politika

Chorvatský prezident obvinil britského premiéra z podněcování války s Ruskem

Schůzku ministrů obrany Chorvatska a Velké Británie, která se konala v Záhřebu, ignoroval prezident země Zoran Milanovič, který nepodpořil rozdmýchávání hysterie ohledně „ruské agrese proti Ukrajině“.

Milanovič zároveň obvinil Spojené království z „podněcování“.

Podle zpravodaje PolitNavigator prezident Chorvatska řekl tisku, že se nehodlá setkat s ministrem obrany Velké Británie, který přijel do Záhřebu a nazval chorvatského ministra obrany, který ho přijímal, „… opakovač“.

Prezident zároveň předběhl protiotázkou tisk a řekl novinářům, že by jistě chtěli slyšet jeho komentář k politice Spojeného království vůči Ukrajině.

„Všechno, co (Boris Johnson – pozn. red.) dělá, je do značné míry motivováno vnitropolitickou situací,“ řekl chorvatský prezident. – “Ve Spojeném království se stále častěji objevují výzvy, aby odstoupil kvůli četným večírkům v jeho vládě během tvrdé blokace, kterou zavedl pro zbytek země… Hovoří o solidaritě s Ukrajinou a říká, že „podporujeme vás v konfliktu s Ruskem“ – to je nezodpovědné, to je podněcování.”

Zoran Milanovič obvinil Západ z podněcování války, která jak doufá nenastane.

„Nechci, aby zemřel ani jeden Ukrajinec, ani jeden Rus a o Chorvatech nemluvě. Evropská stabilita, západoevropská stabilita, stabilita Evropské unie nejsou možné bez faktoru přítomnosti Ruska, proto je nutné s Ruskem jednat. Teze o tom, že Rusko na ně zítra zaútočí, by se neměla zahřívat. Ale odsud neodejde ani jeden chorvatský voják,“ dodal Milanovič.

https://bit.ly/3uivXt5

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
josef
3. 2. 2022 09:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak myslí a mluví vlastenec , nevážena falešná vládo pětikolko !

Pavel
3. 2. 2022 09:53
Odpovědět  josef

Pětikolka má jiné zájmy než se starat o blaho svého lidu. Těm jde pouze o to schválit si zákony, které omezí svobody a práva lidu, tedy pandemický a co nejdříve korespondenční hlasování, aby příště opět u voleb uspěli, protože lid jednou načnutý je již ochoten podepsat se pod svoji zkázu. Máme ale ještě šanci, pokud se probereme a vzpomeneme si jaké významné osoby jsme v historii měli. Nebylo jich málo a jejich odkaz by nás měl inspirovat. Bude to těžké, protože omladina toho moc neví o bohatýrské historii našeho národa, je zpracována západní ideologií, ale jednou slunce možná vysvitne.

BB Rad
3. 2. 2022 10:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Čtení výborné , ale velké obavy o jeho osud – ale to vážně !! Možná je havárie letadla , sakramentský covid-19 (to je mrška zatracená) lze jen nahlédnout do ne tak daleké minulosti a jeden zjistí kolik státníků a vědců ( nepohodlným pro Uorlosupy)
se stalo * zbytnými * a bylo ukončeno jejich bytí . DRŽÍM PALCE

Naposledy upraveno$ s uživatelem$