politika

La Repubblica: USA a NATO připouštějí mírové rozhovory o Ukrajině za předpokladu úspěchu ozbrojených sil Ukrajiny v Chersonu

Spojené státy a NATO nevylučují možnost zahájení mírových rozhovorů o Ukrajině, ale kvůli tomu musí Kyjev převzít kontrolu nad Chersonem, který se stal součástí Ruska, píše list La Repubblica. 

Podle publikace Washington touto myšlenkou inspiruje kyjevské úřady.

Autoři článku uvádějí za jakých podmínek NATO a Spojené státy umožňují jednání o Ukrajině. K tomu bude muset Kyjev získat kontrolu nad Chersonem, který je nyní součástí Ruska. 

To je to, co americké úřady navrhují Ukrajině.

článku citovaném agenturou TASS se uvádí, že hlavním cílem Kyjeva je, že převzetí Chersonu pod kontrolu ozbrojených sil Ukrajiny „může změnit průběh konfliktu“, poté mohou začít jednání.

Autoři zároveň připouštějí, že ukrajinská krize „vstupuje do nové fáze“.

Válka proti Rusku se nevede pouze na bojišti. Velký význam má informační konfrontace, kdy elity hrají svou vlastní hru jak v Rusku, tak na Západě.

Hlasité diskuse nyní vyvolává bitva v Chersonské oblasti. 

To, že tamní situace není jednoduchá, vyšlo najevo před pár týdny – prohlásil to velitel jednotek v zóně speciální vojenské operace (SVO) generál Sergej Surovikin. A nyní italský deník La Repubblica píše, že USA a NATO budou připraveny zahájit jednání s Ruskem, pokud Kyjev získá zpět Cherson. Jinými slovy, Moskva je nabádána k „hanebnému míru“ a ke kapitulaci svých pozic. 

Autoři publikace podotýkají, že hlavním cílem Kyjeva je návrat Chersonu. V této souvislosti Washington a NATO potvrdily, že neonacistickému režimu Vladimira Zelenského poslaly rakety, aby ničily drony. 

Jakmile Kyjev postoupí Chersonským směrem, bude možné s Rusy hovořit „z pozice síly“. Jiná věc je, zda Rusko taková jednání bude vést. Nikoho nezajímá „hanebný mír“. 

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3tcSeHg

sdílet na

47 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
8. 11. 2022 06:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to maj smůlu Amizmrdi.Rusové včera provedli průlom Ukrajinské linie u Bachmutu. Ukrajinská armáda tam byla doslova rozdrcená. Teď už Rusy nic nezastaví, Ukrajina už žádný odpor dohromady nedá, celá linie fronty je tak posílená ze strany Ruska, že si nikde nemůže Ukrajina dovolit stáhnout armádu a posílit slabá místa. Za pár týdnů se celá ta obranná linie rozpadne a tu tisícikilometrovou Ruskou frontu už nic nezastaví, pujde jako rojnice až na Polské hranice.

Pavel K
8. 11. 2022 08:27
Odpovědět  Veny232

👍 👍 👍 👍 👍

Ladik
8. 11. 2022 11:45
Odpovědět  Pavel K

Kéž by došli až k Atlantiku.

Pavel K
8. 11. 2022 17:20
Odpovědět  Ladik

Jj, to už jsem si přál zde na netu mockrát.

José
8. 11. 2022 13:35
Odpovědět  Veny232

Zdravím, máte nějaký odkaz? Ruské weby, alespoň ty co sleduji já, o tomto mlčí, u nás jsem se to dočetl pouze na Hlavnespravy.sk

Gales
8. 11. 2022 19:04
Odpovědět  Veny232

Teď chtějí Cherson,potom Moskvu a nakonec celé Rusko. Nasr.at pánové. Nasr.at.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
8. 11. 2022 06:29
Ohodnotit příspěvek :
     

..Cherson je klíčem ke vstupní bráně do Oděsy, stačí se podívat na podrobnou mapu terénu v oblasti, přístupové komunikace, mosty.
..Oděsa je pro RF finále celé speciální operace, bez Oděsy by dosavadní vojenské akce byly jen bezúčelnou ztrátou lidí a materiálu.
.. na Oděse závisí další existence Ukrajiny.

Rapa
8. 11. 2022 06:44
Odpovědět  Boomer

Přesně tak,Oděsa bude osvobozena od neonacistů. Jenže pokračovat by se mělo i v Kyjevu a Lvově,očistit celé ůzemí Kyjevské rusi.Jinak tam naskáčou poláci a nastane tam opět teror pro místní,teror pro normální lidi a krysí NATO spolu se satanisty zase začnou jako obvykle.

[Trol-1] Miloš
8. 11. 2022 06:54
Odpovědět  Rapa

Proč by měla být osvobozena od neonacistů? Vždyť tam Rusové zatím nejsou.

josef
8. 11. 2022 07:35
Odpovědět  [Trol-1] Miloš

Nepsal jste tu náhodou pod jménem Jiříček ? Ne ? Ale intelekt by tomu odpovídal.

Pavel z Moravy
8. 11. 2022 08:53
Odpovědět  josef

Ti aspeňáci mají intelekt všichni stejný. Bude to pro ně zajímavé až jim jejich páníčci co je ovládají pohodí nějakou tu ohlodanou kostičku, na které už bude pouze námraza a zmar. Viděl jsem ve svém životě spoustu nemyslících tvorů, ale to co předvádí současné mladé generace překonává vše. Snad si nemyslíte trolíčci, že vám vaši páníčci nechají nějakou chutnou kostičku, až vás využijí? Propánakrále, ta vaše naivita a hloupost je bezedná. Sněte dál.

Pavel K
8. 11. 2022 17:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle všichni dostávají skoro stejný notový zápis, tak proto ta podoba no a v hlavince vymleto taky stejným mizíkem. 🤣🙋‍♂️

Alfred
8. 11. 2022 08:40
Odpovědět  Rapa

Ve Lvově ne, ten nechá Rusko shovívavě Polákovi a bude se bavit “harmonickým soužitím” haličských banderovců a uprchlíků z Azova s těmi polskými nácky, to bude veselo…a nakonec sama Ukrajina požádá Rusko o pomoc.

sizok
8. 11. 2022 17:41
Odpovědět  Alfred

Celou ukrajinu zabere Rusko. Náckové a ti, co mají máslo na hlavě,
se uchýlí do Polska.

Boomer
8. 11. 2022 18:10
Odpovědět  sizok

.. no, já to od začátku vidím spíše jako Alfred, to polské příhraničí bylo vždy problémové, není tam o co stát a ještě dlouho nebude.. mnohonárodnostní a náboženská míchanice, hodně zlé krve mezi nimi, vzpomínky na “velikopolskou” minulost.
Jak Pejsek s Kočičkou pekli dort..

sizok
8. 11. 2022 18:14
Odpovědět  Boomer

Pokud umíš polsky, velmi inspirativní.
http://www.youtube.com/watch?v=ucTpaQ3mWGE

[Trol-1] Miloš
8. 11. 2022 06:53
Ohodnotit příspěvek :
     

La Repubblica je velmi spolehlivý zdroj o americké zahraniční politice. Zatím se nic nemění. Bilý dům včera deklaroval, že o Ukrajině bez ní jednat s Ruskem nebude, ani po případném vítězství republikánů. Ti také nebudou chtít ruské nácky podporovat. Rusko a jeho pátá kolona bude zklamané jako u Itálie. Velká očekávání změny, jež nepřišla.

Pavel z Moravy
8. 11. 2022 09:08
Odpovědět  [Trol-1] Miloš

Teď mi řekni trolíčku, kdo nosí nacistické symboly, je jimi potetovaný, hajluje a obhajuje nacismus? Kolik roků ti je synku? Víš vůbec něco o historii našeho národa, 1.světové jakož 2.světové válce, které síly ji vyvolaly a proč? Víš vůbec, že by jsi tu dnes nepronášel ty svoje zhovadilosti nebýt Rudé armády, která nás osvobodila, protože by asi tvůj rod s největší pravděpodobností neexistoval a pokud ano, tak byste možná na germány otročili někde na Sibiři? A to by byl váš vrchol blaha. Četl jsi někdy názory presidenta Beneše, zamyslel jsi se někdy nad tím, které síly nyní podporuješ. Neznám tě, ale velice tě lituji, nebo li lépe řečeno, tvé a nejen tvé mozkové schopnosti, schopnosti všech tvých soukmenovců. Na druhé straně ale vím, že tyto zhovadilosti do vás dennodenně hustí ti, kteří vás potřebují použít proti těm, kteří ještě zůstali normálními lidmi s vlastní schopností přemýšlet. Zamysli se nad tím.

sizok
8. 11. 2022 09:17
Odpovědět  [Trol-1] Miloš

Hlupák.

josef
8. 11. 2022 10:45
Odpovědět  [Trol-1] Miloš

S tím jednáním je to asi tak. Na jednání musí být minimálně dva. Pokuď ne, pak je to tzv PIUM DESIDERIUM. Pokuď nevite tak jen drobná nápověda. V tomto případě se nejedná o PYJ.

skeptik
8. 11. 2022 10:50
Odpovědět  [Trol-1] Miloš

Vymyslet si může každý hlupák co chce. A čím větší hlupák, tím větší nesmysl vymyslí. Například že Ruská armáda jsou nacisti.

sizok
8. 11. 2022 11:03
Odpovědět  skeptik

Musím souhlasit.

František
8. 11. 2022 12:17
Odpovědět  skeptik

Proč se s tím debilem bavíte? To chcete aby měl větší výplatu?

Buchtík
8. 11. 2022 07:06

Tak to vidíš, smrťáku. Den zpátky mi tady pan Peter psal “…střední vrstva…nechápou, že v první řadě jde o ně, že jim chtějí taky sebrat všechno…”.

A ty tady teď píšeš o buržoazii, což bylo označení přesně pro to, co je dnes známo pod pojmem střední třída a tetelíš se blahem, že už jí zvoní hrana a přichází její poslední den.
A pan Peter to přitom prezentoval tak, že to ti zlí chtějí okrást střední třídu o veškerý majetek.

Tak nejsi vlastně ty součást těch zlých? A nebo nejsi vlastně i ty sám střední třída, když máš chalupu na horách, kde teda nejspíš celoročně nebydlíš, když ti ji vykradli? Takže jsi měšťan (buržoust), který ještě navíc má chalupu na horách, tzn. jsi vlastně vyšší střední třída a přitom se tetelíš z toho, že ti zvoní hrana? 😮 Tak to už by bylo úplný psycho, ne? Radovat se ze svýho vlastního zániku… 😀
V tom trochu postrádám tu konceptuální gramotnost 😛

Pavel z Moravy
8. 11. 2022 09:17
Odpovědět  Buchtík

Dávám ti příteli za pravdu. Nevidím také v tom národě sílu, která by to chtěla opravdu, ale opravdu změnit. Už jsem také na odchodu a pokud přijde to, co si myslím, že přijde, tak tomu odchodu budu nakonec i rád. Jestli stále žiješ v Ostravě, tak zdravím milovanou Ostravu a Havířov, kde bylo kdysi velmi dobře.

vavi
8. 11. 2022 12:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Potvrdzujem, voľakedy bolo v Haviřově i Karviné veľmi dobre, ako” pomaly odchádzajúca” Bratislavčanka…

Autor
8. 11. 2022 12:04
Odpovědět  Buchtík

Střední vrstva jsem psal, jestli jsem se přepsal, pak je tu omluva. Nepsal jsem to o Vás, jen o těch co se tak chovají. Dnes “tihle” se do níá zahrnují sami svým chováním a smýšlením, bez ohledu na jakákoliv kritéria. Nesouvisí to s majetkem. Ani s ničím jiným, kromě myšlení a hodnot, které kdo vyznává. Měl jsem navíc na mysli, že tihle nechtějí žádné změny. Prostě se o všechno “svoje” bojí. Mnozí z nich ani po “činu” nepochopí, kdo a proč jim to všechno sebral, nebo-li ještě dnes – chce sebrat.
Plně stčí se kolem sebe pozorně dívat. Uvidíte hodně příkladů. Všude na světě. Bylo by podivné, kdyby tkoví nebyli i u nás.
Protože rozhodují skutky a ne slova. Někdo říká jedno, třeba nadává, ale ve skutečnosti si nepřeje nic jiného, než aby všechno zůstalo jak je.

Frankie
8. 11. 2022 07:48
Ohodnotit příspěvek :
     

O jakém úspěchu ukrajinců je řeč?

Markýza
8. 11. 2022 09:03
Odpovědět  Frankie

Nikdo neví, nikdo nezná. Ale Zelený soudruh mužíček znárodnil…..není ze zprávy jasné, jestli konečně oligarchy, ale spíš bych řekla, že znárodnil ty, co mu drze odmlouvali.
Potřebuje vyrábět zbraně, tak mlékárny přejdou zřejmě do režimu zbrojovka.
Zajímalo by mě, jestli něco znárodnil i Kolomojskému 🙂

zuza
8. 11. 2022 23:13
Odpovědět  Markýza

Národní komise pro cenné papíry a burzu vydala v neděli příkaz k zajištění akcií výrobce motorů MotorSyč a producenta ropy Ukrnafta, za kterým stojí miliardář Kolomojskyj. Úřady se zaměřily také na výrobce nákladních vozidel AvtoKrAZ, průmyslovou společnost Zaporižtransformator a společnost na zpracování ropy Ukrtatnafta – takže aj tomu zmrdovi Kolomojskému…

Administrátor
P.A.Semi
9. 11. 2022 02:04
Odpovědět  zuza

Když si na téhle stránce
https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&start=15060
rozkliknete v druhém příspěvku “Zobrazit spoiler”,
tak tam vysvětlují, proč si to Kolomojskij takhle zařídil…

Ve zkratce:

  • nevyužívaná ropná rafinerie Kremenčuk generuje ztráty ve výši nejméně 20 milionů dolarů ročně, dalších 500 milionů dolarů tvoří dluhy Kolomojského ropného podniku vůči Ukrajině a asi 150 milionů dolarů vůči Tatarstánu
  • Tataři se soudili o své dluhy v zahraničí a byli připraveni je předložit Kolomojskému, ale nyní to nemá kdo udělat, protože majetek byl znárodněn
  • Kolomojskij tímto způsobem privatizuje zisky podniků a znárodňuje ztráty
  • znárodněný majetek získal status vojenského majetku a byl převeden na ukrajinské ministerstvo obrany. Podle Danilova může být tento majetek po skončení válečného stavu vrácen majitelům nebo jim bude vyplacena náhrada

Ale vypadá to pěkně, jak s těmi Oligarchy “zatočil”, že …?

πα½

Markýza
8. 11. 2022 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Cherson?? Já nejsem ani voják, ani žádný stratég, ale prokrista…..i já vidím, jak je Cherson strategicky významný. Kdo ho drží, drží celý Dněpr. A taky zátoku, která vypadá náramně použitelně na všelijaké pašování a ukrývání a schovávání. Kdepak. A koukla jsem se navíc na včerejší mapu bojů a tam už je Chesron s okolím červenej.

Alfred
8. 11. 2022 09:19
Odpovědět  Markýza

No a taky je to otevření cesty k Oděse.

Ladik
8. 11. 2022 11:50
Odpovědět  Markýza

Kde tu mapu bojů lze najít?

Markýza
8. 11. 2022 14:45
Odpovědět  Ladik

Pod Russian invasion of Ukraine (map). Tady je včerejší:
https://www.youtube.com/watch?v=WtsFbDc3fUk

Ladik
8. 11. 2022 17:48
Odpovědět  Markýza

Dík

Administrátor
P.A.Semi
9. 11. 2022 02:13
Odpovědět  Ladik

Jednak má komentovanou mapu bojů Dima z Běloruska, denně asi 20 minut anglicky, srovnává dvě až tři různé mapy, popisuje boje a trendy atd:
https://rumble.com/c/c-1613003
(Ukraine Military Summary)

Je tady v Čechách fórum, kde bývá souhrn i s mapami atd:
Aktuálně strana 754
https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&start=15060
(a občas tam citují i články z Pokec24…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
José
8. 11. 2022 09:23
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
8. 11. 2022 10:01
Odpovědět  José

Tonoucí se i stébla chytá. Tím myslím naše média – obrátit ze dne na den a to doslova – není snadné.

Markýza
8. 11. 2022 14:48
Odpovědět  Albi

A přání otcem myšlenky. Já mu dám, krvavá zima…..зима будет большая.

Keller
8. 11. 2022 10:57
Odpovědět  José

V rámci zachování duševní rovnováhy doporučuji tyhle bláboly nečíst.

Mike
8. 11. 2022 11:37
Odpovědět  José

Tento článek napsal vědecký novinář, který píše o vědě, zdravotnictví, energetice a technologiích budoucnosti. Budiž. Proč se ale staví do role vojenského analytika, těch tady máme plnou čt, experti na všechno a na onvoh.
Diskuze pod článkem je skutečně k zblití.

Markýza
8. 11. 2022 14:49
Odpovědět  Mike

Proboha, diskuse na Seznamu nečtěte! Tam jsou výhradně pro – fanatici. Provakcinační, proukrajinští – zkrátka, provládní.

Pavel K
8. 11. 2022 17:28
Odpovědět  José

Tam zajít to je jen na vlastní nebezpečí, že člověk dostane pepku.

Keller
8. 11. 2022 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Článek jsem si pro jistotu přečetl několikrát a vždy jsem dospěl ke stejnému závěru – jednat se bude pouze tehdy, když Ukrajina obsadí Cherson. Z toho vyplývá, že pokud Cherson zůstane Ruský, tak se jednat nebude. To znamená, že se bude bojovat dál. Jakou mají ukrajinci šanci Cherson obsadit? Neuspěli v květnu, neuspěli na přelomu srpna a září, neuspěli ani v polovině září a od té doby až do dneška neúspěšně útočí každý den bez jakéhokoliv postupu. Na konci srpna měli ukrajinci nejsilnější armádu, rusové nejslabší a u Chersonu byla nejslabší obrana. Momentálně rusové armádu výrazně posílili a vybudovali další obranná postavení. Ukrajinská armáda je po zářijové ofenzívě výrazně oslabená – velké ztráty na živé síle a na technice a kromě toho začaly podzimní deště. A tak jsem si položil otázku: “Jsou ukrajinci schopní Cherson dobýt dříve než začne zimní ruská ofenzíva?”

Boomer
8. 11. 2022 17:38
Odpovědět  Keller

..ukrajinský úspěch u Chersonu je velmi málo pravděpodobný, obě strany si uvědomují význam jeho udržení do zámrazu. Krajina od Chersonu k Oděse je zlým snem každého štábu, plánujícího pozemní operaci a v kombinaci s nastávající rasputicou je pro ukrajinské síly nad jejich síly. Rusové zpevnili obranu a čekají na místě na vhodný okamžik, zatímco protivník slábne útočením.. a nevýhodný poměr ztrát útočících oproti obráncům zatím nikdo nedokázal efektivně zvrátit.
Takže dobýt Cherson nedokáží, ale nechat si výrazně pustit žilou, to ano.. tak to chodí, když do strategie a taktiky začnete míchat politická hlediska.

Markýza
9. 11. 2022 09:27

Panečku, ten je hodnej, ten Zelený mužik! Jojo, tomu se říká tohleto široké ukrajinské srdce.