politika

Ministerstvo obrany Ruské federace: USA pracovaly na Ukrajině s komáry, kteří způsobili epidemii na Kubě

Spojené státy pracovaly na Ukrajině s komáry přenášející žlutou zimnici (Aedes), kteří v 70. a 80. letech minulého století vyvolali epidemii na Kubě. Uvedl to náčelník Síly radiační, chemické a biologické ochrany ozbrojených sil RF Igor Kirillov, uvádí RIA Novosti .

Připomněl, že kubánští obyvatelé podali hromadnou žalobu na americkou vládu, ve které zaznamenali fakt použití komárů rodu Aedes jako biologických zbraní. Žaloba uvádí, že v důsledku této epidemie onemocnělo 345 000 lidí, z nichž 158 000 zemřelo. Podle Kirillova šlo o důsledek šíření druhého sérotypu viru dengue, který nebyl dříve v Karibiku zaznamenán a propuknutí „mělo jasné známky záměrné povahy“.

Ukrajinští vědci se podíleli na americkém projektu P-268 na vytvoření nových virů, které by mohli přenášet komáři rodu Aedes. Deklarovaným cílem projektu je studovat viry schopné infikovat komáry rodu Aedes, uvedl mluvčí ministerstva obrany. Virus byl vyvinut institutem v Kyjevě a byl dodán do Spojených států pro terénní aerobologický výzkum, řekl Kirillov.

Ministerstvo obrany Ruské federace 6. března oznámilo, že na území Ukrajiny byly vyvíjeny biologické zbraně. Během speciální operace byla zjištěna fakta o nouzovém odstranění stop vojenského biologického programu realizovaného na Ukrajině, který byl financován ministerstvem obrany USA.

Správa Záporožské oblasti již dříve uvedla, že ve městě Záporoží jsou nejméně tři biologické laboratoře, které hlídají ozbrojené síly Ukrajiny.

Pentagon uznal fakt o spolupráci s biologickými laboratořemi na Ukrajině.

Americké ministerstvo obrany přiznalo, že v průběhu 20 let spolupracovalo se 46 ukrajinskými biologickými strukturami. Zároveň je zdůrazněno, že smyslem této práce nebyly vojenské programy, ale biologická bezpečnost Ukrajiny a zlepšení kontroly nad zdravím lidí. Uvádí to tisková zpráva zveřejněná na webu Pentagonu.

Pentagon vydal 9. června informační zprávu, v níž se uvádí, že za posledních 20 let americké úřady poskytly podporu 46 různým civilním laboratořím, zdravotnickým zařízením a centrům pro diagnostiku nemocí na Ukrajině, aby zlepšily biologickou bezpečnost v zemi, uvedla spolupředsedkyně parlamentní komise pro vyšetřování činnosti biologických laboratoří na území Ukrajiny, místopředsedkyně Státní dumy Irina Jarovaja.

Prohlášení Pentagonu o údajně mírové povaze interakce s biologickými laboratořemi na Ukrajině jen potvrzují, že Spojené státy v zemi provádějí nebezpečný globální vojenský biologický projekt, je si Jarovaja jistá. Tyto americké akce nazvala „politickou, ekonomickou, vojenskou a biologickou okupací“.

“Pentagon, stejně jako žoldáci přistižení při činu na Ukrajině, se snaží každého přesvědčit, že byli jen “kuchaři” a “zahradníci.” Ale jak už to u zločinců bývá, i když dělají taková neohrabaná prohlášení, také zamlžují důležité informace,“ řekla náměstkyně.

Všechno strašné, co se Ukrajině v průběhu let stalo, se stalo pod kontrolou a přímou účastí Spojených států, zdůraznil Jarovaja.

„S pomocí virů a patogenů mají Spojené státy v úmyslu nejen opakovaně zvyšovat dominanci dolaru a ekonomickou závislost jiných zemí, Pentagon chce přímo ovládat životy milionů lidí a ničit celé národy a země podle vlastního uvážení,“ řekla.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/3NTxi0x
https://bit.ly/3tHIMvX

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
17. 6. 2022 00:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to má ta dvacetiletá spolupráce usnácků s bendernácky zajímavé výsledky, když jsou po těch dvaceti letech zlepšování kontroly zdraví výsledkem chocholové prolezlé nemocemi jak středověká pouliční štětka..

Ladislav
17. 6. 2022 06:28

Óóó, jaká péče o celosvětové “zdraví”? Smrt usa!

All
17. 6. 2022 07:43
Ohodnotit příspěvek :
     

V samotné přírodě nikdy neexistovaly epidemie,jako : ,,Nemoc šílených krav, ptačí chřipky až po prasečí mor i covid. Připomínám jednu utajovanou věc : Středověké ,,Mory” vznikaly všude tam, kde římská katolická církev zlikvidovala všechny lidové léčitele,lékaře,učitele a nastolila svůj ohavný režim ,,zástupců božích na Zemi”, pak až vznikal na těchto ůzemích mor,epidemie.Dnes tuto práci ,,morové církve” převzaly vojenské laboratoře,tajné služby a dokonce i nadnárodní společnosti společně s WHO ! –to je ten pravý mor,morové rány vzniklé v laborkách dnešních fašistů a nacistů,kteří tuto práci dělají v podstatě i za středověkou církev i středověkou šlectu výpalníků a vrahů,jako byli chazarové.

All
17. 6. 2022 07:54
Odpovědět  All

Nadnárodní společnosti farma-lobby spolu s bankami a chazary dělají ůplně to samé,co středověká římská církev. Vraždí lidi po celé planetě. A jejich metody jsou stejné,včetně lhaní,ideologii pro ovce, této černé magie vetřelců.

zdena
17. 6. 2022 09:51
Odpovědět  All

Pozor ! WHO je soukromá organizace, něco jako neziskovka… ale má silnou lobby – farmaceutickou, samozřejmě…. ten název je zavádějící, není to státní nebo mezinárodní volený útvar, alůe soukromá organizace – ještě o ní uslyšíme – bude nám diktovat povinná očkování jako hlas boží….. dokud nás nevyhubí – pokud se dáme.

17. 6. 2022 12:36
Odpovědět  zdena

OSN už v podstatě také – a financovaná z týchž zdrojů.

Pavel
17. 6. 2022 08:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Koneckonců Fidel Castro říkal, že oni byli prakticky první země která okusila terorismus z dílny USA. A že toho u nich amíci na Kubánce vyzkoušeli. Biologické útoky, bombové útoky, únosy a všechno možné. Prostě ochránci ,, demokracie a pravdoláskaři ”.

zdena
17. 6. 2022 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Hrdinové ve všech bájích a pohádkách sekali hydrám a drakům hlavy….. naši předkové věděli, jak na zlo… i když někdy po useknutí jedné hlavy narostly dvě, věděli, že je třeba nepřestat a použít i oheň… já chci do pohádky, kde se hrdinové nebojí a nespekulují…

17. 6. 2022 12:39
Odpovědět  zdena

Bacha na přání! Taky byste se mohla ocitnout na břehu moře ve flašce od octa.