politika

Západ Putinovi: Nenávidíme tě… Neodcházej

V důsledku „Prigozhinovy ​​vzpoury“ se na Západě děsili nejhoršího ze scénářů, které zvažovali, kdyby byl Putin odstraněn – nástupu vojenského radikála k moci. 

Potvrzuje to článek v Politico s názvem: “Západ Putinovi – nenávidíme vás, neodcházejte.”

Nedávný pokus o vzpouru v Rusku dokázal, že bez ohledu na to, jak mnoho světových lídrů nenávidí Vladimira Putina, nechtějí, aby byl ruský prezident náhle svržen.

Nestabilita, která by mohla následovat, nestojí za riziko.

Možnost postputinovského chaosu v Rusku je jedním z klíčových faktorů, které mnohé země zvažovaly, od protivníků, jako jsou USA, po ruské partnery, jako je Čína.

Bidenova administrativa podnikla mnoho kroků, včetně uvalení ekonomických sankcí, které pravděpodobně oslabují Putina. Washington však opakovaně trval na tom, že nepodporuje změnu režimu v Rusku, které je jadernou velmocí.

V tuto chvíli nedostatek informací o jasném nástupci nebo možnost, že by se vedení ujal násilný vojevůdce, jako je Prigožin, ponechává příliš mnoho nepříjemných proměnných.

“Spojené státy nemají žádný zájem na nestabilitě uvnitř Ruska, která by se mohla přelít do Evropy,” řekla Andrea Kendall-Taylor, bývalá zaměstnankyně americké zpravodajské služby, která se specializuje na Rusko a autokracie. 

Změna režimu, ke které dochází prostřednictvím chaotického a násilného procesu, také s největší pravděpodobností vyvolá dalšího autoritářského vůdce, který by mohl být horší než Putin.

Dva američtí představitelé, kteří se zabývají ruskou politikou, uvedli, že Bidenova administrativa při přípravě reakce na krátké povstání zvažovala stabilitu ruského státu.

I když je pro Spojené státy vzácné volat po změně režimu v jiné zemi, Bidenova administrativa chtěla být také mimořádně opatrná, aby neživila vyprávění Putina o tom, že Amerika stojí za snahami sesadit ho, nebo, když na to přijde, že podnítila nepořádek.

Současná preference USA vyhýbat se přímým požadavkům na změnu režimu přichází poté, co minulé americké snahy fandit nebo vojensky napomáhat se svrháváním vyústily v násilí a dlouhodobé selhání – příklady jsou Egypt, Irák a Afghánistán.

V březnu 2022 Biden řekl o Putinovi: “Proboha, tento člověk nemůže zůstat u moci.” Bílý dům pak musel strávit celé dny tím, aby vysvětlil, že Biden ve skutečnosti nevolal po změně režimu.

Po ukončené vzpouře mluvčí Národní bezpečnostní rady Bílého domu John Kirby řekl, že Spojené státy věří, že „je na ruském lidu, aby určil, kdo je jejich vůdcem“.

Bezpečnost obrovského ruského jaderného arzenálu v případě mocenského boje v Kremlu je hlavním zájmem mezinárodního společenství.

Prozatím je Putin „ďábel, kterého známe“, řekl bývalý úředník Bílého domu, který se zabýval politikou ve vztahu k Rusku. 

ℹ️ To je také důvod, proč nyní, na nějakou dobu, Spojené státy opustí myšlenku svržení Putina a budou nakloněny jednáním o Ukrajině. Po dobu prezidentského klání v USA potřebují stabilní a předvídatelnou situaci s Ruskem.

https://aftershock.news/?q=node/1262716

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vanja
8. 7. 2023 04:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Ďábel, kterého známe, sídlí v USA, zejména v CIA. Prigožin a wagnerovci by mohli poskytnout účinnou pomoc Mexiku.

All
8. 7. 2023 04:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Ďábel po satansku vytvořil Jezujity a přes jejich činnost a organizace pak revoluce,války a chaos aby satan a zlo vládlo.Pak vytvořil fašizmus,následně Hitlera a nacismus,po nacistech OSN a CIA v loupeživém USA.Osvědčené bankéře spolu s chazarskými výpalníky,lumpy všeho druhu už jen přeskupil a dál využíval. Celá ta satanská banda si dnes říká ,,kolektivní západ” se zástupem vriťovlezů,olízavačů zadků naprostých bezmozků v zemích jako je polsko nebo pětikoalice psychopatů a vykulenců u nás v čr.

Vanja
8. 7. 2023 07:05
Odpovědět  All

Lidé v Církvi byli vždy bezmocní proti ďábelskému pronikání do Církve a jejímu používání k ospravedlňování největších ďábelských úskoků a podrazů. Kdyby se v Církví lidé pořád chovali jako Kristus Pán a apoštolové a žebraví nemajetní mniši, tak by Církev nikdy nemohli využívat ďábelsští farizejové. Bohužel je Církev prolezlá spoustou hříšníků. Největší sviňák tajných služeb Dulles, který stál u zrodu CIA, si hrál na vzorného věřícího, ale byl to jen pekelný farizej.

Pavel z Moravy
8. 7. 2023 10:02
Odpovědět  Vanja

Však známá je Dullesova věta, vychováme na východě hlupáky a omezence a počkáme až ten nádherný květ rozkvete. To jsem četl již někdy před 25 lety. Jo, kdyby to tak lid věděl, jenže jelikož v přemýšlení nejde člověk do hloubky, tak většina by tomu stejně nevěřila. Proto se mi tak líbil překlad Petera a článek o tom Prigožinovi a právě o těch 3 stupních úrovně složitosti. 90% populace by to ale stejně nezajímalo a poslali by člověka do zádele. Ono prostě to vepřo, knedlo, zelo a pivko vždycky vyhraje. I když nic proti tomuto papu, jídlo je to teplé a chutné. Ale když úplně nahrazuje myšlení!!!

Evžen
8. 7. 2023 18:09
Odpovědět  Vanja

Co na to Bůh…?

ModrýKlokan
9. 7. 2023 17:38
Odpovědět  Evžen

Bůh neexistuje.

Kdo má z této informace zamotanou šišku, cítí se nepohodlně, podvedený, zrazený a chce mermomocí zpět do komfortní zóny, může Boha užívat jako placebo.

Taky je Bůh dost šikovnej pro ovládání ovcí. Pak se předepisuje podle váhy. Spíše homeopaticky pro honáky a ovčáky. Ovečkám se dávkuje lopatama.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
9. 7. 2023 19:40
Odpovědět  Evžen

Bůh si nevšim 😉 Prosímvás…………nějaká prťavoulinká galaxie kdesi na krajíčku a v ní jedno prťavoučké sluníčko kde si na krajíčku a u něj……co je to tahle smeť tam? 😎

8. 7. 2023 07:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten Americký dobytek je Satanovy mnohem blíž….

J.Sladin
8. 7. 2023 09:40
Odpovědět  Veny232

Ale boha mají v každé druhé větě,lotři farizejští.

Pavel K
8. 7. 2023 11:14
Odpovědět  J.Sladin

🤣 🤣 🤣 🤣
Kdyby v každé druhé větě, nebo jste se spletl a chtěl říci druhém slově. Ale pravda záleží na dané situaci.

unor 2022
8. 7. 2023 07:19
Ohodnotit příspěvek :
     

I Kim Cong-un pochopil, ze pro zachovani suverenity statu jsou potrebne jaderne zbrane a jejich nosice. A tak je Severni Korea zatim materialne chudou lec suverenni zemi.
Kdyby mela CR desetinu z jeji suverennosti mohla by si vyskat.

Frank1
8. 7. 2023 08:51
Odpovědět  unor 2022

Myslim, ze Kimovi ted uz vsichni rozumime. Vsak USaci zavrazdili a umucili spoustu Korejcu a nedovoli sjednoceni Koreje.

Vanja
8. 7. 2023 08:52
Odpovědět  unor 2022

Nejde jen o jaderné zbraně, ale potřebovali bychom takového Kim Čong-una.

Pavel K
8. 7. 2023 11:21
Odpovědět  Vanja

Je mi až stydno, když si vzpomenu, jak jsme se zrovna MY těm korejcům posmívali a přitom jsme k smíchu spíše my. Protože jak nám sserrouu na hlavy se jen tak nikde nevidí. 😢🤦‍♂️🤦‍♂️👎

vavi
8. 7. 2023 11:54
Odpovědět  Pavel K

Ale vidí, viď naše koloniálne Slovensko na čele s k.rvou čaptavou…!

laskra
8. 7. 2023 11:57
Odpovědět  Pavel K

Už za bývalého režimu jsem slyšel hlášku. Už dlouho jsme si soudruzi nechali srát na hlavu, proto nyní otevřme ústa.

ModrýKlokan
9. 7. 2023 17:54
Odpovědět  laskra

@ laskra 1+

:-D)))))))) dost dobrej fór

Pavel K
8. 7. 2023 07:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Celý svět by se měl modlit za Putinovo zdraví a aby ve funkci vydržel co nejdéle, právě kvůli jeho moudrosti a rozvaze. Být tam třeba takový Chruščov, ten by napřed rozmlátil botou kecapultík a pak by to začalo létat. Ale jestli je pan president Putin člověk, tak tu furt taky nebude, že ano. Tak proto by se měla situace ve světě co nejvíce urovnat, aby to pak doopravdy nezačalo létat. Kdoví, kdo po nynějším šéfovi přijde. Ale takových jako je Putin ve světě moc není. Hezkou sobotu přeji. 😊🙋‍♂️

Albi
8. 7. 2023 08:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Washington však opakovaně trval na tom, že nepodporuje změnu režimu v Rusku,

Že ne? A odkud nedávno zaznívaly výzvy k atentátu na Putina?
Blbí a zapomnětliví?

Albi
8. 7. 2023 08:58
Odpovědět  Albi

Prozatím je Putin „ďábel, kterého známe“, řekl bývalý úředník Bílého domu, který se zabýval politikou ve vztahu k Rusku. 
To je také důvod, proč nyní, na nějakou dobu, Spojené státy opustí myšlenku svržení Putina a budou nakloněny jednáním o Ukrajině. Po dobu prezidentského klání v USA potřebují stabilní a předvídatelnou situaci s Ruskem.
xxxxx

Na nějakou dobu, protože to potřebují …..a potom?
Přitom jsou jediní, kteří to mohou pro SEBE udělat – okamžzitě, rychle a natrvalo – poručit svému zelenému šaškovi vyhlásit kapitulaci. Protože všichni dobře vědí, že Putina nic jiného k jednacímu stolu nepřivede a takovou podmínku si on dovolit může. Má na to.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
8. 7. 2023 10:09
Odpovědět  Albi

Je to prosté. A podobné s těmi nářky na chování ruských vojáků. Oni – aby jim jejich plány vyšly – potřebují, aby se neměnily podmínky při realizaci. Co je Ukrajině platný Abrams, když jim to ti nezdární Rusové ničí! Jo, kdyby je zničili po válce a ještě vítězné pro Ukrajinu, to jo, to by bylo něco jiného! To by Rusko objímaly a tohle chtějí ruští zrádci.
A podobně je to i s tím zaváděním toho Divného světa. Oni si – a to zcela vážně – mysleli, že se proti tomu postaví jen pár – podle nich – bláznů v každém státě, ty rychle odstraní a voilá – hotovo. Jenže něco globálního nemůžete zavést, když se do toho nechce pomalu polovině světa. A oni nemají ani pořádnou armádu, která by dokázala “usmířit” nějakou aspoň jednu podstatnou zemi … protože podstatou jejich existence je krádež všemi prostředky a doma korupce.
Jednoduše asi tak:

comment image?version=2409189

Text: Můžeš ji prostě nechat vyhrát?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
8. 7. 2023 08:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Ti kokoti sami nevědí, co by pro ně bylo výhodnější. A nějak zapomínají, že pro ně už výhodné nebude vůbec nic. Konec.

Markýza
8. 7. 2023 09:37
Odpovědět  Frank

Ale já myslím, že ano – nadpis článku shrnuje všechno.

Frank1
8. 7. 2023 08:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Neverte proboha tomu, co US zide z verchusky rikaji! Jsou to neustale jenom lzi, fejky, podlosti a rusofobie. Ten dement to nema ze sebe. Vsechno mu rikaji, co pak musi vykvakat. Putina neustale slduji, aby ho zavrazdili. Ten to vi a nejezdi uz na summity, kde neni dostatecne chranen. Videokonference to nahrazuje.

Pendergast
8. 7. 2023 09:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Ono je to trochu složitější. Deep state (státní elita v USA) chtějí v Rusku svrhnout režim,protože si myslí že by znovu nastaly devadesátá léta a vůbec jim nedochází že by to nejspíše znamenalo konec civilizace. Na drouhou stranu globalisti v USA se snaží Putina podporovat jak to jenom jde. Ne proto že by si přáli silné Rusko ale za současné situace musí s Putinem spolupracovat protože sami mají málo kádrů a Putin za ně řeší spoustu problémů…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Vladimír
8. 7. 2023 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Bylo by to k smíchu jak ti představitelé USA na jednu stranu nechtějí vyvolávat konflikty a na druhou dělají pravý opak, kdyby nehrozila válka. A pak se diví, že normální země, krom vazalů jako je ČR, jim již nevěří.

Pavel z Moravy
8. 7. 2023 10:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsou to prostě na západě všechno škůdci zemští, nu a u nás ještě s auerolou svatozáře. Tedy, vládli zde již různí týpci od 89, ale tito současní svojí rozumovou úrovní opravdu nemají obdoby. Jim se nemůže již normální občan ani smát, ani jim nadávat. Pro tyto tvory není pojmenování. Jenomže horší je, že takových jako jsou oni čeká na vystřídaní u moci tolik tisícovek podobných tvorů, až jednoho přechází zrak. Kdyby to bylo tak jednoduché jak to bylo ve filmu podle skutečné události Pokojný bojovník, když klučík dostal radu, vysyp z hlavy všechny odpadky.

Jura S
8. 7. 2023 10:25
Ohodnotit příspěvek :
     

To se blbečkovi Filajákovi líbit nebude, ten přece chtěl Putina zabít…

aamater
8. 7. 2023 11:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Blbosť, keby sa dalo tak by ho utopili v lyžičke vody. Putin ich straší od večera do rána.

Frank1
8. 7. 2023 12:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin a Rusove se museli dobre bavit. US Army chce raketove technologie od Ruska, protoze si je neumi vyrobit. Stoltenberg zase vyzaduje nepouzivani ruskych rusicek, ktere komunikaci NATO znemoznuji.

Pozor
8. 7. 2023 22:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin sám robí všetko preto aby bol nahradený. Už okrem liberálov si proti sebe poštval aj skutočných vlastencov a začal sa bečelovať s kolaborantmi a zradcami (napr. Šojgu a Gerasimov). Bez Wagnerovcov záčina strácať via a viac a nie len na Ukrajine ale už aj v Afrike.

laskra
9. 7. 2023 10:22
Odpovědět  Pozor

Nerad se pouštím do nesmyslné debaty, ale nyní musím. Putin je genius a nebýt jeho tak Rusové už byli dávno v zádeli a natom nezmění nic žádný žvanil.

Markýza
9. 7. 2023 10:36
Odpovědět  laskra

Já s vámi souhlasím, ale fakt se nepouštějte do debaty s trollem. O to přesně mu jde. Ale když nejsou diváci – není divadlo.