politika

Politolog Kedmi předpověděl stažení USA z východní Evropy po uznání LDNR

Uznání nezávislosti Doněcké a Luganské lidové republiky bude znamenat začátek vytěsnění Spojených států z východní Evropy, uvedl ve vysílání Соловьёв LIVE izraelský politolog Jakov Kedmi.

https://www.youtube.com/channel/UCQ4YOFsXjG9eXWZ6uLj2t2A

Historické rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina o Donbasu podle experta připravilo Ukrajinu o poslední šanci provést na území LDNR rozsáhlou vojenskou provokaci. To bude znamenat řadu změn, ve kterých se jasně projeví strach kolektivního Západu ze ztráty protiruské základy v podobě Ukrajiny.

„Nemohli pochopit, jak to bude, ale vzali v úvahu, že výsledkem pro ně bude ztráta Ukrajiny. Všechny hororové příběhy, kterými děsili Rusko, „sankce z pekla“ a tak dále, jsou pro případ, že by Západ ztratil celou Ukrajinu. Ale pravděpodobně mají nějaký názor, že jim zůstane Halič, a proto všichni spěchali do Lvova,“ řekl expert.

Výsledkem tohoto stavu (uznání republik) bylo odmítnutí Spojených států a NATO vyhovět požadavkům ruské strany na bezpečnostní záruky ve východní Evropě. Nerozšiřování NATO na východ je hlavním cílem Moskvy při vyjednávání se Západem, ale představitelé Washingtonu a Bruselu odmítají dodržet své sliby.

„Je naprosto jasné, že Rusko přešlo na novou úroveň zajištění své bezpečnosti na západě. Jakými způsoby – mohou hádat. Skutečnost, že včera Putin informoval o svém kroku vůdce Německa a Francie, je také součástí formy ruských akcí,“ shrnul Kedmi.

Změna politického vektoru Ruska ve vztahu k ukrajinské otázce dozrávala již mnoho let pod tlakem Kyjeva a jeho západních kurátorů. Ohrožení civilního obyvatelstva Donbasu bylo poslední kapkou spojené se záměrem ukrajinských úřadů vytvořit vlastní „špinavé“ jaderné zbraně.

https://bit.ly/3sSXmPW

sdílet na