politika

Eric Zuesse: Důkaz, že USA zamýšlejí bleskový jaderný útok na Kreml

Eric Zuesse

Alexander Mercuris zveřejnil 29. října článek: „Biden tiše posouvá svět blíže k Armagedonu. Finsko je připraveno rozmístit na svém území jaderné zbraně“ a diskutoval o americkém plánu nalákat Rusko do pasti umístěním jaderných raket na vzdálenost asi 500 mil od Kremlu nebo 7 minut letu do Kremlu.

“Mat” (stětí hlavy ruského ústředního velení, aby Rusko nemělo dostatek času na odpálení svých odvetných raket) a požadovat kapitulaci Ruska (protože neexistuje způsob, jak by ruské centrální velení bylo schopno vyhodnotit situaci během pouhých 7 minut a odpálit své rakety). 

Tento plán má svou historii a zdá se, že rozhodnutí vlády USA bylo učiněno kolem roku 2006, kdy dva nejprestižnější americké akademické časopisy o národní bezpečnosti, Foreign Affairs a National Security, doporučily (i když velmi taktně) nahradit myšlenku (ve skutečnosti meta-strategii) „Vzájemně zaručeného zničení“ nebo «M.A.D.» (uvádějící, že jaderné zbraně existují pouze proto, aby zabránily třetí světové válce), novou meta-strategii USA „O jaderné nadřazenosti – nukleárním prvenství“ – že Amerika použije jaderné zbraně k vítězství v jaderné válce, 3. světové válce, proti Rusku. 

Předpokládalo se, že pro realizaci tohoto plánu bude nutné rozmístit tyto rakety na Ukrajině, ale protože se to nyní zdá stále nepravděpodobnější, mělo by to být Finsko (druhá země nejblíže Kremlu), které převezme tuto funkci (pokud turecký prezident Tayyip Erdogan mu dovolí vstoupit do NATO, což bude jeho nejosudovější rozhodnutí vůbec).

Poté, 1. března 2017 dva přední američtí experti na kontrolu jaderných zbraní publikovali v Bulletin of the Atomic Scientists a uvedli, že nový typ jaderné pojistky, který byl instalován na americké rakety , „vytváří přesně to, co by člověk očekával, že uvidí, pokud jaderně vyzbrojený stát plánuje mít schopnost bojovat a vyhrát jadernou válku odzbrojením nepřátel překvapivým prvním úderem

Očekává se, že úder nyní přijde z Finska, nikoli z Ukrajiny.

28. října ruský kanál RT News zveřejnil: „Biden ustoupuje od jaderného příslibu: Pentagon nedokáže stanovit limit na použití atomových zbraní navzdory slibu prezidenta“ a oznámil, že prezident Biden změnil svou politiku kvůli radám Pentagonu, který říká, že Amerika by měla mít možnost zahájit jadernou válku s Ruskem – a nejen na ni reagovat v případě úderu z Ruska. 

Ruská politika týkající se prvního použití jaderných zbraní je velmi jasná – a NENÍ to žádná ruská verze politiky amerického jaderného prvenství:

Existují čtyři scénáře, ve kterých si Rusko vyhrazuje právo použít jaderné zbraně, to znamená jít nad rámec jaderného odstrašení.

1. získání spolehlivých informací o odpálení balistických raket útočících na Rusko;

2. použití jaderných zbraní a jiných zbraní hromadného ničení proti Rusku;

3. nějaký dopad na objekty, jejichž porucha povede k narušení reakce jaderných sil;

4. agrese proti Rusku s použitím konvenčních zbraní, kdy je ohrožena samotná existence státu.

Samozřejmě existuje také možnost, že by situace na Ukrajině mohla eskalovat do scénáře č. 4, který by mohl zažehnout první ruský úder proti Americe a jejím spojencům. Ale to se nyní zdá méně pravděpodobné než první americký úder z Finska. (Také: Finsko se účastnilo Hitlerovy operace Barbarossa invaze do Sovětského svazu — tehdy se spojilo s Hitlerem. Tentokrát se spojilo s Bidenem.)

—————

Nová kniha investigativního historika Erica Zuesse, AMERICKÁ ŘÍŠE ZLA: Hitlerovo posmrtné vítězství a proč se společenské vědy potřebují změnit, je o tom, jak Amerika ovládla svět po druhé světové válce, aby jej zotročila pro americké a spojenecké miliardáře. Jejich kartely získávají světové bohatství kontrolou nejen svých „zpravodajských“ médií, ale i společenských „věd“ – podváděním veřejnosti.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3Fwa3s3

sdílet na

93 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pedro
30. 10. 2022 23:23
Ohodnotit příspěvek :
     

PERIMETER vám zavře velkohuby.

Albi
30. 10. 2022 23:59
Odpovědět  Pedro

K čemu jim bude první jadernuý útok, když existuje pojistka “mrtvá ruka”?
Navíc Rusové přistupují k životu úplně jiným a Západu nepochopitelným způlsobem.
Bojují a umírají pro vlast, Západ pro peníze.

Evžen
31. 10. 2022 02:38
Odpovědět  Albi

USA je schopno čehokoli jen aby zničilo své oponenty, jestliže existuje peklo tak sídlí v Bílém domě…!

Pavel K
31. 10. 2022 07:54
Odpovědět  Evžen

Taky by mě zajímalo jestli ruská rozvědka vyštourala, kde mají ti Exžiďáci nory.

31. 10. 2022 09:44
Odpovědět  Pavel K

V Austrálii. Vybudovali tam obří podzemní město v poušti.

zuza
31. 10. 2022 11:44
Odpovědět  Veny232

kedysi natočili film Na brehu, potom niekedy okolo r. 2000 jeho remake. USA a Čína si kvôli Tchaj-wanu vymenili pár pozdravov. Na severnej pologuli neprežil nikto, nejaký mesiac sa držal rádioaktívny mrak nad rovníkom, potom sa pohol na juh. V Austrálii sa vynorí na brehu hnUSAcka ponorka, Austrálčania im doplnia posádku o austrálskeho dôstojníka a nejakého vedca a poveria ich misiou niekam na Aljašku, lebo odtiaľ sa ozýva nejaký signál. Misia je márna a keď sa vrátia, už smrtiaci rádioaktívny mrak vykonáva svoje dielo aj v Austrálii… Na konci je to taký holyúdsky doják, ale je to dobrý film a dobre urobený, mali by si ho vojnoví štváči pozrieť.
A tí čo si myslia, že prečkajú pár desaťročí pod zemou, nech si pozrú seriál Krajné medze, je tam časť o nejakom géniovi (myslím že sa to volá Kousek lásky, je to na YT), čo si pomocou umelej inteligencie vytvoril taký malý raj na zemi, teda vlastne pod zemou. A potom tá UI príde na to, že toho človeka vlastne nepotrebuje…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
31. 10. 2022 12:04
Odpovědět  zuza

Tak poslední věta je – řečeno slovníkem -náctiletých “boží”.
Ta UI není zas tak blbá, jak jsem se vždycky domnoívala (protože nemůže umět, co od vědců nedostala do vínku).

Autor
31. 10. 2022 16:15
Odpovědět  Albi

To se trošku pletete. UI je to jedině tehdy, když se sama učí. Může to být i omezeno v přístupu k informacím, ale podmínkou je, aby se sama učila. Toho by se měl obávat každý. Dokonce zločinci, protože i kdyby ji dělali co nejpečlivěji “zlou”, může problesknout pravý opak.
Ono je to podobné jako s nemocemi co pouští uměle přetvořené mezi lidi. Nikdy nevíte, jaká bude další mutace. A stačí jen jedna jediná a nezastavíte ji ani za živého Boha.

Pavel K
31. 10. 2022 13:55
Odpovědět  Veny232

Nó obří město 🤣
Máme na to norky a ty se vrtají hódně hluboko. A i tak, žít v podzemí, tak to bych ani nechtěl.

31. 10. 2022 15:49
Odpovědět  Pavel K

Jo, obří město. Přesně tak. Pro milion lidí. Staví to tam už tak 40 let. Lidi z oboru “kospirátoři” tomu říkají Australská oblast 51.

ZMann
31. 10. 2022 16:57
Odpovědět  Pavel K

Ty jsou zalezlý ve starých norách aby nebyli moc nápadný, jednou jsem někde četl že hlavní satan Ročíld je zalezlý někde veSvýcarsku v nějaké pastoušce po svém kamarádovi.

Gene
31. 10. 2022 12:56
Odpovědět  Evžen

Bily dum je na tom podobne jak ceska vlada. Slouzi nadnarodnim korporacim, ktere jsou ovladany financnim sektorem. Tento ovlada par rodin, ktere jsou vzajemne propojene. Mozek je pavdepodobne The City of London houses, Washington DC (District of Colombia) a Vatican City.

31. 10. 2022 15:50
Odpovědět  Gene

FED…

Gene
31. 10. 2022 17:20
Odpovědět  Veny232

Kdepak Veny, zamerte se na BlackRock a Vanguard.

Pavel K
31. 10. 2022 07:53
Odpovědět  Albi

To je přěsně co mě hned napadlo, že nam mají tu neviditelnou ruku trhu, takže mají smolíkaa v emerice bude Putinův průplav. 🤣🤣🤣🤣🤣🙋‍♂️

Markýza
31. 10. 2022 09:13
Odpovědět  Albi

Právě tu přemítám – oni snad o tom systému Mrtvá ruka nevědí, nebo co??

Albi
31. 10. 2022 12:06
Odpovědět  Pedro

Dík za odkaz. Oficiální nebo spíš kódový? název jsem neznala,

Gales
31. 10. 2022 09:53
Odpovědět  Albi

Sklerotik blafuje.Uhlídá ho i Kim.

zuza
31. 10. 2022 11:54
Odpovědět  Albi

veď práve preto, oni nechápu, čo je to láska k vlasti, preto si myslia, že stačí poslať jednu atómovku na Kremeľ a ruský národ kapituluje….

František
31. 10. 2022 09:29
Odpovědět  Pedro

Neměli by zapomínat na slova Putina. “Když je rvačka nevyhnutná, udeř jako první. Mohlo by se stát, že Posejdony budou v USA o minutu dříve,

Fanny
31. 10. 2022 12:53
Odpovědět  František

Putin taky řekl”co by to byl za Svět,když by v něm nebylo Rusko”

Pat
31. 10. 2022 07:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Když se nepřítele nebojím, tak mohu plánovat útok a věřit ve vítězství.
Rusko, po svých třiceti planých červených čarách, si za to může samo.

sizok
31. 10. 2022 07:39
Odpovědět  Pat

Jsi hlupák.

Pat
31. 10. 2022 08:11
Odpovědět  sizok

Osobní urážlivou invektivou poskytuješ informace pouze o sobě.

sizok
31. 10. 2022 13:45
Odpovědět  Pat

Pouze můj názor na tebe.
Mělo by pro tebe platit: Nelezu tam, kde mě nechtějí. A ty, přestože to víš,
tak tady lezeš. Jenom proto, abys zde trousil ta tvá moudra, o které zde
nikdo nestojí. Už je ti jasné, proč jsi hňup?

Pat
31. 10. 2022 13:55
Odpovědět  sizok

Stále jen prokazuješ své mentální schopnosti.
Na portále s výmluvným názvem “pokec” mně budet kádrovat a vykazovat samozvaný ideologický fanatik, který se osype z každého nesouhlasného názoru.
Až se to tady bude jmenovat “církev svatého Putina” a budou se tady vyžadovat pohá opakování zavedených dogmat, tak tu asi přestanu chodit.
Jinak, já na tvoji verbální úroveň asi nikdy neklesnu.

sizok
31. 10. 2022 14:19
Odpovědět  Pat

Neklesej, nechoď sem. Budeme ti všichni vděční.

Rapa
31. 10. 2022 07:45
Odpovědět  Pat

NE.Žádné Rusko.Za možné použití zbraní hromadného ničení mohou všichni obyvatelé planety Země,kteří podporují nastavený systém. SYSTEM. Systém ovladání lidí.Systém moci,systém okradání bez lidskosti,bez svědomí,bez lhaní,bez spolupráce a tvoření pro lidi.Pro rodiny a jejich děti,beze zrůd,který současný systém plodí a tvoří.A máme je opět už i v ČR,tyto zrůdy Systému,co rozpoutávají jadernou válku,je jich plno kolem dokola,potvrzují to volby a stádo bezmozků,ovcí.

Rapa
31. 10. 2022 07:57
Odpovědět  Rapa

Jen ti,co se vymaňují z tohoto systému zla,co tvoří a budují pro své děti,žijí zdravě bez politických psychopatů,vzdělavají se sami a používají svůj rozum bez TV,bez kolaborantského školství,i bez kolaborantských ,,prý lékařů”,ti co mají blízký vztah k přírodě, své zahradě a půdě,vlastnímu sebevzdělavání,Jen tito lidé jsou budoucností a žijí jen pro ni,pro život a rozvoj na Zemi a Vesmíru. Jen tito lidé svými skutky a činy patří ke Světlu a Bohu pravému.

Rapa
31. 10. 2022 08:07
Odpovědět  Rapa

Tak činili všichni naši předci Slované.Na Moravě,Čechách,Slovensku.Od našich prastarých dějin ,tisíce let nazpět,až po Sáma,Husa,Žižku,presidenta gen.Ludvíka Svobodu a mnoho a mnoho dalších skvělých duší našeho národa a naší posvátné vlasti,

Rapa
31. 10. 2022 08:19
Odpovědět  Rapa

Slované,naši předci a všichni i ti dnešní potomci z krve a rodu svého,co nespí a ví,vědí a mají znalosti své,mají svůj rozum,svědomí a vůli pro tvořivý život bez infitrace démonů a démonizace života,který přinesli vždy cizinci a jejich jidáši.Slované byli a jsou světlem,ti probuzení,ti konající i ti bojující proti infitraci démona současného Systému.

Pavel z Moravy
31. 10. 2022 09:31
Odpovědět  Rapa

Nádherně řečeno příteli. Náš prozatím ještě nějaký stát oslavuje 28.10 výročí samostatnosti a přitom v tom stejném čase jsme kolonizováni z Evropské říše proradnosti, tedy z centra Bruselu a také z Washingtonu. Jaký to paradox. A obrovská většina národa je s tím smířena, mnoho lidí to dokonce tu naši podřízenost vítá, protože jim z toho sype. O mladých generacích je jasné, že byly vychovány k neoliberalismu, oni vztah k národu, jeho historii, kultuře a jazyku nemají žádný. Opět se opakují Lipany, co všechno může způsobit ztráta světského bohatství, které není ničím jiným než lejnem. Čechové se paktují se svými úhlavními nepřáteli a za toto lejno zaprodávají svoji čest a zem. Včera o tom dobře psal Jindra Kulhavý, který přesně zhodnotil, že na demonstraci byli převážně lidé starší a těch mladých minimum. Nedivme se, oni jsou již převychovaní globálem k jejich obrazu, musí zažít totální pád na dno. Můj mnohem starší, dnes již pár roků mrtvý kamarád mi říkával, tyto mladé generace jsou vychovávány pouze k tomu, aby sloužily těm, kteří chtějí řídit tuto planetu. A domácích slouhů a kolaborantů, kteří to globálu umožní bylo vždy dost. Je to smutné zjištění, ale bohužel takto to dopadlo.

Pavel z Moravy
31. 10. 2022 09:44
Odpovědět  Pavel z Moravy

A teď se teprve ukazuje, že to bylo opravdu jediné SPD, které roky žádá, abychom vystoupili jak z EU, tak z organizace NATO. Oni jediní pochopili, že pokud budeme setrvávat v těchto organizacích, budeme navždy otroky globálu v kolonizované zemi. O své samostatnosti můžeme pouze snít. To vše co v naší zemi slouhové globálu předvádějí je ta nejpokrytečtější šaráda, jakou si lze představit. Na jedné straně hovořit o samostatnosti a na straně druhé slepě poslouchat všechna nařízení našich skutečných vládců z Bruselu a Washingtonu. Není většího paradoxu.

Pavel K
31. 10. 2022 10:06
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak si pusť včerejší Partii s Maříkovou a ten hňup Bartoška nebo jak se ten bobr jmenuje, ten tam zase perlí a vedle pirat a kun…..a tománková a šili do Maříkový, taková férovka ale ten arogantní lidovec, napřesdržku a pirát v bledě modrém. Já už na to nebudu moc se dívat, nebo mi jebne.

Helena
31. 10. 2022 12:22
Odpovědět  Pavel K

Paní Maříková byla skvělá. Inteligentní žena. Bartošek v podstatě neměl protiargumenty, tudíž mlel nesmysly o proruské podpoře. Vůbec nepochopil, o čem paní mluvila.

Pavel K
31. 10. 2022 17:36
Odpovědět  Helena

Heleno na argumenty mu sserruu!! Od pohledu záporňák a arogant= swyně. Chování řeznického psa.

Fanny
31. 10. 2022 16:09
Odpovědět  Pavel K

Bartošek je fanatik,takové zrůdě kdyby se dostala do rukou větší moc,to bychom se teprve divili,stačí ho v rozhovorech pozorně sledovat,snaží se ovládnout,ale moc mu to nejde,on prostě nemůže jinak.

Pavel K
31. 10. 2022 17:38
Odpovědět  Fanny

Fanny PŘESNĚ!! Takhle ho já vnímám však jsem tu někde napsal jak by mu ty blesky slušely. 👍🙋‍♂️

Ladik
31. 10. 2022 11:54
Odpovědět  Rapa

Společenský systém vládnoucí tomuto světu je globální kapitalismus. Vládnou nám parazité, jejichž jediným smyslem života je loupení práce tvůrcům společenského materiálního i duchovního světa. Zásadní problém je, že tito tvůrci, kteří denně vyprazdňují polovinu svého života do bezedných chřtánů “svého zaměstnavatele” a druhou polovinu na regeneraci pro téhož, nemají organizaci, která by je sjednocovala k účinnému boji ke svržení tohoto zdegenerovaného systému.

milan h
31. 10. 2022 08:46
Odpovědět  Rapa

kdyz si vzpomel Sama tak k tomu pridej Mojmira Rastislava a Svatopluka ktereho si privlastnuji na SK

Pavel K
31. 10. 2022 08:06
Odpovědět  Rapa

Máš pravdu, ale to byjsi musel pracovat s jiným materiálem. Vesmír a blbost je věčný-á. 🤣🙋‍♂️

Rapa
31. 10. 2022 08:54
Odpovědět  Pavel K

Nikola Tesla ( Slovan) s tím materiálem božím pracoval a chtěl dát lidem energii zadarmo.Systém ho zničil.A tak jezdí miliony automobilů po Zemi,ale co jsou? I každé auto jsou kamna,ohřívající celou planetu.Kdo tento průmysl ovládá? Systém přes jejich banky. A místo pravdy raději vykládají líným ovcím až po kretény čistý kreténismus, cosi o prdech krav,prdech skotu.Kreténizace ovcí z EU.Na jejich ,,planetární ohřívací kamna” spalovacích motorů peníze byly a jsou,stejně tak na atomové bomby.Od stejných lidí,od Systému.

Pavel K
31. 10. 2022 09:32
Odpovědět  Rapa

ONI tu technologii mají, jako i léky na rakoviny atd. atd.
Sám nevím proč se to nepoužívá, jestli jde o zisky tak by šli určitě asi komu zas že? Poslechněte si poslední rozhovor Skály s Michalem Svatošem, velice zajímavé a o té nekonečné energii tam mluví. Je to zajímavé. Tady spíš jde o to, že nás tu česneci nechtějí.

Administrátor
P.A.Semi
31. 10. 2022 09:45
Odpovědět  Rapa

Auta tepelně neohřívají planetu téměř nijak… (nebo možná prachem z výfuků?)

Slunce sem dolu nasvítí cca 400W / m2 …
Benzín má 45 MJ/kg, tj. cca 12.5 kWh
https://world-nuclear.org/information-library/facts-and-figures/heat-values-of-various-fuels.aspx

Takže pokud auto za 100km spálí 5l benzínu, a kdyby se to všechno převedlo na teplo, je to 62.5 kWh, a řekněme že to ujede za hodinu.

Tedy je to jako svit Slunce na 156 m2 …

Slunce svítí na 2.55e14 m2 zemského povrchu (polovina povrchu), tedy jako 1637 miliard automobilů… Něco se odrazí zpět do vesmíru… Kdyby na Zemi neustále jezdila miliarda automobilů, není to ani promile energie toho, co sem svítí Slunce…

Také – pokud jsem v tom výpočtu neudělal chybu?, to říká, kolik m2 Slunečních kolektorů (se 100% účinností) byste potřeboval, abyste nahradil benzín pro jedno auto…

(a ovšem “o prdech krav” to jsou také prolhané bludy a (ne)čistá tyranie…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
31. 10. 2022 10:09
Odpovědět  P.A.Semi

Díky za infa, zajímavé.🙋‍♂️

Albi
31. 10. 2022 11:06
Odpovědět  P.A.Semi

To je zřejmě něco podobného jako to oteplování planety, uhlíkové stopy, stoupající CO2 apod., které nám vlády cpou do hlav a zaštiťují se “všdci”, kteří jsou třeba z jiných oborů a vědí o daném problému asi tolik, jako poučený středoškolák (ne-li méně).
Zajímavý rozhovor – na přírodu lidstvo pořád ještě (naštěst) nemá.

https://www.youtube.com/watch?v=I9YX1R8U6SM
RNDr. Pavel Kalenda, CSc., geofyzik a seismolog – nejen o Green Deal

Albi
31. 10. 2022 10:34
Odpovědět  Rapa

To je všechno hezké, ale jen na papíru. Praktický význam NULA. Jen pohádka pro dospělé, kteří ještě nevyrostli z dětství.

Připomíná bezbřehou naivitu stoupenců Anarchokapitalismu (Ancap), že všechno může fungovat na základě dohody.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/anarchokapitalismus-stat-osobni-vlastnictvi-svoboda-prostredky-urza-paralelni-polis.A180302_103202_domaci_fer
Taková pravda a láska – to už přece známe, že?

Ale chtělo by to i znát pohled “z druhé strany”. Tady je a mnohem zajímavější, než ta Ancapová utopie. Vsadím se, že proti tomu nenajdete argument:
https://finmag.penize.cz/spolecnost/335921-urzuv-anarchokapitalismus-je-lhostejny-k-cloveku-i-faktum

Albi
31. 10. 2022 10:49
Odpovědět  Albi

PS: Musím k tomu dodat, že se to týká vaší vize z příspěvku v 07:57. (Jen ti,co se vymaňují z tohoto systému zla,….)

Autor
31. 10. 2022 16:29
Odpovědět  Rapa

Britští vědci dokázali odchovat nový ekologický druh!!

EKOKRÁVA3.xl.jpg
PENNYS
31. 10. 2022 09:08
Odpovědět  Rapa

BEZESPORU MÁTE PRAVDU,ALE MUSÍME SI UVĚDOMIT A JE TO PÍSEMNĚ I DĚJINAMI POTVRZENO,ŽE
“SPOJENÉ STÁTY AGRESIVNÍ”
AGRESI A ZABÍJENÍ MAJÍ VROZENÉ! CELÁ POKOLENÍ SI TYTO VLASTNOSTI DĚDÍ Z GENERACE NA DALŠÍ GENERACI.TENTO NÁROD POTŘEBUJE JEN “Putinuv pruplav”!

Janaz
31. 10. 2022 07:52
Odpovědět  Pat

Blbeček trolíček, Rusi snáď na Ukrajine prehrali? Neovládajú veľkú časť územia s podstatnou priemyselnou infraštruktúrou a najväčšou a najlepšou plochou ornej pôdy? Ukrajina nemá odstavenú infranštruktúru a energetické zdroje? Majú snáď tak veľké straty ako ukroši? A hlavne, Rusi sú rovnakí ako amícki zločinci, ktorí zvyknú používať jadrové bomby či muníciu či špinavé bomby, chemické zbrane, čo kobercovo bombardujú civilné ciele?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
31. 10. 2022 08:04
Odpovědět  Pat

Neblbni víš co by to znamenalo? Anglossasové využívají jen naší slovanské “holubičí” povahy, nebuj oni to ví, proto ty všechny provokace a třicet čar na druhé straně. Díky Putinovi ještě dýcháš a raduješ se ze sluníčka. Nasypat jin tam jádro to je hned ale taky všemu konec. Jdi si radši uvařit kávu, mohla by být poslední. 😂🙋‍♂️

Pat
31. 10. 2022 08:29
Odpovědět  Pavel K

Lidi, kde já píšu o sypání jádra, nebo dokonce o Ukrajině?
Kennedy za Karibské krize taky Chruščovovi nedovolil rozmístit jaderné rakety na Kubě, a nepotřeboval k tomu sypat jádro.
Rozmístil válečné loďstvo mezi Kubu a Ruskou flotilu, a donutil Chruščovova k dohodě, že USA stáhne své jaderné zbraně z Turecka.
Když USA tuto dohodu porušilo a opět navezlo jaderné rakety do Turecka, Rusko se koukalo jinam.
Když USA navezlo do Rumunska, Rusko jen vydalo klasické prohlášení o červené čáře.
Proč si proboha někdo soudný myslí, že by se USA ve Finsku zastavilo???

Markýza
31. 10. 2022 09:23
Odpovědět  Pat

No, to nedovolil….on ho úpěnlivě požádal. A současně ho požádal, aby držel zobák o tom, že to bylo úpěnlivě, protože nechtěl před svým národem kovbojů vypadat, jako poseroutka.
Ale jak můžou Rusy chápat ti Amíci, když je nechápe ani polovina Slovanů? Zaprvé – Rusové, stejně jako my, válčí neradi. Všimněte si. Zadruhé – toto “neradi” je umocněno na třetí jejich zážitky z druhé světové. Zatřetí – když už je někdo donutí válčit, je z toho taková lokální apokalypsa.
Mmch, proč by se měly USAve Finsku….zastavovat? Vždyť mají kontingent po celé Evropě. Tak si prostě jen přihodí Finsko.

Pavel K
31. 10. 2022 09:36
Odpovědět  Pat

Ale jo, mě se to také zdá padlé na hlavu, ale já už to komentovat dál nebudu bo do toho nevidím a vidět nikdy nebudu. Asi je to stratégie, nevím.

Pavel K
31. 10. 2022 09:38
Odpovědět  Pavel K

🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Rapa
31. 10. 2022 09:10
Odpovědět  Pavel K

Naprostý souhlas.Ale Janaz to tak zase nemyslel,jen použil určitý obrat,přirovnání.

Pavel K
31. 10. 2022 09:50
Odpovědět  Rapa

Já to nikdy nemyslím zle NIKDY!! Píši to pořád, když budu chtít se pohádat, někoho uraziT ( což dělám nerad) sám to nemám rád, tak dám vždy JASNĚ VĚDĚT DOPŘEDU. Měli bychom být na sebe hodní i když ostřejší výměna názorů neuškodí. Jo a zapomněl jsem na legraci, té není nikdy dost, škoda jen, že se najdou trubci, že jí nerozumí. 🌹❤😂🙋‍♂️

Albi
31. 10. 2022 10:03
Odpovědět  Pat

Věřit ano, ale to je tak všechno. Totéž platí i pro druhou stranu konfliktu.
Ale stačí to?

JURA
31. 10. 2022 12:27
Odpovědět  Pat

a co jsi se dozvěděl , to že jsi opravdu hlupák to není invektiva , pro tebe je to ještě lichotka.

31. 10. 2022 13:40
Odpovědět  Pat

Jasně gaučovej generále. Bejt to na tobě, už by byly USA vyzmizíkovány.
A s nimi i my…

Zdeněk
31. 10. 2022 14:20
Odpovědět  Pat

Nevím, kdo jsi, Pate, ale mám pocit, že o strategiích války nic nevíš. Nikdy se nepředkládají ta pravá vojenská řešení dopředu, to dělají skutečně jen hlupáci. Ostatní je jen blafování.

sizok
31. 10. 2022 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Celá tato situace je pochopitelná, bidet ví, že demokrati prohrají volby,
chce situaci vyostřit, dokud může. Po volbách si ani neštěkne, hlupák.

Pavel K
31. 10. 2022 08:08
Odpovědět  sizok

Budou biti jako žito. Věřím, že rusové mají možnosti o kterých se nám jen zdá, nebo je vidíme ve sci-fi.

Rapa
31. 10. 2022 09:23
Odpovědět  Pavel K

Už se číše naplnila,jsou biti a budou biti jako žito,i já věřím že zvítězí dobro nad zlem.Věřím v Rusko.I to slovo Věřím není ledasjaké,znamená znát,vědět,znamená mít znalosti ( Víra=Ví,vědět. Skládá se z Ví plus Ra,to je mít znalosti o světle a ze světla(Světla Nebeského). I po slovensky,tam je to ještě výraznější: Viera=ten,kdo ví. Ten základ slova sílu a význam má.Proto Věřím a mám svou Víru.Po předcích, tohoto slova.

Pavel K
31. 10. 2022 09:52
Odpovědět  Rapa

Příteli snad se mnou budeš souhlasit, ono nám ani nic jiného nezbývá. ❤🙋‍♂️

Albi
31. 10. 2022 11:19
Odpovědět  Rapa

Nu Rapo – taky se říká “Věřit znamená hovno vědět”, nejen že “Víra hory přenáší”.
Nejspíš musíme především odhadnout, k jaké situaci které heslo pasuje.

Ale nic ve zlém, jak správně píše Pavel K . Byla to jen taková poznámka, já v tomhle případě věřím taky. Nic jiného nakonec ani dělat nemůžeme.

31. 10. 2022 17:46
Odpovědět  Albi

Víra hory přenáší? Jděte mi k šípku! Dřina, nezměrná dřina hory přenáší, dřina, o jaké se víře ani nezdálo.
Jack London.

Markýza
31. 10. 2022 18:20

No, pokud věříte ve dřinu, pak jo, pak dřina hory přenáší 🙂

zuza
31. 10. 2022 11:58
Odpovědět  sizok

keď budú hlasy spočítavať tak ako minule, tak možno neprehrajú… A voľby sú 8.11., ale kopa ľudí už odvolila vopred, neviem či elektronicky alebo korešpodenčne, ale verím tomu, že tie hlasy sú už spracované a patrične upravené…

sizok
31. 10. 2022 13:58
Odpovědět  zuza

To je taky, samozřejmě, možné. Už Stalin říkal, že je nejdůležitější ten,
kdo sčítá hlasy.

Aleš
31. 10. 2022 07:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Snaha rozkrást Rusko ze strany USA zcela zjevná. Satansky rezim USA je ze stejné dilny jako hitlerovske Nemecko. Zdejší nacisticko mafiánský kolaboransky režim jim jde na ruku. Je jim všem jedno, že svět změní do podoby Marsu.

Pavel z Moravy
31. 10. 2022 09:56
Odpovědět  Aleš

Máte pravdu Aleši, jim to je úplně jedno. Jejich ego je tak obrovské, že oni již nejsou schopni žádné rozumné úvahy. A to co si náš národ přes nastrčené loutky nasadil do řízení naší země svědčí o tom, jak ta většina je pohodlná myslet a klidně se nechá ovládat i za cenu zotročení.

Pavel K
31. 10. 2022 07:58

Udělám po delší pauze výjimku, ty bys potřeboval uhelkou na tlamu a bylo by mi to fuck, kdyby to bylo na tvrdo, neziskovej fracku.

31. 10. 2022 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Země zlodějů vraghů a teroristů. uSSa. Maj smůlu blbečci, pořád je tu mrtvá ruka, která je smete z povrchu v každém případě.

Vladimír
31. 10. 2022 11:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Bidet už to má za pár, ani se už moc neorientuje, ten udělá všechno, co mu řeknou. Ale Trump není o nic lepší, ten zase udělá všechno pro svou image.

Pat
31. 10. 2022 12:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Úsměvné.
Jakmile jsem tu napsal, že si to USA dovolí jen proto že Rusko ztrácí charisma a ve světě jej přestávají brát vážně, a než se za to na mně stihlo sesypat hejno ideologických fanatiků, co cítí potřebu ztrestat vulgární nadávkou názorové buřičství, tak na Novinkách vyšlo toto oznámení:

“Z ukrajinských přístavů vypluly lodě s obilím. Bez ohledu na Rusko.”

sizok
31. 10. 2022 13:59
Odpovědět  Pat

Rusové jim to dají pocítit, toho se nebojím.

Markýza
31. 10. 2022 14:55
Odpovědět  Pat

No já nevím, jestli “bez ohledu”. Vždyť i ty Novinky píšou, že Rusko “odstupuje od své účasti na obilné dohodě, kterou v červenci za účasti Turecka zprostředkovala OSN. Jako důvod… uvedlo, že už není schopno zaručit bezpečnost civilních lodí, které zajišťovaly obilný koridor. Učinilo tak v reakci na útok na svou Černomořskou flotilu v krymském přístavu Sevastopol.
To mi tedy rozhodně nepřijde jako bez ohledu, když od toho prostě Rusko dalo ruce pryč.
Taky hodně záleží na tom, co ty ukrajinské lodi vezou – jestli obilí pro lidi, nebo kukurůzu pro krávy.
Mmch “charisma ve světě”, no to je mi velice vágní očerněníčko: například, co se myslí tím “světem”? Aby to zas nebylo “celý svět odsuzuje”.

Albi
31. 10. 2022 16:45
Odpovědět  Markýza

Nedivila bych se, kdybyUkři nějakou tu “obilní loď” potopili – a připsalki to na ruský účet.
Žádná novinka, takových kauz už bylo!

A ten celý svět? Samozřejmě, že ten anglosaský, bílý, protože černí primitivové se za lidi ani nepovažují, to by byl rasismus. Ty mají k dispozici jen pro propagační účely. 🙂
Že to zní nelogicky? Takových hlubokých debilních myšlenek je anglosaský mozek plný.

Markýza
31. 10. 2022 18:29
Odpovědět  Albi

No já se právě obávám, že to by byl celý ten “celý svět”. Nevím, jestli jste zaznamenala nějakého toho unijního velkošaška, jak se slzou ve voku hlásá, že Evropa, to jest ta krásná, opatrovaná zahrada a svět kolem je džungle a tak pozor na něj….noo, být ten svět kolem, asi by se mi chtělo udělat Uááááá!!!
Hele, našla jsem to. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-komentar-my-jsme-zahrada-vy-dzungle-pysna-evropa-vrsi-chyby-217295
A jako bonus jsem se dověděla, že svět skutečně udělal Uáá :-)))
Ach jo, já nechci patřit mezi Anglosasy…….

31. 10. 2022 17:52
Odpovědět  Markýza

Děvčata, nebujte. Gosudar a spol. toho, jak jsem zjistil, opět využili ve prospěch Ruska. Dejme tomu tak týden, dva. Bude sranda ještě. Tedy v Rusku. Na záchodě ne. Záchod si tlamu roztrhne, jak bude řvát.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
31. 10. 2022 18:22

Vy jste zas něco vypátral! Ale ne že to pak zapomenete připomenout, ať víme.

Markýza
31. 10. 2022 19:48
Odpovědět  Markýza

Zatím jsem našla tohle:
https://www.armadnymagazin.sk/2022/10/31/odpoved-na-utoky-v-sevastopole-ruske-sily-znicili-vycvikove-stredisko-pre-specialne-operacie-v-ocakove/
Já ti dám, obilný koridor…ale vy jste asi myslel něco onačejšího, ne?

31. 10. 2022 15:10
Odpovědět  Pat

Páč na Novinkách lžou ,jsou to všechno Nacisti v těch redakcích. Novinky patří Seznamu a Seznam patří Sorosovy, je jeho majitelem. Připravovali to ti Anlossaský Teroristi roky, tento svůj utok na Rusko. Maj tu koupené všechno, protože věděli že ČR bude jazýček na vahách. A pro to je to tu potřeba vzít od podlahy, od Americké/Britské/Izraelské/Německé ambasády až po Parlament. Obklíčit davem lidí, chytit …. do pytle a poslat domu.
Mimochodem o té lži Novinek, Ukrajina se s Ruskem dohodla že lodě které jsou už naložené mohou odplout. Ale ta nacistická zločinecká špína z redakce Seznamu má za ukol na Rusko plivat od rána do večera. Prostě Nacisti, stejně jako za Hitlera.
A ohledně Ruska, zatím co HDP Evropy se řítí dolu, Ruské je stále v růstu. Víc k tomu není co dodat. 20% světa prostě 80% světa porazit nedokáže. Evropa do jara zbankrotuje a USA půjde hned po ní. Četl jsi také článek, jak má Británie plyn na 9 dní? :))

Pavel z Moravy
31. 10. 2022 17:09
Odpovědět  Veny232

Amíci to mají všechno přes své slouhy ošetřené. Tady v západní, střední a východní Evropě asi s výjimkou Maďarska není jediná země, která, by nebyla řízena z centra, tedy z Washingtonu. Možná si Makrónek myslí, že frantíci nejsou podrobeni, ale to se mýlí. On dělá jenom to co mu globál, (Šoroš, Šváb) a další plutokraté dovolí. Koneckonců celá vedoucí ekipa EU je v rukou amíků.

Gene
31. 10. 2022 17:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Amici jsou jen ozbrojena pest. Amici jsou rizeni AIPAC. Poslechnete so projevy prezidentskych kandidatu k clenum AIPAC, treba i Trumpa a udela se vam spatne.

Autor
31. 10. 2022 19:05
Odpovědět  Veny232

Rusko nevím jestli roste, údaje od nich u nich nejsou tak jednoznačné. Ale pravdou je, že vůbec výrazně neklesá jejich ekonomika, zatímco “naše” jo a dost. Navíc budou mít dostatek energie.
Jak třeba můžeme mít inflaci asi 12-18%, když ceny stouply o mnoho více a nejen teď. Za posledních cca deset let – jako by to nikdo nezaznamenal – stouply ceny u drtivé většiny zboží denní spotřeby často na dvojnásobek ještě před tímhle “plynem”. Ale oficiální statistice se už nedá prostě věřit.
Ale jinak máte pravdu, Rusko ztrácí charisma jen “u nás v naší civilizaci”, jinde to většinou sledují s ohledem na to, aby se zbavili koloniální závislosti. Čína ví, že pokud Rusko prohraje, je další na řadě. Navíc dosud prodávala ruský plyn do Evropy za královský zisk. Indie se snaží konečně rozjet svou vlastní ekonomiku a bude kupovat ruskou ropu.

Autor
31. 10. 2022 16:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Na místě Ruska bych dal veřejně a jednoznačně ve vhodnou dobu jasně najevo, že odvetné údery půjdou po centrech ne ani tak řízení, ale rozhodování, čili třeba místo, kde se bude nacházet např. prezident USA. Ostatně, nerad bych se pletl, ale nevypadá to s jadernými zbraněmi “západu” podobně jako třeba s tanky Abrams? Víte, že v USA není jediný podnik, který by byl schopen je vyrábět? Je jen jeden opravárenský záviod, který dělá (prostě dělá modernizaci)), ale nevyrábí nové, ba i ta hlaveň je – sranda – z Německa!) i “nové” varianty. US Army má sice hodně tanků, značnou část těchto Abramsů však mají “odstavenou”. O letadle F35 nemluvíme, nestojí to za to, je to prostě pořád polotovar. Stejně mají potíže s novými loděmi … takže jaký je skutečný stav jaderných zbraní “Západu”? Vzhledem k tomu, že společnosti, které (nejmenované) mají stavět atomové elektrárny jaksi “ztrácjí” technologie a znalosti?
Logika dává jednu jedinou odpověď.

Autor
31. 10. 2022 16:33
Odpovědět  Peter

Napadla mne ještě jedna horší varianta odpovědi: v odvetu zasáhnout majtek těch, co by o úderu po Kremlu rozhodli. Pak jim bude “vítězství” k čemu?