blogpolitika

Zatímco v USA začíná svítat, v ČR setrvale zataženo

    Jednomyslné  „čerstvé“  rozhodnutí  devítičlenného sboru  Nejvyššího soudu  USA, které vrátilo Donalda Trumpa ( v pozici největšího favorita)  zpět  do prezidentských voleb.

   Úterní oznámení  amerického ministra zahraničí, ve kterém Antony  Blinken  sdělil, že náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová  plánuje  v nadcházejících týdnech odstoupit.  Dvě zásadní události jsou předzvěstí, že vojenský konflikt na Ukrajině, zinscenovaný a řízený USA, brzy dostane  právě pro Ukrajinu nepříjemný rozměr.

    Victoria Nulandová  vzhledem k jejímu značnému podílu na rozpoutání války a zničení Ukrajiny je často  nazývána jako  „architektka“, nebo „hybná síla“ konfliktu na Ukrajině. Namátkou si připomeňme  některé  skutečnosti a výroky z historie vytváření nové Ukrajiny dle amerického  zadání v režii právě  Nulandové:

  • únik telefonického hovoru  v roce 2014 mezi Nulandovou a tehdejším americkým velvyslancem na Ukrajině  Geoffreyem Pyattem  probírající,  kdo z ukrajinské opozice nastoupí do prezidentského křesla
  • odmítnutí spolupracovat s ruským velvyslancem  ohledně  amerických biolaboratoří  na Ukrajině
  • výrok  Nulandové  během projevu s think – tankem  Carnegie Endowment , „Ukrajina nebude bezpečná, pokud Krym nebude minimálně demilitarizován“
  • bagatelizování role USA při sabotáži plynovodu Nord Stream 2  prohlášením, že se potrubí „nepohne kupředu“ , pokud Rusko spustí operaci na Ukrajině

Zatímco americké ministerstvo zahraničí je za služby Nulandové  vděčné, mluvčí ruského ministerstva zahraničí  Marija  Zacharovová v reakci na uvedenou zprávu uvedla, že rezignace Nulandové souvisí se selháním USA  v jejich protiruské politice.   Bez zajímavosti není ani  komentář  Elona Muska, podle kterého  nikdo „netlačí“  ukrajinský konflikt  více než Nulandová.  Možný příští prezident USA Donald  Trump  v souvislosti s oznámením  Nulandové   podotknul , že  Nulandová a další američtí představitelé jsou „posedlí“ myšlenkou o vstupu Ukrajiny do NATO.

    Za zmínku stojí také skutečnost, že v loňském únoru slíbila Nulandová  izraelskému premiérovi  Benjaminu Netanjahuovi Nobelovu cenu míru, pokud se mu podaří přesvědčit ruského prezidenta Vladimíra Putina  ke stáhnutí  ruských jednotek z Ukrajiny. V současné době, kdy je Netanjahu   zapojen do  genocidní  války v Gaze, to na „Nobelovku“ moc nevypadá.

     Nová slovenská vláda si realitu „Ukrajiny“ uvědomila  již v době volební  kampaně a v tomto kurzu přes neustálou dehonestaci mainstremových medií  a mnohých vrcholných  politiků  členských státu  NATO a EU pokračuje dále  a dává tak příklad hodný následování dalším státům.  

Včetně ČR, kde  skvadra  vojenských jestřábů  Pavel, Černochová, Řehka, Adamová, Vystrčil, podporovaná dalšími fanatiky z  umělecké ligy  v čele s Vetchým, zatím neochvějně  prosazuje americké zájmy  „do posledního ukrajince“, stejně  jako zájmy zbrojařských koncernů profitující z válečných konfliktů astronomické zisky.

Vše na úkor běžných občanů, kdy  se  „cpoucí“ finance na nákup stíhaček a další předražené vojenské techniky a zbraní  nedostávají  resortům zdravotnictví, školství, sociálních věcí, kdy jsou „škubáni“ senioři a „nízkopříjmoví“  občané.

Miroslav Kavij

   

sdílet na

46 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sergej
6. 3. 2024 09:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak lichváři pindostanu si bilderbergem zřídili dědičné nevolenými trupely komismařkami kolonialisty bruselon, výměny obyvatel evropy kalergi a máte to nevolníci. Ale gheta ameriky za každým městem ba dnes i jimi samotnými ještě musíte dohnat. Třeba fentalisty, to ale dávají prý už i v skopčákově

Pavel z Moravy
6. 3. 2024 10:17
Odpovědět  sergej

Tady u nás se již moc s tímto nemyslícím lidem dělat nedá. Přijde asi nějaký feudalismus II a nová mocenská šlechta bude jako kdysi rozhodovat co můžete vlastnit a co ne. Někomu na vesnici třeba nechají i slepičku, když jim polovinu vajíček odevzdá. A někdo bude mít třeba i králíčky, když odevzdá kožky a polovinu mláďátek. K tomu ke všemu se schyluje. Pán a kmán jako za starých ” dobrých” feudálních časů. Tož mlaďoši, dobře jste si to drama rozehráli. Tak vydržať.

Tom
6. 3. 2024 14:07
Odpovědět  Pavel z Moravy

Náš lid funguje asi takto Pavle, a pomůžu si např. stádem gazel, které mají hezky rostlého alfa samce a na pohled je stádo pěkně semknuté, ale když přijde predátor, tak se rozprchnou a až když je povsem, tak se zase pěkně semknou a dál přežvykují a s klidem se dívají, jak šelmy trhají člena stáda, byť by šlo o mládě. Já vím, tato zvířata to mají tak nastavené, ale proč my?
Co umíme na jedničku, tak se pěkně semknout a že se nedáme zastrašit.

katango
6. 3. 2024 18:06
Odpovědět  Tom

Stáda malých antilop, tuším, že vodušek, vedou staré dámy, co se už nereprodukují. Někde jsem to četla.

7. 3. 2024 01:11
Odpovědět  katango

Jukněte… tady klikněte ještě semka: katango ju? Jak jsme se bavili o těch doktorech, tak jsem vám tam hodil něco o jednom lékaři – lékaři, ne doktorovi -, co by vás mohlo i pobavit.

katango
7. 3. 2024 10:57

Jestli myslíte dr. Baudyše – ten váš příspěvek jsem pochopitelně četla, akorát jsem ho nekomentovala. Vaše příspěvky čtu vždycky (resp. všechny příspěvky čtu, jen některé rychleji), ale ne vždy komentuji.

7. 3. 2024 12:32
Odpovědět  katango

Tak to jú. Sory jako, nechtěl jsem se vtírat, ale ne každý se vrací.
🙂

katango
7. 3. 2024 13:15

Omluvy netřeba a žádné vtírání v tom nevidím.

7. 3. 2024 01:00
Odpovědět  Tom

Třeba se dožijem a budem fungovat jako stádo pižmonů, odst. “Obranná strategie:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%BEmo%C5%88_severn%C3%AD

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
6. 3. 2024 20:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

Česko v reakci na kroky slovenské diplomacie ve vztahu k Rusku ukončí společná jednání kabinetů obou zemí Podle premiéra Fialy „není možné zastírat výrazné rozdíly“ na klíčová témata zahraniční politiky.
Článek
Signalizuje to zhoršení vztahů po nástupu vlády Roberta Fica. Krokem se na svém středečním zasedání zabývala vláda Petra Fialy (ODS). Informaci Seznam Zprávám před oficiálním oznámením potvrdil člen kabinetu, po jednání to oznámil premiér

Pavel
7. 3. 2024 08:56
Odpovědět  Gales

Fico a Orbán pochopili, kde a kým se bude vést válka NATO vs.RF! Ten kašpar na hradě a kreténi s pětikolky nejsou tak dementní, aby nevěděli, že válka bude na našem území a umírat budeme my,ne západ!!! Teď jde o to, jestli jim v případě vypuknutí konfliktu NATO-RF dovolíme utéci na západ! Frantíci a Němci nám ukázali jaké zbraně máme,traktory a kamiony.Zablokovat veškeré letiště a hraniční přechody,tak aby mohli být postavení před řádný soud u nás!!!

Pavel z Moravy
7. 3. 2024 09:25
Odpovědět  Gales

No jo, tak zaprodanci ani nijak jinak reagovat nemohou. Přece si nenechají vzít svůj tak pěkně prorostlý řízeček, vždyť byli vybráni globálním a sliby se musí plnit. Řídí nás ti nejhorší z nejhorších jak by řekl Platón, ale národ jim k tomu řízení dal bianco šek, tak co už s tím. Já ani ty Galesi s tím nic neuděláme, právě takoví jako tito škůdci a jim podobní kloni zardousili socík. Ale vše se pohybuje po spirále a pokud tato planeta přežije tu degeneraci tohoto současného plemene, možná jednou začnou zase ten socík budovat, třeba jinou formou, ale začnou.

Pavel z Moravy
7. 3. 2024 09:40
Odpovědět  Gales

Citoval jsi kamaráde pouze z článku a přesto tě někdo nemá rád. Jinak Galesi, z tvých předcházejících komentů mi nějak vyplynulo, že jsi možná pracoval u Jednoty. Jestli ano, tak i díky vám byly na dědinách, v té naší na Hané určitě prodejny potravin a hospody. Tak díky za mé prarodiče i příbuzné, kteří vašich služeb využívali. Teď je tam již lautr houno. Socík tam měl všechno jako ve městě, zdravotní středisko, poštovní úřad, školu, školku, knihovnu, obchod a hospodu pod Jednotou. A pro staré babky i nepostradatelnou faru s farářem. Teď tam chcípl pes, ono buržoustům už lidé neleží ani u zádele.

Gales
7. 3. 2024 11:03
Odpovědět  Pavel z Moravy

U Jednoty jsem nepracoval a co se lásky k bližnímu týče,tak diskuze a různé názory jsou základem demokracie a mohou vést k obohacení a pochopení různých perspektiv. Takže pokud někdo se mnou nesouhlasí, můžeme spolu otevřeně diskutovat a případně se i vzájemně inspirovat k novým myšlenkám a pohledům.Ale na červené puntíky nejsem háklivej a nevnímám je nijak ve zlém.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
6. 3. 2024 10:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Nějak to opomíjí roli největších válečných štváčů a šílenců v Americkém parlamentu: Lindsey Graham, Chuck Schumer, John McCain už naštěstí není…
https://zvedavec.news/vezkratce/20305/ (Graham&McCain na Ukrajině 2016)

Teď to celé fiasko zkusí hodit na Nulandovou? Jako že to ona sama!, kdežto ti ostatní tam skoro ani nevěděli, kde Ukrajina je…

πα½

ijn
6. 3. 2024 11:40
Odpovědět  josh-xy

“prokletá kasta” opět rozkládá civilizaci, vzepřít se zrůdám je povinností rozumné části lidstva, zaprodanci v médiích se podílejí na zkáze civilizace a spolu s justicí dostávají neoprávněné odměny,

vědci (za peníze státu) lžou politikům o vlivu CO2 na oteplování, žijeme v komplexním podvodu, jako COVID 19 + OBRANA FALEŠNÝMI VAKCÍNAMI == PODVOD ZÍSKY spolupachatelům i v ČR…!!! kdy a kdo jim podvodem (i za způsobenou smrt očkovaným) zabaví majetek??????

Tom
6. 3. 2024 11:18
Ohodnotit příspěvek :
     

…a pamatujete si ještě, jak ti naši idioti jezdili na Ukrajinu a domlouvali jaký region bude Česko po válce rekonstruovat a jak moc to pomůže našemu průmyslu. Už tenkrát jsem si říkal, jak můžou porcovat medvěda, který běhá ještě po Ukrajině.
Zatím to ale vypadá, že rekonstruovat se bude nejspíš u nás. On takovej medvěd když hrabne prackou….

eFPe
6. 3. 2024 15:03
Odpovědět  Tom

Já bych tam jel. Dokonce obnovovat město pro Rusko. Pokud tam budu mít práci, po práci legraci, půjdu. Nebude tam žáden pride pochod, nebudou tam hordy nepřizpůsobivých, nebudou tam no go zóny..půjdu.

Pravdomluvny
7. 3. 2024 06:23
Odpovědět  Tom

Nechápou, že po návratu Trumpa a vítězství RF se NEBUDIU ZÚČASTŇOVAT NIČEHO?!!!!🥳

katango
7. 3. 2024 11:00
Odpovědět  Tom

Myslím, že jsme “získali” Luhansk. Fialenko se prsil, jak dobře to vyjednal a jaká to bude skvělá lukrativní příležitost.

Tom
7. 3. 2024 11:12
Odpovědět  katango

jo,jo máte pravdu a Rusové, aby jsme nemuseli jezdit rekonstruovat tak daleko, tak nám umožňi rekonstruovat pardubickou chemičku. No není to bomba?

katango
7. 3. 2024 13:16
Odpovědět  Tom

Teprve bude.

Rosťa
7. 3. 2024 12:12
Odpovědět  Tom

Podílet se na rekonstrukci Ukrajiny budeme, v tom má Pietro Fialenko pravdu. Bohužel v rámci reparací, které nadiktuje vítěz. To se tak běžně po vojenských konfliktech dělává. Proto Scholz kolem dodávek rachejtlí kličkuje. V Německu už si to prubli a radost z toho neměli.

Tom
7. 3. 2024 12:34
Odpovědět  Rosťa

… a poslal bych tam na ty práce Novotnyho s tou jeho multikarou. No a za rok by už mohl sám od sebe docela slušně recitovat básně k VŘSR. 🙂

Ladislav 💤
6. 3. 2024 11:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Tlustá krysa skáče z lodi: Victoria Nulandová oznámila svou rezignaci

Vlastimil Čech
6. 3. 2024 12:28
Odpovědět  Ladislav 💤

Hurá!

Ladislav 💤
6. 3. 2024 15:22
Odpovědět  Vlastimil Čech

Za ty prasárny co nadělala, by potřebovala taky cepínem!

PatrickStone
6. 3. 2024 23:19
Odpovědět  Ladislav 💤

Treba ju poslať pod mramorový pomník a Fialu pod fialky.

Pravdomluvny
7. 3. 2024 06:24
Odpovědět  Ladislav 💤

Krvavého orla,to by bylo veselejší 🥳

6. 3. 2024 16:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo.Trvale zataženo a pršet budou houna s háčkama.

6. 3. 2024 20:47

Dyk sem to říkal. Už pršej. Houna s háčkama.

České vládě došla trpělivost s Ficem. Ruší společná jednání
Dnes 18:39
Jan Menšík

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) na svém středečním jednání rozhodla, že zruší mezivládní jednání se slovenským kabinetem Roberta Fica. Činí tak v reakci na smířlivou rétoriku Ficovy vlády směrem k Rusku. „Nepovažujeme to teď za vhodné. Některé aktivity považujeme za problematické,“ zdůvodnil krok Fiala…

Markýza
6. 3. 2024 21:12

Za koule do průvanu, Fialenko. Jináč to nevidím.

6. 3. 2024 22:21
Odpovědět  Markýza

Má rozinky, to by se sesmeklo. Radši za nohu do voliéry dravců.
Aspon někdo z něj bude mít užitek, až si na těch rozinkách pošmáknou.

Jo, klikněte semka Markýza , ještě jsem tam něco dodal. Né že by to bylo jó důležitý, ale když už jsem se s tím mořil…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
7. 3. 2024 09:46

Odpověděla jsem, dík. Jen se mi pořád nevede dát odkaz přímo na ten koment.

7. 3. 2024 02:29
Odpovědět  Markýza

Mohlo by (nejen) vás zajímat:

MACRON SE MSTÍ: DVA PLUKY NATO UŽ JSOU NA UKRAJINĚ – JE ČAS PŘIPRAVIT „POHŘEB“
Francouzský prezident Emmanuel Macron se rozhodl plně oživit Evropskou unii, aby se plnou rychlostí vrhla na pomoc nezávislosti. Nejlépe nejen vojenskou techniku, ale i personál. Sám Macron se při své návštěvě České republiky dokonce snažil uklidnit své kolegy – říkají, nebuďte zbabělci, jděte do toho. Tato zpráva by však mohla mít nejsmutnější dopad na Evropu – jako odpověď začnou přicházet „pohřby“…

https://tsargrad.tv/news/makron-mstit-dva-polka-nato-uzhe-na-ukraine-pora-gotovit-pohoronki_969844

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
7. 3. 2024 06:25

Pytle věže od Rak-Ušana 😉

Markýza
7. 3. 2024 09:46

Škoda sladké Francie………….

7. 3. 2024 14:40
Odpovědět  Markýza

A Pardubic.
Jediná druhá významná továrna na nitrocelulózu v EU zbyla v Pardubicích. Ta prošla Bruselem financovanou modernizací, takže …. bylo by možné z teoretických 9 000 tun pardubické nitrocelulózy vyrobit ročně 4.5 milionu prachových náloží nutných pro odpálení 900 000 granátů 155 mm na Rusy každý rok!!…

https://www.michalapetr.com/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
7. 3. 2024 15:20

Ale kurwa……….

7. 3. 2024 19:43
Odpovědět  Markýza

Přesně tak. 🙁

Tupý hulvát
7. 3. 2024 10:48
Odpovědět  Markýza

Á,Markýza,zdravím.
A kdo to udělá?Né,že bych nevěděl,že průzkumy v.m.jsou součástí,ale na jůtů někdo jásal nad vedením Babiše.Tak jsem to sečetl,a pětikolka má o DESET procent VÍC,než on.Vodítko k obrázku vyspělosti a pochopení našich voličů to jistě je.Už se těším na ty davy proti fialovi.

Markýza
7. 3. 2024 14:14
Odpovědět  Tupý hulvát

Děkuji Hulváte za pěkný koment. A jakou to má prosím souvislost s mými myšlenkami?

Tupý hulvát
7. 3. 2024 14:21
Odpovědět  Markýza

No,myšlenkami bych toto nenazval.
“Za koule do průvanu, Fialenko. Jináč to nevidím.”
Já na to:
A kdo to udělá……..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
7. 3. 2024 15:21
Odpovědět  Tupý hulvát

No tak domnívala jsem se, že třeba vy? Když už jste takovej permanentně rozjetej.
A co jsou a nejsou myšlenky….no, opravdu nevím, jestli vy jste ten pravý, kdo by to měl posuzovat.