politika

Scott Ritter: Summit NATO bude srocením vyděšených národů, které zoufale čekají na zázrak

Nadcházející setkání Severoatlantické aliance ve Vilniusu potvrdí, že organizace je v zoufalé situaci, řekl bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter v rozhovoru pro kanál YouTube Garland Nixon.

“Kdybychom mluvili o šachové hře, pak by to (ukrajinský konflikt. – pozn. red.) už skončilo. Tři tahy – konec hry. Obávám se, že NATO může říct: “Víckrát už šachy nehrajeme”. Protože jsou zoufalí,” řekl.

Scott Ritter poznamenal, že “v sázce je přežití NATO”.

Podle slov důstojníka, evropští členové organizace si jsou vědomi, že ideály NATO jsou zastaralé, ale nevidí alternativu k alianci, a proto pokračují ve vyostřování ukrajinského konfliktu.

“Špatné věci se dějí s Francií. A špatné věci se dějí s Evropou. Německo je v procesu deindustrializace… Ve skutečnosti se Evropa rozpadá na části. A Evropa to je kostra NATO, a právě Evropa dělá NATO tím, čím je. Proto musíme realisticky posuzovat očekávání NATO. Tyto země posledních 70-80 let, následovaly ideje, ideály, které již dál nejsou životaschopné,“ vysvětlil Ritter.

Poznamenal, že evropské země jsou nyní vyděšené, protože neznají svou budoucnost.

“NATO je to jediné, co znají. A proto tento summit NATO (ve Vilniusu – pozn. red.) bude srocením vystrašených národů, zoufale čekajících na zázrak, který by mohl změnit jejich osud, protože všechno vsadily na ukrajinského koně. Jenže ukrajinský kůň spadl a leží na dráze se třemi zlomenými nohami. Nevyhraje,“ shrnul Ritter.

Zástupce vedoucího kanceláře Volodymyra Zelenského Igor Žovkva již dříve řekl, že Ukrajina chce na summitu NATO ve Vilniusu obdržet pozvání do aliance, aby mohla zahájit proceduru vstupu do NATO. Podle jeho slov – Zelenskij jinak na akci, která se má konat 11. až 12. července, nepřijede.

Včera ukrajinský telegramový kanál „Resident“ uvedl, že Bílý dům nařídil Volodymyru Zelenskému, aby přestal kritizovat Západ a přijel na summit NATO ve Vilniusu.

https://1url.cz/Yu1d9

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krtek
8. 7. 2023 00:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Ratlíci ztrácí svého páníčka a co teď?

Autor
8. 7. 2023 10:16
Odpovědět  krtek

Panáčkovat a hledat novou paničku.

comment image?itok=c5vs6uv0

Někdy i ten, kdo kreslí proti Putinovi, nečekaně vyprodukuje pravdu …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
8. 7. 2023 16:01
Odpovědět  Peter 008

Tohle mělo být protiputinovské? Jakože doopravdy? 😀 😀

Autor
8. 7. 2023 17:09
Odpovědět  Markýza

Ano, malíř je více méně cosi jako liberál a je to hodně staré. Tohle bylo k počátku dějů v Sýrii. Jiné jeho obrázky jsou mnohem jednoznačnější.

Markýza
8. 7. 2023 20:42
Odpovědět  Peter 008

No tak to se mu povidlo, synkovi 😀

eFPe
8. 7. 2023 02:22
Ohodnotit příspěvek :
     

To nejsou žádné národy- oni nemluví jménem svého lidu.Nikdo.

ModrýKlokan
9. 7. 2023 16:57
Odpovědět  eFPe

Přesně, evropští politici jednají za své mafiánské zločinecké globální gangy. Se svými národy mají společný jen pas, někdy ani to ne, místo narození také již není povinné. Samý progresivní pokrok. Jdu blejt.

Jaris
8. 7. 2023 06:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Takze Zelensky trucuje, ze neprijede do Vilniusu. No to je ovsem hotove nestesti! To tem svym vernym ‘zapadackym kunsaftum’ prece nemuze udelat, jinak se vsichni bezmocne rozplacou u kulateho stolu. Komu budou nabizet dalsi penize a zbrane? (Na dluh, samozrejme.) Kokainovy kadr Zelensky je prece jejich klic ke zitrkum stesti a nehynouci prosperity. Jsem zvedava, cim ho na summit NATO prilakaji a co tomu gaunerskemu skretovi slibi. Tedy spravneji, co z nich skret Zelensky zase vytriska.

Frank
8. 7. 2023 08:39
Odpovědět  Jaris

Na co si ten šašek s holou řití stále hraje? Ukrajinci ho měli oddělat sami a už dávno.

Frank1
8. 7. 2023 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Vilnius je jenom 30 km od Beloruska. Belorusko se tak drze priblizilo k obranne alianci NATO! Tam budou hlasat, jak je Belorusko a Rusko nebezpecne, aby staty NATO zvysily podporu teto zlocinecke organizace zbranemi i penezi na 3 % i vice.
Ukrajina uz nema penize a USA ani EU neposilaji penize a tak zacala na zapade v aukcich na zapade rozprodavat sve kulturni pravoslavne dedictvi, artefakty nevycislitelne ceny. Rozprodavaji ho prozapadni puciste, kteri se nezakonne zmocnili moci po Majdanu.

Frank1
8. 7. 2023 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta hrozby, ze Ukrajinu prijmou do NATO maji jen zastrasit Rusko, protoze vstupem Ukrajiny by vypukla 3. svetova,

Editor
8. 7. 2023 10:15
Odpovědět  Frank1

Podle pravidel nemůže být přijatá země, která je v konfliktu.

Jaris
8. 7. 2023 11:03
Odpovědět  scipio

Podle pravidel uz se davno nehraje. Pravidla jsou pruzna jako guma, kdyz je to pro zapad vyhodne. Z obou minskych dohod, ktere byly navrzeny Putinem a podepsany zapadem a Ukrajinou, si zapad udelal aprilovy zertik a jeste se k tomu drze priznal. Takze pokud bude kdosi za oponou stat o Ukrajinu v EU, stane se tak – konflikt nekonflikt. Oni uz si nejake vymluvne duvody najdou.

Editor
8. 7. 2023 18:49
Odpovědět  Jaris

Omyl, jsou opatrní, jakmile by UA přijali i v době, kdy je v konfliktu s Ruskem, museli by se přidat a toho se všichni bojí, protože by začaly létat rakety. To si všichni uvědomují. Celé NATO je složené se zemí, které mají hodně vysokou hustotu osídlení, zejména okolo velkých sídel. Rusko nikoliv. Zejména v Evropě je vzdálenost mezi vesnicemi pár kilometrů a větší města jsou také poměrně blízko. Navrch SRN krom Alp na jihu je dost rovné, Schwarzwald i další útvary jsou dost nízké, tam se tlaková vlna dost projeví. Na evropské členy NATO by ani nemuseli tahat velké rakety.

Mike
8. 7. 2023 11:09
Odpovědět  scipio

Na pravidla všichni séérou, když se jim nehodí do krámu, viz naše vláda, která používá naši Ústavu jako toaletní papír. Jediný pravidla, který se jakž takž dodržujou jsou pravidla o silničním provozu a i tam máme mouchy.

janle57
8. 7. 2023 10:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapráskané zbabělé nuly s jejich mafiánským spolkem jménem NATO se slézají
k rybím konzervářům,aby odtud vyhrožovali Rusku a poté,co viděli,co Rusové
udělali s jejich nejmodernější vojenskou technikou,jsou podělaní natolik,že to
nezakryje ani spodní hnědé prádlo Černochové a polských válečných štváčů,
pokud přijmou zelené zfetované tričko k sobě do party, bude to znamenat
konec samostatné bander Ukrajiny a ruské vojáky na hranicích Polska,Slovenska
a Rumunska.

aamater
8. 7. 2023 11:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Počkáme a uvidíme čo vydumajú duté hlavy. Ale zrejme to nebude nič svetoborné. Všetci až na pár jedincov totižto majú v tých svojich makoviciach nasraté.

Kelly
8. 7. 2023 11:57
Ohodnotit příspěvek :
     

je naděje, že ten ukrajinský tupý národ někdy prohlédne, mezi jakou svoloč se to cpe? Naděje nula.

ModrýKlokan
9. 7. 2023 17:21
Odpovědět  Kelly

Řadě ukrajinců i bělorusů co byli u nás, jsem se už před 15 lety snažil vysvětlit, jaké blbce z nás západ udělal, jak nás podvedli, rozkradli a udělali z nás kolonii. Jak nás pomocí našich vlastních zrádců rozdělili, stejně jako Jugoslávii. A sami se sjednotili v zájmu německé a anglosaské moci. A tudíž aby si dali bacha a nestalo se jim to co nám. Aby nevěřili západním lžím.

Moc nerozuměli o čem je řeč. Bo je to o věcech, které nejsou na první pohled vidět. Oni i my jsme viděli lesklý obaly, pěkný hadry, blyštivý falešný úsměvy a vylhaný kydy o údajným přátelství. Prej patříme na západ, ha ha. Slovanský národy jsou pro západ těžká konkurence, na kterou geneticky nemají, ve skutečnosti nás nenávidí.

Skrytá činnost západních ambasád, tajných služeb CIA, MI6, německé BND, jejich odnoží jako Aspen Instututu, Člověka v tísni, NED, prostě není vidět na veřejnosti. Stejně jako zastrašování a korumpování domácích politiků a podnikatelů, zrádců vlastní země. Toky miliard nejsou vidět a mééééédyja a presstitutky jsou již také zformátovaní jako nástroje globálních zločineckých gangů.

Buď se srovnáme, nebo končíme blbouni.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
8. 7. 2023 12:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Já si tu slezinu představuju podle Mrazíka. Jak tom seděj loupežníci kolem ohně, klepou kosu, a rozhodujou se: “loupit – neloupit, vraždit – nevraždit, loupit – neloupit…” a z dálky k nim v díži pádluje nakrknutá Baba Jaga Lejno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslav
8. 7. 2023 14:55

Skvěle napsáno, dovedu si to živě představit, stejně jako většina Čechů

Markýza
8. 7. 2023 17:01
Odpovědět  Jaroslav

Mně nejvíc pobavila představa Uršule, jak pádluje v tý stoupě 😀

Markýza
8. 7. 2023 16:01

😀 😀

8. 7. 2023 16:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Přřřřř :)) Od začátku každý trochu rozumný člověk ví…že celé NATO je jen hromada předraženého šrotu…
Kdo jen malinko studuje historii. Ví. Že války vyhrává Spravedlnost. Protože Spravedlnost dodává Odvahu…to je Bůh…věčný…napříč celým Vesmírem…Nikdo není mocnější.
Zbraně Války nevyhrávají…

Frank1
8. 7. 2023 18:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenhle USak prehani. NATO stale hrozi . Vilnius, kde je summit NATO je 30 km od Beloruska. To se drze priblizilo k NATO se svym uzemim.