politika

“Jsou zvyklí lhát”

Vladimir Putin dnes jednal s představiteli afrických zemí, kteří přijeli do Petrohradu.

Jednání trvala více než tři hodiny.

“Vladimir Putin je velkým přítelem Afriky” – těmito slovy pozdravil prezident Komor Assoumani Azali prezidenta Ruska.

Putin: Západ podvedl africké země v dohodě o obilí

Potraviny v rámci dohody o obilí nebyly zasílány do zemí v nouzi, jde o podvod ze strany západních zemí, řekl prezident Vladimir Putin na setkání se zástupci afrických zemí.

“Jsou zvyklí lhát,” prohlásil Putin o EU

Ukrajinské obilí vstupuje na světové trhy, ale potravinová krize v afrických zemích je stále ve velmi akutní fázi. Tyto státy nadále nedostávají to co potřebují.

Putin předložil údaje: do 15. června opustily ukrajinské přístavy lodě s celkovým nákladem 31,7 milionu tun.  Pouze 976 tun zemědělských produktů bylo odesláno do Džibuti, Etiopie, Somálska, Libye, Súdánu, tedy do zemí v nouzi v Africe. To je 3,1 % z celkového počtu.

„Tyto neokoloniální evropské, ale v podstatě americké, úřady znovu podvedly mezinárodní společenství a země Afriky.  31,7 milionů tun bylo vyvezeno [z ukrajinského území] a pouze 3 % šla do potřebných zemí v Africe. Není to podvod?” – cituje TASS Putina.

Evropa podle prezidenta Ruska opět oklamala své africké partnery. Země EU obdržely mnohem více – 38,9 % vyvezeného ukrajinského obilí. To je 12,3 milionů tun.

„Byli po staletí zvyklí lhát celému světu a pokračují v tom i dnes,“ prohlásil Vladimir Putin.

https://1url.cz/guKnT

Putin poprvé představil návrh Istanbulské smlouvy o Ukrajině

Putin řekl, že Ukrajina ve skutečnosti zahodila ustanovení Istanbulské smlouvy.

Ruský prezident Vladimir Putin poprvé představil návrh Istanbulské smlouvy o Ukrajině. Smlouvu ukázal na setkání s africkou delegací v Petrohradě 17. června.

Prezident poznamenal, že dokument se nazývá „Smlouva o trvalé neutralitě a zárukách bezpečnosti Ukrajiny“.

„Jde o záruky. Osmnáct článků,“ zdůraznila hlava státu.

Poté, co Rusko stáhlo vojáky od Kyjeva, jak bylo slíbeno, však ukrajinské úřady tuto dohodu opustily, řekl Putin. Ukrajina tehdy parafovala istanbulský dokument, který obsahoval vše, až po počet vojenské techniky a personálu, upozornil ruský vůdce.

„Ale poté, co jsme, jak jsme slíbili, stáhli jednotky od Kyjeva, kyjevské úřady, jak to obvykle dělají i jejich majitelé, vše hodily na smetiště dějin. Řeknu to přesně. Odmítly to,“ shrnul prezident.

„Nesouhlasili jsme s ukrajinskou stranou, že tato dohoda bude důvěrná, ale nikdy jsme ji nepředložili, nekomentovali.  Návrh této smlouvy parafoval šéf vyjednávací skupiny z Kyjeva. Dal tam svůj podpis. Tady to je,“ ukázal Putin dokument.

“Kde jsou záruky, že v budoucnu nevypoví žádné další dohody? Ale ani za těchto podmínek jsme nikdy neodmítli vyjednávat,“ řekl Putin.

Zejména záhlaví dokumentu, který Putin ukázal, naznačuje, že se jedná o koncept k 15. dubnu 2022. 

Odstavec 1 článku 1 uvádí, že „Ukrajina se zavazuje zachovat svou trvalou neutralitu, která je vyhlášena a zakotvena v Ústavě Ukrajiny“. 

V dalším odstavci je uvedeno, že garantující státy uznávají, respektují a garantují status Ukrajiny jako trvale neutrálního státu a rovněž se zavazují zajistit dodržování tohoto statusu na mezinárodní úrovni. Ukrajina se zase „zavazuje, že nebude provádět činnosti, které by byly v rozporu s mezinárodně právním statusem trvalé neutrality“ (čl. 1 odst. 3a).

Seznam ručitelských zemí je uveden v preambuli smlouvy.

Smlouvu o trvalé neutralitě a zárukách bezpečnosti Ukrajiny měly podle preambule podepsat ručící země včetně Ruské federace a také Ukrajina. Jak je uvedeno v textu, signatáři jsou přesvědčeni zejména o tom, že zajištění na mezinárodně právní úrovni „je <…> součástí dlouhodobého cíle zachování <…> míru a bezpečnosti a to i na regionální úrovni.”

Velká Británie, USA , Čína, Francie, Turecko a Bělorusko jsou jmenovány jako garanti bezpečnosti v návrhu Istanbulské smlouvy, který vešel ve známost v sobotu 17. června.

V tureckém Istanbulu se 29. března 2022 uskutečnilo poslední kolo jednání mezi Ruskem a Ukrajinou. Trvalo asi tři hodiny. Později Kyjev oficiálně odmítl kontakty s Moskvou.

Putin: Kyjev rozpoutal válku v roce 2014, Rusko mělo podle Charty OSN právo pomoci Donbasu

Ruský prezident Vladimir Putin během setkání s delegací afrických zemí řekl, že Kyjev rozpoutal válku na Ukrajině v roce 2014 a Rusko má podle Charty OSN právo poskytnout pomoc Donbasu.

Podle jeho slov se kyjevský režim pokusil vyřešit problém Donbasu silou zbraní a v roce 2014 zahájil nepřátelské akce pomocí letadel, tanků a dělostřelectva proti civilistům.

„Byl to kyjevský režim, kdo rozpoutal tuto válku v roce 2014 a my jsme měli v souladu s článkem 51 Charty OSN právo jim pomoci s odkazem na klauzuli o sebeobraně,“ zdůraznil prezident.

Putin již dříve řekl, že odmítnutí mírového urovnání na Donbasu ze strany Ukrajiny přimělo Rusko zahájit SVO,  aby zastavilo agresi kyjevského režimu. https://1url.cz/AuKnC

Ruský prezident Vladimir Putin také prohlásil, že Rusko má plné právo uznat nezávislost DLR a LLR v souladu s Chartou OSN.

Putin připomněl, že válčící strany na Ukrajině podepsaly minské dohody, načež se ukázalo, že Západ a kyjevský režim „vodily Rusko za nos“. Prezident Ruska poznamenal, že bylo veřejně oznámeno, že západní země a Kyjev nebudou dodržovat mírové dohody, a skutečně z mírového procesu odstoupily.

Podle Putina bylo Rusko poté nuceno uznat nezávislé státy LPR a DLR vzniklé na území Ukrajiny.

„Otázka zní: měli jsme právo uznat nezávislost těchto území? V plném souladu s Chartou OSN jsme na to měli právo,“ zdůraznil ruský prezident. 

Dne 21. února 2022 podepsal ruský prezident Vladimir Putin dekrety o uznání nezávislosti LPR a DLR ze strany Ruska.

30. září 2022 Putin podepsal dohody o vstupu čtyř nových subjektů do Ruské federace: Doněcké a Luhanské lidové republiky a také Záporožské a Chersonské oblasti.

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
18. 6. 2023 00:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Už jen za toto si Gosudar zaslouží úctu – že přesně odhadne okamžik, kdy má to či ono zveřejnit. Napřed jsem byl našňupnutý, že ještě nenechal zveřejnit nálezy z biolaboratoří v banderstánu a z výslechů zajatých amíků, ale už jsem v klidu.

Albi
18. 6. 2023 01:01

A to jsem na SeznamZprávy asi před 10 dny zahlédla článek s nadpisem
“Putin je vyděšený děda. Přemýšlí, jak z toho vyklouznout, říká expert” 🙂
A Putin zatím přemýšlel o něčem úplně jiném. To jim asi dělá schválně, těm expeertům z božího dopuštění ! 🙂
(Článek jsem nečetla, ten titulek byl výmluvný až až.)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
18. 6. 2023 06:56
Odpovědět  Albi

Taky jsem na to narazil a nečet, Ale pobavilo mě to. 🙂

Albi
18. 6. 2023 10:45

A další zajímavá mainstreamová zpráva:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nejsme-na-zadne-strane-ale-valka-musi-skoncit-vzkazala-afrika-putinovi-232730#
„Válka na Ukrajině musí skončit,“ vzkázal jihoafrický prezident Cyril Ramaphosa ruskému vůdci Vladimiru Putinovi během sobotní návštěvy mírové mise v Petrohradě.
(Proč mu to neřekl osobně, když měl příležitost? 🙂 🙂 🙂 )

A dále 🙂 (to jsou mi ale věci):
„My jsme zde proto, abychom sdělili velmi jasný vzkaz, že bychom si přáli, aby tato válka skončila.“

Tak oni jsou osobně přítomni a Putinovi vzkazují přes západní média? Opravdu, velice originální způsob diplomacie. Nebyl do toho nějak zapleten Lipavský? 🙂

Pavel K
18. 6. 2023 12:43
Odpovědět  Albi

To jako by tam někde skočil do toho kaliště co si rochní hroši a začal se vydávat za Křováka? 🤣🤣

ModrýKlokan
18. 6. 2023 14:53
Odpovědět  Albi

@ albi

Lavírování politiků JAR nejspíš souvisí s jejich složitou situací. Ekonomiku JAR fakticky ovládá Západ prostřednictvím globálních korporací. Mediální prostředí, jako hlavní převodovou páku moci, také ovládá Západ. Ti černošští politici JAR, které občas ukazují ve zprávách, jsou na tom jak Babiš za své vlády. Média mu šla po krku a ekonomiku řídil a řídí taky Západ. Komu kdo jde po krku v JAR možná netuší ani oni sami.

Frank1
18. 6. 2023 08:59
Odpovědět  Albi

‘Vydeseny deda Putin’ majici dle zapadu vsechny mozne nemoci a je v poslednim tazeni, odpovidal 3 hodiny na otazky zurnalistu a nikdy neuhnul. S vojenskymi zpravodajci totez.
Ty pomluvy zapadu uz nejsou ani k smichu. Jejich siritele jsou nebezpecni psychopate, ktere je treba zneskodnit.

Frank1
18. 6. 2023 09:12
Odpovědět  Frank1

Predstavte si na jeho miste Bidena. Ten by upadl jeste nez by byl u pultu, ktery mu ukazuje, co ma rikat.

eFPe
18. 6. 2023 11:45
Odpovědět  Frank1

Ti lidé, na kteřé cílil ten nadpis jsou vymaštění duševní mrzáci, jak už někdo psal, domobilučumové. Oni nechtějí přemýšlet. Oni ví, že to co si mají myslet jim řeknou ta správná média, nedokáží se soustředit na text, který má několik odstavců, je to pro ně zkrátka těžké, natož chtít aby dokázali uvažovat o dané problematice. Proto je důležité dát tu hlavní podprahovou informaci do nápisů. I kdyby ten článek dále nečetli, viděli na seznamu- a to je přece seriozní plátek jinak by zkrachoval, a někde se jim to dozadu zapíše.
To je to neštěstí dnešní doby.

19. 6. 2023 13:06
Odpovědět  Frank1

Zkurvení Náckové…musí se to pobít…říkám to pořád…

Markýza
18. 6. 2023 09:08
Odpovědět  Albi

Děda!?!? 😀 😀 fakt jo? Njn, už nevědí, kudy by na něj.

Pavel z Moravy
18. 6. 2023 09:13

Ono nejdůležitější je skutečně nelhat, neboť v opačném případě se do toho člověk zamotá a neví jak z toho ven. Mluvit na rovinu a i kdyby se člověk spletl, dokázat to přiznat. To dělá každého jedince velkým a o velkých státnících ani nemluvě. Zdejší západní aspeňáckou bandu tzv. politiků nelze ani komentovat. Jsou to prostě loutky globálního a jakýkoliv komentář k nim se mi zdá být kontraproduktivní. Tito lidé nemají co dělat v rozhodovacích funkcích svých zemí. Kdyby národy západu prozřely, musela by je zachvátit panika, koho si do vedení svých zemí zvolili. Nejsou ale ti vládní poskoci přesnou kopií lidu těchto zemí? Jestli ano, tak ten pár procentní zbytek občanů může na lepší svět zapomenout. Kdybys tam byl, tak bys také kradl a podváděl je častá odpověď těchto primitivních lidí. Bohužel, ještě jsme nevyzráli a budeme mít to co si zasloužíme. Měj se.

Bety
18. 6. 2023 11:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

Dívala jsem se v pátek na franc. film Víkend v Zuydcoote. Zřejmě byl natočen v době Cinema verité, takže nic nelakoval na růžovo.Jedná se v něm o situaci francouzských vojáků zatlačených až na pobřeží Atlantiku v době obsazování Francie fašisty.Bezradní vojáci naprosto bez velení, nevědící si rady a – to mi vůbec nešlo do hlavy – vůbec se nebránící proti náletům nízoučko létajících německých letadel, ačkoliv zbraně měli.
Evidentně si i tehdy do rozhodovacích funkcí zvolili něco mezi idioty a bezpáteřníky ,
a to, jak je nechali na holičkách je úplně umrtvilo ještě předtím, než je definitivně umrtvily
německé bomby a kulomety.
Byl to zatraceně deprimující film a nejhorší bylo asi to, že v tom množství lidí se vyskytl pouze jeden jediný kulometčík, který nepřestal bojovat.
Řekla bych, že teď je na tom Evropa stejně – fašismus je na postupu a ti, co rozhodují, se mu vůbec nebrání, naopak s ním sympatizují. Historie se prostě opakuje a plebs je to poslední, co tyto “lidi” zajímá. To jsme fakt tak nepoučitelní ???

Pavel z Moravy
18. 6. 2023 17:41

Možná mne znectíš, ale musím to zde dát. Když mne někdo desetkrát kopne do zádele a já ho desetkrát varuji a pak mu tedy vypálím, nemám potřebu se omlouvat, že jsem to musel udělat. A když tak to řeknu jednou. Štve mne, možná, že zbytečně, že se Rusové stále jakoby omlouvají, že museli začít protože Ukrajinci prováděli to a to. Viděl někdo omlouvat se ty zparchantělé amíky a brity a to jejich válečná dobrodružství byla vytvořena z jejich vůle. A ukazovat mírovou smlouvu afričanům, proč? Je jasné, že jsou přátelé Ruska a on k nim má důvěru a chce ukázat dobrou vůli. Já zde ale chci říci, že západní parchanti vycítí jakoukoliv slabost. Třeba se ve všem mýlím, ale to věčné zdůrazňování a omlouvání, že museli mi nesedí.
.

19. 6. 2023 14:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

Proč bych tě měl znectívat? Hm… a co když mají “vycítit slabost”? Vždycky se ti lépe bojuje s nepřítelem, který tě podceňuje. Neříkám že to tak je. Spíš si myslím, že mají ve skutečnosti u pr-dele co si o nich západ myslí a ty omluvy jsou směrovány k “publiku” třetího světa.

Frank
18. 6. 2023 00:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin je velký státník a historie si ho bude pamatovat. Rusové by měli gosudarovi být vděční. Kdyby tam byl podobný šmejd, jako byl Jelcin, tak Rusko by už dávno neexistovalo. Doufám, že po příštích volbách další vláda napraví vztahy se slovanským Ruskem. Na koketování se západem už dojelo mnoho států světa.

tupý hulvát
18. 6. 2023 15:08
Odpovědět  Frank

Doufáte tedy,že budou mít komunisté nadpoloviční většinu?

ijn
18. 6. 2023 01:11
Ohodnotit příspěvek :
     

je UA pračka peněz pro dárce, kolik vedení států přes UA dostali na účty zpětně,…..proto musí trvat válka dlouho, aby se z pomoci co nejvíce rozkradlo hotových peněz – bankovek plné bedny hotovosti Kč i USD či Eura, válka je tunel na státní rozpočty,…….. co když někomu rupne v hlavě a ochranka nepomůže????!!!!!!!

treza
18. 6. 2023 03:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Pusťte si toto. Krása! https://www.youtube.com/watch?v=9E1oTh1NUj8&t=3s

sergej
19. 6. 2023 07:48
Odpovědět  treza

Hustý

Pavel K
18. 6. 2023 07:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak tady dostal ruský vojenský sklad zásah.

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1670299844215177216?t=1b8IyxmuzwmwAVekqcnWFg&s=19

Frank1
18. 6. 2023 09:01
Odpovědět  Pavel K

Radujes se vid? Takovych je! Bayraktary uz se nepouzivaji, protoze nemaji sanci proti ruske obrane.

Pavel K
18. 6. 2023 12:46
Odpovědět  Frank1

😊 😊 😊 😊
Jako nováček dej bečku pěnivého moku a pak mluv. 🙄😥🤦‍♂️🙋‍♂️

Frank1
18. 6. 2023 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Stale a stale je nutne tupcum vysvetlovat a dokazovat, ze zapad hraje falesne a podvadi. Alespon na alternative, kterou ale take chteji poskoci Zidu zariznout!
Protoze tuto ulohu lidi pravdive informovat uz davno neplni svetova media, ktera jsou majetkem zidovskych zloduchu a ti nedovoli pravdive informace vysilat, psat.
To vychovalo 90 % obyvatelstva, ktere veri, ze Rusko je zloduch a ze ockovani je pred necim zachrani, co Zide vyvolali. A sup do fronty na dalsi booster na podzim! Ze je skodlivy? Ale kdeze, to se lidi nedozvi, protoze Zide znemozni publikaci nadumrti a skod na zdravi vsude v mediich, ktera ovladaji.

Frank1
18. 6. 2023 09:11
Odpovědět  Frank1

Skody ockovanim. Zapnete si ttitulky.
https://www.kla.tv/Dauerbrenner/18516&autoplay=true

Pavel z Moravy
18. 6. 2023 12:42
Odpovědět  Frank1

Když lidé nemyslí, zaplatí. A to čímkoliv, třeba i svým zdravím a životem. Zbytek čmrdlíků co jim grázlové ponechali potom příbuzní vysypou do pokladničky pohřeb. U buržoustů je to takhle jednoduché. Člověk musí chtít vidět, když je ale trotlík zabedněný, není mu pomoci.

ANTIUKRAJINEC
18. 6. 2023 10:34
Ohodnotit příspěvek :
     

No já nevím,ale podle mě nic nebrání černoučkům si to obilí snad vypěstovat-podnebí mají více než ideální,jenže by nesměli být líní jako vši,co si budeme nalhávat..Já nemám rád tady to živení druhých,pak se to množí jak kobylky a roupama neví už co dělat-umí jen šukat a zabíjet,a to nejen u nich,ale všude kam vlezou!!!

Zmatený
18. 6. 2023 13:00
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Ale oni jsou černoušci vlastně docela milí a veselí lidé. Jen občas, pro samé tanečky zapomenou zasít a pak nemají co do hrnce :o)
Problém je v tom, že mají málo elektřiny a tak místo sledování televize a čumnění do mobilu se po večerech rozmnožují, pak oslavují když se to narodí, pak zapomenou zasít a tak pořád dokola.
Prostě takové homocidní perpetuum mobile :o))

Bety
18. 6. 2023 15:16
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Nějak jste zapomněl na to, že je sem sluníčkáři tahají, aby nám vylepšili genofond.
Jinak – kdyby jim titíž sluníčkáři nechali k použití jejich nerostné bohatství, asi by neměli potřebu
se někam táhnout.
To obilí využili k vydírání Ruska, aby otevřelo své přístavy. A jak jinak, místo aby ho dopravili těm,
kterými Rusko vydírali, zase až na 3 procenta všechno ukradli – to už tak mají ve zvyku, i tak byli
proti svému zvyku až příliš velkorysí.

Gales
18. 6. 2023 11:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdy už konečně přijde nějaká revoluce k nám?

zuzana
18. 6. 2023 12:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropský zákon o digitálních službách vydává svobodu projevu na milost a nemilost eurokratům

https://aktax.cz/evropsky-zakon-o-digitalnich-sluzbach-vydava-svobodu-projevu-na-milost-a-nemilost-eurokratum/

aamater
18. 6. 2023 14:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Ešte, že prebehlo toto jednanie. Konečne sa celý svet môže dozvedieť pravdu o tom čo sa deje a dialo na Ukrajine!!! Aby ste sa dozvedeli pravdu tak odporúčam si pozrieť toto video s Putinom a prečítať si článok ktorý je ku nemu napísaný!!! Toto nám náš mainstream nepriniesol!!! tieto informácie pred nami dôkladne tajili. Ale ako vravím, pravda vždy nakoniec zvíťazí!!!
https://sk.news-front.info/2023/06/18/18-clankov-putin-ukazal-africkej-delegacii-navrh-mierovej-zmluvy-s-ukrajinou/