politika

Al Mayadeen: na březích Eufratu začaly střety mezi syrskou a americkou armádou

V Deir ez-Zor začaly střety mezi americkými silami a kurdskými formacemi Syrských demokratických sil (SDF) na jedné straně a syrskou armádou a jejími spojenci na straně druhé, uvedl Al Mayadeen s odkazem na zdroj.

“Dochází k násilným střetům mezi americkými silami a SDF na jedné straně a syrskou armádou a jejími spojenci na straně druhé, za použití různých typů zbraní střední ráže, těžkých dělostřeleckých zbraní a raket,” uvedl zdroj kanálu.

Dříve bylo oznámeno, že letectvo Spojených států zahájilo bojové operace v Sýrii. Zasažena byla vojenská zařízení íránských sil v zemi. Útok zabil nejméně devět Syřanů. Bitva na Eufratu začala přesně po tomto bombardování.

Americký ministr obrany Lloyd Austin řekl, že Spojené státy zahájily svůj úder na Sýrii v reakci na pokračující útoky na americké vojenské základny v celém regionu. Proíránští a iráčtí rebelové útočí na Američany raketami a bezpilotními letouny, hlavně na vojenských základnách poblíž ropných a plynových polí.

Damašek opakovaně označil přítomnost americké armády na svém území za okupaci a státní pirátství za účelem nehorázné krádeže zdrojů.

https://1url.cz/MuV5X

sdílet na

13 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
11. 11. 2023 20:15
Ohodnotit příspěvek :
     

A copak tam dělá americká zločinecká armáda?

Markýza
11. 11. 2023 20:20
Odpovědět  Frank

Hlídá plynový (nebo ropný, nevím) pole, aby je Syřanům někdo neukrad 😎

Joe Arp
11. 11. 2023 20:23
Odpovědět  Markýza

Správně a odváží těžbu do USA, kde bude před zloději v bezpečí a to činí už léta!

Markýza
11. 11. 2023 20:26
Odpovědět  Joe Arp

No tak to rozhodně! Oni by to ti Syřani a jiní dezoláti ještě protopili, nebo projezdili, mizerové.

Pavel z Moravy
12. 11. 2023 10:34
Odpovědět  Markýza

No jo, to už je takové dnešní rozsáhlé hobby. Co je tvoje, to je moje a co je moje po tom ti je houno. Tak kupříkladu náš velitel a podvelitel a jeho suita také berou svým poddaným a dávají zeleným baretům. Ale na to jejich se nesmí šáhnout, vždyť přece musí živit své klany. Ale taková svobodná matka s dětmi žijící od výplaty k výplatě má být velitelům vděčná, že jí vůbec něco dají. Ta ” spravedlnost” těch liberálů je nekonečná.

Dulcinea1
11. 11. 2023 21:07
Odpovědět  Frank

Okupuje precitaj si clanok, preboha, a nepytaj sa tak blbo !

Tupý hulvát
12. 11. 2023 09:09
Odpovědět  Dulcinea1

Když neumíš česky a nechápeš ironii,drž hubu.

Jaris
11. 11. 2023 23:45
Odpovědět  Frank

No prece prinasi demokracii americkou cestou, ne?

Jaris
11. 11. 2023 23:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak je to mozne, ze hnUSAci stale radi v Syrii? Vzdyt prece Rusko nad nimi valku vyhralo nebo preci jen ne? USA dal krade syrskou ropu, jako kdyz se nechumeli. Kde jsou Rusove, aby spolecne se syrskou armadou tyhle americke cizopasniky vyhnali? Zda se, ze vsechno je jinak. Nakonec i s tou Ukrajinou. At si Rusove ty sve ‘zazracne’ moderni zbrane strci nekam, kdyz je nepouzivaji.Spise mi pripada, ze bojuji se savlemi a palcaty a obcas pouzijou i vidle. Padlo zbytecne mnoho ruskych vojaku a za co? Kde je konecny vysledek? V nedohlednu.

Standa
12. 11. 2023 08:21
Odpovědět  Jaris

No, Jari, zatím nevyhrálo.Podporuje Kurdy , ale do bojů se neplete. Podporuje Syřany a Assada má základnu , sice zatím nevím na ,co, ale do přímého konfliktu nechce jít. Strategická hra rozehraná RF na celosvětové šachovnici proti židovským parchantům ve světových vládách( včetně naší)… to si pěkně odser.m. ! Svět se mění.+ Čína statuje Rusku.Ještě Briks + Arabské státy , které se formují na stranu RF a do BRIKS a chtějí vstoupit a hrozí zarazit ropu, plyn pro Západ…totální anulace jejich západní ekonomiky. Ukr. je paséé…Brazílie už vstoupila ( největší ekonomika J. Ameriky ) a spoustu států se uchází o členství a Indie se svými fanatickými bojovníky ( nejvíce mě líbilo-bojovali za války za GB , když se jich ptali (asi vite, co byli Chindit), , kdo vyskočí z letadla do j.žungle, tak se jich přihlásilo cca 70% , když jim řekli, že to bude s padákem , přihlásili se všichni.) vstoupí do války zapomene na Kašmír , ostatně odebírá zbraně, ropu , plyn z RF.

Jaris
12. 11. 2023 12:01
Odpovědět  Standa

Arabske staty a Rusko by mely zarazit dodavky plynu a ropy zapadnim zemim. Tim bych zacala. Pak by stacilo jeste zrusit elektrinu a dely by se veci jake svet jeste nezazil. 😀

Gales
12. 11. 2023 09:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Z taktického hlediska bude nutné nejdříve zničit okupační vojsko amíků v Sýrii.Třebas se stáhnou do Izraele a budou ho bránit do posledního vzdechu.

Pavel z Moravy
12. 11. 2023 10:43
Odpovědět  Gales

Galesi, to jsi mi připomněl co nabízeli Hurvínkovi k jídlu v krásné pohádce Hurvínkova strašidýlka. Ono to tady možná bude brzy aktuální a menu bude sestávat z těchto pochutin – Psí vzdechy na rožni, Rozplácnutá žába v octě, Dušičky na paprice atd. Možná, že to bude vbrzku jídelníček pro občanstvo této kolonie.