politika

Izrael byl před zraky všech zbaven svého geopolitického panenství 

The Cradle: USA neúspěšně usilují o to, aby Írán umožnil „symbolický úder“ Izraele

Washington použil diplomatické kanály, aby požádal Teherán, aby neodpovídal na izraelský úder, což by Tel Avivu umožnilo „zachovat si tvář“ po masivním odvetném útoku zahájeném Íránem.

Íránský vojenský bezpečnostní činitel exkluzivně pro The Cradle prozradil, že USA kontaktovaly islámskou republiku a požádaly, aby Írán umožnil Izraeli „symbolický úder, aby si zachránil tvář“ po odvetné palbě íránských dronů a raket tento víkend.

“Írán obdržel zprávy od zprostředkovatelů, aby umožnil režimu provést symbolický úder, aby si zachránil tvář, a požádali Írán, aby nereagoval,” prozradil zdroj, který mluvil pod podmínkou anonymity pro The Cradle.

Dodal, že Teherán „rozhodně odmítl“ návrh předložený zprostředkovateli a zopakoval varování, že jakýkoli izraelský útok na íránské území se setká s rozhodnou a okamžitou reakcí.

Odpověď byla doručena přímo švýcarskému vyslanci v Teheránu úředníky ze Sboru islámských revolučních gard (IRGC), nikoli z íránského ministerstva zahraničí.

Podle zdroje The Cradle bylo cílem rozhodnutí IRGC „poslat vážné varování Spojeným státům“.

Írán úspěšně ztrapnil všechny integrované radarové sítě a protiraketové systémy USA a [izraelského] režimu. USA dokonce aktivovaly své zaparkované satelity nad regionem, aby zajistily maximální ochranu, a žalostně selhaly,“ dodal íránský vojenský představitel.

Odhalení přichází v době, kdy představitelé americké obrany řekli západním médiím, že očekávají „omezenou reakci“ Izraele proti Íránu, která se údajně zaměří na cíle mimo íránské území.

Američtí představitelé nicméně zdůraznili, že Tel Aviv neinformoval Pentagon o „konečném rozhodnutí“, protože diskuse v rámci roztříštěného izraelského válečného kabinetu pokračují.

“USA se nehodlají podílet na vojenské reakci,” potvrdili. Očekávají však, že Izrael bude Washington o plánech reakce předem informovat. 

Izrael veřejně přísahal, že tento víkend odpoví na íránskou operaci, při níž Islámská republika odpálila stovky dronů, balistických a řízených střel jako odvetu za izraelské bombardování íránského konzulátu v Damašku.

Toto vypuštění tolika raket, řízených střel a dronů na izraelské území se setká s odezvou,“ řekl v neděli náčelník generálního štábu izraelské armády generálporučík Herzi Halevi z letecké základny Nevatim v jižním Izraeli, která byla jedním ze tří vojenských cílů úspěšně zasažených íránskou palbou.

Náměstek íránského ministra zahraničí Ali Bagheri Kani v pondělí večer pro státní televizi řekl, že odpověď Teheránu na jakoukoli izraelskou odvetu přijde „během několika sekund, protože Írán nebude čekat dalších 12 dní na odpověď“.

https://aftershock.news/?q=node/1368559
EXCLUSIVE: US makes failed bid for Iran to allow ‘symbolic strike’ by Israel

Jen malé upřesnění o íránském útoku na zemi zaslíbenou – řada médií i čtenářů byla nadšená z toho, že prý útok Teheránu nedosáhl žádného cíle. Jako – sestřelili všechno, Američané a všichni ostatní jsou skvělí a Íránci jsou trapní, mírně řečeno.

Dovolte mi, abych něco objasnil. Útok nesledoval cíl zničit vše, co Izraelci mají. O tom to vůbec není. Poprvé od roku 1967 byl Izrael před zraky všech metodicky zbaven svého geopolitického panenství – nemluvíme o výměně úderů jako takových, ale o samotné možnosti tyto údery beztrestně provést.

Stalo se to – a ačkoliv v Tel Avivu říkají, že Teherán bude tvrdě potrestán, všichni velmi dobře chápou, že obraz Izraele byl nenapravitelně poškozen. A dokonce ani atomová bomba v reakci svržená na Írán nepomůže – mají své jaderné laboratoře celý kilometr pod zemí. Ale pokud bude bomba shozena, pak bude zánik Izraele velmi rychlý a příkladný. Pokud lze bombardovat jadernými zbraněmi Írán, pak můžou bombardovat všechny ostatní Araby – a Blízký východ to za žádných okolností nedovolí.

Další zásadní faktor: Írán tímto útokem upevnil svou reputaci vůdce regionu, nehledě na nafouklé tváře sultána Erdogana. To je také boj, ale o vliv v jedné z nejvýznamnějších oblastí světa – a Írán tento boj vyhrál jediným útokem. A to je důležité, protože panturkický projekt je pro mnohé jako rybí kost v krku – nyní Ankara potřebuje akce srovnatelného rozsahu, aby vrátila pochybovače na svou stranu. Mimochodem zrovna tak Ázerbájdžán.

No, a o rozsahu. Druhá reakce Íránu, pokud se něco stane, počítá s náletem 5 tisíc bezpilotních letounů a asi dvou tisíc balistických střel – tedy přesně tolik, aby jednou provždy svrhli Železnou kupoli. Včetně úderu do jádra izraelské protivzdušné a protiraketové obrany – poté už bude možné hovořit o jejich kompletní „renovaci“. A to je dar Hizballáhu, Hamásu a Hútíům zároveň – a mezinárodní koalice vedená Spojenými státy nemá schopnost zachytit vše, co Peršané pošlou na známou adresu. https://dzen.ru/a/Zh5MF9vBQwrZQdVs

Írán oznámil, že pro něj byla operace provedena a dokončena, záležitost je uzavřena.

Zde je doslovný citát z prohlášení jejich zástupců v OSN:

Po útoku v Damašku jsme reagovali v souladu s článkem 51 Charty OSN (v sebeobraně). Záležitost je vyřešena, ale izraelský režim může udělat další chybu, a pak bude reakce Íránu mnohem tvrdší. Jde o konflikt mezi Íránem a izraelským režimem, USA si musí držet odstup. Země v regionu byly Íránem varovány diplomatickou cestou ještě před zahájením operace.

Írán zjevně nereagoval tak, jak mohl, ani ne na cíle, na které mohl.

Írán nechce rozdmýchávat konflikt. A dělá správnou věc. Ale ne všechno závisí na něm: Izrael se zakousl do udidla a zjevně nemá v úmyslu zastavit.

Dosud nikdo neriskoval přímý útok na Izrael. Teherán to dokázal. Tel Aviv si může tvrdit jak chce, že 99 % vzdušných cílů bylo sestřeleno. Podle všeho toho sestřelili opravdu hodně. Online jsou však dostupné záběry íránských raket přilétajících do oblasti základny izraelského letectva v Negevu.

Ale na tom nezáleží. Írán ukázal, že na Izrael je již možné beztrestně zaútočit. A nic se nestane.

Ano, na íránskou odpověď přijde izraelská odpověď. Ale co může Tel Aviv dělat? Odpálit úspěšně raketu nebo spáchat další teroristický útok na perském území? Všichni v regionu Blízkého východu jsou na to již zvyklí. Nejsou ale zvyklí na přímé útoky na Izrael.

Íránský útok na Izrael zahnal Netanjahua do zugzwangu

Úžasná situace: téměř celý svět vyzývá Izrael, aby nereagoval na íránský úder, protože to byla reakce na útok na íránský konzulát v Damašku, a zároveň všichni diskutují o pravděpodobných scénářích izraelské reakce.

Zaútočí Izrael v příštích dnech na íránské území, nebo dá přednost odvetě proti íránským spojencům v Libanonu? Otázka je na místě. V případě úderu na Írán bude následovat odvetný úder, který, jak slibují v Teheránu, bude řádově silnější než útok ze 14. dubna. Pokud ho Izrael a jeho spojenci nedokážou odrazit jako tuto neděli, začne nekontrolovatelná eskalace a může dojít až k použití jaderných zbraní židovským státem.

Tento scénář nevyhovuje téměř nikomu – kromě jestřábů ve Spojených státech a Izraeli.

Co se bude dít?

Dojde k nástupu nové reality na Blízkém východě obecně a v situaci Izraele obzvláště. Tato nová realita ve skutečnosti nastala již 7. října loňského roku, ale proces jejího formování skončil 14. dubna.

Po zahájení operace v pásmu Gazy vsadil Izrael vše na rychlé vítězství – a za šest měsíců nebyl schopen porazit Hamás ani vytlačit Palestince.

Když bylo zřejmé, že vše směřuje do slepé uličky Netanjahu se 1. dubna uchýlil k provokaci – k útoku na íránský konzulát v Damašku, který vedl ke smrti íránských generálů a měl vyvolat eskalaci konfliktu, tedy donutit Teherán k útoku na Izrael (přinejmenším z území Libanonu či Sýrie), načež by Netanjahu požadoval americkou intervenci a podporu v operaci proti libanonskému Hizballáhu a zároveň podporu pro pokračování operace v Gaze. Bidenovu administrativu však tak primitivním způsobem neoklamal: Washington jasně pochopil význam Netanjahuových provokací.

V důsledku toho Írán provedl demonstrativní útok na Izrael a Spojené státy odmítly podpořit Netanjahuův odvetný útok proti Íránu. A nejen pokud jde o Írán – nebude ani americká pomoc při útoku na Libanon a bez ní se Netanjahu neodváží provádět operace.

Izraelský premiér se ocitl ve slepé uličce – přesněji v jakémsi zugzwangu, kdy každý jeho další mocenský tah by zhoršoval jeho postavení (a postavení Izraele). Je nemožné zaútočit na Írán, je nemožné zaútočit na Libanon (a vstoupit do války s řádově silnějším nepřítelem než Hamás) a ještě obtížnější je pokračovat v operaci v Gaze. Slíbená ofenziva na Rafah – odříznutí sektoru od hranice s Egyptem – nejenže bude velmi krvavá pro IDF (izraelská armáda), ale povede také k obrovským ztrátám mezi Palestinci, což definitivně, v očích téměř celého světa, ukáže Izrael jako zemi prosazující politiku genocidy.

Navzdory tomu se Netanjahu s největší pravděpodobností ještě pokusí zaútočit na Rafah – pokud se mu ovšem podaří udržet ve svém křesle. Po úderu Íránu může Washington zesílit úsilí o nahrazení Netanjahua, protože izraelská politická elita stále více vypadá jako sklenice s pavouky.

Příměří v této sklenici je možné jen do té doby, pokud většina z nich věří, že bude možné Gazu „přeformátovat“, tedy zničit Hamás, rozdělit sektor na dvě části a odtrhnout od něj kus území. Jakmile převládne pochopení, že to nelze uskutečnit začne tradiční hledání obětního beránka a administrativa Bidena bude schopna provést kombinaci nahrazení Netanjahua a přinucení Izraele k míru. Přesněji řečeno, hledat možnosti, jak se dostat ze slepé uličky, do které se Izrael v Gaze dostal.

To ale novou realitu nezruší, protože se týká celé situace na Blízkém východě. První přímý úder v historii na Izrael z území jedné z nejsilnějších muslimských zemí v regionu (po válce v roce 1973 došlo pouze k jednorázovému úderu Iráku v roce 1991, ale to bylo v jiné geopolitické realitě a byl spojen se zahájením americké operace proti Iráku Pouštní bouře) vytváří pro Izrael zcela novou situaci.

Od nynějška proti němu stojí nejen Palestinci, libanonský Hizballáh, zničený Jemen a Sýrie – partneři a spojenci Íránu, ale i Islámská republika.

Tabu týkající se přímých útoků z íránského území bylo zrušeno – a samotný Izrael pro to udělal vše co mohl. Desítky let teroristických útoků a vražd íránských vojenských představitelů a jaderných vědců na území Íránu a dalších zemí regionu, raketové útoky na Íránce v Sýrii a další provokace nakonec přivedly situaci na novou úroveň. Írán se již nebude omezovat na nepřímé reakce na izraelské údery a Izrael s tím bude muset žít.

Ano, americký (a obecněji západní) deštník je schopen chránit židovský stát, ale pouze prozatím. Celkový poměr sil v regionu a ve světě se mění a ne ve prospěch Spojených států a Izraele, ale izraelské elity se nadále chovají, jako by jim bylo vše dovoleno.

Je to pocit beztrestnosti, který vedl k pokusu “vyčistit” Gazu od Palestinců – a také umožňuje izraelským úřadům (a opozici) ignorovat všechny výzvy ke spravedlivému řešení palestinské otázky, tedy blokovat všechny plány na vytvoření nezávislého palestinského státu a vyřešení otázky Jeruzaléma.

Nyní tento pocit beztrestnosti mizí a příležitostí k provokacím bude stále méně a méně. Pokud chce Izrael přežít jako stát židovského národa, musí udělat víc než jen nahradit Netanjahua. Je potřeba přiznat nástup nové reality a změnit se, přizpůsobit se – dát Palestincům možnost žít. Jinou možnost Izrael nemá: pokusy nadále ignorovat realitu skončí katastrofálně.

Petr Akopov

https://1url.cz/sumLs

sdílet na

48 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
17. 4. 2024 01:40
Ohodnotit příspěvek :
     

kolik musí ještě zemřít Slovanů, než se zbaví válečných agresorů …..?!?

Jaris
17. 4. 2024 05:31
Odpovědět  ijn

Tolik, nez Slovane reknou ‘dost’ a zacnou likvidovat sve prozidacke vlady. To se tyka nejen Ukrajiny, ale i Ruska. Zminovat fasisticko zidackou vladu CR snad nemusim. Tu zidaci ukradli hned po r.1989. Spousty zidackych hnupu se vratila z exilu do Ceskoslovenska, protoze ucitila vuni penez a prilezitosti, ktere jim v socialismu byly nedostupne.

ijn
17. 4. 2024 09:05
Odpovědět  Jaris

…..1000% pravda, kdo poznal a vyhodnotil krvelačnost, lstivost, touhu po mstě, pokrytectví jako vrozené vady tohoto etnika, dá za pravdu, zbavte se jich, ale oni NÁM vládnou, TAK ZKÁZA JE JISTÁ!!! Za zisk z vakcín i lidstvo vyhubí!!!!!!!!!!!!!

Gales
17. 4. 2024 12:08
Odpovědět  ijn

Lidi si platí vlastní zkázu. Geniálně vymyšleno. Něco na způsob ČT kdy si goebbelsslinty musíme sami financovat.

Vlastimil Čech
17. 4. 2024 16:56
Odpovědět  Gales

Bingo! Dobře řečeno, pane Galesi!

Ladislav 💤
17. 4. 2024 05:36
Odpovědět  ijn

On si každý myslí, že kdyby náhodou porazili Rusko, že se to dalších Slovanů netyká.
Všechny Slovany bez vyjímky mají zlikvidovat!! To hlásal už i Hitler!
Takže smrt západním fasistům bez vyjímky!

me2d44
17. 4. 2024 06:55
Odpovědět  Ladislav 💤

Hitler nebyl první – i Marx s Engelsem (nevím, komu z nich to přiznat) ve svých dílech Slovany pohrdali, ale vzniklo to ještě dřív. Naše hrdé “Slovan” se v Angličtině bere jako “Slave”=”otrok”, “podřízený”, a tak s námi anglosasi jednají už od nepaměti! A bohužel, vzhledem k tomu, že jsme dovolili vychovávat naši mládež podle jejich osnov, tak se mládež ke Slovanství nehlásí a než by se pořádně učila ČESKY, raději žvatlá špatnou Angličtinou, jen aby je nikdo nespojoval s nějakými Slovany! A pojmy “národ” a “vlast” jsou pro ně sprostá slova!

Frank1
17. 4. 2024 08:56
Odpovědět  me2d44

Vsak se to brzy zmeni az se zapad propadne do bezvyznamnosti. To vyvola u chytrejsich aha efekt. U tech blbych to nevyvola nic.

Monty
20. 4. 2024 06:44
Odpovědět  ijn

Budeme si muset vzpomenout na ..defenestraci a uplatnit ji v praxi ! Politik dělá jen to ,co mu lid dovolí !

Ladislav 💤
17. 4. 2024 05:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Už tohle četl ten vypatlanec a flanďák Bartošek? Jak se naparuje na PL! Bravo hrdí Íránci! 🇮🇷

Pijack
17. 4. 2024 07:03
Odpovědět  Ladislav 💤

Bartošek se nápadně podobá mužskému penisu. Jeho lebka má identický tvar jako žalud. Je to prostě č*rák v lidské velikosti 🙂

Slovan
17. 4. 2024 07:50
Odpovědět  Pijack

Zapoj fantazii, já to udělal a ta by mu sekla SS uniforma.

marie
17. 4. 2024 08:24
Odpovědět  Slovan

On hlavně má takovou fašistickou dikci. Šmejd jeden.

marie
17. 4. 2024 08:16
Odpovědět  Pijack

Bartošek je takový sexuální typ. Vypadá jak č.rák.

Ladislav 💤
17. 4. 2024 11:58
Odpovědět  Pijack

👍👍👍

Slovan
17. 4. 2024 07:49
Odpovědět  Ladislav 💤

Ta flanďácká swyně je rozhodně v hledáčku mé TOP 10. Neskutečný darebák. A zlý.

Pijack
17. 4. 2024 07:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Teda nepatří to sem, ale tak trochu to souvisí – Vildumetzová se vyjádřila ke zprávě, že se měl střelec z fakulty léčit u psychiatra. „Považuji za absolutně neskutečné, že byl střelci vydán zbrojní průkaz i přesto, že navštěvoval tuto odbornou péči,“ zdůraznila.

A co se paninka diví? Copak ten (CIA), kdo masakr naplánoval, použije k němu střelce duševně zdravého? Sotva by někoho vyrovnaného našel. K takové akci použije právě nějakého cvoka, protože je snadně zmanipulovatelný. Já osobně, kdybych si najal vraha, tak právě proto, že se po činu zastřelí. A co si na zastřeleném sebevrahovi pak vezme kriminálka za informace? Dokonale za sebou zametl. Takhle to dělá organizace, nikoliv samotný střelec. Proto říkám – tento masakr nese všechny znaky organizace někoho na pozadí.

Slovan
17. 4. 2024 07:55
Odpovědět  Pijack

Pijacku, kdoví jak to bylo? Vždyť co z toho případu známe, tedy veřejnost. A proč by to i ten “blázen” dělal, proč? No a i kdyby, tak zase, kdoví kdo byl na protější střeše a chlapcovi pomohl se zasebevraždit. Si vem, nic nám neřekli a to ticho okolo toho.

Pijack
17. 4. 2024 09:21
Odpovědět  Slovan

Proto jsem dospěl k názoru, že byl navedený, řízený a použitý.

Tupý hulvát
17. 4. 2024 09:30
Odpovědět  Slovan

Blázen něco dělá proto,ŽE JE BLÁZEN.

katango
17. 4. 2024 10:52
Odpovědět  Tupý hulvát

Ó nikoli. Jejich činy jsou vysoce racionální. Jen vycházejí z nesprávných premis.

Co byste dělal, pokud byste byl nevývratně přesvědčen, že vaše matka má v hlavě strojek, který jí škodí a chce ji usmrtit? Pokusil byste se ho vyndat. Pravda, bylo by po matce. Ale to byste předem nedomyslel. Takový případ jsem znala, nevymýšlím si.

ijn
17. 4. 2024 09:36
Odpovědět  Slovan

nebyla to tragická akce služeb?!? dlouho v zásobníku akcí připravená,….. s prohnilou justicí pokrytá, …. pro moc a slávu nechá udělat cizák z Rakouska několik mrtvol!!!!!!!!

Slovan
17. 4. 2024 09:45
Odpovědět  ijn

Pánové souhlas. 👍🙋‍♂️

Mike
17. 4. 2024 12:44
Odpovědět  Slovan

Ale řekli, řekli toho hodně. On šéf CIA nepřijel pochválit naše čučkaře, ale pořádně je zje:bat, protože celá akce měla “prokazatelně” ukázat na Rusko. Už jen to, jak to bylo veřejnosti předkládáno – x verzí, jedna blbější než druhá nápadně připomíná idiotské povídačky kolem Vrbětic – to taky měli být Rusové, kteří mimichodem jako jediní na světě mohou klidně snídat novičok, aby ho pak podle holyúdského scénáře použili na likvidaci pimperialistických agentů. James Bond hadra.

Ladislav 💤
17. 4. 2024 11:59
Odpovědět  Pijack

👍👍👍ano, vše bylo plánováno a vím odkud!

Jiří
17. 4. 2024 07:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Izrael chce být vymazán jako statní útvar. Vždyť nemá v okolí žádné přátelské státy a až začne konec ,tak si okolní státy taky přisadí.

Slovan
17. 4. 2024 08:02
Odpovědět  Jiří

Ten stoletý kmet to přece před pár lety řekl, že Izrael do deseti let nebude existovat. Voni rádi plánují a pak se tváří strašně chytře jak to předpověděli. Já tam vidím zase kulišárnu.

Helena
17. 4. 2024 10:54
Odpovědět  Jiří

Izrael je dítě USA, Židi žijí převážně v USA, Anglii a porůznu po světě, ale těch opravdu “Ž” je málo. Zato židovovce v Izraeli končí rychle: 0 zisku z turistiky, 0 zisku z vývozu, 0 zisku z výroby – do země, kde je to napěchované USAterorismem turista nepojede, nikdo tam nebude nic dovážet ani vyvážet, neb to vede pouze přes nepřátelská území-kterými je doslova obklopen. USA jsou ve smrtelné křeči a Izrael neudrží, Izrael to má spočítané, skončí přesně jako ukradina. Arabové jen čekají na vhodný okamžik.

Jaris
19. 4. 2024 09:55
Odpovědět  Helena

USA a Izrael jsou spojene nadoby. Proto JewSA nenecha Izrael padnout a naopak, mezinarodni zidovstvo se postara, aby USA bylo stale hegemonem a dolar byl mezinarodni a nejdulezitejsi menou. Jak je videt v mnoha pripadech, kdy uz to vypadalo, ze dolar uzu uz krachne, tak se ukazalo, ze penize pro Ameriku nejsou problem, protoze si je sami mohou legalne natisknout v jakemkoliv mnozstvi.
V pripade, ze se prezidentem stane zidumil trumpeta, ma teroristicky Izrael vyhrano a Palestinci budou zapomenuti.

Frank1
17. 4. 2024 08:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Aby si zlocinec Izrael zachoval tvar? Zlocinec nema tvar, je to zlocinec! USA jsou take zlocinec! Prolhana, teroristicka a zakerna banda uchylu.

Frank1
17. 4. 2024 08:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Iran telefonoval s V. Putinem. Putin uz drive rekl, ze Iran je spojenec. To bylo varovani pro chazary v Izraeli i v USA. Uvidime, jaka bude cena spojenectvi.

Pijack
17. 4. 2024 09:28
Odpovědět  Frank1

Američané nemají přítele. Američané mají jen “spojence” a své zájmy. Tak proradnou zemi svět ještě nepoznal. Zrovna to poznali i Ukrajinci. USA měli na Ukrajině zájmy a když poznali, že je nezachrání, tak použité Ukrajince prostě zradili. Ukrajincům to patří, protože jsou hloupí a neumí tuhle zradu rozeznat od “neplnění dohod” dřív, než k ní dojde. Stejně dopadneme i my, hned jak se to Američanům bude hodit do krámu. My jsme měli přátele a dobrovolně jsme se jich vzdali. Jsme jak Anglosaské svině.

Slovan
17. 4. 2024 09:48
Odpovědět  Pijack

Nejhorší pro nás co to vidíme jinak, že se s nimi vezeme a jak to rozdělit, když volby jsou k 💩.

Pavel z Moravy.
17. 4. 2024 10:10
Odpovědět  Slovan

Je to jednoduché. Sleduj tvory kolem sebe, ať mladé či staré a z jejich řeči a skutků pochopíš, že jsme v dupě. Co se zde zaselo, to se i sklidí. A to hýřím ještě optimismem, co teprve kdyby se ze mně stal pesouš. Uvař si dobré jídlo, dej si dobrý mok, projdi se po své haciendě, pochval si své dílo a nech to běžet. Jako opťouš říkám, že se to tady již blíží ke svému závěru. A bude to řacha. Tak se opatruj.

Slovan
17. 4. 2024 10:45
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Však to dělám, užívám si dobrého jídla (nó složení neznám), ale zkrátka jím co mě chutná, i zákuseček ke kávě si občas koupím. No nedej si takového mrzáka za čtyřicet kč. Nejlepší na závěr a k večeru si poleji zobáček pivínkem a sleduji zahnutý zobáky atd. Taky jsem se dal na zahradničení. Sice mě všichni nadávají ale já je mám v dupě.

katango
17. 4. 2024 10:59
Odpovědět  Slovan

Zahradničení nemá chybu. Už když zasejete, doma či venku, čekáte, až to začne klíčit, pak ta radost, když se klíčky objeví, když vyrostou rostlinky, v ideálním případě když pak rozkvetou a případně přinesou plody…to je nádhera.

Vyžívám se i v domácím pěstování, Jeden ne zrovna malý prosklený roh obýváku jsem proměnila na skleník, kytky jsou všude možně, teda tam, kde nejsou knihy. Máme opravdu rozsáhlou knihovnu – náš byt je kombinací veřejné knihovny a skleníku. Považuju ho za velice útulný.

Vlastimil Čech
17. 4. 2024 17:07
Odpovědět  katango

Skvělá kombinace!!! Gratuluju! He, he, he….

Slovan
17. 4. 2024 19:37
Odpovědět  katango

No a to je právě paní doktorko ten můj osud, ať sem zasadil venku nebo doma, vždycinky z toho něco vylezlo, stoprocentní vzklíčivost, to je asi tou moji vodou.Ale kdo se má pak o to starat. 😊

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
17. 4. 2024 19:50
Odpovědět  Slovan

Že ty tu sázíš ty sádrový trpajzlíky? Asi ti do tý vody nach…em!

Pavel z Moravy.
17. 4. 2024 11:00
Odpovědět  Slovan

No když ještě žena pracovala, tak žena co u nich dělala účetní byla i se svými dcerunkami prý úplně na šlupky, když jí manžel, který dosáhl důchodového věku odmítnul pracovat dál. Prý je lenoch lenošná. Ženuška i 3 dcerunky ho proklínaly, že je nezodpovědný a nechce jim dále vydělávat na jejich požitky. Tatík se sbalil, odebral se na chatu, na jejich nářky se vybodl a řekl, že si bude užívat. To prý bylo nářků. Teď už je po smrti, ale doufám, že si ještě trochu užil. Jsou ty baby ale některé mrchy. Dnes se líhnou jak komáři po potopě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
17. 4. 2024 13:00
Odpovědět  Pavel z Moravy.

U nás to bylo obráceně. Manžel dosáhnuv důchodového věku i nadále pracoval, já jsem chtěla, aby skončil, protože jsem viděla, že ho to vyčerpává. Nakonec skončil poté, co jeho o rok starší bratr náhle zemřel a došlo mu, že z života by chtěl ještě něco mít.

Pavel
17. 4. 2024 16:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

no jo to je tím špatným výcvikem lidi jsou jako psi pokud je necháte zdivočet a zvlčet je to ztracený jsou prostě zkažený jediná možnost nechat je utratit – ano to je nadsázka psa přece nemohu nechat utratit

Slovan
17. 4. 2024 19:41
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavlíku, je to hadí plémě, děs, pryč od nich. 😈😈

EvaK
17. 4. 2024 19:45
Odpovědět  Pavel z Moravy.

A já jsem zase nadávala, že nebožtík nešel do předčasného důchodu. Nikde ho do práce nevzali, tak byl na podpoře, pak jsem ho živila já, bo nikdo neměl zájem ani o hlídače, přitom si rekvalifikaci v 62 letech udělal.
Jediný výsledek počítání korunek bylo, že 3 měsíce po nástupu na starobní důchod dostal infarkt, ten přežil i díky letecké záchranné službě.
A nejsem sama, kdo přišel o chlapa, bo o šedesátileté není zájem (loni mě v 61 letech také kopli do zadele). Sousedovi sebrali částečný invalidní důchod a ani se důchodu nedožil.
Takže tyhlety kecy jaké jsou ty ženské mrchy si nechte od cesty. Ženská byla i vaše matka.

Slovan
17. 4. 2024 20:04
Odpovědět  EvaK

….inu i bo babi byla ženská. On Pavel to zle nemyslel, čistě věcná……

Vlastimil Čech
17. 4. 2024 17:05
Odpovědět  Pijack

Ukrajinci nejsou hloupí, Ukrajinci jsou lidi jako my. Taky se nechali (jako my) dirigovat tím plemenem, které je lépa nejmenovat. Jaké rasy je Šulinopianista-kokainista? Porošenko? a další a další? A na západě dnešní Ukrajiny-v Haliči je těch obřezaných až černo…Ale to NEJSOU Ukrajinci…

17. 4. 2024 13:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Izrael je jen klín…v Arabském světě…
Nic…které bez zásobování nepřežije…
Ještě dvě tři vlny dronů…
A je bez PVO…
Pak už si to s nima Palestinci vyřídí…

Frank1
18. 4. 2024 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Uplne blbej nazev clanku.
Izrael neni nic bez USA a sionistu v Londyne. Je to pouha loutka. Jeho obyvatele jsou v tom nevinne. Mluvim o jeho vedeni.