blog

KOMENTÁŘ: Korýtka jsou připravena a prasátka už chrochtají

Před týdnem proběhly volby do Poslanecké sněmovny, které těsně vyhrála koalice pravicových stran SPOLU. Od té doby jsme svědky jejich úporné snahy dostat se co nejdříve k moci. I za cenu případného zbavení prezidenta jeho pravomocí.

Lidé mají krátkou paměť

Výsledky voleb potvrdily historickou zkušenost, že lidé mají krátkou paměť. Voliči, kteří dali hlas stranám koalice SPOLU tak zapomněli na všechny skandály, které historicky provází hlavně největší stranu koalice ODS. Od neprůhledného financování strany černými dušemi přes pokusy tunelovat státní finance za stejným účelem až po ovládání státu milenkou premiéra. Přišla nová generace voličů, která si už nepamatuje divoká 90. léta minulého století, kdy z důvodu neschopnosti i záměrného ovlivňování situace docházelo k rozkrádání státního majetku obrovských rozměrů. Za blahosklonného dohledu Občanských demokratů a Lidovců, kteří se vždy přidali k tomu, kdo zrovna vítězil, aby si zajistili svou “malou domů”. TOP09 se už jen přidala v době, kdy ODS již tolik netáhla.

Starého psa novým kouskům nenaučíš

Další známé přísloví nám říká, nakolik můžeme věřit “obrozeným” stranám, jak se snaží ODS dnes prezentovat. Ve straně totiž zůstali mnozí z těch, kteří jsou spojení jak se skandály minulosti, tak současnosti. Některé z nich dokonce strana nominovala do voleb (viz ZDE) a mnozí z nich také uspěli. Přestože asi nebudou instalováni do vlády, budou poslanci s možností aktivně ovlivňovat běh věcí ve prospěch svůj a ve prospěch spřátelených vlivových skupin. V pozadí oficiální fasády “progresivní” vlády tak budou škodit nejen této zemi, ale hlavně občanům, kteří je v pomatení také volili. Lidovci byli vždy intrikáni a TOP09 představuje ve slepenci SPOLU nejpravicovější stranu, která se bude snažit prosazovat extrémní přístupy jak např. v sociální oblasti nebo v zahraniční politice.

Poslední překážkou prezident

Poslední překážkou pro co nejrychlejší převzetí moci novými vládci se zdá být prezident republiky Miloš Zeman, který bohužel v těchto významných chvílích vážně onemocněl. Různí představitelé vítězných stran, jejich spřátelených novinářů a politologů se snaží veřejnosti namluvit, že prezident není na základě onemocnění schopen plnit své povinnosti a měl by proto být zbaven svých pravomocí, které by potom přešly na předsedu Senátu z ODS, což by umožnilo rychlé jmenování nové pravicové vlády. Neštítí se tak zneužívat nemoci prezidenta k tomu, aby se co nejrychleji dostali k moci a mohli začít opět rozkrádat tuto zemi. V nejbližších dnech tak uvidíme, nakolik je náš právní systém odolný vůči takovýmto pokusům o převzetí moci.

Rudolf Hruboň
https://bit.ly/3FXtVlu

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
RzF
17. 10. 2021 19:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Schwarzenberg: Dotační podvody za stamiliony korun na odbahňování rybníků! Kalousek proplácel. Soud vynesl pravomocný rozsudek:

https://www.sinagl.cz/z-korespondence/11680-pravomocny-rozsudek-za-zneuziti-dotaci-na-odbahneni-schwarzenberskych-rybniku-kalousek-a-schwarzenbergove-se-podileli-na-tomto-dotacnim-podvodu-v-radech-stamilionu-korun-verejnopravni-media-mlci.html