politika

CIA “velmi, velmi vytrvale” připravuje převrat v Rusku

Bývalý ředitel CIA David Petraeus 30. ledna bez obalu prohlásil v rozhovoru pro The Washington Post, že USA chtějí svrhnout vládu v Rusku.

Když mluvil o řešení vojenského konfliktu na Ukrajině, David Petraeus poznamenal:

… jak to skončí na Ukrajině, myslím, že to skončí vyjednaným usnesením. K tomu dojde, když jsme schopni Ukrajině dostatečně pomoci, aby dokázala přesvědčit Vladimira Putina na bojišti, že je to neudržitelné kvůli ohromujícím ztrátám … a poté také prostřednictvím našeho vedení sankcí uvalené západním světem – finančních, ekonomických a osobních – a kontrolou exportu Ruska. Vladimir Putin dospěje k závěru, že válka je na domácí frontě neudržitelná…

Nyní je velmi těžké říci, co by bylo zapotřebí k tomu, abychom se do toho okamžiku dostali. 

Pokud se dokážeme dostat do tohoto bodu, do tohoto uvědomění, pak si opět můžeme sednout k jednacímu stolu a vyjednáváním lze dosáhnout takového řešení, … jak jsem již zmínil, Ukrajina se z toho dostává a ukončuje konflikt, bude Marshallův plán a dostane pevné bezpečnostní záruky.

Druhým scénářem je změna moci v Rusku, tvrdí Petraeus.

Další alternativou je samozřejmě změna režimu. A to je tak těžké spočítat a on (Putin) má takovou moc. To není jen autokracie, jak víte, je to diktatura. A uvnitř je kleptokratická diktatura. A všichni kolem něj jsou v této pozici, protože takový jednotlivec je velmi loajální a Putinovi se osvědčil. 

Je velmi, velmi těžké v tomto druhu scénáře – spousta různých bezpečnostních služeb, které všechny opět ovládá Putin, pokusit se naplánovat a provést nějaký druh převratu,“ řekl Petraeus.

Ale také, jak víme z historie, to, co je nepředstavitelné, se může náhle stát nevyhnutelným, někdy přes noc. A hledání takových ukazatelů je to, co organizace blízká a drahá oběma našim srdcím, jsem si jist, že hledá velmi, velmi vytrvale. Ale tohle je nejnáročnější ze všech otázek.

Prohlášení Petraeuse je třeba brát s maximální vážností. Nejen kvůli jeho dřívějšímu postavení, ale také proto, že stále zastupuje zájmy určitých kruhů na Wall Street a ve Washingtonu.

Byl to Petraeus, kdo zmínil scénář s tzv. “Koalicí ochotných”, která nebude pod záštitou NATO – případný vstup na Ukrajinu vojáků Polska, Rumunska a Spojených států. A to je další hrozba pro Rusko.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://wapo.st/3l2oCeF
https://bit.ly/3HxGkOX

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
katango
3. 2. 2023 21:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty kujvy už to ani netajej.

janle57
4. 2. 2023 10:51
Odpovědět  katango

Jen by mě tak skromně zajímalo jak to chtějí udělat,asi tím,že budou hamburgery
u McDonalda v Moskvě zadarmo nebo,že pracovníci US ambasády budou rozdávat
zadarmo na ulicích popcorn.

Gales
4. 2. 2023 11:39
Odpovědět  katango

Voni to nemají lehký.Co když se režim změní a spláchne je do moře.

katango
5. 2. 2023 10:22
Odpovědět  Gales

Na to stačí Poseidon, nač hned změna režimu. Ta přijde až potom.

David
3. 2. 2023 21:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinská fronta se pomalu ale jistě hroutí, už se otevřeně mluví o 400 tis. padlých na ukrajinské straně, mluví se i o různých nabídkách Rusku na část ukrajinského území. Čím dříve to padne, tím lépe, alespoň si některé státy sednou na zadek a začnou přemýšlet realisticky. Pokud ne, může se stát, že jejich politická reprezentace dlouho nevydrží.

Lubek
3. 2. 2023 21:59
Ohodnotit příspěvek :
     

To není jen autokracie, jak víte, je to diktatura. A uvnitř je kleptokratická diktatura. 

Priznávam, musel som si pozrieť čo je to “kleptokracia”.
Kleptokracie bývají většinou diktatury a oligarchie, ale mohou se skrývat i za fasádou demokratického zřízení.

Noa hneď ma napadla amerika. Senilný, nesvojprávny človek čo podáva ruku nikomu, nahlas a dlho prdí pri verejnom vystúpení, číta z lístočka čo má robiť. Americká demokracia, ktorá sčituje volebné výsledky dovtedy, kým nie sú také, aké niekto potrebuje. Nie, ten starý ujo nie je kleptokrat. On je iba nastrčená figúrka, za ktorou sa skutoční kleptokrati skrývajú.
No ale vikipédia to vysvetľuje iba na Rusku. Veď tak sa to má a musí.

Staník
4. 2. 2023 10:22
Odpovědět  Lubek

Je to jen podle sebe soudím druhé a evidentně pan Petraeus o Rusech nic neví, nepochopil za co bojovali za druhé světové války a za co stejné bojují i dnes. Oni bojují za svojí historii, svůj jazyk, svojí svobodu, nechtějí žít jako otroci na kolenou, bojují za Tolstého a Puškina a jestli je vede Putin nebo Surovikin či Kadyrov nehraje takovou roli. Nacisté (NATO a jejich přisluhovači) nikdy nechápali ruskou duši a nikdy jí nepochopí. Chápu, že mají sevřené pr@ele, včetně Pavla, Fialy, Černochové, Pekarové, Rakušana a mnoha dalších. Čím víc vřískají na Rusy, čím víc lžou a překreslují situaci na Donbasu, tím krásněji ten jejich vřískot zní, protože jejich konec se tím rychleji blíží.

Autor
3. 2. 2023 22:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Nikdy se s tím netajili. Ovšem – dokud to jde – podíval jsem se na diskusi právě o tomhle pod originálem.
Několik poznámek:

  • je třeba naplánovat převrat v USA
  • Nulandová rozdávala pečivo, Volodin pojede do Ameriky rozdávat slepičí vejce (narážka na krizi vajec v USA a pašování z Mexika)
  • – Říká to odborník jako.

Jo))
David Petraeus stál v čele CIA 14 měsíců. Byl odvolán poté, co byl nalezen počítač jeho milenky, plný tajných dokumentů CIA.

  • milenka z Číny?
  • virtuální orgasmus? (z těch slov)
  • Řekl bych ještě – bojte se svých přání, někdy se splní. I kdyby se jim podařilo Putina zabít, proč si myslí, že se vlády ujme liberál? Požadavek je přesně opačný.
  • CIA má už dlouho v mozku prasečí nožičky. Myslím, že se s tím musíme smířit a sledovat to. Jejich “nadhazování” není nic jiného než zbožné přání. Neotevřou ani overtonovu klapku.
  • Ach, jaké to tajemství nám odhalili )))))
  • Je načase přestat brát vážně tyto řeči na úrovni talk-show. V americké politice neexistují mozky, které by byly nejen lepší, ale dokonce srovnatelné s naší GOP.
  • Doufám, že jestli tito hloupí pendrekáři změní režim v Rusku, dostanou se k moci odvážnější a zoufalejší lidé, kteří se nebudou bát sestřelit všechny americké satelity a nasadí výrobu jaderných Poseidonů na takový proud, že se odlepí od všech břehů pendostánu a nastaví časovač výbuchu, který musí udržovat a rušit každých 10 dní jen naši ruští specialisté.
0_86f88_80311048_orig.jpg
3. 2. 2023 23:14
Odpovědět  Peter 008

Já jsem za ten článek rád, že jsem dostal odkaz na Washington Post. A že mě tam neotravují se “spravováním” špíónů. Báječnej deník! Nejvíc se mi líbil článek, jak je Rusko před porážkou a kterak mu budou diktovat.
Ta diskuze je podnětná.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
4. 2. 2023 12:01
Odpovědět  Peter 008

Nedavnej tajnej navrh 20% Ukrajiny pro Putina a konec valky mluvi jasne.
Veci jdou naschval a obracene nez maji..
Rusove se sjednocujou zase maji generalisima ,ale lepsiho,dalsi narody se k nim pridavaji ,navic bez premlouvani a nebo donucovani.
A nemaji demokracii , to je asi velmi dulezity v dnesni dobe.
A zapad se rozpada a rychleji nez by se na prvni pohled zdalo.
Co horsiho , nikde neni videt cesta ven.
Pro lidi na celym svete zrejme neni zachrana.
Cely leta lide demonstrovali proti valkam ,proti spatnostem,udelali vse co je v jejich silach a to ted vystridalo vycerpani a bezmoc .
Nejlepsi utok na lidskost narodu jsou TV, media, korporace postupne a velmi agresivni utoky ze vsech stran,denne a kazdou vterinu a necekana zaludna zrada ,kdyz nekteri chteji z niceho nic ,totalni zkazu svych narodu a co nejdrive, vymenou za drobky ze stolu bohacu..Proc?
Kvuli utokum a vyhlazovani mirumilovne ruske casti populace 8 let ,jen proto ,ze nechtela prijmout a uznat svrzeni legalni, /demokraticky zvolene/ vlady, krvavymi teroristy a nasilnym prevratem, nastoleni ilegalni vlady teroristu ,na Ukrajine.

Pavel z Moravy
4. 2. 2023 13:09
Odpovědět  Pavel

To je to co jste řekl velmi dobře, celé roky demonstrovali lidé po celém světě proti válkám, jenom kolik mladých lidí demonstrovalo v USA proti válce ve Vietnamu a najednou současné mladé generace zčásti zfanatizované, zčásti zmanipulované sdělovacími prostředky, zčásti přeformátované do nich vpraveným sajrajtem ztratili pud sebezáchovy a volí lidi, kteří otevřeně volají do války. To je právě ta obrovská změna generací z před 50 roky a generací současníků. Zdá se, že válka je nevyhnutelná, protože i ta většina omladiny ji chce, i když neví co to s ní udělá, ale bude si ji muset prožít.

Aleš
3. 2. 2023 23:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Světový zloděj a vrah USA, tento režim musi být zničen i s jeho loutkami.

Evžen
4. 2. 2023 08:51
Odpovědět  Aleš

To nebude vůbec jednoduché, celý západní svět(EU) je pod kontrolou USA!

Janaz
4. 2. 2023 09:09
Odpovědět  Evžen

To bol aj za čias Rímskej ríše a hľa, ako rýchlo sa rozsypala. Pred krachom bola v rovnakých hospodárskych, sociálnych aj morálnych sračkách ako usáci so svojimi otrokmi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
4. 2. 2023 11:03
Odpovědět  Janaz

Tato současná zdegenerovaná Evropa je téměř přesnou kopií Římské říše. Ten rozpad tam trval docela dlouho, ale nesl stejné rysy jako současná zdegenerovaná EU. Většinou to nese prvky chamtivosti a nenasytnosti jedněch s totální absencí empatie a lidskosti a na druhé straně je to totální ožebračení většiny. Rozmařilost vládnoucích tzv. elit vede k takové morální degeneraci jedinců jakou vidíme dnes. Trůny a funkce se již nezakrytě kupují a vládne ten nejhorší lidský tvor. Toto se přesně děje nyní a proto zákonitě, že vše jednou končí musí přijít absolutní rozpad zdejších společností řízených neoliberály, jejichž hodnoty se absolutně vymykají mravním zásadám. Myslím, že to ale bude ještě chvíli trvat, oni se musí požrat vzájemně a dostatečně ukázat lidu jak jsou odporní, aby ten pochopil a konal.

Pavel K
5. 2. 2023 08:57
Odpovědět  Pavel z Moravy

Souhlas, jen si zapomněl na kámen s cihlou. 🤣 🤣 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
4. 2. 2023 08:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Americká pakáž má svoje pracky všude, kde se jen člověk podívá. Doufám, že se s tím Ruskové vyrovnají a všechny takové šmejdy zlikvidují.

Autor
4. 2. 2023 13:31
Odpovědět  Frank

Jo, to by byla ta správná asymetrická odpověď. Chtěli a chtějí ničit, tak je třeba nutno zasáhnout a zničit ty, kteří to skutečně řídí!

Vladimír
4. 2. 2023 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Koalice ochotných :-))))) Rumuni a Poláci jsou jistě celí žhaví dostat Sarmatem.

katango
4. 2. 2023 11:03
Odpovědět  Vladimír

Sarmata by byla škoda, stačí pár Kalibrů.

miro
4. 2. 2023 09:31
Ohodnotit příspěvek :
     

no co dodat,je nejvyšší čas udělar průplav mezi mexikem a kanadou

ANTIUKRAJINEC
4. 2. 2023 09:35
Ohodnotit příspěvek :
     

naštěstí na rozdíl od západních zemí se v Rusku nikdo s pátýma kolonama a zrádcama nemazlí 🙂

jiří
4. 2. 2023 15:41
Odpovědět  Standa

Sem nemáte přístup

Pokoušíte se zobrazit přílohu z cizí e-mailové schránky.

Abyste se na ni mohli podívat, poproste odesílatele,

ať vám pošle soubor e-mailem.

zuzana
4. 2. 2023 10:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Odhalené přiznání agenta CIA z roku 1992: WEF do roku 2030 zabije 4 miliardy lidí
https://aktax.cz/odhalene-priznani-agenta-cia-z-roku-1992-wef-do-roku-2030-zabije-4-miliardy-lidi/

Pavel z Moravy
4. 2. 2023 12:57
Odpovědět  zuzana

Zuzano, díky. Mne šmejdi nemohou donutit milovat někoho, koho nechci a proto budu milovat vždy koho chci já. Jděte do haj.zlu škůdci zemští.

Jan
4. 2. 2023 18:25
Ohodnotit příspěvek :
     

US zlocinci vedi, ze nejsnadnejsi zpusob rozvratit a ovladnout nejaky stat je statni prevrat. K tomu ucelu uplaceji a ovlivnuji klicove predstavitele u moci, vydiraji je a diskredituji znalostmi, ktere maji, kdyz nejsou ochotni spolupracovat. Financuji tajne dodavky zbrani a tvori tajna uskupeni pripravena podilet se vojensky na prevratu.
Par sniperu na Majdanu z Gruzie zpusobilo paniku mezi demonstranty, jejich utek a umoznilo pucistum ovladnout pole. Strileli se strech po civilistech i policii bez rozdilu a pak upalovali Rusy v Odese. Nic nebylo dosud vysetreno, puciste Zelda a jeho okoli nedovoli zadne vysetrovani.
Pred Majdanem jeste Americane presvedcili Janukovice, aby policie nestrilela a nebranila demonstranty. Ze vsechno dobre dopadne (dopadlo dobre pro pucisty).
V soucasne dobe vyvijeji nesmirny tlak na Vucice aby se Srbsko zucastnilo sankci proti Rusku! Vucic uz uvazuje, ze poda demisi.
V Madarsku kdyz nemohli Anglosasove porazit Orbana politicky, uplaceli generalitu, aby provedla ozbrojeny statni prevrat. Nastesti to prasklo a Orban uz vetsinu lampasaku nechal vymenit a vec nechava vysetrovat.
Erdogan rekl US vyslanci, at da sve spinave pracky od Turecka. Zrejme tam CIA stale pracuje na prevratu proti Erdoganovi.

Jan
4. 2. 2023 18:26
Odpovědět  Jan

V Rusku je nova vyslankyne USA Tracy, ktera organizovala vsude kde byla nepokoje jako na Nahornim Karabachu. To je velike nebezpeci a Rusove si ji snad ohlidaji.
Anglosasove maji vsude nasazene sve stenice a zmrdy, kteri jsou stale aktivnejsi podvraceci

Jan
4. 2. 2023 18:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Lide na zapade jsou degeneraty u moci klamani, ze Ukrajina vyhrava a ze si Rusko pak rozdeli. Podle toho, kolik kdo prispel nackum pucistum kolem Zeldy, komika a pyjanisty. Ten uz ma nahrabano nekolik miliard $, protoze zapad nema kontrolu, kam penize jdou.
Uz ty milardy nestaci a zapad uz zadne nema, aby je strkal do cerne diry korupce a spinavych penez. Sam si je pujcuje a zadluzuje jeste vice zeme EU.
Cas pracuje pro Rusko. Nebudte proto netrpelivi. Mraz se stale nedostavil na bojisti.

Jan
4. 2. 2023 18:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Do zblble spolecnosti vymytych mozku lidi na zapade uz nemusite zadne Overtonovo okno otvirat. Mocipani si uz davno delaji s lidmi co chteji, protoze vedi, ze maji stado ovcanu pod kontrolou indukovanim strachu z Covidu a plandemie, z valky na Ukrajine, z invaze mimozemstanu, z Great Resetu, atd. Spolecnost je ohromena tempem odbouravani svobod, o ktere nasi predchudci bojovali po staleti.
Demonstrace za mir se nikde nekonaji, ackoliv valka vrazdi denne stovky vojaku, nici zbrane, domovy a vyprazdnuje lidem v EU penezenky uz dlouho. Kdo je za mir je zradce. Nosi se valecna retorika a mladez doktrinovana rusofobii a LGBT vubec nevi, kde je pravda. Ani radobychytry vynalezce Cimrmana, byvaly ucitel a dnes herec a autor srandicek v divadle to nevi, coz je tragedie!

Jan
5. 2. 2023 08:36
Ohodnotit příspěvek :
     

US dobytek zase svrhava vladu v Rusku. Muze jenom prolhanou drzkou.