politika

Alexandr Dugin: USA klesají pomalu ale jistě ke dnu

Komentář Alexandra Dugina (Tsargrad.tv)

Jedinou nadějí pro USA je Amerika “velkého probuzení” Donalda Trumpa. Amerika povstání a boje za skutečnou svobodu. Za svobodu od těch, kteří ji unesli, znásilnili a překroutili její původní ideály.

Touha po svobodě v Americe vyšla zcela nazmar. USA jsou dnes podobné drogově závislé osobě. 

V jejich případě na cizí imperialistické britské ideologii, na falešné a protiamerické misi vývozu liberální demokracie v kombinaci s rozšiřováním vojenských základen všude ve světě. Na oživení Dne nezávislosti potřebuje Amerika znovu povstání a opětovný boj za skutečnou svobodu.

Jako vždy, 4. července oslavily USA Den nezávislosti. V tento den v roce 1776 byla přijata Deklarace nezávislosti Spojených států amerických na bývalé mateřské zemi Velké Británii. 

Svátek čistě protibritský a antiimperialistický.

První věc, která mi přijde na mysl, je radost Američanů, kteří se tehdy osvobodili od obludné kapitalistické dusné rasistické vykořisťovatelské Anglie. Bašty světového útlaku. Bylo to jistě skvělé! 
Na světě pravděpodobně nebylo nic horšího než britská “Říše zla”.

Ne každému však svoboda prospívá. Ne každý ji dokáže použít pro dobro, byť alespoň pro sebe.

Svoboda ve službách kapitálu je zas jen otroctví

USA se zpočátku usilovaly vybudovat v Americe něco opačného než bývalá metropole. Tedy stát svobodných komunit, nejčastěji náboženských. Společným jmenovatelem těchto společenství však byl kapitalismus.

Tedy pokračování téhož anglického ekonomického systému. Včetně otroctví, zúžení všeho na všemohoucnost peněz, oligarchie a úplného duchovního a kulturního poklesu. 

Svoboda použitá v zájmu kapitálu není svoboda, ale otroctví.

Pokud USA zůstaly periferní mocí, uzavřenou samou do sebe, bylo to přípustné. Nakonec, ať si různí náboženští sektáři a extravagantní utopisté, jako jsou řekněme Mormoni, žijí po svém. 

Ale po první světové válce se stalo něco nenapravitelného.

Někteří britští oligarchové, jako například rasista a imperialista Cecile Rhodes, zodpovědní za africkou genocidu a nemilosrdné vykořisťování, viděli, jak Britské impérium směřuje k úpadku. Rozhodli se proto postavit na jeho místo svou bývalou kolonii. Tedy USA.

A proto britští imperialisté začaly opět měnit USA na svůj obraz. Tentokrát už ne jako provincii Londýna, ale jako centrum impéria.

Woodrow Wilson prorokem amerického globalismu

Prezident  Woodrow Wilson se ujal úlohy proroka této americké kapitalistické říše. Jeho 14-bodové prohlášení o úloze Spojených států jako garanta světové demokracie se stalo programem amerického imperialismu a globalismu. Namísto záruky svobody se tedy USA postupně změnily na světového hegemona, četníka a diktátora.

Takže takovou cestou se nakonec ve dvacátém století USA i vydaly. I když se zaváháním. Republikáni a konzervativci se pokusili vrátit ke starému dobrému izolacionismu komunálního státu. 

Například Patrick Buchanan s lítostí napsal:
“Ve 20. století Spojené státy získaly téměř celý svět, ale ztratily samy sebe”.

A dopadlo to nakonec tak, že aktuálně je prezidentem senilní liberální maniak Joe Biden. Přestože Donald Trump udělal a dělá vše, aby zachránil starou dobrou Ameriku.

V jádru americké identity, v jejich počátcích, je úplně jiná filozofie. V žádném případě ne liberální spasitelství nebo kapitalistický imperialismus. Američané jsou realisté a pragmatici. Důležitější pro ně je, aby “všechno fungovalo”. Toto bylo kritérium jejich pravdy. Nezáleží na tom, jestli se to ukáže jako politicky správné nebo ne.

Tento druh pragmatismu, který nepředepisuje žádné normy, je prvotní vůlí americké svobody. A velmi přitažlivou. Nemá to nic společného s tím, čím se dnes stala globalistická ultraliberální netolerantní agresivní Amerika.

Takže namísto Dne nezávislosti je 4. červenec pro moderní USA bohužel Dnem závislosti. Závislosti nejen na drogách, i když se země v drogové závislosti rychle utápí, včetně vizuální, digitální. Ale hlavně závislosti na cizí imperialistické britské ideologii. Na falešné a protiamerické misi vývozu liberální demokracie. A navíc v kombinaci s rozšiřováním vojenských základen všude ve světě.

Existuje i druhá Amerika – Trumpova

Existuje však i jiná Amerika. Ta, která je dnes v opozici vůči globalistům. Amerika republikánů a podporovatelů Trumpa. Amerika “velkého probuzení”. Chtěl bych jí popřát povstání a boj za skutečnou svobodu. Za svobodu od těch, kteří ji unesli, znásilnili a překroutili její původní ideály.

https://bit.ly/3BxOqTH
https://bit.ly/3x11Lk3

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zdena
23. 7. 2021 23:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Já se jen obávám, že Trump může být za těch pár ler už moc starý na uskutečňování své vize… Nastoupí-li, bude mu 78 a skončí v 82 letech…. v tomto věku je důležitý každý rok, protože tělo i osobnost postupně ztrácejí sílu…. A Amerika nemá jiného vůdce….. zatím… tak uvidíme….

Editor
26. 7. 2021 15:12
Ohodnotit příspěvek :
     

V článku je pár drobností špatně. Ve Velké Britanii bylo otroctví v době vzniku USA už postavené mimo zákon. Celosvětové mocenské postavení USA začal budovat už na začátku 19.století Monroe.

Michal47
26. 7. 2021 15:47
Odpovědět  scipio

Bohužel “vybudoval” příšerný státní paskvil, který je trnem v oku převážné většině světové populace!