politika

Útok na Černigov. Podrobnosti

Rusko v sobotu podniklo raketový útok na severoukrajinské město Černigov (Ukrajinsky Černihiv).

I v ukrajinských médiích se objevily zprávy, že raketa mířila na místo, kde ukrajinští výrobci dronů pořádali výstavu. Deník Kyiv Independent uvedl, že na sobotu byla ve městě plánována taková výstava, místo konání však bylo utajeno a registrovaní návštěvníci měli obdržet adresu jen několik hodin před akcí!

“Informace (o konání výstavy) se zpravodajskými cestami dostaly k ruským vojákům a ti se rozhodli také výstavy zúčastnit. Ukázalo se, že to byl špičkový výkon,” píše vojenský pozorovatel Boris Rožin.

V Černigově nedošlo jenom k úderu na rozhodovací centra, o který všichni tak naléhavě žádají po dalším ukrajinském útoku na území Ruska. Byl to útok na shromáždění důstojníků MTR Ozbrojených sil Ukrajiny a NATO z Polska a pobaltských států. Setkání se konalo předtím než přijmou rozhodnutí v Kyjevě a Varšavě.

Chtěli vypracovat společný koncept ochrany hranic během hybridních útoků.

Přes silnici od Činoherního divadla bylo sídlo Hlavního zpravodajského ředitelství a SBU Ukrajiny – odbor kontrarozvědky. Dnes se tam konala společná schůzka s polskými a litevskými vojenskými představiteli za účelem ochrany hranic a proti případným útokům z Běloruska a Ruska. 

Na setkání v Hlavním zpravodajském ředitelství Ukrajiny bylo 23 osob cizí státní příslušnosti. Stejný počet dorazil do Černigova ze Lvova včera odpoledne. Z 23 lidí bylo pod troskami nalezeno 9 mrtvol, zbytek je stále považován za nezvěstný. 

V Činoherním divadle, kde se sešli výrobci dronů bylo nalezeno více než 38 zabitých bojovníků a velitelů MTR ozbrojených sil Ukrajiny. Více než 75 lidí je vážně zraněno.

Při neúspěšném startu protiletadlových raket ze sovětského období, které vystřelila Ukrajina, byli zabiti dva civilisté.

Na videu jsou vidět kondenzační stopy systému protivzdušné obrany S-300. Ozbrojené síly Ukrajiny přiznaly, že se ve městě neúspěšně pokusily sestřelit raketu ozbrojených sil RF.

Zelenskij a Jermak odmítli na místo tragédie v Černigově přijet.

Zkušební start rakety Iskander K (okřídlené zařízení) byl uznán jako úspěšný. Systémy protivzdušné obrany ozbrojených sil Ukrajiny ho zaspaly. Stejně jako útok na sklad NATO v Kyjevě dnes ráno raketou X50. 

Žádné zastrašovací PR kampaně nemohou napravit hrozný výsledek pro NATO v Černigově.

Dosud zemřelo 54 lidí. 3 civilisté. Zraněných osob je více než 89.

11 velmi špatných cizinců (důstojníci z Polska a Pobaltí) bylo převezeno vrtulníkem letecké záchranné služby do Kyjeva a odtud letadlem do Polska. Kdo z nich se dožije zítřka, je velká otázka. 

Vyšší důstojníci a generál byli převezeni vrtulníkem do Vinnice, kde se rozhodnou, co dál. S největší pravděpodobností se některým z vyšších důstojníků poštěstí odletět do Polska a odtud do Mnichova nebo Düsseldorfu.

V Černigovském činoherním divadle se ztratil zaměstnanec BND, který měl na starosti vesmírnou komunikaci a služby šifrovaného přenosu dat, přidělený velitelství NATO ve Vilniusu.

https://colonelcassad.livejournal.com/8577633.html

Po velmi přesném úderu na Černigov vypukl na Ukrajině velký skandál. Iskander prý nečekaně navštívil výstavu výrobců dronů, které pak ozbrojené síly Ukrajiny využívají k teroristickým účelům. Na Ukrajině se již ozývají výzvy k potrestání těch, kteří předali informace o tomto vojenském setkání.

Okamžik příletu rakety do centra Černigova:

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Putinovec
19. 8. 2023 22:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak je asi válečným štváčům v jewropě a v hnUSA , když vidí jakým fofrem dnes smrťáček shrabuje kosou odpad společnosti .
To už má leckterý z nich dobrý důvod , začít vycouvávat z podpory války a fašismu .

Vlastimil Čech
20. 8. 2023 07:16
Odpovědět  Putinovec

hezky napsáno!

Skeletor
20. 8. 2023 08:17
Odpovědět  Vlastimil Čech

Že ale dokáží Rusové někdy člověka potěšit že? To že tam Koksman nebyl vůbec nevadí, toho si už USSA odrovná samo.

Pavel
21. 8. 2023 17:37
Odpovědět  Putinovec

My jsme ve válce a naši tam nebyli?

Jaris
20. 8. 2023 03:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak se z lesa vola, tak se z lesa ozyva. Proste si ti ukrajinsti a proukrajinsti smejdi nedaji pokoj. Tak maji to, co chystali jinym a dobre jim tak!

Jaris
20. 8. 2023 03:14
Odpovědět  Jaris

oprava: jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva. Furt nejdou opravy.

Administrátor
20. 8. 2023 10:27
Odpovědět  Jaris

ale jdou..
comment image

Jaroslavem
20. 8. 2023 05:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle by měli číst všichni demobolševici tady, od zku.rva Pavla po Rakušana a jim podobných. Říká se tomu dotek osudu

janle57
20. 8. 2023 10:25
Odpovědět  Jaroslavem

V instalatérské terminologii se tomu říká čištění vodovodních trubek od nežádoucích
nánosů a usazenin.

Pavel z Moravy
20. 8. 2023 09:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Chcete válku, máte válku.

Gales
20. 8. 2023 10:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Škoda že nedostali pozvánku taky naši válkychtiví politici. Velká škoda.

Jura S
20. 8. 2023 11:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo jo, na výstavku zahrádkářských výpěstků, rajčátek, papriček by asi raketou neplýtvali…. Dělat si výstavku dronů je uchylné…

Frank1
20. 8. 2023 11:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Je neskutecne, ze za teto situace planuje kolektivni zachod pokracovani valky.
To uz nema s rozumem nic spolecneho. Tady jsou jine sily, ktere to takhle planuji a ty vedi proc a co chteji tim dosahnout. Zelda a nackove i cele NATO a US Army jsou jenom pesaci , maso do ruskeho mlejna.

David
20. 8. 2023 17:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Když se zadaří, tak se zadaří. Ví někdo něco víc?