politika

Jacques Guillemin: Konec americké hegemonie se již blíží

Jacques Guillemain, Ripost laïque

Vždy je úžasné slyšet jak se Amerika, země, která je v míru jen několik let od získání nezávislosti v roce 1776 a která od roku 1945 podnítila každý státní převrat na planetě, zahaluje do pláště ctnosti ve jménu demokracie a mezinárodního práva.

Boris Karpov nám stručně připomíná slova Wang Wenbina, mluvčího čínského ministerstva zahraničí, o americké „diplomacii“.

Sledujte kanál Telegram Borise Karpova:  https://t.me/boriskarpovblog 

Wang Wenbin:

▪️Amerika je největším producentem války;

▪️Spojené státy nebyly ve válce pouze 16 let své 240leté historie;

▪️Spojené státy způsobily přibližně 80 % ozbrojených konfliktů ve světě od konce druhé světové války;

▪️Spojené státy zejména porušují suverenitu jiných zemí a zasahují do vnitřních záležitostí jiných zemí;

▪️Od konce druhé světové války se Spojené státy pokusily svrhnout více než 50 zahraničních vlád;

▪️Amerika násilně zasáhla do voleb v nejméně 30 zemích a pokusila se zavraždit více než 50 zahraničních vůdců;

▪️Války NATO proti Afghánistánu, Iráku a Sýrii pod vedením Spojených států si vyžádaly přes 900 000 mrtvých a 37 milionů uprchlíků.

“Dokud bude pokračovat hegemonická politika a válečné tendence Ameriky, nebude na světě mír.”

A je to také čínská národní zpravodajská agentura Xinhua News, která pravidelně upozorňuje na Spojené státy, jejichž hegemonie udržovaná bombami, státními převraty a permanentním porušováním mezinárodního práva zůstává největším nebezpečím pro planetární bezpečnost. Amerika se od roku 1945 systematicky účastní každého velkého konfliktu a každé revoluce.

https://www.legrandsoir.info/l-hegemonie-americaine-et-ses-dangers.html

http://french.news.cn/2021-09/17/c_1310192755.htm

Je jasné, že Amerika nemá přátele. Má jen nepřátele nebo vazaly, které si všemi prostředky podřizuje a které zradí, pokud jí to může být ku prospěchu. Je to říše lží. 

Některé úryvky:

Spojené státy dovedly koncept národní bezpečnosti do extrému, zneužily kontroly vývozu a uvalily jednostranné sankce na ostatní. Mezinárodní právo je především americké právo.“

“Zpráva Xinhua News tím, že předkládá relevantní fakta, se snaží odhalit zneužívání americké hegemonie v politické, vojenské, ekonomické, finanční, technologické a kulturní oblasti a přitáhnout více pozornosti mezinárodního společenství na nebezpečí, která praktiky Američanů představují pro světový mír a stabilitu a blaho všech národů.”

Washington však vždy prosazuje svou dominantní politiku ve jménu demokracie a lidských práv.  Jejich vnitrostátní právo a národní legislativa nahrazuje mezinárodní právo.

Amerika je jedinou zemí, která vlastní zásoby chemických zbraní a jejich biologické laboratoře na Ukrajině pravděpodobně ukrývaly tajné výzkumy, díla, z nichž se některé dokumenty dostaly do rukou Rusů a budou odhaleny v pravý čas.

Dějiny Spojených států se vyznačují násilím a expanzí. Od své nezávislosti v roce 1776 se Spojené státy neustále snažily expandovat silou: zmasakrovaly Indiány, napadly Kanadu, vedly válku proti Mexiku, zahájily španělsko-americkou válku a anektovaly Havaj.

Od druhé světové války mezi války podnícené nebo zahájené Spojenými státy patřily korejská válka, vietnamská válka, válka v Perském zálivu, válka v Kosovu, válka v Afghánistánu, válka v Iráku, válka v Libyi, válka v Sýrii… a dnes na Ukrajině, po vyvolání státního převratu v Kyjevě v roce 2014.

S 800 základnami po celém světě a 173 000 vojáky ve 159 zemích jsou Američané odhodláni prosazovat své zákony všude. Spojené státy bojovaly nebo se vojensky účastnily nepřátelských akcí téměř ve všech ze 190 zemí uznaných Organizací spojených národů. Jak řekl bývalý americký prezident Jimmy Carter: “Spojené státy jsou nepochybně nejválečnějším národem v historii světa.”

„Od roku 1776 do roku 2019 Spojené státy podnikly téměř 400 vojenských intervencí po celém světě, včetně 34 % v Latinské Americe a Karibiku, 23 % ve východní Asii a Tichomoří, 14 % na Středním východě a v severní Africe a 13 % v Evropě.”

Od roku 2001 si války a vojenské operace rozpoutané Spojenými státy ve jménu boje proti terorismu vyžádaly více než  900 000 lidí, včetně asi 335 000 civilistů, miliony zraněných a desítky milionů byly nuceny opustit své domovy.

Spojené státy také přijaly otřesné metody válčení. Během korejské války, války ve Vietnamu, války v Perském zálivu, války v Kosovu, války v Afghánistánu a války v Iráku Spojené státy použily obrovské množství chemických a biologických zbraní, jakož i kazetové bomby, termobarické bomby, grafitové bomby a bomby s ochuzeným uranem, což způsobilo obrovské poškození civilních zařízení, bezpočet civilních obětí a dlouhodobé znečištění životního prostředí.

Po druhé světové válce vedly Spojené státy snahy o založení Brettonwoodského systému, Mezinárodního měnového fondu a Světové banky, které spolu s Marshallovým plánem vytvořily mezinárodní měnový systém zaměřený na americký dolar.

Spojené státy využívají bohatství světa prostřednictvím nadvlády. Výroba 100dolarové bankovky stojí jen asi 17 centů, ale jiné země musí vyplatit skutečné zboží v hodnotě 100 USD, aby si ji pořídily. 

Před více než půlstoletím bylo poukázáno na to, že Spojené státy mají přemrštěná privilegia a neúprosné deficity vytvořené jejich dolarem, a že používají tuto bezcennou papírovou bankovku k drancování zdrojů a továren jiných národů.

Hegemonie amerického dolaru je hlavním zdrojem nestability a nejistoty ve světové ekonomice. 

Vše je pouze o rovnováze sil a sankcích všeho druhu. Američané v 80. letech zlomili ekonomickou sílu Japonska a nyní chtějí zabít Německo a Evropu a připravit je o levný ruský plyn.

Spojené státy monopolizují duševní vlastnictví ve jménu ochrany. Vymyslely spoustu výmluv, jak zakročit proti čínským high-tech společnostem, které jsou konkurenceschopné na globálním trhu a zařadily více než 1000 čínských společností na sankční seznamy. 

A co kybernetické útoky a odposlouchávání vlastních „spojenců“? Terčem sledování se může stát kdokoli, ať už jde o soupeře nebo spojence.

A samozřejmě nezůstává opomenuta ani kulturní hegemonie. Lež a propaganda jsou dva pilíře americké diplomacie.

Díky Hollywoodu se Spojeným státům podařilo okrást Rusy o jejich vítězství nad nacismem. Celá západní mládež ví o vylodění 6. června 1944, ale kolik z nich ví o bitvě u Stalingradu, zlomovém bodu války?

Zatímco Američané utrpěli 80krát menší ztráty než Rusové a v Normandii se jim podařilo vylodit jen díky tomu, že Rudá armáda zničila Wehrmacht, magickou auru osvobozeneckého vylodění obklopuje filmová magie.

Pokud jde o lži, nejlepším příkladem jsou války v Iráku a Srbsku. Dvě obrovské vládní lži, aby rozpoutaly nespravedlivé války.

Navíc je to právě lživé vyprávění Washingtonu o Ukrajině, které umožňuje získat podporu západních národů pro pomoc NATO, pro Kyjev.

Kdyby západní média, všechna vlastněná miliardáři, kteří se třesou před strýčkem Samem, řekla pravdu o skutečných příčinách této války, které se datují do roku 1990, Evropané by Ukrajinu a její zkorumpovaný mafiánský režim svrhli.

Vše, co se Americe nelíbí, musí být zakázáno. Spojené státy a Evropa zakazují velkým ruským médiím jako Russia TodaySputnik přístup do svých zemí. Ve Washingtonu je vyhlášena svoboda tisku.

Dezinformace je stejně hrozivou zbraní jako kobercové bombardování. Je jen zákeřnější a lstivější.

Pravda, loajalita, integrita, upřímnost, poctivost a spravedlnost jsou hodnoty, které Spojené státy neznají. Pouze lži, podvod, úskoky, zrada a intriky je vedou k dosažení svých cílů a k udržení své nadvlády nad světem.

Za těchto podmínek je pochopitelné, proč jsou rozzuřeni z toho, že jim šlape na paty stále mocnější Čína, a že proti nim stojí vojensky vyspělejší Rusko díky obtížně kontrolovaným hypersonickým zbraním.

Strach NATO spočívá v tom, že se Peking rozhodne pomoci Moskvě na Ukrajině. 

Je těžké pochopit, proč 50 zemí pomáhá Kyjevu, včetně 25 vojensky, zatímco Peking nebo Teherán nemají právo podporovat svého spojence a obchodního partnera. Ale Washington a šílenci z Pentagonu se s tím budou muset smířit.

Ani Moskva, ani Peking nejsou přisluhovači, které lze beztrestně ovládat a ponižovat, jako je tomu v případě evropských larev, které se derou o to jak přísahat věrnost Bidenovi.

Nezpochybnitelná vláda Spojených států, stejně jako nesnesitelná nadvláda královského dolaru, jsou na ústupu. Konec tohoto století nebude americký, jako tomu bylo po roce 1945.

Kolo se točí a velký posun k multipolárnímu světu se odehraje na Ukrajině.

Vítězství Ruska bude rozbuškou.

A v tomto vznikajícím světě budoucnosti už nebude záležet na odzbrojené a zničené Evropě v čele s mizernými malými politiky. 

Globalismus vynesl rozsudek nad kolébkou západní civilizace. Nemá cenu proti jejich vůli zachraňovat pokleslé a dekadentní národy, které chtějí zmizet.

Jacques Guillemain

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3L0QpHg

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
7. 3. 2023 20:06
Ohodnotit příspěvek :
     

USA světový vrah a zloděj c1, tento utvar oplotit, rozdrobit na okupační zóny a jejich pohlavary před soud jako nacisty v Norimberku.

Gales
7. 3. 2023 20:08
Ohodnotit příspěvek :
     

V americe tam je blaze,tam se množí na podlaze.

Janvac
7. 3. 2023 20:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenhle Francouz to shrnul. Francie prestala byt velmoci, kdyz podepsala Mnichovsky diktat Hitlera a tim zradila Ceskoslovensko, se kterym mela smlouvu. Daladier a Chamberlain byly francouzsko-anglosaske loutky. Loutka Macron je Zid, gerontofil, dosazeny Sionisty. Vyskolen byl Rothschildy v Londyne. Dostal se k moci, kdyz CIA zdiskreditovala viteze voleb Fillona. Na kazdeho maji chazari noty. Meli je i na Fillona! Mohou odstranit hrave kazdeho, na ktereho chazari ukazou.
Francie ani nepipla, kdyz jim Sioniste z USA zakazali prodej lodnich nosicu vrtulniku Mistral Rusku.
Taktez jim zakazali prodej dieselovych ponorek Australii. Tam je dodaji USA jako atomove. Podle smluv je nesmeji dodat, ale na smlouvy US Zide vzdy kaslali.
Ty dva ksefty pochopitelne zmarily Francouzum USA a Francie jeste zaplatila kupcum za poruseni smluv. Presto to Macrona nijak neposkodilo. Povstani Zlutych vest ustal. Az ted mu zvoni hrana, kdyz oznamil prodlouzeni odchodu do duchodu o 2 roky. K tomu Francouzum ukradnou duchod za 2 roky!

Pavel
7. 3. 2023 21:29
Odpovědět  Janvac

Vycet neni uplny a ja bych rad dodal , ze to vse delali jako uber demokraticka zeme , po ktere /demokracii/ touzi vsichni akademici a samozrejme politici a bohaci..
Demokracie dovoli vsecko ,vic nez nacismus ,fasismu a komunismus dohromady a bez odsouzeni..Pac bojujou za svobodu a lidsky prava..
Jak napriklad osvobozovali Jugoslavii..
Ucenec a akademik ma dovoleno rozpatlavat do abstrakci ,kdyz pise Amerika a to je zase nesmysl..
Amerika je vsechno a nic..Hovno.
Zase je je jasny ze hodne studoval a je to videt..
Je to a vzdy byla skupina bohacu ,bankeru dnes umistenych na uzemi Ameriky kam se z duvodu bezpeci prestehovali a , kteri prevzali stafetu na snahy vlady nad svetem , kteri vladnou penezi , majetky v systemu zvanym demokracie a totalnim ovladnutim propagandy medii..,
Kteri veskerou drzi moc v Usa.
Amerika je samozrejme svetadil a Usa je samozrejme jen cast ..

Autor
7. 3. 2023 23:39
Odpovědět  Janvac

To je to, co u nás už udělali. Nic víc a nic míň. Je prostě nutné srovnat standarty, ne?

unor 2022
7. 3. 2023 21:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Smutne cteni. O to vic smutnejsi ze pravdive.

Autor
7. 3. 2023 23:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Ohledně toho vítězství, vzpomínám si na seriál v kooperaci SSSR a USA, který se jmenoval Neznámá válka, tedy na Západě. U nás to bylo jako Velká vlastenecká. Bylo to 20 dílů.
Kdo by si pomyslel, že i po takové době nebudou na “západě” pořád nic vědět!? 🙂 🙂
Ten dojem je u nás proto, že i u nás většině mladých propláchli mozky.

Pavel z Moravy
8. 3. 2023 09:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty dva odstavce pod nápisem Vítězství Ruska bude rozbuškou říkají vše. Nemá cenu zachraňovat pokleslé a dekadentní národy proti jejich vůli. To je přesné hodnocení této západní společnosti. A my bychom si museli vybrat, buď naplno opustíme tuto pokleslou společnost konzumu, která nás přivedla k absolutnímu morálnímu rozkladu a nebo se přidáme jako celek ke společnosti, kde slušnost a morálka mají ještě své místo. Změnu hodnot by ale musela chtít většinová společnost, to zde ale nepůjde. Stále je zde mnoho lidí, kteří chtějí mít více moci a čmrdlíků než druzí a v tom jim právě tento systém jde na ruku. Pokleslé a dekadentní národy v tzv. západní civilizaci nemá cenu zachraňovat. Je to tvrdá pravda, ale zatím to vypadá tak, že tomu tak bude.