politika

Jeffrey Sachs: Evropě hrozí „druhý Afghánistán“

Americký ekonom Jeffrey Sachs vyzval Evropu, aby změnila svůj postoj k Rusku, jinak EU bude mít přímo u svých hranic „druhý Afghánistán“.

Evropa dostane na svých hranicích „druhý Afghánistán“, pokud nepřestane poslouchat USA a nezmění svůj postoj k Rusku. Tento názor vyjádřil americký ekonom Jeffrey Sachs v rozhovoru pro portugalskou televizi RTP.

Připomněl, že v minulosti byla Evropa mistrem z hlediska diplomacie. Nyní se však zcela podřídila americké linii a prosazuje, že Rusko musí prohrát.

Ale tento přístup je pro Evropskou unii velmi nebezpečný, protože tím vším může velmi trpět, – poukazuje americký ekonom na zjevný problém.

Následování pozice Spojených států, které jsou na jiném kontinentu, je podle jeho slov hlavní chybou Evropy. Expert poznamenal, že Brusel se řídí americkou agendou, nikoli rozumem.

Pokud budou USA takto pokračovat, stane se Ukrajina dalším Afghánistánem. Protože jsme Afghánistán milovali natolik, že jsme ho zničili. To je americký styl – shrnul odborník.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3haWc09

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Buchtík
7. 11. 2022 00:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Má pravdu. Ale proč to říká? Protože žije v Alpbachu v Rakousku. A je součástí té globalistické kliky, která se aktuálně snaží hodit USA přes palubu. Já proti tomu nic nemám, problém je, že až budou potřebovat a chtít, hodí úplně stejně přes palubu Evropu, nebo Čínu, kterou nyní pěstujou a budujou, nebo jakoukoli jinou zemi – prostě “až dosloužím, chci do sběru”. Není za tím nic lidumilného vůči obyvatelstvu Evropy z jeho strany.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
7. 11. 2022 01:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Druhý Afganistán? Na takový příměr může přijít jen nic nechápající pit-omec.

7. 11. 2022 11:01

Jestli neměl na mysli, jako utíkali prič na podvozku letadel… to je tu čeká brzy taky, pravda…

janle57
7. 11. 2022 17:39

V Afganistánu vyřídili hrdinnou US armádu s evropskými podržtaškami
bandy místních pastevců s podomácku smontovanými AK 47,obutí do sandálů
vyřezaných z pneumatik hotdogovských džípů a kozou,kterou při tom
táhli na pastvu,tohle měl asi na mysli ten osvícený americký soudruh,
čímž naznačil,kdo udělá v Evropě asi brzo pořádek.

Gales
7. 11. 2022 10:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Se v tom Afghanistánu nějak blbě bojovalo za Prahu,když jsme v zadku.Slušně řečeno.Asi soudruzi kapitalisté udělali někde chybu.

jiří
7. 11. 2022 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

7. 11. 2022 10:59
Ohodnotit příspěvek :
     

To je zbytečné nám říkat,my to víme. To musíš říkat doma! To ta tvá Americká země, tu pomocí výhružek a vydírání udržuje u moci ty loutky ke kterým mluvíš. A směr změnit nemohou, protože jinak je tvá země zabije….

Pavel z Moravy
7. 11. 2022 12:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jedno je jisté, jestli se situace do konce roku v Evropě nezmění, tak jsme skončili, to už potom nedokáže k lepšímu změnit nikdo. Obávám se, že to bude tak jak to říkám. Ale nějaké procento naděje tu snad je, nevím.

Pavel K
7. 11. 2022 12:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

A není to jedno jestli o týden dřív, nebo o týden dýl?!! Pánové dopít, dámy dokouřit a tradááá.