politika

Scott Ritter o panice v Bílém domě

Americký prezident Joe Biden a další američtí představitelé začali panikařit po slovech ruského prezidenta Vladimira Putina o vybavení ozbrojených sil Ukrajiny, které bylo zničeno během protiofenzívy, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter.

Ruský prezident Vladimir Putin má průběh konfliktu na Ukrajině plně pod kontrolou a šéf Bílého domu Joe Biden propadá panice kvůli zničené technice ozbrojených sil Ukrajiny, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritterna na YouTube kanálu Judging Freedom.

Podle jeho slov, Putin věří v sílu Ruska a nic ho nemůže znepokojit. Porovnejte to a porovnejte to se všemi ostatními na západní straně, naléhal Ritter.

“Podívejte se na Petraeuse. Ve světle reflektorů vypadá jako vyděšený jelen, protože neustále lže. Podívejte se na Sullivana. Podívejte se na Blinkena. Podívejte se na Bidena. Jsou v panice,” řekl zpravodajský důstojník.

Podle Rittera nemůže Biden vystoupit před sponzory, aniž by propadl hysterii. 

“Hrozba ruského jaderného útoku je reálná,” citoval zpravodajský důstojník slova amerického prezidenta.

“Oni (Rusové – pozn. red.) ničí vše, co NATO Ukrajině dodává. Byli vždy připraveni vstoupit do jednání. Prokázali to od samého začátku. A fakt je takový: když Amerika prohraje tento konflikt na Ukrajině – a my prohrajeme, Rusko bude připraveno sednout si s námi k jednacímu stolu a dohodnout se na nějakém spravedlivém ukončení konfliktu. Protože Vladimir Putin je nyní jediným dospělým v místnosti,” řekl Ritter a zdůraznil, že vedoucí roli v tom hraje ruský vůdce.

“Načasování je přesné!” Scott Ritter předpověděl konec hlavní fáze nepřátelství na Ukrajině.

Hlavní fáze nepřátelství v ukrajinském konfliktu skončí na podzim, řekl bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter na kanálu YouTube  U.S. Tour of Duty.

Podle jeho názoru pokusy ozbrojených sil Ukrajiny o provedení protiofenzívy selžou a odvetné údery ruských ozbrojených sil povedou k osvobození všech nových ruských regionů a vytvoření nárazníkové zóny kolem nich.

“Rusko na to má ofenzivní schopnosti a myslím, že načasování je tak akorát. Vždy jsem říkal, že věřím, že bojový aspekt tohoto konfliktu bude dokončen do konce léta/začátku podzimu, a jsem si jistý, že načasování je přesné,“  cituje Rittera RIA Novosti.

Již dříve generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny během protiofenzívy čelí obtížnému úkolu překonat „dobře připravené ruské obranné linie“. Volodymyr Zelenskij také uznal, že ukrajinská protiofenzíva postupuje „pomaleji, než bychom chtěli“. https://1url.cz/ourOM

Připomeňme, že Putin na setkání s absolventy vojenských univerzit řekl, že pouze v noci 21. června ruské ozbrojené síly zničily značné množství obrněných vozidel ozbrojených sil Ukrajiny. Prezident dodal, že cizí vojenská technika je na bojišti ničena.

Také tajemník ruské bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev uvedl, že od začátku červnové protiofenzívy  ztratily ozbrojené síly Ukrajiny více než 13 tisíc lidí. 

“Co se personálu týká, přicházejí rozptýlené informace. Ale mohu říci, že jich je více než 13 tisíc,” řekl na schůzce hlavy státu s členy Rady bezpečnosti Ruska.

Patrušev také informoval o ztrátě vojenské techniky Ozbrojených sil Ukrajiny.

„K dnešnímu dni máme tyto údaje: od 4. do 21. června bylo zničeno 246 tanků, z toho 13 západních, obrněných bojových vozidel a obrněných vozidel – 595, z toho 152 bojových vozidel pěchoty, západních 59. Bojová obrněná vozidla 443 kusů, zbraně vojenského dělostřelectva a minometů – 279 kusů, z toho 48 západních, vícenásobné raketomety – 42 kusů, protiletadlové raketové systémy – 2 kusy, taktické stíhačky – 10 kusů, vrtulníky – 4 kusy, UAV – 264 kusů, automobilová technika – 424 kusů – řekl tajemník Rady bezpečnosti Ruské federace.

Patrušev objasnil, že citoval údaje získané z různých oddělení.

https://1url.cz/ZurXy

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Albi
23. 6. 2023 01:04
Ohodnotit příspěvek :
     

To bude pro rusofoby rána rovnající se minimálně účinku obou jaderných bomb v Hirošimě a Nagasaki dohromady. Dodnes ještě doufají ve vítěznou ofenzívu Ukrajinců.
Jestlipak máme připraveno dost psychiatrů a psychologů. Na psychině bude asi nával.

23. 6. 2023 07:05
Odpovědět  Albi

Nebude…jsou to fanatici…budou řvát že Ukrajina vítězí…i když Banderovci poběží kolem nich směr západ… 😀

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
23. 6. 2023 09:10
Odpovědět  Albi

Hlavně mají Pravdu. S táákovýmhle P! Včera jsem odchytila dokument o zlomových okamžicích 2.světové. Že je americký, pochopila jsem po sdělení, že “Rusové se chtěli pomstít za čtyři roky nacistických zvěrstev a proto postupovali neobyčejně brutálně”, kdežto “spojenecké letectvo už nikdo nepronásledoval, takže bombardovalo ve velkém německá města”….a “při tomto bombardování zahynulo 80 000 civilistů” (ovšem, to byli pro změnuJaponci.)
Nemám co dodat.

23. 6. 2023 14:55
Odpovědět  Markýza

Ne, Japonci nebyli v Německu. To byli Němci

Markýza
23. 6. 2023 15:47
Odpovědět  primak

Tak dobře – pomalu: o bombardování se v dokumentu mluvilo rozsáhleji; věta č.1 (stran toho bombardování) se týkala německých měst.
Dále se tam pak řešila válka s Japonskem a v rámci toho padla ona zmínka o 80 000 mrtvých během jediného bombardování – ještě nešlo o atomovky, podotýkám. Byl to jen takový obyčejný kobercový nálet.

Vanja
23. 6. 2023 03:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie ruskou armádou zničených 444 lietadiel, 240 vrtuľníkov, 4740 bezpilotných lietadiel, 426 protilietadlových raketových systémov, 10.278 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1129 raketometov, 5193 poľných diel a mínometov, ako aj 11.110 špeciálnych vojenských vozidiel.

Mike
23. 6. 2023 14:03
Odpovědět  Vanja

Čéče, ty jim tam snad děláš skladníka…

Frank
23. 6. 2023 04:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobrých zpráv není nikdy dost. A Lejnová si zvedla plat a chce poslat ukrošům další miliardy!!!

Nirau
23. 6. 2023 05:52
Odpovědět  Frank

všichni jim teď rvou miliardy, vždyť to už ani nestačí vyprat

J.Sladin
23. 6. 2023 08:31
Odpovědět  Frank

NAŠE miliardy, svoje vyšmelené při kovidu nedá.

Pijack
23. 6. 2023 07:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Milí vylízaní Američané. Máte pravdu, že jaderný útok Ruska na vaše sídla je reálná. Dám vám recept, abyste tuto hrozbu odvrátili – přestaňte Rusko provokovat a šířit na Ukrajině i ve světě nenávist vůči Rusku. Je to jediný recept. Splaskněte ze své nadutosti a žádný útok hrozit nebude 🙂

Helena
23. 6. 2023 08:39
Odpovědět  Pijack

Oni nikdy nepřestanou, slíbí cokoli, ale nikdy nepřestanou, to už snad všichni pochopili. Jediná cesta je, dát jim ochutnat vlastní meducínu. Jiné cesty nět.

Mike
23. 6. 2023 14:16
Odpovědět  Helena

Kdyby se jim do průsečíku úhlopříček toho jejich Pentagramu zapíchl kinžál rychlostí 13000 km/h, zbyl by jim jen dekagram. A z toho by se velelo fakt blbě.

tupý hulvát
23. 6. 2023 09:50
Odpovědět  Pijack

Tleskám!

Frank1
23. 6. 2023 10:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Elity v USA se tam perou jako kone. Penize na uplaty jsou a tak je to tuhy boj degeneratu. Vlastenci prihlizeji a aby nevytahli zbrane, armadu rozestavili plosne.
Ma zamezit obcanske valce. Ta propukne, jakmile zavrou Trumpa.

Juraj
23. 6. 2023 13:30
Odpovědět  Frank1

Takto to vidím i ja……všetko nasvädčuje tomu, že Trumpa dajú za katr, Preto je armáda a domobrana v uliciach, občianske nepokoje hrozia….je to tak 50:50…

Pavel z Moravy
23. 6. 2023 11:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak já jsem na Lentě četl, že se formuje další armádní brigáda, jejíž formování má být dokončeno někdy do 7.7. Nyní je prý dokončeno ze 60 %. I to je asi předzvěstí toho o čem mluví Ritter.