politika

Skvělý nový nápad NATO: ‘Začněme válku s Čínou!’

Ron Paul

Historie NATO po studené válce je historií organizace, jejíž datum vypršení platnosti již dávno uplynulo.  V zoufalé snaze o misi po konci Varšavské smlouvy se NATO na konci 90. let rozhodlo, že se stane základem militarizace „lidských práv“ za Clintonovy administrativy.

Pryč byla „hrozba globálního komunismu“, která byla použita k ospravedlnění 40leté existence NATO, a tak se NATO znovu představilo jako skupina ozbrojených atlantických superhrdinů. Kdekoli došlo k „nespravedlnosti“ (jak ji definovali washingtonští neoconi – neokonzervativci), NATO bylo připraveno se zbraněmi a bombami.

Americký vojensko-průmyslový komplex nemohl být šťastnější. Všechny think-tanky, které vojensko-průmyslový komplex štědře financuje, nakonec našly jistého vítěze, aby udržely tok peněz. 

Vždy šlo o peníze, ne o bezpečnost.

Zkušební jízdou NATO jako superhrdiny lidských práv byla Jugoslávie v roce 1999.

Pro všechny kromě NATO a jeho neokonů ve Washingtonu a mnoha evropských metropolích, to byla strašná, neopodstatněná katastrofa. Sedmdesát osm dní bombardování země, která neohrožovala NATO, mělo za následek smrt mnoha stovek civilistů, zničenou infrastrukturu a dědictví munice s uranovými hroty, která otrávila krajinu pro příští generace.

Zrovna minulý týden tenisová legenda Novak Djokovič vzpomínal na to, jaké to bylo uprchnout z domu svého dědečka uprostřed noci, když bomby NATO padaly a ničily. Jaká hrůza!

Poté se NATO postavilo za svržení Kaddáfího vlády v Libyi. 

Korporátní tisk znovu šířil lži neoconů, že bombardování země, zabíjení jejích obyvatel a svržení její vlády by vyřešilo všechny libyjské problémy s lidskými právy. Jak se dalo předvídat, bomby NATO problémy Libye nevyřešily, ale zhoršily. Chaos, občanská válka, terorismus, trhy s otroky, zdrcující chudoba – není divu, že Hillary Clintonová, Obama a neoconi dnes nechtějí o Libyi mluvit.

Po sérii neúspěchů, delších než pro které zde máme prostor, se NATO řízené Washingtonem v roce 2014 rozhodlo do toho jít naplno a zaměřit se na „změnu režimu“ v samotném Rusku. 

Prvním krokem bylo svržení demokraticky zvolené ukrajinské vlády, o což se postarala Victoria Nulandová a zbytek neoconů. Následovalo osm let masivní vojenské pomoci NATO ukrajinské převratové vládě s úmyslem bojovat proti Rusku. Nakonec to bylo odmítnutí ruského požadavku na vyjednání evropské bezpečnostní dohody z roku 2022, která by zabránila armádám NATO obklíčit ruskou hranici.

Navzdory mainstreamovým médiím a propagandě vlády USA bylo NATO na Ukrajině asi stejně úspěšné jako v Libyi. Stovky miliard dolarů byly vyhozeny do větru, přičemž masivní korupci zdokumentovali novináři jako Seymour Hersh a další.

Jediný rozdíl je tentokrát v tom, že cíl NATO – Rusko – má jaderné zbraně a tuto proxy válku považuje za životně důležitou pro svou samotnou existenci.

A nyní se tedy NATO navzdory svému neúspěchu rozhodlo zahájit konflikt s Čínou, snad aby odvrátilo pozornost od katastrofy na Ukrajině. 

Minulý týden NATO oznámilo, že otevře svou vůbec první asijskou kancelář v Japonsku. Co dál, členství Tchaj-wanu v NATO? Bude Tchaj-wan dobrovolně sloužit NATO jako nejnovější „Ukrajina“ – obětuje se Číně ve jménu NATO a jeho nekonečné chuti ke konfliktům?

Můžeme jen doufat, že si Amerika v roce 2024 zvolí prezidenta, který definitivně ukončí smrtící světové turné NATO.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2023/may/08/nato-s-great-new-idea-let-s-start-a-war-with-china/

P.S.

NATO otevře v Japonsku kancelář a prohloubí indicko-pacifické zapojení.

Severoatlantická aliance otevře kancelář v Japonsku v roce 2024. NATO má podobné kanceláře při OSN v New Yorku, OBSE ve Vídni a také v Gruzii, na Ukrajině, v Bosně a Hercegovině, Moldavsku a Kuvajtu.

▪️Podle Nikkei Asia to alianci umožní pořádat pravidelné konzultace s Tokiem a klíčovými partnery v regionu – Jižní Korea, Austrálie a Nový Zéland, protože Čína se vedle svého tradičního zaměření na Rusko stává novou výzvou. Kromě toho NATO a Japonsko rovněž posílí svou spolupráci s cílem podepsat Program individuálního partnerství (ITPP) před summitem NATO v litevském Vilniusu ve dnech 11. až 12. července.

▪️ Severoatlantická aliance – North Atlantic Treaty Organization (NATO) se tak postupně mění na North Atlantic and Pacific Treaty Organization (NAPTO) a rozšiřuje svou působnost na celý svět.

Nutno podotknout, že byrokracie EU je na to již připravena. Stačí si připomenout nedávný návrh diplomata EU Josepa Borrella, aby evropské námořní síly hlídkovaly v Tchajwanském průlivu. 

Zhoršení hospodářských vztahů mezi EU a Čínou tedy není daleko.

Globalizace NATO se stane dalším stimulem pro přeformátování strategické spolupráce mezi Ruskem a Čínou na plnohodnotnou vojenskou alianci.

Jelena Panina

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pedro
9. 5. 2023 22:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Někdo nahrál ráno Putina na hajzlu, jak říká “Seru NA TO”.

Autor
9. 5. 2023 23:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Hehehe! Uvědomuje si tady někdo vůbec, jak moc jsme závislí na Číně? V případě konfliktu okamžitě, bez pardonu, a ihned klesne průmysl EU i USA o takových nejméně 30-40 %! Protože to je zboží vyrobené v Číně z jejich surovin a tady se jen přidělává cedulka Made in … a někde dole je napsáno Manufacturing of China … to je značná část průmyslového potenciálu – dá-li se to tak nazvat – Německa, Francie atd. atd. a samozřejmě i u nás prostě spadne do záchoda …
A v každém případě to znamená konec nejen zelené energetiky, budeme rádi i za to, že suché listí hoří, ale také konec NWO …
Protože každá země mimo naši “civilizaci” uvidí, že nelze se západem vůbec ani “jen” obchodovat v klidu! TAKŽE S TÍM TAK JAKO TAK BUDOU NUCENI NĚCO UDĚLAT. Jestiže země BRIKS předehnaly G7 v HDP, pak je třeba si uvědomit, že to jsou reálné výsledky reálné ekonomiky. V případě G7 se jedná z velké části jen o výše uvedený fakt de facto přemalovávání výrobce a následné služby a hlavně spekulace s financemi.
A teď si můžeme jít vsadit do sázkové kanceláře. Má to jen jeden problém. Tu výhru si neužijeme, protože “naše” peníze nebudou mít větší cenu než spadané listí na podzim …

9. 5. 2023 23:07
Odpovědět  Peter 008

Řek bych, že tady uvědomuje. Horší to už bude s těmi, co díky svému vzdělání “vědí”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
10. 5. 2023 09:41
Odpovědět  Peter 008

Petře, to už je pouze jejich zbožné přání a dělání bu, bu, bu. Rusové a svět kolem nich z nich bude mít za chvíli prču. Nemají už na nic, pouze na změnu pohlaví. Ale těm rozumným ve světě tuto ideologii nevnutí. Nevím jak u nás. My jsme malá země, jejich současná kolonie s velkým počtem zblblých spoluobčanů, ale nikdy se nemá říkat nikdy. Třeba zrovna od nás vyjde revolta, která ty Bruselské mameluky smete do propadlišti dějin.

10. 5. 2023 12:58
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavliku, Rusové z nich tu prču už mají. Stačí si přečíst diskuze pod články na ruswebech.

Frank1
10. 5. 2023 13:57
Odpovědět  Peter 008

Nikdo neumi vyrobit levne kvalitni zbozi tak jako Cina. Sankce na Cinu povedou ke zdrazeni vseho, co se prodava. Evropske firmy uz vetsinou moc nevyrabeji, ale radsi kupuji v Cine, daji na to svou znacku a prodavaji x krat draze. Jsou uz jen pouze prekupnici. Jakakoliv zmena tohoto stavu postihne nejenom prekupniky, ale i zakazniky.
Ja kupuji obleceni, boty i elektroniku v Cine, primy import, t.zn. primo od cinskych online portalu. Jsem velice spokojen. Staci znat trochu anglicky. Podivejte se na nabidku zbozi a ceny na wish.com nebo aliexpress.com.
Platby kartou, Paypal. Jen na dodani si musite pockat 2 tydny i dele.

Frank1
10. 5. 2023 14:00
Odpovědět  Peter 008

Dobra pripominka. Zeme G7 profituji z koupe za cinskou cenu a prodeje za mistni evropskou. Neni to tedy zadna vyroba, ale prekupnictvi, ktere zkresluje hodnoceni. Ve skutecnosti BRICS je na tom mnohem lepe jak G7.

9. 5. 2023 23:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Bravo! Tleskám! Náš prezident nebyl nejb-lbější natovelitel na zeměguli!
Sláva! Na světě jsou ještě větší idi-oti než Guma!

Albi
9. 5. 2023 23:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Vypadá to, že přehlídka vítězství v Moskvě poněkud pošramotila sebevědomí mininálně našich mírově-válečných štváčů. Se zajímavými pohledy na situaci z hloubi mainstreamové žumpy:se roztrhl pytel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-komentar-den-vitezstvi-a-prapor-pro-zpitomele-230621#
„Jako by Putin na přehlídce říkal: ‚I kdyby mě už nebylo, bude to právě putinismus, který vás jako jediný ochrání před vnějším nebezpečím.‘ A na tuhle zlou, leč vlastně učebnicovou demagogii Rusové slyší.“
Možná se na to Rusům vlastně hezky dívalo. Alespoň trocha pýchy, když už jinak pořád přicházejí jen špatné zprávy a život se stal chmurnějším a nebezpečnějším. Alespoň trocha opojného pocitu velikosti a toho, že z nás Rusů možná pořád jde strach, když už jsme izolovaní, sankcemi sevření, zbídačení, odvádění na ukrajinskou frontu umírat. Zahraničních hostů bylo poskrovnu, nedošlo ani na leteckou přehlídku. Ale což, podstatné je, co naznačil prezident. Náš ruský svět ční civilizačně, kulturně nade vše. Jsme pořád víc než ostatní. ….”

Pravil myšlenkový gigant Teodor Marjanovič. 🙂 🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
10. 5. 2023 00:10
Odpovědět  Albi

Mě se líbilo to podivování, že na přehlídce byly jen starý tanky. To si jako vážně mysleli, že tam stáhne tanky pozašívaný porůznu podél fronty a na strategických místech podél jižní hranice? Nebo že zruší tu raketovou pohotovost, aby moh machrovat s raketama? Nebo že se dlouze rozřeční, když si banderteroristi už roky lámou hlavy, jak Gosudara sejmout? Tak když už nic jiného, tak aspoň jeduflušou. Sr-áči.

Albi
10. 5. 2023 00:41

🙂 Voni si toho myslej! Čekám, kdy jim dojdou nápady, ale pořád nic. A co se týká těch starých a jistě už notně rezavých tanků – co mohli dělat, když jim Ukrajinci všechny ty nové zlikvidovali
Třeba v tom odkaze na Infovojně je i pár řádků na to téma, jak hrdinní Ukrajinci – a sami! – bez pomoci západních instruktorů, jediný tam prý nebyl! – sejmuli nesestřelitelný Kinžal!.
Nevím, jestli ses už podíval, tak tady ještě jednou – najdeš to ke konci článku.
Ukrajincům už nezbývá nic jiného, než porazit Rusy pomocí propagandy. A jedou zostra. Skoro třikrát pomalejší raketou z Patriotu prý sestřelili Rusům desetimachový Kinžál…
https://www.infovojna.bz/article/video-henry-kissinger-je-zpatky-na-scene-a-predpovida-vyjednavani-o-miru-na-ukrajine-do-konce-tohoto-roku

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Vanja
10. 5. 2023 07:11
Odpovědět  Albi

Vytáhli stoletého kisingera ze smetiště dějin

Velitel
10. 5. 2023 07:17
Odpovědět  Albi

On vážně někdo přetiskl tem paskvil vyprodukovaný Vedoucím kolotoče z Aeronetu?
Popravdě nevím kdo je větší šiřitel lží zda ukroši nebo VK.
Věra cituji z článku
“Jedinou možností, jak by mohla raketa Kinžál spadnout, je technická závada, selhání náporového motoru rakety, který spaluje atmosférický kyslík namísto paliva, trefení ptáka během letu apod.”
Je prakticky celá lež.

  1. Ch-47M2 Kinžal vážně nemá náporový motor, ale klasický raketový na tuhé palivo. VK dezinformuje
  2. Žádný motor na planetě nespaluje atmosférický kyslík namísto paliva. Je to fyzikální nesmysl. Aby něco hořelo potřebujete dvě věci a) palivo b) okysličovadlo.
  3. Je poměrně zvláštní, že podle VK nemůže 4M raketa trefit 10M raketu, ale řádově pomalejší pták ji trefit může.Inu vedoucí kolotoče. Ch-47M2 Kinžal je z Mig 31K vypouštěna typicky v letové hladině 10km. Na této planetě jsou pouze dva druhy ptáků, kteří se výjimečně dokáži pohybovat v této výšce, oba patří mezi supy a na Ukrajině je nenajdete. Raketa po vypuštění začne stoupat do letové hladiny 40 až 50km v které vážně žádní ptáci nelétají.
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Janaz
10. 5. 2023 08:30
Odpovědět  Velitel

Evidentne si vták ty a riadne hlúpy. Takže raketa nemôže mať zrážku s vtákom či krdlom vtakov? A nemôže dôjsť k zrážke počas stúpania rakety? Čo si chcel tým grcom dokázať, že si hlupák? Bravo, podarilo sa.
Zaďalsie, náporový motor je typom raketového motoru a ešte zaďalsie, tým tuhým palivom je uhlie v spaľovacie komore? Žeby si dal nejaký link na to, aký motor vlastne má Kindzal, pretože to je jedna z jeho utajovaných skutočností a akosi som nikde k tomu nenašla nič.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Velitel
10. 5. 2023 14:51
Odpovědět  Janaz

Další pologramotny hlupák, který chce diskutovat o něčem o čem vůbec nic neví,. Tak specilně pro Jamaz, Ch-47M2 Kinžal je raketa typu vzduch země, je tedy vypouštěna bud z MIG-31K nebo z TU-22M3 a to typicky ve výšce 10km, po odhození zapne motor, přesněji raktový motor a nabere rychlost a výšku a to až do letové hladiny mezi 40 až 50km. Ujištuji vás, že v 10km skutečně ptáci nelétají a hejna práků už vubec ne. Jaka jsme už uvedl, v letové hladině 10-12 km se mohou vyjmečně nacházet dva druhy supů, protože pro všechny ostatní ptáky zde neneí dosttek kyslíku.
Takže ne není možné, aby Ch-47M2 Kinžal srazila při stoupání s hejnem ptáků. Teoreticky by se mohla srzit s supem krahujovým, který dokáže v 10km přežít,ale jednak v této výšce nelétá (běžně se pohybuji do 6km) a především žije v Africe ne na ukrajině.

Pavel z Moravy
10. 5. 2023 09:47
Odpovědět  Albi

Albi, zápaďáci i se svými řídícími amíky už ví, že skončili. To je snad ta nejlepší zpráva pro chudého českého důchodce.

10. 5. 2023 13:24
Odpovědět  Albi

Nedíval, bo jsem si to četl ještě před tím, než jsi to hodila do placu. Já vím, že nemáš ve zvyku se vracet k diskuzím, ale kdyby jo, tak bys zjistila, že jsme to tam s klukama rozebírali, včetně toho, že, pokud si bandeři nehoněj triko, se to skutečně mohlo stát. A došli jsme k názoru, že Kinžál může být posichrovaný proti sestřelení jakkoli, ale žádný myslitelný sichr nedokáže vyloučit náhodu. Hm… Když jsem byl ještě jura a randil, víš jak jsem házel kamínek do okna dotyčné, pokud bydlela v patře, by věděla, že přešlapuju dole? Nikdy jsem neházel jeden, ale vždy hrst kamínků. A vždycky tímto způsobem okno zasáhl. A co kombinace obou? Hrst kamínků plus náhoda?

Pavel
10. 5. 2023 15:56

I kdyby se jim podařilo jeden kinžál sestřelit co ty ostatní?! Když jsou Ukrové takoví machři, jak to, že když se tak chystali na to překazit Putinovi přehlídku,tak proběhla bez omezení. A ještě se jim Putin poté promenádoval u hrobu neznámého vojína s kyticemi! Celkem asi 3 hodiny a neviděl jsem, žádnou raketu, nebyl vyhlášený žádný letecký poplach a jediné rány co byli slyšet byly salvy při Ruské hymně.Dovedu si představit ten vztek v NATO, že Putin si z nich dělá srandu a dovolí si při ohlášené Ukrajinské protiofenzivě a po dronovém útoku na Kreml dělat přehlídku a vysílat ji v přímém přenosu na RT! To “Zelo” je jinší borec, po tom co poslali drony na Kreml se podělal a zdrhnul do Evropy.První se zašil ve Finsku a teď bude dělat turné po Evropě,aby ho vlastní nesejmuli.

10. 5. 2023 17:37
Odpovědět  Pavel

Popravdě si myslím, že si ukři honěj triko a že sestřelili howno, ale nevylučuju náhodu. To by se klidně stát mohlo.

skeptik
10. 5. 2023 17:47
Odpovědět  Pavel

Řekl bych, že válečným štváčům strach z odvety nedovolil, aby vojenskou přehlídku nějak narušili natož aby se pokusili zabít prezidenta Putina.

Frank1
10. 5. 2023 14:04
Odpovědět  Albi

Proc by zapadni zeme jezdily do Moskvy slavit svou porazku? S Nemci to bylo 12 evropskych statu, ktere poslaly sve zabijaky civilniho obyvatelstva. Zabili jich 20 milionu a az ted to vyhlasi ruska duma jako genocidu, ktera muze mit dusledky!

Vladimír
10. 5. 2023 10:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Polovina Taiwanců je za připojení k Číně a polovina proti. Tzn. že proti je jen 10 mil. Taiwanců. To je takové jedno čínské okresní město. A když odečteme ženy a děti… Na Taiwanu by museli bojovat sami Američané, případně Evropané, protože Taiwanci by brzo došli.

Frank1
10. 5. 2023 13:48
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO za kazdou cenu expanduje do Finska tlakem na politiky a ted i na Tajwan? To by byla komplikace s Cinou, kterou chteji vyprovokovat. Kdyz se nezdarila provokace letu US politiku na Tajwan a k zadnemu konfliktu nedoslo, zkousi to ted rozsirenim NATO i na Tajwan.
Mate to marne vy sracove. Cinani i Rusove jsou chytrejsi a nebudou reagovat na provokace. Nevnutite jim valku. Cinani si nenechaji rozflakat krasny ostrov, maji uctu k zivotum lidi, ne jako vy civilisty opovrhujete a zabijite je po milionech!

Zmatený
10. 5. 2023 15:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Si už nechal šít čepice. Až pustí své obyvatelstvo do Jewropy, tak nás těmi čepicemi utlučou :o)

Frank1
10. 5. 2023 15:59
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO je organizace, ktere veli USA a pouziva ji jako svou proxy armadu, jako komplice pri svych zlocinech. Vice zemi nici slabou zemicku a to je pro USA lepsi nez rici USA to samy udelaly.
Bojuji s oblibou proti x krat slabsim zemim, ktere okamzite bombarduji jako Jugoslavii. Kdyz ted chce Vucic protiletadlove zbrane, tak mu je zakazuji a delaji psi kusy, aby je nedostal. Uz by se pak jen tak bombardovat Srbsko nenechalo. Po rozbombardovani Srbska NATO chce ta sama organizace, aby Srbsko vstoupilo do NATO a divi se, ze Srbsko o tom nechce ani slyset!
Po rozbombardovani a zniceni Syrie skrze NATO a USA tam USA dosud kradou naftu, ackoliv je syrska vlada nekolikrat vyzvala, aby odesli. Tytez zeme co Syrii znicily ji chtely obnovit, aby se Syrie u nich zadluzila a mohly ji ovladat. Syrie odmitla dat zakazky zemim, ktere ji znicily. Tak USA uvalily na Syrii sankce, aby se nevzpamatovala.

Frank1
10. 5. 2023 16:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Vsimnul jsem si, ze na prehlidce v Moskve nebyl Cinan ani cinske jednotky. Neni treba drazdit degeneraty. Rusove na to staci sami.