politika

Sergej Glazjev oznámil plán obrany proti agresi USA

Akademik Ruské akademie věd, úřadující člen správní rady (ministr) pro hlavní směry integrace a makroekonomie Euroasijské hospodářské komise Sergej Glazjev, ve svém autorském telegramu, sdělil podrobnosti dohody podepsané Čínou a Íránem o komplexním strategickém partnerství a jakou roli by Rusko mělo hrát při formování nového světového řádu:

„Podpis dohody o komplexním strategickém partnerství na 25 let mezi ČLR a Íránem se stal dalším důležitým krokem při formování nového světového ekonomického řádu.

Írán a Čína, stejně jako Rusko a Bělorusko, jsou terčem americké agrese, jejíž vládnoucí elita vede globální hybridní válku, aby si udržela globální hegemonii.

Přestože jsou v této válce odsouzeni k porážce, mohou způsobit značné škody pro naše země a celému lidstvu.

Rusko utrpělo škody ve výši více než 300 miliard dolarů, včetně ztrát z rozchodu s Ukrajinou, zabavení hliníkového průmyslu spolu s vodními elektrárnami “Rusala”, konfiskace aktiv ruských podnikatelů, nadměrné úroky z půjček, dodatečné náklady investičních projektů, atd.

Škoda způsobená Íránu v důsledku jeho úplné izolace od světového finančního trhu a embarga na dodávky mnoha zboží je ještě větší. O nic menší nejsou ani ztráty ČLR díky americké obchodní válce a sankcím vůči technologicky vyspělým společnostem.

Aby se zabránilo další eskalaci ztrát, jsou zapotřebí kolektivní opatření k vytvoření nové globální měnové a finanční architektury nezávislé na Spojených státech.

Byly stanoveny právní předpoklady: spolu s výše uvedenou právě podepsanou dohodou již vstoupily v platnost dohody o obchodu a hospodářské spolupráci mezi EAEU (Euroasijská hospodářská unie) a ČLR,
jakož i EAEU a Íránem o vytvoření preferenčního obchodního režimu.

Dalším krokem může být vytvoření společného systému pro výměnu mezibankovních informací, otevřeného pro všechny, jakož i platebního systému v národních měnách.

Dále – vytvoření euroasijské měny jako derivátu národních měn zúčastněných států, jakož i cen směnných komodit obchodovaných mezi nimi, včetně ropy, zlata a dalších kovů, obilí, vody. Tyto ceny by se měly tvořit na burzách, které vytvářejí novou světovou ekonomickou strukturu zemí.

Bude založen na systému příslušných mezinárodních smluv, včetně globálních, které stanoví pravidla pro emise a oběh světových měn, zásady kybernetické bezpečnosti a pravidla pro regulaci finančního trhu.

Země, které je porušují, včetně Spojených států, budou muset být vyloučeny z nového světového ekonomického řádu uvalením proti nim obchodních embarg a sankcí.“

https://bit.ly/31wHZ2m

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vladimír
31. 3. 2021 13:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Je zbytečné bojovat s Amerikou vojensky. Američani se nejvíc bojí toho, že zchudnou. Vykašlat se na ně a normálně pracovat a obchodovat je nejlepší obrana.