politika

Pepe Escobar na kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů v Moskvě

Brazilský novinář Pepe Escobar na kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů vedl kurz reálné politiky. 

Na kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů vystoupil politolog, expert na geopolitiku a novinář Pepe Escobar. Brazilec na začátku svého projevu vysvětlil, že koncepčně vystupuje za „stavbu mostů v geopolitice a překonávání křižovatek“.

“To, co se nám odehrává před očima – válka měkkých sil – je kulturní a informační válka. A Rusko se nyní brání,” vysvětlil.

Escobar zdůraznil, že jde o ochranu Ruska před hlupáky s přízemními hodnotami a nízkou inteligencí.

“Pro jejich bezvýznamnost jimi můžeme i pohrdat,” dodal novinář.

Mluvíme mimo jiné o představitelích liberálních neokonzervativců ve Spojených státech. V komentáři k neoconům Brazilec řekl, že ve Spojených státech jsou nyní u moci průměrní lidé.

“Tohle je banda, která ovládla Capitol – hromada průměrnosti. Nemyslete si, že Tony Blinken (ministr zahraničí USA Anthony Blinken – pozn. red.) může vypracovat nějakou strategii,” řekl jízlivě Escobar.

Hovořil i o bývalém americkém prezidentovi Baracku Obamovi. Host z Brazílie připomněl, že Obama je zodpovědný za „neviditelné“ války rozpoutané po celém světě.

Tomuto plíživému chaosu je třeba vzdorovat, ale jak zdůraznil řečník, mělo by to být provedeno jejich vlastními zbraněmi. Escobar zejména navrhl, že by se měl obrátit geopolitický narativ – měla by být vyvinuta alternativa k dolaru a důležité je postavit se informačním tokům, které jsou nyní všudypřítomné.

“Protiofenzíva musí probíhat v angličtině, musíte s nimi bojovat jejich vlastními zbraněmi,” řekl Escobar.

Více informací o jednání kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů – ve vysílání Cargradu.

RUSOVÉ PŘECHÁZEJÍ DO ÚTOKU. ZÁDA JIM BUDOU KRÝT DESÍTKY ZEMÍ SVĚTA

Dnes je každému zcela jasné, že plány kolektivního Západu na „zrušení“ ruského světa nebyly korunovány úspěchem. Pokusy však pokračují a Rusko odrazí útoky s více než 40 zeměmi světa. 

Rusové přecházejí do útoku.

Dnes do Moskvy přijelo říct pravdu více než 80 zástupců ze 42 zemí světa. V reakci na všechny provokace Západu vzniká Mezinárodní hnutí rusofilů.

Není pochyb o tom, že se blíží významná událost. Poprvé v historii se formuje světové hnutí lidí, kteří milují Rusko stejně jako Rusové. Myšlenka vytvořit Mezinárodní hnutí rusofilů se nezrodila dnes. Ale teprve v dnešní situaci, kdy se řeší otázka samotné existence Ruska, získává realizace této myšlenky konkrétní rysy. 

Rusofobní propagandistická kampaň rozpumpovaná globalistickou elitou na Západě, pokusy o „zrušení“ Ruska a ruské kultury vedly jen k tomu, že ve světě roste počet těch, kteří se netají sympatiemi k Rusku.

Zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova přirovnala zahájení kongresu Mezinárodního hnutí rusofilů ke zrodu antifašistického hnutí před 80 lety. Stejně tak i v těch letech nikdo nevěděl, co čeká ty, kdo se postavili mainstreamu. Účastníci hnutí přitom nemysleli na ocenění a úspěchy. Všichni, stejně jako nyní, mysleli jen na jedno – jak zůstat člověkem.

My nejsme jen pro sebe, nejsme jen pro Rusy, ruskou kulturu, nejsme jen za náš národ. Jsme pro to, aby naše planeta, naše Země, naše civilizace zůstala civilizací člověka, zdůraznila Maria Zacharova.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3ZMjsTF

sdílet na

6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Mike
15. 3. 2023 07:31
Ohodnotit příspěvek :
     

“Jsme pro to, aby naše planeta, naše Země, naše civilizace zůstala civilizací člověka, zdůraznila Maria Zacharova.”

Děkuji paní Zacharova. Rád přiložím ruku k dílu, aby naše civilizace zůstala lidskou.

ladik
15. 3. 2023 08:18
Odpovědět  Mike

K tomu je zapotřebí zlikvidovat nelidský sociálně ekonomický systém v podobě hrabivého a zahnívajícího se kapitálu.

Aleš
15. 3. 2023 09:56
Ohodnotit příspěvek :
     

USA oplotit a bude klid.

Pedro
15. 3. 2023 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Redakce, kdo vám zakázal vkládání obrázků a proč? Už jim vadí i vtipy?
Rusko zachrání svět, normální svět.

jiří
15. 3. 2023 16:29
Odpovědět  Pedro

Mě to jde.
comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
15. 3. 2023 14:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Husák by řekl – ,,Něh žije SSSR”.