho smrdutého odporného hovna.

Pavel K
9. 8. 2023 16:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak jestli jde o výřad, tak žádný most, co tam svámi?!! Chazarská svoloč nás asi nemusí, někde jsem četl že jsme na jejich vkus moc chytrý, šikovný a nechtějí abychom jim přerostli přes hlavy. On když se čecháček utrhne ze řetězu to je pak jak neřízená střela.

Pavel K
9. 8. 2023 16:21
Odpovědět  Helena

👍 👍 👍 👍 👍
O tom se bavíme na netu jak říkáte hodně měsíců zpět. A co už psal dávno na webu PP blej plácmalta od Plzně, že mě připadá že nám to dělají všechno úmyslně, cíleně, vědomně, naschvál. Nebyl rok od 89 aby nepřišly nějaké úpravy v zákonech, utažení opasků atd. atd. A tamní vysokoškoláci mě tam místo, jó vole vypadáto to tak máš pravdu, mělo by se ze dola dupnout, tak mě místo toho hlídali pravopis. 🙄🤦‍♂️😢

Burák
10. 8. 2023 19:04
Odpovědět  Helena

No mě vyvlastnili cca metr pozemku od silnice a cestu nacpali přímo k domu. Kdysi tam byl záhonek a plot. Dnes mám silnici přímo u domu. Prý kvůli bezpečnosti a přehlednosti zatáčky. Dům tam stojí od roku 1865 ale teď začal překážet. Díky záboru se mi ocitla brána na obecním pozemku a musel jsem žádat obec o povolení na její výměnu. Neskutečné a každému to připadá v pohodě. Takže ani, zábory pozemků existují.

Standa
9. 8. 2023 14:10
Odpovědět  Standa

A kam se chudák přestěhuje? 
Do sdíleného bydlení nebo k příbuzným. Energetická náročnost se totiž bude snižovat tím kolik lidí v daném domě bydlí. Když bude energeticky špatný domek 3 + 1 obývat dvacet lidí, mohli by platit nižší energetické daně, možná se vyhnout i pokutám za užívání “vadné” nemovitosti a neplatit pokuty za příliš vysoký odběr energií na m² (i to je součástí ekoteroru). 
V roce 2050 ale nebudou smět stát v republice žádné domy, které by nebyly bezemisní, takže se stejně nakonec vyvlastní všechny a zbourají nebo přestaví.  
Nevím jestli si umíte představit co to znamená. 
V první řadě to, že nebude kde bydlet. Ve většině zemí EU nyní odpovídají klimatickým požadavkům asi 2% budov, 98% je tedy „závadných“.
V Česku je stav ještě horší.
A takový stavební boom, který by to tak rychle vyřešil, je nerealizovatelný. Sdílené bydlení tedy bude pro většinu jedinou možností jak se vyhnout bezdomovectví, bude příšerně drahé, a už to tak zůstane.

Standa
9. 8. 2023 14:24
Odpovědět  Standa

Myslíte, že je to všechno? Kdepak!  EU schválila také uhlíkové daně na veškerou dopravu, pohonné hmoty, na vytápění kanceláří a všech výrobních provozů.  Kromě nyní zvyšovaného povinného ručení a dálničních známek tedy budeme platit ještě uhlíkovou daň z neekologického vozidla a s námi i všichni, kdo provozují veřejnou dopravu. Spolu se zvýšením cen pohonných hmot o další uhlíkové daně se už z domova nedostanete nikam.
Nemusím snad připomínat, že když se nebudou smět prodávat domy se špatným energoštítkem, začnou mít nulovou hodnotu i neekovozidla, ne? A samozřejmě bude i zákaz jejich prodeje a pronajímání, jako u baráků. A banka na ně půjčku neposkytne.  
 

Standa
9. 8. 2023 14:33
Odpovědět  Standa

Sdílená elektro doprava, pamatujete?  U úřadů a kanceláří firem a organizací to znamená tlak na zrušení kanceláří a na trvalý Home a Work Office. Proto jsme také nyní svědky přesunu od osobních návštěv úřadů k bankovním identitám, datovým schránkám atd.  Skončí také většina škol. Vyučování bude jen na dálku. Zrovna se projednává jak to nejrychleji zavést. Test úspěšně proběhl během korony. Mít děti tedy bude znamenat,že jeden z rodičů nebude moci pracovat, leda by byl zaměstnán na Home Office. Schválně – jak na tom bude rodina dělníků, které nikdo kancelářskou prací doma nezaměstná? 
A stále to není všechno.  
Vytápění výrobních hal průmyslu nebude po uvalení karbonových daní udržitelné. To samé platí pro veškeré budovy, určené k podnikání (topení, daně z nemovitostí s vadným energo štítkem, doprava). Znamená to přesuny výrobních podniků ve velkém do zemí, kde jsou ještě normální a bleskovou robotizaci. Kdo neodejde, ten bude plně robotizovat na výrobu bez lidí.  Také skončí většina malých firem, protože to finančně neutáhnou a kdyby promítly všechny nové ekonáklady do cen, zruinovaní lidé si jejich výrobky či služby nekoupí. 

Standa
9. 8. 2023 15:11
Odpovědět  Standa

Omlouvám se ,píši pomalu ,protože vím , že pomallu čtete a tím se opakuji.

Aragonit
9. 8. 2023 15:55
Odpovědět  Standa

Treba napísať pozývací list do Moskvy inak to nevidím a prevexlovať čo najskôr ku BRICSU

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 16:34
Odpovědět  Standa

Stando, to jsou vlhké sny vládců prstenu. Jestli jim to zotročenci dovolí, tak si to potom zaslouží. Když si chtějí nechávat dávat po drž.ce každý den, jejich problém. A jsme zase u důstojnosti. Já si mohu plánovat zotročení rodiny jak chci, když se rodina proti mně postaví a odešle mne do hajan, tak udělám velké kulové. Tak snad tyto generace ještě nějakou důstojnost najdou, ne a grázlúm se postaví. Jestli ne, tak pod mosty a ve starých vyrabovaných továrnách je placu dost. Sakra, pořád nemelme co ti grázlové udělají, ale řekněme běžte do haj.zlu grázlové a buďme trochu důstojní. Narodil se snad někdo z nás jako otrok nebo otloukánek? Asi ne.

Aragonit
9. 8. 2023 16:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

To sa ti povie keď ti za krkom bude stáť armáda NATO policajné zložky a EUROGESTAPO. MAjú v rukách médiá armády aj súdnictvo. Použijú proti nám všetko. Videl si ako protestovali frantíci? A nič im nepomohlo. A čo urobil šialený Trudoa v Kanade proti kamioňakom čo protestovali proti očkovaniu? Makron francúzom v ničom neustúpil a ešte aj opätovne drzo vyhral voľby. Takto a ešte horšie sa budú správať aj k nám. Pôjdeme do totálnej generálnej stávky? Alebo si pozveme Ruské vojská nech nás znovu oslobodia od týchto vrahov gangstrov a zlodejov?

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 18:37
Odpovědět  Aragonit

Na to opravdu nejsem schopen odpovědět. Jenom vím, že důstojnost každý z nás má jenom jednu. To, na co oni cílí je existenční strach, ale pokud tento strach překonám a nepřijmu jejich způsob života, potom mne asi ze společnosti vyloučí a možná i odstraní. Já se ale musím ptát, chci se stát otrokem těchto dacanů, kvůli tomu abych si nějak zachránil svůj bídný život a prožíval ho jako otrok. Proto se mi tak líbí to ruské přísloví – Lépe zemřít ve stoje, než přežívat na kolenou. Ano my 70 + to máme snazší, dokonce bych řekl, že zde není moc co řešit. Zemřít v 75 nebo v 80 jako zotročenec, co by si měl člověk vybrat, já určitě to první. Proto říkám, že toto není již o nás staroušcích, ale o našich dětech, teď se hraje o budoucnost těchto mladších a mladých generací. A to předně musí pochopit oni, já již nemusím, já jsem prakticky již z kola venku, kdykoliv připraven překročit řeku Styx. To je to poslední co mi zbývá, důstojnost a když ji nebudu moci mít, tak zde ani nepotřebuji být. Nevím jak jste stár, ale copak se jedinec po 70 může obávat smrti, ano může, ale svět pofrčí dál jestli zde bude jeden človíček takový nebo onaký. To je ta jediná výhoda stáří, že jste již pochopil, že

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 18:47
Odpovědět  Pavel z Moravy

konec je součást života a může být důstojný. Kdysi se ptali Hauptmanna ( spisovatel) z čeho má největší strach ve stáří a on řekl, že z toho, že nebude moci dělat věci které má rád a dělat chce. Když se ho ptali, když byl stár, tak řekl, že je rád, že ty věci již dělat nemusí, protože je již stár a nic dělat nemusí i když tím nechci říci, že má člověk jen lenošit na válendě, to ne, ale vše v pohodě. Takže i ten konec musí být v pohodě. Znám lidi, kterým je přes 80 roků, jsou nemocní a tak strašlivě lpí na tom být tu do 90, do 100, a zaobírat se tím, že budou zotročeni jim nevadí. Každý to má jiné.

Aragonit
9. 8. 2023 23:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ja sa vôbec necítim na svoj vek a vôbec nie starý. Starí máme byť skúsenosťou ale mladý duchom:-) V zdravom tele zdravý duch. Vôbec nie sme z kola von na to ani nepomysli. Neustále je potrebné na sebe pracovať na kondícii a dobrej forme. Svet síce pofrčí ďalej, ale mali by sme v ňom zanechať stopu ktorá dáva nádej a dobrý nasledovania hodný príklad, stopu ktorá smeruje k zlepšeniu situácie v tomto svete. Šírme optimizmus a ducha odporu ku všetkému zlu…Stará garda s veľkými životnými skúsenosťami musí ísť príkladom a môže urobiť veľa pre nevyhnutnú zmenu a lepší svet. Počíta sa všetko každá maličkosť. Vytvárame či brzdíme svet už tým ako myslíme a uvažujeme. Nikto z nás nie je z kola von pokiaľ žije a dýcha.
Ja sa venujem celý život mládeži a kolektívom v prírode a foteniu v extrémnych podmienkách a stále pracujem s takouto partiou aj teraz stále fungujeme. hoci je veľmi ťažké udržať v dnešnej dobe akýkoľvek kolektív pohromade
https://aragonit11.blogspot.com/2021/05/sprava-o-skupiny-aragonit-v-2013-eduard.html

Pavel z Moravy
10. 8. 2023 09:53
Odpovědět  Aragonit

Já pouze příteli reagoval na to, co zde píše Standa a v sám říkáte jak budete svobodný, když vám budou za krkem dýchat všechny ty složky, které vyjmenováváte. Takže asi budete zotročen. Každý se pak musí rozhodnout za sebe. Někdo v tom chce žít, někdo ne. Víte, já také moc rád fotím, čtu, hraji trochu šachy a sám jsem se naučil některé světové jazyky, takže umřít nepotřebuji. Ale žít v tom co pro nás chystají bych nedokázal, takový život mi potom za to nestojí. Jak vaše individuální svoboda zapadne v davu a tam se ztratí, neb jednotlivec tam již ztratí vlastní úsudek a vy se přizpůsobíte aniž byste chtěl a děláte to co ostatní, je zle. Na druhé straně, když vás ten dav vyloučí, jste vyvrhel, který nikde nenalezne oporu. Oni nás chtějí unifikovat a zotročit, kdo to přijme, ztrácí sám sebe. Ale je to každého věc.

Standa
10. 8. 2023 17:16
Odpovědět  Pavel z Moravy

V tomto případě bych poznamenal!!!!
Pečkárna ( Pečkův palác)známý od pobytu gestapa a mučení, poprav,restrikcí je v zájmu Ústavu pro výzkum totalitních režimů. Chce se tam nastěhovat . Nafukuje se . Symtomatické pro totalitu a omezováné svobody.Právě tento ,,Ústav “do centrály gestapa.!!!!!???? Charakteristické.!!!!???
A centristický jenerál na Hradě,,co potřebuje klid na vládnutí” do toho zapadá , jako puzle.K Vystrčilovi a Pekar-Adam nebo jak to je …vho is vho.A ten debil nyní bude zkoumat minulost Fremra před listopadem. Není to groteska?

Helena
9. 8. 2023 20:18
Odpovědět  Standa

Přesně toto říkám a myslím si i já. Mluvíte mi z duše.

Markýza
9. 8. 2023 15:33
Odpovědět  Standa

Zřejmě chce EU vybudovat ráj pro šedou ekonomiku ve stylu “ale já žádný pronájem neplatím, pane orgáne, já tu bydlím, protože mě Pepa nechal”

Standa
9. 8. 2023 20:16
Odpovědět  Standa

Sdílená elektro doprava, pamatujete?  
U úřadů a kanceláří firem a organizací to znamená tlak na zrušení kanceláří a na trvalý Home a Work Office. Proto jsme také nyní svědky přesunu od osobních návštěv úřadů k bankovním identitám, datovým schránkám atd.  Skončí také většina škol. Vyučování bude jen na dálku. Zrovna se projednává jak to nejrychleji zavést. Test úspěšně proběhl během korony. Mít děti tedy bude znamenat,že jeden z rodičů nebude moci pracovat, leda by byl zaměstnán na Home Office. Schválně – jak na tom bude rodina dělníků, které nikdo kancelářskou prací doma nezaměstná? 
A stále to není všechno.  
Vytápění výrobních hal průmyslu nebude po uvalení karbonových daní udržitelné. To samé platí pro veškeré budovy, určené k podnikání (topení, daně z nemovitostí s vadným energo štítkem, doprava). Znamená to přesuny výrobních podniků ve velkém do zemí, kde jsou ještě normální a bleskovou robotizaci. Kdo neodejde, ten bude plně robotizovat na výrobu bez lidí.  Také skončí většina malých firem, protože to finančně neutáhnou a kdyby promítly všechny nové ekonáklady do cen, zruinovaní lidé si jejich výrobky či služby nekoupí. 

janle57
9. 8. 2023 15:30
Odpovědět  Gales
Markýza
9. 8. 2023 15:35
Odpovědět  janle57

Vypadá to, že bude třeba opravit nešťastný Nordstrým, co……

Teuton
9. 8. 2023 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Dříve mi Ukrajina a Ukrošvábové nijak nevadili. V podstatě jsem je nijak neřešil. Ale teď, když nám je furt a pořád dokola cpou pod nos a když se kvůli nim zdražuje a zvedají daně, aby jim Fialova vláda mohla nasypat, se mi tihle Vasilové a Vasilisy dokonale zhnusili. Vrcholem drzosti těchto parazitů je, když jezdí na dovolené a prázdniny na Ukrajinu, tedy do země, ze které údajně zdrhli před válkou. A vesele se vrací dál dojit a vysávat náš sociální systém.

All
9. 8. 2023 10:26
Odpovědět  Teuton

Taky mne štvou,jenomže více jak oni ukrajinci se mi zhnusují naši politici s fialovou vládou,která je každým dnem více a více odpornější a hnusnější a tak co ? Ta fialová hnusota se nakonec sama do vlastního hnusohnisu propadne a skončí takjakotak. I vřed na prdeli nakonec vyteče a zadek se zahojí,taky fialka vyteče a zdechne sám odsebe,končí tak všichni podobní pitomci.Dyť svět jde jinam,vidíme to na ukrajině,africe…a jinde.

Standa
10. 8. 2023 17:30
Odpovědět  All

Věříte tomu, co jste napsal.??? Sami se propadnou? Nikdy! Když ostatní budou držet hu…ústa , krok a budou pochodovat na pracák za almužnou?
Kdy..když ne DNES? Kdo, když ne MY?
Můžeme si za to sami, že jsme dostatečně nedovychovali letorosty.Zábava, hry,bary,…špatně se to pořezalo…prořezalo..Mají pocit, že to nějak dopadne…stojí stranou a kývají!

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 11:54
Odpovědět  Teuton

Příteli, ti Ukrajinci si to ale nevymohli ani násilím ani prosbičkami. To vše jim někdo umožnil. A v tom je obrovský rozdíl, jestli to je vynucené a nebo nějakými domácími škůdci darované. Za B je správně. Jak znám náš lid, choval by se úplně stejně. Už pochopte kdo toto způsobil. A to, že se chovají jak se chovají, je jim to dovoleno. Snad si nemyslíte, že Češi a Moravané jsou sluníčka. Vždyť ti by využili takového daru ještě více než tihle banderovci.

9. 8. 2023 15:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já tu rozdíl vidím – využili, ale po našem. Nemysleli by si, že jim patří svět a neotvírali by si hubu.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 16:48

Milane, tito naši škůdci zemští jim to dovolili. A my jsme bohužel součástí této kolonie. Dívej se jak s námi zachází, jako se skutečným odpadem a otroky. Já jsem ten poslední, kdo by obhajoval banderovce, já jen říkám, představitelé této země je přijali, jdou jim na ruku na úkor vlastního lidu, cítí v nich volební potenciál. Ti Ukrajinci se násilím do této země nevloupali a ani by nemohli dostat to co dostávají, kdyby jim to škůdci nedarovali. Je sakra rozdíl když se mi vloupáš do bytu a budeš ho okupovat a nebo když mne sám pozveš, budeš mne krmit a já ti budu dělat brajgl a ty budeš nečinně koukat, protože ti z toho něco kape. A těmhle z těch banderovců kape případná podpora v dalších volbách. Vždyť je to průhledné jak igeliťák. Přečti si na dnešním AE, i když vím, že ho nečteš příspěvek od Hledače pravdy, který tam uvádí nějaké příklady. Měj se.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 16:57
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ta určitá část národa je tady s takovou vervou a pompou přijímala a skládala se na ně. Tito to mají řešit a ten zbytek zotročených, kterým připravují tu mizérii proti tomu musí něco dělat. Co ta naše děcka dělají, koukají na to jako blbouni. Kdo jim to má vyřešit, staří fotříci a matinky? My jsme dělali, aby se jim lépe žilo, o našich rodičích a prarodičích nemluvě. Co by do prde.le ještě po nás chtěli, pofoukat každé bebínko co se jim udělá. Jenom ať se teď starají, je to jejich budoucnost, s námi se život jak se říká nemazlil, alespoň se mnou ne a jsem tady, ale hlupáka těmto děckám dělat nebudu. Tak se měj fajn. Dnes už končím, mám toho dost.

9. 8. 2023 23:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já taky. Jeden šmejd mě dnes neuvěřitelně nas-ral. Tady – pokochej se:
 Milan ze Zahrady Čech

9. 8. 2023 23:15

Když tak si sjeď kousek dolů. Musel jsem ti tu radu hodit do cancouru, bo zase nějaký zlepšení, aby to bylo pro uživatele přívětivější. 🙂

9. 8. 2023 23:18

Dolů myslím až k mým reakcím. 🙂
Ať žije zlepšování!

Pavel K
9. 8. 2023 17:21

Si mi to vzal z tlamičky. Ano MY nemáme takové ego a sebevědomí (drzost) vopičí. My tak jak to šikovně potajmu ho ojebat. Za sebe, já bych neměl náturu jet do Polska a tam se takhle chovat. Jako třeba uvažovat za komárů o emigraci, také jsem do toho nešel. Necítil bych se mezi skopčákama dobře a nemám rád tu jejich povýšenost. Nechápu lidi co opustí svoji zem a být navždy cizincem. Hrozný pocit. 👎👎👎😥

9. 8. 2023 22:31
Odpovědět  Pavel K

To není daný egem, příteli, ale kulturou toho kterého národa.

Velitel
9. 8. 2023 10:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruská propagand nic jiného , každy pravověrný absolvent politologie a zastánce evropských hodnot vám potvrdí, že skutečné bohatství spočívá v černých jaderných inženýrech a dalších specialistech z Afriky, jediné co má hodnotu je 40 až 79 EU pohlaví a hlavně jde o ty pravidla jako je nedodržování mezinárodních smluv a humanitární bombardování.

Pavel
9. 8. 2023 10:37
Odpovědět  Velitel

tak tak pravda vždy vyplave napovrch s evropskými hodnotami kupředu zpátky ni krok už se těším co bude dál kdyby toto co se dnes děje nebylo skutečné tak si myslím že koukám na nějakou nepovedenou humoresku

Pijack
9. 8. 2023 11:15
Odpovědět  Pavel

To nebudou jen Evropské hodnoty, ale Ukrajinské hodnoty 🙂 Musíš jít s dobou 🙂

zdena
9. 8. 2023 10:49
Odpovědět  Velitel

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Pijack
9. 8. 2023 10:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Já ty liberálně demokraticky fetující hovloidní soudruhy z EU plně chápu. Když uvidí, co všechno v Rusku vybudovali, jak vystavěli velká moderní města, nové firmy, školy, instituce, referendum a Ruské obyvatelstvo je spokojené…. tak po takovém zjištění se jim musí vařit mozky vztekem, protože tohle zdegenerovaný západ nedokáže. Západ řešil své bohatství kolonializmem a rabováním zdrojů. Ruako si to vybudovalo pouze ze svých vlastních zdrojů. To je rozdíl. Z tohoto zklamání západních soudruhů je pak cítit na 100 honů, jak byli unisono nakaženi šílenstvím z Ruska 🙂 No bodejď, tady liberálové už zapomněli pracovat a prosperovat. Ekonomika se u nás dělá přesouváním čísel v kolonkách analytických modelů. V Rusku se postaví moderní infrastruktura, armáda, loďstvo, nebo nová vzdělaná vrstva obyvatelstva. Z toho by zuřil každý lempl, který neumí NIC, kromě hledání genderových a pohlavních specifik 🙂

All
9. 8. 2023 10:36
Odpovědět  Pijack

Tzv.západ chcípá a zdechne co nevidět,jenom ty kozy u nás spolu s řeporyjci nevidí,nebo se hluboko zahrabali do vlastní podlézavé pitomosti.Slyšel jsem,že v praze na vinohradech stojí kilo rajčat už nejméně 100 kč.Já je mám svoje zadarmo a klidně je zadarmo podaruju každému z prahy a vinohrad,všem,kteří zůstali normální,normálními lidmi.Zadarmo.

All
9. 8. 2023 11:07
Odpovědět  All

Jsem od N.Jičína,od Ostravy a velmi se stydím za vypatlance z Brna a spol,co zasvinili Prahu.Proto každého normálního z Prahy vítám jako vzácného hosta.Mám pozemek,který obdělávám a z Brna a okolí mi chodí dotěrné obálky na odkup mého pozemku,bůhví pro koho a proč. Ať táhnou do riti.Neprodám,hospodařím sám.Věřím Rusku,věřím všem čechoslovákům,kteří zůstali věrni svému národu,své vlasti. Na inflaci,slovo značící nekonečné zdražování zhluboka seru. Svoje hosty nezradím jako fialovci,svoje hosty beru do rodiny.

Pedro
9. 8. 2023 12:38
Odpovědět  All

Jedu do Ostravy 19.8. klidně bych si 5 kg koupil kdyby to šlo. e.mail: erstefahrer@seznam.cz

ModrýKlokan
9. 8. 2023 14:19
Odpovědět  All

@ All

Hlavně že svou demenci máš na koho svést, cype chacharsky. Však voni tě ti tví milovaní cajzli ještě z tvých iluzí proberou. Je úplně jedno kde bydlíš ty jelito, lidi jsou všude stejní, někteří parchanti a někteří ne. Někteří hloupí a někteří moudří. U tebe je jedno kde bydlíš, máš IQ tykve, mohl by z tebe být president Cajzlova.

ModrýKlokan
9. 8. 2023 14:38
Odpovědět  All

@ All

@ All

A když už řešíme otázku původu, za toho kanibalskýho joudu od vás z Ostravska, Stanjuru elektrikáře, za toho se nestydíš? A Topolánka, Vondráka, Tošenovskýho, Rusnoka, Mynáře a další lůzu od vás, za ty se nestydíš? Primitive ubohej, nevidíš si na špičku nosu.

Standa
10. 8. 2023 17:41
Odpovědět  ModrýKlokan

Moudré vyjádření hodné intelektu pisatele.IQ dnešního dne, že?

Pijack
9. 8. 2023 11:13
Odpovědět  All

Tuhle mi mi přišla do vocapu fotka, jak v Praze soudruzi na Magistrátu změnili název Betlémského náměstí na nám. Volodymira Zelenského 🙂 Nevěděl jsem, jestli mám brečet nebo se smíchy zhroutit. Název Betlémského náměstí přežil i Hitlera a Rakousko-Uhersko. Nepochopím obyvatele Prahy, že se nevzbouřili. Asi je to projev úcty k Ukrajinským vojákům, kteří přijeli Prahu v roce 1968 osvobodit 🙂 🙂 🙂

Jaris
9. 8. 2023 11:30
Odpovědět  Pijack

To vite, Praha se dostala po 89′ roce do sparu zidu. Protoze se radi tihle stamgasti zviditelnuji, prejmenovavaji ulice, namesti a objekty podle svych vykutalenych soukmenovcu.
Pro mne vsak bude vzdy spravny nazev letiste Praha-Ruzyn a ne po ozralovi Hejvlovi. Betlemske namesti bude Betlemske namesti a nikoliv po fetakovi Zelenskem. Prazska trida bude vzdy nest jmeno Obrancu miru a nikoliv po lesbe a dvojite agentce Horakove. Namesti Rudoarmejcu je spravne pojmenovani a nikoliv Palachovo namesti. Vsimnete si prosim, ze vsechny prejmenovane objekty nesou jmena zidaku.

Pavel K
9. 8. 2023 11:35
Odpovědět  Jaris

Náhoda. 😊😊😊🙋‍♂️

Jaris
9. 8. 2023 13:47
Odpovědět  Pavel K

Umysl, Pavle, hnusny umysl.

Pijack
9. 8. 2023 11:36
Odpovědět  Jaris

100% souhlas a palec nahoru.

Pavel K
9. 8. 2023 11:33
Odpovědět  Pijack

👍 👍 👍 👍

All
9. 8. 2023 11:45
Odpovědět  Pijack

Tohle jsou křeče psychopatů,nevědí kudykam.Když se mele z posledního. Je to znamení konce parazitů,jejich zhlupnutí docela.Manipulují z Prahou. Cizinci.Přes ukřivděné ubožáky,které odchytávají za peníze a sliby,sliby,sliby. Praha se musí znovu osvobodit od cizí nadvlády,šmejdů,kteří tu lezou ze všech stran,proč asi ? Co je tu přitahuje ? Ty zmrdy. Duchovnost a dějiny,které ti zmetci nemají. Mor ho !

ModrýKlokan
9. 8. 2023 14:43
Odpovědět  Pijack

Stejně to mají špatně. Správně je Náměstí Volomrda Elenského. Z je zakázaný. Zodpovědný úředník magistrátu půjde před soud a do basy.

Markýza
9. 8. 2023 15:40
Odpovědět  Pijack

Betlémské náměstí samozřejmě nikdo oficiálně nepřejmenoval. Jedná se jen o dílo neznámého vtipálka. „Pražané v uplynulých dnech mění význam místopisných tabulek, které nesou názvy ulic. V Praze 10 byly tabulky s nápisem Moskevský vyzdobeny ukrajinskou vlajkou, tabulky v Ruské ulici nahradil nápis Ruská válečná lodi, jdi do p*dele a cedulka na náměstí na Starém Městě nově nese nápis náměstí Volodomyra Zelenského,“ píše regionální web Pražská drbna. Zdůrazňuje však, že jde jen o vtip.Žádný podnět na oficiální přejmenování ulic od svých občanů Praha 10 ani Praha 1 neobdržela.

Cedulička vyvedená vzorně, jen je na fotce vidět, že je z nějakého kdysi trochu vyprofilovaného plechu 🙂
Takže naštěstí ne, Betlémské je pořád Betlémské.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 17:10
Odpovědět  Markýza

Markýzo, už jenom debaty těch zástupců jsou jako od předpubertálních debilů. Kujva, to co nám tady dnes vládne, to se opravdu jen tak někde neuvidí. Tato společnost musí skončit totálním držkopádem, protože skutečně vylízanější pitomce snad již dnes nelze ani najít a nemyslím to jen kvůli přejmenovávání nějakých ulic a budov. To je to poslední co může způsobit likvidaci této kolonie. Je to ta totální a úmyslná neschopnost řídit tuto vlast. Kujwa, ten císař je nahý, nahoučký, pytlík tahá po zemi a většina stále řve jaké nemá elegantní šaty. Musím se přiznat, že toto už přesahuje moje chápání. A to nevím na jaké úrovni ho mám.

sizok
9. 8. 2023 12:01
Odpovědět  All

To ti moc neubyde.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 12:08
Odpovědět  All

Alle, v jednom britském filmu to bylo řečeno takto. Když lidé mají něco zadarmo, tak si toho neváží. Toto si musí zažít. Víte, to vše co bylo za socíku téměř zadarmo neboli za hubičku bylo pro mnoho lidu špatné, vidíte, že ještě dnes na to minulé plivou. Takže jen ať si užijí. Socík jim nevoněl, musí se poučit, že ne vše co jim nabulíkovali je to správné. Ono totiž z toho co jim nabulíkovali není k jídlu téměř nic. Ale proti gustu, žádný dišputát.

katango
9. 8. 2023 19:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jak nám řekl jeden vyučující za mého studia medicíny – co je zadarmo, nemá cenu. Je to cca 45 let, ale platilo to, platí a platit bude pořád. Aby si lidi něčeho vážili, musej za to platit.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 12:01
Odpovědět  Pijack

Nu, řekněme to jednoduše. Tady prostě zdechl pes. A my jsme skončili, z vypatlaných blbů( většinově ) zemi nestvoříte. Je hotovo, nemáme nic, vše je rozkradeno a rozdáno, pouze pár aspeňáckých mudrců a jejich lokajů tu provádí svoje čáry máry a v ruce nemají nic, leda tak kupku hnoje. A s tou kupkou hnoje už zemi neoživí.

Jaris
9. 8. 2023 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Takze s potesenim mohu rici – kdo jinemu jamu kopa, sam do ni pada.
To pratelickovani EU a USA neskonci dobre. Oba do te jamy plne pachnouciho bahna spadnou az po krk.

katango
9. 8. 2023 11:09
Odpovědět  Jaris

EU dřív, aby USA spadly do měkkýho.

Vanja
9. 8. 2023 11:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Přechod od průmyslově vyspělého Československa do zemělské úrovně za Rakouska-Uherska je trest na čechoslováky, kteří se dali sladce otrávit západním jedem. Jak mizerně promarnili chvilkový čas svobody po roce 1989 a vyměnili svou vlast a národní bohatství za odpadky v potištěných igelitových sáčcích. Obnova takhle upadlé země bude trvat aspoň dvě generace.
Někdo je naštvaný na ukrofašnouny, někdo na Němce, nekdo na brusel, někdo na Ameriku a Británii, ale vpravdě by měli být čechoslováci nejvíc naštvaní sami na sebe.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 12:17
Odpovědět  Vanja

Jo, jo Vanjo, ale kdo to tady pochopí. Vždyť oni( většina ) se tak těšila jak si bude nadpozemsky s tím západem žít, holoubci pečení a již naporcovaní jim budou padat do papulek a ono zatím nic. Zatím to do těch papulek padá pouze pár vychcancům, kteří si socialistický majetek rozdělili již před převratem. Nu a plebejci mají teď co chtěli. Však mají hubu, mohou se těch vychcánků zeptat, jak to že holoubci jim do pusy nelétají. Ale na to nemají ani kuráž. Zde je již třikrát hotovo.

Pedro
9. 8. 2023 12:55
Odpovědět  Vanja

Já nejvíc na havla a tu netahavou sebranku 77!

ModrýKlokan
9. 8. 2023 14:47
Odpovědět  Vanja

@ Vanja

Bylo to skrytě plánovaný. Hlavní pachatelé sametového převratu a podvodu jsou na západě. Jejich domácí spolupachatelé jsou celá kolaborantská zkorumpovaná politická třída posledních 33 let.

Pavel K
9. 8. 2023 17:38
Odpovědět  ModrýKlokan

Samozřejmě že vše bylo připravený a domluvený. Ale to dnes vidí i malé děcko, jenže pozdě, jsme totálně rozkradený a na dně. Většina mladých lidí k naší vlasti nic vlastenecky necítí, půlka z nich používá anglosasská slova. Jen to amícké Wau když zaslechnu bych vraždil na to mám alergii. 👎😢

Frank1
9. 8. 2023 11:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Tuhle fotku Moskvy nikde na zapade neukazou. Ukazuji jen zdevastovane vesnice nekde v Tramtarii!
Zapad si lze do kapsy a zamlcuje fakta o Rusku. Kdyz ho neocernuje a nelze, tak jen nenavistne zpravy.
Ve svyc. rozhlase se vcera podivovali, ze ruske Boeingy stale letaji uvnitr Ruska a do spratelenych zemi a meli starost o bezpecnost cestujicich! Nejdrive zakazou dodavky nahradnich dilu a servicu a pak maji peci o cestujici.
Ne, nemaji. Chteli by i ty lety uvnitr Ruska zakazat a nemohou.
Rusko bude mit brzy sve vlastni dve znacky civilinich letadel, usilovne na tom pracuje. Zapadni prodejci Boeingu a Eurobusu si uz v Rusku ani neskrtnou.
Medvedev jako prezident jejich vyvoj ukoncil, pry si bude Rusko civilni letadla kupovat na zapade! At si je ted koupi, ten blbec!

janle57
9. 8. 2023 11:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Jediná krutá zima s trvalými mrazy udělá v téhle zemi víc než veškeré demonstrace
pana Rajchla a spol,bude to ona,která spustí novou revoluci až 50% národa nebude
schopno zaplatit účty za plyn a další energie a většina firem bude stát,pokud se k nám
RF zachová tak jak má a ještě stopne dodávky uranového krmiva do našich jaderných elektráren,způsobí tím kolaps ekonomiky a rozvrat zásobování,za takové situace
i zarytí čummobilové vyjdou konečně s ostatními do ulic a začnou se dít věci.

sizok
9. 8. 2023 12:02
Odpovědět  janle57

Myslím, že jsi uhodil hřebíček na hlavičku.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 12:26
Odpovědět  janle57

Já tomu moc nevěřím, když máte přeformátované vědomí a vyznáváte ty nové hodnoty, jste jako otrok připoutaný ke svému řetězu. Proč myslíte, že je taková podpora LGBT a jiným neoliberálním aktivitám. Tito lidé se již o nic jiného nezajímají, ti jsou zahleděni pouze na svoji tzv. vyjímečnost. To jsou ti lidé, kteří tento nový globál podporují celou silou a jeho architekty zbožňují, neboť za normálního vedení státu by se na ně nedostalo.

9. 8. 2023 16:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak nějank.

zuzana
9. 8. 2023 11:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Ministři zahraničí Ruska a Číny jednali po telefonu o globálních problémech a válce na Ukrajině

https://aktax.cz/ministri-zahranici-ruska-a-ciny-jednali-po-telefonu-o-globalnich-problemech-a-valce-na-ukrajine/

9. 8. 2023 16:07
Odpovědět  Pavel K

To je panečku jásotu! A až mohutné výbuchy zničí pár továren natobanderům, to bude řevu a nářku u fašounů.

Pavel K
9. 8. 2023 17:40

To jako že já jásám? 🙄🤦‍♂️

9. 8. 2023 22:48
Odpovědět  Pavel K

Já se z tebe jednou pos-eru. To byl přípodotek k tomu článku a redakci, ze které vzešel, ne k tobě! Myslel jsem, že to pochopíš. Ach jo 🙂

Pavel K
10. 8. 2023 09:17

Tvl, přípodotek, tak s tímto slovem se setkávám snad poprvé v životě. 😥🤦‍♂️

All
9. 8. 2023 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

V závodě Zagorsk,ve městě Sergiev Posad došlo k silnému výbuchu ( v moskevské oblasti asi 75 km od Moskvy),závod je především vývojářem v optické elektronice. Náhoda ? Nebo záměr ?

All
9. 8. 2023 12:42
Odpovědět  All

Nejdříve bych na místě změřil radioaktivitu , obrátil se na bezpečnostní složky a zahájil důkladné vyšetřování.V tomhle závodě to není nedbalost,náhoda ap.

ModrýKlokan
9. 8. 2023 14:52
Odpovědět  All

Ty seš nějakej chytrej, nejsi náhodou z ostravska? V Novym Cypíně prej žijou nejchytřejší lopaty na světě.

Autor
9. 8. 2023 12:32
Ohodnotit příspěvek :
     

V článku chybí jedna podstatná věc, stejně jako když se hodnotí ekonomika USA. Západ má REÁLNOU ekonomiku mnohem nižší, než si kdo myslí, protože to je ekonomika služeb a hlavně zboží Made in “EVROPA” se v drtivé většině vyrábí v Číně a dalších zemích. Kdežto ekonomika Ruska a Číny je reálnou ekonomikou. Proto to “předehnání” je již “stará věc”.
Je to jako u nás. Čím víc skladů a montoven (pokud vůbec) se jako u nás postaví, tím máme lepší ekonomiku? Vůbec ne!
Navíc – už jsem o tom nejednou psal dříve – udělal Západ osudovou chybu v tom, že doslova a do písmene donutil Rusko k té konstelaci, kdy tu samou strategii používal Západ v dobách, kdy se skutečně i díky kolonialismu pozvedal jak hospodářsky, tak ekonomicky. Tj. zavedení PROTEKCIONISMU – sankce – Rusku MUSELY ekonomicky pomoci. Zatímco Západ se kvúli tomu musel hádat i uvniotř jednotlkivýchj zemí, Rusko to má na talíři jako celek.
A už se to nedá – z hlediska Západu – zastavit jen tak.
Viz mnou doporučovaná kniha – Zakázaná ekonomie – byla i na Uloz.to česky.
Podobně je na tom jak Írán, tak i Severní Korea – KLDR. Každý po svém.

Pijack
9. 8. 2023 13:36
Odpovědět  Peter 008

“Čím víc skladů a montoven (pokud vůbec) se jako u nás postaví, tím máme lepší ekonomiku?”
Trefa do černého.
Tahle “národohospodářská” politika přivedla naši zemi k huntu. Není totiž z čeho vytvářet HDP, takže nás drží před utonutím v bažině jen výměnný koloběh úspor obyvatelstva mezi sebou, pak daně a končí to u prodeji státních dluhopisů… čiliž dluh stále roste.
No a dopadli jsme názorně – v pondělí se naši aktivisté z protektorátní vlády začali paktovat s jakýmsi bubákem z Mosambiku 🙂 Prý v Brně kdysi studoval (za Husáka)… Tomu říkám pokrok třiceti posledních let. S Mosambikem teď budeme světoví lídři světové ekonomiky 🙂 🙂 🙂
Jen nevím, jak budeme ty banány na Vysočině pěstovat…

zuzana
9. 8. 2023 12:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Francie odmítá stáhnout armádu z bývalé kolonie Niger

https://aktax.cz/francie-odmita-stahnout-armadu-z-byvale-kolonie-niger/

Spam vlasta
9. 8. 2023 13:27
Odpovědět  zuzana

šmejdi jsou všude

Frank1
9. 8. 2023 13:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Ze Rusko uz je prvni v ekonomice Evropy i pres sankce zapadu, je jenom zacatek. Brzy si tu pozici jeste upevni, protoze Nemecko bez levnych energii z Ruska nebude konkurenceschopne a stehuje sve vyrobny do Ciny a ostatni Asie, kde jsou levne pracovni sily. V Nemecku bude nezamestnanost a bida.
Francie je plna nepokoju a bude muset ted platit za uran trzni cenu a ne 5 % jako dosud z Nigeru. Za zlato a jine suroviny z Afriky totez.
Italie je sama na hrnci s Meloni. Salviniho degenerati odstranili a dali jim tam pizdu, ktera migrantske smazky ubytovava v hotelich na severu Italie. Taliani to prece zacvakaji.
Svycarsko prestavalo plnit dohodu o oboustranem zdaneni s Ruskem. Neposilalo Rusku zadne udaje o obcanech a firmach. A tak Putin dohodu zrusil, dnes v radiu SRF1. A uz kmitaji.
Je treba si uvedomit, ze Svycarsko je stejny vazal USA jako Cesko amusi plnit vse, co USaci vyzaduji! Nebo jim zrusi licenci bank v USA. Paky maji zatim na vsechno a na vsechny.

Autor
9. 8. 2023 13:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Kromě toho, při opravě textu a opětném uložení to Hlásí – Zpomalte, …. Jeden za den?Zase změna k lepšímu????????????

Pijack
9. 8. 2023 14:17
Odpovědět  Peter 008

Chce to klid. Podle mě nám tento prostor narušují Kartouzovi elfové a snaží se nám komplikovat život. Podobně sleduji potíže na Pravém prostoru. Tam nejde číst ani diskuzi u mnoha článků… natož vkládat příspěvky. Liberálně zfetovaní trollové útočí.

9. 8. 2023 22:58
Odpovědět  Peter 008

Holt zase postaru. Opravy do odpovědí a jeden příspěvek s opravami a doplňky pak bude zase přípomínat ocas papírovýho draka.

Pavel z Moravy
9. 8. 2023 14:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Trochu mimo mísu. Přátelé přečtěte si na Aeronetu příspěvek pod Nickem – Hledač pravdy, co se tady provádí lidem.

Pijack
9. 8. 2023 14:15
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kdo to má v té záplavě názorů hledat? Rovnou to sem prdni s tím, žes to okopčil… a je to 🙂

Spam Janka
9. 8. 2023 16:25
Ohodnotit příspěvek :
     

tak treba priznat, ze to, co dokazal Zapad sa len tak nevidi. V Rusku sa utlmili za tie roky mnohe priemyselne celky, lebo ved lacnejsie alebo lepsie to bude kupit zo Zapadu, ale teraz sa to obnovuje……chemia, vyssia pridana hodnota zo spracovania dreva, ropy, plynu, rozvoj strojarenstva, obnova vlastnych lietadiel, teraz rozbiehaju cipy. Mozno nebude vsetko prvotriedne, ale ak to bude dostatocne dobre, tak Zapad stratil trh pre svoj odbyt, ktory nema kde nahradit a Rusko bude dostatocne sebestacne, bude mat minimalnu nezamestnanost a bude fungovat, aj ked bude rubel stat 200 rub/usd….pretoze to nebude nikoho zaujimat. A ono skor ci neskor potom sa ten pomer zasa zlomi, pretoze suroviny bude Rusko produkovat dalsie roky, dovazat bude len “pozlatko” aby ludia boli spokojni a neprotestovali ako za socializmu, takze tak velky dopyt po dolari nebude mat miesto a aj uniky kapitalu prestanu. A to bude velka vec, lebo prave vyplacanie majitelov ruskych podnikov zo Zapadu + potreba financovat celu tuto vystavbu fabrik sposobila ten tlak na sucasny kurz rubla

9. 8. 2023 23:04
Ohodnotit příspěvek :
     

zkouška Milan ze Zahrady Čech

10. 8. 2023 04:21

Tak jsem to chtěl vyhodit a nechat tam jen zkoušku a ono, že rychle odesílám. Takže interval přes pět hodin je “rychle”.
Jo jo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
12. 8. 2023 23:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Milan ze Zahrady Čech