politika

Ursula jde k volbám. Chce bojovat proti “přátelům Putina” 

Předsedkyně Evropské komise a kandidátka středopravé strany (EPP) v evropských volbách Ursula von der Leyenová věnovala první akci své volební kampaně… ano, samozřejmě, útokům na Vladimira Putina. A není pochyb o tom, že se to v následujících měsících stane leitmotivem celé její kampaně.

▪️Ursula mluvila hodně a pateticky, ale z toho všeho plyne následující. „Sjednocená a mírová Evropa“ je napadána zevnitř i zvenčí. Navíc v obou případech jde o Rusko, které zosobňuje Putin.

Zvenčí Rusko „provádí hybridní útoky proti Evropě už léta“: jedná se o kybernetické útoky, migranty a „manipulace na sociálních sítí“. A v Evropě se „přátelé Putina“ snaží „přepsat naši historii a chopit se naší budoucnosti “.

Mezi „přátele Putina“ Ursula zařadila „Alternativu pro Německo“, „Národní sdružení“ ve Francii, „Konfederaci svobody a nezávislosti“ v Polsku (koalice krajně pravicových stran, polští pravicoví rusofobové budou velmi překvapeni!) a obecně každého, kdo „pošlapává naše hodnoty”. Ursula jim hodlá „v nadcházejících dnech, týdnech a měsících (tedy do voleb na začátku června) klást odpor”.

Odpor se projeví v podobě kolektivního zvýšení vojenských výdajů, zelené energie a pokusů o sociální spravedlnost.

▪️Těžko říct, jak se to všechno Ursule vměstná do jedné hlavy. Jisté je jen to, že vojenské výdaje porostou.  „Zelená energie“ se bez Číny neobejde a v každém případě bude stát přemrštěné peníze. A sociální spravedlnost se projeví pouze tím, že všichni v Evropě budou muset platit více za elektřinu. Jestliže Ursula nesvedla udělat nic dobrého pro evropskou ekonomiku dříve, nebude schopna udělat nic ani teď, ani později.

Strategie je však jasná. 

Každý odpůrce Ursuly a vazalské osy Washington-Brusel bude označen za „agenta Putina“. 

Ale kdyby Ursula studovala svého krajana Hegela, pochopila by, čím to může skončit. V jednu chvíli bude v Evropě tolik „přátel Putina“, že se sami zamyslí a dojdou k závěru: pokud mají společného nepřítele v podobě Ursuly, která je otevřeně označuje za nepřátele, pak možná nastal čas upevnit vzájemné vazby a začít intenzivněji spolupracovat?

To „zbavení se závislosti na Rusku“ vypadá velmi zvláštně. Pokud musí Ursula založit celou svou kampaň na boji proti „agentům Putina“ usazenými od Krakova po Marseille, pak není těžké dospět k závěru: ruská moc je mnohem větší, než věří a myslí si sama von der Leyenová.

EURACTIV
Jelena Panina

sdílet na

22 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
17. 4. 2024 01:22
Ohodnotit příspěvek :
     

kdy bude zavřená (a i pověšená) za miliardy Euro podvodu s covid19 vakcínami??? prohnilá justice EU i ČR zatím běhá podvodnice Lejnová po svobodě a shání hlasy do EU!!!!

Ladislav 💤
17. 4. 2024 05:37
Odpovědět  ijn

👍je tak odporná, jak ta vypatlaná Němčica!

Slovan
17. 4. 2024 08:07
Odpovědět  Ladislav 💤

Já bych jí vrazil pořádný proutěný koště a vystřelil na oběžnou dráhu kde by jako Čarodějnice oblítávala zemegulu, za účelem odstrašení invaze mimozemštanů, na věky věků.

Pavel z Moravy.
17. 4. 2024 09:47
Odpovědět  Ladislav 💤

No jo Ladislave, už jsme všichni agenti Putina? A ještě navíc příznivci socíku. To jsou tedy kombinace. Na stará kolena mne jedna Němka a spousta dalších poskoků říká jak mám myslet, abych se zařadil do davu bezmyšlenkářů. No jo, holt individuality se tomuto ideovému zelenému panstvu zajídají. Kdo to má ale přesně spočítané, kolik si již v Evropě vychovali hlupáčků? Málo jich nebude.

janle57
17. 4. 2024 10:22
Odpovědět  Ladislav 💤

Z té fotky jen čiší,kolik humanity a lidskosti tahle gestapácká zrůda má,
asi tolik jako dozorkyně ženské sekce v Osvětimi,kde předkové z její
rodinky, v rámci hitlerovské humanitární mise, působili.

Jaris
17. 4. 2024 05:38
Odpovědět  ijn

Ac tahle jezibaba Ursula z osklive kakanice si nic jineho nezaslouzi nez aby se houpala na nejblizsim kandelabru, tak takovym VIP zrudam se obvykle nikdy nic nestane. Dokonce se obavam, ze tahle porodni baba z lejna bude znovu zvolena do cela EU perverzniho spolku.

Pijack
17. 4. 2024 07:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Tuhle blbku krávu si do EU nainstalovalo cirka 50 majitelů největších korporací v Evropě, většinou z Německa. Nechápu, proč se píše o volbách, když EU byla vymyšlena právě těmito korporacemi. Je to metoda a spolehlivý indikátor KDO V EVROPĚ ROZHODUJE.

skeptik
17. 4. 2024 08:03
Ohodnotit příspěvek :
     

V dávných dobách když se potřebovali zbavit nějakého “potížisty”, tak ho obvinili že se stýká se Satanem a odnesli to všichni kdo se ho odvážil zastat.
Dnes v “demokracii” je to Putin. Budou potřebovat někoho politicky odstranit, tak z něho udělají Putinova agenta.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
17. 4. 2024 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Reptilka se chtela stat i NATO sekretarkou. Porodni babu ale zelene mozky ani politici ve veleni nechteli. Momentalne ma nekolik soudnich procesu kvuli nakupu ockovacich latek podle zacernenych smluv. A to chce kandidovat?
Kde je Fiala, co rval, ze premier Babis je stihany kvuli Capaku a nemuze tu funkci vykonavat a ze selhal?
Fiala neselhal? Tak co ovcani, Fiala si jel do USA ke svemu panickovi pro dalsi instrukce. Vyskrabou ted vase posledni prachy a poslou je na Ukrajinu.

Plebej
17. 4. 2024 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Němečtí nacisti se ani přes svou drtivou porážku ve 2. světové nikdy nesmířili s vítězstvím SSSR. Stále živí své sny o mocenském podmanění toho “jejich” Východu. Heslo Drang nach Osten je živé.
A tato von der Leyenová? Ta jednou v nich, z těch významnějších. Ne intelektem, to svou ohebnou pružností a oddaností té jejich věci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
17. 4. 2024 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jsem si vzpomněl na jeden “kulturní počin” a to na “knihu” O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu. Tady je odpověď – URSULA VON DER LEJNOVÁ!! Ve skutečnosti to není “pohádka”, ale holý popis reality, “strašně moc se “omlouvám” autorům té knížky”, nevěděl jsem, že je to odboj proti EU … 🙂 🙂 🙂 🙂

comment image

Samozřejmě o této knize platí, že TOHLE je něco, co by rozhodně nemělo být! Ale podívejte se na diskusi zde – tady je vidět, jak RODIČE a vůbec lidé nechápou, proč je to “eklhecht”: https://www.databazeknih.cz/knihy/o-krtkovi-ktery-chtel-vedet-kdo-se-mu-vykakal-na-hlavu-129367

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
17. 4. 2024 09:54
Odpovědět  Peter 008

Kdyby neměl ten rypec, tak mě připomíná toho flanďáka Bartoška, jak zrovna vylezl někomu z otvoru. Asi ukrajinského. 🤣🙄🤦‍♂️

Frank1
18. 4. 2024 09:28
Odpovědět  Peter 008

Tak si predstavuji USA, ktere stoji na svych vazalech s hovnem na hlave od ovcanu vazalskych statu.

Honzas
17. 4. 2024 11:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Stává se pravidlem že příslušníci národa který v minulým století rozpoutal dva světové konflikty a má na svědomí 1 000 000 mrtvých chodí dnes s hubou plnou míru. Jo přesně, Putina na vás vy Šmejdi germánský.

Joe Arp
17. 4. 2024 11:27
Odpovědět  Honzas

Neřekl náhodou už Winston Ch., že po válce si fašisti začnou říkat antifašisté?

17. 4. 2024 13:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě ta špinavá ku.va nesedí? To je ale bordel. 😀

Frank
17. 4. 2024 14:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta svině ještě není v lochu?

Joe Arp
17. 4. 2024 14:37
Odpovědět  Frank

To si počkáme, minimálně dokud nezasmrdí, potom budem bourat její pomníky!

Jura S
17. 4. 2024 16:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Boblig z Edelstadtu by měl s Uršulou jistě práci lehkou, pár palečnic a už by se fedrovalo pod hranicí….

Drak
17. 4. 2024 17:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Když už jde, tak může jít až do p.r.d.e.l.e a nevracet se.

Marie
18. 4. 2024 08:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Ursuhla??? Kdo to je?

Marie
18. 4. 2024 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

CO je to za bábu???