politika

The Telegraph: Západ se musí připravit na ponížení

Protiofenzíva Ukrajiny se zastavuje. Západ se musí připravit na ponížení.

Ofenzíva jednotek kyjevského režimu se dostala do slepé uličky, západní státy, které poskytují pomoc kyjevské straně, se musí připravit na ponížení.

Vojenský expert, britský armádní plukovník Richard Kemp o tom píše ve svém materiálu pro The Telegraph.  Domnívá se, že prakticky neexistují vyhlídky na další pomoc Kyjevu.

„Ukrajinská protiofenzíva je ve slepé uličce. Západ se musí připravit na ponížení,“ řekl britský důstojník.

Poukázal na to, že západní země poskytly Kyjevu velkou vojenskou pomoc, ale ukrajinské ozbrojené síly nebyly schopny dosáhnout požadovaného výsledku.

Na tomto pozadí si je expert jistý, že další pokračování konfliktu už nebude ku prospěchu jak samotné Ukrajině, tak zemím Severoatlantické aliance.

„Ukrajině se krátí čas. Po 18 měsících války už není otázkou, zda západní aliance zakolísá, ale kdy,” – řekl Richard Kemp.

Pokud si Putin zachování nové regiony, povede to k ponížení Západu, napsal britský plukovník ve výslužbě Richard Kemp v článku pro Telegraph.

“To by samozřejmě byla katastrofa pro Ukrajinu, stejně jako porážka pro NATO. Pro Putina by to bylo vítězství,” napsal Kemp.

Poznamenal, že zachování čtyř nových regionů Ruska navždy uzavře cestu Ukrajiny do NATO a „ponížený Západ“ se bude muset uchýlit ke strategii omezení škod.

Již dříve EADaily informoval, že vedení kyjevského režimu je připraveno vyhlásit válku Rusku, aby zabránilo západním partnerům „odskočit“ od ukrajinského tématu.

Kancelář prezidenta Ukrajiny začala projednávat otázku vyhlášení války Ruské federaci, aby západní partneři nemohli „odskočit“ od ukrajinského tématu.

Jak uvádí ukrajinský telegramový kanál „Resident“ s odkazem na informovaný zdroj, V Kyjevě byla v posledním měsíci pozorována zvláštní intenzita diskuse na toto téma.

Zdroj vysvětlil, že tento tah je pro Zelenského posledním krokem na cestě ke zvýšení sázky na eskalaci konfliktu a může být učiněn jako reakce na tlak Západu na kyjevský režim.

Kyjev očekává, že pokud bude vyhlášena válka Rusku, americký prezident Joe Biden již nebude moci omezit finanční a vojenskou pomoc Ukrajině před začátkem své prezidentské kampaně.

Sám Zelenskij tuto informaci nepřímo potvrdil ve svém rozhovoru pro britskou publikaci The Economist, z kterého vyplývá, že prezident Ukrajiny se připravuje na dlouhý vojenský konflikt. Připustil, že se hodlá ekonomiku země zcela převést na válečný základ.

Jak uvedl EADaily, šéf kyjevského režimu herec s ostrým citem pro své publikum, zaznamenal u některých svých partnerů změnu nálady „podporovat Ukrajinu tak dlouho, jak bude potřeba“. 

A nyní, aby si udržel úroveň současné západní podpory, je připraven vyhlásit Rusku válku.

https://1url.cz/juHnh

sdílet na

45 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
12. 9. 2023 00:56
Ohodnotit příspěvek :
     

UPŘÍMNĚ DĚKUJI

administraci Pokecu za zpětnavrácení češtiny 

tupý hulvát
12. 9. 2023 08:03

Mě tedy typicky české “Read More” nikam nezmizelo.

PremekJ
12. 9. 2023 17:01
Odpovědět  tupý hulvát

Mně ano. Každému co jeho jest.

Mike
12. 9. 2023 06:12
Ohodnotit příspěvek :
     

“…aby si udržel úroveň současné západní podpory, je připraven vyhlásit Rusku válku.” Aha, takže nejde o území, ale o západní podporu, čili prachy nebo zbraně, který snadno přeprodá na černým trhu. Nakonec, proč mně tento imbecilní žid, kterej chce dopadnout jako Áda, nepřekvapuje. Vlastně jde zase jenom o ty prachy.

Autor
12. 9. 2023 09:58
Odpovědět  Mike

Jde – přesněji řečeno – o to, aby měli co rozkrádat. To není žádné tajemství, ale už méně lidí ví, že korupce v USA a speciálně ve zbrojním průmyslu je obrovská. A to taková, že podniky nechtějí vyrábět zbraně sériově, ale mnohem lepší je pro ně zbraně vyvíjet! To totiž znamená relativně malé náklady nejen na suroviny, možnost dostávat přímé bohaté dotace ze státního rozpočtu (viz osudy F35, či nových lodí pro US Navy atd.). Když začnou vyrábět zbraně, tak se “najednou zjistí”, že ceny budou vyšší, než se “předpokládalo”, kvalita bývá často nižší a doby dodání jsou “kosmické”. Ostatně to jsou všechny ty problémy se zbraněmi a vybavením pro Ukrajinu. Původně si podle “našich” představ mělo Rusko sednou na zadek a oddaně se nechat rozparcelovat.
Mimochodem, zrovna jsem četl o problémech carské armády během První sv. války, kdy ruští výrobci – kapitalisté, podnikatelé – mnohonásobně navýšili cenu vší své výroby pro armádu (platy zůstávaly – jako obvykle – na téměř stejné úrovni). Mnohonásobně. A i v Rusku jsou lidé, kteří dodnes tvrdí, že by tenkrát Ruské impérium zvítězilo, kdyby nebylo těch dvou revolucí. Krutý omyl.

Noobody
12. 9. 2023 13:51
Odpovědět  Peter 008

Prosím sdělte zdroj Vašich info o ekonomicko – průmyslovém ne/potencionálu Carského ruska za 1.SV.
Já si prostudoval Zubova: “Dějiny Ruska 20.stol” a tam v 1. dílu píše něco úplně jiného. Tentýž autor podává v knize “Rusko 1917 – KATASTROFA” přednášky o situaci v Carském Rusku a událostech předcházejících VŘSR. Cituje britského voj. ataché v Petrohradě plk. KNOXE, který uvádí, že Rusko bylo vojensky a materiálně dokonale připravenou na plánovanou společnou ofenzivu zemí Trojdohody v dubnu 1917 proti vojskům centrálních mocností. Že se na sjezdu Ruských průmyslníků v květnu 1915 podařilo dohodnout vznik “Výborů válečného průmyslu”, a díky nim rozjet racionální výrobu zbraní a munice, že týl dodával dostatek potravin a zásob, takže vojska již netrpěla nedostatkem jako v r. 15.
Z jeho knihy “With the Russian Army,1914 – 17”: “Zásoby zbraní, střeliva a techniky byly větší než před mobilizací a mnohem větší než v r. 1915 a 1916.” “Není pochyb, že kdyby se nerozpadla tkáň národa v týlu, Ruská armáda by v bojích roku 1917 získala nové vavříny vítězství. Se vší pravděpodobností by na protivníka útpočila takovou silou, že by spojenci mohli do konce roku 1917 dosáhnout vítězství.”

Noobody
12. 9. 2023 14:03
Odpovědět  Noobody

Ministr ozbrojených sil GB Winston Churchill tehdy napsal: “Z vojenského hlediska nebylo nic, co by bránilo, aby se rok 1917 stak rokem definitivníh triumfu spojenců a aby se Rusku dostalo kompenzací za nesmírné prožité utrpení.”

Únorová revoluce, sesazení Cara Mikuláše II (jeho úprk od státnické odpovědnosti), nástup prozatímní vlády, tahanice o moc, defétistická bolševická agitace ve prospěch Wilhelmovského Císařství uvedly Rusko do stádia všeobecného chaosu a anarchie. Převládl zájem na míru za jakoukoli cenu, protože mužik měl vztah pouze ke svému chozjajstvu a max. občině, ale ztrátou nejvyšší autority ztratil i zájem o vlastenectví. To mu bylo rázem naprosto cizí.

Boomer
12. 9. 2023 14:40
Odpovědět  Noobody

.. no, tímhle zbožňovatele socialistického pohledu na svět a historii nepotěšíte. Mezi vrcholy lidského snažení podle nich patří leninská ekonomická politika NEP (Новая экономическая политика) a vůbec je netrápí, že to byly jen vykradené Stolypinovy reformy.
Kdepak ňákej Stolypin či jak se ten kapoň jmenoval.. výhradně jen Lenin a Stalin, tatíčkové národa, vyvedli porobený lid ze staletého hladomoru!!

PremekJ
12. 9. 2023 17:11
Odpovědět  Boomer

Vám asi nedochází, že není důležité kdo, ale co. SSSR dokázal takový rozvoj celé mnohonárodní společnosti, v jaký nikdo na západě neveřil. Nebýt Chruščova a Brežněva, kteří “vedli třídní boj” a přitom se paktovali s KoZa ke škodě a následnému pádu SSSR, byla by tu Velká Tartárie mnohem dříve. Nyní na ni navazuje RF v rozšířeném formátu BRICS+.

Boomer
12. 9. 2023 20:20
Odpovědět  PremekJ

.. vám zase jistě nedochází, že řeč je o tom, že carské Rusko nebylo v určité fázi I. světové války žebráckým státem předem odsouzeným k prohře. Velmi dobře si toho však byli vědomi jiní a proto prijechal Uljanov i jeho ekipa ve střeženém vagoně a za nimi emisaři se zlatem..

PremekJ
12. 9. 2023 17:07
Odpovědět  Noobody

Citujete či parafrázujete lži jako hrom. Opakuji, Zubova nečíst a Churchilla raději také ne, těch pár pravd v jeho díle za to nestojí. To Churchill přikázal britskému zastoupení na norimberském tribunálu, aby nedopustili úplnou denacifikaci požadovanou Stalinem. Dnes tu máme důsledky ve snaze obnovit Chazaristán s banderovským nacismem nejen na Ukrajině. Proto je tu SVO.

Noobody
13. 9. 2023 07:31
Odpovědět  PremekJ

Pane, proč se vztekáte?? Já v tu dobu nežil, tak své info čerpám od historiků a z psaného slova současníků. Nejsem ochoten kohokoli označit za lháře bez toho, abych měl nezpochybnitelné důkazy. Vy se s tím dehonestujícím označením osob moc nepářete, že? Jo, to o Vás a Vašem charakteru skutečně vypovídá o moc víc, než byste sám přiznal. Nemyslím, že byste se měl s čím vytahovat a kohokoli poučovat. Vaše nevyžádané rady jsem si přečetl a neděkuji za ně! Jistě dám přednost vlastní hlavě, než abych ty Vaše akceptoval.

PremekJ
12. 9. 2023 17:03
Odpovědět  Noobody

Zubov adoruje KoZa, není to žádný historik, ale tvůrčí politruk. Nečíst!

Pavel z Moravy
12. 9. 2023 18:42
Odpovědět  PremekJ

Noobodymu to nevykládejte, ten má svoje mantry a podle toho jede.

Pavel K
12. 9. 2023 20:09
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ahoj Pavle, chci se rozloučit, je to slušnost. Chci ti jen říci, že tu budeš zápasit ze stejným hnusem, ať to má jakýkoliv nick. Mě to už neba, tak hodně štěstí a pozdravuj ode mě svoji paní. Drž se chlape. ❤🌹🍀👍🙋‍♂️

Boomer
12. 9. 2023 20:22
Odpovědět  PremekJ

.. zum befehl, Herr Oberst!!

Autor
12. 9. 2023 15:25
Odpovědět  Peter 008

http://flibusta.is/b/200378/read

To vše by však mělo být podrobně probráno. Nejprve si připomeňme, co rozhodlo o rozpadu ruské monarchie.
Jedním z důležitých faktorů byla první světová válka. Po dvou letech vítězství a porážek se do konce roku 1916 morálka vojáků a dokonce i důstojníků ruské armády zhoršila. Bylo to mimo jiné způsobeno nedostatkem dodávek. Uniformy a jídlo byly často špatné. Stále častěji se říkalo, že to nebyla náhoda: na katastrofách armády profitovalo mnoho chtivých lidí z okruhu přítele královské rodiny, sibiřského kněze Grigorije Rasputina.
Proti takovým podvratným fámám se bojovalo bez většího úspěchu. Šířili je nejen propagandisté, ale potvrdilo je i značné množství faktů.
POKR.

Autor
12. 9. 2023 15:26
Odpovědět  Peter 008

Některé vojenské jednotky například někdy dostávaly dělostřelecké granáty v zanedbatelném množství. Museli jsme jim vydat dvě nebo tři na zbraň. Němci ale střelami nešetřili, někdy kombinovali brutální ostřelování s plynovými útoky, když foukal západní vítr. Bohužel pro nás často navštěvoval. Postupem času se zásobování naší armády začalo zlepšovat, ale už bylo pozdě: nebylo možné obnovit morálku vojáků. Z hlubokého týlu, z měst a vesnic přicházely na frontu poplašné zprávy. V dopisech důstojníkům a vojákům aktivní armády si jejich příbuzní a přátelé stěžovali na rostoucí ceny a nedostatek průmyslového zboží a výrobků. Dělníci velkých podniků stávkovali stále častěji.

Autor
12. 9. 2023 15:28
Odpovědět  Peter 008

Říjen 1916 skončil zlověstně v Petrohradě. Všechny továrny stávkovaly dva dny. Nikdo nevěděl, jaké jsou požadavky dělníků. Proletáři prokázali svou sílu, jednotu a odhodlání. Na straně Vyborgu se poblíž automobilky Louis Renault shromáždil dav stávkujících, kteří křičeli: „Pryč s Francouzi! Přestaň bojovat!” Inženýři a ředitelé, kteří přišli vyjednávat, byli zasypáni kameny. Ozvaly se výstřely z revolveru.
Byla přivolána policie a poté četa četníků. Bylo jich příliš málo na to, aby rozehnali dav. Na pomoc byly přivedeny tři nebo čtyři prapory pěšáků umístěné v nejbližších kasárnách. „Strážci pořádku“ se šavlemi a revolvery se přesunuli k dělníkům. A vojáci, kteří nabili své zbraně, vypálili salvu… na policii a četníky!

12. 9. 2023 16:45
Odpovědět  Peter 008

Dlužno také zmínit, že i náš Tomáš Baťa na 1.sv. válce dost vydělal. A na druhé? Továrna ve Zlíně jela plnou parou. Pro koho asi vyráběla? A kdo byl jejím majitelem? Vdova po Tomáši Baťovi, direktorem Hugo Vavrečka, děd jistého Václava Havla…

(Zatímco J.A. Baťa – za němž se předválečný Zlín dostal na evropskou špičku – utekl před Protektorátem a chtěl vyrábět v Americe. Tam si ho nenechali konkurovat. U Nás jsme tedy z něj udělali kolaboranta za pomoci Beneše a mladého Tomáše v Londýně.)

Noobody
12. 9. 2023 21:17
Odpovědět  primak

Dlužno dodat, že na každé válce pod.nikatelé vydělají a lid prostý utře pot, slzy a hubu. A to ve všech zemích bezprostředně válkou zasažených!!
USA na 1. i 2. světové válce obecně vydělaly, neboť konflikt se konal mimo jejich teritorium. USA zásobovaly země Trojdohody a nakonec se do něj, díky potopení civilního parníku Lusitanie s nákladem vojenské munice (Německé velvyslanectví občany USA předem varovalo), aktivně zapojily. Prezident Wilson musel překonat odpor svých občanů k válce a tak obětoval pasažéry ujišťováním, že vojenský náklad loď neveze a tedy německá prohlášení jsou lživá.

A lidé uvěřili, stejně jako báchorce o 11.9.2001. Cíle ani osvědčené metody zákulisních loutkovodičů se nemění!!

jsladin
12. 9. 2023 10:13
Odpovědět  Mike

Jakou výrobu chce převézt na válečnou, kým bude vyrábět,? Když vyhlásí Rusku válku,půjdou rukavičky dolů a nastane rychlý proces.Je to debil.

Markýza
12. 9. 2023 07:46
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsem z toho jelen. proč, pro všechny svaté, by Amíci nemohli přestat s dodávkami, když Zelenina vyhlásí válku Rusku?? Zase nějaké to mezinárodní právo, nebo kýho frasa? Které si Amíci stejně přizpůsobují, jak potřebují?

Skeletor
12. 9. 2023 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak je vidět, tak ten koks už tomu debilovi dává zabrat. On si myslí. že vyhlášením války Rusku se něco změní, jako by neznal svého chlebodárce. Pro SSA nikdy žádné dohody a smlouvy závazné nebyli, pokud z toho neměli nějaké benefity tak si s nimi vytřeli prdel, závazné to bylo pouze pro druhou stranu, jinak to znamenalo implementaci SSA DEMOkracie a každý ví co to znamená.

12. 9. 2023 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Hahahaha jakmile Ukrajina vyhlásí Rusku válku…celé Ukrajinské vedení se setká s panem Kinžálem 😀
Protože pak už to nebude SVO…a Ukrajinské Politické vedení se stane regulérním vojenským cílem…

Markýza
12. 9. 2023 08:50
Odpovědět  Veny232

No to mě taky napadlo, že tím jen rozvážou Rusku ruce.

Pavel z Moravy
12. 9. 2023 10:09
Odpovědět  Markýza

Do týdne je potom z Ukrajiny měsíční krajina. Ti banderovci, to je skutečně tedy síla. Však si ho tady ale vykrmili toho svého komika tak jako kdysi jisté složky svého Ádu. Hle jak se historie opakuje.

13. 9. 2023 01:35
Odpovědět  Markýza

Bejval bych nečekal, že i skřet mě dokáže něčím potěšit. A teď v krátký době dokonce dvakrát! Napřed touhle idi-tštinou: “Nelze předvídat, jak budou miliony ukrajinských uprchlíků v evropských zemích reagovat na to, že jejich země je opuštěná….” a teď chce ještě vyhlásit Rusku válku. Hnedka dvě dobrý zprávy v krátký době. Teď je ještě třeba, aby se idi-ot Melknik pořádně opřel do Bidena, jako že je deme-ntní dědek a se.re si do pamprsek, nebo něco podobně diplomatickýho.
Ne tedy, bych že horoval pro válku, ale tahle dlouhá agonie mi přijde v důsledku ještě horší. Ještě rok, a začneme se dle mého mydlit mezi sebou a ještě s chocholama. A možná to ani rok trvat nebude. Stačí tuhá zima a pokračování našich vládních ničitelů ve stejném antičeském prochocholském kurzu, a můžeme to mít k velikonocím místo nadílky.

Markýza
13. 9. 2023 15:29

Zoufá si, to se nedivte. To bylo pořád “Vovinko, ty jsi tak úúžasný” až se stal prezidentem. Víte, co si já myslím? Že ho Kolomojda & spol ujišťovali, že on bude ten xicht na známkách, vládnutí že nechá na nich…..a teď bum.

Gales
12. 9. 2023 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Holt západu dochází klepáky.Tak proto musí stáhnout vocas a dělat že za nic nemůže že to Zelezub.

Markýza
13. 9. 2023 15:30
Odpovědět  Gales

Před týdnem – dvěma jsem někde četla, že už se nachýlilo k fázi “to já ne – to von!” a vida, už je to tu.

Pavel z Moravy
12. 9. 2023 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak tu válku Rusku vyhlásí, tak do týdne Ukrajina skončí a s ní i Amíci a další. Tak to zkus Zelenáči, ale napřed si odskoč na velkou.

Spam Janka
12. 9. 2023 11:29
Ohodnotit příspěvek :
     

tak to bude pruser….vyhlasenie vojny bude znamenat totalne zastavenie ropovodov a plynovodov, ktore este na UA funguju:-(( a Rusko sa bude musiet bud tiez presunut na celu vojensku ekonomiku (so vsetkymi dopadmi na civilnu ekonomiku a vyvoj po vojne, ono to nebude potom zasa tak jednoduche uzivit stat ked vacsina produkcie municie uz nebude mat pouzitie) alebo to budu musiet naozaj ukoncit v kratkom case so vsetkymi dopadmi na civilov a Kyjev samotny

Helena
12. 9. 2023 12:08
Odpovědět  Spam Janka

B I N G O !! A to je právě to, proč se koná celé divadlo na ukradině! Cílem je ekonomicky rozvrátit a uvrhnout do otroctví západu býv. vých. blok, rádi by si taky rozdělili ruské suroviny, ale na to jsou malí páni. Cílem všeho je zničení ropovodů a plynovodů – viz NS2, zničení krve a srdce východoevr. ekonomiky a tím je energie, ropa, plyn. Především TEĎ jde o býv. vých. blok – ten mají za úkol zničit co nejdřív – taky proto se Pyjala tak činí. A Pávek pojede pro další notičky do USA.

Pavel z Moravy
12. 9. 2023 12:13
Odpovědět  Spam Janka

To pouze nahraje Rusku, už se nebudou muset na nic ohlížet. To bude konec Ukrajiny co by dup a pokud se do toho zamíchá NATO, tak i Evropy a Amíků. O tom žádná, v Rusku mobilizace, přechod na válečný stav a západní degeneraci je konec.

Miro 2
12. 9. 2023 11:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro vedení dlouhodobé války je potřeba mít velké množství vojáků, zbraní a finančních prostředků. Ukrajina nemá už ani jedno. To by znamenalo, že by KoZa musel být ochoten převzít veškerou iniciativu bojů a veškerá rizika s tím spojená na sebe. Hlupáků k takovému rozhodnutí má dnes ale dost. Jenže každý, kdo má rozum v pořádku si může domyslet možné následky pro civilní obyvatelstvo těchto zemí. Rusko nelze porazit je to mocná zem a jeden z dalších důvodů je ten, že se ho nepodařilo absolutně izolovat od zbytku světa. Čekala by nás hrozná válka, ve které by doslova živí záviděli mrtvým.

Frank1
12. 9. 2023 11:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyhlaseni valky Ukrajinou bude znamenat jeji konec a obsazeni ruskou armadou. Nikdo ji nepomuze, KoZa zije ve strachu co bude.

jiří
12. 9. 2023 12:01
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Pavel K
12. 9. 2023 20:13
Odpovědět  jiří

jiří super bomba!!👍👍👍
Také přeji hodně štěstí.

PremekJ
12. 9. 2023 17:00
Ohodnotit příspěvek :
     

V zásadě je nakročeno k totální denacifikaci, a to globálně. Specnaz spolupracuje s Bílými klobouky ve všech složkách US armády. to znamená jediné – Bílé klobouky účinně likvidují US deep state kabalu na svém území a RF má mandát prostřednictvím svých sil učinit totéž na starém kontinentu. to neznamená, že VS RF vrthnou do západní Evropy, ale že v ní budou odchyceny všechny osoby, které podporovaly nacismus chazarské mafie. Takže nebát se ničeho, zasadit se o rychlý pád naší vrchnosti a zavedení zásadních systémových reforem. S nimi brzy vylezeme na veřejnost.

Noobody
12. 9. 2023 21:28
Odpovědět  PremekJ

Mohl byste zveřejnit důvěryhodný zdroj, ze kterého své info o “aktivitách Bílých klobouků” čerpáte? Tadesco fakt takovým zdrojem není!!
Chápu, že naději je třeba malověrným a váhajícím do žil napumpovat, ale není nic horšího, než naděje falešná!! A kdo ví, zda tyhle “poudačky” Ovčí Babičky nesepisuje nějaké PR, nebo dezoinformační oddělení samotného “deep State”.

Markýza
13. 9. 2023 15:32
Odpovědět  Noobody

Já bych řekla “přání otcem myšlenky”. Tadesco semtam sleduju už delší dobu – na začátku na mě působili dost jakže vědí, co my nevíme. Jenže to v průběhu času neobstojí, žejo.