politika

Gasparjan: kolaps na Ukrajině a v Evropě nastane dříve, než se očekávalo

Americké úřady nepřemýšlejí o důsledcích a snaží se zásobit Ukrajinu zbraněmi v rámci programu Lend-Lease. Tento závěr učinil známý ruský politolog, rozhlasový moderátor Armen Gasparjan. 

V rozhovoru pro zpravodajský server Ukraina.ru podrobně řekl, proč se Washington chystá poskytnout Kyjevu vojenskou pomoc a také vysvětlil, proč avizovaný kolaps na Ukrajině a v Evropě nastane dříve, než se očekávalo.

Armen Gasparjan připomněl, že americký prezident Joseph Biden již dříve podepsal smlouvu o půjčce a pronájmu, podle níž Washington plánuje dodávat Ukrajině vojenské vybavení a zbraně. 

Tento přístup amerických úřadů však lze označit za chybný, protože Kyjev nebude v blízké budoucnosti potřebovat vojenskou pomoc.

Politolog poznamenal, že americké zbraně se na Ukrajinu nestihnou dostat, protože země v blízké budoucnosti zažije ekonomický a sociální kolaps, se kterým se Kyjev pravděpodobně nevyrovná.  Ukrajinci, stejně jako obyvatelé Evropy, budou čelit kombinaci negativních faktorů. 

Události na Ukrajině odstartují v Evropské unii finanční a energetickou krizi v plném rozsahu.

„Než se to všechno (zbraně) dostane na Ukrajinu, nemusí to být vůbec potřeba, protože kolaps avizovaný na podzim Ukrajina zjevně zažije o něco dříve. Mají takové stachanovské tempo,“ vysvětlil Gasparjan

Události probíhající na Ukrajině spustily nebezpečnou řetězovou reakci, která je schopná zničit zavedený světový řád. Během několika měsíců bude Evropská unie čelit bolestivým geopolitickým důsledkům, které způsobí sociálně-ekonomický kolaps. 

Ukrajina s největší pravděpodobností ztratí svou státnost, protože nebude schopna odolat zahraničněpolitickým faktorům.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/3lE2rsr

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
25. 5. 2022 02:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Jóóó, budou to sr-ačky. Ale nemuseli bychom v nich vězet až krk. Stačili by voliči s rozumem a ne s průvanem mezi ušima.

zdena
25. 5. 2022 10:42

já se obávám, že voliči jsou jenom divadýlko principálů zpoza louže, protože výsledky si ONI vždy dovedou včas upravit …. třeba ve Francii lidé řvou, že není možné, že byl makaron zvolen lidmi….

Pavel K
25. 5. 2022 11:12
Odpovědět  zdena

Přesně!!! MÁM STEJNÝ NÁZOR. ?‍♂️

Pijack
25. 5. 2022 07:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Udělit Ukrajině status nezávislé země se vším všudy byla historická chyba (a nebo úmysl USA). Ukrajina byla vždy Ruskem. Všechny negativní vtipy na Rusko byly v podstatě mířeny na Ukrajince – Stachanovem počínaje, konče řemeslnými znalostmi kutilů – vtipy, narážky a tak… I Prahu osvobodili Ukrajinci a v r. 1968 zase Ukrajinci (západní vojenský okruh). Ukrouši se vždy snažili. S mentalitou Ruského obyvatelstva neměli nic společného. Kyjev byla Ruská, postavili ji Rusové. Jazyk byl Ruský a na Ukrajině hantýrka, asi jako u nás v Brně na Moravě hantec. Nebylo se čemu divit – vzdálenosti mezi osídlenými oblastmi byly veliké. Ostatně když bylo zle, Ukrajinci se spoléhali na ochranu Moskvy. Bylo tomu vždy, až na posledních 20 let, kdy do Ruska strkali rypák Američané….

Pozor
25. 5. 2022 12:54
Odpovědět  Pijack

Rusko už ďalšiu chybu s tzv. Ukrajinou neurobí, toto je jednoducho koniec niečomu čo sa volá Ukrajina. So všetkým čo si uviedol 100% súhlas.

orinoko
25. 5. 2022 08:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Otázka je, co může Záchud dělat byv na konci svých koloniálních čaSSů? Tak hraje vabank, v němž se už stejně nacházejí jen jeho smradlavá leyna. Včera jsem zahlédl fotku, na níž byly zachyceny špičky Pentagramu. Personálně. Stačilo si prohlédnout ty ksichty. Nasupenost a nasr@nost říkaly všechno. Ona zhmotnělá tma Kongo – lebka ve tvaru hrušky – je posledním výkřikem bílého nosála, jímž hodlal ohromit Rusko a dědskou běhnu Gretu z Abortu. Dál už není nic. Dokonce ani vymalováno. Jiná otázka je, jaké emerický kuleváloš dodá úplně poslední dějství. Žádné ale pro něj nebude mít kýženou podobu. K nebi se zvedají formace Letounů soumraku. Už stačí otočit jen poslední stránku. Zatím nad visí veliký otazník, rachot z dálky se však neúprosně blíží…

https://www.zkouknito.cz/video_195445_tezka-doba-ht-pisen-td

janle57
25. 5. 2022 08:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Konečně již hot dogům za velkou louží dochází,že to na Ukrajině nepůjde podle jejich
scénáře a že se Rusko pravděpodobně nezhroutí,za chvílí začnou účinkovat protiruské
sankce u nás,kdy Innogy již oznámilo od června zdražení plynu o 215% / 1.fáze /,další
cenový šok přijde v říjnu před topnou sezónou, k tomu pohonné hmoty.elektřina,potraviny,
vše o desítky procent,ale my se semkneme a vyšleme signály,že si kapitalismus rozvracet
nenecháme.

Ladislav
25. 5. 2022 09:34
Odpovědět  janle57

Všichni zticha, asi nikomu nevadí tahle fašistická zločinecká sebranka! Nemam slov, jak tiše jde české stádo na porážku!

orinoko
25. 5. 2022 10:35
Odpovědět  Ladislav

V tuhle chvíli toho moc dělat nemůžeme. ONI se nacházejí v minovém poli a prakticky cokoli může spustit lavinu. Kdekoli. MY nejsme kusy na porážku a nejsme v tom sami. Dneska by měla skončit blokace tzv. proruských webů. Možná už začínají fungovat i soudní kroky. A tak to půjde dál.

PENNYS
25. 5. 2022 11:39
Odpovědět  orinoko

Stačí se podívat a vzpomenout na stávky protesty : španelsko, italie,rakousko,svedsko,francie……-tisícové davy BEZBRANNÝCH protestujících- VŠE SMETLA VOJENSKÁ A ČETNICKÁ BOTA! NEMUŽEME CHODIT STÁVKOVAT PROTI “TĚŽCE OZBROJENÝM TRÉNOVANÝM STRÁZCUM POLITICKÉ ELITY”

orinoko
25. 5. 2022 11:53
Odpovědět  PENNYS

Je otázka, kdy robocopům dojde, že jsou také na mušce. Každý idiotský režim dělá z policajtů kretény a v poslední době totéž činí i s doktory. ONI můžou doufat jen v emeriku,ale ta se sama dál rozkládá…

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/strelbu-na-texaske-skole-neprezilo-nejmene-19-deti-a-dva-dospeli/2210858

zdena
25. 5. 2022 12:04
Odpovědět  PENNYS

A tohle je na tom to nejhorší…. protože : KDO jsou POLICISTÉ ??? NEPŘÁTELŠTÍ MARŤANI, NEBO LIDÉ, CO BUDOU MÍT STEJNÉ ŽIVOTNÍ PODMÍNKY JAKO MY ??? A stejně půjdou proti nám, budou nás zatýkat, vyšetřovat, předávat dál jak kus hadru…. Kdo nám bude zabavovat majetky ? Marťani ? Kdo bude rozhodovat ? Marťani ??? A tím, jak budou poslouchat jak roboti, si budou řezat větev pod sebou samými…. a pod námi také….. Princip je tedy jasný.

ankmorpo
25. 5. 2022 12:25
Odpovědět  zdena

máte o policii televizní představy, jde o lidi, kteří by se normálně neuživili, tak slouží zločincům, na chápání čehokoliv nemají IQ, maximálně na vykonávání příkazů – jakýchkoliv

Pavel K
25. 5. 2022 12:39
Odpovědět  ankmorpo

?
Máte pravdu i když ne jednou jsem je slyšel nadávat, tak makat do fabriky, nebo na stavbu nejdou. A hlavně lákavá výsluha a pak se jdou někam uklidit. Vymočenost. He he, jen co já jich znám v mém okolí. Nebo ty MISE. To je v bleděmodrém. Že se tam bojuje za ČR ??. Je to jen o penězích, které si dnešní vlády světa zkrátka natisknou. A prý že jich je furt málo.

Pavel
25. 5. 2022 10:46
Odpovědět  Ladislav

Jo, pastýři, škůdci zemští to stádo vedou k propasti a první kusy začínají padat do propasti. Někdo zde minule nadhodil otázku neznalosti starých lidí z venkova. Ono je to složitější. Nemají internet, 80 letí lidé ho již mít nebudou a jediné co mají je provládní zkorumpovaná TV laboratoř hnusu. Staří v tomto věku jsou strašně lehce manipulovatelní a i kdyby byly názoru jako my, stejně ve svém věku nepředstavují pro škůdce zemské žádné nebezpečí.

Pavel
25. 5. 2022 10:55
Odpovědět  Pavel

Byl jsem nedávno u hrobu své mámy ve vesnici poblíž Vyškova a když jsem viděl co za propagandu a hnusy byly umístěny u kostela ve vitrínce farnosti, tak nás se ženou zrak přecházel. A teď si představte, že tito pobožní lidé stále věří tomu, co řekne farář. Pamatuji se na své dětství, jak bohatá byla tato vesnice, vždyť zde bylo jedno z nejlepších JZD v okolí. Lidé se měli jako v ráji. Dnes je vesnice absolutně mrtvá. Kdysi tam byla škola, zdr.středisko, hospoda, obchod a dnes jsou rádi, že jim nyní otevřeli malý obchůdek se super předraženými potravinami. Tak co dodat.

Pavel K
25. 5. 2022 11:26
Odpovědět  Ladislav

Ano, nezmůžeme se na víc, než si ztěžovat na netu. Myslím, že mnoho času nezbývá. Jen nevím, co by se stalo, kdyby lidi opravdu vyrazili. Koho proti nám pošlou.

vavi
25. 5. 2022 12:46
Odpovědět  Pavel K

Predpokladám, že to budú amícky kiborgovia, aspoň u nás na Slovensku ich už máme “dobrovoľne nasilu”!….

Gales
25. 5. 2022 09:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Zlatí komunisti. Ti byli vůči společnosti zodpovědnější než tenhle kapitalistickej ksindl který myslí jenom na svoje panděro a kešeň.

All
25. 5. 2022 10:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Přichází scénář podobný ,,sankcím”. Rychlá karma jako bumerang.Kdo s čím zachází,s tím taky schází,jde dolů,do vlastní záhuby. Finanční a energetická krize,nedostatek potravin ,chtěli to,budou to mít.Ale vůbec nepočítali s lidmi ,, připravenými na tuto situaci,probuzenými “. Jejich vysněný elektronický koncentrák,zlatá miliarda pánů a otroků, transhumanoidních zombí se hroutí díky obrozenému ruskému národu. Fialový hnuse,probuď se, neb zkáza tvá je jistá. Je neuvěřitelné,kolik tajtrlíků a olízavačů zadků zase máme.Ale o to více probuzených a připravených máme,těch co žijí pro život, ni pro kořistnickou válku sorošovských chazarských psů pod vlivem vztekliny .

All
25. 5. 2022 10:36
Odpovědět  All

Navíc,ten vládní hnus si ani nevšímá,jaký je nedostatek vody a jak je zem vysušená.Přitom všechny nádrže a přehrady byly vybudovány za socialismu,takový sajrajt tajtrlíků politologgů, oblizavačů zadků ani to, neví. Neumí vůbec nic, NIC ! Jen hrotit,štvát a výt o válce a podporovat válku a vést ostatní do záhuby.

Pavel
25. 5. 2022 10:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Vy, určitě tak jako já cítíte všemi smysly, co se na nás řítí, já už tedy nejméně 2 roky. Mám obavy, že žádná moudrá slova na přeformátované a zombifikované lidi neplatí. Na rus.webu jsem včera četl, že Orbán vyhlásil v zemi výjimečný stav kvůli hospodářské ochraně země. Dnes prý má Maďarům vysvětlit podrobnosti. Je jisté, že v hlavním případě jde o nekontrolovatelný příliv uprchlíků.

orinoko
25. 5. 2022 10:58
Odpovědět  Pavel

Udělal, co považoval za správné. My ho tu máme už dlouho. Ale z úplně jiných důvodů.
Letouni soumraku.

Letouni soumraku.jpg
All
25. 5. 2022 11:49
Odpovědět  Pavel

Přesně tak,pavle neplatí to na švejkovské blby,metamorfované na idioty a z idiotů na kolaps imbecilů v politice a falešné vládě. Vypadá to,že jim ve školách 30 let pumpovali politologické filmy od chlemstačů nevinné dětské krve z hollywoodu do jejich tupých hlav.Jejich vzor,,,film od chlemstačů dětské krve – Válka světů.” S tím,že nakonec přijde zachránce světa, nacista a chazar soroš, se svým zbytkem Schwábů s novými zombí injekcemi pro elektronicý koncentrák.Pardon,žádný koncentrák,no fuj,ale všeobecné chazarské lázně a ozdravovny pro zoo, mutanty a zombíky . V dokonalé shodě s jezuit generalisimem ve vatikánu.

M.Š.
25. 5. 2022 11:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak jinak to říci,lidé mě připadají jako telata a i to boží stvoření má jistou inteligenci,na rozdíl od pomatených ovčanů.Ani bych se nedivil,kdyby konec světa nastal…….

PENNYS
25. 5. 2022 11:44
Odpovědět  M.Š.

Můj osobní názor je, že ty sajrajty, které napíchali do lidí mění jejich vědomí.

Jsem stejného názoru (NENECHAL JSEM SE OČKOVAT A NIKDY SE NEDÁM!!!) když sleduji český národ a celí západ EU, jak se od covidového šílenství během 2 roku změnil v absolutně v agresivní rosobobní ovečky- je to velice divné! i mý známí a kamarádi, kteří dřív byli stejného názoru jako já změnili se rovněž v ovce NENÍ TO SAMO SEBOU NA 100% do toho “SAJRATU” něco dali .

vypadá to na vysílač z eurosojuzu” někdo kecne něco proti RUSKU a celá EU se spožděním 5 vteřin to OPAKUJE!!! Těším se na “PUINUV PRULIV”,který tak jak okrajinu vyčistí

All
25. 5. 2022 12:19
Odpovědět  PENNYS

Dokola,věčně opakované chyby spáčů je : ,,Poslouchat věčné sliby politiků před volbami,jejich naduté lhaní. Pak se zase nechat ukolébat třeba výkrmnou ze supermarketů pro ovce,nebo slibem povolenek pro vycestování opíchaných. Ty sliby a podrazy s příchodem cizáků. Cizinců rozkrádačů,otrokářů,mafiánů, bankéřů a exekutorů.Vždy to byli neůspěšní lidé v roli zrádců,co se nechali uplatit cizinci. CIZINCI ! Máme je tu zase,jako před Bílou Horou.

Pavel
25. 5. 2022 15:44
Odpovědět  All

Dnes jste to vše výborně a podrobně vypověděl. Doufám, že nám ta konverzace ještě nějakou chvíli vydrží. Já to říkám stále, že do těch sajrajtů museli něco strčit, co ovlivňuje vědomí, jinak totiž není možný obrat tolika lidí. Divný prostě byl ten obrovský nátlak, to musí být do pr- dele divné i tomu největšímu hňupovi. To ruské přísloví, Je lépe zemřít ve stoje než žít na kolenou. Ono nás to bude možná čekat, ale já se těm škůdcům zemským nepoddám, na to se znám moc dobře, život v otroctví s okovy by pro mne nebyl. Zdravím vás všechny přátelé.

Tomas
25. 5. 2022 16:25
Odpovědět  Pavel

Díky, potvrzuji stejné odhodlání, rozpoložení mysli a zdravím též.

rony
25. 5. 2022 12:48
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Rizor
25. 5. 2022 14:50
Ohodnotit příspěvek :
     

“také vysvětlil, proč avizovaný kolaps na Ukrajině a v Evropě nastane dříve, než se očekávalo
A kde to vysvetlil?

All
25. 5. 2022 16:24
Odpovědět  Rizor

V informaci,že kolaps ukrajiny a evropy nábírá rychlejší a rychlejší otáčky tzv, ,,stachanovským tempem”,neustále zrychlují,překonávaje samy sebe,co den,to nový rekord. ( Zároveň se tímto tempem zabývá i vakcinační terorismus,už nyní ví,jaká morová rána přijde na podzim v mnoha mutacích ,,opičích neštovic”,kdy lidé teprve od podzimu poznají,kolik druhů opic existuje,kolik zvířat,ptáků a hmyzu,včetně komárů.Po názvech od již.polu přichází opět zoo variace a bude strašnější a horší tím více,o co se přibližuje pád evropy s podporou nacistů)