politika

Rusko zařadilo do seznamu nepřátelských zemí Řecko, Dánsko, Slovinsko, Chorvatsko, Slovensko

Slovinsko a Chorvatsko nebudou moci najímat zaměstnance na svých diplomatických misích v Ruské federaci, pro Řecko, Dánsko a Slovensko je nábor omezený

MOSKVA, 22. července. /TASS/. Řecko, Dánsko, Slovensko, Slovinsko a Chorvatsko jsou zařazeny na seznam států nepřátelských Rusku, informuje v pátek  tisková služba kabinetu ministrů Ruské federace .

Ve zprávě se uvádí, že kabinet ministrů aktualizoval seznam zemí „provádějících nepřátelské akce namířené proti ruským diplomatickým a konzulárním misím v zahraničí“. Tento seznam zahrnuje Dánsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko a Chorvatsko.

Rozkaz byl přijat k provedení dekretu prezidenta Vladimira Putina ze dne 23. dubna 2021 č. 243 “O použití opatření vlivu (protiakce) na nepřátelské akce cizích států.” Z dokumentu vyplývá omezení možnosti těchto zemí (až úplný zákaz) najímat zaměstnance z řad osob, které se nacházejí na ruském území na konzulátech, ambasádách a zastupitelských úřadech vládních agentur.

Kabinet uvedl, že vládou schválený seznam uvádí kromě jmen zemí i počet osob, které se nacházejí na ruském území, s nimiž mohou diplomatické mise nepřátelských zemí a jejich konzuláty uzavírat pracovní smlouvy. Pro Řecko byl podle nového nařízení stanoven limit 34 osob, pro Dánsko – 20, pro Slovensko – 16. Chorvatsko a Slovinsko nebudou moci najímat zaměstnance na svých konzulárních úřadech a diplomatických misích.

V květnu 2021 byla uvalena omezení na diplomatické mise České republiky a Spojených států amerických. Seznam schválený vládou není konečný a s přihlédnutím k probíhajícím nepřátelským akcím cizích států, které jsou namířeny proti zastupitelským úřadům Ruské federace v zahraničí, může být rozšířen. 
https://tass.ru/politika/15282835

sdílet na

21 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
23. 7. 2022 11:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Za všechno můžou španělští ptáčci a agenti z Vrbětic, zvučným hlasem vykřikl podpraporčík Michal Čoudelka, vrchní vibrátor BIS, Bezpečnostní informační služby, načež byl rozzuřenou manželkou sražen pěstí ze schodů.

Pavel K
23. 7. 2022 12:39
Odpovědět  Teuton

🤣 🤣 🤣 👍 👍 👍

Zmatený
23. 7. 2022 13:56
Odpovědět  Teuton

A za tento počin, byla ona manželka jmenována soudruhem Zemanem do funkce generála, což nelibě nese doživotní plukovník Koudela :o)

Kolem
23. 7. 2022 14:40
Odpovědět  Zmatený

Toho času pouze regionální, myslím Jihočeský generál…

Teuton
23. 7. 2022 16:28
Odpovědět  Kolem

Generálem Jihočeského kraje jmenoval Michala Čoudelku, vrchního vibrátora BIS, jeden jeho kámoš z ODS. Ať se pak Čoudelka a BIS nediví, že jsou terčem globální srandy, když si furt a dokola zprudka nabíhají na vidle. Vyjma BIS není žádná jiná státní instituce, ze které by se tak dobře – vzhledem k legračnímu kokotkovi v jejím čele – dala dělat sranda.

Ladislav
23. 7. 2022 12:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Bratři Rusové, vyhazejte všechny Evropské fašisty! Jen Maďaři se nebojí a jedou podle svého!

Zmatený
23. 7. 2022 13:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Další státy budou následovat :o)

Vyhostění diplomatů.jpg
Teuton
23. 7. 2022 14:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro mne není nepřítelem Rusko, pro mne je nepřítelem Evropská unie a u nás banda Fialových eurobolševických pětizmrdů. A jako objekt srandy BIS,Bezpečnostní informační služba, protože z čučkařů se dělá sranda strašně dobře.

[Trol-1] LukasLec
24. 7. 2022 11:02
Odpovědět  Teuton

Pro mne jsou nepřítelem náckové a fašouni, ať už jsou kdekoliv. Jo a taky džihádisti. Rusko nedělá dobře, že je podporuje. Může mu to do budoucna hodně uškodit.

Pavel K
24. 7. 2022 11:32
Odpovědět  [Trol-1] LukasLec

Může a také nemusí, to se ukáže v budoucnosti. Oni totiž jdou na to Rusové trochu jinak než soudruzi z US.

[Trol-1] LukasLec
24. 7. 2022 12:30
Odpovědět  Pavel K

Stačí, aby Kadyrov skončil a snadno může dojít k další čečenské válce. Moc oblíbený tam není. Rusům se nemusí podařit jej tam držet věčně. Většina Čečenců ho má za zrádce.

Jiří
23. 7. 2022 15:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám ,že Rusko bude jednat razantněji proti všem fašistickým státům včetně ČR .Bylo dost neomalenosti západních poskoků USA.

[Trol-1] PetrT
24. 7. 2022 12:35
Odpovědět  Jiří

Ještě by to chtělo vypořádat se s fašisty a nacisty v Rusku. Je jich tam překvapivě hodně. Někteří Wagnerovci, např. Utkin, se se svými sympatiemi k nim nijak netají.

KarelDar
23. 7. 2022 17:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Každému, co jeho jest…

Lubek
23. 7. 2022 18:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Dovolili nám po dobytí Slovenského štátu cez Duklu ako spojencom Hitlera až za jeho hrob postaviť železiareň v Košiciach, hlinikáreň v Žiari a ďalšie spústy fabrík (ktoré sa v privatizácii rozkradli). Gardisti dali čierne uniformy do skríň, vstúpili do strany. Prešli dáke desaťročia, straníci knižky zahodili, teraz vyberajú čierne uniformy zo skríň. Takí sme. Bolo by zaujímavé zažiť, keby Rusi zasa prišli, ako by sa narábalo s kabátmi, uniformami, knižkami. A čo by nám Rusi ešte raz dovolili, keď sme sa už raz tak vďačne “osvedčili”.

sizok
23. 7. 2022 18:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Z trošku jiného soudku. Je to přepis.

Rusko a Ukrajina podepsaly, každý včera každý zvlášť dohodu s OSN pod garancí Turecka o bezpečném vývozu ukrajinského obilí z přístavu Oděsa!
Dohody jsou dvě.
První, o obilí, umožňuje lodím, aby nerušeně vpluly do ukrajinského přístavu Oděsa, pokud před tím projdou ruskou kontrolou, že tam nevezou zbraně. A po kontrole mohou tyto lodě v Oděse naložit ukrajinské obilí, a odplout s ním, kam chtějí! Jakmile byla včera dohoda o obilí podepsána – Ukrajina oznámila, že žádnou dohodu s Ruskem nepodepsala, a,  že zaútočí na každého ruského vojáka, který by na lodích prováděl kontrolu! A Rusko oznámilo, že už vycvičilo a vyzbrojilo Jiho-Ukrajinské vlastence, a ti v nejbližších dnech zahájí ofenzívu z Chersonu, aby osvobodili Oděsu od ukrajinských okupantů! Z obou prohlášení vyplývá, že to s vývozem obilí nebude tak horké, jak se říká v médiích!
Druhá dohoda je ve skutečnosti to oč Rusku včera šlo. Druhou dohodu podepsalo Rusko s OSN, která zastoupila USA i EU. Dohoda nově umožňuje Rusku oficiálně obcházet sankce a nerušeně z Ruska vyvářet obilí, potravin a hnojiva do celého světa. A dostávat za tento vývoz platby i v dolarech a eurech! Lodě naložené ruskými potravinami a hnojivy vyrazily, i z obsazeného/osvobozeného území, jakmile oschnul inkoust na podpisech druhé dohody.

Gales
23. 7. 2022 19:03
Odpovědět  sizok

A proto někdo poslal rakety na Oděsu.Rusové tvrdí že to nebyli a budou to vyšetřovat.

sizok
23. 7. 2022 21:33
Odpovědět  Gales

Turecko potvrdilo, že střely nepřiletěly z území okupované Rusy.
Je to další provokace ukrajiny.

black
24. 7. 2022 11:23
Odpovědět  sizok

dokud někdo neoddělá toho pomatence zelenského, tak ty provokace bohužel neskončí.

24. 7. 2022 22:51
Odpovědět  sizok

Turecko to sice řeklo, ale není to pravda. Rusko dodnes mlčelo, ale nedemntovalo to. Prostě se k tomu nevyjadřovalo. Proč to Turecko dementovalo, že mu to Rusko údajně popřelo je pak jiná otázka. Až dnes se Rusko vyjádřilo. Že to bylo Rusko a hlavně proč.

[Trol-1] JanRas1
24. 7. 2022 15:15
Odpovědět  Gales

Dneska to naopak potvrdili. Měli mířit na vojenské cíle.