politika

Generální štáb Ruské federace varoval Kyjev před vážnými důsledky při silovém řešení situace na Donbasu

Jakékoli provokace kyjevských úřadů při silovém řešení situace na Donbasu budou potlačeny.

Náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov během brífinku před vojenskými atašé cizích států řekl, že Kyjevu hrozí vážné následky, pokud se Ukrajina pokusí situaci na Donbasu řešit silou.

Zároveň zdůraznil, že informace, které Západ zveřejňuje v médiích o „plánech“ Moskvy zaútočit na Ukrajinu, jsou lži a vojenské aktivity prováděné na území ruské země nevyžadují žádné oznámení.  Gerasimov zdůraznil, že jakékoli provokace kyjevských úřadů k vyřešení situace v regionu silou budou potlačeny, uvádí TASS.

“Dodávky vrtulníků, bezpilotních letadel a letadel do Kyjeva tlačí ukrajinské úřady k drastickým a nebezpečným krokům,” zdůraznil.  “Zároveň Kyjev nedodržuje Minské dohody a ukrajinské ozbrojené síly oznámily začátek používání na Donbasu protitankových raketových systémů “Javelin” dodaných Spojenými státy.” 

Gerasimov také připomněl, že ukrajinské bezpečnostní síly používají na Donbasu průzkumné a útočné bezpilotní letouny turecké výroby. V důsledku toho se zhoršuje již tak napjatá situace na východě této země.

Šéf ruského generálního štábu v této souvislosti znovu varoval, že jakékoli provokace jednotek ovládaných Kyjevem k řešení problémů Donbasu silou budou přísně potlačovány. 

Poznamenal také, že země NATO věnují přehnanou pozornost pohybu ruských jednotek přes území Ruska.

„Přesun jednotek během bojového výcviku je však rutinní praxí pro armádu jakéhokoli státu. Vojenské činnosti, které probíhají na území státu, nevyžadují oznámení. Informace šířené v médiích o údajně chystané ruské invazi na Ukrajinu jsou lež,“ shrnul Gerasimov.

https://bit.ly/3dzTOek

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ros
10. 12. 2021 11:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Američani musí z Ukrajiny vypadnout! Jinak se to pro ně promění v něco, proti čemu byl Vietnam dětská hra.