blog

Vkrádá se podezření, že Rusko tajně zbohatlo

Objasňuji na prstech (Объясняю на пальцах)

Pokaždé, když přemýšlím o ruských vojenských výdajích, cítím se tak nějak nesvůj.

No, prostě sami si to představte. Plat jednoho vojáka – nejméně 200 tisíc rublů. Kolik jich TAM slouží? No, minimálně tak 600 000 lidí. Těchto 600 000 je navíc úplně nových, v armádě jich do roku 2022 nebylo.

Čili mzda těchto 600 tisíc je úplně nová výdajová položka, v rozpočtu do roku 2022 nebyla.

Vynásobíme 600 tisíc 200 tisíci a dostaneme 120 miliard rublů měsíčně. Jedná se pouze o minimální mzdu. Přidejme sem zvýšené platy důstojníků, výplaty raněným a mrtvým, všemožné příplatky za poškozenou techniku atd …

Myslím, že na všechny tyto celkové platy a platby je zapotřebí minimálně 200 miliard rublů každý měsíc.

Dále – zbraně a střelivo. 10 000 dělostřeleckých granátů denně … Tanky, letadla, FABy (letecké bomby) … O křídlatých a balistických střelách, stejně jako o složitých systémech protivzdušné obrany, už vůbec mlčím. Kolik to všechno stojí? Je to velmi draho. Jedna kazeta pro kulomet – 25 rublů. A jen těchto kazet se spotřebovávají miliony.

Dále zásoby. Vojáka je potřeba obléci, obout, odvézt na místo, dát mu nástroje na stavbu opevnění a natankovat vojenskou techniku. Krmíte ho 3x denně, ale ne „instantními nudlemi, polívkami“, ale normálním jídlem.

Zkrátka, jaké to je podporovat 600 000 armádu v bojových podmínkách?

Myslím, že 600 miliard rublů každý měsíc jsou jen naprosto minimální dodatečné výdaje, které ruský rozpočet do roku 2022 neměl. I když ve skutečnosti to může být i mnohem mnohem více.

Země je přitom pod sankcemi a tlak přichází ze všech stran. Tam se odřízne plynovod, tady se zablokuje ropovod. Odpojují naši ekonomiku od globálního finančního systému a zmrazují aktiva. Odmítají nakupovat zboží. Zasazují bolestivé rány, které vyžadují seriozní finanční náklady na obnovu (Krymský most, ropné sklady, přístavy atd.).

A teď o tom všem přemýšlíš a nevěříš tomu, jak se ekonomika stále drží? Navalného příznivci nám ještě před rokem 2022 říkali, že ekonomika je zničená a visí na vlásku, že země míří do propasti, úředníci jen přemýšlí, jak si nacpat vlastní kapsy …

Ale i nehledě na gigantické vojenské výdaje se „rozkradená“ ruská ekonomika nejen drží, ale rozvíjí se rychleji než před rokem 2022! Pro letošní rok se předpokládá růst 4 %, i když to bude více, tím jsem si jistý (to při „růstu“ v Německu o 0 % nebo dokonce mírné mínus (Optimista – pozn.překl.)).

V zemi se aktivně staví. Celý rok 2022 a 2023 jsem strávil cestováním po celé zemi. Z Vladivostoku do Novorossijska, ze Soči do Murmansku. Krym, Severní Kavkaz, Zlatý prsten (Turistická trasa v Rusku – pozn.překl.) …

Všude jsou staveniště! Silnice, křižovatky, čtvrti. V tomto období byly dokončeny celé dálnice (například Moskva-Kazaň). Byly otevřeny desítky stanic metra, vybudovány tisíce zařízení, jako jsou školy, školky, nemocnice, stadiony atd.

Víc než to, obnovuje se celý nový region – Novorusko. Mariupol se v podstatě buduje od nuly. Pokládají silnice, instalují inženýrské sítě (elektřina, plyn, kanalizace, vodovod) a staví podniky.

To vše je financováno ze státního rozpočtu.
A to jsou jen stavby. A co sociální dávky?

  • Při všech těchto akcích nebyl mateřský příspěvek zrušen, či snížen, ale navýšen.
  • Důchody a dávky jsou indexovány tempem, které nikdy předtím nebylo
  • Minimální mzda se okamžitě zvýšila o 1/5. Kdy se to stalo? Ale slibují, že to zvýší ještě dvojnásobně, na 35 tisíc rublů.
  • Za děti jsou všelijaké příplatky, už jsem zmaten z toho, kolik jich je. A stále a stále zavádí další …

Věnujte prosím pozornost tomu, že nechci těmito slovy říci, že vše se stalo dokonalým, úžasným a život je nyní jako v bavlnce. Chci jen říci, že navzdory gigantickým vojenským výdajům se výdaje v jiných oblastech nesnížily, ale naopak také zvýšily. Znatelně narostly.

To znamená, že ruský rozpočet se v souvislosti se sankcemi a rozptýlením vojensko-průmyslového komplexu nejen nesnižuje, ale zvyšuje.

To vše naznačuje, že Rusko v posledních letech „tajně“ (nebo alespoň nepozorovaně) získalo spoustu peněz. Odkud?

A) Světové ceny energií vzrostly

B) Zvýšil se nekomoditní vývoz (včetně obilí, hnojiv)

C) Daňový systém byl optimalizován, významná část podnikání byla „vytažena ze stínu“ (ze šedé zóny – pozn.překl.) a nyní platí daně

D) Mnoho podniků se vrátilo z offshorů do Ruska

E) Obecně se rychle omezil odliv kapitálu do zahraničí (pomohl sám Západ, který nás sám odřízl od globálního finančního systému)

E) Turisté přestali cestovat do zahraničí a ponechali peníze na dovolené v Rusku (to je také druh omezení odlivu kapitálu)

G) Mnoho podniků bylo vykoupeno státem nebo jednoduše znárodněno

H) Pokrok v boji proti korupci je zřejmý. Podle staré paměti si myslíme, že je toho hodně, ale když se podíváme kolem sebe a porovnáme to s tím, co bylo před 10 lety, nebe a dudy (mluvím o korupci mezi obyčejnými lidmi a korupci v nejvyšších patrech). Ačkoli lze a mělo by se udělat mnohem více, pokrok je významný.

A co je nejdůležitější, u každé položky na tomto seznamu se očekávají ještě větší vylepšení v následujících letech. Ceny ropy porostou, stínová ekonomika se ještě zmenší, továrny budou znárodněny a domácí cestovní ruch poroste.

To znamená, že Rusko bude mít stále více peněz. Proto bylo poslání ruského prezidenta tak optimistické!

🙂 🙂 🙂

Poznámka: A v tu samou dobu, na té samé planetě, pod stejným Sluncem Západ škrtá, krade, hrabe a stejně chudne! A po pravdě, patří nám to. Za naši lhostejnost k naší vlastní budoucnosti! Když jsme se odnaučili chápat, že nerozhodují krásná a vznešená slova, ale obyčejné, ušmudlané, šedivé činy. Zkrátka poctivá práce je nad dokonale „zaokrouhlená“ slova.

https://dzen.ru/a/ZeH4A9fW3DCYsINC

Překlad Peter 008

sdílet na

92 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
11. 3. 2024 21:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč tajně? Copak sankce, příčina toho “zbohatnutí”, byly tajný?

Ijn
12. 3. 2024 03:01

Kdy skončí zlodejna českých politiků v ČR za výlet do USA zaplatime 150 miliard Kč přes F35, které vůbec nepotřebujeme,.. Putin omezil kradení oligarchů a v RF mají i na zbrojeni

Ijn
12. 3. 2024 03:07
Odpovědět  Ijn

Covidove šílenství nestalo RF 1000 mld. Kč jako ČR , nenažraný systém KoZa nelze nijak naplnit …….POUZE ZNIČÍ VÝCHOD

Ijn
12. 3. 2024 03:29
Odpovědět  Ijn

Kolik bilionů vytuneluji USA přes Westinghouse za Temelín a Dukovany

12. 3. 2024 05:46
Odpovědět  Ijn

Tolik, kolik jim dovolíme. Což znamená astronomickou sumu.

Helena
12. 3. 2024 09:31

USA bude potřebovat a chtít silně přitlačit na vysávání našich peněz, proto tam Pyjalu zvou! Pro nic jiného. Budou chtít vycucat býv. vých. blok setsakra rychle, protože jim dochází čas. Ovšem z býv. vých. bloku je všeoddaný slouha jen pšonek a čecháček. To všichni uvidíte, až se Pyjala z Fašingtonu vrátí, jestli se vrátí/nepostihne-li ho tam např. náhlá mozková příhoda/-jestli tu usáckou nálož vydrží-hajzl-a jestli mu tam neposkytnou přípitek usáckým novičokem. Nebo neupadne letadýlku křidýlko.

12. 3. 2024 15:47
Odpovědět  Helena

Ale vrátí. Ještě ho potřebují.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
12. 3. 2024 17:09

Nevím, ale Pyjala očividně nesplnil usa očekávání. A stále mají v zásobě variantu B Babiš, který na všechno odpoví názvem svého hnutí ANO. Pane. Osvědčil se jim u kovidteroru.

Albi
12. 3. 2024 17:39
Odpovědět  Helena

U Covidu by se osvědčil naprosto každý.

Rozdíl by byl jen v dávce osobní iniciativy nebo strachu – z covidu i politických následků pro jeho osobu, příp. obojího.
.
Jestli někdo mimo naše protektory má vinu největší, pak jsou to jednoznačně všichni ministři zdravotnictví a jejich pitomá doporučení.

Protože to nejsou lékaři, ale jen úředníci s MUDr. titulem. Živého pacienta mohli poprvé a naposled vidět při povinné praxi v začátcích své kariéry a pak už jen teorie, lejstra, příkazy, zákazy, peníze, reorganizace …….

Jaroslav
12. 3. 2024 19:06
Odpovědět  Helena

Babiš již byl na návštěvě v centru CIA (asi tam podstoupil testy na lžidetektoru a uspěl)

Helena
12. 3. 2024 18:50

Podívejte se na “volební preference” lžiTV: 40% Babiš. Jasná zpráva, že se zřejmě připravuje předání moci variantě B. To podsouvání lžidoTV tupým vovcím už je profláknuté. Tzv. volební odhady jsou už dopředu zfalšovanými výsledky.

12. 3. 2024 23:14
Odpovědět  Helena

Tyhle škatulata byly jasný už krátce po volbách, že k nim dojde, jen co fialový bl-beček splní svou roli. Sichrovaný to bylo ještě PRO, béčkem ANO, aby vyluxovaly pidistrany, ale hádám, že jich už asi není zapotřebí, že vysmrádli.

Jaroslav
12. 3. 2024 19:04
Odpovědět  Helena

Heleno, dostavba jaderných reaktorů je další cenový ekvivalent letadel F35. Westinghouse je v krachu a potřebuje zakázky. Že to již neumí není problém. Jejich jaderné palivo v našich reaktorech také nefungovalo, a museli jsme zpět k ruskému. Těch pár korun na zmatečné palivo jsme jistě rádi zaplatili. PS vlezprdýlky nemá stejně nikdo rád, i když to nedá najevo

Helena
13. 3. 2024 08:13
Odpovědět  Jaroslav

Jasně – F35, stavby jaderných reaktorů, stavby nových dálnic – to bude taková paní Colombová – všichni o tom budou mluvit, ale nikdo nic z toho neuvidí – jen naše prachy za ty kecy odtečou do USA, potažmo na západ.

Helena
12. 3. 2024 08:33
Odpovědět  Ijn

No, být Pyjalou, spíše se výletu do USA 15. dubna ale hooodně bojím. Clinton asi nepřivezl pochvalu a odměnu a na usambasádě dostali pětikulčáci čočku, dle toho jak Pyjala zesinal. Čecháčkové už jistě měli hnít na ukradině a naše kotlina už měla být válečné, rozbombardované pole. Být Pyjalou tak před výletem k Bidenovi sepíšu závěť.

Helena
12. 3. 2024 09:33
Odpovědět  Helena

Do usácka bych – být Pyjalou – nejela ani za všechny prachy světa.

Gales
12. 3. 2024 10:21
Odpovědět  Ijn

Premiér Petr Fiala konečně dostal pozvání do Oválné pracovny Bílého domu od prezidenta Joe Bidena. Za oceán se šéf české vlády chystá 15. dubna. Fiala vidí setkání jako příležitost k dalšímu rozvoji česko-amerických vztahů. Očekává, že jednání nebude formální, ale zaměří se na praktickou spolupráci obou zemí zejména v ekonomice a bezpečnosti.

Tom
12. 3. 2024 12:02
Odpovědět  Gales

… no a já to setkání zase vidím jako příležitost k rozvoji dvou retardovaných
k ještě větší retardaci.

Pravdomluvny
12. 3. 2024 14:10
Odpovědět  Tom

To jde?

Tom
12. 3. 2024 15:29
Odpovědět  Pravdomluvny

Promiňte kolego, nevěděl jsem, že budete tak skvěle připraven. 🙂

Pavel z Moravy
12. 3. 2024 12:42
Odpovědět  Ijn

Neskončí, uvědomte si, že si vychovali další generace, které tyto škůdce podpoří. Tato mladá děcka již vyznávají jiné hodnoty, jsou plně na jejich straně, postrádají empatii k slabým a chudým, pokud to tedy nejsou oni sami. Silná společnost se vždy pozná jak se chová k těm nejslabším. Těmto současným dětem prospěch celku, tedy státu a jeho občanů nic moc neříká. Jsou vychováváni společností jako egoisté a sobci i když samozřejmě i mezi nimi jsou výjimky. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale dle mne dosti početné části mladé generace je a bude jedno komu budou sloužit a v jakém státním útvaru žít. Chce to vše vidět realisticky, potom je člověk o to méně překvapen. Ale iluze tím nechci nikomu brát.

Burák
12. 3. 2024 14:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

A není hlavní příčinou výchova rodičů? V Číně učí své potomky už od malá, že se má slabším pomáhat a tak je posílají třeba s teplou polévkou ke staré sousedce, která zůstala sama nebo je posílají pomáhat starším lidem na ulici. Vidím to kolem sebe, jak se na tu výchovu sami rodiče vykašlali. Přitom jsme chodili sbírat odpadky do lesa. Vybírat potoky, aby mohla téct voda. A dnes je všude bordel a mladí přilepení na ulici nebo hulí trávu a drží transparenty.

Pravdomluvny
12. 3. 2024 14:15
Odpovědět  Burák

Doba se změnila rapidně k horšímu.
Tuhle generaci by měli řezat hlava nehlava a všechny výdobytky moderní techniky jim sebrat…..nechat je patlat ve vlastní špíně se stejně jako tomu bylo na počátku roku ranného středověku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
12. 3. 2024 17:23
Odpovědět  Burák

Máte třeba naprostou pravdu s tou Čínou, vím o tom. Zlatíčkám se vše dovolilo a nic se po nich nepožadovalo. Neříkám, že to bylo tak ve všech rodinách. Ale obrovskou zásluhu na tomto stavu má bohužel převládající systém preferující přespřílišnou individualitu nad potřebou společnosti. A z toho je jediná cesta, všichni moudří asi vědí jaká. To byl ale proboha úmysl této kapitalistické společnosti vychovat takové generace. Stačí si opravdu poctivě přečíst co plánoval Alan Dulles a všem bude jasné, že přesně toto je tady teď nainstalováno. Plánoval to během války nebo po válce a jak sám řekl, jejich společnost čekala na květy, které z toho vzejdou. Trochu se jim to zpozdilo, ale je to tady. A napravovat něco je vždy horší. Nevím co to změní. V Rusku to nejdříve zkusí pomocí vlasteneckého cítění, které by to v těch mladých mělo to lepší já probudit. Tady nevím, mladí nemají žádný kladný příklad. Hraboši čmrdlíků jim ho nedají.

sergej
13. 3. 2024 03:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kývačům dají dojem úspěchu ale na dluhové otroctví, bonbónek vrátí 10x. Ale to zjistí až budou mít prázdnou hubu, mlsouni.

sergej
13. 3. 2024 03:47
Odpovědět  sergej

Navíc za rozhodnutí zaplatí oběti tlučhubů blbosti.

12. 3. 2024 03:04

K lepšímu pochopení situace vo co go doporučuji:
https://www.youtube.com/watch?v=7eDUgBQtkN4
(Zajímavý od 12:20, až burcující, ve smyslu co vše je ve hře, 22:14)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
12. 3. 2024 05:45

Tak jsem to doposlouchal. Nejpřínosnější – tedy aspon pro mě -, co jsem od počátku tohoto roku zhlédl, i když ne vždy – například o úloze revolucí – souhlasím. Další Člověk, jehož už z Wiki vymázli a po jehož odchodu zůstane v časoprostoru prázdno…
Jo, a vůbec poprvé jsem nenadával na reklamy, bo ten nádherný kontrast vstupu reklam do právě řečeného a ty reklamní ksichty k tomu, stál za to. To si snad museli načasovat a ještě vybrat obzvlášt bezduché karikatury sapientů.

ijn
12. 3. 2024 08:16

…… v té londýnské větvi je neskutečné zlo + pokrytectví, mstivost mají obě větve, Macronova msta za vypráskání ze Sahelu dorazí frantíky,

rozhovor Nariškina se Solovjovem dělá čest jejich funkci OBĚMA

Markýza
12. 3. 2024 09:13

Ne! A byla tam i reklama na nejostřejší japonský kinžál do kuchyně??

12. 3. 2024 15:53
Odpovědět  Markýza

Kupodivu ne. Ale ta reklama na tu kudlu je dobrá. Teď bych si ji nekoupil ani kdyby stála bůra. A taky ta dlouhá reklama s tou kravkou v modrým s tím thymolinovým ksichtěním, jak tam běží někam do schodů, tam nebyla. Ale třeba to ještě napravěj.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
12. 3. 2024 17:47

Ani ta reklama na nějaký croisant, či co, končící slovy
(asi -náctiletého) …. “viš čo – ochutnej ši ho šám”? 🙂

Markýza
12. 3. 2024 18:34
Odpovědět  Albi

Mně fascinujou všichni ti chlapi, co tam řeší s miminem u…..u čeho? U prsu asi ne? No řeší mycí prostředky a vypadají vyděšeně, když se jim zavápní pračka – teda nevím, co říkají (viz výše) ale nic chytrého to asi nebude.

13. 3. 2024 01:40
Odpovědět  Markýza

Kyselina citronová a je po vyděšení.

Markýza
13. 3. 2024 09:15

To vykládejte jemu, já to vím! 😀

Markýza
12. 3. 2024 18:33

Jo ta jak maká jak nezavřená? No na šklíbu z japonskýho kinžálu nemá! Je zajímavé, jak jsou teď ty reklamy blbé. Jako pučtok, světélka nevidět, natož trochu vtipu. Já je znám jen němé, protože to hned mutnu, ale i to stačí.

Boomer
12. 3. 2024 19:57
Odpovědět  Markýza

..poslední vtipná reklama s nápadem byla někdy na konci minulého tisícíletí, když Vávra se Šteindlerem za štěkotu psů, šajnění reflektorů pašovali pod drátama.. stolní olej Palma ze Slovenska.
Potom už se jen zíralo u Vizíru…

12. 3. 2024 23:25
Odpovědět  Boomer

Dle mě nejvtipnější, a zároven nejkratší, byla ta s tím řízkem jak do sebe kopne pivo na ex, pak postaví půllitr, a spokojeně si odkrkne. Chápu, že baby a abstinenty to popouzelo, takže dlouho nepřežila.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
13. 3. 2024 09:16

Mně připadaly vtipný ty s těma ďábelskýma malýma holčičkama, jak kradly Fidorku. Kofolový byly taky hezký.

katango
13. 3. 2024 09:17

Jsem baba a abstinent a nepopouzelo by mne to.

Boomer
13. 3. 2024 10:10

..ej boha, svätí boli, aj tak prdeli.

Australáci mají pořekadlo, že lepší uprdnout si ve společnosti, než umřít na vylomená žebra v buši… takže nějaké to krknutí vo co gou.

Slovan
12. 3. 2024 07:11

Dva Poseidóny a spláchout to tam a hotovo.

Ladislav 💤
12. 3. 2024 09:04

👍

Pavel z Moravy
12. 3. 2024 12:23

Nu, já sám jsem o tom za poslední dobu mnohokrát přemýšlel, kolik je to vše musí stát a kde na to berou. Při všech potížích to zvládají bravurně a to se Putinovi velice vyplatí, neboť důvěra lidu v jeho činy poroste. A jsem přesvědčen, že časem přijde změna systému, nějaký takový vylepšený a spravedlivý řád pro všechny blížící se socialistickému modelu s lepšími parametry. To je můj dojem. Nebude to socialismus v plném slova smyslu, ale takový nějaký plnohodnotný systém prospěšný všem, jak dělníkům a rolníkům, tak podnikatelské sféře. Někde jsem četl, že Robert Kennedy prohlásil, že Putin není dobrý člověk. To mne mrzí, poněvadž jsem si myslel, že je tam po dlouhé době politik s rozumným pohledem na světové události. Je to samozřejmě jeho názor, ale já mám obavu, že to řekl proto, aby neměl až tak velké potíže. Ale dle mne správný vůdce má mluvit tak jak to přesně cítí a nemá používat nějaké obezličky, aby druhou stranu trochu ukonejšil. Velký vůdce to nemá zapotřebí. Třeba tak o Putinovi smýšlí opravdu a v tom případě by měl ohodnotit celé politické okolí států a mrknout se na ty politiky USA, jak jsou dobří lidé nebo ne. To by bylo užitečnější.

12. 3. 2024 16:03
Odpovědět  Pavel z Moravy

Časem? Vždyť na tom maká krok sun krok, tady jeden krůček zpátky – a teď šup o dva dopředu – tady zas jeden zdánlivě bokem – a hele, ono to nebylo bokem, protože… . už od doby, co ho Jelcin nainstaloval. To by mě taky moc zajímalo. Zda tomu předcházel důvěrný rozhovor mezi nimi a zda proto z Jelcinové strany úmysl, nebo zda ho Putin jednoduše och-cal.
Nojo, Pavliku, tady ten rozdíl v našem vnímání. Ty se vidíš v socialistickým modelu, já v sociálním.
Jo, Kenedy. Možná si to myslí skutečně – to vyjádření před, nebo po rozhovoru s Carlsonem? – možná jemu, nebo sám sobě ,nechtěl vlepit polibek smrti. Chtělo by to vědět, KDY to řekl.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
12. 3. 2024 17:39

Já se vidím Milane v plnohodnotném systému, který bude měřit všem stejně. Ať se to nazývá jak chce. Nikdo přece nic nemá proti podnikatelské sféře, pokud ta má skutečný zájem o své zaměstnance, neboť konkurence dělá své. To je logické. Jsou podnikatelé, kteří v případě potřeby klidně zaskočí do provozu a zastoupí své chybějící pracovníky, dobře je platí a jsou vůči nim slušní. O pár takových jsem slyšel, ale většinou to byli podnikatelé z ciziny. Vím to od syna, když dost cestoval nebo od švagra, který pracoval v Rakousku. Tady se ale většina chová ke svým lidem hrozně. V povaze tohoto národa rychle si nahrabat už slušnost většinou nemá místo. To je celý problém českých novozbohatlíků.

12. 3. 2024 23:29
Odpovědět  Pavel z Moravy

Shoda 🙂

Markýza
13. 3. 2024 19:32

Kdoví, jestli ho Putin och.cal, možná to bylo trochu toho a trochu Jelcinova záchvěvu pudu sebezáchovy. Protože takový dojem jsem z toho měla já.
Modely sdílím s vámi.
Mimochodem trochu od věci – právě tu poslouchám Svatoše na Protiproudu. Líčí tam všechny ty machinace a šoupanice v momentálním uspořádání světa. Na mně kapku kudrnatý, ztratím se ve třetí větě, ale něco mi přeci jen uvízne. Řekla bych, že vy si to užijete líp, je tam nahuštíno zajímavostma.
https://1url.cz/HuczH

orinoko
11. 3. 2024 22:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak také jinak… když jsou to bohatyri!!

https://youtu.be/QmsB7VuP9Eg?si=iQ-EB_IFS_8c_C_k

ijn
11. 3. 2024 22:10
Ohodnotit příspěvek :
     

krasomluvectví českých politiků řešení krizí nepřináší, pouze vytváří prostor pro skrytou korupci a podvody všeho druhu,…!!!

sergej
12. 3. 2024 00:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Když nebohatnou lidé tak “budulínci cokoliv nakapsované spolehlivě zdefraudují v niveč. Znovu a znovu chtějí někteří tvrdit že ne? Třeba i ne ale mají zaplacené trubadůry a školastiky inkuzovaných. 🙂 🙂

Dorotík
12. 3. 2024 03:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Nechápeme, protože sami máme rozkradenou, drancovanou zemi, okrádaný, vykořisťovaný a ožebračovaný lid. Společnost, která bez uzardění si oficiálně vypráví o číslech svých bezdomovců, lidech potácejících se v bídě, na hranici bídy, ….., což jsou všechno milióny, je odsouzena ke svému úpadku a zatracení.

Pavel z Moravy
14. 3. 2024 09:31
Odpovědět  Dorotík

Tady u nás ta zbohatlická buržoazní většina již vůbec nemá sociální cítění. Lidskost je něco, co se z jejich srdcí dávno vytratilo, spíše tam ani nebylo. To je skutečně společnost odsouzená k zániku.

Pravdomluvny
12. 3. 2024 06:25
Ohodnotit příspěvek :
     

To, že onu informaci nezveřejnila havlolejnolahvárenská Goebbels 24 neznamená, že tyhle informace nejsi všeobecné známé a pravdivé už dlouho.
Na sankce NEJVÍC DOPLATILA EVROPA, KONKRÉTNĚ OBČANÉ ČR 😡

PENNYS
12. 3. 2024 06:47
Ohodnotit příspěvek :
     

 Rusko tajně zbohatlo?????????????????????????????????????????????????????????????, Výborný příspěvek jen bych “maličko opravil jedno slovíčko”
Poznámka: A v tu samou dobu, na té samé planetě,
pod stejným Sluncem Západ od své EXISTENCE stále škrtá, krade, hrabe …..

Rajko
12. 3. 2024 09:22
Odpovědět  PENNYS

A to i přes podvratnou činnost podpindosů v čele s nejvyšší kuběnou banky v Ruské federaci.
ale pořád se kolem ní bude tančit “čečotka” podle V.V.Pjakina

anonym
12. 3. 2024 07:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Haha. To jsou ty pady, s tema sankcema. Kdybych chtela byt konspiracni teoretik, hledala bych za tim lidi na Zapade, co si mysli, ze az se rozpadnem, utecou do Ruska. 🙂

Pijack
12. 3. 2024 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Už slyším čím dál hlasitější kuňkání o tom, že bychom se měli smířit se ztrátou části Ukrajinského území a přistoupit na diplomatická vyjednávání k míru. Ukrajina by zůstala menší, ale musela by být neutrální a nevstupovat do EU ani NATO – potud to už známe. Já říkám POZOR!!! Je ta zase další úskočný podlý manévr. Jakmile by to tak zůstalo, pár let bude klid a potajmu začne Banderova mafie v Kyjevě opět zbrojit a plánovat další štvanici proti Rusku. NE !! Ukrajina nesmí existovat jako samostatný stát – to je fundamentální podmínka. Ukrajina se musí stát opět součástí Ruska. Kyjev nesmí mít svou vládu. Trpěly by tím opět desítky milionů lidí, další desítky let. NIKDY by nenastal v regionu klid. Takže pokud začínají kruhy KOZA “přistupovat” na “diplomatická” jednání, tak předem počítají s alternativou “poválečného” uspořádání tak jako po Minských dohodách. Opětovné rozdmýchávání bezpečnostních rizik. Pak bude Evropa dál chudnout a žít ve strachu – to je cíl USA a Británie. Ostatně, západ už zase předvedl zradu – Ukrajině sliboval podporu, ale teď ji nechá krvácet. Západ rád nedodržuje dohody (Mnichov, Minsk, Jalta…) Copak na to říká Zelenský? 🙂

Jura S
12. 3. 2024 08:38
Odpovědět  Pijack

Jistě by bylo bezpečnější, kdyby ukrajina byla pouze nějakým “deminarizovaným” pásmem se zemědělskou výrobou, BEZ JAKÝCHKOLIV ZBRANÍ !!

Pijack
12. 3. 2024 09:35
Odpovědět  Jura S

Český velvyslanec ve Washingtonu Jaroslav Stašek včera slíbil mainstreamovým médiím, že se Česká Republika brzy stane “jedním z největších spojenců USA”, a že za odměnu bude Petr Fiala smět navštívit Washington. Páni, Péťa dostane chlebíček a kávičku. Třeba mu dovolí selfíčko v Bílém domě, aby se pak chlubil, jak si ho všichni váží 🙂

To je pro oddaného sluhu nejvyšší pocta 🙂 🙂 🙂

Pravdomluvny
12. 3. 2024 09:39
Odpovědět  Pijack

Kéž by ten chlebíček dodal generál Eliáš 🇨🇿🙂

Jura S
12. 3. 2024 12:39
Odpovědět  Pijack

No obávám se, že některé města a obce Pétovi nebudou moc vděčné… (jak budou bouchat chemičky…) že jsme KOZA LÍDREM ve vyvolávání III. světové…

Jen tak naokraj, co já se jen už za mlada nastahoval těch králíků, voškubal slepic…

katango
13. 3. 2024 09:19
Odpovědět  Jura S

Králíky jsme neměli, ale slepice jsem s babičkou škubala a kuchala.

katango
13. 3. 2024 16:11
Odpovědět  Pijack

Mohli by se k sobě hoši tulit jako Venca Flaška s – kým že to? Nevybavuji si jméno, ale fotku jo. Venca byl evidentně na plech.

Boomer
13. 3. 2024 16:36
Odpovědět  katango

..Sašenka s pusinkou šejdrem…

katango
14. 3. 2024 09:23
Odpovědět  Boomer

Nene, to byla fotka v novinách, jak se s opilým úsměvem tulí k nějakýmu jejich prezidentovi. Myslím, že to byl Bush starší.

Pijack
12. 3. 2024 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak náš protektorát Čechy a Morava se pyšní tím, že jsme již 25 let pod ochranou NATO. Vláda ve Strakovce pěje ódy sama na sebe a je prý strašně pyšná 🙂 No, já to vidím tak, že ta ochrana spočívá ve vysávání státní kasy. Platíme prostě NATO výpalné a v podstatě sloužíme jako dodavatel území. Oni nás v podstatě dobili oklikou a ještě jim za to platíme. No, nekupte to Česko 🙂 A důkaz? – Ani nás nepozvali na výroční konferenci k příležitost vstupu do NATO. Nějak o té ostudě a ponížení v té stejné Strakovce nepípnou ani Ň. To je služebnictvo, co? Jenom se generalita NATO prochází po našich zádech, utírají si o nás podrážky svých bagančat a my jim za železa ještě platíme a podporujeme jejich zisky a růst HDP. Vysrat se NATO.

Jura S
12. 3. 2024 08:34
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás v Čehunistánu, kolonii USA zbohatly jen šmelinářské MRDKY :

  • zisk z elektrické energie – bezdůvodné zdražení o 4 kč/kWh =

spotřeba 101,3 TWh = NAVÍC 405 miliard Kč

  • plyn podobně – odhad 150 miliard Kč

Kdepak je tedy oněch 500 miliard ? – v kapsách šmelinářů, Amerických bank a na Ukrajině…

PENNYS
12. 3. 2024 11:09
Odpovědět  Jura S

KDO CHCE RYCHLE V “Čehunistánu,”ZBOHATNOUT” NEMUSÍ ANI ŠMELIT- STAČÍ VSTOUPIT DO JAKÉKOLIV POLITICKÉ STRANY A MUŽE SI NAPLNIT SVUJ NENAŽRANÝ HŘTÁN DOSYTOSTI!!!!
Viz( pětidemoličníci)

pedro
12. 3. 2024 09:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Trocha pohody: Na patologii zkoumají mozky mrtvých lidí a ukazují studentům různé mozky různých lidí. Přijdou k prvnímu a doktor říká, “tak tady máte mozek génia, jak vidíte je o trochu větší a má řadu závitů”. Přijdou ke druhému a doktor říká, “tak tohle je mozek průměrného člověka, jak vidíte je průměrně velký a těch závitů je tam o trochu méně”. A přijdou ke třetímu mozku a doktor říká. “Tak tohle je mozek zesnulého prezidenta české republiky, bývalého vojáka z povolání. Jak vidíte nemá zavit pouze tuto jednu rýhu” A zvědavý student se zeptá, “Pane doktore a od čeho je ta rýha?” …Doktor: “to je od čepice”.

Pravdomluvny
12. 3. 2024 09:40
Odpovědět  pedro

Od lezení do amianálu, čepici nosí sporadicky….

Pijack
12. 3. 2024 09:53
Odpovědět  Pravdomluvny

Zlato i bitcoin v poslední době trhají rekordy. Podle ekonoma Pavla Šika je za tím fakt, že si lidé všimli, v jakých problémech jsou Spojené státy, které mají bilionovou díru ve svém rozpočtu. Americké banky na tom také nejsou nejlépe, stejně jako ty německé. A nadhodil také, proč se Macron tak hrne do konfliktu s Ruskem. Francie totiž vydělává na prodeji zbraní. Více než Rusko. Tak pak až západ zbankrotuje, přijde Péťa Fijala a zachrání je našimi daněmi 🙂

Bety
12. 3. 2024 13:23
Odpovědět  Pijack

Bojím se, že je nechce zachránit našimi daněmi, ale mobilizací našich kluků.
Jakmile by se konflikt rozšířil mimo Ukrajinu USA zase zbohatne jako za a po I. i II. světové. Naše generalita v čele s tím na Hradě a celá vláda vysílá bojechtivé
a stále silnější “signály”a zdravý rozum už dávno spláchli do záchodu.
Já jen doufám, že pokud by ten případ nastal, že tam národ spláchne je.

Pravdomluvny
12. 3. 2024 18:23
Odpovědět  Pijack

Petro Fialenko Banderonacistovič jede pokleknout a políbit prsten ZLU SVĚTA a slíbit, že za každou cenu nacpe do NEexistujici armády 3%HDP……když už si oficiálně 254 miliard na fungování krachující ekonomiky musel z fašoEU půjčit 😡

katango
12. 3. 2024 11:28
Odpovědět  Pravdomluvny

To ještě z vojenských let, to čepici jako součást uniformy nosil. Akorát tomu neříkal čepice.

Pravdomluvny
12. 3. 2024 18:25
Odpovědět  katango

To ovšem žádné následky nezanechalo,to až lezení do amianálu snížilo počet buněk v mozku na minimum…..

katango
13. 3. 2024 09:20
Odpovědět  Pravdomluvny

Proč myslíte? On tam neměl plno ani předtím.

stan
12. 3. 2024 10:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Paradoxně ta nenávist Západu vůči Rusku hodně Rusku prospěla.Jak jsem někde četl, tak hned jak Krym se odtrhnul od Ukrajiny, tak na Rusko byli nasazeny sankce a Rusko v potravinách bylo během pár let soběstačné a nyní je to potravinářská velmoc. A stejně je to i s ostatními sankcemi.Rusko musí spoléhat na sebe, což dělá dobře a navíc jí pomáhá Čína. Rusko zase na oplátku začalo pomáhat Severní Koreji. Co ale Rusko nakoplo nejvíc je protiruská nenávist na celém Západě. Tím , že jim zablokovali konta a i pohyb, tak rusům nic jiného nezbývá než se pomalu vracet domů a peníze , které ještě mají tak utrácejí doma, takže je rozpouští v ruské ekonomice, což je taky hodně znát.A taky je důležité, že rusové do Evropy moc necestují, takže i tyto důležité peníze zůstávají doma.Myslím, že tak za dva roky se dostanou na 4 místo v paritě kupní síly na světě, za Čínu, USA a Indii.A když se podíváte, jak na tom bylo Rusko před 20 lety, tak je to neuvěřitelný nárůst.Co bohužel Rusko sráží je demografický úbytek obyvatel.Rusko by potřebovalo minimálně takových 50 milionů obyvatel navíc.V Rusku je neoficiálně 17 milionů cizinců, což je obrovské číslo a bohužel s nimi mají také velké problémy .

Pijack
12. 3. 2024 11:24
Odpovědět  stan

Trefa. Hodně tomu pomáhá jejich mentalita. Rusové když vidí, že je někdo nenávidí, tak se prostě sjednotí, Tentokrát proti KOZA. Ekonomické dopady berou s klidem, protože si jsou vědomi své vnitřní síly. Na rozdíl od velmocí na západě si ještě umí uvědomovat své zakotvení a jsou soudržní. Jiné národy by se začaly rozpadat napříč společností. To sledujeme u nás. Půlka Prahy je pro Německo a Brusel, půlka si pamatuje pravdu o Rusku a je mu nakloněna. Rusové jsou jednotní. Oni to umí. Oni to vždycky zvládnou. To je ten okamžik, kvůli kterému naši liberální bastardi zuří vzteky.

stan
12. 3. 2024 12:43
Odpovědět  Pijack

Máš pravdu v tom, že rusové se umí sjednotit. A hlavně je to obrovská země a v tuhle chvíli paradoxně obyčejní rusové jsou na tom finančně nejlíp, jak v celé své historii nebyli.A to si myslím strašně moc pomáhá. Navíc Putin letošní rok vyhlásil jako Rok rodiny, kdy se právě rodinám, které budou rodit děti půjde na ruku.Na ruském prvním webu jsem četl, že příspěvek k narození dítěte je v Rusku nyní asi 800 000 rublů(200 000 korun), což je opravdu vydatný příspěvěk.Navíc stoupají mzdy a všude se staví, modernizuje.Jasně , že všude není ráj, ale je evidentní, že Rusko nijak nestrádá .Takže když to vezmu realisticky, tak pokud budou ještě sankce a nenávist trvat nějakou dobu, tak to rusům bude paradoxně hodně pomáhat.Oni vlastně už ani Evropu nepotřebují, plyn vesele proudí do Číny a Indie, ropa se prodává do celého světa a i ostatní komodity včetně zlata a diamantů si svoje kupce najdou.A USA od Ruska nakupuje uran a další nezbytné suroviny.Jen Evropa si myslí, že když odmítne všechno ruské, že rusové pochcípají.Prostě evropské politické elity jsou debilové, kteří melou stejné nesmysly.

Pavel z Moravy
12. 3. 2024 17:55
Odpovědět  stan

Máte absolutní pravdu až na poslední větu. Zde se dle mne stále dělá chyba v pojmenování, nejsou debilové ani hlupáci. Jsou sebestřední a úmyslně škodící tvorové, neb jsou to plutokraté, kterým na svých zemích nezáleží.

Pavel z Moravy
12. 3. 2024 17:49
Odpovědět  stan

Však letos slaví rok rodiny a Putin říká ať mají 3 či více dětí. On těm rodinám finančně a jinak pomůže a myslím že Ruskám nějaké ty tři porody vadit nebudou. Když si uvědomíme co ruské ženy zažily ve druhé světové válce, neboť na nich stála ruská ekonomika, je to úžasné. A muži tam často nosí ženám květiny, což je nádherné a tak ani nějaká ta vodka potom těm holkám nevadí.

katango
13. 3. 2024 09:22
Odpovědět  stan

Měla jsem pocit, že si KoZa myslela, že jak nebudou v Rusku k dostání hambáče a kola, tak se národ proti vládě vzbouří.

Markýza
13. 3. 2024 14:27
Odpovědět  katango

KoZa se prostě ne a ne trefit………..

Honzas
12. 3. 2024 11:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Je vidět že Navalného otrávili nějakými drogami a ne novičokem když dokázal tak nesmyslně kecat.

Tom
12. 3. 2024 12:13
Odpovědět  Honzas

Otrávenej nebyl drogami, ale zprávami na Ct1, které mu Rusové v překladu pouštěli nonstop.

Jura S
12. 3. 2024 12:25
Odpovědět  Tom

Mě pouštět na cele celej den Lipánka, Pekari a Pydlaju, tak vodpřísáhnu hnedle že jsem zabil hraběte Khárla von…

Pijack
12. 3. 2024 13:04
Odpovědět  Jura S

Tohle mučení považuji už od mladých let za nejúčinnější – zavřít do cimry 3×3 metry, do každého rohu reproduktor a pouštět mu 24/h non stop jeho plky, projevy, floskule a Ódu na radost jako hudební vložku. Bez pauzy a spánku. Za dva dny bude na dně, totálně zničený. A přizná se ke všemu 🙂

Markýza
12. 3. 2024 13:31
Odpovědět  Pijack

Ajaj….sadistické, ale pěkné 😀

Pijack
12. 3. 2024 13:53
Odpovědět  Markýza

Ovšem ten špičatý kůl k naražení zaživa pak poslouží jako finále 🙂

Markýza
12. 3. 2024 18:38
Odpovědět  Pijack

Špičatý kůl je na mou jemnou duši už příliš – ale nutit je poslouchat vlastní projevy – ó, to se mi velice líbí! Ještě bych je koncipovala, aby se střídaly tak, že se budou pěkně vyvracet: “Nikdy nezvýšíme daně” “Musíme zvýšit daně” a tak. Víte, co myslím.

sergej
12. 3. 2024 15:34
Odpovědět  Pijack

🙂 To neznáš ego tautologa vřískala z PP. Za dva dny by zduřel na dva.