politika

Biden slíbil, že bez váhání použije sílu k ochraně zájmů USA … po celém světě

Americký prezident Joe Biden ujistil, že nebude váhat s použitím síly k ochraně amerických zájmů po celém světě. Uvedl to během návštěvy Pentagonu. 

Podle jeho slov je „ústředním a nezcizitelným posláním“ vojenského aparátu „odrazovat agresi nepřátel“ Spojených států a v případě potřeby “bojovat a vyhrávat války, aby byla Amerika v bezpečí”. 

„Síla by však měla být poslední možností, nikoli první,“ uvádí TASS .

Podle Bidena – on „ví, co to znamená být nejvyšším velitelem“. 

Podle něj „je to neuvěřitelná odpovědnost“, kterou „nikdy nebude brát na lehkou váhu“. 

Biden má v úmyslu spolupracovat s Pentagonem, „s vůdci z celého světa, kteří budou zodpovědně ukončovat války, které se táhly příliš dlouho, a přitom nadále zajišťovat, aby teroristické hrozby neohrožovaly americkou bezpečnost“.

Biden také oznámil vytvoření nové pracovní skupiny Pentagonu, která bude rozvíjet „vládní přístup“ k Číně spojený s konsensem stran ve Spojených státech a koordinací pozic s americkými spojenci. V nadcházejících měsících se očekává, že bude poskytovat poradenství ohledně klíčových priorit týkajících se Číny. 

Biden uvedl, že USA „musí reagovat na rostoucí výzvy Číny“, uvádí RIA Novosti .

Jak vysvětlila hlava státu, americký ministr obrany Lloyd Austin uspořádal skupinu, která se zabývala americkou „strategií, operačními koncepty, nasazením technologií a vojsk a dalšími“. 

“Pracovní skupina bude pracovat rychle,” řekl Biden.

Připomeňme, že Bidenův předchůdce prezident USA – Donald Trump – byl nominován na Nobelovu cenu míru. Jak vysvětlil europoslanec z Estonska Jaak Madison, Trump je prvním americkým vůdcem za posledních 30 let, který během svého prezidentství nezačal jedinou válku.

https://bit.ly/3jEMzEk

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře