politika

Den, kdy se svět posunul k sebezničení

Vůbec nepochybuji o tom, že časem datum 11. září dostane svůj pravý význam. Toto datum je zatím vnímáno především jako jakýsi smutek ve Spojených státech. Pokusy, aby to vypadalo, že jejich země byla vystavena útoku ze strany …., ale tady začíná cirkus. Tedy z čí strany byl útok veden. Konkrétně teď nechci uvažovat o tématu provokace ze strany zpravodajských služeb USA, ačkoli objektivně má tato verze nejen právo na život, ale také vypadá jako nejvíce reálná. Problém vůbec není v tom.

Žádný útok se neděje sám od sebe. Vždy má nějaké cíle. Někdo sleduje své cíle. A pochopit, jaké cíle sledovali oficiálně jmenovaní pachatelé, je v zásadě nepochopitelné. Ne, jediným cílem, kterého dosáhli (opět, pokud jsou považováni za viníky) je, že všechny země světa na ně uspořádaly globální hon.

Souhlasíte, že to vypadá jako úplná hloupost. Nechci tvrdit, že všechny tyto islamistické organizace si předtím nezasloužily velkou pozornost, ale postoj k nim byl na úrovni postoje k jakékoli územní organizované zločinecké skupině. A žádná organizovaná zločinecká skupina nepotřebuje na sebe přitahovat nadměrnou pozornost.

Ale každopádně někdy až tolik nezáleží na tom, kdo nebo co událost způsobilo, mnohem důležitější je, kdo a jak tuto událost v budoucnu využije. Právě z tohoto důvodu je otázka autora útoků na Spojené státy vedlejší.  Primární je, jak tuto událost využily Spojené státy a zbytek světa.

A tady musíme vzdát hold Spojeným státům, ty tuto akci dokonale zpeněžily. Opět to není myšleno tak, že začaly invazi do Iráku a Afghánistánu. Stejně by pro ni našly důvody. Hlavní věc je v tomto případě jiná. Po událostech z 11. září 2001 se celý svět díval na Spojené státy jako na oběť a vlastně začal být k jejich akcím shovívavý, dal jim rozhřešení. Aby ne, potrestat viníka je posvátná věc.

Ale Spojené státy proměnily toto datum v den, kdy zahájily útok na zbytek světa, aby upevnily svou hegemonii. A události z 11. září byly pro takové akce jen zástěrkou. A samotné tragické události se staly jakousi vlajkou, kterou Spojené státy mávaly, aby vysvětlily své činy.

Problém je ale v tom, že ne všude na světě byli vůdci zemí vychováni Američany. Velmi brzy si mnozí uvědomili pokrytectví americké politiky. Ale jen Putin se tomu dokázal otevřeně postavit. 

A tady mluvíme o jeho mnichovském projevu v roce 2007. Tehdy se, upřímně řečeno, našemu prezidentovi prostě vysmívali. A je snadné pochopit proč se západní lídři takto chovali. Rád bych vám připomněl, že v roce 2007 Putin končil své druhé prezidentské období. Pro Západ jeho slova nepředstavovala zvláštní hrozbu, protože si byli jisti, že na jeho místo dostanou člověka, kterého potřebují. Medveděv se jim tehdy jevil jako absolutně ovladatelný vůdce s liberálními názory.

Putin ale dokázal Západ přehrát. Nebo se možná Medveděv prostě ukázal jako příliš slabý na to, aby zcela převzal moc a úplně odstavil Putina od důležitých záležitostí. To už není tak důležité. Hlavní je, že Putin si dokázal udržet moc a zároveň ji velmi posílil.

Druhou ranou pro Spojené státy byl nástup Si Ťin-pchinga k moci, který nahradil proamerického Chu Ťin-tchaa.  Výsledkem bylo, že Putin získal podporu ve své snaze vzdorovat drzé politice Spojených států.

A nyní již existují po celém světě desítky zemí a politických vůdců, kteří nepřijímají ani samotnou myšlenku americké hegemonie.

Ale to nejzajímavější je v něčem jiném. Spojené státy mohly dosáhnout požadovaného výsledku na základě své ekonomiky. Ano, tato cesta by byla obtížnější a pravděpodobně i dlouhá, ale je nepravděpodobné, že by způsobila takové odmítnutí po celém světě. Ale místo toho si Spojené státy zvolily jinou cestu založenou na nátlaku a podvodu a jako výchozí bod použily události z 11. září.

K čemu to vedlo vidíme dnes. Svět je už jen krůček od nejgrandióznějšího vojenského konfliktu v historii.  Autodestrukční časovač je zapnutý a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by ho někdo mohl zastavit. A to díky politice USA, která byla zahájena po událostech z 11. září.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/LuHn6

sdílet na

37 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
12. 9. 2023 00:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Naštěstí pro planetu Zemi má Gosudar VVP rozum a není šílenec, nezaspal ve zbrojních systémech a RF je velmi vyrovnaný soupeř = i partner, spíše má převahu,….. a tak si již i v Pentagonu uvědomují hrozby možné porážky,….!!!

Teuton
12. 9. 2023 10:49
Odpovědět  ijn

Pokud má svět v současné podobě díky jadernému armagedonu skončit, což se jeví jako stále pravděpodobnější, hřeje mne u srdce, že les stovek jaderných hřibů vyroste i nad územím USA.

Gales
12. 9. 2023 12:25
Odpovědět  Teuton

V Česku už se otvírají náborové centra pro boj na východní frontě.

Spam Teuton
12. 9. 2023 12:32
Odpovědět  Gales

Bojovat za Zelenského, který rozkrádá finance ze zahraničí a kupuje si za ně rozsáhlé usedlosti na břehu Rudého moře v Egyptě ? Za tuhle zfetovanou kreaturu chce někdo u nás bojovat ? Doufám, že takové jelito ihned skončí ve věčných lovištích.

Markýza
13. 9. 2023 16:23
Odpovědět  Gales

Že se otvírají, ještě moc neznamená. Jestli se taky plní, by mě zajímalo.

12. 9. 2023 01:00
Ohodnotit příspěvek :
     

UPŘÍMNĚ DĚKUJI

administraci Pokecu za zpětnavrácení češtiny 

P. S. Sice bych měl pro vyváženost poděkovat tolikrát, kolikrát jsem prudil,
ale snad to takhle stačí. Ještě jednou díky. 🙂

Jaris
12. 9. 2023 01:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Skoda jen, ze v te shnile emeeryce spadly jen dva baraky. Kdyby se otraslo cele americke doupe, nebyly by valky na Blizkem vychode a zadnych 7 zemi do peti let by se nekonal. HnUSAci by meli plne ruce prace jen sami se sebou.
Neni zadnym tajemstvim, ze USA ovladaji zidi uz hodne dlouho. Je znam rozhovor A.Sharona, ktery prohlasil, ze Ameriku ovlada Izrael a Americane to vi. Cely ten spinavy byznys, ktery obratil svet vzhuru nohama, byl zidovsky, nikoliv muslimsky, plan. Zide byli predem varovani, aby ten den nesli do prace na osudne misto. Videla jsem porad na australske TV, jak na strechach byly rozestaveny kamery a ti kteri utok nataceli, byli nakonec zatceni, kdyz se radostne veselili, jak se dobra vec podarila. No a svete div se! Vsichni byli z Izraele. Nakonec je USA muselo propustit. Dale jeznamo, ze na obchodni centrum byla vystavena obrovska pojistka par dni pred utokem, myslim, zidem Silversteinem, ktery na tom nestesti obrovsky zbohatnul.Takze tak. Byl to ohavny podvod, aby hloupi amici sli do valek bojovat proti terorismu, aniz si uvedomili ze sli zachranovat predevsim zidovsky dolar.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
tupý hulvát
12. 9. 2023 07:54
Odpovědět  Jaris

V té emerice spadly baráky TŘI po údajném nárazu DVOU letadel.Pád toho třetího oznámila televize půl hodiny PŘED TÍM,než spadl.

Autor
12. 9. 2023 02:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Spouštěčem byl vynález atomové bomby, který dal USA do rukou “pořádnej klacek”. Ale ve skutečnosti to vše vychází z dávných dob, na které se tak rádi v “naší eurocivilizaci” odvolávají – na dědictví Řecka, Říma, kdy také se snažili vytvářet svůj jednopolární svět z toho prostoru, co znali. A v podstatě – bez ohledu jak se které období nazývalo, tj. feudalismus, kapitalismus atd. – vždy se jednalo o nadvládu zlodějů, podvodníků, o nadvládu násilí, vrahů.
Nakonec každý zločinec dosáhne té “proslulosti a známosti”, že drtivá většina pochopí, co se děje a postaví se zločinům a následuje trest. Zloděj totiž je docela obyčejný parazit společnosti, který se snaží žít na úkor druhých, kterými ale totálně opovrhuje. Vždy je pokládá jen za stádo, které je POVINNO jej živit.
Všechny příznaky degradace, která byla a je v takové “civilizaci” nevyhnutelná, se sešly a v té době se Rusko opět muselo pokusit o získání a hlavně udržení své suverenity.
Anglie také začala ztrácet kolonie v době, kdy ještě neexistovalo nic dnešního “moderního”, kolaps její říše byl stejně nevyhnutelný.
Zločinec si PROSTĚ NEMŮŽE ZVOLIT CESTU POZITIVNÍHO ROZVOJE SPOLEČNOSTI.

ijn
12. 9. 2023 08:03
Odpovědět  Peter 008

Zločinec si PROSTĚ NEMŮŽE ZVOLIT CESTU POZITIVNÍHO ROZVOJE SPOLEČNOSTI.

Bohužel v ČR to zatím zločincům i v politice vychází, již 30 let máme ve vedení státu většinu zločinců, kteří porušují i Ústavu ČR a Ústavní Soud mlčí, Výkonná moc mlčí, a čeští politici rozkrádají náš státní rozpočet spolu:……….. jednou s podporou ukrajinské vlády mimořádných zlodějů,…..podruhé s energetiky,………potřetí se soudci

Pavel z Moravy
12. 9. 2023 10:19
Odpovědět  ijn

Není s kým tady tu žumpu vyčistit. Mladá zlatíčka jsou příliš zbabělá, staří nemocní a unavení a navíc dokonale formátováni veřejnými sdělovadly na které s tak zbožnou úctou koukají. Duch a důstojenství národa je pryč. Té většině je to šumafuk kdo jí vládne a ponižuje. Taková je prostě skutečnost.

Pedro
12. 9. 2023 12:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Mluvím s chlapama 45+ a jsou mimo. 60+ jsou v obraze. Včera chirurg 50 let obhajoval fialového kreténa, tak co s tímto národem?

katango
12. 9. 2023 16:15
Odpovědět  Pedro

Chirurg musí bejt hlavně manuálně zručnej, mít nadledviny bejka, aby ustál stress, a dost silný nohy, aby vydržel dlouho stát. Příliš intelektu se nevyžaduje.

Autor
12. 9. 2023 11:08
Odpovědět  ijn

Jistě, máte plnou pravdu. Ale já mám na mysli celosvětový fenomén i psychologický.
Víte, že když se rozhodovali v sedmdesátých letech minulého století, jakou cestou se bude “západ” vyvíjet, tak všichni, jak pozvaní vědci, tak “eelity” odmítli drtivou většinou pozitivní směr, tj. lidstvo překonává společně a pozitivně všechny problémy a vychází do dalších etap svého rozvoje ve smyslu rozvoje PRO LIDI? A zvolili tenkrát cestu naprosté destrukce všeho a všech, kdo není jimi? Viz cyklus Život a smrt kapitalismu – A. Fursov, v překladu kdysi na Outsidermedia.
To, co se děje u nás není žádnou výjimkou, to se děje po celém Západě a říká se tomu NWO, či zelený úděl, či bezuhlíková “nulová” společnost, či tolerantní (v dnešním apokalyptickém smyslu) “demokracie”. Asi tak tohle jsem měl na mysli.
Zároveň to vše ale předurčuje porážku euroatlantické civilizace, pokud aspoň část světa zástane normální … a nevěřte tomu, že přenášení center rozhodování znamená uchování moci současných “pánů prstenů moci”, naopak, to znamená plnou fyzickou výměnu, i když to neznamená jejich fyzické odstranění. Nebo myslíte, že teřba Rusové, Indové, Číňani a další se nechají jen tak klidně odstranit?

Autor
12. 9. 2023 11:10
Odpovědět  Peter 008

To ale bohužel nic neříká o tom, kdy a jak se to stane. K tomu musí dozrát všechny potřebné podmínky. Může se tak stát rychle do dvou let, stejně tak to může trvat deset, dvacet let, či dokonce století. Osobně to vidím tak na 10-20 let. Samotný konec bude celkem rychlý. Ale kdy, to je ta otázka.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
12. 9. 2023 10:38
Odpovědět  Peter 008

Americká administrativa je blízko schválení dodávek střel s dlouhým doletem schopných nést kazetovou munici.
https://cz24.news/reuters-usa-planuji-poskytnout-kyjevu-strely-atacms-s-kazetovou-munici/

jmm
12. 9. 2023 18:10
Odpovědět  Peter 008

Naprostá pravda….

jmm
12. 9. 2023 05:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Don’t forget about it.
“…prezident Chile Salvador Allende-“Ať žije Chile! Ať žijí lidé! Ať žijí dělníci!” (“¡Viva Chile! ¡Viva el pueblo! ¡Vivan los trabajadores!“). …”

Pavel z Moravy
13. 9. 2023 09:29
Odpovědět  jmm

Také jsem si vzpomněl. Před mnoha lety jsem si překládal velký článek z El Paísu ohledně toho, co se dělo v Chile. To ještě i kapíci ze západu občas novinám něco dovolili vydat. To, že za vším co se dělo v Chile byla CIA a USA asi nikoho neudiví. Pinochet byl další loutka v jejich rukou. Allendeho po zavraždění převezli v noci tajně do Valparaísa a tam byl tajně pochován za přítomnosti své ženy, která k jeho hrobu položila kytici květů se slovy, zde odpočívá Salvador Allende, president Chile. A tento vzdělaný člověk tak tíhnul k lidu. Informaci co se dělo při převratu mám z první ruky, od jeho osobního lékaře, který s ním byl po celou dobu převratu, takže autentickou výpověď. Vidíte, a Chilanům byl tento socialista velmi blízký. A myslím, že na něj dodnes vzpomínají, neb chtěl pro ty obyčejné lidi slušnější život. Asi nejsou jako my.

José
12. 9. 2023 06:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě důležitějším výsledkem této operace, než dvě zpackané války, bylo zavedení kontroly a všudypřítomného šmírování Američanů. A ti dodnes věří oficiálnímu výkladu, mnozí sami přiznávají, že by ztratili “víru v Ameriku”, kdyby jen připustili možné pochybnosti.

All
12. 9. 2023 08:11
Odpovědět  José

Víra v Ameriku je důvěřovat podvodníkům,zlodějům ,psychopatům a vrahům.Komu pak důvěřuje naše ponížené,devastované školství, nebo komu důvěřují hanební soudci chovající se jako darmožráči žijící z vysokých platů,klidně zavádějící nové politické procesy,vždyť je to ůroveň vepřů a prasat.Taky tak velmi důvěřuje i TV opičárna. Z ČR se hlasitě ozývá chrochtání prasat,prasata a opice tancují pro vetřelce,cizince,ponížení lidí a ponížení člověka vždy doprovází ůchylky LGBT,předzvěst pádu a zániku pokažených lidí,co sešli z cesty vývoje.

Pedro
12. 9. 2023 12:51
Odpovědět  All

Když se podívám na jakoukoliv fotku s amíkama, vidím arogantní, zlé, namistrované ksichty. To samé v dokument.filmech, arogance z nich teče. Oni jsou tlustí, blbí, pokérovaní a mají od dětství vymyté palice. Přál bych jim, aby narazili na Rusy tváří v tvář, to by nikdy nepochopili, proč dostali přes tlamy v cuku prdu. To by je možná probralo pitomce zblblé.

Jája
12. 9. 2023 15:49
Odpovědět  Pedro

Připojuji se k Vašemu názoru, popsal jste ty zámořské ” kamarády ” velmi přesně. Ještě bych přidala k Vašemu popisu, zfetovaní. Jestli se vyplní Vaše přání a mé taky, budou zase utíkat jako z Afganistánu.

jiří
12. 9. 2023 11:03
Odpovědět  José

Anti-Defamation League (ADL) používá tajně MIKROFONY v PC ke špehování Američanů v jejich vlastních domovech na odhalování „toxické řeči“ a antisemitismu. Nacismus v plné parádě jen naruby.
https://cz24.news/e-huff-obludny-nacismus-v-usa-skryte-mikrofony-ke-spehovani-americanu-v-jejich-vlastnich-domovech-pri-hledani-vlade-nepohodlnych-nazoru-a-reci/

Putinovec
12. 9. 2023 07:36
Ohodnotit příspěvek :
     

11 září mi připadá jako připravené hrábě , na které si státní elita hnUSA naskočila s rozběhem .
Je to jeden z těch procesů , kdy hlupák dostane dost dlouhý provaz k tomu , aby se oběsil .
Primitivní svoloč měla pocit , že dostává kartu k neomezenému ovládnutí světa . Výsledek je tentýž , který už před tisíci lety připravila Delfská věštírna . I tam jeden král dostal danajský dar v podobě předpovědi : Překročíš řeku a zničíš tím království .
Které , to se dozvěděl až poté , kdy do tohoto procesu – vějičky , bez uvážení následků plně vstoupil .

Putinovec
12. 9. 2023 07:40
Odpovědět  Putinovec

A tohle k té frašce , které máme všichni uvěřit , velice dobře pasuje .
https://www.ac24.cz/blog/vetvicka-uz-je-to-22-roku-co-dve-letadla-narazila-do-dvuch-baraku-a-tri-z-nich-spadly/

katango
12. 9. 2023 10:55
Odpovědět  Putinovec

“Překročíš-li řeku Halys, zničíš velkou říši.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
12. 9. 2023 11:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten den,kdy pod bílou vlajkou zavraždili Perského Generála,jak nějakou Krysu vylákaného…ten den zpečetil jejich osud…
Protože Bílá vlajka je posvátná napříč Vesmírem…
Protože pokud neplatí Bílá vlajka? Tak co je Vesmír? Peklo?
Jenže Vesmír není Peklo…a Lidé nejsou jediné Boží Sekery,které je pozorují…
A tak se stane to co má se stát…protože Bohové vědí a znají čas…
Jinak by nebylo možné nás, vyšlechtit na Planetě dětí , za 450 000let…
To je nic jen plivnutí do větru…jsme oproti ostatním druhům raketa…a bez pomoci by to nešlo.
Co tím chci říci?
No že je tu ještě jeden faktor! Ten doslova Božský. Zcela reálný a hmotný…tak jako nudle u vašeho nosu.
A má 99% moci… 😀
Stejně jako každý…kdo s tímto faktorem počítá…

zuzana
12. 9. 2023 15:34
Ohodnotit příspěvek :
     

USA zvažují dodání Ukrajině rakety dlouhého doletu s kazetovými bombami

https://aktax.cz/usa-zvazuji-dodani-ukrajine-rakety-dlouheho-doletu-s-kazetovymi-bombami/

PremekJ
12. 9. 2023 16:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Dovolím si nesouhlasit. Potvrzuji pouze snahu o zničení 90% populace Země s tím, že pro zbývající pseudoelitní zrůdy zůstane ze zmenšeného koláče stále dost a dost. Žádná jaderná válka nebude, již proto, že všechny jaderné zbraně jsou hlídány a většina je znefunkčněna. Kým, netřeba zdůrazňovat. Steně tak nebude žádná likvidace devíti desetin lidstva. Zrůdy jsou již přímo likvidovány nebo je nepřímo eliminován jejich vliv. Nic se jim již nedaří. Lahní zrůd a jejich poskoků na tom nic nezmění, a to i u nás. vše spěje k likvidaci všeho zla na Zemi způsobem, kdy nikdy se již nebude opakovat davo-elitářský systém, natož otroctví ve prospěch hrstky parazitů. Ničeho se nebojte, vše navzdory dočasných obtížím dopadne dobře. Nače NESARA ČR je připravena s jně jako globální GESARA. Nejde o fikci, ale o skutečný plán, který i ČNB vede k masivnímu nákupu zlata ke krytí národní měny.

tupý hulvát
13. 9. 2023 09:02
Odpovědět  PremekJ

Kým netřeba zdůrazňovat?Mě by zajímalo jestli mají anténky na čele,nebo nemají čelo?Také mě děsí trpaslíci,ti vlezou všude.

Pavel z Moravy
13. 9. 2023 09:33
Odpovědět  PremekJ

Snad mi nechcete říci, že tomuto věříte. Proboha, jaká nová víra zde zase kuje svoje pikle?

zuzana
12. 9. 2023 17:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Agenda změny klimatu je klíčová pro realizaci Velkého resetu

https://aktax.cz/agenda-zmeny-klimatu-je-klicova-pro-realizaci-velkeho-resetu/

zuzana
12. 9. 2023 18:32
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO se připravuje na největší vojenské cvičení od dob studené války, a to v blízkosti Ruska

https://aktax.cz/nato-se-pripravuje-na-nejvetsi-vojenske-cviceni-od-dob-studene-valky-a-to-v-blizkosti-ruska/

Pijack
13. 9. 2023 08:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Vůbec nevěřím verzi Američanů, že to byl útok islamistů. Velký PRDLAJZ !!! Kdyby měli radikální muslimové takhle zaútočit na Ameriku, vybrali by si 100% Bílý dům. To že padly finanční mrakodrapy naznačuje, že islamisty vycvičil někdo, kdo měl zájem na tom, aby Bílý dům nebyl zničen. Infrastruktura Bílého domu je hodně důležitá pro zájmové mocenské skupiny, CIA, FED a pod… Ztráta 3000 úředníků jim žádné škody neudělala, pouze pojišťovnám. Ale záminka to byla dokonalá. Halt hloupé stádo sežere všechno, ale o opravdových pohnutkách pravých islamistů vědí kulové.