blogKrize UKRAJINA

Ruský tankista Aljoša včera zlikvidoval celou útočící ukrajinskou obrněnou kolonu zbraní NATO! 

Ruský tankista Aljoša včera překonal legendární Hitlerovo tankové eso Michaela Wittmanna, když za deset minut sám zlikvidoval celou útočící ukrajinskou obrněnou kolonu zbraní NATO! Neuvěřitelné 10 minutové video z dronu, který souboj pozoroval, ukazuje bravurní mistroství osádky ruského tanku!

30.8.2023 Michael Svatoš

Dnešní analýza je dlouhá, kdo ji dočte do konce, pochopí, že všechny údaje potvrzují, že Ukrajina stojí před rychlou porážkou, pokud se nezmění systém její dosavadní podpory, a nebo nebude uzavřen mír!

(Legendární fotka z 29. dubna 1975 zachycuje panický úprk Američanů ze Saigonu, po té, co se jihovietnamský režim nečekaně rychle zhroutil! CIA varovala 26. července 2023 Washington před brzkým opakováním tohoto scénáře v Kyjevě!)

Vladimír Putin včera v sobotu 29.7. oznámil na poradě s africkými vůdci, že Ukrajina už vyčerpala svůj mobilizační potenciál, protože začala sestavovat z vojenského technického leteckého personálu pozemní bojové jednotky. Kdo posílá letecké mechaniky bojovat na frontu jako pěšáky, mele z posledního, je prověřená historická pravda. Putin samozřejmě lže, mohou namítat různí mediální fialoví vojenští experti. Ovšem označit CIA za lháře už nemohou. A CIA už 26. července varovala Washington, že v polovině letošního července  Ukrajina překonala tzv. Kinnunenův technický mobilizační parametr, a že se tedy kyjevský režim i jeho armáda velmi rychle zhroutí, protože dosud každá země, která vedla válku s podporou USA, se po překročení Kinnunenova parametru velmi rychle zhroutila. Proti důsledkům překročení tohoto parametru existuje jediný lék, přímé zapojení armády USA, a nebo nějakého jejich silného spojence, do pozemních bojů. A to by opět odpovídalo Putinovu včerejšímu prohlášení na poradě s africkými vůdci, že Rusko zatím nevidí ohrožení své národní bezpečnosti v plánech Polska, které směřují k obsazení části západní Ukrajiny. Ale že toto obsazení bude znamenat konec ukrajinské přítomnosti na tomto území. V dnešní analýze se tedy zaměříme hlavně na to, co znamená Kinnunenův parametr v konkrétních číslech ukrajinských ztrát, které jsou podle CIA ještě děsivější, než jsme dosud předpokládali, a které země se v historii po překročení Kinnunenova parametru rychle zhroutily bez ohledu na podporu USA. Protože vojensko-analytická data dokazují to samé, co ukazují některá videa jiným způsobem, rozebereme na začátek hned dvě nejzajímavější, která se včera objevila. 

Video první: Na fotce z útočícího ruského zabijáckého dronu Lancet-1 vidíte dva Ukrajince, které převáží americký obrněný transportér M-113 kdesi v bezpečné hloubi ukrajinské obrany. Oba vojáci ještě vteřinu před svou smrtí vůbec netuší, co je čeká. Kulometník vozidla upřeně sleduje svůj mobil a mechanik řídí M-113 po polní cestě. Toto video 

ukazuje celou situaci z pohledů ruských operátorů – jak Lancetu-1, tak naváděcího průzkumného dronu. Po výbuchu Lancetu, který dopadl mezi oba nešťastné Ukrajince, při pozorném pohledu uvidíte letící odtrženou hlavu řidiče, i horní část trupu kulometníka. Jejich smrt byla rychlá a milostivá, a ani jeden si nestihl uvědomit, že za vteřinu zemře. Záznam jejich smrti ovšem odhaluje podstatné detaily o nízké úrovni ukrajinské armády. Ta není ani schopná odhalit, že nad bojištěm krouží zabijácké a průzkumné drony, a varovat posádky obrněných vozidel a dalších zbraní, které se v oblasti přímé operace dronů neúčastní bezprostředních bojů, aby okamžitě opustily svá vozidla, a skryly se v blízkém houští. Vojáci by tak přežili, technika by byla zničena tak jako tak. Nejde o nic jiného, než o vyhlášení leteckého poplachu, při kterém se vojáci vždy v minulosti rozprchli po okolí, a ukryli se, aby minimalizovali své celkové ztráty, a zvýšili své šance na přežití. 

Video druhé, mnohem zajímavější: Na tomto desetiminutovém videu snímaném z ruského průzkumného dronu vidíte ruský tank velitele “Aljoši”, jak sám zlikviduje útočící grupu 2 tanků a 8 obrněných vozidel dodaných NATO Ukrajině. Rozbor videa ukazuje nejen na bravurní vojenské mistrovství posádky ruského tanku a její mimořádnou odvahu, ale dokazuje i, že její protivníci byli naprostí zelenáči, kteří postrádali jakýkoli pokročilý výcvik, a třásli se strachy.

Ze srovnání rychlosti pohybů ruského tanku a ukrajinských vozidel je jasně vidět, že ruská posádka je na bojišti až 6 krát rychlejší. Její tank se takřka nezastavuje, jezdí tak, aby se tank skrýval v kouři. Ruský tank dokonce úmyslně střelbou znovu zapálí už v předchozím boji vyřazená ukrajinská vozidla, která stojí v pravém rohu bojiště, aby se sám v jejich kouři maskoval. Ruský tank po každém výstřelu rychle mění pozice, předstírá rychlý ústup, aby se v kouřové cloně opět vrátil, a znovu udeřil. Ruský tankista evidentně manévruje a střílí a útočí tak, aby ukrajinská vozidla nahnal do leva od cesty, po které velmi pomalu přijela, kde bylo pravděpodobně podle výbuchů, které nenásledovaly po střele z ruského tanku, položeno ruské minové pole! Střelba do dříve zničených ukrajinských vozidel vpravo od cesty, tak nesloužila jen k vytvoření kouřové clony, ve které se ruský tank při boji skrýval, ale vyvolala v ukrajinských osádkách mylný dojem, že levá (zaminovaná) část bojiště za úzkým pruhem lesa je mimo palebnou výseč ruského tanku. Ukrajinští vojáci buď vůbec netušili, kde se ruský tank pohybuje, a nebo si díky své nulové zkušenosti nebyli schopni uvědomit, že pravá část bojiště, po které se ruský tank pohybuje, je nezaminovaná, a tudíž mají šanci díky své početní převaze rozvinutím do linie vpravo v boji zvítězit. Ruský tank v boji vždy manévroval tak, aby mezi ním a ukrajinskými obrněnými vozidly byl úzký pás lesa. Tato maličkost je podstatná. Výstřel z tanku většinou lesem bez problémů proletí. Kdežto protitankové rakety, kterými jsou západní obrněná vozidla, a jejich pěší osádky vybaveny, jsou stejně jako drony Lancet, neschopné proletět lesem.

Tohle video se bude pouštět na vojenských akademiích jako příklad rozdílu mezi bravurní profesionalitou a totálním amatérstvím. A je jasným důkazem, že Zelenského režim nasazuje do bojů naprosto nevycvičené vojáky pod velením velitelů, kteří nezvládají ani základní taktické postupy nutné pro velení obrněné četě nebo rotě! Ruský tank měl při boji podstatnou výhodu, protože měl k dispozici přesná data z dronu, který bojiště sledoval. Vychvalovaná západní technika, která má mít nad ruskou převahu v digitalizaci bojiště a sdílení dat, nebyla evidentně schopná za deset minut boje, než byla zničena, obdržet jedinou informaci, kdo a odkud na ně vede palbu! Ukrajinští vojáci před útokem nedostali žádné zpravodajské informace o rozmístění ruských minových polí. Jejich útok nekrylo ani žádné dělostřelectvo, ani drony, a ukrajinští lampasáci nebyli schopni útok zajistit ani jedinou záložní jednotkou, která by střelbou z krytu ze vzdálenosti 3 km, nebo po manévru z boku ruský tank zničila. Takových to masakrů západní techniky se odehrávají na frontě poslední měsíc celé desítky. Jak včera oznámil Putin už 415 ukrajinských tanků z toho 2/3 dodaných NATO bylo od červnového počátku ofenzívy evidentně šíleného vojevůdce Zelenského zničeno!   

Jediný ruský tank tak včera ukázal naprostou převahu, a tankista Aljoša překonal legendární nacistické tankové eso SS Hauptsturmführera Michaela Wittmanna, který s jednotkou 6 Tigrů zničil 13. června 1944 za 15 minut 14 britských tanků a 15 obrněných vozidel za cenu ztráty vlastního tanku!

Další videa: Situace na Ukrajině je tristní. Ukrajinská morálka padá nevídaným tempem a celé jednotky už přecházejí dobrovolně do ruského zajetí. Švédska bojová vozidla CV-90, které za desítky miliard před  měsícem nakoupila Černochová, byla zničena, nebo raději kapitulovala, přesně jak jsme předpověděli v analýze MAP 1691, hned při prvním střetu s ruskými jednotkami, protože podle švédské vojenské analýzy se mohou ruským jednotkám úspěšně postavit pouze v hustém švédském lese, v žádném případě ne v otevřené krajině! Že ve Střední Evropě a na Ukrajině rozsáhlé husté severské lesy nejsou vojevůdcům Zelenskému ani Černochové nijak nedošlo!  Další videa, která už začala tento týden zveřejňovat i ukrajinská média, ukazují násilné odvody branců do armády, kdy Zelenského komisaři přepadají civilní autobusy a násilím z nich vyvlékají muže, aby je okamžitě odvedli na frontu. Kdy neváhají přepadat rekreanty u vody, střílet po nich, aby jim zabránili v útěku, jen aby ulovili další brance!

Velitel 7. roty 116. ukrajinské brigády z elitního 10. úderného korpusu, (sboru), vycvičeného a vybaveného podle standardů NATO, který po zdecimování stejně organizovaného 9. úderného korpusu za necelý měsíc, bude podle dnešních zpráv média Seznam vržen do rozhodující ofenzívy, Евгений Незовцев, přiznal na videu, že jeho jednotka byla ihned po příchodu na frontu zničena, ze 100 mužů zůstalo živých 40, a ti se i s velitelem Незовцевem buď vzdali, a nebo se rozprchli. Tzv. vojenští analytici média Seznam dnes ráno tvrdili, že západní obrněná technika prokazuje na ukrajinském bojišti jasnou převahu nad ruskou. A dokonce, že ukrajinské velení úspěšně používá na bojišti taktiku opotřebovávací války, a že je připraveno nasadit do boje další elitní zálohy, aby vyčerpalo Rusy, a dokonce, že nynější nasazení nových ukrajinských jednotek 10. korpusu znamená, že by Ukrajina měla mít dostatek mužů a žen a techniky, aby její jednotky mohly dále pokračovat v dalších pro Rusy tak vyčerpávajících útocích!

Nevím, kam vojenští experti média Seznam chodí na své nápady, ale měli by si aspoň tu tam, přečíst nějaká hlášení a rozbory od organizace založené americkou CIA k zevrubnému studiu SSSR a Ruska, a k získávání přeběhlíků z jejich silových struktur. Protože tam by se před pár dny dočetli, že Ukrajinský mobilizační potenciál je už tři měsíce naprosto vyčerpán. Že od dubna letošního roku se daří Zelenského komisařům přes všechna nová drastická opatření při odlovu Ukrajinců do armády pouze plnit nařízený plán mobilizace a doplňování frontových jednotek na 50%. A že Ukrajina už překročila Kinnunenovy mobilizační parametry, a to vždy v minulosti vedlo k rychlé kapitulaci režimu, bez ohledu na to, zda režim ve válce podporovaly USA, a nebo nacistické Německo! Dnešní tvrzení expertů Seznamu, že Ukrajina nedokázala postavit, vycvičit a vyzbrojit, krom 9. (už zničeného), a 10. (právě ničeného), ještě 11. korpus, protože k jeho vyzbrojení neměla dostatek západních zbraní, je zcestné, protože podle CIA Ukrajině došli mobilizovatelní vojáci

CIA v analýze ze 26. července zpochybnila kyjevská vládní data o předválečných počtech ukrajinského obyvatelstva, (34 milionů), a na základě vlastních informací hlásila do Washingtonu, že na svobodném území Ukrajiny žilo před válkou jen 31 milionů Ukrajinců, a dnes už jen 20 milionů, přičemž nemobilizovatelní důchodci z nich představují 10.7 milionu! Počet všech Ukrajinců, kteří by teoreticky mohli od počátku konfliktu bojovat, CIA odhadla na 4 miliony, z nichž už nejméně 2 miliony byly zmobilizovány, a 1.5 milionu z nich slouží nyní v nějaké formě ozbrojených složek Ukrajiny! Ale 500 tisíc Ukrajinců už bylo ze služby v armádě vyřazeno buď smrtí nebo zraněním. To vše podle CIA znamená, že Ukrajina se už svými personálními potřebami pro mobilizaci přiblížila kritické hranici.

Podle oficiální zprávy Sboru náčelníku štábu amerických ozbrojených sil z roku 2022 Jižní Vietnam přes veškerou materiální pomoc USA nevydržel mobilizaci 11.7% populace a rychle se zhroutil. Podle odborné analýzy Kinnunen, a kolektiv z roku 2012, Finsko jakmile za druhé světové války zmobilizovalo 14 až 15% své populace, přes veškerou materiální pomoc Německa, začalo pociťovat hospodářské problémy, a rychle kapitulovalo přes SSSR! Situace Ukrajiny je značně horší. Ukrajina už mobilizovala nejméně 10% své populace, ovšem ta je tvořena z 50% přestárlých důchodců! Ve Vietnamu i ve Finsku v době bojů představovala populace důchodců sotva 20% obyvatel. Stejné problémy, které odhalila studie Kinnunen nyní zažívá Ukrajina, jsou mobilizováni lidé opravující elektrické sítě, údržbáři vodovodů, a další zaměstnanci bez, kterých se zastaví a rozpadne infrastruktura. Podle zpráv má už 78% Ukrajinců mezi svými nejbližšími příbuznými padlé vojáky! Podle CIA je ukrajinská armáda špatně vycvičena, protože výcvik organizovaný v zemích NATO je pouze výcvikem na ovládání zbraní, a nezahrnuje žádné pokročilé výcvikové programy na úrovni secvičenosti na stupni prapor a výše. 

CIA zprávu uzavírá, že bez toho, aby Ukrajina dostala rakety dalekého doletu, které zasáhnou cíle v hloubi Ruska, a bez povolení k úplnému překročení ruských hranic, bude pro ukrajinské síly téměř možné dosáhnout cílů nejen de-okupace okupovaných území, ale také přimět Rusko ke skutečnému procesu mírového vyjednávání. CIA dále varuje Washington před opakováním tzv. Saigonského scénáře, při kterém se Jižní Vietnam po stažení USA rychle zhroutil. Vzhledem k tomu, že se USA z Ukrajiny zatím rozhodně ještě nestáhly, protože se jejich armáda války neúčastní, nelze toto varování CIA chápat jinak, než jako výzvu, aby se USA do války plně zapojily, neboť jinak Putin zvítězí! Podle CIA Putin “materiální opotřebovávací válku”, kterou na podzim 2022 stažením od Charkova, a přes Dněpr, vymyslel a zahájil, jednoznačně vyhrává. A je si toho vědom, jak včera oznámil.
https://www.michalapetr.com/

sdílet na

85 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sizok
30. 7. 2023 15:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyčerpávající. Není co dodat.

Pavel K
31. 7. 2023 09:23
Odpovědět  sizok

😊 😊 😊 🙋‍♂️

J.Sladin
30. 7. 2023 15:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Čekám kdy konečně Ukrajinci, začnou lovit toho zeleného vraha ukrajinského lidu.Je na čase.

Markýza
31. 7. 2023 20:10
Odpovědět  Pavel

Ritter natočil prý skvělý dvoudílný dokument o Žabákovi – já nevládnu angličtinou a autopřeklad tam není, tak jen smutně koukám. Ale kdo umíte anglicky, pokochejte se:

https://1url.cz/8uQh4 díl 1

A kuurrwakurva! Druhý díl už smazali, hajzlové! Tak jsem honem stáhla aspoň ten první.

janle57
30. 7. 2023 16:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Všechna čest,Rusové bojovat umějí,ale co je to všechno platné,když jsou stále pár
kilometrů od Doněcku a nedokaží tu banderovskou svoloč zahnat někam ke Kyjevu,
přes to,že ovládají vzdušný prostor a mají 100% převahu v dělostřelectvu a raketách
dlouhého doletu,tímhle stylem válčení to tam může trvat ještě roky,čím déle to bude
trvat,tím menší podporu bude pan Putin doma mít,měl by podstatněji přitvrdit !!

30. 7. 2023 16:48
Odpovědět  janle57

A proč by měli Rusové bandernácky nahánět po celé tzv. ukrajině, když takhle jim lezou sami pod palbu?
Roky? Do konce roku je chocholsko bez kanonenfutru a NATO, až na atombomby, odzbrojené.
Podporu? Tak o tu bych se nebál. O tu se Putina snaží připravit 5 kolona, přesně v duchu vašich úvah, ale jaksi bezbúspěšně. Dokonce ani tzv “Prigožinova vzpoura” ho o ni nepřipravila – dopadlo to přesně naopak.
Věřte, že VVP ví lépe než vy, co dělat. Proto je také VVP státníkem a vy kibicem. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
30. 7. 2023 17:06

Pardon,příteli,nevěděl jsem,že osobně účastníte porad nejvyššího ruského velení
s účastí pana Putina ,mohl byste nám tu prozradit nějaké další podrobnosti
o budoucím průběhu konfliktu na Ukrajině? Velice Vám za všechny přítomné děkuji
za odpověď.

jhh
30. 7. 2023 17:19
Odpovědět  janle57

Souhlasím s Milanem.
Proč by se někam hnali? takhle jim je naženou před kanóny a hlavně se stále bojuje na již zdevastovaném území. Evidentně není cílem Ruska poničit celou Ukrajinu. Kdyby totiž postupovali vpřed tak by všechno zničila již ustupující UA armáda.

Jura S
30. 7. 2023 17:34
Odpovědět  janle57

Stačí SELSKÝ rozum – jestli mám rok čas a vybuduju si 3-5 lajn zákopů, podzemních krytů, položím minová pole, nač pak se hnát do šturmu ? Když naopak Zelenina mi tam posílá vojcle a techniku jak dobytek na jatka. Ideální stav, já tak kdysi střílel potkany u kurníku, večer z kůlny dírou a hrnec s chlebem… potkan dolezl a já ho flákl za 3 metrů pěkně z krytu…jako měl jsem je snad nahánět po celé stodole, rozebrat desky na půdě, když stačí dát hrnec s chlebem ? Dokud Putinovi sami ukrouši lezou pod hlavně, tak je to pro něj ideální stav, že je nemusí nahánět někde po širokých pláních…stačí pěkně mačkat tlačítka z krytu a pak zbytek nahnat dělostřelectvem na minové pole.

Pavel
31. 7. 2023 12:21
Odpovědět  Jura S

no já jsem potkany chytal živé a dával do plechového sudu a když jich tak bylo deset patnáct přestal jsem je krmit no a poslední dva tři už namlsaný kanibaly jsem vypustil a do čtrnácti dnů bylo čisto

Pavel K
31. 7. 2023 12:30
Odpovědět  Pavel

👍 👍 👍 👍

Rattus
31. 7. 2023 14:57
Odpovědět  Pavel

Holt někdo střílí,někdo chytá a někdo chová,tedy jen ty laboratorní.

31. 7. 2023 18:14
Odpovědět  Pavel

Přesně takhle je likvidovali na Volyni. Vím z vyprávění bábrle a matky, které se tam narodily.

31. 7. 2023 00:11
Odpovědět  janle57

No, až budu coby gaučovej generál Gosudarovi radit, co by měl, viz: “…měl by podstatněji přitvrdit !!”, pak bude vaše poznámka, stran účasti na poradách ruského velení, na místě. Takto je však k mé velké lítosti nemístná, neb namísto hejření blbými radami – tzv kibicování – raději o dění přemýšlím. Vřele doporučuji!
No a až sloveso myslet naplníte dějem, pak si odpovíte i na otázku, proč Gosudar koná jak koná a “nežene tu banderskou svoloč někam ke Kijevu”. A budete mít ze sebe radost, že jste sám a bez nápovědy, jen prostou úvahou, přišel na to, že je lepší šetřit energií i svými vojáky a raději hnát tu banderskou svoloč od Kijeva k sobě.
Spokojenost? Stačí to takhle, nebo si přejete abych to ještě rozvinul či nějak nakošatil?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
31. 7. 2023 09:56

Měl byste to ještě graficky znázornit.

Markýza
31. 7. 2023 16:04
Odpovědět  katango

😀 Barevně! Nadchla mě formulace “až sloveso myslet naplníte dějem” a to už by nebyla obyčejná grafika, na to by musel použít fraktály, nebo co 😀

ModrýKlokan
31. 7. 2023 17:31
Odpovědět  Markýza

Ale, fraktály, Markýza je asi matematička, tady je samá lepší společnost :-))

31. 7. 2023 18:11
Odpovědět  ModrýKlokan

Hlavně normální.

Markýza
31. 7. 2023 18:46
Odpovědět  ModrýKlokan

Nejsem, matematiku zvládám maximálně po kupecké počty 😀 Ale fraktály jako takové se mi strašně líbí – což ovšem nebyl samozřejmě důvod, proč jsem je navrhovala Milanovi.

31. 7. 2023 21:31
Odpovědět  Markýza

Je to sranda. Já se s fraktály seznámil v Jurském parku. V knize. Tak jsem po tom šel, bych pochopil aspoň princip – na víc, rozumí se nemám. Jo, myslím, že i s teorií chaosu jsem se tam seznámil. To je nápad! Už si píšu do seznamu, co si vypůjčit. Proč si neoddechnout, žejo.

katango
31. 7. 2023 17:55
Odpovědět  Markýza

Možná by stačila fotka květáku Romanesco, to je ten zelenej a nádhernej fraktální objekt. Ty růžičky se prej ještě rozvíjejí podle Fibonacciho posloupnosti. To je pak škoda jíst.

ModrýKlokan
31. 7. 2023 18:17
Odpovědět  katango

@ katango

Jo, to mě taky fascinuje, viditelný dotek neviditelné podstaty hmoty a energie.

Bohužel matematiku jako královnu věd na školách začínají rušit. Teď už jen čekám, kdy zruší povinnou češtinu. Myslím, že skončíme znovu s oblázky, mušličkami a posunkovou řečí :-D))))). Ovšem hlavní je, že posunky budou anglicky.

Markýza
31. 7. 2023 18:47
Odpovědět  ModrýKlokan

😀 😀 snažím se představit si anglický posunky a kromě fakáče nic…………

31. 7. 2023 21:53
Odpovědět  Markýza

Ho na mě udělejte, a já vás zdrtím slovanským superfakáčem – levou ruku předpažit a ohnout v lokti, zatnout obě pěsti, pravou pěst vložit do vnitřního lokte levé ruky, a pak levým předloktím se zatnutou pěstí krátce zakmitat, to vše provázené rozzuřenou mimikou.
Další mě známý slovanský posunek je otočka vzad a na odchodu poplácání se po hýždi, značící “polib mi…” a pak znám ještě dva, bohužel, pouze pro pány. Jeden s pravou rukou v rozkroku, hřbetem nahoru, napodobující pánské čůraní, značící “chči-ju na tebe” druhý, s rukou na tomtéž místě, leč s pohupující se dlaní nahoru, značící “takovýho cocota” – volně přeloženo “nasrat.”
Hmm… ale třeba nejsou slovanský, ale globální. To by bylo fajn. S tím, a s pořádným klacek za zády, bych se aspoň v tom budoucím světě neztatil.

Markýza
1. 8. 2023 00:12

Nač tak sáhodlouze? Normálně “klika-páka-do rypáka” ne? ? 😀

1. 8. 2023 02:35
Odpovědět  Markýza

Se rád vykecávám. 🙂

katango
31. 7. 2023 20:40
Odpovědět  ModrýKlokan

Jo. My jsme povinně maturovali z matematiky a nikomu to nedělalo problém. Ti, kdo chtěli mít maturitu, tu zkoušku z matematiky prostě udělat museli. Ne vymrčovat, že je to moc těžký.

Markýza
31. 7. 2023 18:49
Odpovědět  katango

Já ho taky nikdy nejedla, protože mi přišel nejkrásnější v pugétu.

Monty
31. 7. 2023 06:36
Odpovědět  janle57

Máš právo na názor ,ale ..Nemáš na to ,aby jsi hodnotil situaci ,o které..a to si nechceš přiznat..nic nevíš ..Hezký den.

Mike
31. 7. 2023 08:55
Odpovědět  Monty

Ty voe, tady je generálů.

Markýza
31. 7. 2023 16:05
Odpovědět  Mike

A řady gaučů, ztrácejících se v temnotách na horizontu………

Rattus
31. 7. 2023 14:55
Odpovědět  janle57

Na správné posouzení situace se nemusíte zůčastnˇovat porad.Stačí sledovat
tok informací,zdravý rozum a dostatečná životní moudrost.

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 09:14

Včera jsem tě nemohl podržet při té diskuzi s těmi dvěma pány, zbytečné jmenovat, kteří tak spolu souzní, neb mi někdo nebo něco nedovolilo odesílat příspěvky. Dnes jsem to napravil a panu Semimu jsem vysvětlil můj náhled. Tak se měj.

Pavel K
31. 7. 2023 09:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

🤣 🤣 🤣 🤣
Tvl, tak to jsme na to byli stejně. Od asi 20h do než jsem to vzdal a šel do peřítzn. 22,30h jsem zaboha nemohl nic poslat. Asi na nás bylo uvaleno embargo, bo jsme měli blbé kecy. Já se tak snažil i jsem to tak hezky napsal a pak všechno špatně. Nejhorší je že si to už nepamatuji. Takže jsem selhal, zastřelit. 🙄😥👎

katango
31. 7. 2023 09:57
Odpovědět  Pavel K

Mně také nešlo odesílat příspěvky.

Markýza
31. 7. 2023 16:06
Odpovědět  katango

Aha? a já myslela, že se UI zlobí na mně.

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 12:00
Odpovědět  Pavel K

Jó, kdybys zastřelil tak nějakého dobrého šťavnatého kaňourka a hodil na rožeň, tak tě se zdejšími kamarády najdeme po čuchu. Ty to ještě vydrž, času je dost, ještě tady bude legrace, ale asi taková ta co nám z ní nebude do smíchu.

Pavel K
31. 7. 2023 12:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nó, nějaké nevyřízené účty mám a to by se mělo napravit.

Autor
31. 7. 2023 06:40
Odpovědět  janle57

Žádná válka nikdy neměla jen jeden důvod, jen jeden cíl.

  1. Rusko – ač je to “podivné” – nemá a nemělo dosud NIKDY na Ukrajině početní převahu. To, co mu dává převahu je kvalita výzbroje a zbraní, kvalita zásobování, kvalita výcviku vojáků a morální převaha
  2. Pokud by Rusko chtělo vyhrát jen nad Ukrajinou, bylo by to rychlý už “tenkrát”. Ale … ale jde o něco úplně jiného, jiného protivníka schovaného za Ukrajinou – o “nás” o NATO, EU, Anglii a USA.
  3. Nikdy nepokládejte provokační otázky typu – určitě to znáte, jako když se dítě ptá znova a znova – “Tati, a PROČ? Nemůžete dostat smyslplnou odpověď. Boje jdou nejeden měsíc a pokud není někomu jasno, proč postupuje někdo tak, či úplně naopak, než si sám ON myslí, je to pardon – nevážný člověk – je totiž jedna zásada, která funguje vždycky – u nás je to vidět na tom, jak se chová třeba “naše vláda” – že vždycky rozhodují ti, kteří na to mají pravomoci, mají informace a mají na to prostředky. Možná si ani nepřejte, aby to na Ukrajině skončilo dříve, protože se může ukázat, pro nás tady, že to co tu teď máme, byla ještě selanka …. Všechny informace k tomu, proč to “tak dlouho trvá”, byly zvěřejněny například i na tomto webu
janle57
31. 7. 2023 10:04
Odpovědět  Peter 008

To se mi snad jenom zdá,a doufám,že nejenom mě,kam až jsme se to tady v té
“demokratické” diskuzi dostali,to tu chcete kritizovat současnou vládu o jejích
totalitních praktikách a tady nepřímo vyhrožujete někomu,kdo má jiný názor
než vy,ten Vám a spoustě dalších vadí,ale nevadí Vám,že tu někdo,všichni
víme o koho jde,že Milane z Litoměřic,může dlouhodobě jiné beztrestně
a vulgárně ve svých příspěvcích urážet,teď mě můžete zablokovat a spoustu
dalších se mnou,určitě jste si vzali dobrý příklad ze Seznamu.cz,tak s chutí
do toho a půl je hotovo.

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 12:12
Odpovědět  janle57

Janle, ale vždyť on vás nijak neurazil. On jenom řekl, že jste kibic, ale to jsem i já, on a my všichni ostatní. Vyměňujeme si svoje názory a pocity. A co se týká té taktiky Putina, vždyť oni mu tam opravdu posílají ty lidi a techniku pod nos k likvidaci. Líbilo se mi tam to přirovnání Jury. To s těmi potkany. Zbytečně se zde rozhádávají lidé podobných názorů. Nikdy nemůžeme mít názory úplně shodné, to by stálo fakt za prd, ale je zbytečné to hrotit. Vždyť jsme tady spolu už strašně dlouho. Chlapi, to chce klid. Naše dámy nás tady stmelují a to je fajn. Tak se všichni mějte.

Markýza
31. 7. 2023 16:07
Odpovědět  janle57

Prokrista, kde jste v tom našel/našla/našlo vyhrožování? Já to tam nevidím, prosila bych ukázat.

31. 7. 2023 19:42
Odpovědět  janle57

Když si přečtete všechny diskuze třeba rok zpátky,nikde nenajdete,že
bych
se do někoho vulgárně navezl jako první,ale vždy až když si
někdo sprostě otře hubu o mě(někdy také o jiného),také bych
rád věděl kde jsem vás konkrétně vuldárně urazil,či
vám
vyhrožoval,pokud jo,tak to zkopněte a hoďte do placu nechať
všichní zví,co jsem za prašivce,pokud jste ale našňupný
na
to,že jsem zareagoval na blábol,který jste hodil do placu
tak
vezměte na vědomí,že toto je pokec,čiže jako bychom
seděli
u stolu,kde bych zareagoval stejně,a že jsem na váš pokus
o ironii
odpověděl sarkasticky,to se nedivte,řekl jste si o to,a jestli vás
krká,že si z vás teď dělám teď srandu kvůlivá vašemu jednovětnému
stylu psaní bez mezírek za čárkou,tak mi to žíly
netrhá,protože
to není o vzdělání,ale o lenosti (nejde o Y a I,kde kupodivu nechybujete – že by maskováni přirozené
dikce?),tak by to měl zvládnout i pologramot,stačí tři třídy základky
takže jste si o to též řekl,a to je asi tak všechno co bych
k
vám měl,kdo jinému jámu kopá,až se ucho utrhne,jo,ještě si zjistěte pojem kibic,že to není vulgární výraz,učit se,učit se,učit se,mějte se jak chcete,P.S.Ufff,to jsem si dal.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
31. 7. 2023 23:39

…. Blahoslavení chudí duchem vstupte v království své…..

1. 8. 2023 02:41
Odpovědět  janle57

Tak to máte dobrý. A alelujah, voláte, v tom svém království, nebo to nemáte povinný?
A máte to blbě. Když už cituju tak řádně: „Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království Nebes.”

30. 7. 2023 16:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Však už se koňské ksichty šikují, jak s Rusy zatočí a obsadí Krym.
To by v tom byl čert, aby tu Poslední válku KoZa nerozšťouchala.
Viz zpráva ze zítra:

Británie připravuje ukrajinské speciální jednotky na obsazení Krymu – Daily Express
31. července 2023, 00:00

Britští vojenští experti připravují speciální jednotky ukrajinských ozbrojených sil na invazi na Krym před Vánocemi, uvádí Daily Express s odkazem na zdroje.„Operace bude zahrnovat letecké, pozemní a námořní útoky, přičemž ukrajinské speciální jednotky použijí vybavení k podkopání a paralyzování ruských jednotek. Jinde obrněné jednotky proniknou obranou a operaci podpoří nová zásoba raket dlouhého doletu dodaná z Velké Británie, USA a Německa.
pokr. zde: https://deita.ru/article/539307

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
31. 7. 2023 07:07

Na papíru už bylo Rusko poraženo mnohokrát a “náš” Západ už nejméně desetkrát slavně zvítězil.
Rusko stokrát přišlo o Krym za poslední dva roky, Rusko ekonomicky nejméně třikrát denně krachuje, stejně tak často mu dochází výzbroj a zbraně.
Ale to nic není!! Šok pro nás tady i pro Rusko!!

Ukrainische Partisanen
Zde De Welt svým německým čtenářům láme stereotypy napůl. Ukazuje se, že Melitopol a jeho okolí na desítky kilometrů kolem už částečně ovládá Kyjev. Dokonce i jižní část Doněcka je ovládána ukrajinskými partyzány. No, tady je samotná mapa ke dnešku

comment image

https://aftershock.news/?q=node/1272524

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
31. 7. 2023 16:10
Odpovědět  Peter 008

Zapomněl jste, kolikrát byl VVP už mrtev a navšechny jeho alzhajmry, rakoviny a podobné lahůdky. Mimochodem minule mě zaujala “analýza” proč prý musel prodělat mrtvici……ú-žas-né! 😀 Schválně hádejte proč!

katango
31. 7. 2023 17:57
Odpovědět  Markýza

Jestli jde o (tuším) pravou ruku, tak tu prej nosí jak je zvyklej ze špionský kariéry, souvisí to nějak s nošením zbraně. S mrtvicí to nemá nic společnýho.

Markýza
31. 7. 2023 18:54
Odpovědět  katango

Nene, bylo to ještě lepší! Někde soustředěně naslouchal a jak se tak soustředil, měl pevně sevřené rty a asi trochu zvedl bradu – takový ten výraz, “počkej počkej” víte, co myslím? A u toho vám jdou koutky trochu dolů a – jampadadá! To bylo vono! Mrt-vi-ce! 😀 😀

31. 7. 2023 22:01
Odpovědět  Peter 008

Díky 🙂

Vladimír
31. 7. 2023 09:38

Leda by snad vyskákali z ponorek. Lodě a letadla se ke Krymu těžko dostanou. Pokud se o to pokusí, tak to bude slušný masakr.

All
30. 7. 2023 16:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Srdce Ruska i mozek Ruska je slovanský.Přející,pohostinný a tvůrčí s umem.Slovanský um znamená spokojenost,mír a radost ze života.Umí se vyjádřit s humorem a od srdce,pohádkou,bajkami,hudbou,baletem,tancem,zpěvem i obrazem.Tohle ta druhá,loupeživá strana nechápala a nechápe dodnes. Neumí nic z toho,co slované,proto neustále ůtočila a ůtočí. Slované byli až potom nuceni naučit se bránit,ochraňovat sebe a své rodiny,svou vlast.A jak jinak,než opět dobře,mistrovsky skvěle.Nám západ kradl mozky po r.1968,z Ruska pak za Gorbačova a Jelcina.Slovanské mozky západu došly,tak začal opět s kořistnickou válkou.Západ se nepoučil,jen se zdokonalil ve lhaní,podvodech, propagandou a infiltraci s oblbováním za peníze a majetky,vždy zákeřně oklikami a zezadu přes zrádce a ukřivděnce. Slované se spojenci zase opačně,jen ještě více zdokonalili svůj um a umění ve všech směrech,včetně obrany a ochrany. Taky Aljoška je toho příkladem

belan
30. 7. 2023 17:13
Odpovědět  All

koľko bolo za .vojny u spojencov takých hrdinov, ako stíhač Meresjev s amputovanými nohami. Rus čo v Sírii, podľa svojho mobilu nechal na seba naviesť raketový útok, lebo už nemal muníciu na obranu proti útoku teroristickej zberby a stovky hrdinov z nesmrtejných plukov, ktorých rodiny nesú ich obrazy pri oslavách 9.mája.

gazda
30. 7. 2023 17:23
Odpovědět  All

Priznávam, že aj ja som v roku 1968 vítal ruské tanky hádzaním kameňov. Dnes ale viem, že nás na 20 rokov uchránili od tej zhubnej DEBOkracie (legbd, vakcínovania, kapitalimu a inej hávede). Jednu celú generáciu uchránili. Dnes je totalita. Aj Hitler aj Stalin by boli smutní, z toho, aké veľké rezervy malo to ich “totalitné dielo”.

ModrýKlokan
30. 7. 2023 23:03
Odpovědět  gazda

@ Gazda 1+

Na to každej nemá, uznat chybu. Já to stejný v roce 89.

Oba nás ale omlouvá, že jsme byli velmi mladí a měli jsme skoro nulový informace a stál proti nám nesouměřitelný nepřítel s obrovskými zdroji a zpravodajskými službami ze západu.

Dnes, v době internetu, se na to už žádná tupá ovce vymlouvat nemůže.

pája
30. 7. 2023 23:45
Odpovědět  ModrýKlokan

Všichni jsme byli mladí, nasekali spoustu chyb. Ale už jsme starší, máme ty internety, máme informace, nemůžeme se vymlouvat.

31. 7. 2023 22:04
Odpovědět  ModrýKlokan

Přesně tak, přátelé. Rozeberte si je: 🙂 🙂

Standa
31. 7. 2023 04:02
Odpovědět  All

cit:,,Slované se spojenci zase opačně,jen ještě více zdokonalili svůj um a umění ve všech směrech,včetně obrany a ochrany.”
—————————————————–
To je nejvíce vidět na českýcha polských slovanech v této době.
cit:,, Pouze se zdokonalil ve lhaní,podvodech, propagandou a infiltraci s oblbováním za peníze a majetky,vždy zákeřně oklikami a zezadu přes zrádce a ukřivděnce.”!

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 15:42
Odpovědět  Standa

Nu, dobře jste napsal, že v tom lhaní, podvodech, křivárnách jsme na špici toho pomyslného žebříčku. Viděl jsem dost filmů z kapitalistického západu 60 a 70 let. Když si odmyslím ty nablýskané výlohy pro tu smetánku, tak jsem v mnoha z nich viděl tu bídu, která se tou zemí prolínala. Tu bídu toho obyčejného lidu. Nebudu srovnávat se zdejší dobou a připomínat naše sociální výhody ať zase někoho nena.seru příliš a on nemá bolení hlavy. Ale to, že jsem ještě v 89 platil ve svém bytě kupříkladu 9 Kč měsíčně za vodné a stočné je asi vypovídající. Já myslím, že rozežranost udělala z tohoto národa to čím je dnes. Nejedou v tom všichni, to je jasné, ale je jich dost. Ono, když vám se vším všudy opatrovali dítě za 9 Kč denně v jesličkách a za 3 Kč v mateřské školce je asi zbytečné k tomu něco dodávat. Pro odpůrce- já vím byla tady ale totalita. Zase jsem naběhl Semimu, může mne zařadit do kolonky komouš. Mně to je ale volné.

ModrýKlokan
31. 7. 2023 17:47
Odpovědět  Pavel z Moravy

Není problém nasytit chudé, obtížné, ne-li nemožné je uživit bohaté.

Chamtivost a lakota boháčů zničí celou společnost, pokud jim nevykážeme jejich místo.

All
30. 7. 2023 16:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať cvičí své žoldáky poláci,angláni a ussáci.Rusko už necouvne a nemá kam.Když dojde až na jaderné zbraně,anglossasové budou takjakotak zničeni s odchodem do pekel.Slované mají svoje světlé světy s nebem plným hvězd bez pekelníků a budou – budeme dále tvořit a žít se světlem našich bohů,předků našeho Rodu.

Velitel
30. 7. 2023 22:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Video první: Na fotce z útočícího ruského zabijáckého dronu Lancet-1 vidíte dva Ukrajince, které převáží americký obrněný transportér M-113.
Jsem si naprosto jist, že fotka není z dronu Lancet-1 , Lancety jsou drony typu letadlo s tlačnou vrtulí, na fotce vidíte dvě vrtule z kvadropoptéry, čili určitě ne Lancet.

katango
31. 7. 2023 10:00
Odpovědět  Velitel

Matně si vybavuji, že jsem četla, že drony byly dva, jeden opticky naváděcí a z toho to nejspíš bylo vysíláno. Ostatně těžko by to nahrával a vysílal stejný dron, co zaútočil.

Noobody
31. 7. 2023 12:41
Odpovědět  katango

Z toho naváděcího dronu jsou ony záběry na videu z před a po útoku (snímané z dálky). Jak píše velitel – informace je nepřesná co se týče použitého prostředku. Lancet 1 to být nemohl.

Velitel
31. 7. 2023 14:57
Odpovědět  katango

Je to tak jak piše Milan, jen upřesním. Pozorovací drony jsou zpravidla větší a dražší stroje,dron visí někde relativně vysoko nad bojiětěm má lepší kameru se zoomem a poskytuje ty záběry z dálky, nejsou na jedno použtí a vrací se “domu” k nabití a opětovnému použití. Naproti tomu útočné drony jsou na jedno použití a jde o tzv. FPV (First Person view). V toto případě někde zhruba v okruhu 5 km seděl chlápek s brýlemi jako na virtulní realitu a řídil tu hračku. Trochu jsem pátral až jsem se dostl k půvonímu zdroji onoho videa.
Takže jde o FPV dron “Vladlen Tatarsky” vyrbábí , tedh spíš montuje firma Ruskij bezpilotnik z Rostova na Donu, má nostnost 3kg a dolet 7km mntuji to z čínských součástek z Alliexpres a cena je 330$ za dron, bojová část je nejčsněji dělostřelecká min, která se zavěsí pod dron. Na drnu je zajiamavé jen to, že jich vyrábí 1000ks týdně a letos jich ruské armádě dodali 12000ks
Několika denní výroba

comment image

Standa
31. 7. 2023 03:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Právě jsem včera mluvil s Ukrajinou. S kamarádkou.Jela tam vyřídit dědictví.Jinak žije v Praze je zdr, sestra v Thomayrce.Má tam děti . Ptal jsem se . Čerkasy jsou cca 100km od Lvova.Má hodně známých , které tam navštívila.A ptala se. se .Potravin je v obchodech stejně , jako před operací. Plné vozíky, ale stěžují si , že nemají peníze. Syrény houkaly od začátku 5X operace a nikdo si jich nevšímá. Pouze RF odstřelila most kudy ukrfaš vozila techniku.Nálada špatná. Všude tajní a odvážejí lidi.Byla za maminkou na hřbitově u hrobu. . Za dobu návštěvy přivezli 6 vojáků v pytlích
Lidé se bojí mluvit.Hodně se blokují a uzavírají se. Nechtějí se dostat do problémů.Je jí kamarádka se jmenovala Moskovskaja a musela se přejmenovat kvůli potenciálnímu lynči.Všude modrožluté prapory někde s Banderovským trojzubcem.

Gales
31. 7. 2023 10:02
Odpovědět  Standa

,,Naši” politici nás dotlačí do stejné situace. Pokud nebude defenestrace.

Markýza
31. 7. 2023 16:12
Odpovědět  Standa

Díky za report, chtělo by to víc takových autentických zpráv. Ale takhle nějak jsem to odhadovala.

ModrýKlokan
31. 7. 2023 17:16
Odpovědět  Standa

Off topic: Pochybuju, že Čerkassy jsou 100 km od Lvova. Možná tak 1.000 km, ne?

Jinak je to asi na místě horší, než si dokážeme představit. Zažil jsem jak na UA řádila policie v 90. letech. Teď to jejich gestapo SBU bude jinčí kafe.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
31. 7. 2023 22:36
Odpovědět  ModrýKlokan

Můj syn, a vlastně aj já, máme kámoše. Michala. Etnický Rus, narozený v Rusku, poté jeho rodina přestěhování do Kijeva, když Michal dospěl a vyučil se, vzal si ze ženu Ukrajinku z Kijeva a po osamostatnění tzv. ukrajiny migrace Čech. Důvod – nebudeme dřít na mafii.
Teď má firmičku – cca pět lidí – a už dospělé děti. A jak on, tak jeho žena, tak jeho synové, stejný názor – vivat Putin. skřeta ke zdi, tzv. ukrajina zpátky do federace! S nově příchozími chocholy nechtějí mít nic společného. Jo, a vyprávěl mi, že Krymčané krátce po připojení se k Rusku zabránili – prý ohromný slet lidí – vlastními těly vylodění se amíků. Jenže to má z bůhvíjaké ruky a nedokázal jsem si to nikde ověřit. Tak nevím.
Jo, proč o tom píšu. Protože dle jeho informací od známých, kteří na tzv. ukrajině zůstali, je to ještě horší, než čeho se bál a před čím utíkal. Tak například si nedovedl představit, že se bude, v podstatě na státní úrovni, kšeftovat s dětmi na obchod s orgány, výrobu adrenochromu, a do bor-delů, o narkomafii nemluvě. A teď jsou z toho, kam naše “vláda” směřuje, hluboce nešťastní. A mají strach, protože ČR vzali za svůj domov. Všichni voliči SPD. A pracovití, poctiví, slušní lidé.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
31. 7. 2023 22:08
Odpovědět  Standa

Dík za info.

Vladimír
31. 7. 2023 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Seznamu se rozplývají nad tím, jak dobře pro Ukrajince válka pokračuje. Nikoho z nich zdá se netrápí, že kdyby ty jejich zprávy byly pravdivé, už by Ukrajinci museli být v Moskvě. Nikdo z redakce asi neumí rusky, aby si mohl přečíst jiné zprávy, než ukrajinskou propagandu. Lukačovič dal 100 mil. na nákup zbraní pro Ukrajince, kterými si nejvíce ublíží oni sami, a ještě hrne obrovskou dezinformační kampaň.

Gales
31. 7. 2023 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 12:16
Odpovědět  Gales

Díky Nelo, za trefný názor.

Pavel K
31. 7. 2023 12:38
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tohle mi také dnes přišlo do mailu, hezky to trfila a ještě je hezká ženská.

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 12:54
Odpovědět  Pavel K

No to je, o tom žádná.

Rattus
31. 7. 2023 15:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

Také se mi vždy líbila a líbí.

Markýza
31. 7. 2023 16:16
Odpovědět  Pavel z Moravy

Taky díky. Mimochodem, zuřivá právnička Samková se už zřejmě chystá na to, že rozpoutá právní bitvu Anny Netrebko versus Česká republika. Lístky prý už jsou prakticky prodány – a že jsou fakt mastný. Ušlý zisk, potupa……nabroušená je pěkně, teda Samková.

Pavel z Moravy
31. 7. 2023 17:52
Odpovědět  Markýza

Jo, nebojí se a to se mi vždy líbí. Krásně to řekl Spartakus ve stejnojmenném filmu, kde ho hrál Kirk Douglas. Kdyby povstal jeden člověk proti moci, pořád to ta moc pocítí a ví, že tu někdo je. A pak to mohou být třeba desetitisíce.

Eva
31. 7. 2023 12:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Chci jenom trochu opravit:
“Aljoša” není tankista
Je to TANK.
Ale posádka je fakt vynikající, tank byl opravdu sám.

paulusek
31. 7. 2023 15:12
Odpovědět  Eva

A já se také přidám. To video souboje jednoho tanku je z počátku června, na počátku ukroofensivy. Alespoň to uvádí Simplicius the Thinker na svém Bitchute kanálu. Míchal Svatoš převzal video od Rybara. Tak jsem žádný upřesňující komentář nenašel.

paulusek
31. 7. 2023 16:13
Odpovědět  paulusek

Ten, kdo mě dal mínus, by to měl zdůvodnit. Kdy se tedy reálně bitva odehrála?

Markýza
31. 7. 2023 16:18
Odpovědět  paulusek

Ale bravurní teda byl, synek. To poznám i já, které zbraně nic neříkají….ostatně komentáře jeho kolegů taky mluvily za všechno.