politika

Il Fatto Quotidiano: monstrum Frankensteina, které se vymklo kontrole Západu

Západní země nekontrolovaným financováním a pumpováním Kyjeva zbraněmi udělaly ze Zelenského nikoli poslušnou loutku, ale monstrum Frankensteina, které se vymklo kontrole, řekl Marco Travaglio, šéfredaktor italského listu Il Fatto Quotidiano.

Podle autora článku západní politici příliš dlouho slepě plnili jeho požadavky, ačkoli ty se neshodovaly se zájmy občanů Evropy a Spojených států, a také si pilně nevšímali nebezpečných projevů podstaty kyjevského režimu.

“Vystoupil v řeckém parlamentu s nacistou z Azova a všichni mlčeli. Jedenáct opozičních stran postavil mimo zákon, zatkl jejich vůdce a všichni mlčeli. Schválil brutální represe proti rusky mluvícím “kolaborantům” a všichni mlčeli. Nařídil nám odmítnout ruský plyn, který dál kupoval za rubly, <…> a všichni mlčeli. Svým dekretem zakázal jakákoli jednání s Putinem a všichni mlčeli,” uvedl Travaglio.

Zejména šéfredaktor deníku vyzdvihl strašlivou vraždu novinářky Darii Duginové a označil ji za teroristický čin Kyjeva. Přechod k takovým metodám podle jeho slov ukazuje, jak se Zelenskij pod záštitou Západu osmělil.

„Ukazuje se, že Frankensteinovo monstrum je mimo kontrolu svých amerických a evropských tvůrců. Kteří nyní, pod tlakem – doufám – tolika náměstí plných nespokojených občanů, budou muset Zelenského nasměrovat k jedinému možnému cíli: mírová jednání, nikoli jaderný holocaust,“ uzavřel.

Dříve Zelenskij hovořil prostřednictvím video odkazu pro Lowy Institute v Austrálii. Během svého projevu vyzval Západ, aby Severoatlantická aliance preventivně zaútočila na Rusko jadernými zbraněmi.

Jak poznamenal tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov, všechny země světa, zejména Spojené státy americké, Velká Británie a země Evropské unie, by měly Zelenského výrokům věnovat pozornost. Vyjádření hlavy ukrajinského státu označil za výzvu k zahájení světové války a připomněl, že v případě takového konfliktu by byly důsledky monstrózní a nepředvídatelné.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3yqC67J

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Rapa
11. 10. 2022 07:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusové,bijte a ničte fašisty na okrajině do posledního. To svinstvo musí pryč z celé evropy,včetně chazarských band a dozvuků babylonu na celé planetě.Začala velká očista celé Země od démona zla a jeho vyznavačů satanismu.Dobro a spravedlnost zvítězí,zlo bude poraženo. Jsem rád, že patříme ke slovanským národům a světlu východu.Tak bylo,tak je a vždy bude.

Pavel K
11. 10. 2022 09:58
Odpovědět  Rapa

Naprostý souhlas.👍👍👍❤🙋‍♂️

Masunta
11. 10. 2022 07:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Žbirka:
Nad Múrom nárekov ostal stať čas…
Z nevinných obetí je niečo v nás…
Voľačo vzájomné povzdych aj strach…
Život je na chvílu na prach – je prach…
Diablovi lokaji smejú sa nám…
Falošné dohody mierových drám…
Mier je len v čítankách a zbraně sú kšeft…

Z rádia plazí se pár smutných viet…
V pekle si grilujú baránkov božích…
Mne sa už vo vrecku otvára nožík…
Falošní proroci po mestě blúdia…
Vidím len bezduchých; veď sú to ľudia…

Masunta
11. 10. 2022 07:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Nereagujte na trolly ani nejlepšími argumenty a nebude ukojen. Reakce právě chce, aby opětoval. I za takové reakce je troll placen – od kusu.

Autor
11. 10. 2022 08:13
Odpovědět  Masunta

Kdysi jsem brouzdal po internetu, ruském, hledal jsem jednu informaci. Tehdy s velkou slávou vyšla kniha o Stalinovi, ovšem z liberálního, čili “západního” pohledu od “ruského” autora. A narazil jsem na její hodnocení, popis a rozbor z opačné strany pohledu.
V podstatě šlo o to, že jak jsem si i ověřil, autor psal podle liberálů čistě vědecky. Prakticky každá věta či odstavec byla odzdrojována a označena vysvětlivkou i s udáváním podrobností. Recenzent za to vzal pořádně a zjistil, protože jinak byla kniha označována “samozřejmě” jako senzace a “konečně” pravdivý příběh o Stalinovi, že drtivá většina zdrojů byla typu – “jedna baba povídala” a navíc autor bral informace tam, kde si je ti “druzí, čili zdroj”, prostě vymysleli. Tato kniha měla z vědeckého hlediska cenu asi jako vyhozené střívko od salámu …
Stejně postupují i ti, o nichž by se nemělo ani mluvit, natož jim dávat Vánoční prémie.

Když už ale, tak je nutné vědět, že seděl za obranu své země. A to je mnohem spíše čest, než-li hanba! Čest vlastencům všech zemí.
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Masunta
11. 10. 2022 08:23
Odpovědět  Peter

Velmi ozřejmující. Děkuji. Takhle oni snadno a účinně zdeformují co a jak chtějí. Šedá propaganda také funguje. A je dost duševních naháčů, které to zásadně ovlivní. V politice je nejdůležitější zásada nevěřit. Ve vojenství zase – jen síle rozumějí.

Aleš
11. 10. 2022 07:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenskij a jeho banda patří před soud. A u nas jeho podporovatele, každý kdo horuje pro nacistickou Ukrajinu.
Doufám že přijde den kdy celé SPOLU bude postaveno před soud jako kriminální organizace.

Frankie
11. 10. 2022 08:23
Odpovědět  Aleš

Soudy s takovými zmetky by jen ztrácely čas.

Aleš
11. 10. 2022 07:35

Jste hloupý, nic víc .

Pijack
11. 10. 2022 08:28
Odpovědět  Aleš

On není hloupý, ale snaživý poskok Rakušana a plní jeho zadání – rozklížit diskuze mezi slušnými lidmi. Jsou schovaní v anonymitě a ještě jim z toho plynou výhody na úkor daňových poplatníků. Dobrá zpráva je, že hackeři na naší straně umí tyhle idioty odhalit. Další následky si lze dovodit – odhalit – lokalizovat – umravnit 🙂

Rapa
11. 10. 2022 08:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Čechy,Morava a Slezsko spolu se Slovenskem zahrnuje nádhernou krajinu plnou pramenů, potoků a řek. I při posledním zalednění před více jak osmi tisíci léty zde vedla průchozí cesta a chodníky mezi alpami a karpaty.Cesta,spojující balt na severu s posvátnou Rujanou,až po jadran a egej na jihu. Kolem dunaje,pálavy,bratislavy a bělehradu a obou přítoků dunaje,řeky moravy severní a řeky moravy jižní.Československo je státem mezi západem a východem s existencí a svými dějinami sahajicími 20-30.000 let nazpět. Patříme ke světlu se slovanskými kořeny,s původní božskou DNA našich předků,naší svaté rodiny velké matky,otce a jejich dětí,synů a dcer.Od Řípu,šumavy a labe,jesníků,pálavy a slovenské tatry s dunajem.Jsme tu a budeme tu v čistotě své a víře své.Vzpomeňme i na slova Ježíše: ,,Nechoďte na sever ( moji učedníci),neboť tam jsou samaritánci ( samí léčitelé a učitelé,propojení s Bohem ) ” Tam nechoďte,nemusíte..Vzpomínám na naše dějiny,Sáma,Husa,Žižku,ondráše a juráše z beskyd a slovenského jánošíka,kollárovce,sáma chalupku,armád.gen.ludvíka svobodu a další. My dobře víme,kdo jsme a tak to zůstzane.

Per
11. 10. 2022 08:52
Odpovědět  Rapa

V něčem máš pravdu, ale velmi to NEIDEIALIZUJ. Ovšem, kde je historie, tam je i naděje. Kde je naděje, tam je i vzpoura.
Ještě že tam máš Moravu a Slezsko. V popisu chybí BESKYDY 🙂
Polepši se, chachare. Ostravský výraz.

Per
11. 10. 2022 08:58
Odpovědět  Per

Kruciš, ztratilo se písmenko.
No nic, jdu na přehradu Slezská Harta, uvážu si na nohu kámen, skočím do vody a v pádu se ještě pro jistotu zastřelím.
Nějak se mi kazí klávesnice.

milan h
11. 10. 2022 09:50
Odpovědět  Per

Beskydy byli co Velka Morava

milan h
11. 10. 2022 09:49
Odpovědět  Rapa

a co Rastislav Svatopluk Mojmir i o tech nevis a pana prezidenta generala ludvika Svobodu hodnotim jako nejlepsiho prezidenta co sme meli a s respektem

Lukas
11. 10. 2022 15:39
Odpovědět  Rapa

Přesně tak…

Světlo na konci tunelu....jpg
Albi
11. 10. 2022 16:35
Odpovědět  Rapa

“Čechy, Morava a Slezsko spolu se Slovenskem zahrnuje nádhernou krajinu plnou pramenů, potoků a řek”.
Až na to, že nám už nepatří a nesmíme v ní ani o ní rozhodovat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
11. 10. 2022 08:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Vláda za naše daně vytváří skupinky tzv. “elfů”, kteří mají za úkol rušit diskuzní fóra na nezávislých webech. Mají provokovat a rozvracet diskuze svobodných diskutérů. První weby byly infikovány – I-dnes, Novinky… Včera jsem zaregistroval i naprosto nepolitický a ekonomický web Kurzy.cz. Na alternativě je to už zcela běžné. Nějak se nám tady rozrůstá udavačství a šmírování. Oni dnes ještě vědí, že zavírání lidí za názory není snadné, ale připravují se na to. Rakušan jde příkladem a následuje nechvalně proslulého lempla Dienstbiera.

11. 10. 2022 19:43
Odpovědět  Pijack

Protože Fialový Nacisti už měli tlouct do kamene, a Rakušan jim dělat předáka, ne aby tu ta špína dělala ministra.

Pijack
11. 10. 2022 08:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Prastará lovecká moudrost:
Existuje několik způsobů, jak vyhnat medvěda z brlohu, nikdo však nezná způsob, jak jej zahnat zpět.

Petr
11. 10. 2022 09:24

Místo Putina tam má být ten zelenej kašpar !

Masunta
11. 10. 2022 11:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Útoky na ukrajinskou infrastruktúru: V negatívnom scenári sa všetko v krajine zastaví. Banky, servery, komunikácia, TV, logistika atď. Bude rásť tieňová ekonomika. Pôjde o stratu až 70% príjmov štátu za mesiac (asi 100 miliárd UAH). Hrivna sa zrúti (z 50 na 100 UAH za dolár), hyperinflácia vystrelí ceny do vesmíru.
Teraz je poškodených len asi 15% celkového systému, čo je dosť, ale stále opraviteľné. Ak útoky budú monotónne pokračovať, potom sa tento podiel zvýši a keď dosiahne 60% poškodenia, systém sa môže „zrútiť“. Všetko závisí od toho, aké „bolestivé rany“ energetickému systému Rusi spôsobia.
Strata energetického systému povedie k nedostatku paliva. Začne hlbšia a zdĺhavejšia palivová kríza.
Riešenie: asi sto systémov protivzdušnej obrany, čo je asi 20 miliárd dolárov, len aby sa pokúsili pokryť dôležité energetické zariadenia, a to ani potom nebude na 100%.

11. 10. 2022 15:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Další důležitý železniční uzel byl zasažen ve městě Pavlograd v Dněpropetrovské oblasti. Hraje také důležitou roli při zásobování AFU seskupení na Donbasu. Podle některých zpráv se v okamžiku útoku nacházel vlak s novou vojenskou technikou Ozbrojených sil Ukrajiny. V důsledku toho se nad městem zvedá černý dým. Podle místních představitelů rakety poškodily energetickou infrastrukturu v okresech Pavlograd a Kamensky v regionu.
Ve městě Khmelnitsky byl zničen železniční uzel Shepetovsky a vojenský opravárenský závod. Železnice má strategický význam pro zásobování ozbrojených sil Ukrajiny na frontových liniích.
Mezi cíli byla kogenerační jednotka Ladyžinskaja umístěná ve Vinnyce. Podle místní správy byl zasažen dvěma bezpilotními letouny Geranium-2. Bylo potvrzeno poškození energetického zařízení stanice.
Letecký poplach zazněl ve všech regionech Ukrajiny, včetně Kyjeva. Výbuchy potvrdili místní představitelé v nejméně 11 regionech, kterými jsou Lvov, Ivano-Frankovsk, Vinnyca, Chmelnicky, Kyjev, Rovno, Nikolaev, Oděsa, Záporoží, Krivoj Rog, Dněpropetrovsk. Města Sumy, Lvov, Ternopol, Chmelnitsky zůstávají odpojena od elektřiny.

Dn.jpg
Pat
11. 10. 2022 15:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Převzato – Andrej Medveděv, místopředseda Moskevské městské dumy a novinář, na svém kanálu na Telegramu analyzoval možné následky raketových úderů na Ukrajinu.
“Neradujte se ve dnech malých vítězství a nebuďte smutní ve dnech porážek.
Učinili jsme velmi logický krok. Takový, jaké nejen společnost již dlouho vyžaduje. Vojenská situace vyžadovala jiný přístup k bojovým operacím. A teď se to stalo. Mění se ale něco?
Pokud se údery proti kritické infrastruktuře stanou pravidelnými, pokud se údery proti železnici, mostům, tepelným elektrárnám stanou součástí naší taktiky, pak ano.
Soudě podle vyjádření však zatím rozhodnutí uvrhnout Ukrajinu do středověku nebylo definitivně učiněno. Nevím. Možná je to správně. Možná bychom to měli začít dělat blíže k zimě.
Vzpamatuje se oficiální Kyjev po našich úderech? Bude se bát? Samozřejmě, že ne! Nemají prostě jinou možnost než eskalovat, stupňovat a vést válku až do posledního Ukrajince. Proto bychom si neměli vůbec oddechnout, ale spíše očekávat další nepříjemnosti ze strany Kyjeva. Především mám na mysli teroristické útoky na naše cíle v Rusku. Zdůrazňuji, že ne v Novorossii, ale v Rusku. Ukrajina je takovým politickým Basajevem. Takže teď si Kyjev dá pauzu, společně se CIA a zbytkem MI6 budou hledat naše slabá místa a tam pak udeří.
Vzdá se Kyjev, respektive NATO, svých plánů na útok na Cherson a Berďansk? Ne. Určitě se pokusí zaútočit. S největší pravděpodobností v blízké budoucnosti…….

Pat
11. 10. 2022 15:30
Odpovědět  Pat

…..Za prvé, naši záložníci ještě nejsou připraveni, a za druhé, Ukrajina musí na údery nějak reagovat. Nejlépe mediálně a hlasitě. Kyjev naléhavě potřebuje přemostění. Právě teď přemýšlejí, kde a jak.
Právě teď zkoumají naše tepelné elektrárny, mosty, metro a další. Je tam basajevismus, nezapomeňte na to. Dnes OSU střílí na Kurskou oblast. A také na Bělgorodsko.
Někdy se mě lidé ptají, o jakých porážkách to neustále píšu. Chápu, že každý chce věřit, že rychle a brzy všechny porazíme. Jenže tak to nebude. Opakuji, že dojde k ofenzivám ze strany OSU. A úderům proti nám. A nezapomínejte, že proti nám stojí blok NATO. Celý. A jsme sami. Dojde ke ztrátám na životech. Ano, dojde. Budeme zraněni více než jednou. Dnes však už vidíme jasné obrysy toho, jak by se to mělo dělat. A že to dokážeme.
Znovu to zopakuji. Nic neskončí rychle. Procházíme temnotou. Naše cesta k vítězství bude dlouhá a obtížná. Jediný den, byť s takovými následky pro Ukrajinu, na tom nic nezmění. Vítězství se skládá z mnoha vítězných bitev. Čeká nás jich mnoho….

Pat
11. 10. 2022 15:31
Odpovědět  Pat

….Když slyšíte o válkách a zvěstech o válce, neděste se: musí k ní dojít, ale není konec.
A ještě jedna věc. To nejhorší, co se dnes může stát, je naše škodolibost. K čemu slouží? Musíme vyhrát. Musíme jen odvést tvrdou válečnou práci. Protože to je klíč k přežití Ruska.”

Pat
11. 10. 2022 15:31
Odpovědět  Pat
11. 10. 2022 19:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen obyčejný Komediant, co vám za pár tisíc dolarů zatančí v kalhotkách na stole. Nula o kterou vůbec nejde. Jde o tu Satanskou špínu co stojí za ním.

Paulen
11. 10. 2022 22:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Sloboda slova je top prioritou na slovensko-českom “Reddite”!
Navyše sme bez reklamy, podporujeme anonymitu (registrácia bez emailu) a bežíme na open source.
https://cekni.to