politika

Stoltenberg: Vítězství Ruska na Ukrajině je pro NATO velmi nebezpečné

Vítězství Ruska na Ukrajině učiní NATO zranitelnějším, prohlásil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na Světovém ekonomickém fóru v Davosu.

Vítězství Ruska na Ukrajině by podle jeho slov bylo tragédií, ale také nebezpečným signálem pro všechny autoritářské režimy, že použitím síly a porušováním mezinárodního práva mohou dosáhnout toho, co chtějí. To učiní alianci zranitelnou, domnívá se Stoltenberg, uvádí TASS.

Cestou k míru na Ukrajině je podle Stoltenberga dodávka vojenské pomoci Kyjevu.

Spojené státy prohlásily, že porážka Ukrajiny bude mít globální důsledky

Ředitelka Národní zpravodajské služby USA Avril Hainesová řekla, že Západ chrání své zájmy.

Porážka Ukrajiny by měla globální důsledky, mimo jiné pro sílu aliancí Západu, který v tomto případě pomáhá Kyjevu, a to i z důvodu ochrany vlastních zájmů. Uvedla to ve středu ředitelka americké Národní zpravodajské služby Avril Hainesová na Světovém ekonomickém fóru v Davosu.

„Kromě všeho, co bylo řečeno o důsledcích pro svět, pokud Ukrajina neuspěje, existuje řada dalších úvah: je jasné, že, upřímně řečeno, konflikt na Ukrajině má globální důsledky <… > “, řekla.

„To má pro nás důsledky, pokud jde o přemýšlení o síle našich aliancí, má to pro nás důsledky, pokud jde o to, jak budeme v budoucnu řešit krize v situaci, kdy existují aktéři, kteří porušují právní stát, chartu [OSN] a řád, který jsme ustanovili,“ řekla Hainesová.

“Takže si myslím, že je v nejlepším zájmu nás všech podporovat Ukrajinu, jak jen můžeme. Děláme to nejen kvůli Ukrajině samotné, děláme to v našem vlastním zájmu,” dodala ředitelka národní rozvědky USA. 

Scholz označil porážku Ruska za jediný způsob, jak ukončit ukrajinský konflikt

Konec ozbrojeného konfliktu na ukrajinském území je možný pouze v případě, že Rusko prohraje, řekl německý kancléř Olaf Scholz.

“Rusko musí utrpět porážku,” řekl Scholz na ekonomickém fóru v Davosu, uvádí TASS.

Abychom toho dosáhli, „budeme nadále podporovat Ukrajinu tak dlouho, jak to bude potřeba,“ řekl.

Ukrajina v posledních měsících požaduje, aby jí Německo dodalo tanky Leopard 2. Scholz opakovaně prohlásil, že Německo bude v této věci jednat pouze v koordinaci se spojenci. Kancléř zároveň uvedl, že je nutné se vyvarovat vývoje, kdy by se „tato válka stala válkou mezi Ruskem a NATO“.

Dříve v Davosu se Scholz vyhnul odpovědi na otázku předání tanků Leopard kyjevskému režimu.

Připomeňme, že NATO by mělo výrazně zvýšit produkci zbraní a munice na podporu Ukrajiny a své vlastní bezpečnosti a rozšíří své digitální kapacity, aby se připravilo na budoucí konflikty, řekl dříve Mircea Geoană, zástupce generálního tajemníka aliance.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3HeBbfu
https://bit.ly/3wbuDZ1

sdílet na

41 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pedro
18. 1. 2023 22:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Dnes kaufhlad narvaný k prasknutí. Čech chce plný žaludek sraček a jedů ze západu, toužil po tom co shlédnul první západní film o krásných obalech. Že má vše chuť skládky za městem ho nezajímá. Jsou tam hezké nápisy, které viděl v západních filmech. Je jedno, že v limonádě není cukr, v čokoládě máslo a kakao, máslo bylo 5 let v mrazáku, maso taky, 20 chemických sraček v každé potravině, ošizené všechno až na kost! Ale jste na západě že? Čtvrtinové platy a vyšší ceny než u nich, ale za odpad. A za odpad nás mají taky od 16. století. Vlezme jim do prdele víc, chcípneme dřív. Slované se vraždí a oni si mydlí ruce jak jsme debilní.

Burák
19. 1. 2023 07:32
Odpovědět  Pedro

Kolego, dovolil bych si vás opravit. Vyhledávám kvalitní potraviny a snažím se mnohdy neúspěšně tuto osvětu šířit i kolem sebe. Mám nastudovaných mnoho výrobků včetně složení i původu. Takový rozhled mě ale stál spoustu let zjišťování a četby knih jako je Jídlo jako jed, potraviny genocida českého národa a mnoho dalších. S některými autory jsem komunikoval i osobně. Tím se tu nechci nad nikoho povyšovat, jen chci zdůraznit, že tato cesta není pro každého. Naprosté většině se vzdělávat nechce a na to sází průmysl s výrobou šuntů. Dobrá zpráva ale je, že kdyby všichni požadovali kvalitní potraviny, stálo by máslo třeba 150kc.
Abych se ale dostal k té opravě. Kaufland má jistě mnoho šmejdů, s tím souhlasím ale zároveň má jako jediný řetězec i mnoho kvalitního. Musí se číst popisky a vybírat. Všechny řetězce prodávají šunty, protože to lidi chtějí. Já si kupuji párky za 300 kilo. Většina lidí tuto sumu ale nechce dát. A i když jim ukážete, že ten dražší je jediný chutný, tak mají kupu výmluv proč to nekoupit. Přitom stačí kupovat méně, člověk uzeniny nemusí mít každý den.
Celá tahle doba korunována blbosti lidí kolem nás a covid ukázal, že těch blbcu je mezi námi opravdu mnoho.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
19. 1. 2023 08:24
Odpovědět  Burák

Nejde o Kaufland,kolega tím myslel,že jsme otroci konzumu!Vyměnili jsme normální spokojený život,kde zdraví a život byla nejvyšší priorita za honbu za zlatým teletem a stali se otroky konzumu!!!Jsme jako ten pes v kreslené karikatuře, co slepě následuje špekáček na provázku a nevšímáme si,že jsme vedeni na porážku!

Standa
19. 1. 2023 08:51
Odpovědět  Pavel

Ale náš zlatý a jedinečný premier Fiala prohlásil , že se máme nejlépe za 30 let.To je ten , co křičí,, P.P. na Hrad”!
Komu věřit?

Pavel z Moravy
19. 1. 2023 10:34
Odpovědět  Standa

Stando, pouhý malý dotaz. Proč se tímto člověkem zabýváte. On opravdu nestojí za to. Pro mne je nula a jeho ekipa spoluvládců jakbysmet.

Pavel z Moravy
19. 1. 2023 10:18
Odpovědět  Pavel

Jmenovče, normální spokojený život ať rodinný nebo jednotlivce se všemi radostmi a strastmi jim nestačí. Výlety do přírody, hry, společné rodinné zábavy, prostě běžný život se vším všudy je pro dnešní omladinu málo a nudný. S tím my již nic neuděláme. Oni ti dnešní mladí již nežijí, kontrolují svoje konta, kam pojedou a kam ne, kde co mají koupit a kde ne, svítí li jim tečka zelená nebo červená apod. Je to chudý život snobů, který nemá žádný hlubší smysl. My jsme zůstali ještě lidé nezkažení současnou pakulturou a životním způsobem západu. Nevím, jak to zde dopadne, ale rozpad morálních hodnot je takový, že určitě ne dobře. Ale jestli se vše opakuje po spirále, je to celkem přirozené. Přichází úpadek jako odpověď na rozmařilost společnosti. Přesně podle spirály. Lidský tvor nikdy duševně nevyzraje, to není genomu lidského tvoru dáno. Problémy úpadku společnosti řešili již antičtí filosofové a co se změnilo? Je lidstvo duševně vyzrálejší, když má takové Macróny, Scholze, Fialy a Bideny, Šváby, Šoroše a Gatesy? Není, protože potřebuje Husa, Garibaldiho, Fidela, Lumumbu, Luthera Kinga, Ghándího a další lidi, pro něž dobro všech je základ slušné společnosti.

Pavel z Moravy
19. 1. 2023 10:29
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale jak vidno, alespoň náš národ slušné lidi ve vedení státu odmítá. Tak o čem je potom řeč? Řeč je o tom, že nikdy nemůže v této kapitalistické společnosti člověk duševně vyzrát natolik, aby pochopil proč se na planetě nachází. Takže bude krást, loupit, zabíjet, urážet a ničit vše hodnotné a chvástat se, že je demokrat jako tito současní škůdci zemští. Z Boha strach nemají, protože v něj nevěří i když se mu mnozí klanějí a pronášejí hlavně když se chystají do války, že Bůh to chce, z lidu strach také nemají, protože ten si ochočili a ze své zlé povahy také strach nemají, protože vlastně všichni jsou zlí, toť jejich krédo. Jen já jsem Bůh pronáší Šváb. Tak si to lidé pamatujte.

Gales
19. 1. 2023 15:44
Odpovědět  Burák

Ty párky za 300 jsou problematické. Kilo masa bude výrobce stát maximálně 80 Kč,střevo 10Kč,chemie 10Kč a zbytek je vejvar jak pro výrobce tak pro prodejce.Dražší nemusí být kvalitnější.

Pavel K
19. 1. 2023 17:48
Odpovědět  Gales

👍 👍 👍
Už dopoledne jsem pánovi odpovídal, buď se to ztratilo, nebo jsem to neodeslal.ANO, dražší neznamená kvalitnější. Jak dneska čachrují se žrádlem každý kdo má trochu rozumu ví jak to dokáží přemisťovat, přebalovat jako kočka mladý. Máslo za 60,- a najednou bum a je za 39,90,- Jó z lásky naší vlasti a jejich občanům. Maso, vepř. krkovice všude za 135,- a najednou někde 89,- a to se ani nebudu zminovat kdoví odkud to je a kolik v tom je antibiotik a jiných šmakulád. Ryby 🤣 no coment.

Mirek
19. 1. 2023 20:24
Odpovědět  Burák

Dobrý den,omlouvám se,že vám budu tak trochu oponovat,není to tak jednoduché jak uvádíte,v marketech můžete číst jen to co tam nekdo napíše a mnohdy ani cena není smerodatná co se kvality potravin týče.Sám presně vím,jak dovedou polepit mnohokrát rozmrazené maso,které putovalo širým světem tak aby neslo název čerstvé s Česka.Dle mého možná naivního názoru jsou a teda hlavně budou největším poblémem modifikované potraviny.Ty budou časem ovlivnovat celou populaci tak jak si světová elita bude přát.To bude urcite větší nebezpečí nez pokud v párku budu mít trochu soje ci separátu.Ale jinak máte pravdu

Pavel
19. 1. 2023 12:22
Odpovědět  Pedro

Jste hyena pedrova nenavistna hyena..
Lide kupuji co vyrabi a dodava prumysl.
Nechte lidi na pokoji. Voni se vo vas taky nestaraji..Neni proc.

Pedro
18. 1. 2023 23:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Většina potravin je hnůj, všude palmový tuk, nechutné srágory.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
20. 1. 2023 10:27
Odpovědět  Pedro

Musel by jste sebou vozit pojizdnou laborator a zamestnavat lidi ,aby jste ty vsechny podvody a vyskoleny eperty v podvodech a jejich pajcovani zjistil.

Velitel
18. 1. 2023 23:26
Ohodnotit příspěvek :
     

V Davosu a NATO musí něco dávat do vody, jinak není možný, aby bylo tolik lidí takhle zhulených.
Ti pošuci básní o vítězství a přitom měsíc žvaní o tom zda ukrošům pošlou nebo nepošlou 30 ojetých muzeálních tanků a kde je vezmou,
Přitom jen Uralvagonzavod aktuálně týden co týden vyrobí přes 30 nových T90M a Rusku se ve skladech válí přes 3000 tanků.
To nejpostatnější. Rusko má kompletní výrobní řetězec od uhlí, přes ocel ,elektřinu až po ty tanky, EU nemá skoro nic,USA dnes tanky nevyrábí vůbec a EU vlastně také ne, jen cena emisních povolenek dělá EU tanky neprodejné.
Když v této oblasti naposledy válčila šestá armáda Friedricha Pauluse, tak mu tam zmrzly tanky a dnešní americké i německé tanky dopadnou stejně.

Pavel K
19. 1. 2023 08:36
Odpovědět  Velitel

Tenhle idiot by potřeboval rozklepat nejtek, aby přestal vyhrožovat a kecat kraviny.

Jan1
19. 1. 2023 08:56
Odpovědět  Velitel

Mraz prijde v unoru jen pockat. Uz je maji skoro na lopate. Kazdy den na 200 – 300 Ukrosu a zoldaku natahne brka. To nejde nahradit, leda Cechacky a Polaky a jinym masem do mlejnku. Proto ta prapodivna valka. Jeste jsme poradne nezacali, rekl Voloda.

Jaris
18. 1. 2023 23:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Stoltenberg na tom obrazku vubec nevypada vyhruzne. Spise se mi jevi, ze ma stazene pulky, aby se nepos…

Luboš
18. 1. 2023 23:55
Ohodnotit příspěvek :
     

„Kromě všeho, co bylo řečeno o důsledcích pro svět, pokud Ukrajina neuspěje, existuje řada dalších úvah: je jasné, že, upřímně řečeno, konflikt na Ukrajině má globální důsledky <… > “, řekla.
„To má pro nás důsledky, pokud jde o přemýšlení o síle našich aliancí, má to pro nás důsledky, pokud jde o to, jak budeme v budoucnu řešit krize v situaci, kdy existují aktéři, kteří porušují právní stát, chartu [OSN] a řád, který jsme ustanovili,“ řekla Hainesová.
Kdo porušil Chartu když vtrhl bez souhlasu do Lybie, Iráku.Afghanistánu atd. A na řád který si ustanovily sere pes.


19. 1. 2023 01:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Ukrajině? Tvl až Rusko skončí,žádné NATO už nebude existovat a Rsuká vlajka bude viset v Paříži….NATO nemá čím Rusa porazit…ten už v podstatě celé NATO rozdrtil…protože samozřejmě je to od začátku válka Rusko vs NATO.
Vy už máte teroristi jen atomovky…a i ty má Rus lepší a rychlejší….

Pavel z Moravy
19. 1. 2023 10:39
Odpovědět  Veny232

Jó Venny, naťáci jsou podělaní strachy a mají stažené půlky, ale pro veřejnost a hlavně svých obdivovatelů musí vypadat statečně. To je tedy prča.

Markýza
19. 1. 2023 15:55
Odpovědět  Veny232

V Paříži už jednou skončili :-)) v Berlíně taky. Do Londýna se nepoženou – nebo že by?

19. 1. 2023 07:13
Ohodnotit příspěvek :
     

A nedaj pokoj a nedaj pokoj…

Standa
19. 1. 2023 07:37
Ohodnotit příspěvek :
     

cit:,,Vítězství Ruska na Ukrajině by podle jeho slov bylo tragédií, ale také nebezpečným signálem pro všechny autoritářské režimy, že použitím síly a porušováním mezinárodního práva mohou dosáhnout toho, co chtějí. To učiní alianci zranitelnou, domnívá se Stoltenberg,”
——————————
Nepodráží to boooží hovádko samo sebe.
Každý soudný člověk ( pokud nebude fanatický příznivec válečného jenerála, kretona P.P.) si udělá úsudek sám.
Tenhle osel z NATO -píši o Stoltenbergovi -i když to P:P. je to samé- sám označil ve svém cancu opět použiji cit:,,že použitím síly a porušováním mezinárodního práva mohou dosáhnout toho, co chtějí. To učiní alianci zranitelnou”.
Vdyt přece všichni vědí , kdo je v tomto případě ,, autoritářský” režim podle jeho vlastních slov.
Kdo porušuje mezinárodní právo,používá všude ve světě sílu, podvrací režimy,neuznává demokracii, když se mu to nehodí, vytvořil pakt NATO ze svých kolonií ( i s gumoidním P.P.)
Co dělá všechno U SS A proto , aby dosáhlo toho , co chce? Zabíjí, vraždí, mučí,vyvolává konflikty ,krize,války.
Takže všichni kromě NATO mohou být zranitelní.
Není ten chlap vů.l. Střelil se svou arogancí do vlastní nohy.P.P. je to samé. Pizděc!

Standa
19. 1. 2023 07:51
Odpovědět  Standa

A porušuje všude Chartu OSN,mezinárodní smlouvy i smlouvy dvoustrané , které samo podepsalo( někdy tím , že odvolá , co podepsalo, když už se jí to nehodí ( např. START) , pak odvolá , co už odvolalo. A říká ,, svobodný svět “!
Říká samo sobě protektor světa, četník světa ,,, USA na prvním místě (USA first)”,Bůh je s Amerikou obdobou a docela případnou ,,Gott mit uns”!
A to někteří zfanatizovaní majoři ( vynechal jsem g) chtějí volit NATOidního jenerála.
CO OD TOHO ČEKAJÍ?
Jsou stejné gumy?

Vlado71
20. 1. 2023 09:39
Odpovědět  Standa

To už aj slovo “magor” patrí medzi zakázané slová?
Dokonca aj Kryťák v Červenom trpaslíkovi povedal Rimmerovi že je MAAGOOOOOR. Teraz je takých neschopných (ale na druhej strane všetkého schopných) Rimmerov plno (hlavne vo vládach záchodných mocností).
Zrejme jediné čo máme podľa nich robiť je TOTO

Pavel
19. 1. 2023 08:42
Odpovědět  Standa

Soudný člověk ano,ale těch už je v těch tzv.”demokraciích” pomálu. Před časem si jeden politolog dovolil v Davosu charakterizovat demokracii dle Britského modelu 17 století slovy:”demokracie je vláda zločinců nad tlupou idiotů,kteří je slepě poslouchají”!Myslím že tato definice sedí jako zadek na hrnec! Nejvíc se to dotklo amerického a polského delegáta, proč asi?!

orinoko
19. 1. 2023 12:02
Odpovědět  Pavel

Osmanský erdragon o demogracii prohlásil: Demokracie je jako autobus. Doveze tě kam potřebuješ a tam vystoupis.
A jinak? Západ v rozkladu nemá rád, když někdo nerespektuje jím zavedená pravidla: Laciné zdroje z Ruska, laciná práce z Asie a lace pro konzumní idioty. Proto barák ohava rád kroutí ruce druhým a vůbec mu nevadí, že jako zhmotnela tma praktikuje bílé prasactvi.
Pravidla zachudu: Greta, jejíž lebka je slepena ze dvou různých polotovarů, bidet – ochmatyka, který klidně prdí před tv kamerou, šváb, jenž přicestoval z kloaky Klingonu, gule od mamule, který mírou ritomilectvi rozhodil i Busistu, a soudružka Truth, na kterou už si nevzpomene ani umělá inteligence.

ladik
19. 1. 2023 12:05
Odpovědět  Standa

Tragédie to bude, ale pro kolektivní fašistický Západ. Už by si měli fasovat antidepresiva (koks nebo herák).

Jan1
19. 1. 2023 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Neznam vetsi tupce jak jsou Norove. Tenhle slejska neni vyjimka. Vyhrozuje a zaroven je podelany strachem z atomovek.

Pavel z Moravy
19. 1. 2023 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Tyto západní dacany nemá cenu ani komentovat. Jelikož ztrácí moc, kterou jako kolonizátoři po staletí měli a zotročování národů jim tak dobře vynášelo, nemohou se smířit s tím, že jim žně končí. Vy prolhaní Jidáši, vám mohou žrát ty vaše lži pouze stejní lidé jako jste vy. Můžete jít a sami fyzicky bojovat proti Rusům. Na to ale nemáte koule. A vy Slované, kteří nežijete v Rusku, není vám hanba, jak se k bratrskému slovanskému národu, který vás osvobodil od fašounů chováte? Je mi skutečně zle z toho jak se část tohoto národa chová. Je to odporné. Tak si s tím svým svinstvem žijte, třeba vám páníčci dají větší příděl zbytků z panského stolu. Howg.

Pavel z Moravy
19. 1. 2023 09:50
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já vím, že se neobracím na ty, kterým by to mělo být určeno, ale i oni zde mají své nohsledy a spící agenty, které honorují. Styďte se vy Slované, kteří likvidujete slovanství a podporujete zrádce, kteří vás chtějí zotročit a použít proti stejnému slovanskému národu.

František Rýpal
19. 1. 2023 10:04
Odpovědět  Pavel z Moravy

Hovno jim dají a co mají jem seberou.Maximálně jim dají flintu a poženou je na Rusa.Ale za blbost se platí.

Frank
19. 1. 2023 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Další kretén, který by potřeboval pár přes držku.

katango
19. 1. 2023 10:18
Odpovědět  Frank

Já vám ho přidržím.

Pavel
19. 1. 2023 12:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Hitler : Nemecko musi vyrobit a poslat vice tanku a zbrani na Ukrajinu.
WEF Davos: EU musi vyrobit a poslat vice tanku a zbrani na Ukrajinu..

Pijack
19. 1. 2023 13:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Žvaní přesně tak, jak mu nadiktují spojenci v Bílém domě. Jinak by nebyl předsedou NATO. Tak jednoduché to je.

Markýza
19. 1. 2023 15:56
Odpovědět  Pijack

A proto má i ty stažené půlky, jak podotkl/a Jaris. Pravděpodobně.

Markýza
19. 1. 2023 15:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo tak NATO se stane zranitelným, když se dva státy mimo něj poperou a jeden vyhraje……no to jsou mi věci. A já myslela, že to milé NATO máme proto, aby nás bránilo, když nás někdo napadne? Ovšem, jak nás bude bránit někdo tak strašně zranitelný, to fakt nevím.
Mimochodem, paní Hainesová to řekla konečně na plnou hubu: my jsme ustanovili řád a nikdo nám ho kurwa nebude rozvracet! A už vůbec ne ten, komu se Řád nelíbí!

Bozena K
19. 1. 2023 16:50
Ohodnotit příspěvek :
     

ale…ale… vzdyt všichni unisono prohlašují že to není válka NATO vs RF… a najednou se bojí vítezství Ruska…

Monty
19. 1. 2023 18:31
Ohodnotit příspěvek :
     

A snaží se každý den najít způsob,jak na Rusa ..I dnes..https://www.flightradar24.com/FORTE12/2ee67338

Boomer
19. 1. 2023 19:02
Odpovědět  Monty

.. takhle lítají na podzim vosy kolem domu, aby ještě něco uchytily, než uhodí mráz.