blogpolitika

Nechceme  vojenské základny  NATO  na území ČR !

     Mocenská vládnoucí garnitura  nás  každým  dnem a každým  prohlášením a činy přesvědčuje, že je ochotna pro plné zatažení ČR do válečného konfliktu v zájmu USA schopna udělat cokoliv. 

    Viz  například  v minulosti  sdělení   náčelníka  GŠ  Karla  Řehky  „ My dneska se připravujeme jako armáda na ten  nejhorší  scénář, to znamená  na nějakou válku  velkýho  rozsahu,  vysoké intenzity,  s technologicky vyspělým protivníkem. Válka s jadernou velmocí je potřeba říct nemusí být válkou jadernou.  My v zásadě na to máme.   My jsme silnější, my jsme jako vyspělí, silní , pevní,  máme dobrou ekonomiku, jsme součástí, jsme obklopeni přáteli, jsme součástí jako nejlepší  aliance na světě, je to jenom o  vůli a o leadershipu. To je celý, v podstatě. My, jako Rusko, pro nás nemůže být problém“.            Nelze si na adresu pana generála odpustit pár výtek, byť by se jich  našlo spousta.  Nevím, zda  pan generál má data o vývoji ekonomiky ČR a RF, na kterou jsou uvalovány sankce každým dnem,ale  každopádně  ekonomické ukazatele v RF  jsou o poznání  lepší než ty naše. Stejně tak   naše přátelství  k USA.  Není třeba ho přeceňovat, neboť  americké přátelství   k jiným  státům je pouze   do doby, dokud je mohou díky koloniálnímu, vazalskému postavení  finančně  ždímat a mocensky ovládat.  Své o tom ví  z  dřívějška  například nejen Libye.

      Ze stejného soudku plné  vojenské  podřízenosti ČR USA svědčí i v loňském roce ostudná podepsaná, tzv.“ obranná“ smlouva  mezi USA a ČR. Stejně jako nákup předražené vojenské techniky a zbraní, kde jen nákup F -35 zadluží  celou naši další generaci nemalou částkou  a kdy jejich  dodání  platí náš  stát několik let dopředu.  V  neposlední  řadě je zde také snaha vybudovat na našem území americké  základny.    Jako  příklad slouží  lokalita Plzeň – Líně , kde je vybudování uvedené   základny  maskováno  pod názvem logistické centrum AČR pro potřeby armád členských států NATO.

          Dne 28. května  se  právě z důvodu nesouhlasu  uskuteční od 17. hodin na Náměstí Republiky v Plzni mírové shromáždění  za odmítnutí výstavby logistického centra NATO v Líních u Plzně, na kterém vystoupí  mimo jiné  Josef Skála, Ivan Kratochvíl, Vítězslav Pilmaier, Eva Novotná, či oblíbení herci Ivan  vyskočil a Jaroslava Obermaierová.  K podpisu  je také připravena petice, kterou je možné si stáhnout na uvedeném odkazu

https://www.kscm.cz/wp-content/uploads/petice_letisteplzen.pdf

 Úplně na závěr konstatuji, že na dotazy „Jaký materiál bude skladován v připravovaném logistickém centru AČR v Líních. a  kdo bude zabezpečovat, pod koho bude spadat, provoz a zabezpečení logistického centra AČR v Líních“  mi konkrétní odpověď nepřišla a tak jsem dne 17.5.2024 dotazy  se žádostí o odpověď zaslal na MO AČR opětovně.                                      

Miroslav Kavij


sdílet na

37 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
17. 5. 2024 18:27
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO do smetiště dějin!

Ladislav 💤
17. 5. 2024 18:50
Odpovědět  jmm

👍👍👍

Pavel z Moravy.
18. 5. 2024 09:29
Odpovědět  jmm

Až tady vyjdou 4 miliony lidí do ulic, tak škůdci zemští skončí. To je ale pouze sen. Zralých a důstojných lidí je tu do 10 %. Většinou zde převládají konzumenti toho, co jim nadnárodní a domácí kapitál předhodí, tedy veškerých sra.ček.

Pijack
17. 5. 2024 18:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Nasrat NATO

Pijack
17. 5. 2024 18:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Musím ještě zopakovat a dát do souvislosti právě to roztahování NATO s jejich základnami. Naši liberálové už z podstaty jsou silně nenávistní lidé. Oni totiž nemají v oblibě zrovna demokracii jako takovou, protože demokracie je pro všechny a je to řád, kde mají mít všichni stejná práva na svobodu slova, volbu atd… Oni propagují ideologii práva vnutit celému světu hodnoty, které považují za správné, aniž by chápali, že “správná hodnota” je nesmysl, protože každý jedinec i národ má své tradiční hodnoty. Liberálové otevřeně bojují proti právu zastávat jiný názor – TO JE ONEN PRINCIP. A kdo nesdílí liberální hodnoty, ten je špatný člověk. To je přece blíže k fašizmu než k demokracii. Ale jelikož chtějí vypadat před světem jako ti lepší, spojují svou ideologii s demokracií. Tedy pojem “liberální demokracie” je oxymóron, protože opravdovou demokracii (s právem na svobodu projevu, referendum atd…) nelze s diktátem dobra spojit. To prostě nejde. A ONI to vědí. Proto jsou zlí a nepřátelští a šíří nenávist. Oni totiž naráží na odpor těch, kteří vědí, co ve skutečnosti pojem “demokracie” znamená. V demokratické zemi by takové základny neměly existovat, protože je to PROTI demokracii.

Jan
17. 5. 2024 19:15
Odpovědět  Pijack

Demokracie je pouze inflačně zneužitá fráze. Ze Skutečné Demokracie má 99% politiků hrůzu jako satan ze svěcené vody. Když současní politici mluví o “Demokracii” má to stejnou logiku jako kdyby Hitler mluvil o “lásce k Židům”.

Jan
17. 5. 2024 19:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Sdělení  náčelníka GŠ Karla Řehky „ My dneska se připravujeme jako armáda na ten nejhorší scénář, to znamená na nějakou válku velkýho rozsahu, vysoké intenzity, s technologicky vyspělým protivníkem. Válka s jadernou velmocí je potřeba říct nemusí být válkou jadernou. My v zásadě na to máme.  My jsme silnější, my jsme jako vyspělí, silní , pevní, máme dobrou ekonomiku….
———————————————————————————————————————–
Když tak člověk sleduje výroky “fialové” garnitury, tak opravdu neví, jestli si dělají jen legraci, nebo jsou tak hloupí a věří svým vlastním slovům, anebo jsou prostě jen zkorumpovaní a zastrašení….. tipoval bych, že jsou prostě jen zkorumpovaní…..není přece možné, aby tolik jedinců v čele státu bylo tak hloupých, anebo měli všichni stejný smysl pro humor…..i když já mám sarkasmus a ironii také rád.

Spam orinoko
17. 5. 2024 20:09
Odpovědět  Jan

V této prdelní zemi je možné fsechno. Obyvatelstvo pomatené, až budou ve slevě granáty, tak půjdou na dračku.
Tzv. politici, pokroková inteligence a umělci tak nějak sepjati s korupci, udělají z Podripska tygra z Mompracemu. A všem bude dobře u krále Vobejdy.

Ja.1011
17. 5. 2024 22:42
Odpovědět  Spam orinoko

😀

Slovan
18. 5. 2024 07:51
Odpovědět  Spam orinoko

Jak už jsem včera psal, teorii zvládáme na výbornou. 🙄

Albi
17. 5. 2024 20:53
Odpovědět  Jan

Přikláněla bych se k tomu, že věří – v jejich “sociální bublině” to tak může vypadat – a ty jiné “bubliny”? Ty jsou pod jejich rozlišovací schopností.

Jejich volba, jejich vina, když si nedokážou ani dostatečně nakrást, co s nimi. Možnost dostali všichni.

Pravdomluvny
17. 5. 2024 19:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo podporuje NATO a chce jeho základny měl by být vyhlášen za zemského škůdce a potrestán podle středověkých zákonů…..

RASputin
17. 5. 2024 20:13
Odpovědět  Pravdomluvny

Stoltenberg odhalil skutečný účel NATO

Jedním z důvodů existence NATO je obhajoba práv LGBTQ osob, naznačil v pátek generální tajemník Jens Stoltenberg.

Byl jedním ze stovek západních veřejných činitelů, institucí a organizací, kteří vydali prohlášení potvrzující Mezinárodní den proti homofobii, bifobii a transfobii (IDAHOBIT).

IDAHOBIT vymyslel v roce 2004 francouzský homosexuální aktivista. Projekt podpořily organizace jako Mezinárodní asociace lesbiček, gayů, bisexuálů, transsexuálů a intersexuálů (ILGA), Mezinárodní komise pro lidská práva gayů a lesbiček (IGLHRC), Světový kongres LGBT Židů a Koalice afrických lesbiček, což vedlo k první oslavě v roce 2005. 

Pravdomluvny
18. 5. 2024 01:11
Odpovědět  RASputin

Díky za vysvětlení,to jsem opravdu nečekal, že jsou teroristi z NATO založený na duhových základech 🤓🤓🤓

Slovan
18. 5. 2024 07:55
Odpovědět  Pravdomluvny

Si představ já měl jednou Slepičáka a ten kokrhal celou noc. Klidně i v jednu v noci. I jsem ho mušel na doporučení sousedů trochu zakrátit v růstu. 🤣🤣

Pravdomluvny
18. 5. 2024 10:51
Odpovědět  Slovan

A co????
S tématem to souvisí jak, dutý páve?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
18. 5. 2024 11:00
Odpovědět  Slovan

Doufám, že byl na víně. To je pochutnáníčko.

Pravdomluvny
18. 5. 2024 13:49
Odpovědět  katango

Víno vychlastal páv 🙋

Frank
17. 5. 2024 19:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak je jasné, že po kdejaké gumě nemůžete chtít, aby myslela normálně. Guma je zkrátka blbá guma. Koneckonců to vidíme názorně na hradě.

All
17. 5. 2024 19:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Bohužel NATO se změnilo v pakt Agresora. A je potřeba všem říkat naplno pravdu: ,,Kdo usmrcuje záměrně civilní obyvatelstvo,je to Terorista”. Fialová vláda posílá smrtící zbraně na UK ,které jsou použivány i proti civilnímu obyvatelstvu záměrně.Fialová vláda je vládou teroristů a všíchni,co tyhle lidi z pětikoalice podporují,podporují i terorismus,zabíjení civilistů.Místo toho,aby raději drželi hubu,když už vůbec nic neumí a o nic se nestarají, tak tvoří zlo,žádnou pozitivní budoucnost doma a peklo jiným za hranicemi.Terorismus a genocida se nikdy neodpouští.

Gales
17. 5. 2024 19:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Nojo no. Česká republika je parlamentní demokracie. Naši páni rozhodují o nás a bez nás.Volbama jim dali idioti moc a tím nás všechny degradovali na pitomce jejich myšlenkových pochodů.Viníci se šklebí a nevinní skřípou zuby. Doufejme že všeho do času a je to pouze na lidech co bude následovat.Nebo co.

Jan Chobot
17. 5. 2024 20:47
Odpovědět  Gales

Proč mne to vůbec nepřekvapuje?

Spam orinoko
17. 5. 2024 20:02
Ohodnotit příspěvek :
     

O co Plzni a vokoli vlastně jde? Začátkem každého května si tam hrajou na emero vojáci i s hakenkrajcem a teď se jim něco nezdá? Jen ať se jim tam NATO nasere. Svůj ke svému. Škodovku může vzít zase tak nějak humanitarne na bomby.

Albi
17. 5. 2024 21:10
Odpovědět  Spam orinoko

Jakou Škodovku?
Zakladatel Emil Škoda by nad jejím osudem hořce zaplakal a ta v Mladé Boleslavi se stala Škodovkou pouze krádeží cenné škodovácké znarčky.
Protože jak známo, věhlasná značka je nejlepší a nejlevnější reklamou.

Co se týká květnových oslav v Plzni – nelíbí se nám přepisování historie, tak se k té praxi buď nepřidávejme, nebo přijměme osvobození Prahy západními spojenci, jak začíná být přikázáno..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
18. 5. 2024 08:06
Odpovědět  Albi

Bylo by zajímavé při těch oslavách tam do té Plzně vyrazit s transparentem a na něm napsanou PRAVDU, jak bychom asi dopadli. 😊
Ještě, my se tomu smějeme a děláme si srandičky (i Já), ale jsme asi v pěkném průšvihu. To mladí nerozdýchají, bo na to nejsou zvyklí. Největší obavu mám ze zdravotnictví, kdo nás bude léčit (operovat) a vůbec celková kvalita a dostupnost léků. Staří “kvalitní” doktoři budou pryč, no a ti mladí ta “úroveň” kdoví jaká?

Pavel z Moravy.
18. 5. 2024 09:34
Odpovědět  Slovan

Pořád to rozebíráte a rozebíráte a většina nevidí, že je to k hounu, o tomto se bavit, když není nastolena cesta co dál. Kapitalismus tuto společnost totálně zmršil, tak jak to chcete napravit, když pořád nějakou jeho formu volíte? A volit kapík se stále bude, neb omladina je vymletá, spousta starých také, takže cesta není. Čau.

Albi
18. 5. 2024 16:11
Odpovědět  Slovan

A jakou pravdu máš na mysli?

Pravda je Pavle, že v Plzni a blízkém okolí byla skutečně armáda Patonova, nikoliv Rudá. Už jsem tu před časem psala, proč na ně Plzeňáci tak rádi vzpomínají a opakovat to nebudu. Kdo programově nechce, stejně nepochopí.

Jen jednu poznámku – i američtí vojáci, obyčejní kluci, kteří tam padli byli občejní a neprivilegovaní jako my, jako Rusové, jako všichni ostatní, dokonce u mnozí Ukrajinci.
Nebuďme na stejnécharakterpvé úrovni jako většina světových “věrchušek”.

A ti, kteří to dnes nechtějí “zkousnout” jsou pouze bezmyšlenkové loutky s opakovanými názory, pochodujících v bývalých “prvomájových průvodech” a před tribunou (=v diskuzích) provolávaných doporučené a snadno zapamatovatelná slogany..

Slovan
18. 5. 2024 17:15
Odpovědět  Albi

Abych nemušel moc tukat, tak samozřejmě že tam ti amíci byli, to snad nikdo nepopírá, tedy ani Já. Píšu tu vomáčku, jak co a jak proběhlo, tenkrát to byla eufórie, že jo. To je snad normální a hlavně přirozené. Já když už se o tom chci bavit, tak mám hlavně na mysli “tu přidruženou výrobu průseerůů okolo toho osvobozování” 😊 To přemisťování, bombardování Škodovky, té školy, pálení potravin, atd atd. Zkrátka tu druhou stranu mince, co málo kdo z jásajících vítačů věděl. Myslím tu politickou stránku. Plzeňáci byli až na druhé koleji, moc dobře víš co píšu. O obyčejných vojáčcích nemá smysl se vůbec bavit. To je co je svět světem. Všude, od doby kamenný. Rozumíš já nikomu nezávidím úspěch zásluhy bla bla, ale nesnesu lež, křivárny a vejmrdy. Proto si někdy otevřu hubu. Se podívej dnes, kam ta lumpárna až došla a jsme na pokraji lllWW. 🙋‍♂️

Standa
19. 5. 2024 12:22
Odpovědět  Albi

Je pravda , že tam byli. Padlo jich dohromady cca 200.Vojáků RA padlo v Československu 170 000 .Takový byl podíl Ami a RA na osvobozování Československa!

Juraj
18. 5. 2024 09:09
Odpovědět  Spam orinoko

…TREFA! …..kukukukurva a a vo vo vo tom to jee

Peter
18. 5. 2024 09:20
Odpovědět  Spam orinoko

Tak už bude po dobrom pive, už sa bude len spievať ” co ste hasiči co ste delali”

Tom
17. 5. 2024 21:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevíte někdo, kde uvízlo našim Pávkem avizovaných 1 000 000 nábojů pro Ukrajinu? Zlý jazykové totiž tvrdí, že už jich 900 000 koupilo Rusko a ihned je bez zbytečné byrokracie začalo posílat na Ukrainu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
17. 5. 2024 22:50
Odpovědět  Tom

Skoro bych těm zlejm jazykům věřil. Asi před třemi dny guma 107 na otázku, proč nějak o tom nákupu, po nákupu 60 000 granátů, už není slyšet, odpověděl, že to nejde dělat nápadně (ač do toho šel od počátku s rambajzem), aby je Ivani nevykoupili a tvářil se při tom rozšafně. Takže je docela možný, že Ivani už vykoupili a on si tou rozšafnou odpovědí už dopředu připravoval terén, až otázka “kde jsou ty granáty” začne příliš rezonovat. Holt ten stosedmičkový idi-ot neví, proč si v Rusku, když jdou na houby, popěvujou “Ja idu za malinoj.”

Tom
17. 5. 2024 23:44

Tuhle válku musí KoZa a Zelenskij zákonitě prohrát už z toho důvodu, že skoro všechny záměry hned dopředu vyslepiči a tak si ruští špioni můžou po letech konečně vybírat náhradní volno. Za Druhé světové, by za takové avízo (výžvanění) byla kulka do hlavy na jakékoliv straně. Každý, i s IQ 107, až teda na jednu výjimku odhadne, že takové plány a aktivity mají mít stupeň: přísně tajné.

Pravdomluvny
18. 5. 2024 06:28
Odpovědět  Tom

Michal Petr o skvěle vyzbrojených elitních Banderonacistech píše….110.usraninska brigáda zvaná “””Česká obrněná pěst”””” se vzdala Rusům 🤓🤓🤓🥳
Buď se Banderonacisti vzdají nebo dopadnout jako zbytky wehrmachtu,Volkssturmu v roce 1945 v Berlíně.
Průser je ten, že tentokrát Putin v Čechách pořádek neudělá a miliónů Banderonacistů(kteří ještě dorazí, ať Banderonacistán padne) nás nezbaví.
Musíme jednat a pomoc si bez cizí pomoci.

Gales
18. 5. 2024 11:38
Odpovědět  Tom

To bude ono.Splnil se Pávkovi projekt na 100%. Střely jsou na Ukrajině akorát přiletěly z jiné strany.

Pravdomluvny
18. 5. 2024 11:59
Odpovědět  Gales

A ví o tom čOUDelka?🤔